Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
válasz vandor01 #42899 üzenetére
Stimmel, pont ezt kaptam én is.
Először próbáld meg hogy beállítod a Manual Baud Rate értéket 19200-ra(lassan de rámászik a FW)., most nem emlékszem hogy kellett vagy sem a Boot pin zárás.
Próbáld nélküle, ha nem akkor azzal, ha nem megy írom majd hogy még mivel lehet próbálkozni.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
vandor01
őstag
válasz Peaceliker #42898 üzenetére
no response from the bootloader, programming: FAILED
mi a faszert nem lehet ezt csak ugy max 2-ot kattintva elvegezni.....
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
kriszbon
őstag
válasz varadigabor #42892 üzenetére
Azokat nem biztos hogy jó ötlet megvenni, mert pl. nálam az ilyenek nem működtek rendesen.
Ha jól tudom aktív Buzzer kell hozzá, én ilyent vettem múltkor amik működnek is [link].Rendeltem FC-t EU raktárból, vagy 1 héttel később volt itt mint ami cuccok Kínából jöttek.
(#42896) vandor01:
Amit itt írtam FC-t az pont azt csinálta, hogy diavetítés volt csak, na meg nem lehetett FW frissítést csinálni.
Már videót is készítettem a reklamációhoz, mikor eszembe jutott kicsit hasonló esetem hogy egy FW frissítés/csere megoldotta a dolgot.
Már csak rá kellett vennem hogy rámásszon a FW.
Viszont egy másik esetemnél megoldotta ezt a gondot, de attól még az FC kuka lett, mert nem működött rendesen(másik topikban sokat irkáltam a kínlódásomról).
Egy próbát mindenképpen megér.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
vandor01
őstag
válasz Peaceliker #42894 üzenetére
szoval felprobalok masik FW-t akkor megolgodhat a problémam???
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Peaceliker
addikt
válasz varadigabor #42892 üzenetére
ez csak pwm el megy sajna neked nem jó
(#42892) varadigabor
bmilyen buzzer jó, ha fc tudja kezelni...milyen fc d van?
(#42893) vandor01
ugyan ezt a lassított felvételt csinálja spracing f3 normál fc m...de csak ha tápot is kap usb mellé...másik fw t próbálok majd, de már nem ma
"Oh my Goa'uld!"
-
vandor01
őstag
ugynezki befurodtem az olomverebekkel
ezt az FC vettem hozza 4db-ot hogy legyen tartalék mert ugye kinyai: furibee
elég praktikus 5db-ot kell forrasztani van rajta buzzer es a mociknak csatlakozo...
meg hasonlot sem latok... mindegyiket mindennel forrasztani kell es azok a forrasztasi pontok mint a legypiszok.... na jo... kicsivel nagyobb de nem sokkal....na de az olomveréb....
3nap szaguldozás utan egymasutan befostak.... a giro ugy belassult hogy nem lehet a gépet reptetni induláskor azonnal bukfenc.... betaflightba az FC mozgatott kepe a setupban mint a lassitott csiga..... a tarcsi 2db-bol az egyiket a WIN nem ismeri fel.... ez azzonnal kuka... maradt meg 1db... arra jo hogy referencianak! hogyan kene mukodnie a GIRO nak...esetleg vkinek otlete mit lehet ezzel kezdeni.... a CF/BF ben mindenféle resetet nyomtam stb... de semmi...
[ Szerkesztve ]
-
varadigabor
senior tag
válasz varadigabor #42891 üzenetére
Elvileg ha 1 percig nincs jel akkor sípol, lehet jó lesz ha Vevő és az sbus közzé rakom? Helire vettem de sose használtam.
Esetleg ez jó drónra? olcsóbban adják mint a drónra valót és van eu raktárban
[ Szerkesztve ]
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
varadigabor
senior tag
Van egy ilyen csodálatos buzzerem, szerintetek hogy lehetne rá varázsolni egy fc-re vagy magára a drónra hogy működjön ha elhagyom?
[ Szerkesztve ]
-
FreedomHUN
senior tag
válasz Teréz Atya #42875 üzenetére
Köszi az infókat még 1x.
Rá esett a választásom, ha ezt kinőttem, akkor egy micro brushless lesz. [Eachine BAT QX105]
Ebben van osd (mé ne? ) meg fekete erősebb motorSzerencsére volt kuponom igy megusztam 72 dodóból
-
kd
aktív tag
Bocs, ha nem ide tartozik!
Valaki cserélt már itt P 3 advanced kamerát P3 pro kamerára?
Csak firmware kell nézni, vagy cserélni a pro kameráján és kész is van?JAJA DE MI HAJCSA
-
varadigabor
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #42885 üzenetére
CN posta hamarabb itt volt nekem mint az holland meg a svéd.A CN postás távomat amúgy nekem is átengedték , pedig drágább volt mint a drón. Lehet jobban jársz CN-el, lehet azokat annyira nem szedik most ki mint a hollandot meg a svédet. Volt egy HK postás az átjött, pedig 3 drága szemüveg volt benne... SE postás JJprora leszek kíváncsi még.
[ Szerkesztve ]
-
Neoka
aktív tag
válasz kriszbon #42858 üzenetére
Szia,
Köszönöm a tanácsokat.
A propokat előbb mindenképpen szedd le. Fel sem tetem még
Egyébként ha a teljes verziót veszed, a vevő beszerelésén kívül ugyan ez a procedúra várt volna mint most, mert azon kívül hogy nincs benne vevő, meg nincs hozzá táv, másban nem különbözik. Ezt jó hogy mondod, akkor már nem is bánom annyira, hogy így vettem meg.
Amit kolléga javasol itt (#42841) varadigabor azt fogadd meg, és először is látogasd meg Teréz Atya oldalát ahol sok hasznos infót találsz.
Továbbá Jackal2 [link] oldala szintén sok hasznos infót infót nyújt Flysky távvezérlő és CF ügyben is, ráadásul magyarul. Rendben. olvasgatok tovább. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz varadigabor #42878 üzenetére
A Taranis Q X7 így zajlott le, ami szintén nem kis dobozos jószág.
07.06.2017 Swiss Post Átvéve a feladótól Asendia Hong Kong
19.06.2017 Magyar Posta Kézbesítés regisztrálva Budapest (mentesen érkezett postásautóval)
Reményem nem vesztem, hátha én másképp járok
De ami kicsit aggaszt, hogy most CN postával küldik[ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #42871 üzenetére
Vitatkoznék. Az a baj a mini brushless racerrel, hogy nagyon könnyű kezdőként elveszteni, soha nem találod meg, és nem fog olyasmi eszedbe jutni, hogy OSD, meg buzzer, meg RSSI mert még akkor nem tudod mi az.
Ellenben vannak brutális teljesítmény/tömeg aránya, tehát nemhogy nem látszik de pont olyan nehéz kontrollálni is....
Szóval ez szerintem azért nem feltétlen jó ötlet.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Minstrel
senior tag
Ezeket a műanyag karos vázakat szerintem is hagyd. Nekem már második ilyen vázam van, de jobb lett volna karbon, most ezt nézem [LJI 500-X4 500mm] és ezt a gimbalt hozzá [Tarot GOPRO 3DⅢ Metal] de már néha azon gondolkodom, hogy mindent el kéne adni és venni inkább Phantom3-ast. Azzal se minden tökéletes, de ha építesz akkor mindig lesz valami nyavaja, gimbal nem jól áll, ez nem fér el, az nem fér el és a végén egy ilyen szörnynek kinéző géped lesz [jelenlegi]
Sajnos ez a hely a gimbalnak nem olyan jó ötlet, mint amilyen jól néz ki, főleg ezen a vázon, mert az első karok terpesze nem elég nagy és a propok szele néha csapkodja a gimbalt, főleg amikor lefelé néz a kamera, az eredeti TBS Discovery-n nincs ilyen gond.
-
Peaceliker
addikt
válasz Teréz Atya #42881 üzenetére
jaja jobban megérheti hajtásláncot enni + vmi aio meg váz...illetve árban nem, csak végeredményben
illetve mostani postai serénykedés miatt kisebb az esély extra költségekre"Oh my Goa'uld!"
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Peaceliker #42880 üzenetére
Én a BH elektronikáját venném és beleraknám egy cutstom vázba. A héten megvolt már mindenem, de beteg voltam, aztán a haver szülinapozott, másik névnap, így semmire sem jutott időm. Aztán a kollégák spontán beültek sörzni, most meg haver hívott ki. Nemtom mi van a héten, de szerintem lassan szénsavas lesz a vérem.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Peaceliker
addikt
válasz syler123 #42876 üzenetére
Én is kattogtam miután megléte babyhawk hogy lehet lizard kellett vna. Aztán rájöttem, hogy jól döntöttem. Kertbe nem kell több mint babyhawk, kintre van nagyobb gép. Bár babyhawk váza kaki. De már van sztem 1-2 nem drága váz amibe át lehet rakni. Asszem most már roarer 120 váz ami elég jónak tűnik erre.
"Oh my Goa'uld!"
-
kriszbon
őstag
válasz AMDaZERG_1 #42877 üzenetére
Nekem minden kicsit nagyobb, vagy dobozos küldeményemet megfogtak az utóbbi időben(szerintem a posta keze is benne van ebben).
Ha figyelembe veszem hogy nekem mikor fogták meg az elsőt, akkor lehet te még a következő hónapban sem repülsz azzal a géppel, de ne így legyen.
Csak a posta 3 hetet ült a papírokon, mire továbbította NAV felé, ami szerintem botrányos.
Fizetne az ember hogy hozzájusson a dolgaihoz, de még ezt sem tudja megtenni.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
varadigabor
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #42877 üzenetére
jaj te kis naiv Ez a Eachne v-tail, hubsan H111D is hasonló időt futott. Aksik hamarabb itt lesznek. Lehet szerencséd de ne reménykedj nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
A Banggood meg szép sunyiban "Átvéve a feladótól Guangzhou Small packet Bulk Acceptance Sorting Center (51001020)" útra bocsátott a Wizard X220S -t
Ha ez így belendül még sehol sem lesznek az akkuk, amiket 21-én megrendeltem, mert még a postázóban dekkolnak egy repülőre várva, ami elviszi őket Malmőbe, és onnan tova Budapestre. Persze éber vámosok lehet beleavatkoznak a folyamatba, aminek annyira nem örülnék...[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Teréz Atya #42875 üzenetére
Biztosan jobb. De hogy lehet a Lizard95-öt nem összetörni? Rate-eket le kell venni? Meg hát a gáznál mindennél le kellene szedálni. Lehet ilyet? Nekem tetszik a lizard, de arra nincs szükségem amit alkot az a gép, lizardot pont itthonra venném, ház körül udvarban röpködésre, de elég beteges amilyen sebességgel megy, úgy meg nem nagy élvezet röpködni. Még a Falcon 180 sem jó ház körül röpködésre, mondjuk a súlya miatt sem.
Meg leszedálva lehet nem 2 perc lenne a repidő.
Amúgy pár videóban érdekes, hogy milyen távolságokra elmegy az a kis szutyok, és csak 25mW a VTX.[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz FreedomHUN #42874 üzenetére
A babyhawknál talán jobb a lizard95, amúgy nincs mit.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
FreedomHUN
senior tag
Köszi a választ. Pont nekem való, valamelyik csöppség, symaból amit lehetett kihoztam , lehet a baby lesz.
-
Baku
aktív tag
Szimulátorról jut eszembe:
Mivel a FreeRiderrel befaragtam (mert laggol tőle a tabletem), tovább keresgéltem etéren, és találtam egy SZÁMOMRA sokkal jobbat, a Quadcopter simulator FX-et.
Nem csak azért jobb, mert nem laggol vele a tablet, hanem számomra - mint kameraplatformos kocakopteresnek - sokkal kezesebb, szimpatikusabb, sokrétű, nagytudású app. (Kifejezetten kameraplatformosoknak való....)
A FreeRider racereseknek való, nekem túl gyors, pillanatok alatt eltűnik a szemem elől a gép, szóval nem nekem találták ki. De szerencsémre megtaláltam a nekem megfelelő alternatívát ....[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz FreedomHUN #42870 üzenetére
Rakj össze egy brushed vagy brushless micro racert vagy vegyél egyet.
Ja, és szimulátor, szimulátor, szimulátor.De ezt már régen megírtam:
Megfontolandó atyai tanácsok kezdő racer pilótáknak[ Szerkesztve ]
-
FreedomHUN
senior tag
Sziasztok.
"Első" brushless dronhoz mit ajánlotok? Vagy mit rakjak össze?
Van egy syma x5-öm csorit agyon gyötörtem és kinőttem, magasabbra váltanék.
Van egy valkera runnerem 3x játszotta el a flip of deadot, kb 30 percet repültem vele, de mivel 40 dodo az esc+ a motor többet nem akarok rá költeni.
Flysky rxtx-em van, 11.1-es akksik + szemüveg.
Robocat framet néztem omi f4 controller+bl heli esc 4 in 1 valamilyen 2205 motorral. Fpv-cuccnak 15 dodo körül van a szettje.
Előszőr mindenkép olyat szeretnék ami alap brushlessnek olcsó egyszerű, kvázi hülyebiztos, ha kinőttem jöhet az erősebb. Cél majd az acrozas hobbyból. -
mobbo
senior tag
válasz Kercsi17 #42863 üzenetére
mindenki így indul neki szerintem, anno én is
emiatt sokszor feltették már itt ezt a kérdést, érdemes visszaolvasni
a rövid válasz: ilyen drón nincsel kell döntened melyik út érdekel,
a bütykölős, drónépítős, utánaolvasós, amiből azért nagyon jó dolgok és kalandok nőhetnek ki (lásd Teréz Atya műveit) és ez is sokba kerül,
vagy az inkább-kifizetem-telibe-de-nekem-csak-repülni-kelljen verziótovább árnyalja a kérdést, hogy csak játszani akarsz vagy esetleg pénzt is akarsz vele keresni
[ Szerkesztve ]
-
kimista
aktív tag
válasz syler123 #42860 üzenetére
radikális esetben, ha van egy db rossz akud, akkor az az egy fogja felvenni a 3,5A 80%-át. vagyis 3 ampert kb. ami már nem mindegy de nyilván ilyen kis eltérésnél nincs gond, nyugodtan küldd meg. 1 évest ne tölts újjal
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
syler123
veterán
válasz Teréz Atya #42865 üzenetére
Köszi, nézelődök. Szívem szerint az FC-ről is leszednék mindent és direktbe forrasztanám. Visszadugtam a ch6-ot, ami ki volt szedve, erre most vagy érzékel vagy nem, megmozgatom jó, utána megint nem. Arra tettem az armolást, tehát instant zuhanás, ha azt nem érzékeli... Utálom ezeket a csatlakozókat... De kényszerből kell.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz syler123 #42862 üzenetére
Nem emléxem pontosan, de nem az 1mm-es jst dugasz, hanem vastagabb, cca 1,25mm-es.
Szerk.: Na király, RC Groups már tiltja a direkt linkelést. Mind1, ebben az RCG fórum posztban vannak a mikro csatlakozók, meg szép képek róluk.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kercsi17
tag
Sziasztok!
Kacérkodok a gondolattal, hogy beszerzek egy quadcoptert magamnak. Sosem volt még szerencsém közelebb kerülni ezekhez a gépekhez, így nemrég elkezdtem beleásni magam a témába. Az lenne a kérdésem, hogy milyen típust javasolnátok első neki futásra? Olyan típust keresek értelemszerűen ami olcsón fenntartható, nem kerül sokba, viszont ha bejön, a későbbiekben esetleg tudok rá egy értelmes kamerát (csak saját magam szórakoztatására készíteni videókat) felszerelni? Vagy ez kizáró ok? Előre is köszönöm a javaslataitokat.
-
syler123
veterán
Ti honnan szoktatok venni vtx kábelt? Ilyen kellene, a power-es nem is, vennék több darabot, de ez a 1,3$-os ár "kicsit" pofátlan 1db ilyen rövidke kis kábelért.
Kiszakadt a videókábel rész, így most nem tudok röpködni. Természetesen a tövénél, nehogy visszaforrasszam...
Találtam egy tartalékot, de ettől még a kérdésem él, jó lenne, ha lenne itthon több darab, normális áron.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
-
kimista
aktív tag
válasz syler123 #42857 üzenetére
kb semennyire. Ha überbiztos akarsz lenni, leméred a belső ellenállásükat feltöltve, és ha kb egyforma akkor mehet együtt.
Ha nagy lenne az eltérés, akkor fordulhat elő az, hogy megküldöd sok amperrel a pakkot, és csak a legrosszabb, legmagasabb IR-rel rendelkező aksi fog töltődni, nyilván lezsámolva sok c-vel, ami neki nemjó.
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
kriszbon
őstag
Nézned kellene pár Youtube videót CF beállításokról, és ESC kalibrálásról, mert arra is szükséged lesz az biztos.
Nem annyira egyszerű hogy csak beindítom és repülök vele, mert ha nincs beállítva semmi a Modes fül alatt, akkor ha jól gondolom csak Acro van, és én a helyedben nem azzal kezdeném a repülés gyakorlását ezzel a géppel.Amit kolléga javasol itt (#42841) varadigabor azt fogadd meg, és először is látogasd meg Teréz Atya oldalát ahol sok hasznos infót találsz.
Továbbá Jackal2 [link] oldala szintén sok hasznos infót infót nyújt Flysky távvezérlő és CF ügyben is, ráadásul magyarul.
Hála mindkettőjüknek a nagyon hasznos munkájukért, amit közkincsé is tettek/tesznek.Keress rá videókra is ha még nem tiszta valami pl. ESC kalibrálás [link]
A propokat előbb mindenképpen szedd le.
Egyébként ha a teljes verziót veszed, a vevő beszerelésén kívül ugyan ez a procedúra várt volna mint most, mert azon kívül hogy nincs benne vevő, meg nincs hozzá táv, másban nem különbözik.
[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
syler123
veterán
Mennyire gáz kb 3 hónapos akkukhoz (3db) betenni egy újat és együtt tölteni őket?
Nem számoltam a ciklusokat, de szerintem nem lehet irreálisan sok, annyit nem repülök, mint itt a legtöbben. Ráadásul 1C alatt töltöttem eddig az akkukat.
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
+1
Vagy sok esetben csak vesznek egy kész (minőségi)terméket, és "brandelik"!
Ezzel nem a céget akarom degradálni! Távol álljon tőlem, főleg, hogy szeretem is őket, és van jó pár cucc a háztartásban a márkából!(#42848) varadigabor
Azt sem tartom kizártnak, hogy lesz a mostaniak mellett/után még jó, és jelentősen piacképes drónjuk!
De valahogy nehéz elképzelnem a DJI ellenfeleként a jövőben! A Xiaomit ezen a piacon én úgy képzelem, mint egy ügyes pénzügyi befektető!
"Van itt ez az exponenciálisan felfelé ívelő drón piac, ne maradjunk ki ebből sem, legyen egy pici szeletkénk ebből a tortából is! Elnagyolva:
Van már kamerá(nk), aksi(nk), gyártassunk valakivel egy minőségi "koptert" hozzá, és hozzuk a tőlünk elvárt szintet, a tőlünk elvárt áron a "legóból"! Tuti üzlet...
Ezzel szemben a DJI mérnökei
saját szabványokkal, kutatással, fejlesztéssel, hozzák össze ezt a "legót"! Úgy, hogy közben lassanként lefedik a piac "minden" szegmensét ezen a platformon! Nem mellesleg fergeteges marketinggel, és saját szoftveres szolgáltatásokkal!Egyszerűen nem ugyanaz a liga a két cég drónos területen!
Hangsúlyozom, ezzel nem a Xiaomi drónokat akarom becsmérelni, tudásukat vagy az érdemeiket fitymálni!
Inkább csak a két céget hasonlítom össze "globálisan", ezen a piacon!
Rengeteg költői túlzást, és általánosítást használva...Ráadásul a tévedés jogát fenntartom, és nem vagyok elvakult márka fetisiszta!
[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
Ez a limit szerintem kikapcsolhato. Youtubon rakerestem hirtelen, 6km range test is van pl. És a teszteken is ilyesmi rémlik hogy 6-7km-t mondtak távolságra.
A magasság nem tudom hogy van, arra is találtam 500m max altitude videót.
Ez a limit nem a beginner módra vonatkozik?
Amúgy épp a napokban érkezett meg itt valakinek a 4k, majd ő beszámol hogy hogy is van ez.--> http://dronearena.hu/ <--
-
mobbo
senior tag
válasz molnigee #42850 üzenetére
a mi 4k videóminősége tényleg jobb már, a phantom 3 SE lehet a párja,
de az mi, hogy drón táv/magasság limit 500/120m? miért? minek? [link]
ezzel számomra teljesen értékvesztett, mindegy mennyi az ára
ma is üldöztem egy vonatot, mire észbekaptam 3km-re voltam, azért ez nagy szabadságnemtom miért de nekem fontos, hogy elvben elmenjen marha messze, még ha nem is merek vele
[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
válasz varadigabor #42848 üzenetére
Xiaomi kb sosem fejleszt semmit. Csak lenyulja az otleteket, technologiat aztan megcsinalja tesco gazdasagosan, tipikus kinai ceg
[ Szerkesztve ]
-
mobbo
senior tag
válasz varadigabor #42848 üzenetére
olyan őrült gyorsan fejlesztenek, hogy egy év alatt eljutottak oda, hogy már kapható a 4k-s mi drón is...
(tavaly májusban jelentették be, aztán csak a 1080-as jött ki, a 4k egy év volt... az ára meg felment 460ról 590usd-re) -
Jackal2
senior tag
Ez így van. ÉS láttunk pár konkurenst és nem igazán jó egyik sem. Ilyen pl. a Yuneec, vagy a Walkera.
Egyetlen nagy kihívója van a Xiaomi, de neki ez egy jópofa játék, nem ez a fő profiljuk, de pénzünk mint a tenger és nagyobbak is mint a DJI, ezért alacsonyan tudják az árat tartani.
-
mobbo
senior tag
válasz scream #42802 üzenetére
sajnos nincs alternatívája a dji drónoknak, ha lenne akkor olcsóbbak lennének már (ehelyett egyre drágább drónok jönnek ki, pl. p4p+... 600ezer )
tök röhej, hogy alig csökken a használt dji drónok ára, irreálisan tartja az értékét, phantom 2-t 80-100e körül tudsz venni ha szerencséd van, hibátlan p3s 100-120, p3a 180-200e
ha tavaly ilyenkor vettél egy p3s mondjuk 150ért itthon, akkor azt most 20-30% bukóval el tudnád adni, jobban jönnél ki, mint ha egy évig költöttél volna olcsó kis játék drónokra meg a javításukra (és ha hozzáteszel tudsz upgradelni használt p3a-ra, ami ár érték arányban kb a bestbuy most is*)az is iparági nonszensz, hogy nincs senki aki mutatna (ha olcsóbban nem is, de legalább) _ugyanannyiért_ egy dji alternatívát, mondjuk egy p3se tudású gépet p3se áron, talán a xiaomi mi drón jöhet képbe, de a képminősége gyengébb, hatótávja is, szoftveresen sok vele a gond, szóval majdnem jó, de mégse
ami pozitív a történetben az az, hogy ha most veszel egy használt dji-t valószínű, hogy minimális bukóval fogsz tudni feljebb lépni, mert lesz aki megveszi ill. tartani fogja az árát, főleg ahhoz képest, hogy ez nem egy olcsó hobbi
*dji drónokról beszélek csak
-
Jackal2
senior tag
Tavaly majdnem vettem egy Dead Cat Pro-t. Amiért nem tettem, az a műanyag kar. Ha komoly gépet akarsz, elfelejtesz minden mást, sőt ha jót akarsz magadnak, akkor egy karboncsöves vázat keresel.
Ez alól kivétel a már említett Immersion Xugong, ami egy összecsukható 380-as váz, front gimbalt lehet rá szerelni például FeiyueTech-eket.
De ezek jóval nagyobbak az általad nézettnél. Én 380-as váztól fölfele nézelődnék, ha felmész a blogomra, találsz néhány építési naplót, hogy lásd, mikkel kell szívni, ha kisebbet választasz.
-
JasL
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #42836 üzenetére
-
varadigabor
senior tag
Reciever fülnek csak lennie kell, próbáld meg hogy rá rakod az aksit. (propokat szed le)
Esetleg ez is segíthet
Nagyon nagy szerencsével holnap megjön az enyém... ha nem akkor kb kedden, akkor jobban tudok majd segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Neoka
aktív tag
válasz varadigabor #42799 üzenetére
ilyen rész nálam sajnos meg sem jelenik a Cleanflight-ban.
(#42808) kriszbon Én követtem a manual leírását, abban CF-et írtak, de sajnos nem lettem okosabb, a telepített és frissített CF verzió másmilyen mint amit a manualban írnak
Laikusként így a manual használhatatlan.
Nem tudtam, hogy a CF mellet van INAV is.Igen kiválasztottam, hogy milyen gépem van.
ARM-ot külön nem állítottam be.
Amit a manual ír, RFT verzióshoz van, így azzal sem lettem okosabb.
Megpróbálom amit írtál.[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
Ahogy látom gondos kínai kezek lemásolták emma97 projektjét az RC Groupsról, azaz a Flysky i6 trainer portjához bütyköltek multiprotokoll adót.
Feldobtam a FB falamra.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
AMDaZERG_1
senior tag
Melyik menetragasztót ajánljátok, ami műanyagbarát és oldható?
Mivel első mozzanatra szét kell szedni majd a zümmögőt nem szeretném, ha elpotyogtatná az alkatrészeit nagy örömrepkedése közepette.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Dr. Romano
veterán
válasz Teréz Atya #42834 üzenetére
Ok köszi, akkor kipróbálom ezt is...
ha valahol van készleten....
[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Dr. Romano #42833 üzenetére
Keresgélj a Giant Power körül.
-
Dr. Romano
veterán
Üdv
wltoys v686g-hez tudnátok ajánlani valami jó aksit amivel tényleg sokáig bírja. Próbálkoztam már ebayről rendelgetni hozzá a szokásos kék szinűeket, de azok mind szarok és hamar meg is halnak.
Kéne valami jó minőségű ami belefér a gépbe...Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Baku
aktív tag
válasz Teréz Atya #42830 üzenetére
Igen, sajnos még úgy is.
Az az "érdekes", hogy még az (az egy) a pálya is laggolt a full verzióban, ami a freeben simán megy.
Egyelőre maradok a freenél (úgy is csak kelek-fexek, mint egy törött szárnyú galamb....) -
m4rk.89
aktív tag
Tudna valaki segíteni Hubsan firmware moddolásban?
-
Baku
aktív tag
Így jártam a FreeRider applikációval:
Letöltöttem az ingyenes próbaverziót, szereztem kölcsönbe egy SONY SIXAXIS game controllert, egy fizetős app segítségével sikerült usb-otg kábellel összehoznom a tablettel. Teszteltem a próbaverziót, behangoltam a gamepadot, beállítottam mindent amit lehetett, és ment minden rendesen, ahogy kell, szépen, simán ....
Gondoltam itt az ideje, hogy megvásároljam a full verziót, így is tettem. Csakhogy az már akad a tabletemen, laggol erősen, így aztán viszatéríttettem a pénzt, mert így élvezhetetlen .... -
grimm2015
senior tag
válasz varadigabor #42824 üzenetére
Közben megkérdeztem, hogy mégis mennyi ez a sebesség, és miért nincs leírva, és ezt a választ kaptam rá
"advanced version is $239.99
standard version is $179.99
this drone is new and popular this year,really funny"Nah most már ezek után, "ha tudnám is" mi a különbség, akkor is máshol venném meg
Battlenet: Grimm#22690
-
KrAt
veterán
válasz wyattthoearp #42805 üzenetére
Értelek, ha a karbont elhagyjuk, akkor pl. egy ilyen vagy hasonló: [link] váz játszhat?
Vagy ez, amin van gimball is? [link] (bár ez nemjó GoPro-hoz, sztornó)[ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #42807 üzenetére
Félreértés történt, amiért elnézést kérek. DJI Phantom 3-ról advanced-standard írtam a különbségeket.
-
-
kimista
aktív tag
válasz grimm2015 #42806 üzenetére
miért nem tudsz utánanézni?
dji hivatalos oldala
berakod a két gépet
máris kihozza hogy mi a különbség. direkt nem másolom be.[ Szerkesztve ]
-
Baku
aktív tag
Srácok!
Volt már valakinek dolga a www.heli-parts.com-mal?
Hosszú keresés után csak itt találtam Yuncheng PCB boardot,
rendeltem is, erre ma megjött (helyette) egy camera board....
Már írtam is nekik...
Arra lennék kíváncsi, (ha van esetleg valakinek tapasztalata velük), hogy mik az esélyeim az ügyben?? -
twine
veterán
Napi nyálcsorgatós kameraplatform
-
Teréz Atya
senior tag
Na, már megint egy dropshipper oldal. Magyar név, .eu-s domain, elérhetőség a holdon. Ennyi erővel megrendelni külföldről, de pl. Pozsonyban 2-3 modellüzletben is megvehető ennyiért. Ha nem jó, legalább rájuk boríthatod az asztalt, nem enterrel ütheted az emailjük nyomát.
Most nézem, az Alzán is olcsóbb.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Arti1
aktív tag
BG-n is van Spark, kb. 150 eFt-ra jön ki, free shipping (azért ezt megnézem, hogy elküldenék-e tracking nélkül )
Ami most megfordult a fejemben, hogy ezt el lehet-e nézni a röntgenben játék gépnek (pl. Eachine E52 nagyon hasonlít rá a maga 25 EUR árával, amit le lehetne tornázni 22 alá akár...) és még táv sincs a spark alapcsomagban... Nem tudom, mekkora dobozban érkezik... Nekem határesetnek tűnik, de ha valaki már rendelt és van infója, hogy fel szokták-e vidítani a sparkot a tréfás kedvű vámosok, akkor ne tartsa magábanhttp://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
Baku
aktív tag
EZT dugta most az orrom alá a f@szbúk....
-
grimm2015
senior tag
válasz varadigabor #42811 üzenetére
MJX Bugs 2.
De tényleg ahány oldalon néztem annyi fajta, van ahol adnak hozzá leszállótalpat és védőkeret is leírás szerint meg néhol a 360flippet is írják rá. Volt eladó aki VÁLASZBAN visszaírta, hogy van benne 360 flip...
(Persze ezek gyárilag nincsenek)
Itt meg a gyorsaságot!
Első[ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #42813 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az információt!
-
fape
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #42809 üzenetére
Teljesen jó az terheletlen feszültségnek. Terhelés alatt kell neki 5V körül lenni.
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
AMDaZERG_1
senior tag
Megjött a BEC is. Ami a gondom, hogy rámértem és az én feszmérőm 5.29V mutat. Ez kissé soknak tűnik. Nem hinném, hogy jót tesz ez a plusz fesz. Holnap még a melóhelyen ránézek szkóppal és egy másik feszmérővel. Van aki megmérte már a BEC-ét, másnál is van ekkora eltérés?
-
kriszbon
őstag
Szia!
Sajnos nekem nem CF van a gépen hanem iNAV, de lenne kérdésem hogy mit is állítottál be.
Na most ugye ki is választottad hogy nem X Copter hanem V-tail a te masinád(mert gondolom arról van szó)?
A másik, hogy a Disabled részeket ha lenyitod ott nem ad be RX lehetőséget az UART2 portnál?
A Transmitter fülnél ha rámész, és próbálgatod ott látható hogy működnek a csatornák?
Ha igen, akkor Armoltad a gépet egyáltalán?
Ha modokat nem állítottál be akkor bal stick vagy jobb, vagy bal alsó sarokba elhúz(Disarm/Arm).Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz grimm2015 #42806 üzenetére
Egy barátomnak volt standard és most van advanced. Ő azt mondta nekem, hogy azért cserélte, mert az advancednek pontosabb a GPS, nagyobb a hatótáv és a "videó is jobb?" és alsó optikai szenzorai vannak. 1080/60 a videója utóbbinak.
Ja, sebességre azonos.
Kicsit már kezdem bánni, hogy nem az irányba indultam el, de már nem tudom visszaforgatni a folyamatot
Ott nem kell azon agyalni milyen megoldással tudom belevarázsolni majd a GPS, és még ki tudja milyen problémák fognak akadályozni, a repülésről is jó videófelvétel készül. Ez két teljesen eltérő műfaj (túra verseny, Indy)[ Szerkesztve ]
-
grimm2015
senior tag
Megkérdeztem, hogy mi a különbség 2verzió közt, 60dollár eltérés van standrad és advanced (ez bevámolva egy +20ezer simán van), és semmi sincs feltüntetve sehol, hogy mi a különbség, a gyártónál sem.
Ugye több cég is árulja, de csak ketten árulnak standard és advancedet egyszerre.
Ott ahol külön árulják, (olcsóbb és drágább), mindnél egyforma leírás van. A gyártónál szó sincs ilyenről.Qiao Sara " advanced version is faster"
Zhiyuantwo TWO "hi,advanced is faster"Értem én, hogy gyorsabb, csak azt nem miért nincs ez feltüntetve sehol, és hogy miért gyorsabb.
Lehetséges, hogy az eladók sem tudják mit árulnak?Hozzá teszem egy másik oldalon azt írták, hogy a távirányítóban van az eltérés. De nincs róla információ, hogy mi.
[ Szerkesztve ]
-
varadigabor
senior tag
-
KrAt
veterán
válasz wyattthoearp #42801 üzenetére
Nézd, kollégám épít drónokat, amiket vázakat néztünk, azok 250-esek voltak, azért gondoltam, hogy nekem is jó lehet Ha mindent tudnék, akkor nem ide jönnék kérdezni, hanem csinálnám, de jelenleg a tudásom kimerül az olvasásban, amivel sajna nem tudom minden kérdésem megválaszolni..
Az elejére úgy értettem, hogy természetesen nem arra szállok le, hanem a drón előtt van
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
DJI Phantom 3-nak van alternatívája? Ami tudásban ~azonos?
-
wyattthoearp
tag
Én építettem már néhány kamera platformot, de nem értem mit szeretnél 250es méretben? Minél nagyobb a fesztáv, annál stabilabb a gép. A 250 az verseny méret. És ha nincs lába, akkor a gimbalra fogsz leszállni? Nem biztos, hogy jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest