Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeryBp
csendes tag
válasz lkristóf #1706 üzenetére
Én már kettő Syma X5C-1-et is rendeltem ebay-ről (egyiket a Hajógyári-szigeten, egy bazi magas fa tetején "tartom" . Bár ezek is kínai eladótól jöttek, de UK store-ból, így se áfa, se vám, mivel így EU-n belüli a vásárlás. Egyébként gerabest.com-ról is rendeltem másik dront, ott kérheted, hogy Holland postával szállítsanak, így valamilyen módon eljuttatják Hollandiába, onnan meg ugye szintén EU-n belülről jön, így szintén se áfa, se vám. Mindkettő helyet csak ajánlani tudom, bár az ebay azért eladó függő, de Paypal-os fizetés mellett nagy baj nem lehet. Syma X5C-t kamerával, távirányítóval (ezért írom így, mert van ezek nélküli verzió is, figyelni ha gyanúsan olcsó!) 13-15 ezer Ft között megrendelhető.
Például:
http://www.gearbest.com/rc-quadcopters/pp_73260.htmlSyma X5C pedig egy igazán remek első quadcopter. Kis gyakorlás után élmény reptetni. Fürge, jól manőverezhető. Hasára rögzített (mert ez sajnos bele már nem fért), könnyű, 900 mAh-s aksival akár 15 percet is repül. De gyári aksival (500 mAh) is megy a 7-8 percet, kamera nélkül akár 8-10-et is. Fogaskerekeket megtisztítani az esetleges földbe fúródás után!
-
BeryBp
csendes tag
válasz laccy88 #1617 üzenetére
WLtoys V686:
Még csak háromszor volt alkalmam próbálgatni, de én nem ajánlom. Az FPV-je jó és ezzel minden pozitívumot el is mondtam. Sokkal instabilabb, mint az X5C és kevésbé jól manőverezhető. A Return to home egyszerűen nem működik, a headless módtól teljesen instabillá válik, bár valószínűleg erre megoldás az indulás előtti, kissé bonyolult kalibrálás. Láttam teszt videót, ott is többször próbálták a Return to home funkciót, ott sem működött, bár olvastam hozzászólást a webáruház oldalán, ott volt, akinek működött, de pontatlan volt, ami nem csoda, hiszen nem GPS alapú, hanem a sebesség/irány alapján számolja, hogy hová kell visszamennie. Képességeihez, élményszintjéhez mérten drága (nekem 34 ezerből jött meg), bár nyilván a saját FPV monitor és a wifi kamera nyomja meg az árat. A kamera kb az X5C minőségi szintje, szóval tényleg csak a minimum várható tőle. A repülési idő rövid, bár nem mértem, de kevesebbnek tűnt, mint az X5C 7-8 perce. Az FPV hatótávolságát nem teszteltem még. Szerintem nem egy jó quadcopter. Nekem óriási csalódás volt
-
BeryBp
csendes tag
válasz marciart11 #1334 üzenetére
Köszi a Cheerson CX-20 leírást, ez tényleg hasznos volt!
"-két verzió van belőle van egy olcsóbb ami quanum Nova néven is fut, meg egy drágább amiben bigshark X8 vezérlő van nekem a drágább van. Az olcsóbbat szokták 230 dollár körül adni itthon 120körül."
Novát láttam én is, de amiben a gyengébb vezérlő van, az is fut Cheerson CX-20 néven? Kívülről meg lehet állapítani, hogy Bigshark vezérlős-e? Úgy értem, hogy ez egy másik modell másik "karosszériában", aminek vannak felismerhető jegyei?
Sikerült esetleg találni hozzá erősebb aksit, ami súlyban nem lényegesen több és hosszabb repülési idő érhető el vele?
-
BeryBp
csendes tag
válasz marciart11 #1323 üzenetére
marciart11, ha már CX-20-ad van, írnál a tapasztalataidról pár szót?
Fentebb (1308-as hsz) érdeklődtem pontokba szedve is:
- repülési tulajdonságokra: fürgeség, manőverezhetőség mondjuk egy X5C-hez viszonyítva;
- tényleges repülési idő (shopban 15 percet írnak, ez valós?), esetleg másik aksival ez mennyire növelhető;
- tartósság: fogaskerék kopás, elektronika hibák jellemzőek-e;
- gimballal milyen kamerákkal volt próbálva, mit bír el, mennyire változik a kamerától a repülési tulajdonság (sebesség, manőverezhetőség, akkuidő)
- return to home mennyire megbízható, minden esetben működik-e (persze ha van GPS jel)plusz kérdések:
- hozta-e, amit vártál tőle?
- volt-e csalódás valamilyen tulajdonsága?Köszönöm!
-
BeryBp
csendes tag
válasz maj-viktor #1309 üzenetére
maj-viktor, köszönöm a reagálást és a gondolatmenetedet!
Én azt gondolom, hogy a Syma X8C nem egy ligában játszik a Cheerson CX-20-al, inkább csak egy upgradelt X5C. És ez persze nem ledegradálás, mert imádom az X5C-t, nagyon kis agilis jószág és amit tud, azt nagyon remekül tudja, szinte napi szinten reptetem, a kutyák imádják
Ugyanakkor:
- az X8C szerintem nem bír el egy GoPro-t, vagy egy SJ4000-es/SJ5000-es kamerát;
- nem tudja irányítani a kamera dőlésszögét;
- a repülési ideje 6-8 perc, bár ezt talán egy nagyobb akkuval és kis barkácsolással lehet javítani;
- nincs benne GPS
- a GPS hiánya miatt nem tud pozíciót tartani és mondjuk onnan kamerázni;
- a GPS hiánya miatt nincs Return To Home funkciója;
- bár korrekt súly adatot nem találtam, de ránézésre talán könnyebb is és talán a motorjai is gyengébbek, ami 20-30 km/h szélben már gond lehet, amivel külföldi review szerint a Cheerson CX-20 még valahogy megbirkózik.
- a Syma X8C $109, a Cheerson CX-20 $232 (és még nincs benne kamera és védőkeret) - ez is mutat valamit.Hogy túlárazott lenne a Cheerson? Ahogy olvastam, közel azt hozza, mint egy DJI Phantom 1, csak éppen kétharmad áron. De persze ezt csak az olvasottak alapján írom, nem saját összehasonlítás, viszont a műszaki adatok és az ár tükrében helytállónak tűnik az állítás.
Egyébként ajánlom a gearbest.com oldalt (onnan a fenti árak) Holland postával (azt most ne firtassuk, hogy jut el Hollandiába az árú ), így nincs se áfa, se vám, mivel a csomag az EU-ból jön. Május 2-án érkezett épp egy $110-os WL-Toys v686G ilyen módon. Megrendeléstől számított 10. napon át is tudtam venni. Ha valakit érdekel, szívesen írok majd tapasztalatot a v686G quadcopterről.
-
BeryBp
csendes tag
Cheerson CX-20-al van valakinek saját tapasztalata? Gondolok itt:
- repülési tulajdonságokra: fürgeség, manőverezhetőség mondjuk egy X5C-hez viszonyítva;
- tényleges repülési idő (shopban 15 percet írnak, ez valós?), esetleg másik aksival ez mennyire növelhető;
- tartósság: fogaskerék kopás, elektronika hibák jellemzőek-e;
- gimballal milyen kamerákkal volt próbálva, mit bír el, mennyire változik a kamerától a repülési tulajdonság (sebesség, manőverezhetőség)
- return to home mennyire megbízható, minden esetben működik-e (persze ha van GPS jel)Illetve, ha valakinek van tapasztalata hasonló szintű quad-al, tud-e jobbat ajánlani? Mármint nagyjából azonos árszinten (+20-30%)
Köszönöm!
-
BeryBp
csendes tag
Igen, ez egy X5C-szerű/szintű dolognak néz ki, de valóban eltérő fotók vannak kint az oldalon, így ez kicsit zsákbacicus.
Én inkább rendelném ebay-ről, UK-ből, akkor itt van kb. 1 hét alatt, vagy a gyártótól (symatoystore.com), bár az 3-4 hét is lehet, de akkor ha bármi gond van, lehet reklamálni, ráadásul ugyanúgy kb. 15-16 ezerre jön ki.
Én már kettő X5C-1-et rendeltem ebay-ről, kínai eladótól, de UK-ből - igaz, csak magát a dront (így 8 ezer Ft volt), távirányító és kamera nélkül, mert a tartozékok máshonnan lettek, aztán meg másodszorra már megvoltak - és mindkettő teljesen rendben volt, 6-7 nap alatt ideért.
Az X5C-t pedig csak ajánlani tudom. Első, kipróbálós/játszós drónnak nagyon jó, gyakorlással meglepően vagányan manőverezhető gyors módban. A kamera inkább csak próbálgatásra való, minőségi felvételt már csak a drón mozgása és a gimbal hiánya miatt sem lehet készíteni vele. Ráadásul a HD felbontás is inkább csak egy pixelszámot jelöl, nem a HD minőséget, de "játszani" és elsőre megteszi, meg ezért az árért ennyi fért bele.
-
BeryBp
csendes tag
válasz Turbobacsi #853 üzenetére
"Milyen dront ajánlotok - jjrc H5C, az új verzió, headless móddal.."
Márciusban vettem egy Syma X5C-1-et, ami sajnos két hete fennakadt egy 20 méteres fán. Később már a fán sem láttam (elsőre is pörgettem 10 percet, mire megláttam hol akadt fenn). Kezdésnek szuper kis gép. Párszor leesett az elején, kutya is elkapta, mindent bírt és szuperül manőverezhető (nyilván a saját szintjén).
Pótlásképpen rendeltem egy JJRC H5C-t, mivel tetszett a headless mode és a "gyere haza" gomb. Persze nem az a verzió érkezett (emiatt kompenzált is a kínai eladó Angliából, csessze meg!), hanem egy korábbi, ami ezeket még nem tudja. Látszólag ugyanaz, mint az X5C (arról koppintották), de nem tudom, hogy csak ez volt ilyen selejtes, de nekem 3 nap alatt úgy elkopott az egyik motor műanyag fogaskereke, hogy megszűnt az erőátvitel. Innentől használhatatlan. Persze szerzek másik fogaskereket (itthon 3-5-szőr annyi, mint Kínából, ahonnan viszont 4-5 hét a szállítás), de innentől az a modell nálam a hulladék kategória. Nem ajánlom a JJRC H5C-t senkinek! Mellesleg manőverezhetőségre is elmaradt a Syma X5C-1-től, ami egy remek kezdő quadrocopter. Van belőle upgrade is, amin már szintén kapcsolható a headless mód. Sőt, Syma X5SW elméletileg mobilra is átdobja a kamera képét (iOS, Andriod), bár 10 ezerrel drágább is a gyártó boltjában.
Ha valakinek más tapasztalata van, cáfoljon meg, elképzelhető, hogy csak rossz szériából egy darab!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest