Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:58:47

LOGOUT.hu

Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4351) Lacielvtárs válasza dgyuri0123 (#4350) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

El is hiszem, akkor nálad nem tudom mi lehet ez a jelenség, nagyon érdekes, annyi 'szent' :U

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#4352) dgyuri0123 válasza Lacielvtárs (#4351) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Csak volt jelenség... :)

"csak a zene van"

(#4353) Lacielvtárs válasza dgyuri0123 (#4352) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

De jó neked :DD
Nálam ez napi jelenség 'de már megszoktam' :D

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#4354) dgyuri0123


dgyuri0123
nagyúr

Sziasztok ismét!
Szóval, tegnap este sikerült megfagyasztanom a mostani gépet is. Szerencsére nem ugyanaz történt mit eddig. A HDMI jel sem ment el.
SMB-n, magas bitrátájú (25-30 Mbps) 1080p-s film lejátszása közben "tekergettem" (lépkedtem) össze vissza időben, mert tesztelgettem bizonyos jeleneteknél a képét. Ezt már nem szerette és egy sokadik, egymásutáni időugrás után megállt. Se' előre, se hátra'. Képkocka kimerevedve.. kb. 3-4 perc várakozás után kiírt valami olyasmit, hogy 'időtúllépés", de ekkor sem reagált semmire. Restart után persze minden a helyére került.

A kérdésem az lenne, ilyenkor vajon a Win10/SMB megosztásban keresendő-e inkább a hiba, vagy esetleg a lejátszóban? (olvastam SMB javításokról a legújabb fw leírásában)
Vagy van-e értelme Win-NFS szervert létrehoznom (még nem tudom hogyan), mert úgy stabilabb lenne a hálózatkezelés? (ha az lenne a baj oka)
Vagy az is elég, ha "kíméletesebben" használnom SMB megosztás alatt a lejátszót?

Remélem érthető voltam, de kérlek szóljatok, ha nem. :)

Előre is köszönöm a segítséget.

"csak a zene van"

(#4355) dgyuri0123 válasza dgyuri0123 (#4354) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Egy kis OFF-ot engedjetek meg.
Próbálom röviden elmondani, miért lépkedtem ide-oda agybajos módon filmlejátszás közben. Oledem van és mint minden oled ez is "vertical bandingol" egy picit. Azt vettem észre, hogy Dune-el ez a "hiba" sokkal kevésbé látható, sőt időnként teljesen el is tűnik ott, ahol eddig enyhén volt látható. Ezért teszteltem a tévé belső lejátszóját a Dune ellenében. Persze hogy a Dune nyert :) . Tudom, ez nagyon nem ideillő beszélgetés, de egy tapasztalatnak talán elfogadható. Azért írtam teljesen külön, hogy ne nagyon zavarjak ezzel másokat.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#4356) Multibit válasza dgyuri0123 (#4354) üzenetére


Multibit
veterán

Vagy van-e értelme Win-NFS szervert létrehoznom (még nem tudom hogyan), mert úgy stabilabb lenne a hálózatkezelés?
:N
Az SMB pont arra való, amire használod. Hálózati kapcsolatok kezelésére Windows alatt. Az NFS akkor lenne ajánlott, ha egy másik Unix alapú rendszerrel lenne kapcsolatban a Dune.

(#4357) Downsampling válasza dgyuri0123 (#4354) üzenetére


Downsampling
senior tag

Szia!

Milyen hálózatod van? Gondolom ez NAS-ról történt? De szerintem ehhez kéne e teljes hálózati környezet.
Amúgy ez érdekes, nálam a 20 Mbit/s még nem számít magas bitrátának, egy Blu-ray is 35-40 Mbit, de mostanság nem egy olyan mkv-ba futottam bele, ami tartósan 50 felett volt, nem ritkán 60-ban és időnként belement a 70-be is.
Az én NAS-omon most egy SMB V1 van (az első verzió), ez baromi lassú, de a mostani lejátszóm csak ezzel hajlandó kommunikálni (más Oppo tulajok szerint is a 103, 105 csak ezzel működik, de ez viszont bűnlassú).
Azt sem lenne baj tudni, milyen a NAS-od, mert egyáltalán nem biztos, hogy nem NAS oldalról van a hiba. A hálózati médiajátszó a hálózat egy eleme, ha a hálózatban bármi más rendetlenkedik butaság lenne a médiajátszót hibáztatni, vagy ott keresni a hibt (amúgy még elképzelhető hogy ott van). De ez ismét egy olyan probléma, ha nem adsz (akár magadnak) teljeskörű leírást, akkor nehéz lesz megfejteni.
Amúgy tök érdekes, mert anno Dune Prime 3.0-ámmal gyakran tekergettem bele filmekbe, ide-oda, mert nagyon kényelmesen és egyszerűen lényegében kocka pontossággal lehetett ezt megtenni. Talán soha nem volt ezzel gond pedig 99 százalékban NAS-ról jött a film. És akkor még semmi nem volt megfelelően, profin beállítva a NAS-on.Az Oppo ebből a szempontból sokkal körülményesebb, ha kicsit is beletekerek, néha meghülyül. És ez érezhetően nem a NAS hibája (pláne, hogy most már NFS megosztást használok). Én azt vettem észre, hogy a lejátszók (mindegy, hogy Dune, vagy Oppo) elég sokat pufferolnak előre. Ha ebből tekergetés közben a Dune kifutott, akkor sem volt gond, ellenben ha ebből a pufferadatból az Oppo kifut, akkor akadozás van , néha másodpercek kellenek, amíg összeszedi magát, vagy pár másodpercig a hang és a kép el van csúszva, sőt, olyan is volt már, hogy simán belefagyott. Totál nem ismerem az újabb, mai Dune-ket, de ebből a szempontból a régieket a végletekig lehetett csesztetni, azok mindent elviseltek.

Szerk: tényleg jó lenne megtudni, hogy NAS-t használsz-e? Mert Windows alól ne is álmodj az NFS-ről (tehát PC-ről), nem igazán egyszerű történet. NAS-ról viszont működhet, és gyorsabb is lenne, bár a 20-30 Mbit/s SMB-n sem okozhatna ilyesmit.

[ Szerkesztve ]

(#4358) Downsampling válasza Multibit (#4356) üzenetére


Downsampling
senior tag

Ha NAS-sal van kapcsolatban, akkor érdemes lenne az NFS beállítása. Windows alól ez egy kicsit nehézkes lenne, úgy ahogy írod.

(#4359) Multibit válasza Downsampling (#4357) üzenetére


Multibit
veterán

Szerintem nem használ NAS-t. Dune - Win.

(#4360) Downsampling válasza Multibit (#4359) üzenetére


Downsampling
senior tag

Hát jó lenne, ha leírná, mert ezt kérdést így megint nehéz kezelni, ha még a hálózati környezetet sem ismerjük, beleértve a routert, stb. Akár még a kábeleket is...

Illetve azt gondolom, hogy 20-30 Mbit/s nem jelenthet gondod SMB-nek sem, még tekergetéssel együtt sem. Szerintem ott nem is a bitráta számít...

[ Szerkesztve ]

(#4361) dgyuri0123 válasza Multibit (#4359) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Igen, Dune-laptop-win10.

Most olvastam, hogy a legutolsó windows frissítés (sokaknál) betett az smb kezelésnek. Bővebben nem jártam utána, mert feleslegesnek tartottam. Szóval, lehet ez windóz' hiba. A legutolsó frissítés kb. 1 hete jött ki, ami (állítólag) "el lett szúrva" ilyen szempontból. Az előző lejátszóm is (lanon) (úgy egy hónapja adtam el) ugyanezen a hálózaton üzemelt évekig. Néha pufferelt pár másodpercig, de soha nem fagyott bele. Szóval itt tartok most. Van egy "nem ajánlott" beállítás a Dune-ben, a "Samba gyors elérése". Ez alapból tiltva van valamiért. Kipróbálom úgy is.Mi bajom lehet?

Köszönöm a válaszokat mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#4362) Downsampling válasza dgyuri0123 (#4361) üzenetére


Downsampling
senior tag

...hát ez így teljesen más eset... még csak egy router sincs köztük...(mondjuk, ha minden oké, akkor nem is kell, ettől még működhet)...
De:
1. Nem tudom, melyik Windows frissítésre gondolsz? Mikorira? Én a laptopot csak másolásra használom, és nekem pl. a korábbi 18-20 Mbit/s másolási sebesség helyett most 45-48 Mbit/s van, igaz a NAS-ra (az Oppo nem tud ellátni NAS funkciót, mint a Dune). Tehát nálam az SMB sebesség több mint duplájára nőtt!
2. Nekem az egy kicsit meredek, hogy filmeket nézzek úgy a laptopomról, hogy azt kiküldöm a Dune-re hálózaton keresztül, majd onnan a tévére. Akkor már egyszerűbb, ha a laptopba beledugsz egy HMDI-kábelt (ha van ilyen kimenete, ha nincs akkor egy átalakítóval), és egyből a tévére nyomod mondjuk az MPCHP lejátszóval Windows alól. Minek a Dune?
3. Ki tudja, amikor éppen tekergetsz, vagy bármit is csinálsz a Dune-vel, a Windows éppen mit csinál, talán épp frissíti magát, talán éppen takarít, lemezkarbantartó vagy vírusirtó fut, bármi... Nem véletlenül vannak a HTPC-k, vagy a NAS-ok, mert még egy általános célú PC sem éppen ideális ilyen célokra, nemhogy egy laptop...
Szerintem... (csak kérlek, ezt nehogy kötekedésnek vedd!)

[ Szerkesztve ]

(#4363) dgyuri0123 válasza Downsampling (#4362) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Jó ez így... i7 proci 8GB RAM 4Gb Nvidia... nem egy netbuk'. :D Egy Nas ennél jóval fapadosabb, igaz nem vindóz' fut rajta... De SMB megosztás pont windows alá kitalálva, vagy nem?
Az igaz, hogy nem tudom mit csinál háttérben a windóz, de eddig sem tudtam és mégis ment... Med600-al.. és ilyenkor szoktak kiakadni a "kollégák", mert nem hiszik el, hogy eddig hibamentesen üzemelt.

Windows frissítés kb egy hete jött, amivel állítólag lehet gond. Amúgy Dune legutolsó fw-ében lett javítva az SMB kezelés, mert ott is voltak gondok...

HDMI kábelből kellene úgy 8-10m és ha én ilyen hosszban vennék HDMI kábelt, nem lenne sokkal olcsóbb mint a Dune. Én biztosra megyek és nem kínlódok 5e forintos kábelekkel ilyen hossznál. Továbbá, a kezelése is gyatra, nem akarok mindenféle "appokkal" telefonnal szenvedni. Egy dedikált távirányítónál nincs jobb, kényelmesebb megoldás.

Kb. 10 éve Sambát használok windows alól. "Soha" nem volt gondom vele. Van aki 10 éve Nas-t használ és esküszik rá. Elhiszem, de ha eddig nem volt gondom, akkor most miért van? A kérdés költői volt, nem kell rá válaszolni. Mindegy, nem fogod érteni, mert Te mást használsz és nincs tapasztalatod ezzel a felállással. Routerem (UPC Connect Box) van különben, nem direktbe van kötve a lejátszó. Úgy 1 éve van használatban.

Eddig nyomkodtam mint állat össze-vissza és nem akar fagyni, szóval ezotéria számomra ez a történet. :)
Még azt tudom elképzelni hogy a UPC frissített valamit a háttérben és ettől lefeküdt a router.

Megoldom valahogy, köszönöm a válaszodat. :R
Ne fáraszd magad.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#4364) I'am Dony válasza dgyuri0123 (#4363) üzenetére


I'am Dony
őstag

Okozhat ilyen problémát a hálózati kábel is és a szolgálatói eszköz is. Nálam pl. CAT6 ra cserélés oldott meg hálózati gondokat.

(#4365) Downsampling válasza dgyuri0123 (#4363) üzenetére


Downsampling
senior tag

Nem fárasztom magam, de két jó tanács (nehogy a lelkedre vedd)!
1. Az, ami akár tíz éven keresztül működött, nem bizonyítja azt, hogy az úgy a helyes és a legjobb, adott esetben nem könnyen összeomló megoldás!
2. Lehet bármilyen bika is egy laptop (az enyém szerintem a tiédtől is erősebb, mivel képszerkesztés a fő feladata), de olykor bizony képes "elfogyni". És míg egy NAS, vagy HTPC kimondottan EGYETLEN EGY célra lett kitalálva (nem fut rajta vírusirtó, 200-féle windows szarság, stb.), azt az egyetlen egy feladatot kell ellátni, addig a laptopodon akkor is fut 80-100 olyan process, aminek semmi köze ahhoz, hogy háttértárként kiszolgáljon egy médiajátszót, ha éppen nem használod semmire! Nem akarlak rábeszélni NAS-ra, semmire, csak ez most megint egy olyan probléma, hogy valami nem működik neked, de hallani sem akarsz arról, hogy nem az a csoda, hogy most nem működik, hanem az, hogy eddig működött. Ez a kidugom a fejem a lyukból, gyorsan elhadarom a bajom, aztán vissza is dugom a fejem, nehogy véletlenül valaki tanácsot adjon... Tényleg nem értem... De ne vedd a lelkedre... Ja és ettől függetlenül, lehet, hogy a Dune-vel van megint baj. Az is lehet, hogy ez is gyári hibás...

U.i: bocs, hogy nem emlékszem, de neked pontosan milyen típusú Dune-d van?

(#4366) dgyuri0123 válasza I'am Dony (#4364) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Árnyékolt CAT6-om van immáron 3-4 éve, a jobbik fajtából. :) Nem volt olcsó kábel... Ilyesmin sosem spórolok. De valóban, a router is lehetett ludas, mert késő este történt az "incidens" és a jupici olyankor frissít, nem éjfél után valamikor... Ezt valahogy kihagytam a számításból..

"csak a zene van"

(#4367) kezo0 válasza dgyuri0123 (#4366) üzenetére


kezo0
addikt

Csak halkan jegyzem meg, hogy ha már a notebookon, médialejátszón és mindenféle kábeleken nem spórolsz, akkor lehetőleg a saját belső hálózatod kezelését se bízd egy szolgáltatótól kapott HGW-re (UPC Connect Box), mert ezek bizony ilyen téren nem szoktak sziporkázni. Mindenképp érdemes lenne egy saját routerre beruházni, és a UPC-s eszköz után kötve, arra bízni a hálózatod menedzselését (a UPC CB-ot modem módba téve).

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4368) dgyuri0123 válasza kezo0 (#4367) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Lehet hogy a Connect Box "fekszik ki" időnként, de azt nem kellene észlelnem egyéb fennakadások bekövetkezése miatt is? Mert ha kifekszik, akkor internetem sem lenne, sem telefonom, vagy ha annyira leesne a sávszél, a lányom sikítva kirohanna ki a szobájából, hogy nem megy a YT, vagy a Spotify. Ilyesmiről szó nem volt jó ideje már. De mondom, lehet hogy igazad van.. Viszont nem szívesen ruháznék be olyasmire, ami nem is biztos, hogy szükséges.

"csak a zene van"

(#4369) Lacielvtárs válasza dgyuri0123 (#4368) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

Hát pedig egy saját router mint belső hálózat 'felelős' nem felesleges...
Nálam is azóta stabil a belső háló, amióta a dicső T eszközét kihagytam belőle.
A nezt meg attol nalam ment anno a sagemcom hgwn, hogy a dhcp kezelése katasztrófa volt :K

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#4370) Downsampling válasza dgyuri0123 (#4368) üzenetére


Downsampling
senior tag

Elárulod, milyen Dune-d van?
Mellesleg az a probléma, amit tapasztaltál nem feltétlenül sávszélesség csökkenésre vezethető vissza... De ha neked nem lényeg, nekem sem...

(#4371) dgyuri0123 válasza Lacielvtárs (#4369) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Na jó, de akkor legyen kicsi, olcsó és megbízható... Ilyen meg pont nincs.. vagy igen? :)

(#4370) Downsampling : Akartam már írni... Solo Lite. De érdekel, mi lehet a routerrel.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#4372) I'am Dony válasza dgyuri0123 (#4368) üzenetére


I'am Dony
őstag

Hát mivel van usb-d is rajta, egy hálón keresztüli másolással gyorsan megtudhatod, hogy a router fekszik-e ki, ill. mennyi is az annyi.

(#4373) Downsampling válasza dgyuri0123 (#4371) üzenetére


Downsampling
senior tag

...szerintem egy gigabites TP-Link... pl.

Amúgy meg: nem értem az a logikát, hogy veszel egy médiaiátszót, és egy laptopot kínzol azzal, hogy csak azért üzemeljen, hogy kiszolgálja a médiajátszót hálózaton. Ez szerinted így költséghatékony, de nyilván már egy 10 méteres HDMI kábel is drága. Szerintem meg az lesz drága, amikor a laptopod kezdi megadni magát, mondjuk kétszer hamarabb, mint ahogy az várható lenne. Az én NAS-om 4 éve kb 35 ezer forintba került, ment bele két 3 TB-os HDD, tehát van benne összesen 6 TB. Ez így együtt kb volt 80-90 ezer forint. Azóta is hibátlanul működik, mindkét HDD a beépített SMART szerint tökéletes, 100 százalékos. 4 éve megy 0-24-ben, nonstop! Ezt egy laptop mikor bírja ki? A te géped nem éppen a 90 ezer forintos kategória!
Ja, és mindemellett egy céleszköz szolgálja ki a teljes hálózatot (itthon összesen három médiajátszó van, amíg a Dune-m működött 4 volt). A laptopod erre képes lenne? Mert az nem céleszköz erre a célra...
Éppen ezért, ha a 10 méteres HDMI kábel drága, akkor miért nem fogod a laptopod, és viszed át oda, ahol már akár egy kétméteres, 1000 forintos HDMI-vel is összekötheted a tévével. Nálam az összes médiajátszó viszi a 20 Mbitet wifin is, anyám nonstop így nézi a NAS-ról a sorozatokat. De ha ez nem jó, akkor egy 10 méteres CAT5e kábel nem kerül többe szerelve, mint 1000 forint: vidd át a laptopot a tévéhez, dugd rá a hálókábelt, aztán jöhet az internet is, meg mehet a filmnézés is. Neked szerintem nem médiajátszó kell. Pont a Dune a legfölöslegesebb az egész hálózatodban.
Vagy így tudsz megszabadulni a csak nálad előforduló rejtélyes hibáktól, vagy úgy, hogy hallgatsz azokra, akik ehhez értenek. Senki nem kényszerít semmire. Te döntesz, de most már értem, hogy miért jársz topikról-topikra a kérdéseiddel. Lassan itt is a rendszeresen tanácsokat adó emberek többségével már összeütközésben kerültél. Én privátban próbáltam mindezt neked elmagyarázni. Állítólag megértetted. De ma ismét előálltál lényegében ugyanolyan stílussal, makacssággal, amilyennel korábban.

Ha nem tudod valamire elfogadni a választ, akkor azt a kérdést ne tedd fel! Ez egy bölcs idézet - nem tőlem való....

(#4375) Lacielvtárs válasza dgyuri0123 (#4371) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

Hát igen, a felsorolt harom közül, sajnos csak kettő választható :U

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#4382) dh66e


dh66e
Topikgazda

Ez már nagyon unalmas srácok!
A kövietkező eset modker lesz,nem hagytok más választást.
Kérlek benneteket tartsátok be a szabályokat vagy csak szimplán ignoráljátok egymást.
Köoszönöm!

(#4383) baracuda


baracuda
csendes tag

Sziasztok!
Van egy Dune Hd base 3.0 lejátszóm.
Véletlenül töröltem egy fontos mappát!
Visszahozható vagy már esélytelen?
Köszönöm előre is a segítséget!

(#4384) nfsu17 válasza baracuda (#4383) üzenetére


nfsu17
veterán

szerintem a dune-n nem.
de windowsra ráteszed a hdd-t, aztán a recuva-val tehetsz egy próbát.

(#4385) baracuda válasza nfsu17 (#4384) üzenetére


baracuda
csendes tag

Köszönöm megpróbálom!

(#4386) baracuda válasza baracuda (#4385) üzenetére


baracuda
csendes tag

Megpróbáltam és működött!
Nagyon köszönöm :R :R :R

(#4387) #44416768


#44416768
törölt tag

Dune Solo Lite 4K-nál érdemes az 1080p filmeket felskálázni 4K-ra, vag hagyjam az automatikus felbontáson?

(#4388) BBéci válasza #44416768 (#4387) üzenetére


BBéci
titán

Próbáld ki, mely esetben jobb a képminőség: ha a TV skálázza fel, vagy a Dune-re bízva.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#4389) #44416768 válasza BBéci (#4388) üzenetére


#44416768
törölt tag

Kipróbáltam, nagyon nem láttam különbséget, ezért kérdeztem itt rá.
A tv egy Panasonic 50ex780.

(#4390) BBéci válasza #44416768 (#4389) üzenetére


BBéci
titán

Ha nem láttál különbséget, akkor tök mindegy melyik skáláz fel, semmi jelentősége.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#4391) dgyuri0123


dgyuri0123
nagyúr

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a Solo Lite gyári 1A-es tápját szerintetek érdemes-e cserélni valamivel izmosabbra? Oka, hogy 2 db 2TB-os 2.5"-os külső HDD-t használok hozzá, néha egyszerre, amiknek nincs saját tápja. Ezért kicsit kevésnek gondolom az 1A-t, de lehet, hogy tévedek. Köszönöm.

"csak a zene van"

(#4392) nfsu17 válasza dgyuri0123 (#4391) üzenetére


nfsu17
veterán

Ha működnek rendesen, akkor nem lehet nagy gond.
nálam a dune 303D-n oldalt, meg hátul van usb.
hátul működik a 2TB, oldalt meg nem. Ott 1TB van, az működik ott szépen.
szóval egy 2-es, meg egy 1-es működik, de 2db 2-es már nem menne.
akkor külső tápos kellene.

(#4393) dgyuri0123 válasza nfsu17 (#4392) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Köszi!

"csak a zene van"

(#4394) Downsampling válasza dgyuri0123 (#4391) üzenetére


Downsampling
senior tag

Cserérheted izmosabb tápra, de minek? A készüléket úgy tervezték, hogy a különböző belső áramkörök maximum mekkora feszültséget kaphatnak. Az meg minden saját belső alkatrész ellenállásából adódik, hogy mekkora lesz a rajta átfolyó áramerősség. Összegezve, ha akár 10 amperes tápot is adsz neki, az USB port akkor sem fog 1 ampernél többet adni kifelé. (Legfeljebb a Dune előbb megy tönkre, mert egy nagyobb áramerősséget biztosító tápnál, ha valami véletlenül megszalad, akkor lesz ott füst, meg égett szag - az 1 amperes tápod valszeg már 1,2 ampernél közbe avatkozik (vagy a Dune - nem tudom, hogy ezt konkrétan hogyan oldották meg).
De amíg minden normálisan működik, minek belenyúlni?

(#4395) BBéci válasza Downsampling (#4394) üzenetére


BBéci
titán

Egyetértek, valamint az a meglátásom, hogy hanyagolni kellene a saját tápegység nélküli merevlemezeket, hacsak nem kicsikről (max. 500 GB) van szó. De még azokkal is volt gondom, míg a 2 TB-os, 3,5 colos, külső táposokkal soha.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#4396) dgyuri0123 válasza Downsampling (#4394) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Értem, köszönöm!

Az a bajom, hogy sajnos ez sem működik tökéletesen. Összevissza fagyogat forrástól függetlenül.

Kipróbálok először egy tápos USB hubot... Ilyesmi esetleg?

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#4397) Downsampling válasza dgyuri0123 (#4396) üzenetére


Downsampling
senior tag

A Dune csatlakozói USB 3.0-sak, vagy 2.0-sak?
Nekem valami azt súgja, hogy nem fog működni, esteleg szerviz lesz a vége. De ehhez ismerni kéne a te Dune-d... Tehát ez csak megérzés...

(én eddig csak passzív HUB-ot használtam laptophoz, médiajátszóhoz is. Nem mernék rájuk kötni egy aktívat - mert nem látok garanciát arra, hogy egy pár ezer forintos ilyen kütyü nem ad ki áramot visszafelé - tehát nem csak a HDD-k felé)

[ Szerkesztve ]

(#4398) dgyuri0123 válasza Downsampling (#4397) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Akkor nem erőltetem.

Szerintem 2.0.
FHD-nál nagyobb tartalmat nem nézek..

Ki fogom próbálni HDD nélkül is. Ha úgy is fagy, akkor a hálózattal lehet valami gond.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#4399) Downsampling válasza dgyuri0123 (#4398) üzenetére


Downsampling
senior tag

Közben én is megnéztem. USB 2.0
A Dune előtti összes médiajátszóm (Pioneer, Asus, Popcorn) nem szerette, ha USB 3.0-ás HDD-ket kötöttem rájuk. De ez nem fagyásban jelentkezett, hanem egyszerűen vagy fel sem ismerték, vagy 5-10 perc lejátszás után automatikusan leválasztódtak.
A Dune Prime 3.0 volt eddig ebben a legjobb, gyakran volt rajta 2 db 1 TB-os 2,5 colos külső HDD (tehát külső táp nélküli, és mindegyik USB 3.0-ás), és egy 2 TB-os külső tápos 3,5 colos.
Az Oppo is elbírja mindezt, de néha elő-előfordul, hogy ezt vagy azt nem látja, ilyenkor csak lehúzom és visszadugom.
Amúgy pedig rájöttem, nem is érdemes egyszerre több USB-s HDD-t rájuk dugni. Minek? Egyrészt egyszerre úgyis csak az egyikről használom a lejátszót, másrészt még a lejátszó stand by állapotában is kapnak némi áramot, mert ég a HDD-k külső házán lévő LED, és maga a burkolat is langyos. Tehát a HDD-k készenléti helyzetben vannak. Ez nyilván nem tesz jót az élettartamuknak.

Amúgy nekem nem logikus, hogy ha az USB-s HDD nélkül is fagy a Dune-d, akkor az (elektromos) hálózattal van gond. (nem volt, tiszta, de nyilván erre a hálózatra gondoltál, és nem a LAN-ra). Mert ez lehet a Dune külső tápja miatt is, de akármitől is. Ha még garis a készüléked (márpedig a korábbiakból úgy hiszem, bőven garis), akkor irány a szerviz. Ők ki tudják mérni azt, ha valami nem megfelelően működik. Szerintem mielőtt keresel egy "Hogyan szereljünk otthon villanyt?" topikot is, érdemes lenne logikusan gondolkozni, és ha kell, szakemberre bízni a probléma elhárítását. Már ha van egyáltalán...

(mellesleg az én jóval régebbi Dune-mnek pl. a tápja döglött meg - ebből azért ne vonj le sem ilyen, sem olyan következtetéseket. A két készülék alapjaiban más, akár más márka is lehetne rájuk írva)

(#4400) Lacielvtárs válasza dgyuri0123 (#4398) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

Usb 2esek és csodálkozom is hogy miért nem fér bele az usb 3,tekintve hogy pl egy 4k filmnel már van bőséges adatforgalom :K
Én pl a dupla hdd hely miatt is nyugdijjaztam a popit :K

Ui, sőt van olyan filmem ami fullhd es még is meg meg akad usbn...

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.