Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:58:47

LOGOUT.hu

Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4251) dualcore válasza kezo0 (#4249) üzenetére


dualcore
őstag

Most direkt kipróbáltam.
Pc(win10)- DLNA-Base 3D lánc , Pc-ről másolok Dune-ra 13.7 MB/s sebességgel.

(#4252) dgyuri0123


dgyuri0123
nagyúr

Szóval, megvan a bibi. A BD25 remux koncert forrásaimmal lehetett a baj, mert BD25 "filmek" esetén nem csíkoz, nincs szükség VXP-re. Kizárólag ahhoz a pár BD koncerthez kellett volna, amiknél valamilyen érthetetlen oknál fogva csíkoz. A képe egyébként fantasztikusan jó, abszolút csalódásmentes. Magasabb bitrátájú MKV-k is elképesztően szépen mutatnak. HD szintén sokkal jobb, mint azt valaha reméltem. Med600-hoz viszonyítva elég durva a különbség. Samsara-t ismét (sokadszor) végignéztem, mert odaszögezett a kanapéba. :)

Még egy-két kérdés, ha szabad... Kicsit melegebb a doboza (7 óra folyamatos üzem mellett) , mint azt vártam. A kezemet még épp nem süti, de határozottan meleg. Úgy 40-45 fok körül lehet, kb. Ez nem lehet gond?
Valamint 7.1-et beállítottam hang kimenetnek, de így sem szól a tévén a True HD. Ha sztereóra lekevertetem úgy igen. Ugyanitt a Med600 szólt, tehát gondolom a lejátszón kellene még állítanom valamit.

"csak a zene van"

(#4253) blakey válasza dgyuri0123 (#4252) üzenetére


blakey
titán

A True HD nem fog szólni a TV-n csak akkor ha tartalmaz "core" hangot vagy le van keverve, ezt a hangformátumot nemrég tárgyaltuk valamelyik topikban, nem tudod direktbe ráküldeni egy csak DD-t ismerő eszközre mivel a True HD esetében szabvány szerint nem kötelező a "core" hang, DTS-X esetében lesz DTS hangot, mert az tartalmazza.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#4254) Downsampling válasza dgyuri0123 (#4252) üzenetére


Downsampling
senior tag

Nem tudom, nekem anno a Dune Prime-om is igen forró szokott lenni (ezért is vettem ki belőle egy idő után a belső HDD-t, mert az is további hőt termelt, továbbá az amúgy szellős belső a kis HDD-vel már elég zsúfolt volt), a kezemet nem volt célszerű a tetejéhez érinteni (szerintem ez lehetett a halálának az oka is, mert gyakran 24 órában üzemelt - internetrádió miatt). Az Oppo is igencsak forró, ha éppen működik, pedig ennek legalább kétszer, ha nem háromszor tágasabb, szellősebb a belseje. Ráadásul nálam az előfok is eléggé szeret melegedni (talán ez a legforróbb), így nem nagyon rakom őket egymás közelébe. (Ami érdekes, hogy a két nagy monoblokkom (egyenként 300 wattos teljesítménnyel) még csak nem is langyosodik, amikor kb. 70 százalékon dolgoznak (többel nem is merem, mert a max 200 wattos Tannoy hangfalakat porrá zúzná)

Szóval, szerintem ettől a kis lapos szerezettől szerintem ez nem hiba, hiszen a médiaprocesszor (CPU) azért eléggé dolgozik (főleg az mkv-s anyagokkal), és hát a PC-kben sem véletlenül kapnak aktív hűtést a pocik. Meg nyilván más is termel hőt a kis házon belül. Tehát több készülék közé, vagy szűk polcra nem célszerű betuszkolni.

(#4255) dh66e válasza dgyuri0123 (#4252) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Ne aggódj az nem sok.

(#4256) nfsu17 válasza kezo0 (#4244) üzenetére


nfsu17
veterán

"de esetleg mások is kipróbálhatják"

már leírtam, de ezek szerint hiába

[ Szerkesztve ]

(#4257) kezo0 válasza nfsu17 (#4256) üzenetére


kezo0
addikt

Akkor ezek szerint nem világos, amit írtam. Én ugyanis azt írtam, hogy nem mindegy, hogy UGYANAZT a másolást

1. a PC felől indítod el, tehát a Windows-ból „dobod át” a másolandó fájlt a Dune-re,

vagy

2. a Dune menüjében tallózod be a PC-n levő fájlt, és így adod ki a másolási parancsot, vagyis lényegében „áthúzod” a másolandó fájlt a Dune-re.

Mindkét esetben a PC-ről másolódik a fájl a Dune-re, de az első esetben a PC-n kezdeményezed a másolást, a második esetben pedig a Dune-on.
Ezt a két variációt kéne összehasonlítani, ha valakinek van kedve kicsit játszadozni ezzel.
Te csak egy műveletet írtál le, és abból nekem az sem egyértelmű, hogy a PC-n vagy a Dune-on adtad-e ki a másolási parancsot, és ennek megfelelően az Explorer vagy a Dune által mutatott másolási sebességet közölted-e.

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4258) gyeniko válasza dgyuri0123 (#4252) üzenetére


gyeniko
őstag

Ellenőrizd le a beállításoknál, hogy a ventillátor bekapcsolása automata állásban van-e, ha nem, akkor ide állítsd. Lehetőség van állandó üzemre állítani, de ezt én túlzásnak tartom.
Szerk: bocsánat, lehet, hogy neked nincs is benne HDD?

[ Szerkesztve ]

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#4259) nfsu17 válasza kezo0 (#4257) üzenetére


nfsu17
veterán

szerintem meg egyértelmű, de mindegy.
pc-ről indítom, dune-re másolom (még mindig).
total commander, vagy windows "alap" crtl+c + ctrl+v tök mindegy neki, ua. a sebesség.
mint ahogy dune-ről indítva is. ha nagyon szigorúan nézem, akkor esetleg 1MB/s-el lassabb dune-ről indítva.
ez még 10% eltérés sincs, tehát ua.
de tényleg nekem aztán tök mindegy, így is úgy is qrva lassú, de alap esetben nincs többszörös eltérés csak azért, mert innen-meg onnan indítom ki a parancsot.

[ Szerkesztve ]

(#4260) dgyuri0123 válasza blakey (#4253) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Kösz a választ!

Sejtettem, így le is kevertettem sztereóra a Dűnével. Végül is sztereó erősítővel mozizok, szóval nem sok jelentősége lett volna... gondolom. Lekevernem meg amúgy is muszáj, mert az RS dac nem kezel sokpontegyet, így nem a tévé fogja átalakítani optikai kimenet felé.

Azt esetleg nem tudod, miért nem látom a Dune-t Win10 samba hálózaton? Valamit elrontok az tuti.
Dune amúgy látja a megosztott mappát és a tartalmát is, tehát lejátszó oldalról ezzel legalább nincs gond, de valamit be kéne kapcsolnom még az szinte biztos..

(#4254) Downsampling és (#4255) dh66e : Kösz nektek is. Akkor nem aggódom túl a dolgot.

(#4258) gyeniko: Jól gondoltad, nincs benne ventilátor.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#4261) kezo0 válasza nfsu17 (#4259) üzenetére


kezo0
addikt

OK, így már kerek a válasz. Nálam viszont fennáll a különbség a két módszer között. A Windows-ból küldve a fájlt 5-6 MB/s, a Dune felől kezdeményezve ugyanazt a másolást, pedig 16-17 MB/s.

A fájl útja mindkét esetben ugyanaz:
PC (Win 10) —> CAT5e —> Asus RT-AC68U router —> CAT5e —> Gigabites switch —> CAT5e —> Dune HD Duo BASE 4K, belső HDD (4 TB WD Red vagy Green)

Szóval a balról jobbra haladva olvasás önmagában nem mutatja meg egyértelműen, hogy melyik eszközön kezdeményezi az ember a másolt fájl ilyen irányú haladását...:P
De igazából most már nekem is mindegy, hogy kinél mi jön ki, hiszen találtam egy olyan módszert, amivel nálam is elérhető egy viszonylag tisztességes sebesség (bár ez egy gigabites csatolótól még mindig elég gyatra).
Tegnap egy kb. 60 GB-nyi, összesen kb. 400 db kisebb-nagyobb fájlt tartalmazó komplett UHD BD struktúra nagyjából 1 óra alatt kúszott át a Dune-re. Ez nekem belefér.

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4262) blakey válasza dgyuri0123 (#4260) üzenetére


blakey
titán

A Windows-ban próbálj meg keresni olyan beállítást ami SMB V1-re vonatkozik, akkor látni fogod.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#4263) dgyuri0123 válasza blakey (#4262) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Eddig nem jártam sikerrel.. de köszi.

Az a baj hogy szerintem a win frissítés rontott el valamit.

"csak a zene van"

(#4264) Downsampling válasza kezo0 (#4261) üzenetére


Downsampling
senior tag

Nem tudom, van-e rá módod (elég hosszú kábel, stb.): de mi lenne, ha összekötnéd a Dune-t a PC-vel direktben, router és switch nélkül. Ne aggódj, menni fog. (Én NAS-sal és Oppo-val csináltam ugyanezt, hogy kiszűrjem, a routerem szarozik-e a sebességgel.) Én kíváncsi lennék, így mi lenne a teszt eredménye oda-vissza? :K

(#4265) Downsampling válasza blakey (#4262) üzenetére


Downsampling
senior tag

Ilyet amúgy hol keressen az ember, mármint az SMB-re vonatkozó beállítást? Ez engem is érdekel? Win10? Hol?
Köszi! :R

[ Szerkesztve ]

(#4266) kezo0 válasza Downsampling (#4264) üzenetére


kezo0
addikt

Annyira hosszú kábel nincs kéznél, mint amekkora kéne, viszont amúgy is tervezem, hogy valamikor áthelyezem a Dune-t máshova, és akkor mindenképpen ki kell majd bányásznom a mostani helyéről. Na, akkor ki tudom majd próbálni úgy, hogy leteszem közvetlenül a PC mellé.

Ami meg az SMB-re vonatkozó beállításokat illeti, a Vezérlőpultban keress rá a Windows-szolgáltatásokra.

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4267) djnice válasza dgyuri0123 (#4252) üzenetére


djnice
veterán

Szinte az összes koncert 1080i-s amihez kell a deinterlacing, nem a forrásokkal van a baj. Azért kell auto-n hagyni, Dune-nél ez a VXP-s állás, progresszív anyagokba nem fog beleszólni.
A LibreELEC pont hogy jól játszotta le ezeket 59.94 Hz-n, de mielőtt megkérdeztél volna egy hozzáértőt, skippelted az egész Amlogic témát. Azt is már rég megmondtam, hogy azt RTD1186-nak szar a képe.

[ Szerkesztve ]

(#4268) dgyuri0123 válasza djnice (#4267) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

VXP be van kapcsolva 3-as "fokozaton". A DVD-k képének is jót tesz és valóban a 1080p-s anyagoknál nincs semmilyen hátulütője. Én nem látok legalábbis (szemüvegben 40 centiről) semmit.
A kadencián nem állok le vitázni, mert tudom mit láttam Kodi/LE alatt. Biztos ott volt valami bibi, de akkor sem játszotta jól.
A Dune "képe" nekem jobban tetszik, mint LE/Amlogic "képe". Annál is nyugodtabb, tökéletesen "zizegésmentes", telt, kontrasztos, élettel teli és a mozgások is valóban vaj simák. A Jukebox is nagyon tetszik, jobb mint Kodi alatt. Roppant informatív, a kezelése gyerekjáték és 400 "filmből" kb. 3-at azonosított tévesen, de ezt orvosolni tudom pár perc alatt. A Med600 képe egyáltalán nem rossz, de 42" felett már valóban zavaróbb lehet a gyengébb deinterlacing. Amikor megvettem 42"-os plazmám volt, amihez teljesen megfelelt. Ja és akkor még 4k hdr sehol nem volt... no meg Amolgic sem. Most, 55" méretnél már eléggé szembetűnő/látványos volt a gyengébb skálázási képessége, ezért kellett mennie. Ennyi... ;)

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#4269) djnice válasza dgyuri0123 (#4268) üzenetére


djnice
veterán

A jukeboxot szerintem na hasonlítgassuk, teljesen más kategória egy Kodi, ott sokkal több lehetőséged van skinek és scarperek terén is. Egy AML LibreELEC esetén pedig a kadencia nem kérdéses, mindig tökéletes, és a deinterlacing is automaikus. A képe meg teljesen megegyezik a Sigma-val, ami HDMI capture-rel is bizonyítva lett. Lehet megint rosszul, RGB teljes színtérrel használod a Dune-t.

[ Szerkesztve ]

(#4270) blakey válasza dgyuri0123 (#4268) üzenetére


blakey
titán

Az egyetlen képjavító ami szerintem a legjobban működött és a legjobb eredményt produkálta az az Imprex alacsony állásban, a VXP egyből kikapcsolásra került nálam, nagyon belenyúl minden képbe, zavaró. Szóval Sigma esetében a VXP nélküli kép nagyon jó de a deinterlacing nem az és Amlogickal összehasonlítva nincs képbeli különbség, egyikre sem lehet azt mondani, hogy az vagy ez jobb viszont Amlogic esetében a deinterlacing egy picit jobb. Szerintem ha folytatni akarjátok a dolgot akkor az általános topikban lehet folytatni és akár normál beszélgetés formájában, mert bár mindkettőtöknek igaza van, azért vannak dolgok amik nem feltétlenül úgy vannak, egyik részről meg kell érteni, hogy van aki nem ért bizonyos dolgokhoz, másik részről meg kéne érteni, hogy bizony vannak dolgok amiknek időt kell szánni. Nagyon szerettem a Duneimet (Base 3.0, HD Duo) de szerencsére pl. a Minix tudásban, minőségben nem gyengébb.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#4271) ginola válasza blakey (#4270) üzenetére


ginola
addikt

Szia

Milyen típusú Minix-ed van?

(#4272) dh66e válasza djnice (#4269) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Srácok!
Ez a hajó elment,kérlek ebben a topikban Dune-vel foglalkozzunk minden másra ott a Milyen asztali médialejátszót topik.....

(#4273) dgyuri0123 válasza dh66e (#4255) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Ha nem baj, megint kérdeznék egyet...

Tegnap és ma is 3-4x lefagyott a box. Kicsit nyomkodtam ide-oda ez igaz, de erre azért nem számítottam. 1x úgy is megfagyott, amikor simán egy "stop-ot" nyomtam neki filmlejátszás alatt. :F És mindegy hogy samba vagy HDD, mert itt is ott is sikerült neki kiakadni. Ja és ilyenkor elmegy a kép is. A tévé kiírja, hogy nincs jel HDMI-n. Ilyenkor néha visszajön 1-2 perc várakozás után, de van hogy csak a power gomb hosszú megnyomásával tudom kikapcsolni.
Legfrisebb fw volt rajta... most visszaraktam egy egyel korábbi béta fw-t, azóta nem fagyott, de ki tudja.
Szóval tudtok erre valami biztatót mondani, mert most kissé keserű a szám íze?

Előre is köszönöm. :R

(#4269) djnice: színtér automatikusra van állítva. Miért gondolod, hogy az nem jó.. ?

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#4274) dh66e válasza dgyuri0123 (#4273) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Ezért van a topik,baj miért lenne. :F
Erre nem tudok mit mondani ha tömegesen fordul elő akkor jelzik a gyártónak és javítva lesz a követlkező fw-ben.Addig használd a régebbi fw-t.

(#4275) Lacielvtárs válasza dh66e (#4274) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

+1,
dgyuri0123
sőt javaslom a nem beta fwt használni ha nem akarsz 'bosszankodni' :D
Én ilyen téren mindenkit magam elé engedek...

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#4276) dh66e válasza Lacielvtárs (#4275) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Beta fw-vel nem volt még egetverő gond dune-nél persze hibák lehetnek.

(#4277) dgyuri0123 válasza dh66e (#4274) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Most egy legutolsó béta van fent, de inkább tegyek fel egy ennél korábbi végleges verziót?

Most olvasom hogy nem muszáj...

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#4278) Lacielvtárs válasza dh66e (#4276) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

Mondjuk én még kezdő vagyok dune téren, így lehet igazad van...
Én mas termékek beta cuccainal szívtam már eleget.
A dune fagyáshoz annyit hogy nálam egy hete megy nonstop, kopp-kopp-kopp, le nem irom a folytatását ;]

Ennyi idő alatt azért az a500 már hanyadt vágta magát, min. egyszer :K

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#4279) dh66e válasza dgyuri0123 (#4277) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Ilyenkor az első dolog hogy áramtalanítasz teljes reset és használod ameddig nem jön ki a hiba megint.Amennyiben kijön akkor térsz vissza egy korábbi fw-re.
Hol vásároltad a lejátszót?

(#4280) dgyuri0123 válasza dh66e (#4279) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Megint lefagyott HDD-ről egy DVD ISO. Lejátszás közben kb 20 perc után megállt és annyi. Kép elment, vissza sem jött. Csak a restart segített. Amig ezt leírtam közben megint lefagyott. Kép kimerevedne és ott áll...

Lejátszó. Hu -nál vettem.

Reset gomb nincs...

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#4281) blakey válasza dgyuri0123 (#4280) üzenetére


blakey
titán

Nem lesz nagyon meleg a készülék háza? Jó HDMI kábelt használsz? Formátumtól függetlenül csinálja ezt? Béta firmware nem gond, nekem soha nem volt vele gondom.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#4282) dh66e válasza dgyuri0123 (#4280) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Akkor regisztrálj be a forgalmazói fórumra a kártyáddal és jelezd a hibát feltétlenül.

[ Szerkesztve ]

(#4283) djnice válasza dh66e (#4272) üzenetére


djnice
veterán

Én csak segíteni akarok a helyes beállításban mint eddig is, de úgy látom teljesen hiába. Eleve egy out-of-the box lejátszónál nem is kellene a deinterlacingen állítgatni semmit.

(#4273) dgyuri0123: Mivel azt írtad hogy más a kép mint a minixen. Ha megnézed végre a chroma tesztet, minden kiderül. A rossz beállítás bandingot és clippinget okoz.

(#4284) dh66e válasza djnice (#4283) üzenetére


dh66e
Topikgazda

OK,csak az androidos egyéb lejátszókat meg a kodit felejtsük el itt.Arra megfelelő topikok vannak.

(#4285) dgyuri0123 válasza blakey (#4281) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

40-45 fok körül lehet. AQ Forest a kábel. Tegnap este ment hálózatról órákig hiba nélkül. 1080p és 720p voltak. Samsara is végigment 1080 nagy bitrátával HDD -ről hiba nélkül. Nem értem...

"csak a zene van"

(#4286) blakey válasza dgyuri0123 (#4285) üzenetére


blakey
titán

A 45 fok még bőven jó, bár ha nem látod konkrétan mennyi akkor az eltérő is lehet viszont 60 fokig nem lehet gond, sőt. Viszont a helyedben megnézném az ominózus anyagokat, hogy miként vannak kódolva, met a kódolás is okozhatja a hibát. Illetve a szintér stb beállítais is is okozhatnak fekete képernyőt, pl. autó módban lehet, hogy rossul vált át és egy idő után a megjelenítő dobja a kapcsolatot. Látatlanba nehéz feltárni a hibát.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#4287) dgyuri0123 válasza blakey (#4286) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Évek óta megvannak. Soha nem volt gond velük Med600-nál. De lehet hogy a Dune más?

"csak a zene van"

(#4288) djnice válasza dgyuri0123 (#4287) üzenetére


djnice
veterán

A Solo másnál is fagy ISO-nál: [link]

(#4289) Locsi válasza djnice (#4288) üzenetére


Locsi
senior tag

Dune Hd Solo 4k-m van, nem fagy semminél. Samba megosztással nézem az isokat, sőt, mivel van kiírt lemezem, és csak a gépben van BD, az is meg van osztva, avval sincs semmi gond.

(#4290) dgyuri0123 válasza djnice (#4288) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Ez az én formám ... TS mappák nem ISO-k.

"csak a zene van"

(#4291) blakey válasza dgyuri0123 (#4287) üzenetére


blakey
titán

Látatlanba nem tudom megmondani, ha autó módban van a színtér és pl. hibás akár a lejátszó akár a megjelenítő oldalán akkor bizony előfordulhat ilyen jelenség is, a rossz beállítás is okozhat hibát, hiába használtad a korábbi eszközeidet így, a jobb eszközöknél már kijönnek a hibák, tehát nem biztos, hogy a Med volt hibátlan hanem az a része pont nem volt jó így nálad nem jött elő, mint hiba.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#4292) dgyuri0123 válasza blakey (#4291) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Megértettem.

És mit állítsak be manualisan hogy esetleg elkerüljem ezt a hibát? Vagy ezt igy nem is lehet?

"csak a zene van"

(#4293) blakey válasza dgyuri0123 (#4292) üzenetére


blakey
titán

Ha leírod, hogy a képre mik vannak beállítva illetve milyen lehetőségek vannak akkor talán tudunk segíteni, akár képeket is csatolhatnál.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#4294) dgyuri0123 válasza blakey (#4293) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Most fut egy BD25 koncert HDD-ről, egyelőre simán, semmi fagyás nincs. Azt kell gondoljam, néhány DVD rilíz lehet "rossz". :F

Előtte visszaraktam a legújabb fw-t is. Reset gombot (lyukat) mellékesen sehol nem találok, így jobb híján csak áramtalanítottam rövid időre. Meglátom mi lesz a továbbiakban. Kösz a támogatást. :R

"csak a zene van"

(#4295) horvathzsolt


horvathzsolt
újonc

Érdeklődnék, hogy a Dune Hd Base 3.0 lejátszó a 7.1 analóg kimenetére ,,kiadja" a Dolby TrueHd vagy DTS-Hd hangokat? Régebbi típusú erősítőm van, nincs még rajt HDMI csatlakozó. Viszont ha az erősítő 5.1 analóg bemenetével összekötném akkor veszítenék ugyan két csatornát, de megmaradna 5.1-ben a nem tömörített hd hang.A képet persze HDMI-vel vinném át a megjelenítőre...Előre is köszönöm a választ!

(#4296) Downsampling válasza horvathzsolt (#4295) üzenetére


Downsampling
senior tag

Digitlás koax és optikai kimeneten is kiadja a többcsatornás jelet, ha van ilyen bemenet az erősítődön, akkor talán az jobb megoldás. Szerintem...

(#4297) koncsik válasza Downsampling (#4296) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Coax/Optikai-n nem tud HD hangot kiadni semmilyen kütyü tudomásom szerint. :)
A 7.1 analóg-on nem lenne szabad problémának lenni.

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#4298) Downsampling válasza koncsik (#4297) üzenetére


Downsampling
senior tag

Jogos! :R

(#4299) BBéci válasza horvathzsolt (#4295) üzenetére


BBéci
titán

Igen, kiadja, próbáltam.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#4300) horvathzsolt


horvathzsolt
újonc

Köszönöm a támogatást...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.