Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy korszak vége
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Digitális Állampolgárság Program
- Karácsonyi pofára esés
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
akela91
addikt
Na végre feladták a 2db Syma X5C-t amit a coolicoolról rendeltem 2,5 hete 26$-t(*2). Más meg már repked vele , no sebaj, úgyis van itthon most egy CX10 és egy X5C, tehát nekem pont nem volt sürgős.
-
akela91
addikt
-
akela91
addikt
Nos engem próbálnak átverni coolicoolon. Mivel még mindig unshipped a 2 syma gép amit rendeltem. Előálltak egy bullshit dumával, hogy mivel kettőt rendeltem, ezért ha egybe küldenék akkor nagyon drága lenne nekik (túl nagy doboz) a shipping cost (lol, 0$ volt megadva pont nem érdekel), de tudják külön is küldeni(ahogy kértem egyébként is), de akkor is utaljak 19.3usd -t nekik.
Pff, mondom lol, lebasztam őket, hogy ez meg mi, semmi értelme, mert ha 1 perc különbséggel rendeltem volna a 2 gépet, akkor is 0$ lett volna 2 külön csomaggal, meg egyébként is. Szóval várom a válaszuk, de ebből már tuti paypal védelmes dolog lesz számomra.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz csehferenc74 #2036 üzenetére
Baromi egyszerű kicserélni a motorokat, nekem sincs nagy forrasztási tapasztalatom, életembe ha 3 szor használtam. Épp elég csak hozzáérinteni a pákát és elengedi a vezetéket, plusz forr. ón se feltétlen szükséges ha ügyes a kezed az új motor vez. odaforrasztásához. Komolyan a legnehezebb része a sok kis miniatűr csavar ki/becsavarása...
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz Rigormortiis #1995 üzenetére
10 év múlva gyere vissza, vagy tényleg sok-sok millióval.
[ Szerkesztve ]
-
-
akela91
addikt
CooliCool -os olcsó Syma X5C-1 még mindig unshipped, én most írtam a supportnak. (support@coolicool.com)
Várok 1-2 napot, aztán PayPalnál kopogtatok.Válasz:
"Hi,thanks for your order and we had received the order but we haven't shipped the order for you, we are trying to fulfill your order as soon as possible.you will receive an email once the order shipped.Regards
Peter" -
akela91
addikt
Nem tudok syma x5c 1 akksi töltőhöz jutni 1 hétig, van valami alternatíva hogy feltöltsem az akksiját? Gondolok itt usb kábelt szétszedni pl...
Nekem tegnap kotlott meg az első motorom benne(kb. 30 repülés után). Jöhet a csere.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Vennék egy CX-10 -et hülyülni szobába. A kérdésem, hogy ezeknek a motorjai meddig bírják? Érdemes venni hozzá pluszban? Illetve prop. védő és plusz prop ajánlott-e?
eu.banggood.com -on használjátok a bgwcx10 kupon kódot, és 4531Ft összesen.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz marciart11 #1859 üzenetére
Banggoodon se kaptam a Syma-hoz trackinget.
-
akela91
addikt
válasz Attila444 #1819 üzenetére
Érdekes lenne, mert alap tartozéka az X5C-1 nek, tehát ez megtévesztés lenne szerintem.
+ Ahol én vettem BANGGOOD-ról ott sincs ott a leírásban külön, és volt kamerája: [link]
Package Included:
1 x SYMA X5C Quadcopter
1 x Transmitter
1 x 3.7V 500mAh Li-poly Battery
4 x Blades
1 x SD Card
1 x USB Charger(#1820) kazmerr : Így van, akkor refund lesz a vége max.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz Turbobacsi #1805 üzenetére
ez a 26$-os X5C-1 tuti nem fake? Ennyiért veszek mindjárt 2őt még.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Volt bennem 8-10 repülés full pusztán egyedül, és már tök jól ment úgy éreztem, ezért bátorkodtam felszállni a kertben(kizárólag magam fölött, de szarul alakult). Tanuljon mindenki a hibámból. Szerencsére nem lett baleset. Ha lett volna FPV, semmi gáz nem lett volna, de nem volt, és elvesztettem a szemem elől.
-
akela91
addikt
Nem is fogok többet a háznál reptetni, megtanultam. Nem direkt irányítottam el a fejem/telek fölül, hanem szép lassan sodródott, én meg még nem érzem annyira az irányítást, és ebből lett a "baj". Ezentúl csakis kint a pusztán.
Szóval totál igazad van.
A telek felett akartam kizárólag körbenézni, csak amikor észleltem hogy elhagyja a zónát, már elég magasan, és távol volt, hogy ne tudjam merre áll a gép, aztán a háztető eltakarta, de próbáltam vakon szép lassan leereszteni.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz Minstrel #1723 üzenetére
Jaja, egy jó nehéz pamut 46-os zoknit tettem rá, hát jobban kellett adagolni a gázkarral , hogy elemelkedjen
Bedobom ide ezt a "fail" videót, amit pár napja készítettem Syma X5C -vel. (nem listázott, igazából ismerősöknek tettem fel)
Egy bizonyos pont után, elvesztettem a szemem elől a koptert, ezért elsodródott picikét, ne tudjátok mekkora szerencse kellett, hogy meglegyen. 15 percig ki-be kapcsolgattam a távot, és nyomogattam a gázkart, hogy meghalljam a propellerek vergődését, mikor már azt hittem nincs többé, meghallottam és becsengettem az adott házhoz. Volt izgalom.
A video tömörítve van rendesen. (350mb ->48mb) ahhoz képest szerintem korrekt a képe.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz huliganboy #1634 üzenetére
bal elülső felső gombbal tudod állítani, a gyors/lassú manőverezést, azt nyomd be, és óvatosan oldalazz. Dőlés nélkül nem fog menni.
-
akela91
addikt
Erre kéne tenni az SJ4000-et. [link]
-
akela91
addikt
válasz ricsiv92 #1583 üzenetére
Okostelefonja kinek nincs aki ilyen szintű Drónt vesz? Szerintem elenyésző. Nomeg ha a P3 ellen küldik, aminek a kamerája egész biztosan köröket ver arra amit a CX22-re aggadtak, illetve maga a brand/terméktámogatás is azért jobb egy DJI-nél szvsz.
Range-ről ha jól látom nincs info, de gondolom nem is véletlen hogy nem büszkélkednek vele. P3 (2km)
Tehát jó kis quad ez a cx22, de mondjuk 600-700$-ért lenne reális nekem.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz FANaticpass #1493 üzenetére
Mi sérült?
Szerk: na már képet is raktál be. Kamera kuka?[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Na kipróbáltam végre a Syma X5C-1 -et és baromi jól szórakoztam. Igaz nagyon ügyetlen vagyok még, nem tudom sokszor melyik kart forrgassam, hogy a megfelelő irányba menjen, illetve, hogy épp hol a hátulja a gépnek, de ez majd menni fog gyakorlással.
Kamera működik, nem kell semmi extrát várni, egy gagyi régebbi telefonos videoképességekkel rendelkezik, de arra jó, hogy képet kapjak mégis milyen ott a kilátás fent.
-
akela91
addikt
Van aki használ mini GPS nyomkövetőt? Olyasmi érdekelne, ami mondjuk minimális áramforrással és tömeggel rendelkezik, amit a gép belsejébe tudok rakni. Ez ugye a flyaway/lopás combóra lenne megoldás.
Ebay tele van filléres dolgokkal, de nem használtam még ilyet, ezért jól jönne valami tanács.Egyáltalán megoldható, hogy pl. a telefonomra/számítógépre küldi a koordinátákat pár percenként egy ilyen mini gps tracker?
De gondolom be is tud zavarani egy extra tracker a drónnak...
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Azért csökken, mert az USB kábel minőségétől és hosszától csökkenhet az eszközig eljutó áram erőssége. Akármilyen meglepő, ez így van a gyakorlatban. Ebayről rendelt fos 2 méteres usb kábellel 1 amperrel sem bírom tölteni a telefonom ugyanazzal a fali csatlakozóval, de egy 10 cm-es vastag alacsony AWG értékű kábellel megy a 2 Amper is.
A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy az előbbi kábellel 2 óra alatt feltöltöm a készüléket, az utóbbival 1 óra alatt.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz marciart11 #1247 üzenetére
Ez engem is érdekelne, egyáltalán ha szabályozva is van, ellenőrzi ezt valaki? Mondjuk aki vállalkozóként készít felvételeket rendezvényekről, nekik kell-e engedély, egyáltalán lehet-e ezt hivatalosan legálisan művelni? (megrendelésre)
-
akela91
addikt
válasz kazmerr #1245 üzenetére
Nem fogom magára hagyni a szobában, egyszer már megolvadt (majd füstölt) egy kínai csoda usb elosztóm...
Egyébként 7 perc reptetés után, ugye kicserélem az akksit egy fullosra, ilyenkor várni kell pár percet, hogy a motorok hűljenek ugye?
Olvastátok?: CyPhy Works hexakoptere -ígéretes.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Syma X5C -hez rendeltem egy ilyen akksi töltő kiegészítőt: Syma X5-15 X5C H5C 1 To 4 3.7V 600MAH Upgrade Battery, illetve van egy ilyen külső akkum XIAOMI 5V 2A 10400mAh
Tölthetem vele terepen? Ha sok lenne neki a 2A, azt megoldom, egy usb hosszabbítóval, és máris lecsökken 1A-re. Az 5V -ot nem tudom le tudja -e transzformálni ez az akksi töltő elosztós cucc.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Ebben az árkategóriában ilyen felszereltséggel mi az alternatíva? (ár/értékben) Tetszik az itthoni elérhetőség, illetve rengeteg tartozéka kapható helyben. P3 specifikációja elég meggyőző, illetve tetszik, hogy a gimbal, kamera combot beépitve kapod.
De el fogok időzni ezzel a X5C vel, addig sok vélemény napvilágot lát a P3 rol, remélem itt is osztotok meg majd sok infot.
-
akela91
addikt
Köszi, be is rendeltem potalkatreszekkel együtt(azokat távol keletről). Phantom 3 előtt nem art valamin gyakorolni. Van aki előrendelte?
-
akela91
addikt
Sziasztok. Szeretnék rendelni egy X5C - t, a kérdésem hogy honnan rendeljem külföldről hogy tuti eredetit kapjak, illetve milyen kiegészítőket (lehetőleg) ugyanonnan) vegyek hozzá feltétlen? (plusz prop, akksi stb.) Konkrét linkeknek nagyon örülnék, előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Noblechairs HERO Black/Platinum White gamer szék
- Állítható magasságú, motoros asztalláb - Gyerekzár + ütközésvédelem - 2 év magyar garancia! POSTA!
- Teljesen Új Bontatlan Amazon Echo Spot (2024) Okos hangszóró - Fekete - bolti ár 35+
- Eladó Moulinex compact chef elektromos grill sütő
- Kültèri profi kamera
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest