- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
drnet
aktív tag
Van egy H8 minim. Tönkrement a bal első motorja. A rossz motor piros-fehér vezetékű. A jó motor piros-fekete.
Rendeltem hozzá mindkét fajta motort. Kaptam fehér-feketét és piros-kéket.
Most akkor mi van? -
drnet
aktív tag
válasz
Jackal2 #9249 üzenetére
"3S alatt van 100-on, azért ezt is megnézném, ki tudja ezt bárhol kipróbálni, mekkora terület kell ehhez"
3mp alatt 100km/h-val 83 m-t tesz meg. Tehát ahhoz hogy elérd 0-ról a 100-at kb. 60 m kell. Onnantól 100km/h-val mp-enként 28 m-t tesz meg. Nem kell ehhez olyan nagy hely.
-
drnet
aktív tag
válasz
Jackal2 #8488 üzenetére
Minden színből venni kell, és akkor a mindig a körülményekhez legjobbat tudod választani.
De most komolyan: Nekem is a rikító narancs a legszimpibb, de én második helyre a feketét raknám. Ennyi.
Valószínű éppen azért van ennyi szín, hogy mindenki a neki tetszőt tudja választani. -
drnet
aktív tag
válasz
Teréz Atya #8422 üzenetére
Nem kerestem, és nem is akarok.
És te reptettél már havas tájon koptert? Tudod te milyen nehéz megtalálni a szűz hóban a fehér koptert? -
drnet
aktív tag
Az volt a kérdés, hogy fekete vagy fehér gépet vegyen. Az ok, hogy utána valahogy eltérő színre csinálni az elejét, mint a hátulját, hogy messzebbről is lásd, merre állsz. Mondjuk az x8 már akkora, hogy nem tévesztem el, melyik az eleje, ha magasan van. Persze ha csak alacsonyan elmegyek messze, akkor fogalmam sincs, ezért olyat nem is csinálok.
-
drnet
aktív tag
Hol tudom megnézni, hogy mennyi Bangood pontom van?
Mire jók ezek a pontok?
Hogyan tudom felhasználni vásárláskor? -
drnet
aktív tag
válasz
jackbacsi87 #8042 üzenetére
Nekem Syma x8w van. Én nem ajánlanám a wifis verziót. Én már bánom, hogy nem a sima X8-at vettem. A gyári kamera béna (pont olyan, mint az x5c-é), fpv-nek sem jó, mert kb 20-25 m-ig adja csak a jelet. Raktam rá egy sportkamerát fixen, és leszállás után tudom meg, hogy mit vettem fel.
-
drnet
aktív tag
válasz
dudicukrasz #7229 üzenetére
Gombhoz a kabátot?
Akart a kérdés lenni, nem? -
drnet
aktív tag
Nem hiszem el, hogy nem manipulálnak a Bangoodos zoknikkal.
Kb. 15-ször pörgettem 3-at. Az 45 pörgetés. Mindig a bal felsőre klikkelek. Nem jön össze a H8 mini. 1-a 9-hez az esély, és 45-ből egy sem. -
drnet
aktív tag
válasz
walternate #6451 üzenetére
25-ért normális kamerát sem kapsz drón nélkül.
Vannak 25k-ért játékok kamerával, de az olyan is (nekem is ilyen van).
Megízleni a dolgot, játszani, kezdésnek egyébként ez a kategória ajánlott. -
drnet
aktív tag
válasz
marciart11 #6424 üzenetére
Minden annyit ér, amennyit adnak érte.
20k alatt nem kapsz X8C-t, tehát annál többet ér.
Egyébként szerintem az X8C nem egy túlárazott darab. -
drnet
aktív tag
Én is elkészültem az X8W-vel.
2 mm-es Alu lemezből vágattam. Az egész (konzol+két kamera) 128 gramm.
Elbírja, bár bőven fél gáz felett kell vinni az emelkedéshez.
Ereszkedésnél nehéz megfogni a gépet, hogy ne zuhanjon le.
Sajnos remeg a felvétel, pedig a kamera alatt és a csavarnál is van 1-1 gumis alátét.
Ennek kiküszöbölésére esetleg valami ötlet? Nemrég láttam itt egy felvételt, amihez emlékszem meg is jegyezte valaki, hogy nem remeg a kép. -
drnet
aktív tag
válasz
Teréz Atya #6151 üzenetére
"Lenyegeben egy nagy batar kisebb kamerak cipelesere"
Érdekes lehet, hogy mekkora súllyal tud még normálisan repülni.
Kipróbálnád? -
drnet
aktív tag
Valaki, aki képben van Imax B6 funkcióival:
Vettem egy 9V-os NiMh akkut, de nem vagyok benne biztos, hogy jól töltöm.
Kiválasztottam az NiMh-t, azon belül a charge funkciót, de csak a mA-t tudom állítani, a feszültséget nem.
Töltés közben a fesz össze vissza ugrál. Van hogy felmegy 13,5-ig, majd leesik 9-re, aztán újra felmászik.
Merjem így a töltőn hagyni? -
drnet
aktív tag
válasz
Turbobacsi #5813 üzenetére
Nem a landolássa volt gond. 9 percnél kb 20 m-ről elkezdett ereszkedni, pedig nem akartam. Hiába adtam teljes gázt folyamatosan, és elégy gyorsan ereszkedett tovább. Mintha nem érzékelte volna a gázadást, miközben jobbra balra tudtam navigálni. Na majd látjuk.
-
drnet
aktív tag
Megvolt az első repülésem a Syma X8W-vel.
Lomhább, mint az x5c, és félelmetesebb is, mert nagy, és nehéz.
Jól bírja az akksija. 11 percet repült, és még csak jelezte, hogy merül, de nem merült le teljesen.
Sajnos a wifi hatótávja 25 m körül van csak, emiatt ezzel igazán magas felvételeket nem is tudok csinálni.
Sportkamerát még nem raktam rá, nincs itthon megfelelő lemezem. Jövőhéten remélem megoldom.
A gyári kamerája szerintem azért egy kicsit jobb mint az x5c-é, de csak minimálisan. Ráadásul az én x5c-mnek szerintem átlagon aluli a kameraminősége.
9 percnél egy olyan ereszkedésbe kezdett, amit teljes gázzal sem tudtam megállítani. Nem tudom miért történt. Szerencse, hogy alatta voltam, és szinte elkaptam. -
drnet
aktív tag
válasz
dudicukrasz #5759 üzenetére
Nálunk hol? Esetleg írj privátot, nehogy gond legyen, hogy mo-i beszerzőt linkelsz.
-
drnet
aktív tag
Itt mit tartalmaz az ár? Ami a képen van: 5 db apa, 5 db anya, és 4 db burkolat?
-
drnet
aktív tag
Most nézem, hogy ezek a vackok postaköltséggel annyi, mint egy új akksi.
Inkább levágom a picsbe a T-t, és rakok a végére banándugót. A gyári akksin, a banándugó végén a műanyagot (ami a csatlakozó végén van) megfaragtam annyira, hogy krokodilcsipesszel tudjam tölteni. Ez ok.
Ha jól mértem, akkor 3,5 mm-es a banándugója, veszek ilyet, és átforrasztom, amit rossz véggel rendeltem. -
drnet
aktív tag
Vannak ilyen kis kompakt átalakítók csak tudnom kellene, hogy a syma x8w-nek mekkora a banándugója. 3,5 mm? 4 mm? Nem találok sehol ilyen adatot.
-
drnet
aktív tag
--
-
drnet
aktív tag
válasz
wyattthoearp #5738 üzenetére
Nem működik a link.
-
drnet
aktív tag
válasz
Turbobacsi #5733 üzenetére
Hiába adom el a T dugós akkut, a banán dugósat meg nem tudom tölteni.
Nincs olyan csati, ami egyik végén banán dugós, a másik végén T-dugós? -
drnet
aktív tag
Végre megjött a Syma x8w-m. Azonban a kb 1 héttel korábban megkapott akku hozzá nem pont olyan. Eleve vékonyabb, és szélesebb. Alig fér be a helyére, valamint a csatija sem olyan, mint a gyári.
Tehát a bal oldali akksit Bangoodról rendeltem, csak kínlódva tudom berakni, illetve kivenni a gépből, valamint a csatija nem olyan mint a gépben van, tehát nem tudok vele repülni. Viszont az Imax B6-hoz tudom csatlakoztatni, és tölteni.
A jobb oldali akksi volt a gépben, ezzel semmi bajom azon kívül, hogy az Imax B6-hoz nincs olyan csatim, amivel tudnám tölteni.
Reklamáljak a Bangoodon a pótakksi miatt?
Hogyan töltsem a gyári akksit?Van átalakító a két csati közé? Mert akkor megoldódna miden.
-
drnet
aktív tag
válasz
Jackal2 #5442 üzenetére
Nekem Imax B6-om van, és tényleg durva az ára az első kopterhez képest. Ugyanakkor én nem bántam meg. Ezzel bármilyen itthon lévő akkut tudok vele tölteni. Töltés végén látom azt is, hogy mennyi mAh-t vett fel az akku. Fel tudom tölteni az akksikat tárolásra is, tehát nem teljesen, csak 3,8V-ra. Szerintem egyáltalán nem felesleges ez a töltő, de valóban drága egy egyszerű kopter árához képest.
-
drnet
aktív tag
válasz
Teréz Atya #5432 üzenetére
H8 minivel hogy kell bukfencezni?
-
drnet
aktív tag
válasz
Turbobacsi #5294 üzenetére
Én mellé akarom rakni a sportkamerát, ahogy jony77 csinálta.
Tehát a gyári wifis csak fpv miatt kell. Nem az alapján navigálnék, de jó lenne arra, hogy amit videózni akarok egyáltalán képben van-e, arra felé néz-e a drón. -
drnet
aktív tag
válasz
Turbobacsi #5291 üzenetére
Én ezt tettem az előbb. Mondjuk a paypallal sokat szívtam, de végül screenshot mellett döntöttem, mint gagyi megoldás.
Ez "4-5 nap múlva érkezik a csomag a postás kéri az áfát+2000ft-ot" így nekem tök ok. -
drnet
aktív tag
válasz
Turbobacsi #5289 üzenetére
x8w? Akkor jó áron vetted.
Én Euból 35 eFt alatt nem láttam (akkor).
Mondjuk így vámmal sem lesz olcsóbb, de megpróbáltam. -
drnet
aktív tag
válasz
Turbobacsi #5287 üzenetére
Szerintem, nincs, de annyira nem vágom mi az. A posta írt egy küldemény azonosítót, de az én az ebay-es rendelésemen nem találok ilyen számot.
Neked mennyibe került? -
drnet
aktív tag
válasz
Jackal2 #5280 üzenetére
Várok egy Syma x8w-t. Gondoltam, hogy megakad a vámon. Kaptam ma egy SMS-t a Postától, hogy küldeményem érkezett, részletek pedig a www-posta.hu/vam oldalon. Több mindent várok, de csak ez van 22 Euró felett (a következő csomagom értéksorrendben az 14,14 AUD). Akkor csak az x8w lehet?
Honnan tudok erről biztosat? Beszaladok a postára, akkor a csomagot megmutatják?
Mi van, ha több vámolandót is várnék? Honnan tudnám, hogy melyikre küldjem be az adatokat? -
drnet
aktív tag
Milyen progit kell androidra telepíteni, hogy a syma x8w képét élőben láthassam rajta?
-
drnet
aktív tag
válasz
Minstrel #5099 üzenetére
Kösz.
Ennyire hülye nem vagyok. Ráadásul balanced funkcióban a gyengébbek kedvéért 7,4V tehát 2S alá nem is lehet állítani a töltőt. Igazából ezen logika mentén gondoltam, hogy a charge funkcióban pedig csak az 1 cellás akksit kellene csak engednie, de gondolom lehet olyan több cellás akksi, aminek esetleg nincs balansz csatlakozója, de tölteni mégis lehessen.
Na mindegy. Szerintem túlragoztam a témát. Én már értem, nekem ennyi elég. Még egyszer köszi zarew a cikket! -
drnet
aktív tag
Köszi, jó cikk.
Tehát akkor nem kell mindig balanszolva tölteni, de ártani nem árt minél gyakrabban használni ezt a funkciót.
Az érdekes, hogy ne merítsem 80% alá az akksit. Ezt nehéz lesz kibírni.
Akinek Imax B6 töltője van. Segítsen már, hogy hogyan tudom meg, hogy mennyi mAh-t sikerült az adott töltéskor az akksiba tölteni. Eléggé zavar, hogy erre nem jövök rá, mert nem ártana tudni. Remélem csak én vagyok a béna, és a töltő ezt figyeli. -
drnet
aktív tag
válasz
wyattthoearp #5066 üzenetére
Köszi.
A balanced funkciója a töltőnek az mire jó? -
drnet
aktív tag
Hm... Ez érdekes.
Akkor most hogy is van ez?Ezzel a töltővel ha csak a 3 eres fehér csatit dugom be, akkor nem tölti.
Ha csak a 2 erest, ami szerintem a + -, akkor tölti.
Ha mindkettő be van dugva, akkor is tölti.Kérem, aki jobban ért hozzá, világosítson fel, hogy a 3 eres vezetéknek mi a funkciója!
-
drnet
aktív tag
válasz
Jackal2 #5017 üzenetére
Én sem értem, hogy a felbontáshoz a színnek mi köze. A pixel, az egy képpont. Full HD képnél 1080 sor és 1920 oszlop van. Ez valóban kb. 2 millió közeli pixelszám. Semmi mást nem szabad belekeverni a felbontás fogalmába. Természetesen a videó minőségének ez csak egyetlen egy meghatározó része.
-
drnet
aktív tag
Anno átfutottam a manuált, de miután tudtam irányítani nem is foglalkoztam vele tovább.
Nem gondoltam, hogy erre van egy spec gomb.
Nekem egyébként nem így sikerült 2-3 x, hanem jobbra-balra gyorsan irányt váltottam, közben a gázzal játszottam. De nagyon ritkán jött össze.
Így persze tök könnyű az egész.
Sajna már nincs meg a manuál. A többi gomb mire való? A videó, fénykép módot tudom, de a gázkar alatti, valamint az irányváltó kar alatti melletti gombok mire szolgálnak?
Mi a különbség a Mode 1 és 2 között?
Miért váltja ezt 2 gomb is?H8 mininél hogy van a flipp? Ott is ilyen egyszerű?
-
drnet
aktív tag
válasz
SpydeR3412 #4768 üzenetére
Köszönöm az infót a Syma x5c gyors és lassú mód váltásához. Alapból lassúval kapcsol be a gép, és amíg tanulgattam a kezelést, valamint próbálgattam a videózást. Jó is volt. Most, hogy jól bánok vele, sokkal élvezetesebb ez a gyors mód. Tetszik az ökörködés vele. Hogyan kell flippet csinálni. Volt hogy már sikerült, de nem tudom pontosan hogyan csináltam.
-
drnet
aktív tag
válasz
wyattthoearp #4836 üzenetére
Tényleg jó, különben 80%-unk ide sem talált volna.
-
drnet
aktív tag
Nekem Syma X5c-m van. Szerintem nagyon jó gép. Elsőre ezt ajánlották, és én is ezt ajánlanám. Kamerája tényleg gagyi. Nem használhatatlan, de a felvételek, amiket csinál kb. a 10 évvel ezelőtti mobilok szintje. Repülni viszont elég jó vele. A nagy akksit nem ajánlanám. Szerintem a 2000 mAh-st el sem bírná, de a motorokat biztos hamar kinyírnád vele. A plussz súly miatt sokkal jobban erőlködnek, nagyobb fordulatszámon működnek a motorok. Inkább rendelj 2-3 plusz akksit, és amíg kicseréled, legalább visszahülnek a motorok, valamint nem lesz plusz súly sem neki.
-
drnet
aktív tag
Az első két videón és az utolsón ha jól látom forognak a motorok, csak nagyon hátrafelé megy a gép. Nekem akkor volt ilyen problémám, amikor az akksit nem toltam be jól a helyére (középre), a videódból én nem látom biztosan az akksi pozícióját. Egyébként valószínű nem ilyen egyszerű a probléma, de azért nem árt ellenőrizni.
-
drnet
aktív tag
2 nap alatt 130 hozzászólás. Lassan nem tudom követni a fórumot.
-
drnet
aktív tag
válasz
Teréz Atya #4730 üzenetére
Nálam az 5 éves lányom már kezdi lebegtetni.
-
drnet
aktív tag
válasz
dudicukrasz #4560 üzenetére
Én is valószínű kihagyom a gimbalt.
-
drnet
aktív tag
válasz
Teréz Atya #4310 üzenetére
Erra az USB-s mérőre dobnál egy linket? Köszi!
-
drnet
aktív tag
válasz
nagysandor79 #4203 üzenetére
Szerintem pl a Syma X8
-
drnet
aktív tag
Van egy kis problémám. Én úgy vásárolok ebay-en, hogy paypalra utalok, és a paypal számlámról vonja le vásárláskor. Most az a gondom, hogy átutaltam hétfőn 14-én 1900 Ft-ot, de a paypal számlámon nem jelenik meg. Mit csináljak? Írjak a Paypalnak, hogy mi van?
-
drnet
aktív tag
válasz
Minstrel #4044 üzenetére
Az imax b6-omon az 1 cellás akksinak 3 féle töltési módja van: charge, fast charge és storage.
A storage esetleg az lehet, hogy nem tölti fel teljesen? Egy ideig ezzel töltöttem, és nem is bírt annyit. Mindjárt feltöltök így egy akksit, és megnézem mekkora fesznél fejezte be. -
drnet
aktív tag
A H8C-t nem ismerem. Nekem Syma x5c-m van. Kb. ugyanaz az árkategória a kettő. Ezt ajánlották a fórumon, ezért vettem ilyet. Nem bántam meg. Jó kis alap gép. Kezdőknek tökéletes. Könnyen irányítható, viszont a kamerája nagyon gyenge. Persze ennyiért így is szuper. Nem tudom jobb-e, ha igen, akkor miben a H8C-től.
-
drnet
aktív tag
Jony77 beszámolóin felbuzdúlva rendelek egy Syma X8W-t. Valaki tud ennél jobb árat? Esetleg olyat, ahol nincs vám?
-
drnet
aktív tag
válasz
maj-viktor #3936 üzenetére
Tényleg. Ebben az esetben 1-2 eFt-ért tényleg nem éri meg kockáztatni a vámon átcsúszást.
-
-
drnet
aktív tag
válasz
Szabi46 #3897 üzenetére
Amit te linkeltél, annál magas a szállítási költség. Akkor már meg lehet kockáztatni közvetlen Kínából, hátha átmegy a vámon. Hátha csak 22,5 eFt, nem pedig 27,3 eFt.
-
drnet
aktív tag
válasz
dudicukrasz #3881 üzenetére
Nem erre írták nemrég, hogy az nem igazi syma, csak valami kókány hamisítvány? Valami olyasmi lehet itthon a 19 eFt-os, mint amit cris 78 linkelt előtted.
-
drnet
aktív tag
Ez az X8W miért csak ennyi? Máshol 28 eFt-tól indul. Tud valaki olyan linket, ahonnan nincs vám?
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- LEGO klub
- Mini PC
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- PlayStation 1 / 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben