- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
Nem a lan + optika ott a baj, hanem az eszközök. Nálunk is csak lépiig jön optika, és szuper a net. Én már attól félek, ha majd megbolygatják, akkor lesz szar, mert sok ilyenről is hallottam, hogy optikázás után lett kula... Ja, és évekkel ezelőtt felhúzták itt is az optikát minden emeletre a dobozokig.
-
DevKiller
senior tag
Jó tudom, nem csak mostanra érvényes az, de jelenleg hidd el nem tudják megoldani.
A munkaerőhiány miatt lassult be az építkezés is a mobil tekintetében. A Románok nem tudnak jönni, és tudtommal ők építik az optikát is, csak a végpontra húzzák be a Magyar szerelők. Ameddig nem kezdenek el nyitni az országok a karantén tekintetében, addig a DIGI-nél baj van. -
Persze, a Tutira jött válaszként a Most, de a Digi miatt él még mindig ez a lehetőség. Ha a Digi nincs, már rég megszűnt volna. Szó is volt róla egy időben, talán mintha úgy lett volna, hogy tavaly nyáron megszűnteti a Telekom. Csakhogy jött a Digi az 5 Ft-os percdíjjal meg az ingyennettel.
-
Csak azok nem szeretik, kedvelik a Digit, akik a minél nagyobb haszonra hajtanak. Meg akik nem szeretnének versenyhelyzetet. Könnyebb a sok pénzt beszedni az előfizetőktől úgy, hogy nem kényszerít senki árversenyre. Mondom mindezt úgy, hogy a 90-es évek óta vagyok Westel, majd T-Mobile, majd Telekom előfizető (most Dominós).
Édesapám a Westel 450-nel kezdte 92-93 környékén. Majd Westel 900-al folytatta. Szóval én ismerem a Telekomot, nincs velük bajom. De pl a Dominó Most a Diginek köszönhető és nem véletlenül van a telefonomban most is két kártya. Telekom és Digi.
Egy szóval hajrá Digi! De amíg nincs egy kiépített rendes, vállalható hálózat, addig nagyon kockázatos pénzt kérni ezért, ami most van.Ja és a több, mint 50 000 szakmai hozzászólásért jár a dícséret!
-
sifarr
senior tag
Igaz, én is tudom, hogy ez egy tesztelési lehetőség. Abban is biztos vagyok, hogy te tudod, ez nem a Telekom által önként nyújtott lehetőség, hanem egy jogszabályi kötelezettségnek megfelelés.
Viszont nálunk az emberek 50 %-a nem vásárol interneten, sem szerződést nem köt, postán fizeti a csekkjeit, kp-t használ, bankkártyát szinte csak kp-felvételre, stb.
Bár én nem ebbe a csoportba tartozom, mégis az a véleményem, hogy őket is megilletné ez a lehetőség. Nem éreznék méltányosnak egy olyan véleményt sem, hogy saját hibájukból esnek el a tesztelés lehetőségétől - így jártak. (Te ilyet nem írtál!)
Megoldható és a szolgáltatók megtehetnék, hogy nekik is önként tesztelési lehetőséget adjanak (csak szolgáltatásra). Nem teszik. Így ők zsákbamacskát vesznek. -
-
Lajosnagy17
senior tag
Nem adják el. Lassan beinditjak a gőzhengert és mindenki csak kapkodni fog. Minden olcsóbb lesz. Nem tudom ki fog versenyezni velük.
Szerintem érdemes lenne számolgatni kevesebbet fizetni a frekvenciáért és több tornyot fenntartani, amúgy is kell az 5Ghz-hez. Lehet így is jó. -
ggabor02
aktív tag
Nekem is mondogatta az ügyintéző a Telenor üzletben, hogy csak előfizető kérheti. Én pedig mondtam, hogy előfizetőjük vagyok, igaz, hogy azt a készüléket nem én vettem, mint előfizető.
Aztán fél óra vitatkozás után megegyeztünk, hogy így is lehet értelmezni a rendeletet, meg úgy is. Mert szó szerint úgy van, hogy "az előfizető kérheti az ingyenes függetlenítést a hűség lejárata után" Én pedig egy előfizetéssel előfizetőjük vagyok. Igaz, hogy azt a készüléket nem én vettem, használtan került hozzám. Ha az nem lett volna, akkor elhajtanak.
Ebben a korlátozás feloldásban a Telekom példaértékűen viselkedik. A másik kettő szánalmas. Most pedig az állami tulajdonrész miatt szerintem még magasabban ülnek majd a lovon. Mielőtt jön valaki azzal, hogy sok más országban is van állami tulajdonrész mobil szolgáltatóban... Igen, van, tudom. De azok az országok máshogy működnek.1999-ben vásároltam Németországban feltöltőkártyás telefont, akkor ott benne volt a csomagban egy kitölthető papír, melyet kitöltve, majd két év után elfaxoltad a rajta található számra, ezután levélben megkaptad a feloldó kódot. Ingyen. Ott akkor már ez volt a törvény. Az előfizetéssel vásárolt telefonok pedig már akkor függetlenek voltak 95 százalékban.
-
Lajosnagy17
senior tag
A fő érdekeltsegeik Romániaban és Magyarorszagon vannak. Szerintem nem fognak kiszállni, csak akkor ha valaki annyi pénzt ad nekik, amennyit itt Magyarországon senki. A Telekom a flippel sokat veszít, csak megtartja az ügyfeleket, nem tudom meddig bírják, viszont a DIGI- nek így is jó. A németeknek nem. Nem tudom hol tartanak az optikzassal, de szerintem hamarosan az INVITEL területéről is kilépnek. Hozzaadják az olcsó mobiljukat a kábeltv és internet elofizeteshez ingyen vagy baromira olcsón. Az emberek meg sorra nem újítják meg a drága előfizeteseiket. Az 5G fejlesztés sokba kerül. Szerintem ha nem most, hamarosan újra gonlja mindenki, hogy lehet e még nagy profitot realizálni Magyarországon. Ha csak a kockazat nő, akkor inkább eladnak mindent.
Lehet rosszul gondolom, majd meglátjuk. -
törölt tag
Azt hittem azóta fátylat borítottunk erre. Írtam is neked, hogy elhiszem, hogy hobbiból vagy elégedtlen a vodafone-nal/telenorral/digivel. Erre megint előveszed a témát....
Ja: csak nem akar megoldódni a f*sza presztízs30-asvagyok mizériám: miután a héten többször beszóltak külföldön élő/dolgozó ismerőseim, hogy mi a f*szért használom még mindig ezt a szutyok mobilszolgáltatót, csütörtökön kicseréltem digisre, és láss csodát azzal sincs handover, ugyanúgy, ahogy vodával sincs.
-
olajbogyo
aktív tag
Szia!
Köszönöm, szerintem is marha sok lenne érte. Azt, csak mellékesen írom le, hogy már több helyen is szüntettünk meg telenoros aktív eszközöket(kivétel nélkül Huawei eszközöket) különféle rendezőkben. Ha ennek oka a digi(nem tudom,csak elmélkedek) én egy percig nem fogom sajnálni őket. Az indok..."nincs már ügyfél, akit ki kellene szolgálniuk..." Ez azért jelent valamit...?!
-
törölt tag
csak nekem furcsa, mennyire "lesajnálod" minden hozzászólásodban a digi-t?
-
Kuter
senior tag
Már megint bedobták a trükköt. 2 díjzónába sorolták a digit. És most jön a lényeg ,elterjed a hír, nehogy digis számot hívj mert kurva drága stb stb. Ugyan ezt eljátszották amikor a digi indult a parabolával , nettel, vonalas telefonnal. A másik szolgáltatónknál a szerelőknek, házaló ügynököknek szó szerint ki volt adva hogy szidni kell a digit és mindenhogy keresztbe kell tenni. Egyszerűen szánalmas amit a többi szolgáltató művel.
Más, csak hogy mekkora áremelést hajtott végre a telenor. Adott egy hipernet home erre jelen esetben fizetek 3800 ft (50G) lejárt a hűség ,bementem hogy függetlenítsék ki a modemet. Kérdés egyből hogy elhagyom a telenort és melyik szolgáltató miatt. És a választ meg sem várva már ajánlotta az kedvezményes hipernet homét (60GB) 6290 ft/hó. Kicsit elmosolyodtam és közöltem az emberkével hogy most 3800 ft fizetek az 50 G
B-ért nem hitte el ,és engedélyt kért hogy megnézheti-e a számlám. Döbbenet az arcán. És látszott hogy nem is érti, annyit hozzá tett hogy akkor ez mégse jó ajánlat nekem. A telenor már most kalkulál az előfizető vésztessél
És szépen bele is építették a tarifákba. Erre nincs is mit mondani. -
anglergab
addikt
Nem. Ez azért van, mert az a szoftver csak a 23.85 kbps-es (4G HD hang) kodeknél mutatja a HD ikont ami csak akkor jöhet létre ha VoLTE-VoLTE a hívás hálózaton belül.
A készülék csak a core-odig "látja" a kodeket.
Ha nem VoLTE-VoLTE, akkor nincs 4G HD hang, azaz a telefonod szerint nincs HD hang, azaz HD ikon. -
n00n
őstag
Azért várjuk ki a végét szerintem. Ha sikerül elcsípni a Diginek még frekvenciát, akkor bizony a másik három is lépéskényszerben lesz, ebben biztosak lehetünk. Rajtam máris bukott a Telekom pár ezer forintot havi szinten és nem én vagyok az egyetlen. Nyilván ez még nem akkora tétel, de azért intő jel lehet nekik és hidd el, hogy most téma ez mindegyiknél, míg ha kifelé ezt nem is mutatják.
-
dse
tag
szerintem már a mostani állapotában is elegendő lesz a forgalomkiesés a többieknél, hogy elgondolkozzanak, és ez csak jobb lesz (nekünk)
már másodsim mellett is kisebb a forgalmam (beszéd és net is), amit a "régi" simeken bonyolítok, és valószínűleg sokan vannak hasonló felhasználói szokásokkal
inkább az a kérdés, _most_ mennyire van tele a gatya -
sunpower
tag
Nem ijedősek, szimplán csak folytatják a "húzzunk le mindenkit mint a riadt majmot, mert mi vagyunk a té" politikát.....
Lehet fikázni a Digit (néha van is miért), de nem biztos hogy jó dolog annak fényében hogy a többiekhez képest mit és mennyiért szolgáltatnak kábelen és reméljük majd mobilon is.
Nem tudni mi lesz hosszú távon, de reméljük kicsit felrázza ezt a bebetonozott (kartellező), erősen túlárazott piacot.
A frekvencia, valamint a műszaki hiányosságokat előbb-utóbb csak orvosolják, ha keresni is akarnak a bolton. -
DonMaster
addikt
upc 13e ért minden korlátlan csomagja elégé árulkodó, a telekom 15e minden korlátlanjához képest,
kombináltban a digi fogja tudni a 5-9e ft-os korlátlan csomagot, ha meg 4g-n korlátos net fix gb-val majd utána 2g net korlát, akkor meg még kevesebbért is . Elsőre várható , hogy csak most is digi elöfizetők kérhetik meglévő csomag/élőfizetésük mellé a mobilt, jutányos áron. ez az 1év kb utána már több freki lesz mehet majd a mindenkinek adható számlás is. -
dchard
veterán
Na látod. Ha ignorálod, hidd el boldogabb lesz az életed. Tisztább, szárazabb érzés
Ha a pH! igazán fel akarná pörgetni a a prémium eladásokat, akkor a felhasználó blokkolása mellé bevezethetné, hogy a blokkolt felhasználóra adott válaszokat se jelenítsék meg. Az lenne az igazi kánaán.
Kuter:
50 watt? Na ne viccelj. Egy 3 szektoros, két frekis kizárólag TD-LTE-t toló állomásunk 900watt körül eszik. Ha leveszem belőle az extra vivőt akkor legyen nagy jóindulattal 800watt. Viszont egy rendes szolgáltatónak több frekivel és RAT-tal simán megvan a 2.5-3kW is. Sajnos a rádió erősítők még mindig elég rossz hatásfokkal dolgoznak. Például egy 80 wattos rádiós teljesítményű Huawei RRU 500watt körüli villanyt kér. És ez egy elég jó arány...
-
DonMaster
addikt
persze nem vizió , hagyjuk már 10év mulva nem vizió az 5G . hanem tény.
ez évben indul a Digi ez is tény. 10év mulva lesz digi-nek is 5g-je ez sem vizio hanem tény.
ha ez évben nem indul bukja a frekit, persze az más kérdés hogy szerez akár ezévben frekit. akkor talán, de nem hiszem hogy bukná azt amiért fizetett már nem kevés pénzt eddig . -
trec12
addikt
Kiszámíthatatlan valóban. Annyi biztos, hogy árérzékeny piac vagyunk de az is, hogy a regnáló három bizony jó minőséget ad aminek megvan az ára. Na itt fog eldőlni a Digi Mobil sikere. Ha a megszokott kedvező áron tud viszonylag jó szolgáltatást adni sikeres lehet és elkezdheti felépíteni az ügyfélbázisát. Nem egyszerű a helyzetük az biztos.
Ettől függetlenül minden probléma ellenére le a kalappal előttük.
-
DonMaster
addikt
az lehet bár itt digi mobil kontra nem létező flip mobil-rol beszéltünk.
de flip ott van ahol van digi 1000 is. máshol nincs hiába van telekom optika ha nincs digi nem elérhető a flip .
#7180) kali
Továbbra is azt mondom, hogy érdemben akkor lehetne bármiről is beszélni, ha már működne rendesen a DIGI mobilos szolgáltatásaezt értem. attól még elkel fogad hogy 2019 végé-ig már 100% hogy lesz digi mobil ez nem fikció,
ami frekije van a digi-nek mobilra , azt elbukja ha nem indul el ez évben ott van a szerzödésben már több éve,
ehez nyilván pályázaton szerezhet még frekit, ha jol tudom lesz is ez évben hamarosan.az , hogy ugy fogom fel mint ha menne, mert most hogy 1honap mulva vagy 5honap mulva de ezeken belül indul el, az már részlet kérdése, ami 100% hogy indul rövid idön belül de még 2019-ben.
ehez mérten viszont lehet már beszélni a jövöjéröl nem kell jósnka lenni hozzá.
2019-ben elindul 2029-ben top3ban bent lesz már és igen 5G-vel. az durván 10év lehet már 2-3G nem is lesz 10év múlva de kitudja , ami biztos hogy 10év múlva már 5G alap lesz mint most a 4G -
so_ha
senior tag
"a szétválasztást sem jól csinálod"
Remélem majd ebben is segítesz ... köszi előre is!"Nem mindenki troll, aki nem isteníti a DIGI-t"
Már megint csúsztatsz, mert ilyet nem állítottam! Szerencsére csak pár ember hobbija időnként a kötekedés. Azt meg próbáld elhinni, hogy jól megkülönböztethetőek az érdemi szakmai hozzászólások, a kötekedésektől.Valószínűleg okosabbak leszünk, ha legalább teszt jelleggel elindul a szolgáltatás, és gondolom a szakmabeliek is akkor tudnak érdemit hozzáfűzni, addig meg kivárás ... de nem csodavárás.
-
so_ha
senior tag
"Szelektíven olvashatod akkor a topikot"
Igen, annyiban valóban szelektíven olvasom, hogy könnyen szét tudom választani, hogy ki az aki szakmai hozzászóló, és ki az, aki csak kötekedni jár ide ... azaz troll."konkrétan tudom, hogy a DIGI dolgozója"
Nem egészen értem, hogy egy vállalat szakmai döntéséhez (felső vezetők) kontra trollok tekintetében ez hogy jött ide? -
so_ha
senior tag
"mégsem akarják néhányan elfogadni"
Ezt erős csúsztatásnak gondolom, mert ha valaki szakmailag megalapozott véleményt ír, azt mindenki akceptálja. A trollkodók szeretik csodavárásnak beállítani a szolgáltatás elindítását, ezzel szimplán hülyének nézve pár gazdasági, és műszaki szakembert a Digi-nél, ami azért elég erős, pláne annak tudatában, hogy itt egyik fórumos sem a Digi műszaki igazgatója, sem a gazdasági igazgatója. -
so_ha
senior tag
Ha az ember vállalkozik, akkor követ el hibákat, az értelmesebb ebből levonja a következtetéseket, és tanul belőle. Ami még mindig megdöbbent, hogy itt páran azon feszülnek meg, hogy miért nem indít mobilszolgáltatást a Digi, de ha mégis, akkor meg sz@r lesz, és már sorolják is az indokokat. Nekik nem ajánlom, hogy valaha vállalkozást indítsanak (lásd a Free Mobile cikket is) , mert ott nem azt kell szajkózni, hogy valamit miért nem tudok megcsinálni, hanem hogy mik a felmerült problémák/feladatok, és mindezt hogyan lehet a lehetőségekhez képest a legjobban megoldani. A lényeg a "lehetőségekhez képest"-en van ebben az esetben, mert számtalan tényező befolyásolja. Szerencsére van itt pár értelmes, és tárgyilagos szakértő hozzászóló, aki szakmai tapasztalat tudatában fejti ki véleményét, és azt is feltételezem, hogy az itt trollkodó pár ember tudását meghaladó szakemberek vannak a Digi műszaki csapatában.
-
DonMaster
addikt
a különbség az hogy nem vizionálok. 5G elindul ez évben ha tetszik hanem. kb 3év mire normális lefedetsége és telefon is lesz 5G-re .
Digi elindul ez évben ha tetszik ha nem. és igen 13éven belül garantált hogy lesz 5G-s szolgáltatás a Digi-nél, ez nem vizió tény. ahogy az is hogy 2019-ben elindul a digi mobil.
más kérdés hogy lehet-e a kábeles szolgáltatásbol levezetve téynként kezelni azt hogy a top2-be is bekerülhet a digi ha a verseny társak telekom telenor vodafone nem reagálják le a digi piacralépését már az első percben, hanem csak évekkel késöbb lásd telekom flip mire kijött már kb nesze semmi fogd meg jol lett.
Az amit te viziónak hivsz, abban benne van egy nagyon nagy HA , és ez azt jelenti, hogy Ha lereagálják árképzésben idöben tehát maximum 1honapra rá a digi indulására az árakat, akkor nem történik meg 13éven belül amit irtam hogy a top2 lesz., De HA nem reagálják le nagyon rövid idön belül ezt akkor igen nagyon nagy a valo szinüsége hogy meg fog történni , igen ok-okozat , sima következtetés nem viziónálás ez.
mint irtam 2dolgon múlik.
1. mitreagál a mostani 3 és menyni idö alalt.
2. digi mit tesz.mi az oka hogy leáltak a digi fttb egyes részein az optikázások
invitel bekebelezése. kertes házak stb-kbe viszik nagy üzemben az optikát és veszik át az inviteleseket digi-sekké ez az oka, meg hgoy nincs elég ember ha lenne akkor mehetne párhuzamosan.
de kérdés az hogy egy meglévő efi aki igy is fizet vagy uj efi melyik fontosabb pénzügyileg. -
so_ha
senior tag
Azt talán mindenki elismeri, hogy Invitel + Mobil + Optika egyszerre kicsit nagy falat bárkinek. Korábban már írtam a Free mobile Franciaországi színrelépését ... tanulságos olvasmány a 2014-es cikk, ebből egy rövid idézet:
"Jöttek, láttak, szétvertek mindent
Az Iliad nevű francia távközlési cég Free márkanév alatt már több mint egy évtizede nyújt vezetékes távközlési szolgáltatást Franciaországban, az elmúlt években szépen növelte ügyféltáborát, piaci részesedése tavaly év végére 23 százalékra hízott. Ezzel azonban nem elégedtek meg, 2012-ben a versenytársak nem kis ijedtségére igazi bombát robbantottak: beléptek a francia mobilpiacra. Távközlési szakértők között elterjedt nézet, hogy fejlett mobilpiacokon három erős szereplő mellett nehezen fér meg egy negyedik, ezzel a Free nem foglalkozott, és két, az akkori viszonyok között brutálisan olcsó tarifával lépett piacra"
Ha a link nem megy, mert fizetős, akkor erre keress a Google-ban:
Ez az igazi rezsicsökkentés - Olcsóbb mobilozást mindenkinek! -
DonMaster
addikt
látod nem értetted meg a dolgott.
röviden. Digi mikor elkezdet országunkban kábelen műholdon keresztül szolgáltatni, akkor kb légypiszokvolt akik olcsóbban adták mint a többi upc telekom ,
2004-ben. 2006-tól országunkban is Digi lett a neve.
most 2019 van és 2018 évvégén a legnagyobb efi-vel rendelkezö szolgáltató lett az országban.ha ezt veszük alapul , tök lényeg telen hogy 2019-ben csak x helyen van térerő, de a konkurencia ha tanult a hibáibol akkor már azonnal lekel reagálja, ha ezt elszalasztják ugy fognak járni mint a vezetékes szolgáltatásoknál, tehát nem a telekom vodafone telenor lesz a top 3 ahol a telenornak van a legtöbb frekije második a telekom 3. a voda voda legjobb 3G lefedetség, telenor 4G-ben telekommal együtt.
tehát 2034-ben már a Digi garantáltan bent lesz a top2-ben. akkor már 5G-vel .
Márha nem reagálják le azonnal a Digi indulásátt árakban értve.
Mikor is indult a flip ?(telekom leánycége digi kábel ellen) 2017 ha joltudom, ami 2004 hely képest 13 év volt a reagálási ideje de elkésett.attól hogy jelenleg fizikai határai vannak a digi mobile szolgáltatásának ami még nem éles, de hosszú távon, ugyan ez a procedura mint kábelen.
a kérdés az hogy lefogja reagálni a mostani 3 telekomunikációs cég ezt nagyon rövid határidön belül, vagy úgy fogják fel, hogy úgy sincs sok frekije nem nagy cucc, mint anno úgy sincs sok kábeles lefedettsége mi maradunk úgy is a királyok. Tudjuk mi lett a vége 10.x év után .
Ha elindul és elfog ez évben indulni ez 100%, és nem reagálják le a frekvencia készlete miatt,
az későbbiekben nagyon nagy kárt fog a mostani 3 telco-nak okozni.
Pénz meg relativ, országunkban van exim bank is, van jo üzleti terv van pénz, és emelet befektetök is jöhetnek akik látnak lehetőséget a 4. szolgáltatóban, ahogy a tözsdén és más szolgáltatásról is jöhet pénz , persze több 100miliárd hitel van,csak ugye ha azt tudja törleszteni kaphat még , meg amúgy is melyik telconak nincs hitele ami nincs kifizetve mert szép látni hogy egyik másik x milliárdokat osztalékozik meg haza küld emg hasonlok, csak mindegyiknek ott van melette x miliárd Ft hitele is nem csak a Digi-nek és mindegyik él és virul -
Gézengúz
addikt
Olyan nehéz egy normális korlátot beállítani torrentre? Mit tudom én, mondjuk 2/1-et. Vagy akkor ne legyen korlátlan. Legyen 40GB. Normális keretek közt elég kell legyen. Vagy legyen 100GB emelt árért.
Astro
Nyilván Te nem azért töltesz le, hogy mindenből terákat tölts vissza, mint egyesek. Ezt jobban megértem.
-
fornettisuti
veterán
-
vpanangin
senior tag
Ha a nagyok figyelemmel kísérik a Digit, akkor emlékezhetnek akár a műholdas, akár a kábeles piacon a belépőjükre. Rövid időn belül megtalálták az előfizetői körüket, a szolgáltatás minőségétől függetlenül. Például a UPC csak pislogott az előbb több tízezres, majd később több százezres átpártolás miatt (akár a kábeles, akár a műholdas szegmensben).
És mint tudjuk, legkevésbé az fáj ha más kárán tanulunk meg valamit.
-
Én is ugyanígy vagyok vele.
Grafnet: nem bántásképp írom de valószínűleg nem vagy nekik annyira értékes ügyfél a flottás előfizetéseddel hogy nagyon törjék magukat érted, ez van. Nézzél szét milyen lehetőségek vannak még, szerencsére ma már a számod megmarad. Azt meg ne várd tőlük hogy azon dolgozzanak hogy hogyan lehetne megoldani hogy még kevesebbet fizess nekik, mert nem abból élnek hogy maguk ellen alkudnak.
-
dchard
veterán
Szerintem az, hogy csodás hazánkban a többségnek foggalma nincs arról, hogyan működik a roaming, vagy a nemzetközi telefon szolgáltatás, még nem von le a szolgáltatás értékéből szerintem. A linkelt csomag nem azok miatt az okok miatt olcsóbb, mert nem lehet vele autópálya matricát venni, vagy parkolást fizetni, abban biztos lehetsz. Arról nem beszélve, hogy a cég aki azt a csomagot csinálja, szerződéssel rendelkezik a legtöbb operátorral, ugyanis anélkül nem működne a szolgáltatás. Tehát a legtöbb operátor szerint ez egy jó deal.
A szolgáltatók sajnáltatása helyett induljunk ki a kapitalizmusnak abból az alapvetéséből, hogy ezek a vállalatok alapvetően profit orientáltak, nem pedig szeretet szolgálatok. Volt a magyar távközlésben egy rövid időszak, amikor volt jelentőssége annak, hogy kinek hány ügyfele van (olyan szolgáltató is volt, aki a nyereségességben utolsóként azzal kampányolt, hogy nála forgalmazzák a legtöbb adatot. Nem tudom ez miért jó egyébként.). De biztosíthatlak: ma már csak az ARPU számít. A helyes megfejtés, hogy a flottás csomagokon nem keresnek annyit, de hogy nem veszteségesek, abban is biztos lehetsz.
-
viktorhu
veterán
Igen, de ahogy dchard is írja, arra meg jobb lehet az umts900. Most már a következő években nemigen lesznek olyan felhasználók, akik neteznek a mobiljukon ÉS nem tud a telefonjuk 4G-t, hanghíváshoz fallbacknek meg jobb a lefedettség 900 MHz-en.
Ezzel együtt a 900 meg önállóan kevés lenne a volte nélküli hanghívások elvitelére, szóval simán lehet, hogy úgy tervezik, hogy a 2100-at megtartják 3G-re, ahol meg nincs lefedettség, ott marad a 2G hívás, és közben ahogy veszik az emberek a volte-képes (meg majd az 5G-képes) mobilokat, úgy lehet lassan elengedni a 3G-t.
-
dchard
veterán
Ezt a 4CA-t hol olvastad? Azért kérdezem, mert a gyártónál nem nagyon találtam erről infót, viszont az interneten kifejezteen a CA-val kapcsolatban rengeteg baromságot és fals infót találtam már.
Az is tévút, hogy az ember kinézi: mondjuk qualcomm X12 modem van benne, aztán átmegy a Qualcomm oldalára és ott megnézi, hogy az X12 mit tud, aztán meglepődik, hogy a telefonja (amiben pont ugyanaz a modem van), meg töredék annyit sem tud.
Hiába van ugyanaz a modem két telefonban, ettől még teljesen eltérő tudása lehet a kettőnek.
tomp:
Elvileg lehetséges, de semmi értelme, mivel egy szolgáltatónak mindkét állomásán ugyanaz a freki, és ha mindkettőről jönne az adat, csak interferit generálnál. Annak több értelme van, hogy a két állomás két különböző frekijét aggregálod, ami szintén lehetséges, de nem tudok arról, hogy bárki is használná, ugyanis ez nem kevés terhet ró az átviteltechnikára, és az ütemezőre is.
-
dchard
veterán
Amit Viktor leírt, az teljesen pontos megfogalmazás.
Minden telefonnak van egy úgynevezett képesség listája (UECapability), amit a telefon a hálózati csatlakozáskor küld el a hálózatnak. Ez tartalmaz minden olyan információt, ami a telefon "tudását" jelenti a hálózat számára is fontos vonatkozásban (milyen technológia, milyen sávok, milyen sáv kombinációk, mekkora csatorna sávszélesség, VoLTE, SRVCC, CSFB stb.). A hálózat ez alapján hoz döntést, hogy lesz-e e CA vagy nem.
A CA támogatása nem kötelező, ettől még a telefon jól fog működni, csak CA nélkül. Ilyenkor a hálózat beállításától függően lehet a prioritás vagy terhelés elosztás alapján pakolni a telefonokat az adott "rétegek" között.
Nekem Mi8 Lite-om van (pont ugyanaz az alapsávi rész mint a Mi 8-ban), és semmi gondja nincs a telefonnak. A mikrofon ugyan szar, de az más kérdés
-
sunpower
tag
A frekvenciákat biztos, a csatornákat nem tudom.
(Mindegyik készülék itthon vásárolt és üzembe helyezett volt eddig a Nokia 5110-től kezdve.)(#6290) 4Grider
Nem szerelek semmit mélygarázsokban.
Autópályák és vasútvonalak mentén elég sok ilyen hely van.
Budapest-Hegyeshalom vasútvonal, M1, M3, M7 autópályák egyes részei, Miskolc mellett település....
De Budapesten a Népstadion (most Puskás Ferenc Stadion) kereszteződésében kb 2 évig eldobálta a hálózatot több telefon is 2 szolgáltató hálózatán.
Az idő előrehaladtával persze egyre inkább fogynak ezek a helyek. -
-
Ákinard
aktív tag
Mitől függ, hogy kinek mit ír ki? 21603 vagy Digi.Mobile és ezer más variánsa?
És miért lehet az, hogy ugyanott hol bejön, hol nem? Ráadásul én pl alma eszközökkel egy fél éve nem találok rá ezekre a hálózatokra. (Korábban megtalálták.)
Szerk.: Ugyanott droidos telefon látja ahol az almák nem. -
so_ha
senior tag
"Nem írhatsz olyat biztosra, aminek nem ismered egy más irányú kimenetelét, mert olyan a gyakorlatban nincs, hogy mi lett volna, vagy mi lenne ha..." Ezt kifejthetnéd nyugodtan, mert fogalmam sincs, hogy mire gondolsz.
"többesszámába úgy beleveszel"
Külön bekezdés általános okfejtés, nem csak Neked szólt, de logikai összefüggés volt a korábbi válaszodra."Arról meg nem a másik szolgáltatóm tehessen már, ha a DIGI-nek nincs valamire kapacitása, pénze"
Ki írt ilyet? Ne csúsztassunk, ne adjál olyat a számba, amit nem írtam, mondtam! Próbáld újra értelmezni amit leírtam!Te írtad: "mégsem annyira éri meg..."
Én válaszoltam: "bőven megérné, ha lenne rá kapacitás az optikai hálózat átépítés, a mobilhálózat kiépítése, és a "sima" ügyfélakvizíció/bekötések mellett" => "Csak" annyi volt a "költői kérdés", hogy miért várja el pár ember a Digi-től, hogy azonnal 100%-os vezetékes net - tv - mobil lefedettség legyen, ha ugyan ezt korábban egyik szolgáltatótól sem várta el, csak azért mert egyik sem így indult. -
so_ha
senior tag
"Ja, hogy az nem, illetve mégsem annyira éri meg..."
Valószínűleg bőven megérné, ha lenne rá kapacitás az optikai hálózat átépítés, a mobilhálózat kiépítése, és a "sima" ügyfélakvizíció/bekötések mellett. Azaz csak Ti vonjátok kérdőre, hogy pár év alatt legyen minden szolgáltatásban mindenhol, ahol a T-nek 20 év alatt sikerült nem kevés Eu-s és kormány hátszéllel megcsinálni. Tudom, egyenlő esélyek, egyelő lehetőségek, de én a futóversenyen biciklivel indulok esete ... azaz más horror bevétel mellett 20 évig kaszált, és közben építette ki a hálózatát, de szerintetek a "hülye Digi" ugyan ezt a bővítést nem képes megtenni pár év alatt, és természetesen töredéke árbevétel mellett, mint a T nyúlt le évtizedekig. Még jó, hogy először a költséghatékony helyeken indít szolgáltatást, majd lépésről lépésre bővít a lefedettségen (most a vezetékes, később a mobil neten), ahogy ezt tették a konkurensek is. Hamar elfelejtettétek, hogy milyen árakon, és milyen szolgáltatást, nyújtottak korábban a konkurensek, ahová a UPC is beletartozik.Ha eddig nem jelent volna meg a netes/tv piacon, akkor a régi sokszoros árakat nyögnétek, de azóta valós versenyhelyzet van ezeken a területeken, nem úgy mint korábban. És mily meglepő, mindenki hirtelen tudott árat csökkenteni, és így sem veszteségesen működnek a hazai környezetben. Ezek után már annyira nem meglepő, hogy úgy összefosta magát a három mobilszolgáltató, hogy a Digi indulásnak csak a hírére hirtelen mindegyik harmadolta a feltöltős percdíjakat, önként és dalolva. Remélem mindenki közös kívánsága, hogy ilyen valós versenyhelyzet legyen a mobilpiacon is, mint az előző két szektorban már megtörtént. Akik nem szeretnének egészséges konkurenciaharcot, azok a mostani szolgáltatók, és érdekkörük lehet, akik "sírnak" is, hogy féltik az eddigi nyereségüket.
-
törölt tag
-
viktorhu
veterán
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Asus V16 V3607VH 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5050 MaxQ 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5/ RTX4080 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest