Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:58:47

LOGOUT.hu

Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4201) Lacielvtárs válasza gyeniko (#4200) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

ha igaz amit gondolok, akkor valószínűleg, a popi sem tudja gyorsabban a másolást :K

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#4202) djnice válasza Lacielvtárs (#4198) üzenetére


djnice
veterán

Ez a SoC korlátja, nem szoftveres. Ennyit tud.

(#4203) Lacielvtárs válasza djnice (#4202) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

jah értem, de akkor a stremelés és a másolás nem egy és azonos "művelet"?
bocsánat ha balgaságot kérdezek :R

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#4204) djnice válasza Lacielvtárs (#4203) üzenetére


djnice
veterán

Elvileg ugyanaz, néhány 4K remux 100 Mbit fölé megy, de még arra is elég kell hogy legyen. Az más kérdés hogy sok értelme nincs a HDR miatt.

(#4205) Downsampling válasza djnice (#4204) üzenetére


Downsampling
senior tag

Na, ez az: "elvileg":
Mert nálam a következő a helyzet (igaz jelenleg nem tudok Dune-re másolni, mivel az nincs, az Oppo-ban pedig nincs HDD, illetve ő nem képes NAS funkciót is betölteni): Szóval ugyanarra a NAS-ra, amire tudok másolni közel 50 Mbit/s sebességgel (nyilván ugyanazon a routeren keresztül) oda-vissza, ez nem eltérő onnan az Oppo már megakad, ha egy film 20 Mbit/s bitráta felett megy éppen. Vagyis az Oppo-t nem képes ezzel a sebeséggel kiszolgálni az SMB kliensével a NAS. Azóta Oppo-s körökből már annyit megtudtam, hogy az Oppo baromi érzékeny az SMB verziókra, elvileg egyetlen egyel képes működni (amivel most éppen nálam is megy), de nálam ez jelentős sebességlassulással is jár. A másik két SMB verzióval viszont el sem indul, nem is enged belépni a NAS-ra. Viszont NFS megosztással a határ az Oppo kegyetlen 100 Mbites LAN portja. (Nyilván egy 4K-s lejátszóra ilyet kell tenni - gondolom, ez is valami jogvédői baromkodás). De mivel az Oppo 203 és 205 már Gigabites LAN-t tud, így azt gondoltam, hogy pl. a Cambridge Audio CXU-ja is gigabites-e. A leírásban viszont csak 100 Megás LAN szerepel...
Szóval, én PC (laptop) felé SMB-vel kommunikálok a NAS-omra (Windows nem nagyon tudna mást), az Oppo felé pedig NFS-sel, ami eddig még nem akadt meg (én csak legfeljebb FHD filmeket nézek, nincs ettől jobb kijelzőm, tévém), de találkoztam már olyan FHD filmmel, ami többször is simán 70 Mbit/s fölé ment (a 2017-es Transformers film ilyen pl., nem szeretem ezt a műfajt, de pont emiatt egyelőre a NAS-on tárolom, tesztre). Illetve van még a DLNA, ami szintén nem okozott még csalódást sebességben, de ő vele sincs nagyon kibékülve az Oppo, a NAS mappastruktúráját teljesen értelmezhetetlenné teszi, és sok formátumot nem is játszik le ilyen megosztással (CFW-vel sem).
Érdekes a Dune nem volt ilyen válogatós, nem tudom, az újabbak milyenek.

(#4206) Downsampling válasza Lacielvtárs (#4195) üzenetére


Downsampling
senior tag

Közben rájöttem, hogy jól láttam, akkor a te Dune-édben már az elég jóféle 32 bites Sabre DAC van, ami talán az AVR-ed Wolfson DAC-jánál is jobb hangra képes (de lehet, hogy tévedek), de a legrosszabb esetben is ott a CA ezer éve használt, és náluk valamiért mindig gyönyörűen muzsikáló Woflson 8740-es chipekre épülő DAC-ja (nem csak a DAC chip számít egy lejátszónál a hangminőség tekintetében, hanem sok egyéb is - ezt néha kevesen értik meg). Szóval én továbbra sem azt javaslom, hogy te írd ki majd a kedvenc CD-det valamilyen lossless formátumba, mert hidd el (én is próbáltam már ilyet, vészmegoldásként), de csapnivaló lesz a hangja akár a külső USB-s CD meghajtóról, vagy akár onnan berippelve az a hanganyag. Tényleg érdemesebb vagy egy jobbféle (akár használt) CD-játszót venni, és mondjuk futóműként használva az erősítőd DAC-jával hallgatni, vagy NAS-ról, de akkor azt a zenei fájlt ne te állítsd elő az USB-s meghajtóval. Ég és föld a különbség. Szuper hangsugárzóid vannak, nagyon jó AVR-ed, ami zenére is kitűnő, és az egészet elrontod egy 10 ezer forintos kütyüvel, kár lenne.

(#4207) Downsampling válasza kezo0 (#4193) üzenetére


Downsampling
senior tag

Oké, akkor viszont én azt gondolom, hogy teljesen rendben vannak a sebességeid, ezek a berendezések ezt tudják, sok-sok éve többféle készülékkel én ezt tapasztaltam. Ami nálad elérhető sebesség, az már a felső határ körül mozog, hidd el. Tudom, hogy ez nem sok, de ez van.

(#4208) blakey válasza Downsampling (#4205) üzenetére


blakey
félisten

Az elmúlt 1 évben a Windows felhasználók tapasztaltak SMB változást, a többiek nem feltétlenül mert már modernebb verziót használtak és ennek fényében egyes eszközök (lejátszók) kaptak frissítést míg a többiek nem, így egy-két mókolással azok is szóra bírhatóak de egy gyengébb SMB verziót használva. Maga az SMB tud 90-100MB/s-t is, én is másolok a NAS-ra ilyen sebességgel de a régi eszközök sajnos nem fognak ennyit tudni. Tehát itt nem arról van szó, hogy elméletileg mennyit kéne tudniuk hanem arról, hogy mindenkinél más lehet a hálózati beállítása, más SMB verziót használnak, stb, stb.
A Dune-vel 2 évvel ezelőtt 5-7 MB/s sebességgel másoltam, nagyon ritkán láttam 10MB/s környékén, de azóta sokminden változott.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#4209) sinci01


sinci01
aktív tag

Üdv. Hol árulják most legjobb árban a Solo lite-t? Elvileg 55 körül van mindenütt, de hátha van valahol akcióban.

(#4210) Downsampling válasza blakey (#4208) üzenetére


Downsampling
senior tag

...na most kezdünk elbeszélni egymás mellett... én a NAS-okon lévő (szinte teljesen mindegy, milyen márkájú, típusú) samba verziókról beszélek. Konzultálva egy Oppo-szakival, illetve egy SMB fejlesztővel (tehát aki ilyen klienseket (is) készít, nem egyszerű földi halandóknak, hanem komoly cégeknek, készülékgyártóknak), alapvetően jelenleg háromféle SMB verzió létezik. Ebből a legrégebbivel hajlandó működni az Oppo, csigalassúan (igen én is tudom, hogy legalább 70-90 Mbit/s-ot kéne tudnia, de a 20 Mbit/s feletti bitrátát csak akadozva képes lejátszani). A másik két verzióval szóba sem áll az Oppo, hálózati jelszót kér, megadod neki, aztán hibaüzenetet dob. Ezt végignyálaztuk a fejlesztővel karácsony előtt két hétvégén is... A Dune-vel nem tudom, mi a helyzet, a korábbi Dune készülékemből kiindulva talán ők nem ennyire érzékenyek erre. Ez a forgalomban lévő összes Zyxel NAS-ra igaz, de akár a Synologyra is....ez van...

(#4211) blakey válasza Downsampling (#4210) üzenetére


blakey
félisten

Nem beszélünk el egymás mellett, A Dune-t is kéne frissíteni ahogy egyéb más eszközöket, A NAS-ok már régóta több SMB verziót használnak viszont pl. a Windows csak tavaly kezdte frissíteni, nekem nincs Windowsom így engem nem érint a dolog. A Dune SMB V1-el képes kommunikálni és valószínűleg az OPPO-d is, némely Androidos készülék is. Nekem szerencsém van, többnyire minimum az SMB V2-t kérik a készülékeim.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#4212) Downsampling válasza blakey (#4211) üzenetére


Downsampling
senior tag

A Dune-t sajnos már nem tudom megnézni, mert feldobta a tappancsot, de igen, az Oppo a 4K-s képességével, 3D-vel (és az amúgy is erősen korlátolt Megabites LAN-nal csakis a szar samba v1-et hajlandó elfogadni, ami bűn lassú, és a programozó szerint is tele van hibákkal. A v2 és v3 verziókkal szóba sem áll. A Windows-t meg leszarom, remélem hamarosan semmilyen formában nem lesz hozzá többé közöm.
Érdekes módon, édesanyámnál van egy teszkós (tényleg onnan származik) noname médiajátszó, az aztán beleszarik a világba és mindennel hajlandó kommunikálni, olyan sebességgel wifin keresztül, amit a márkás masinák kábellel sem képesek (ugyanezen a hálózaton).
Bocs, a kissé indulatos hangnem nem neked szól... :R

(#4213) dgyuri0123


dgyuri0123
nagyúr

Sziasztok!

Megvan a Solo Lite. Eddig bírtam várni.. :B A boltban egy lcd tévé volt a tesztkijelző. Ha arra kellett volna hagyatkoznom, bizony meg sem veszem. El kellett vonatkoztatnom a rettenetes képminőségtől és reméltem, itthon nem ilyen lesz. Nem olyan.. szerencsére. A képe nagyon szép, de még nem arra figyelek teljesen, hanem a beállításokra. Samba megy mint a karikacsapás, a Med600 után semmit nem kellett átállítanom, csak bekapcsoltam az SMB elrést, máris láttam a "régi" megosztott mappámat.
De nem is emiatt írnék még most, hanem hogy megkérdezzem, mennyire ördögtől való a "deinterlaced" bekapcsolása "bob" módban? Tudni illik van egy ilyen BD-m, ami látványosan "csíkos" egészen közelről nézve. Ez egy 1080i-s anyag, tehát elvileg ezért is lehet csíkos.. vagy rosszul gondolom? Szóval "bob" módban gyönyörűen eltűnnek a csíkok. Ha valamit elrontok, nem jól használok, kérlek szóljatok, néha nem vagyok tisztában mi hasznos és mi nem az.

Valamint a True HD hangok nem szólnak, ami egészen biztos a rossz beállítás miatt lehet. 5.1-et állítottam be HDMI hangkimenethez, de lehet 7.1 kellett volna?

Köszi előre is a választ.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#4214) djnice válasza dgyuri0123 (#4213) üzenetére


djnice
veterán

A Bob a legrosszabb mentesítési mód ami csak lehet. Ha van Motion Adaptive akkor arra kapcsold (a Dune Connectben volt annó).

(#4215) dgyuri0123 válasza djnice (#4214) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Nincs csak bob vagy VXP.

"csak a zene van"

(#4216) djnice válasza dgyuri0123 (#4215) üzenetére


djnice
veterán

Akkor ha VXP-nél eltűnik a csíkozódás, akkor azt kapcsold be.

(#4217) dgyuri0123 válasza djnice (#4216) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Ha jól emlékszem, VXP-n is eltűnnek a csíkok. 20 fokozata van, én 5-re állítottam első blikkre.

Ha "tökéletes" 1080p-t nézek, a VXP-t manuálisan ki kellene kapcsolnom? Vagy figyelmen kívül hagyja a lejátszó?

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#4218) Lacielvtárs válasza Downsampling (#4206) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

Nem akarok én kiirni semmit, hanem egy db lemezt terveztem rajta meghallgatni.
De ha tudok belőle flac vagy wavet készíteni, akkor nem fogom bántani az usbs cd lejátszást
.
Amúgy a napokban hasonlítottam ossze a CXR200 dacjat a dune dacjaval es azt kell mondanom hogy szinte azonos minőségű, csak talán hangkarakterven van némi eltérés.
De mivel a dune 'mindenevő' és taviranyithato, addig a CXR200 kizárólag alkalmazabol használható, es eléggé válogatós ami a formátumokat illeti.
Ezért is úgy gondolom marad a dune analóg zene hallgatasra, főleg hogy a hálózatot is 'korrektül' kezeli.
Persze azért vettem hozzá egy 'megfelelő' rca kábelt :K
[kép]

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#4219) dh66e válasza dgyuri0123 (#4213) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Nagyon megszenvedtél ezért a lejátszóért. :)
Üdv Nálunk!

(#4220) nfsu17 válasza kezo0 (#4191) üzenetére


nfsu17
veterán

13MB/s nálam a csúcs.

win7 > cat5e > gigabit router > cat5e > dune 303D, rajta egy külső usb-s hdd

(#4221) Lacielvtárs válasza dh66e (#4219) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

+1, üdv dgyuri0123 a dune felhasználók egyre bővülő 'kicsiny' táborában ;] :R

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#4222) dgyuri0123 válasza dh66e (#4219) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Köszönöm! :)

Valóban nem keveset kínlódtam, de remélhetőleg révbe értem. Egy-két apróságot kellene még tisztáznom a használatával kapcsolatban, mert szerintem nem mindent csinálok jól. :B

Itt van mindjárt a felbontás. 1080i-t elvileg p-ben játssza, mégis csíkos a kép. Biztosan én vagyok a láma...

"csak a zene van"

(#4223) dh66e válasza dgyuri0123 (#4222) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Mire van állítva a beállításokban a képfrekvencia?

(#4224) djnice válasza dgyuri0123 (#4217) üzenetére


djnice
veterán

A deinterlacing fokozatát nem tudod állítani, az vagy van vagy nincs, az is furcsa hogy ki-bekapcsolható és nem automatikus. A VXP "képjavító" elvileg automatikusan deinterlacel. A bob felezni fogja a felbontást, azt ne használd.

(#4225) dh66e


dh66e
Topikgazda

170519_1353_r11 – Hivatalos firmware jelent meg.
(Base 3D, TV-303D, Max, Duo, TV-102, Connect, Smart-sorozat, Base/Prime 3.0)

(#4226) dgyuri0123 válasza dh66e (#4223) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Az "extra beállításokban" ? Vagy HDMI kimeneten?

"csak a zene van"

(#4227) nfsu17 válasza dh66e (#4225) üzenetére


nfsu17
veterán

és ez jó nekünk? :D
én már tudja fene mikor ápdételtem, mert semmi szükség rá.
ha mondjuk felmenne a hálózatos másolás 50MB-ra, na az megérne egy frissítést

(#4228) dh66e válasza dgyuri0123 (#4226) üzenetére


dh66e
Topikgazda

HDMI-n szerintem,bár neked más a menüd mint nekem.24/25/60 Hz-re állítsd és automatikus freki váltásra ha van olyan.

(#4229) dh66e válasza dgyuri0123 (#4226) üzenetére


dh66e
Topikgazda

HDMI-n szerintem,bár neked más a menüd mint nekem.24/50/60 Hz-re állítsd és automatikus freki váltásra ha van olyan.

(#4230) dh66e válasza nfsu17 (#4227) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Valakit érint valakit nem.Másolási sebességet csak manuálisan tudsz növelni.....ahogy Bbéci teszi. :D

– Ha DVD lejátszásakor a shell_ext plugin szükséges, de nincs még telepítve, akkor erre figyelmeztet a rendszer, sőt rendszermemória létrehozására is, ha arra is szükség lenne.
– Fejlesztve a kedvencek közé felvett bővítmények kezelése, így most más a My Collection vagy a Movies is hozzáadható, így akár automatikusan is indíthatóak bootolás után.
– Mostantól a TTF betűtípus alaphelyzetben „Regular”, nem „Light” vastagságra van állítva a jobb olvashatóság érdekében. Ez az új alapbeállítás azonban csak a beálítások gyári állapotba való állítása után, vagy b9-es firmware-ről való frissítéssel lép életbe.
– Javítva, hogy bizonyos esetekben nem működött a merevlemezek formázása a Max, Duo, Smart, Prime 3.0 és Base 3.0 modelleken.
– Javítva, hogy bizonyos esetekben a Recent főmenü elem nem jelent meg a Dune Plus előfizetés után.
– Javítva, hogy rossz PID azonosítók kerültek elmentésre a plugin-oknál.
– Apróbb javítások.

(#4231) djnice válasza dgyuri0123 (#4222) üzenetére


djnice
veterán

VXP adaptive deinterlacing is also supported (as before, enabled by default and accessible via deinterlacing settings during video playback)

Ennyi. Alapból be van kapcsolva. Ha így is csíkos, akkor ennyit tud a Dune.

(#4232) BBéci válasza dgyuri0123 (#4213) üzenetére


BBéci
titán

Akkor is 7.1 a jó beállítás, ha a rendszered 5.1!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#4233) dgyuri0123 válasza dh66e (#4229) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Képfrekvencia : összes
Felbontás : automatikus

(#4231) djnice: Be lehet állítani adaptív módba is, de nem ez az alapbeállítás. Ha bekapcsolom a VXP-t teljesen eltűnnek a csíkok. Ami továbbra is érdekes, hogy pl. DVD-nél nem kell, de 1080i forrásnál csíkoz, ha ki van kapcsolva a VXP.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#4234) BBéci válasza Lacielvtárs (#4218) üzenetére


BBéci
titán

Laci! Még mindig nem érted a lényeget. Nem tudsz belőle normális FLAC, vagy WAV formátumot készíteni, mert nincsenek meg hozzá a szükséges eszközeid.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#4235) Lacielvtárs válasza BBéci (#4234) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

Jaa értem, oke leesett, szoval az itthoni pc-s cuccok nem megfelelőek még a minőségi flac kesziteshez sem
Akkor lehet mégis vennem kellene egy normális cd játszót is...
Hát ez nálam akkor most patt helyzet. :(((

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#4236) Downsampling válasza Lacielvtárs (#4218) üzenetére


Downsampling
senior tag

Szerintem a Dune-édben és a Cambridge Audio erősítődben is igen jó, zenei DAC van. Valóban ízlés kérdése, kinek melyik jön be. Így nyilván azt használod, amelyik jól esik! Ez a szerencsésebb eset, hogy két jóféle közül választhatsz! ;)

A másik témában: tényleg úgy tűnik, hogy csak BBéci-re hallgatsz :) , de hidd el, hogy én is jót akartam, nem pedig okoskodni. De úgyis azt teszel, ami jól esik.
Én minden esetre jó filmezést és zenehallgatást kívánok, bárhogy is teszed! :K

(#4237) Lacielvtárs válasza Downsampling (#4236) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

Nem csak BBecire hallgatok, és neked is köszönöm a sok sok tanácsot, ne vedd úgy hogy nem hallgatok rád, egyszerűen BBeci mar ismer, es tudja hogy olyan egyszerű vagyok mint az ajtóek, és az ő rovid, tömör válaszában nem 'veszek el' hanem felfogom amit ír, ha nem is elsőre :DDD
Ettől függetlenül hajlamos vagyok felületesen olvasni.
Házimozi topikokban ismernek engem, mint a rossz pénzt ;]

Amúgy a dacokkal tényleg 'szerencsém' van...
Ui, es nem sértésnek szántam a fenti szavaim, remélem nincs harag. :R

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#4238) BBéci válasza Lacielvtárs (#4235) üzenetére


BBéci
titán

Downsampling kétszer leírta ugyanazt, amit én, csak más szavakkal.
Egy 20-30000 forintos, 10-15 éves CD-játszóval olyan zenét tudnál kicsiholni a rendszeredből, hogy a padlón keresnéd az álladat.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#4239) Downsampling válasza Lacielvtárs (#4237) üzenetére


Downsampling
senior tag

Én semmit sem vettem sértésnek, no para! Őszintén kívánom, hogy működjön mindened szuperül, szerintem már te is tudod, amit már én: piszok sok év, idő, energia és főleg pénz kell ahhoz, mire összeáll végre egy tökéleteshez közeli, elfogadható rendszer! (akár sztereó, akár többcsatornás). :B ;)

(#4240) Downsampling válasza BBéci (#4238) üzenetére


Downsampling
senior tag

:K :K :K

(#4241) Lacielvtárs válasza BBéci (#4238) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

&Downsampling:
Meglátom, körbe is fogok nézni cd játszó ügyben.
Max megyek a topikjaba érdeklődni, melyik lenne a nekem való :R

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#4242) Downsampling válasza Lacielvtárs (#4241) üzenetére


Downsampling
senior tag

Egy jó mechanikás, jó optikás készülék már tökéletes. 20-30 ezer forintból kevés olyan CD játszót kapsz, aminek jobb lenne a DAC-ja a tiédnél, és nem azért, mert azok rosszak, hanem mert a tiéd igen jóféle! ;)
De ebben szerintem Béci is simán segít neked...

(#4243) dh66e


dh66e
Topikgazda

Na srácok spricceljetek szét a megfelelő topikba!
Ha kérhetném. :R

(#4244) kezo0 válasza gyeniko (#4196) üzenetére


kezo0
addikt

Hoppá, abban, amit itt írtál, észrevettem valamit, ami te szerintem máshogy csinálsz, mint én.

Mert ugye mindketten arról beszélünk, hogy hálózaton keresztül történő másolás a Dune-re – nálad egy NAS-ról, nálam egy asztali PC-ről, de ez lényegében mindegy is, mert most kiderült, hogy nem ebből ered a sebességkülönbség!

Úgy tűnik, te a másolási parancsot a Dune-on adod ki (hiszen arról írsz, hogy közben milyen sebességet ír ki a Dune). Vagyis betallózod a Dune-on a NAS-odat, azon kiválasztod a másolni kívánt fájlt, rányomsz a távon a másolási parancsra, majd átnavigálsz a Dune HDD-jének megfelelő mappájába, és ott rányomsz a távon a beillesztésre.
Ezzel szemben én a PC-m felől indítom a másolást, tehát a PC-men betallózom a hálón keresztül a Dune HDD-jét, majd az Explorerrel egyszerűen áthúzom oda a másolni kívánt fájlt. És azt a sebességet írom/írtam be ide, amit az Explorer mutat ilyenkor a másolás közben. Ez az, ami nálam 5-6 MB/s. És ezzel a módszerrel tényleg csak ennyi.

DE! Most kipróbáltam a te módszereddel, vagyis úgy, hogy a Dune-on tallózom be a másolni kívánt fájlt a PC-men, és így másolom azt a Dune-re... ... és láss csodát, így már nálam is 16-17 MB/s a másolás sebessége! (És nem csak ennyit ír ki a Dune, hanem kb. tényleg ennyi, mivel közben én is mérem a tempót, és nagyjából 1 GB megy át percenként.)
Szóval ezek szerint nem mindegy, hogy ugyanazt a másolást melyik eszközről indítom el... :Y
Nálam legalábbis most ez derült ki, de esetleg mások is kipróbálhatják.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4245) BBéci válasza kezo0 (#4244) üzenetére


BBéci
titán

Bocs, de ez egyértelműen user error volt a részedről.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#4246) kezo0 válasza BBéci (#4245) üzenetére


kezo0
addikt

Mármint micsoda?

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4247) gyeniko válasza kezo0 (#4244) üzenetére


gyeniko
őstag

Na végre, már nem tudtam hová lenni kínomban, azt gondoltam, hogy nem hiszel nekem...
Nagyjából azt lehet mondani, hogy a Dune-re/ról másolás hálózatban (SMB) és USB-n is 17-19 MB/s. Lehet, hogy vannak sokkal gyorsabban másoló készülékek is, de ez a sebesség azért már nem szégyenteljes. Nehezen hinném el, hogy önmagában ezért választ valaki másik készüléket!

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#4248) gyeniko válasza Downsampling (#4205) üzenetére


gyeniko
őstag

Más lehet a gond. Az én 203-om röccenés mentesen játszik hálózatból (SMB-n, Synology 413 NAS-ról) 100+ bitrátájú anyagokat.

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#4249) kezo0 válasza gyeniko (#4247) üzenetére


kezo0
addikt

Szó sem volt róla, hogy ne hinnék neked, inkább bosszankodtam, hogy nálam miért olyan lassú ugyanaz a művelet.
De még most sem világos, hogy miért háromszor gyorsabb ugyanazt a fájlt a Dune-on matatva áthúzni a PC-ről, mint a PC-ről átküldeni a Dune-re...

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4250) Downsampling válasza gyeniko (#4248) üzenetére


Downsampling
senior tag

Mert a 203 már Gigabites (bár nem írtad, milyen megosztással - NFS-sel, vagy DLNA-val az enyém is tudná szerintem, csak megabites a LAN-ja, így itt ez a felső határ). Amúgy szerintem hanyagoljuk ezt a témát itt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.