Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
viktorhu
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
Nem is ez a baj, ez természetes. A baj ott kezdődik, ahogy Te is leírtad, hogy a hatóságok nem a fogyasztót védik, hanem az oligopol helyzetet. Már 2000 körül olvastam olyan kutatást, hogy 4 szolgáltatótól válik rombolóvá a verseny, akkor már nagyon nehéz kartellezni, és lemennek az árak. A hatóságok pedig azóta is biztosítják minden frekvenciapályázaton, hogy ne legyen negyedik szolgáltató.
-
viktorhu
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
Ez eléggé esélyes, nyilván a rózsaszín csapat igen mérges rájuk az árak letörése miatt. Még a Vodafone-ra is dühösek voltak az árverseny miatt már Westel-korukban is, amíg a Voda aztán békét nem hirdetett, a Digi meg sokkal diszruptívabb volt, ma is simán adhatnák a 100 megabites optikai csomagokat 12 ezer forintért, ha nem jön közbe a konkurencia.
-
csiki52
tag
válasz
dethroner
üzenetére
én csak annyit mondtam, hogy miért élvezett - élvez előnyt az alföld és kelet MO a dunántulhoz képest lefedettségben, miért nem egyszinten van a fejlesztés?
sokan félreértették a "féleszüt" sajnálom, csak a realitásra gondoltam...igen mennek vissza a kártyák, csak a kocsiban használtam, de a dunántulon át kellett kapcsolnom a másikra, na most ha fenn kell tartanom egy másik mobilelőfizetést, azért hogy folyamatosan használni lehessen akkor ezért csak egy esetben fizetnék, ha a 4 kártya egy havi előfizetésben marad és megosztva. Az meg egyáltalán nem érdekel, hogy egy cég miként hogyan oldja meg a "gondjait". -
Renwick
őstag
válasz
dethroner
üzenetére
Az általad említett összeférhetetlenségi feltételek közül eddig csak az összefonódások kapcsán hozott, jogsértést megállapító, végleges hatósági vagy bírósági döntés szerepelt, ezt tették ugye bele utólag a '19-es aukció kiírási dokumentációjába, mivel a tervezetben nem volt benne. '16-ban és '14-ben viszont benne volt, erre hívta fel a hatóság figyelmét a Telenor.
A másik két összeférhetetlenségi szabály, az adatvédelmi jogsértés és a meglévő ügyfélbázissal és szolgáltatói múlttal kapcsolatos előírások újak.
Nyilván a hatóság írja elő ezeket a szabályokat, majd talán a nyilvános meghallgatáson lesz valaki, aki rákérdez, hogy miért pont ez a két új feltétel került be, illetve ha már a versenyjogi botlások kizáró oknak számítanak, akkor miért csak az összefonódás játszik, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat vagy az erőfölénnyel való visszaélés miért nem. Pláne úgy, hogy utóbbiakra hivatkozva orrba-szájba büntetik az összes hazai mobilcéget évek óta.
Lehet én is rákérdezek majd egy külön körben a sajtósoknál.
Érdemes amúgy kicsit kutakodni az eljárási dokumentációk között, hogy mi hogyan változott az évek során. A legérdekesebb kiírása kétségtelenül a '11-es pályázatnak volt, ahol volt többek közt nemzeti roaming kötelezettség az inkumbenseknek, akik az első fordulóban nem is licitálhattak. Illetve ott volt egy hasonló előírás, mint ami most került be, ez volt az "5 év hírközlési tapasztalat", de pl. versenyjogi eljárásoknak nem volt semmilyen joghatása a pályázati jelentkezésre.
Nyilván éppen abból látszik, ahogy az ominózus '11-es pályázat zárult, hogy a nonszensz feltételek támadási alapot nyújtanak, csak abban az időben három erős inkumbens perelte az NMHH-t, és nyerte meg a pert, most meg ugyanaz a hatóság olyan kiírási dokuementációt terjeszt elő, ami nyilvánvalóan az inkumbensek érdekeit védi. Változó szelek, na.

-
Kenderice
senior tag
-
gabor9991
addikt
válasz
dethroner
üzenetére
Ez ugyanolyan talány mint az amikor olvasod a Telekom topikban, hogy otthonra kevés a gigabit vezetéken, kell a 2/1-es csomag

Egyszerűen elhitetik az arra fogékony emberrel, hogy többet kap, ha az 5G szolgáltatást használja ami nagyrészt most még a 4G-n alapul és a sokat hangoztatott válaszidő sem jobb mint ami a 4G hálózaton elérhető.
Úgyhogy én így laikusként azt gondolom, hogy ez egyelőre csak marketing. -
DevKiller
senior tag
válasz
dethroner
üzenetére
valamiért nekem is ez jött le.
ahogy én értelmezem megpróbálkoznak néhány bevethető dologgal fellebezés és stb de kb ennyi és sajnos tényleg ennyi amit ők tehetnek.
Szégyen, hogy egy ilyen országban élünk.
De hát a DIGI kizárása nélkül, hogy is maradhatna fennt a Telenor?
Valószínűleg sehogy, bár a cég így is zuhanópályán van szóval hiába védik meg, előbb utóbb így is úgy is kampó. Kivéve, hogyha nem kényszerítik arra az állampolgárokat, hogy a szolgáltatóhoz tartozzanak, amit ezek után egyre jobban lehetségesnek látok ebben a köztársasági államformában. -
tibor23
senior tag
válasz
dethroner
üzenetére
Magyarország flotta ország ha nem tudnád, kb. minden második ember flottás, mivel csak ott van többé-kevésbé tisztességes árak. Vannak hátrányai, de minek nem? Az előfizetés is átverős errefele. A linkelt táblázat nem friss, az EQ flotta sokkal jobb, nagy hátránya, hogy 10e a belépési díj, és nem kerül a nevedre a kártya. Amúgy kismillió egyedi flotta van a táblázaton kívül, szinte mindenhol van dolgozói flotta pl.
-
DevKiller
senior tag
válasz
dethroner
üzenetére
Ráadásul már kiveséztük itt.
Igen szívnak a kinti felhasználók, és valószínűleg(ne gyertek nekem) de az itteni mobilveszteség miatt kell suska.
Egyébként a többi országban ahol nincs DIGIMobil, ott azért még vannak kijelölt más hálózatok ahova lehet pusztítani, és az a pár cent szerintem semmi a mi 70 forintunkhoz képest külföldre az eu-ba.
-
dchard
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
A feleltőtlenség az, hogy ezzel a semmitmondó lebegtetéssel, meg a köré épülő konteókkal pontosan arról próbálják meg elterelni a figyelmet, ami bizonyított módon káros, csak hát ezekkel nem szívesen szembesülünk, mert még a végén kideürlne, hogy a saját szar viselkedésünk, lustaságunk vagy kapzsiságunk az eredője mindennek, és a saját életmódunkon kéne változtatni az elkerülésükhöz. Na ezzel az emberek többsége nem hajlandó szembesülni. Helyette keresi azokat a misztikus (értsd: túl hülye és/vagy alulképzett a megértéséhez) magyarázatokat, amire ráfoghatja, hogy miért lett rákos. Áááá, nem a kóros elhízás, a szar levegő 40-50 éven keresztül történő belégzése, vagy a szar minőségű ételek fogyasztása, a nulla mozgás, a dohányzás vagy a mértéktelen alkoholizálás az oka (az 1 millió alkoholista országában).... Hanem az 5G, a wifi meg a gyíkemberek. Na ez a terelés a felelőtlenség.
Rengeteg kutatás folyt ebben a témában, egyiknél sem mutattak ki negatív hatást. Ez a helyzet. De nálad mi lenne a mérleg másik nyelve? Hogy kifejezetten jótékony?
-
válasz
dethroner
üzenetére
Én az "1000 forintért a hülyének is megéri" megjegyzést azokra írtam, akik majd a tesztidőszak után előfizetést vesznek a Digitől. Amitől aztán a hálózat meg fog nyekkenni. Még a Diginél sokkal jobb, több frekvenciás, rengeteg toronnyal rendelkező szolgáltatók is belassulnak ha pl nyáron a Balatonon nyaralsz. Mert ugye az eredeti kérdés a tesztidőszak végéről szóltak. Amikortól bárki bárhol vásárolhat pénzért simet. Egyébként sem biztos, hogy az 1000 ft az tényleg ennyi lesz és nem több.
Persze lehet egy olyan verzió is, hogy vége lesz a tesztidőszaknak, de a digiseken kívül továbbra sem vásárolhatnak mások simet. Viszont kérnek egy bizonyos havidíjjat.
Kockázatos egy bizonytalan szűk hálózatra pénzt kérni. Persze lehet az a hozzáállásuk, amit mondasz, hogy fizessen érte aki akar, aki meg nem, az adja vissza. Ez is egy hozzáállás. De ebben az esetben a mostani elképzelt 80-100 ezer előfizetőből hirtelen maradhat pár ezer. Ez a cél?
Szerintem egy kész, rendesen lefedettséggel rendelkező hálózatot kell üzemeltetniük megfelelő mennyiségű frekivel, vagy ha azzal nem, akkor sokkal több toronnyal. Egy félkész valamivel nem lehet operálni. És továbbra is azt mondom, hogy az a bevétel, amit ebből a havi 1000-esből (ha több lesz, még kevesebben maradnak) be tudnak szedni, semmire sem lesz elég, ergó többet vesztenek, mint amennyit nyernek.
Több előfizetőt akkor nyernének, ha bárkit beengednének (sokkal nagyobb lenne a bevételük), de ebben az esetben szerintem ez a hálózat kártyavárként omlana össze. Továbbra is hangsúlyozom, nem vagyok szakértő! Elmélkedem. -
válasz
dethroner
üzenetére
Ilyen gyenge hálózat, illetve kapacitás mellett a többi előfizetőnek valóban előnyös lehet, ha sokan visszaadják az előfizetést, de a szolgáltatónak nem feltétlenül, mert a DIGI elesne például sok olyan tesztelős információtól, amit jelenleg biztosít részére a sok előfizető a szolgáltatás használatával.
-
válasz
dethroner
üzenetére
Ha hosszabb távon gondolkodik a Digi akkor a hirtelen jövő aprópénz nem megoldás. Inkább az, hogy ne veszítsen ügyfeleket. Persze benne van az is, hogy én pl a 4 simből kapásból visszaadok 2-t, de az is megtörténik, hogy az egy sim-es "játszós" ügyfelek is kiszállnak. Hosszabb távon az ügyfelek megtartása a cél. Szerintem. Ha pedig a tesztidőszak végéről beszélünk (mert ugye az eredeti téma és kérdés ez volt, amiből kiindult a beszélgetés), akkor ügyfeleket fog nyerni, mert digis előfizetés nélkül is lehet majd simet vásárolni. Viszont akkor meg még sokkal jobban fog leterhelődni a hálózat.
Nekem úgy tűnik, hogy ezért a hálózatért semmiképpen nem szabad még pénzt kérnie, vagy megszüntetni a tesztidőszakot. Csak rosszul jöhet ki ebből. Hosszabb távon mindenképpen. És nem a havi 2000-et sajnálom a Digitől, azt hiszem ez lejött a szavaimból. -
válasz
dethroner
üzenetére
A szolgáltatás minőségére akar utalni. Ahogy én is. Fentebb leírtam mire célzok. És te se kezd azzal, hogy nálad van térerő, senkit sem fog érdekelni. A használhatóság nem pár emberen múlik. A megtérülés sem 10000 előfizetésen fog múlni. Attól még veszteséges lesz, hogy pár ember havi 1000 forintot fog fizetni. Viszont, ha vége a teszt időszaknak és minden nem digis ügyfél is akar majd kártyát és csatlakozik ehhez a hálózathoz, garantálom, hogy úgy le fog lassulni, hogy ahol lesz térerő, ott sem fogsz tudni telefonálni, de még netezni sem.
Jó lenne gondolkodni, mielőtt a rosszra célzunk más emberek kérdései esetén. Komolyan el kell gondolkodnia a Diginek szerintem, hogy mikortól és mennyit fog kérni ezért a szolgáltatásért. Azon fog múlni, hogy talpon fog e tudni maradni. Ha rossz döntést hoz, akkor saját maga alatt vágja a fát és a rengeteg pénz, amit beleöltek, sosem fog megtérülni. Hiába lesz pár tízezer előfizető havi 1000 forintos havidíjjal, azzal nem lesznek kisegítve. Hosszú távon kell gondolkodniuk. Nagyon kíváncsi lennék, mi jár a fejükben. -
DevKiller
senior tag
válasz
dethroner
üzenetére
Semmi ragozás nincsen benne. De a DIGI lassít és annak mértéket 200kbps felett határozza meg kicsit. Lekapcsolni nem akarják, mert az szenyóság. Utánna fizetettni meg szintén az. Ezért volt/lett/lesz ez a megoldás. Nekem ez is használható és szerintem sokaknak is.
Egyébként meg itt látszik a drága NMHH hozzá állása. Minnél nagyobb csomagok és minnél nagyobb adó. Ez a lényege, és a fogyasztók ne járjanak jól. Olyannak fáj ez, aki ismer másik oldalt is és nem nagyon viseli, hogy ki van vele tolva
-
-
Laccoss
addikt
válasz
dethroner
üzenetére
"A DIGINet Aktív 50 szolgáltatás igénybevételének feltétele a DIGI, vagy Invitel vezetékes televízió, internet és telefon, valamint műholdas szolgáltatásaiból legalább egy szolgáltatás igénybevétele, vagy amennyiben az Előfizető még nem rendelkezik ilyen szolgáltatással, akkor vállalja, hogy legalább egy ilyen szolgáltatásra előfizetést köt a DIGI-vel vagy az Invitellel."
-
Watt25
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
Odáig oké, hogy jobb alsó sarok, de nem a beállításon belül kell keresni a modem configot? Egy Screenshot-ot dobjál már, hogy a lista melyik elemét választod ki, mert nekem a fő listában nincsen olyan, hogy modem config, a beállításokon belül pedig ezer elemű és nincs rendezve.
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
dethroner
üzenetére
Én őszintén mondom részemről nem megvádolás -impeachment
- az amit elkövettem merthogy nekem fogalmam sincs hogy PH! Törvények illegitimnek deklarálják-e ha egy ember -a hét hozzászólásos "111" nick már jelen lenne más nick-en is a PH-n.Hanem csakis bagatell tudatlan töprengésem
Mea culpa
-
-
Kronos3000
senior tag
válasz
dethroner
üzenetére
A stick driver-re,leszedni,aztán hagyni újra települni,vagy ha van újabb a gyártó oldalán azt feltenni,nekem volt hogy ennyi is megoldott hasonló gondot.Annyit megtehetnek,veszély nélkül hogy a gép kikapcsolt állapotában egy másik usb port-ba át dugják a stick-et,és így indítják a gépet,de ha régebbi a gép,akkor a kábel lesz a hunyó,a régebbi alaplapok usb portjai már nem tudnak mindig megfelelő stabil áramot szolgáltatni,kábel nélkül szerintem azonnal megszűnne a probléma.
-
Kronos3000
senior tag
válasz
dethroner
üzenetére
Hálózat és adapter beállításokat alaphelyzetbe,aztán drivert frissíteni,valamint az összes más usb-n is kipróbálni,mert pl:pc-n pláne régebbin az előlapi usb-k tudnak érdekes dolgokat csinálni.Laptop ugyanez.Régebbi gépek tudnak érdekes dolgokat csinálni.Ha nem közvetlen van usb-re dugva a stick,hanem hosszabbító kábelen lóg az is problémás tud lenni.
-
válasz
dethroner
üzenetére
Még a végén kiderül, hogy van egy rajongóm, aki keresi az írásaim

Nincs kizárva, de épp a Linux kezdőknek topikban nem valószínű, hogy én leszek az! Benézek oda gyakorta, most néztem, hogy 4500 hsz-em van abban a topikban éppen. Ez elég durva, ha azt nézzük, hogy a 65000 hsz kb 7%-át én írtam. Remélem meggyőztelek, hogy nem nyomozok utánad.

Anno még roppant közkedvelt Topikgizda is voltam ott, csak kivágtak a nagybetűsök, mert nem voltam elég szervilis a Tg topikokban a nagybetűsökhöz.
-
válasz
dethroner
üzenetére
Én kérek elnézést, ha a stílusoddal íródott hsz-t csak igen felületesen olvasom, anno kezdődött ez, amikor egyaránt sötétnek nevezted itt az összes kérdés feltevőt és a válaszadókat is! Persze egyben magadat is, de miért is ne lehetne igazad is időnként!?

Amúgy rendkívül épületes élmény olvasni minden szavad az már biztos, bár képes vagy normálisan is megnyilvánulni, mint nemrég Testdisk/Photorec kérdésben. Furcsállottam is, hogy abban a topikban nem a megszokott stílust alkalmaztad.

(talán van még remény?) -
-
thomas77
senior tag
-
törölt tag
válasz
dethroner
üzenetére
Először is hogy jössz te ahhoz hogy itt bárkinek megmondd mit csináljon, mit írhat ide és mit nem? Kinek képzeled te magad pontosan?
Az hogy te szerelmes vagy egy profitorientált szolgáltatócégbe az az egyéni szoc problémád. Házi oltárod is van ahol imádkozol a Digiért?A DigiMobilt pedig a helyén kell kezelni, egy fapados szolgáltatás ami pont annyit ér mint amennyibe most kerül. Azért mert óccsó még nem kell isteníteni! És el kell viselni ha valaki jogos kritikát fogalmaz meg érvekkel megtámogatva.
-
DevKiller
senior tag
válasz
dethroner
üzenetére
Én is csatlakozom.
Nekem semmi bajom sincs a DIGI-vel, pusztán a tapasztalataimat írom le, amit nem tennék ha nem érdekelne ez a dolog.
Flottás vagyok, aki 4000 ft-ért beszélhet 300 percet, és forgalmazhat 5 GB-ot, küldhet 100 SMS-t. Mégis használom a DIGI mobilt, aminek köszönhetően -1800 a 4000 ft-ból. Külföldi DIGI-s családtagjaimmal INGYEN beszélhetek.
Ne gondoljuk azt, mert valaki rossz tapasztalatot ír, hogy nincs megelégedve. én pl megvagyok. De most őszintén, tegyem be ide a több 100 10 mb/s feletti mérésemet?
Ott ahol nem jó, sajnos a suliban az nekem nagy ütés, még kültéren is 2 csíkom van, akkor épületben mehet a tipp mennyi. Segítek semennyi kb, kivéve ha a másodikon vagyok.
Tudom, hogy a DIGI tisztességes cég, és azért teszi mind ezt, hogy ő is jól járjon, és mi is. Várjuk meg a végét, lesz itt még sírás a másik 3 részéről.
-
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)