Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attika82
csendes tag
Sziasztok. Kicsit off. Ezt értelmezné nekem vki. Mikor kapom meg?
[ Szerkesztve ]
-
FANaticpass
tag
válasz FANaticpass #1493 üzenetére
na! a kamera muxik. de ezek utan kamerahoz a talpat is használom
-
vegyszer
addikt
A kép olyan homályos, hogy rá kell kérdezni. Ezen az alig értékelhető képen mit is kell(ene) látni?
Egy kukac, hajszál, fűszál, repedés nagy képzelő erővel kivehető.
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
akela91
addikt
Mi sérült?
Szerk: na már képet is raktál be. Kamera kuka?[ Szerkesztve ]
-
vegyszer
addikt
válasz FANaticpass #1491 üzenetére
Csak tipp, de nem lehet ez a töltő (illetve az USB táplálás) sajátossága, hogy pl PC-ről csak 500mA az, amit fel tudok venni. És esetleg ez már négy ágra kevés? Próbáld komolyabb töltővel, pl amit a tabletek mellé adnak az akár két ampert is tudhat.
Vagy ha mindig egy akku/töltési pont reklamál, akkor kontakt hiba is játszik, mint eshetőség.[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
kazmerr
aktív tag
válasz FANaticpass #1487 üzenetére
Én már a ragasztás oldásánál is elbuktam
-
Minstrel
senior tag
válasz FANaticpass #1488 üzenetére
Nem ajánlatos feltöltve tartani az akkukat. Töltsd kb. félig és mikor ráérsz repülni akkor előtte töltsd fel teljesen.
-
FANaticpass
tag
x5c ma olyat tapasztaltam h felszállás után elvileg 2napja töltött akkuval 1 2 p után villogott egyet és nem értettem mit akart jelezni. power volt az akkuban. ezt 2 akkuval is eljátszotta.
-
LógaGéza
veterán
-
laccy88
senior tag
válasz Sipiiii #1483 üzenetére
örülök, hogy megoldódott veszteség nélkül
nem fér a fejembe, hogyan engedhet meg magának egy gyártó, eladó ilyet#1468 jozsi252: megméregettem a feszültségeket, a töltő pontos, a fesz mérőm pontos, a naza egy századot tévedett csak
Próbálgattam ma, és azt hiszem a múltkor tévesen észleltem, ugyanis a SLP nem úgy rakja le a gépet, hogy nem tudok beleavatkozni. Tehát elkezd ereszkedni, de a gázzal ugyebár bele tudok nyúlni. Ezt tegnap nem vettem észre, ezért merítettem túl
még egy apró kérdés: repülés közben ugye ha minden oké, gps atti mode-ban zölden villog a visszajelző. Mitől függ, hogy szimplát vagy duplát? Ahogy figyeltem, egyszer így egyszer úgy. Ennek mi az oka?[ Szerkesztve ]
-
Sipiiii
csendes tag
válasz laccy88 #1453 üzenetére
Az akkuk polaritásával volt probléma, kicsréltem a készülék csatlakozójában a kábeleket, és megoldódott a gond. Szerencsére mind a kettő gépem működik! Köszönöm a gyors válaszotokat, igen jó kis közösség alakult itt ki, rengeteg információhoz jutottam az itt kommentelőknek köszönhetően! Sziasztok!
-
maj-viktor
őstag
Ha lejárt az utolsó nap a vállalt szállítási határidőből, akkor ideje lenne "ügyet nyitnod"... kérdés amúgy hanyadik napnál tartasz!? De amúgy így ~40nap körül "illik megnyitni"... fizetéstől számítva... de ahogy írtam már elvbe 180napig védenek, szal...
[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
drnet
aktív tag
Ebayről rendeltem 2 db 750-es akksit az X5C-hez. A várható szállítási határidő ma telik le. Mikortól érdemes reklamálni? Meddig nem késő?
-
drnet
aktív tag
válasz kazmerr #1474 üzenetére
Én szétkaptam pár hete az X5C-t pont a kamera fókuszának állítása miatt.
Én semmit nem tudtam tekergetni a lencsén, bár nem is oldottam fel semmilyen ragasztásos rögzítést.
Nekem még az nem világos, hogy hogyan látom, amikor állítom? Sehogy?
Tekerjem el valamelyik irányba, készítsek felvételt, és döntsem el, hogy jobb lett-e?
Ezzel igazán finomra nem lehet beállítani szerintem.
Mondjuk az enyémnek a fókusza most nagyon közel lehet a lencséhez, mert csak a közeli tárgyak az élesek, és már az 1-2 m-re lévők nem.
Ma délután lehet, újra szétkapom, megnézem. -
kazmerr
aktív tag
válasz FANaticpass #1473 üzenetére
Köszi, remélem lesz (bár a héten, ügyeletes vagyok, de azért az eperágyást már megzúztam egy picit vele...)
A kamerát még reszelem. Fókusz gondom van, és a kiegyensúlyozatlan propellerek miatt még nagyon mosott a kép. A fókuszra itt találtam megoldást:
http://www.simonepanziera.it/drone-syma-x5c-camera-focus-mod/
(szerencsére olasz->angol elég jól megy a google fordítónak)A propellereket pedig megpróbálom valamilyen jó minőségű tengelyen kiegyensúlyozni, amíg meg nem jön hozzá a célszerszám
-
maj-viktor
őstag
válasz kazmerr #1470 üzenetére
Most mondjam, hogy a műanyag forgácsot, minden gépnél érdemes ellenőrizni (made in china)... de ja - szerintem is!
Pont pár napja valami más kínai műanyag terméknél vettem észre.. hogy a minőség ellenőr nem igazán végezte jól a dolgát... (mondjuk kínai gyár esetén minőségellenőr - jó vicc)... de tiszta sorjás - műanyag maradékos volt még a termék...
[ Szerkesztve ]
-
kazmerr
aktív tag
válasz FANaticpass #1469 üzenetére
Most így rákeresre külföldi fórumokon is szitkozódnak páran... Nem mindegyik akku polaritása jó. és itt nem az akku a hibás, hanem az X5.
Van oylan akku amit eleve az X5-höz adnak:
http://www.amazon.co.uk/Explorers-Quadcopter-Upgrade-Turnigy-X5C-11/dp/B00MAWIF08
http://www.ebay.com/itm/5-X-Syma-X5C-1-X5C-Upgrade-Battery-750mah-Turnigy-Nano-Tech-Lipo-BRAND-NEW-/141530132992 -
kazmerr
aktív tag
Ma megérkezett végre a syma X8C. Kb. 2 órás előkészítést csináltam rajta. Ha valaki ilyesmiben gondolkozik, akkor érdemes lehet ezeket megcsinálni:
- szétszedni, és az nyomtatott áramkörön a hőt termelő alkatrészeket ha egymásra vannak hajtva, akkor ÓVATOSAN kiegyesíteni. Ha ugyanezekre ráment a ragasztó akkor eltávolítani.
http://images.mysku.ru/uploads/images/00/66/79/2015/02/25/6f66af.jpg (nekem nem volt ennyi trutyi rajta, de egymásra volt hajtva mind a 4...)
- beindítás előtt megnézni hogy tiszták-e a fogaskerekek. Én nagyon óvatosan körbeforgattam, éreztem hogy az egyik egy picit akad egy ponton, szétkaptam és műanyag forgács volt benne
- Bejáratni a motort, mert ezen tényleg szénkefék vannak. (Hallani véltem ahogy szépen lassan emelkedett a fordulatszám a gyári akksi lemerülése előtt, bár lehet ennyire gáz a vezérlés...)
- Propellerek kiegyensúlyozottságát megnézni. Alig, bár érezhetően érezhetően remeg a gép. De a kiegyensúlyozáshoz szükséges eszközre még várnom kell...Ha hülyeséget írtam volna javítsatok.
-
jozsi252
veterán
válasz laccy88 #1467 üzenetére
Nem tudom hogy milyen töltőd van, de egy 20-30 ezres töltőtől se várd el hogy megmutatja a pontos feszültséget.
Szóval ameddig nem egy kalibrált multiméterrel méred meg a feszültséget, ami tegyük fel hogy 0.05 vagy 0.015%-os pontossággal bír, addig a töltő által kijelzett feszt ne vedd alapul.Amúgy ez töltő függő hogy mennyire tölti fel. Mármint függ attól hogy a töltő hogy van kalibrálva. Ha meg a valós érték 16.78V az teljesen jó. Az a 2 század volt maximum pár mAh kapacitást jelenhet ami mondhatni semmi. A gond akkor kezdődik amikor túltölti az akksit. Azzal a pár század volttal meg nem foglalkozzál szerintem.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
laccy88
senior tag
válasz jozsi252 #1466 üzenetére
köszi, (sajnos) lehet, hogy én kérdeztem korábban is
Mostmár megértettem mi a no load loss loaded! köszi
A FLP és SLP fogalma ismert számomra.
A fesz mérőt pontosnak gondolnám, egyezik a naza szoftverével, amit korábban multival kalibráltam(de azért ellenőrzöm)
Viszont az normális, hogy amikor a töltő elvileg teljesen feltöltötte az akkut, az érték 16,78V(a töltő is ezt méri) és nem kereken 16,8V?[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
válasz laccy88 #1465 üzenetére
Szia!
Először is a legfontosabb kérdés, hogy jól van-e a fesz érzékelő bekalibrálva a Naza szoftverbe? Szóval amikor fullra töltöd a 4 cellás akksit, akkor az olyan 16.8V lesz. Akksit csatlakoztatod a géphez, és megnézed hogy feszre mennyit ír ki a gép. Ha eltér akkor írd át 16.8V-ra, és akkor már jó is lesz.
Régebben már kérdezték ezt a FLP SLP-t, bemásolom ide.
"Valamint, mit jelentenek a figyelmeztető beállításoknál a No Load, Loss, Loaded értékek?
No Load - csak lebegés
Loaded - repülés közbeni érték
Loss - itt tudod megadni hogy a Loaded érték mennyivel legyen kevesbb mint a No Load értékA First Level Protection azt jelenti, hogy ekkor a Naza-M V2 vezérlő visszajelző ledje, csak szimplán elkezd villogni hogyha eléri a beállított feszültséget.
A Second Level Protection pedig azt jelenti, hogyha eléri pl. a te esetedben terheletlenül a feszültség a 14.8V-ot, akkor a gép elkezd leereszkedni. Loss-ra én 0.3V-ot állítottam be, de én 3 cellás akksival használtam a Phantom gépemet."Illetve az fesz jelző mennyire pontos? Inkább mérjél rá multiméterrel hogy valójában hány V van akksiban.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
laccy88
senior tag
sziasztok! ma tesztelgettem a naza m-v2-t, gondoltam kipróbálom a Low-Voltage Alert/Protection funkciót..
A második szint 14,8V-ra(4S) van állítva. Kisebb manővereket végezve nagyjából egy helyben reptettem, és vártam mikor ér száll le. Mikor leereszkedett, akkor láttam csak(on-board fesz. kijelzőn), hogy 12V-ig merült Gondolom nem tettem túl jót az akkunak.. :\ Vajon miért történt ez?Én bénáztam el valamit?
Sajnos még mindig nem világos számomra, hogyan kell beállítani a No Load-Loss-Loaded értékeket -
maj-viktor
őstag
válasz Attika82 #1458 üzenetére
Részvét... vagy nemtudom... ha netes vásárlás... 14napos visszaküldés él (és rendes cég), akkor ezek a jogok meg illetnek... hogy visszavegyék 14napon belül, ha "meggondolod magadat"... bontatlan - hiánytalan csomag, stb.
Sztem élj vele és inkább rakj hozzá még pár ezret és SYMA-t vegyél... külföldről ~20-25E körül megúszod... belföldön meg 25-30E Ft körül
Amúgy én is sajnos már óva intettem:
http://prohardver.hu/tema/dronok_harca_avagy_a_nagy_dron_topic/hsz_1303-1303.htmlhttp://prohardver.hu/tema/dronok_harca_avagy_a_nagy_dron_topic/keres.php?type=-&stext=koome&submit=
-
Minstrel
senior tag
Alakul az új gépezet.
A gimbal az elején lesz majd, de a tesztrepülések sikeres teljesítéséig nem teszem rá, mert ha mégis földbe fúródik az első alkalommal akkor legalább azt ne vigye magával
-
Attika82
csendes tag
válasz maj-viktor #1457 üzenetére
Rohadt grandoshop. Nem volt túl drága ennyiért viszont kintről olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
Attika82
csendes tag
Sziasztok! Belefutottam én is a koome 300c-be. Tényleg annyira sz*r. X5c-1 eu-s bangoodról nem rendelhető. Akkor honnan rendeljek? Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Sipiiii
csendes tag
Sziasztok! Vásároltam 750mAh lipókat Syma x5C-hez, és az a problémám, hogy kikapcsolt állapotban, mikor csatlakoztatom az akkut elkezdenek járni a motorok, ha pedig bekapcsolom elkezd füstölni az áramkör, két gépnél is sikerült megismételnem ezt a mutatványt, mi lehet a probléma?
-
Gsx-rr
veterán
válasz _GeTTeR_ #1445 üzenetére
Itt egy kicsit visszaolvasol talalsz peldat ,hogy nem nagyon van ertelme ilyen gepeknel nagyobb akksikkal probalkozni.
Hiaba a nagyobb teljesitmeny ,ha no a suly es a motorok teljesitmenye nem no! Azok az ilyen kategorias gepeknel ehhez a sulyhoz vannak meretezve!
Szerintem 40 szazalekos sulytobblettel fel se birna emelkedni!
De javitsatok ki ha nem jol gondolom[ Szerkesztve ]
-
_GeTTeR_
csendes tag
Sziasztok! Gépvásárlás előtt állok, ehhez szeretnék tanácsot kérni.
A cél egy olcsóbb géppel megtanulni repülni, később pedig olyan
kamerát rakni rá,amit androidról wifin tudok kezelni.A gépek: Syma X6, Wltoys v262, Wltoys v323
A kinézett kamerák: SJ4000 Wifi, Alcor Action hd wifi,ConCorde SportCam W8 wifi v hasonlók, GoCLever Extreme wifi, ezek mind kb 60g-mossakÚgy gondolom, hogy ha kellő tanulás után eltávolítom a védőkeretet, már elbírná bármelyik a 60g-os kamerát talán még több repülési idővel is.
A 3 gép közül melyiket ajánlanátok?
Továbbá: ilyen gépekkel mennyi lehet a motor túlmelegedésig tartó röpidő? Van-e értelme sokkal nagyobb aksit tenni bele?
Úgy értem, ha erősebb aksit raknék rá, hogy tovább bírja, megéri-e?
pl a v262 850es aksija bírja kb 10 percig. 250g a gép 40g a 850es aksi. ha tennék rá extrém esetben egy 150g-os de már 2600as aksit, a gép összsúlya 40%kal nőne, az aksi teljesítmény 300%kal, kb 2x annyit bírna ki a levegőben, szerintem. Helytálló a logika vagy vlhol hibádzik?A kameráról, ezen gépek rádióhatótávja leírás szerint kb 100 méter, vajon milyen távolságig kommunikálhat egy Samsung adroidos teló egy ilyen wifi kamerával?
Előre is köszönöm
" Divide et Impera ! "
-
marciart11
aktív tag
Akkumlátorokat, egy olcsó FPV rendszert, illetve tartalék propellert, esetleg propeller védőt.
Illetve ha nincs akkor egy balancer töltőt, a gyári amit adnak hozzá 4 órán keresztül tölt.
Illetve kamera tartó gimbalt, nekem a legolcsóbb van amit az oldal is javasol hozzá és teljesen stabil a kép. -
yojoba
csendes tag
sziasztok.
tudnátok ennél jobb, megbízhatóbb helyről rendelni? cx20 at szeretnék a héten rendelni.
http://www.banggood.com/Cheerson-CX20-Opensource-Version-AutoPathfinder-Quadcopter-RTF-p-932145.htmljó ötleteket várok, mit tennétek még a kosárba ? külön egybe rendeljem?
-
Gsx-rr
veterán
válasz FANaticpass #1440 üzenetére
Akkor hozta a szintet! Azt mondjak kb ennyit bir!
-
marciart11
aktív tag
Sajnos kívülről nem lehet a két verziót megkülönböztetni.
Csak az árakon látszik. Régebben hiányzott az usb az aljáról az olcsóbb nak. Ugyanúgy cx20 néven fut. Eddig 3000mah legnagyobb aksi ami befért a házba, kívülre szerelve 5000 mah is gond nélkül elrepult (22 percig). -
FANaticpass
tag
meg is volt az elso motor cserem. x5c. elvolt gyengülve es nem mindig pörgött fel, csere motor hangosabb de jol muxik újra. kb 20felszallasom volt, de védő keret nélkül toltam!
-
EczkE
veterán
A hulyek. [link]
Asszem mindenféleképpen!
-
LógaGéza
veterán
válasz akela91 #1434 üzenetére
Ha lerakod egy helyre, és felrepülsz vele olyan 1m magasságba úgy, hogy a finomállítók is középen vannak, akkor neked nem kezd el elmászni valamelyik irányba?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
törölt tag
válasz akela91 #1434 üzenetére
Én azzal kezdtem a gyakorlást, hogy először letettem "fejjel" előre és csak felrepültem vele 1-1,5 m magasságig és előre hátra jobbra balra...majd csak ezután jöttek a tengely körüli forgatások és ugy manöverezni. Még csak gyakorolgatok vele most is, de már arra rájöttem, hogy egy üres rét a legjobb terep gyakorolni, mert az a legjobb tanulópálya
-
akela91
addikt
Na kipróbáltam végre a Syma X5C-1 -et és baromi jól szórakoztam. Igaz nagyon ügyetlen vagyok még, nem tudom sokszor melyik kart forrgassam, hogy a megfelelő irányba menjen, illetve, hogy épp hol a hátulja a gépnek, de ez majd menni fog gyakorlással.
Kamera működik, nem kell semmi extrát várni, egy gagyi régebbi telefonos videoképességekkel rendelkezik, de arra jó, hogy képet kapjak mégis milyen ott a kilátás fent.
-
ricsiv92
tag
Lehet, hogy már volt a topikban ilyen jellegű téma, de sajnos visszaolvasva nem nagyon találtam releváns információt a filmezéssel kapcsolatban. Azzal persze tisztában vagyok, hogy személyek, értéktárgyak és reptér közeli környék felett nem reptetünk, de ezen kívül van valamilyen szigorúbb dolog, melyre érdemes ügyelni? Esetleg jelenleg szabadabbak vagyunk és kedvünkre lehet filmezni a fentebb írt szabályokat betartva?
2080 Super - Xbox Series S - Thrustmaster TX
-
rollaz
tag
-
Gsx-rr
veterán
-
BeryBp
csendes tag
válasz marciart11 #1334 üzenetére
Köszi a Cheerson CX-20 leírást, ez tényleg hasznos volt!
"-két verzió van belőle van egy olcsóbb ami quanum Nova néven is fut, meg egy drágább amiben bigshark X8 vezérlő van nekem a drágább van. Az olcsóbbat szokták 230 dollár körül adni itthon 120körül."
Novát láttam én is, de amiben a gyengébb vezérlő van, az is fut Cheerson CX-20 néven? Kívülről meg lehet állapítani, hogy Bigshark vezérlős-e? Úgy értem, hogy ez egy másik modell másik "karosszériában", aminek vannak felismerhető jegyei?
Sikerült esetleg találni hozzá erősebb aksit, ami súlyban nem lényegesen több és hosszabb repülési idő érhető el vele?
-
törölt tag
válasz LógaGéza #1423 üzenetére
Nekem elsőre jó volt, utána pár esés-ütközés után ( nem betonnal ) elkezdett jobbra húzni.
Ma megcsináltam ezt az újrakalibrálást és működött, de két pottyanás után már előre húzott ismét.
Amint ujra kalibráltam ismét jó lett. Szerintem igényli a teljesen vizszintes helyet kalibrálásnál. -
kazmerr
aktív tag
X8C gyári össz súly: 600g ,ebből 100g a 2000mAh-s akksi. (http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2351527)
Ezzel:
http://www.amazon.com/Battery-Carbon-Adapter-Phantom-Quadcopter/dp/B00OSZX1N6/ref=pd_rhf_dp_s_cp_2_N44S?ie=UTF8&refRID=1VCHTZHNEM57PTSXXRSV
+ 2x http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=26564
500g+2*80g+?40g?=700g de 3000mAh (és megváltozott repülési karakterisztika...)vagy ezzel:
http://www.amazon.com/Battery-Carbon-Adapter-Phantom-Quadcopter/dp/B00OSZX1N6/ref=pd_rhf_dp_s_cp_2_N44S?ie=UTF8&refRID=1VCHTZHNEM57PTSXXRSV
+ 3x http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=20388
500g+3x46g+?40g?=680g 2850mAhA kérdés, mennyire érdemes ilyesmivel szórakozni? Jól gondolom, hogy legjobb esetben is csak 1.25*-es repidőt hozok ki ebből? Jól sejtem hogy minél jobban túlterhelem a gyári súlyon felül annál kevésbé számít mennyi mAh-t nyerek?
-
LógaGéza
veterán
válasz FANaticpass #1421 üzenetére
Frissen, kibontás után is ezt csinálta. Már alapból hibás lett volna?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
vASalo
tag
Véletlen sikerült dupla adag motort rendelnem Syma x5c-hez. Ha valakit érdekel egy komplett szett írjon privátot.
-
LógaGéza
veterán
válasz FANaticpass #1417 üzenetére
Ez konkrétan ugyanaz, mint ami le lett írva, csak videóval illusztrálva. Én is néztem, próbáltam, semmi. Ugyanúgy húz egy irányba...
-
FANaticpass
tag
vajon ha van 5db akkum mennyi szunetet kell beiktatni akucsere között h a motor teljesen vissza huljon? ma elnyomtam 3akkut egymas után es az egyik motor gyengébbnek mutatkozott.
-
törölt tag
válasz FANaticpass #1416 üzenetére
lefordítottam a kolegának amit irtál, mert nem lehetett belőle kivenni semmit
-
LógaGéza
veterán
válasz FANaticpass #1411 üzenetére
Nekem is húz egyfele, karibrálhatom ezer fele, mindig elmászik. Próbáltam már finomhangolással egyenesbe hozni, egy felszállásig kb úgy is állt, majd ha leszáltam, és indultam volna újra, akkor ugyanúgy mászik el...
-
OutsideR
aktív tag
X5C-nél indításkor (párosításkor) lényeges hogy a gép stabilan álljon (pl földön) ne kézből próbáld, mert akkor nem indul el.
Gépet bekapcsolod, a földre leteszed.
Távirányítón a bal kart teljesen lefele, bekapcsolod a távirányítót, majd a bal kart teljesen fel és le.
ezután már folyamatosan kell világítania a gépnek és a bal joy előretolásával fel kell pörögnie a rotoroknak.
Újrakalibrálni csak ezután lehet (de neked nem ez a bajod) a két joy jobbra lefele irányú tartásával.más téma:
Lesz egy ilyen most pénteken.[ Szerkesztve ]
-
JJani68
újonc
válasz FANaticpass #1411 üzenetére
ezt nem értem
-
JJani68
újonc
Szétszedtem, nem láttam semmit, de azzóta mukodik.
most a másik problémám, hogy rogton elkezd oldalra repulni akkor is ha nem irányítom semerre. Ilyenkor mi a baja?
-
FANaticpass
tag
válasz FANaticpass #1407 üzenetére
igazából az is fura h a csere motor hangosabb, viszon 1 motor tartót cseréltem es abban a gyari zsírozás van, a tobbit tengelyt befujtam Berneres viztaszito, hőálló spray vel, es ezek jobban siklanak, azaz gazelvetelkor tovabb forog, szemben a gyari zsírozassal.
-
FANaticpass
tag
syma x5c motorcserenel szamit hogy melyik polus hova forrasztom vissza? mármint tudom h a forgas irányának meg kell maradni dr van jobbos balos motor de mivan ha a balos motor kabelet felcserelem es jobbos lesz belőle.
-
Minstrel
senior tag
válasz GeryGreyhoun #1395 üzenetére
Amúgy van rajta magnetometer? Mert nekem 2.6-van és már azon sincs, viszont a mission planner az accelerometerrel is úgy jelzi a mozgást, mintha iránytű lenne. Csak a vezérlőt tedd usb-re és körözz egy mágnessel körülötte, ha mozog akkor is akkor van iránytű, ha nem akkor csak accelero.
-
JJani68
újonc
válasz maj-viktor #1403 üzenetére
a távirányítóba ma vettem az elemeket, teljeset mutat
megrendelem az új akukat, hátha azok vannak már meghalva ( de néha bekapcsol......akkor ez is rejtély) -
maj-viktor
őstag
válasz JJani68 #1397 üzenetére
Villogás akkor van, ha 1. párosítani kell a távirányítóval
(ha sikeres, akkor álladó fénye van a LED-eknek)
2. lemerült / merülés alatt van az akku (legalábbis JJRC H8C esetén... Syma X5C esetén most hirtelen nem tudom, nem teszteltem, nem rémlik, de feltételezem hasonlóan villog, ha merül az akku)megoldások, amik elsőre eszembe jutnak:
- quadcopter akksik feltöltése (ez állítólag megvolt)
- lehet hibás az akku, elszállt, meghalt
- távirányító elem csere!? <----- szerintem ez a baj
- ugyebár a párosítás a gázkar fel/le irányításával megy... és akkor már nem villog a gép, hanem folyamatosan világít a LED... ilyet nem csinál!?
- ha magasról esett, igen lehet valami forrasztás elengedett... ehhez szét kéne szedni ~8-12db csavar tartja a házat, ezeket lecsekkolni... a vezetékeket - forrasztásokat! (Laikus számára is látszik, hogy ha valami nem OK)[ Szerkesztve ]
-
MrRL19
senior tag
Helló
segítségeteket kérnék nem rég vettem egy cx10-et na már most haver le ejtette kb 30m .... és úgy érzem , hogy nem 100%os ... amit észre vettem , hogy az egyik propeller nehezebben forog minta többi(szorul) mi lehet a baj ?!
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest