- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
virbo
csendes tag
válasz
Teréz Atya #45698 üzenetére
Aceton?
-
Teréz Atya
senior tag
FB falamon posztoltam egy találós kérdést. Vajon mi a tök fogta meg úgy az EPP habot, hogy amikor megpróbáltam szétszedni, inkább a hab adta fel, nem a ragasztó? A szurok és epoxy eddig kiesett.
Ha nem találjátok ki éjfél előtt, akkor elárulom. -
virbo
csendes tag
válasz
molnigee #45676 üzenetére
Én még ezt néztem: [Awesome]
Nekem gyakorolni kell, nem szükséges 0,1 másodperc alatt a holdon lennie egy kis gázra. Ahogy nézem talán elég jól védett a kamera is, igaz a felfogatása állítólag nem a legjobb.
Azért kíváncsi lennék a véleményekre.Vevőm már van, akksit meg úgyis venni kell a gyári helyett (is).
-
varadigabor
senior tag
Az miért lehet hogy a PC nem ismeri fel az FC-t ? Másik FC-t rádugok egyből megy, ismeretlen eszköznek látja a windows.... 2 napja még jó volt Flashelni se engedi magát, boot pint pedig nyomkodtam, aksit is rádugtam stb. Állítani kellett volna a feszültség érzékelőn hogy ne sípoljon teljesen feltöltött aksinál...
Tartalék FC úton van de lehet rendelem az új tartalékot.Jackal te milyen FC-t rendeltél végül ?
-
mobbo
senior tag
válasz
rachmaninoff #45688 üzenetére
a felszállási pont szintjétől tudsz 500m-t emelkedni (AGL), a max felszállási magassága a mavicnek 6000méter (AMSL)
6500m felett már a légsűrűség miatt nem repülne normálisan
melyik vulkán? etna? ott a la terrazza dell'etna környéki parkolókból fel kell sétálnod nem keveset, hogy beleférj az 500ba -
vandor01
senior tag
na...
vmi hulye dronos rankszabadit vmi vulkant ami romba donti a civilizaciot es megint jon egy 10e eves jegkorszak -
rachmaninoff
aktív tag
válasz
Teréz Atya #45651 üzenetére
én is remélem, mert így lenne logikus. a kérdésem konkrétan annyit takart, hogy ősz végén bele akarok kukkantani egy vulkánba, és 2200m magasságból indítanám a madarat, és jó lenne, ha a kilövés magasságától számítva plusz 1000m magasba tudnám engedni. persze az 500 is megfelel, csak kérdeztem, hátha van valami beállításokból elérhető trükk hozzá. alapesetben nem keveslem, teljesen jó ez a fél kilométeres magasság. Amit mobbo linkelt, az sztem értelmetlen.
-
Jackal2
senior tag
válasz
molnigee #45676 üzenetére
Ezt olvasd el, kb. mindről írtam.
Nekem Lizard lenne a választásom.
Arfun: van hozzájuk alkatrész mert már sajna vennem kellett
Peaceliker: szerintem a Babyhawk szar, azért nem is teszteltem. Kocsonya, nem tudod állítani a kamera szöget és nem is túl erős.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #45664 üzenetére
Gábor javasolta nekem is, és freestylere jó, de fák közé nagyon nem. Nekem a DAL -ok nagyon beváltak már amennyiben nem akarom repülésenként nagy mennyiségben kidobálni. A Gemfan is ugyanez, merev és törik, de szerintem a mi szintünkön a tartósság fontosabb mint a brutálisan kihegyezett teljesítmény.
Egyébként meg azért vettem Kingkong lilát mert ment a gépem szemének színéhez
-
Saccco
nagyúr
Hogyan tároljátok az akkukat?
-
molnigee
aktív tag
Igen, jó lenne 30K alatt maradni, tudom vannak még feljebb is pl a DYS gépe is tetszik 40 valamennyi
Még kell egy rakat aksi is, nem akarok annyit költeni
Ja, meg opcionálisan agyalok azon hogy egy splitet raknék bele, szóval előny ha belefér
A flyeggbe pl belemegy. flyegg 130 is játszhat. -
molnigee
aktív tag
válasz
vandor01 #45678 üzenetére
Nope, nálam csak BG játszik, illetve nem is tetszenek azok a gépek, kitudja lesz e hozzájuk alkatrész pl?
BG-n kupon, affi csökkenti jelentősen az árat, főleg most vannak 10-11-12%-os kuponjaim is...
A fent írt árakra csak 8%-ot vontam le, de még abból is jön le 1-2K, szóval így kell néznem. -
shaddam
aktív tag
válasz
Peaceliker #45674 üzenetére
Balanceról veszem le a teljes feszt hogy szinkronban legyen, aztán konverter és az fpv. Kis wltoys játék repülő, igyekszem minimálisan mókolni
-
molnigee
aktív tag
No, gép ajánlót kérek most én!
Kingkong 95GT - 25K
Eachine Lizard 28K
Kingkong FLY EGG 100 - 29KVagy valami más esetleg?
-
shaddam
aktív tag
AIO kamerából van ami kaphat 2 cellás feszültséget? Ilyen kis mini repcsibe lesz, minimalizálnám az extra cuccokat
-
Peaceliker
addikt
válasz
molnigee #45670 üzenetére
Persze, én is azért leszek kíváncsi merevebb proppal kanyarban milyen lesz a gép. Azt barom hogy sokkal reszponzívabb lesz. Azért nem raktam fel eddig azokat, mert gondoltam gyorsba elhasználom... Csak nem nagyon fogynak
Most eszembe jutott régi 5030 gemfan... Hajlott és tört is egy fűszáltól is -
molnigee
aktív tag
válasz
Peaceliker #45669 üzenetére
Értem, de az tuti hogy wizard gyárival egy egyesés, 3 prop törés, 5045 meg néha tört, napi 1 kb átlagban, 5040 gyenge, nem húz, mert hajlik 90 fokig, esés után lehet vissza hajlítani, de az már nem az igazi. Cyclon meg kicsit meghajlik max, ha nagyon nagyot kap akkor törik.
Láttad a verseny gyakorlós vidimet a végén a napi esések ott vannak, propoknak semmi baja. -
molnigee
aktív tag
válasz
Peaceliker #45667 üzenetére
Ez így nem igaz, akkor a karbon is jobban törik mint a műanyag ugye?
-
Peaceliker
addikt
válasz
varadigabor #45666 üzenetére
Nyilván ami merevebb az jobban törik. Én amúgy leginkább csak ezt az 5040x3 at használtam, mert idén 1 doboz még kitart, pedig 1 szettet az 5 ből elhagytam.
Szal most nézem majd meg 5045 milyen nálam (havernal jó). Mondjuk merevebb proppal többet eszik az tuti, sztem nehezebb is, gyengébb motornak az még probléma is lehet. Igazából kanyarban való viselkedésre leszek kíváncsi vele. -
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #45664 üzenetére
Nekem is kingkong 5045 van, elég merev de nálam jobban tört mint a Racerstar R5040X3 amivel szerintem fürgébb is a gép ,mondjuk jobban is hajlik. Most rendeltem Racerstar V2 5048 remélem jó lesz.
Ez mire jó hogy ilyen fogas?
-
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #45660 üzenetére
Neked minden törik
Kingkong 5045 azért bőven jobb mint a gyári, nekem jól bírta.
Dal cyclon meg megjobban. Szinte meglepődök ha törik.
Akkor kell rendelni mikor közös rendelés van facen drh csoportban. 20 szetet rendeltem, idén simán kitart végig...
Jackal ha nagyon ráérsz, írj rám, indulna a játék -
Peaceliker
addikt
-
mobbo
senior tag
válasz
rachmaninoff #45649 üzenetére
ilyen lenne a nolimit [link]
(ez egy sport++ módos mavic, gyorsabban emelkedik) -
ezoltan
tag
válasz
AMDaZERG_1 #45657 üzenetére
Akkor neked "s" modelled van?
Egyébként a sima x220 szériapropellerei is mint a papír...De feltűnt hogy mennyivel szelídebb ívelésűek mint az S-éi.
Eddigi legkomolyabb balesetem bokorba akadás volt úgy hogy disarm-oltam a motorokat is,mégis egyszerre kettő pattant el. 😄
Molnigee a Kingkong 5045-öt ajánlotta hozzá. -
válasz
tillatrilla #45533 üzenetére
Ezt láttad?
(nem vagyok benne érintett) -
david335
tag
Itt is olcsó a Wizard
[link] -
Adams15
aktív tag
koszonom a valaszokat!!
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Hát, ha volt eszük, akkor a készítők a felszíntől számítják a max. magasságot. Pl. nálunk Liptószentmiklós 578m magasan helyezkedik el, mégsem hallottam róla, hogy egy DJI drón le ment volna vakondba.
-
twine
veterán
válasz
Egészen addig,míg ki nem derül melyik iskola papírját fogadják el hivatalosan, hogy dolgozni tudjak vele...
Találkozunk az oktatáson
-
rachmaninoff
aktív tag
phantom 4-el te alapból megszeged a szabályokat, amikor latókörön kívülre repülsz vele, szóval ez nekem innentől nem számít már hitelesnek, így nincs értelme érdemben reagálnom a hisztire, amit egy ártatlan technikai kérdésből kerekítettél. calm your tits.
a többieknek meg köszönöm a választ, nem buherálom, csak kíváncsi voltam. a létjogosultsága pedig annyi az 500m+ magasságnak, hogy amikor egy hegyvonulatról készítesz felvételeket, nem kell meghágni a csúcsot, ha elég magasra fel tudsz röppenni a drónnal.
-
twine
veterán
válasz
Teréz Atya #45645 üzenetére
Bár, úgy látom hasonlóan gondolkodunk,,,
és már a fszm ki van, hogy attól, hogy valakit óvatosságra intenék jóindulatból ilyenek kerekednek ki a beszélgetésekből, hogy "fosós drónosok, meg túl van lihegve",,,amikor pont nekem van tele a fszm a média keltette negatív hype-ból,,,,,
De egy valami mellet nem tudok elmenni.....Az senkinek nem jut eszébe "nagytestű madarak ellen felkészített repülőgépek, és MythBusters jeges liba lövöldözés" emlegetése közben, hogy ezekben a fagyasztott madarakban nincs közel 0.5 kg-os LiPo aksi ami úgy tud égni sérülés esetén mintha hegesztenének?
És igen, jól látod....én is épp azért értetlenkedek az "500m-es" repüléseken, mert eddig egyszer sem olvastam "okot"....
Jönne valaki és azt mondja,,,,srácok, kaptam egy melót,,,öcc'ázon kellet repülnöm, hogy ezt vagy azt rögzítsem, és bitang jól megfizették....
Az "elveimen" nem változtatna, de legalább lenne logikus érv a "veszélyeztetés" mellet...De azért mer' a gép tudja, küldjük fölfelé mint az ökör, és a mérleg másik felén semmi nincs,,,,,csak a kockázat....na így aztán végképp nem értem....
Skip.....
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
AMDaZERG_1 #45646 üzenetére
Szerintem igen, ugyanis csakis az Omnibus ami valamire használható F4 lap iNAV alatt. Ha jól emléxem az Omnibust is már DFU módban kell flashelni.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Teréz Atya #45645 üzenetére
Térjünk át komolyabb témára
Véleményed szerint iNav-ban át tudnám állítani az UART3-at I2C-re?
Azt olvastam, hogy BF 3.2-ben megoldható lesz, és lehetséges, hogy lett is, de nekem nem sikerült.
Így iránytű nélkül nem megyek túl sokra. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
AMDaZERG_1 #45640 üzenetére
Azért nem kell ennyire fosni. Az a videó a winglet leszakítós drónnal kamu volt. Amúgy meg hogy mennyire túl van lihegve a drónok veszélyessége, ebben a vidiben nyugtat le Bruce mindenkit a p*ába.
Azért egy Cessna vagy Piper röpcsivel is meggyűlne a baja egy Mavicnak, sőt még egy Phantomnak is. Egy Mythbustersben pont fagyott libával lövldözték a röpcsikabint, aztán valmi extrém nagy erővel kellett megküldeni, hogy betörjön a szélvédő.
Amire tényleg veszélyes lehet, azok az ultraknnyű gépek, siklóernyősök, rogalósok, etc. A megoldás az lenne, ha valami rádiós jelzőrendszert, pl. FLARM-ot használnának.
De tény, 500m fölé mi a p*csának akar valaki felröptetni egy drónt, pláne kezdőként? Vagy tényleg ki akarja próbálni a "milyen magasra megy fel" közhelyet??? Ha viharos időben lejegesednek a propok, micsinál, bekapcsolja a propfűtést? Ennyit akartam mondani, kérem, kapcsolja ki!
-
AMDaZERG_1
senior tag
Én is zárásképp.
Tudom, hogy van itt más is Csepelről, így akár igazolhatja is, mert szerintem neki nem újdonság.
Nálunk a permetező AN-2 akció közben nem repül 40-60 méternél magasabbra, de véleményem szerint inkább alatta és ezt abból tudom megsaccolni, hogy a lakótelep felett (kb 33m magas egy ház) szokott hihetetlennek hangzik, de szerintem maximum 10 méterrel, vagyis még az 50 méter magasságot sem haladja meg. 8 emeleten lakom és fotóztam miközben repült a házunk felé és a képen teljesen úgy néz ki, mintha egyenesen az ablakon akarna bejönnide némileg megemelte a gépet. A gyerekek a lakótelep közepén meg halálra ijedtek mikor az első kanyart tette, ugyanis a hang hirtelen robban be a házak közé, mikor berepül a házak mögül. Aztán már megszokták és tetszett nekik, hogy annyira közelről látnak repülőt repülni.
Azt meg nem is tagadom, hogy én a félős drónos közé sorolom magam. Szégyen? Talán jobb, mintha én lennék a Jani és tojok az egészbe, mert nekem baromira megy az irányítás, de hiába penge az irányító, ha megmakacsolja magát a felszerelése.
Amíg nem találom meg magamnak az optimális, másokra veszélytelen helyem nem merem még az FPV szemcsit sem felvenni. Egy nagy mező néhány fával... én is sokkal bátrabb lennék
Amúgy meg terjeng egy videó, amin egy utasszállítónak megy egy phantom és a szárnyvéget kaszálja le, amitől pánikhangulat tört ki a repülőn és azonnal potyogtak az oxigénmaszkok is. Lehet csak kamu, nem tudom, de simán hihető, mert van a merész Marci, aki leszállásról akar felvételt készíteni, hogy a haverok kitüntessék drónok rdrónosának. -
twine
veterán
ok,,akkor én ezt itt tényleg szeretném befejezni....de erre muszáj hogy válaszoljak, mivel kezd ferdülni a dolog, és épp ebbe nem akartam folyni...ezért szerettem volna befejezni, mert a végére másról kezdünk el "vitázni" mint amiből kiindultunk!
Szóval.....
Úgy jönnek ide az utasszállítók ,hogy épp arról beszéltetek, hogy meg lehet e mókolni szoftveresen egy Mavic-et, hogy 500m felett repüljön...amire írtad, hogy ha meg is lehet, az garivesztéssel jár.....Ha 150.ig szólt volna a beszélgetés, egy árva szót nem szólok....
De mivel itthon 120m-en van meghúzva legjobb tudásom szerint az RC hobby repülésnek vonala....és elég sokat repülök a Phantommal ahhoz hogy tudjam, milyen magasságban mit lehet látni, ezért jeleztem, hogy szerintem a "jog, és szabálykövető magatartással" is csodát lehet látni, és tök felesleges a légi közlekedést veszélyeztetni....Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy vajon a "bátor" drónosok, eddig miért nem vezettek kisrepülőt?
Mert azt drága volt megvenni gondolom, és annak vezetése is szabályokhoz van kötve...
Most hogy "olcsón" lehet drónt venni a földről irányítani, nyugodtan veszélyeztethetjük mások életét a levegőben? -
kriszbon
őstag
És valóban jól mutatja, mert kíváncsiságból kimentem és jöttek a nagy gépek.
(#45635) AMDaZERG_1: Nálunk most délelőtt jött MG kopter, ami szerintem simán 50m alatt volt, ráadásul a kertek végénél ahol én is szoktam repkedni.
Ahogy megláttam, mindjárt beugrott hogy na banyeg ezzel biztos találkoztam volna ha repülök.Persze azért elég nehéz lenne belefutni ilyenbe, mert szerintem a szele úgy földhöz vágná a gépemet mint egy bogarat.
-
mobbo
senior tag
válasz
Peaceliker #45633 üzenetére
esélye van, az biztos, de nem kellene túldrámázni, a repülőknek nem tud kárt okozni egy drón, nagytestű madarakra vannak felkészítve, de nyilván első a biztonság, senkit se buzdítanék arra, hogy veszélyesen repkedjen, csak a helyén kellene ezt is kezelni, nagy a hisztéria, sok drónost olvasok akik túlzásba viszik, olyanokat írnak, hogy nem is értem miért drónoznak ha ennyire be vannak fosva
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
AMDaZERG_1 #45631 üzenetére
Ja, és épp tegnap történt, hogy a lakótelep irányából a Duna irányába olyan magasságból jött egy motoros siklóernyős, amilyen magasan reptettem nem oly rég (1-2hónap) az X8-at (~130-150m) és azt nem tudom leállította időnként a motort, vagy csak a hangot fújta el a szél, de néha nem lehetett hallani a hangját.
Gondolom valahol Budafokról szállt fel és ment Szigethalomi reptér irányába. A sebességét csak saccolom úgy 50km/h és véleményem szerint lehet neki sem erre az útvonalra szólt a repülési engedélye, de gondolom neki is izgalmas volt egy lakótelep 10 emeletes házai felett kb 20 méterrel elrepülni.
Ok, egy mezőn azért más a helyzet, de csak, ha van veled valaki, aki figyeli a légteret. Ebben az esetben talán nem ér meglepetés.
(#45634) twine
Nem gondoltam volna, hogy ennyi repülő van odafent...Ehhez képest nincs is (még) sok baleset
-
twine
veterán
teljes magyar légtér, csak utasszállítókat tekintve....
[link]
és akkor hol van az ehhez képest hatványokkal több mezőgazdasági, sport és sárkány, sikló ernyő, vitorlázó , és egyéb tkm tudja milyen néven repülő szerkezet....De itt be is fejezem,, nem tisztem, hogy meggyőzzelek....én elmondtam amit szerettem volna....
Mondom mindezt úgy, hogy Phantom4-el repülök, tehát elvileg saját magam ellen beszélek, és magam alatt vágom a fát, amikor szabályozásért kiáltok...
-
AMDaZERG_1
senior tag
Tökéletesen egyetértek ezzel!
Mondom ezt úgy, hogy egy X8HW volt a kezeim alatt, amivel orientációt vesztettem. Elindult lakott terület irányába, ahonnan még próbáltam egy utolsó visszahúzást, de nem sikerült, így azonnal leállítottam és úgy voltam vele inkább törjön szét, mint valakiben, valamiben kárt tegyen. Nagy rossz helyen volt a dron és én is rossz helyen voltam, mert egy dombról szaladtam lefele a dron meg egy 10 emeletes épület sarkánál (~25m magasságban) volt mikor a vészleállítást elkezdtem, hogy nem láttam merre zuhan. Őrült mód kerestem és mindvégig az járt a fejemben, hogy remélem nem egy autó elé zuhant, vagy egy játszó gyerekre. Halálfélelmem volt mindvégig míg nem találtam meg és tudatosult bennem nem történt baleset. Rohadt rossz érzés volt az a néhány perc.
Én is motoroztam annak idején és én sem csinálnám meg még egyszer azokat a dolgokat, mint akkor.
Amikor megvettem az X220s gépet tervezgettem minden ökörséget, hogy majd a Duna felett (Kis-Duna ~80m) átviszem... Nem annyira megbízhatóak ezek, hogy eszetlenül zavargassuk mindenfele. eltörik a pro, leég az elektronika... Igen, én is belátom, hogy ez nem "csak" játék. Múltkor voltam szabadtéri rendezvényen és bevallom, időnként felnéztem az égre Józsika nem gondolja e úgy, hogy majd ő fentről rögzíti az eseményeket. -
twine
veterán
értem ennek a logikáját, mégis inkább abból indulok ki, hogy sokszor történnek kicsi eséllyel járó véletlenek....
Volt itt hónapokkal ezelőtt egy sporttárs, aki megvéve a drónt, "egyből" felküldte 500-ra...
és még mondta is, hogy megjelent egy sárkány,,,aztán egy helikopter, és para volt...
Pontosan már nincs meg a hsz.-és lusta vagyok kikeresni...
Szóval én értem, hogy kicsii az esély a balesetnek, mégis úgy gondolom ember életekről beszélünk...ahol a legkisebb esélyt is el kell kerülni....A szabályok(írott vagy íratlan tök mindegy) pedig épp ezért vannak....hogy minimálisra redukáljuk a balesetek esélyét.....
Biztosan másképp gondolkodunk.....
én épp a napokban beszélgettem egy gyermekkori barátommal, akivel annó a Hayabusán 270km/h-val "kétszemélyeskedtünk".....
Azóta majd egy huszast nőtt az éveiink száma, és mindketten megegyeztünk abban , hogy a mai fejünkkel nagyon, de nagyon másképp látjuk a dolgokat....Nem sértegetem, és "faszozom" le azt aki ezt csinálja a drónnal....mert mindenkinek szíve joga, és nincs jogom rá hogy véleményt alkossak róla....
de Don Quijote módjára próbálom mindig felhívni ezen emberek figyelmét a veszélyre, mert nap mint nap találkozom "civilekkel", akik mesélik a velük megesett "gyökérdrónos" történeteiket,,,,
És ilyenkor mindig én (a szabálykövető) érzem szarul, és szégyellem magam, a "sporttársaim " helyett is....És akkor még az emberi életek veszélyeztetéséről nem is beszéltünk....
-
fape
senior tag
Aszem ez pont ide illik akkor: hétvégi ütközés aminek a végén egy fa tetején landoltam. Crash with Proptor FPV
-
varadigabor
senior tag
válasz
varadigabor #45627 üzenetére
Már mint a kefés gép után kell kicsit többet kell költeni rá.
-
varadigabor
senior tag
válasz
blod001 #45623 üzenetére
Nekem Eachine H8C volt, azon van kamera, csak a kamerája nem a legjobb, olyan mint ha nem is lenne kb.
Ezen nincs kamera.
(#45621) Adams15 Magasság tartás szerintem felesleges, kb. lebegéshez kell meg ha haza akarod hívni. LOS-ban meg úgy is látod hol van, nem kell vissza jönnie. Nem akarsz sokat áldozni rá akkor elsőnek kis gép , kicsit többet kéne költeni rá mint 20ezer és egy brushless bugs 3, nem mennek ki a motorjai és kamerát is lehet eszkábálni rá.
-
mobbo
senior tag
tulajdonképpen veszélyes, de azért elég kicsi az esélye egy ütközésnek, ha egy bárhol elengedsz 2 golyót vagy kisautót egymással merőleges pályán sokat kell kisérletezned, hogy találkozzanak, a levegőben pedig még egy kiterjedéssel több van, 3D-ben az ütközés már extrém kis kockázatú (random pályák esetén) ezért volt eddig is ilyen kevés üzközés (kb nulla) pedig naponta 10ezres nagyságrendben repülhet mindenféle idióta orosz meg ázsiai direkt veszélyesen
a kis magasságban repkedő sárkányrepülők inkább a gázosak, annak nekimész az beesik a bokrok közé tuti -
blod001
tag
válasz
varadigabor #45620 üzenetére
Belekérdeznék, 6-7 ezerért milyen kefés gépet ajánlanátok? Nem tudom nekem mik a későbbi szándékaim, igazából csak szeretnék egy olcsóbb gépet és kipróbálni hogy milyen repülni vele, de annyi féle van hogy nem tudok választani.
-
Adams15
aktív tag
válasz
varadigabor #45620 üzenetére
Szia!
Nincs távom
, a jövőben kamerázni szeretnék majd. Ebben az esetben magasságtartás nélkül valami kis kezdő? Syma X5C pl?
-
varadigabor
senior tag
válasz
Adams15 #45617 üzenetére
Szia
20ezerért nem nagyon van amit te szeretnél, gondolom távod sincs hozzá.
Kamera platformot akarsz vagy versenyt? Én vennék 6-7ezerért egy kis kefés gépet azok nem nagy törnek ha meguntad :
Kamerázni szeretnél akkor phantom.
Versenyezni akkor meg sokat utána olvasnék (nagyon sokat mert ez elején minden nagyon bonyolult) és utána vagy vennék vagy építenék egy gépet -
Adams15
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék belevágni a drónozásba, teljesen kezdő vagyok.
Mit ajánlanátok egy alapnak 15-20k felső határral, hogy elsajátítsam az alapokat, és ha később egy drágább drónt veszek, azt már lehetőleg saját hiba miatt ne törjem össze.
Ebben az árban van olyan ajánlott drón, amiben már van magasságtartás, hogy kicsit könnyebb legyen irányítani (vagy ez teljesen fölösleges kezdőnek)?
Alapvetően az irányítást tanulnám vele, később trükköket is szívesen, de szeretném, hogy legyen rajta kamera (legyen benne a 15-20k-ban, mind1, hogy FPV-s e, vagy sem). -
twine
veterán
Valójában nem neked, hanem a kérdező kollégának írnám, hogy (a hivatalos) 120m magasság is elég "sok mindenre elég", és legalább nem akkora a veszélye hogy életeket veszélyeztetünk...pld. kisrepülő, helikopter, etc.etc....
Istenem b+ mennyi baleset lesz még ebből, hogy nem elég a 120, de még az 500sem -
mobbo
senior tag
így készül az 1700 dolláros SPLASH DRONE 3:
Inside a Drone Factory in China. What's it like?ez pedig egy drón motor gyár [link]
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #45602 üzenetére
na p200at összeraktam, már csak vevőjére kell egy olyan fw amivel megy telemetria és jöhet a menet
előre félek ebben mi döglik majd meg....mostanság 3 akku nem megy zsinórban semmivel
-
Peaceliker
addikt
válasz
popi1987 #45605 üzenetére
nekem igazából csak 1x nem indult el, azóta mindig...és már gáz állást is mutatja...mondjuk amikor nem indult el meg nem mutatta, akkor össze volt közbe dugva géppel, lehet azért...
(#45609) Jackal2
hát kb így igen...aztán lehet 1-2 nagy névnek is számunkra ismeretlen cég gyárt
(#45610) varadigabor
nekem cyclopse nem írta hova állt be csak volt kép
1x-2x volt hogy vmi gázos volt, akkor egy újra keresés után rendbe jött.
ev800 sztem túl érzékeny és egy légyfing interferenciájára is beállde amikor kinéztem manuálokból mi hol áll akkor zsír volt
-
mobbo
senior tag
válasz
rachmaninoff #45591 üzenetére
az 500m-es magasság nem oldható fel, csak ha buherálod, de ha buherált paraméterekkel viszed szervízbe pl. esés után akkor nincs gari, de nem is emiatt nem érdemes piszkálni, hanem mert 500 méter elég sok mindenre elég, ha mégse akkor neked műhold kell, nem drón
OFF
a fb-os mavic csoporttal óvatosan, elég sok hüjeséget le tudnak ott írni és nem mindig van aki helyreigazít -
varadigabor
senior tag
válasz
Jackal2 #45609 üzenetére
Brotherhobby is tuti gyárt.
(#45595) AMDaZERG_1 Nem láttam de majd megnézzem holnap
Köszi
(#45597) Peaceliker Beálitottam az adót a papírja alapján 7405 mhz-re (nem emlékszem már a pontos számra) és a cyclops arra állt rá pont
Kivettem ezt az antenna hosszabbítót lehet az a baj, de holnap tesztelek
-
Jackal2
senior tag
Peaceliker: azt tudjuk, hogy kik a valós gyártók? Mármint kik és mit gyártanak?
Azt tudom, hogy:
- az Emax gyárt, van tényleges összeszerelő üzemük, pl. bérgyártanak a GoPronak is, meg persze tonnaszám brandelnek át dolgokat
- ezek szerint a HW is gyárt
- 3BR biztosan gyárt motorokat (azért olyan sok a szar mostanában tőlük)
- a DYS is gyárt, a Fuutonon az van, és kinyomoztam anno
- Cobra is szerintem gyárt, illetve ha tippelnem kellene, akkor még a T-Motor és a Sunny Sky is
- ZMX ha jól tudom a Silver Drone projektbe tartozik, és ők is gyártanak motorokat- Realacc, Kingkong, Eachine, Furibee és a Racerstar tudtommal nem gyárt, csak átbrandel, a racerstar ráadásul szerintem pont Hobbywing átmárkázva
-
Jackal2
senior tag
válasz
rachmaninoff #45591 üzenetére
Én a helyedben most kezdeném el írni a költségeket, nehogy akkor szembesülj vele, mikor az 1 millán túl vagy
Mert ez a hobby ilyen
-
popi1987
csendes tag
válasz
Peaceliker #45546 üzenetére
nekem is 15.02.02. - ez nem lehetett a gond
-
popi1987
csendes tag
válasz
Peaceliker #45525 üzenetére
lemondtam az osd-ről, de meglepődve tapasztaltam, hogy egyszer csak megjelent
nem állítottam semmit, lehet tényleg az volt, hogy nem mindig indul el, ahogy írtad. -
syler123
veterán
válasz
Teréz Atya #45601 üzenetére
Köszi, akkor az I-t visszaveszem picit, kb 58-ra. Amúgy nem durva a megbillenés jelenleg, már használható.
A 4k / 2k-t holnap munka után kipróbálom mit alkot.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Teréz Atya #45600 üzenetére
Hogyne lenne xD
P200 ban fc t kell cserélni
Fenrir ben vtx et
Babyhawk ot át kéne már építeni lizard vázban
Er130 at fullra át kéne építeni
Egyedi vázra racerstar kefés gépet össze kéne rakni
3br 128 at tesztelni kéne még
3db frsky vevőn fw t kéne cserélni... Apróságok vannak még
Az a baj mostanság nincs kedvem szerelni, inkább kockulok
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #45560 üzenetére
Az I-t már ne rakjad feljebb, mert aztán nehézkes lesz irányítani, esetleg elkezd I oszcillációba.
Az anti gravity tuninggal nem tudok segíteni, sosem kellett állítanom, egy kis biccenés nekem bele fér, sőt még a propwash is.A gyro / looptime sacc/kb 4k/2k jó lehet neked. Talán tudna 4k/4k-t is, de a Oneshot125 miatt felejtős.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!