- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
dr9
tag
válasz
DevKiller #44440 üzenetére
Szerintem ez telefontól függ, nekem könnyen felmegy orange-ra és dominós vagyok, persze 4G-re megy. A Telekomot preferálja viszont, mert az van a DT csoportban. Nekem Telekomra nehéz vodahu simmel menni.
Fun fact: Dominón ugyebár hivatalosan nem lenne Vodafone roaming, de felmegy 3G-re egy pár csatlakozás után, és valahogy így ingyen lehet vele telefonálni, csak a másik félnek "Privát Telefonszám"-ként fogsz megjelenni, valószínűleg ez egy rendszerhiba.
-
csaszi75
senior tag
válasz
DevKiller #41699 üzenetére
Azt is érdemes megvizsgálni, hogy mi volt az eredeti tulajdonos célja.
Nagyon sok olyan cég van Magyarországon is, ahol csakis arra játszanak, hogy jól felpumpálják az értékét (pl: nagyon alacsony dömping árakkal), s arra játszanak, hogy majd a távoli jövőben megérkezik az nyereségesség is. Valahogy mindig is ezt gondoltam, hogy a DIGI tulaj egyértelműen erre játszik, felpumpálja az értékét a cégnek, majd jól kiszálljon belőle.
Ami sikerült is. Tehát nem csak a felhasználói érdekeket kell nézni. A DIGI eddig ajándék volt. -
4Grider
félisten
válasz
DevKiller #41699 üzenetére
Nem mindenki örült, már akkor is voltak józanabb hangok, akik jelezték, hogy hosszabb távon ez a felállás (főleg a nyúlfarknyi városi 4G frekvencia miatt) nem lesz tartható.
És sokan maradunk még legalább fél évig itt, szóval számunkra nem vált érdektelenné a téma... -
viktorhu
veterán
-
válasz
DevKiller #36388 üzenetére
Mindenki korlátlan volt a Diginél?
Amiről te beszélsz, az a tesztüzem volt pár tízezer kártyával olyan userek esetében, akiknek volt digis más szolgáltatásuk. Tehát ezt a Mindenki korlátlan volt egészen mást jelentett akkor (kevés sim és az is mind eleve digis vezetékes előfizető volt) és mást jelentene most.
Az igaz, hogy sokkal több a torony, nagyobb a lefedettség, de a használható sávszél mit sem változott. -
laccy88
senior tag
válasz
DevKiller #35846 üzenetére
Jogosak a Te és DrBubo77 felvetései!
DigiMobil előfizetésem van, ahol tényleg benne van az ÁSZF-ben.
Az eszköz biztosan nincs letiltva, mert Telekom Sim-mel tökéletesen működik.
Átváltok Digi Net-re (elvileg nem kerül semmibe, még ha szerződésbontás/új szetződés kell is, valamint 30 helyett 50GB adatot kínál), és kipróbálom.
Köszönöm a segítséget! -
-
MadMancs
veterán
válasz
DevKiller #35609 üzenetére
Én a mai nap fedeztem fel a dolgot. De igen tetszik a dolog.
Ha nincs lefedettség akkor igen, csak segélyhívás, ha gyenge a lefedettség akkor ugyanúgy létrejön a hívás.
Ahogy nézem -115db nél vált át backup módba vagy minek nevezzem, és a rendes hálót -130db nél dobja el (persze backup marad). -
zelikocc
senior tag
válasz
DevKiller #35339 üzenetére
Még nem volt bejelentés, de egyre valószínűbb hogy létre jön a deal, csak ugye azt nem tudni előre hogy fennmarad e a jövőben mint 4. mobil szolgáltató, vagy hogy egyáltalán mi lesz a sorsunk, senki sem tudja megjósolni.
Szeptember 1 óta kb leálltak a mobilos fejlesztések 1-2 ritka kivételtől eltekintve amik valószínűleg már elkezdett, csak be nem fejezett kivitelezések.
Eddig nem akartam nyilvánosan is ide írni, de pár hete kaptam egy belsős infót egy román DIGI-nél dolgozó értékesítő (személyes ügyfélszolgálat) ismerőstől hogy augusztus közepe táján a belső vállalati “hírekben” olvasták hogy Teszári “lemondott” a magyar DIGI-ről - ez magyarosabban fogalmazva az eladást jelentheti, de nem tudom pontosan hogy ez a szó milyen szövegkörnyezetben szerepelt ott románul.
Információm szerint az ilyen belső vállalati “hírekben” rendszeresen beszámolnak pl. a fejlesztésekről, történésekről országokra és leány vállalatokra bontva - mondta is hogy az elmúlt időszakban sokszor látta hogy Magyarországon nagyon sok fejlesztés történik (mobil tornyok és optikai hálózat építése).
Azt is mondta, hogy Teszári szerinte biztosan csak valamelyik családtagjának adja a magyar DIGI-t, de én mondtam hogy sajnos nem erről van szó, mert a vevő a 4iG és ezzel valószínűleg ki vezetik a DIGI brandet Magyarországról.
De azért az itt leírtakat senki ne vegye 100% hitelesnek, én nem láttam a saját szememmel pontosan mit írtak, csak gondoltam megosztom veletek hogy mit hallottam Romániából. -
Lajosnagy17
senior tag
válasz
DevKiller #34888 üzenetére
VoWifi on the Huawei p20 pro tökéletesen működik, Karcagon is tökéletesen működött odabent és odakint is.
Elég sokat utaztam manapság és Cellmappert mindig bekapcsoltam, Karcag és Szombathely között nem kapcsolódott le a hálózatról. Fertőd Kőszeg a hely lefedettlenége miatt látható volt, hogy sokszor kereste a hálózatot.
84-es út sokszor olyan állomáshoz kapcsolódott, ami 20km re volt. -
-
-
leo81
aktív tag
válasz
DevKiller #34104 üzenetére
Ez is egy szempont.
Saját példa: Amíg csak a Tarr Kft kábele volt bekötve a házunkba addig 14eFt volt a TV+net+telefon díja. Bejött a képbe a Telekom optika és mindjárt a feléért lehetett szerződést kötni mindkettőnél. És itt szoba sem került a DIGI és mégis felére csökkentek az árak. -
-
sifarr
senior tag
válasz
DevKiller #33909 üzenetére
Én arra számítok, hogy gyorsan átmentenek a Telenorból dolgokat amiket átkell, eladják a tulajdon részt belőle, és ... úgy is mindenki átjön a Telenortól, amikor pedig "elszegényedik" széjjel lopni sz* -ért.
Jaj, ne! Ezt nem tudom szó nélkül hagyni.
1. A Telenorban a csehek a többségi tulajdonosok. Nem kétharmaddal, többel.Gondolod, hogy mindezt szó nélkül, tétlenül végignéznék?
2. Kellner nem volt ellenség. Mátrai Erőmű megvan? A Telenorba is bevette az AH-t. Nem a pénz kellett neki.
3. Szegény Kellner tragikus halála után az ügyvezetés úgy nyilatkozott, hogy Kellner stratégiáját viszi tovább. Biztos nem a vagyonvesztés volt ez a stratégia. Lehet, hogy már rég megvolt a magyar Telenorral is a hosszabb távú terv. Meglátjuk. -
dchard
veterán
válasz
DevKiller #33872 üzenetére
Figyelj, kiköltöztél a semmi közepére, ahol az egyik szolgáltató vacak B20-szal, a másiknak B20-a sincs, várod a csodát a Digi B3-tól, ami nem jön el (meg ott aztán lenne sávszlesség...). Tudomásul kell venni, hogy vannak ilyen területek, ahová - jellemzően a lakosság alacsony aránya miatt - nem fog senki plusz egy tornyot letenni, mert soha nem térül meg. De ebből levonni a következtetést az egész országra és megállás nélkül ezt az egy példát ami kivétel, főszabálynak beállítani elképesztő tévedés. Nem tudok erre mást mondani. Mint ahogy abból sem lesz főszabály, hogy valaki tud mutatni 1-2 helyet ahol a B20 szarabb mint a B3. Biztos van ilyen, de nem ez a jellemző, főleg nem országos léptékben.
-
dchard
veterán
válasz
DevKiller #33821 üzenetére
A Balaton körül 2-3 hónapos a szezon, ezért nincs normális vezetékes net sem. Talán a sok koronás "kiköltöző" megdobja az állandó populációt és ez megváltozik majd... De ez sem 3500-on lesz, előbb mindent átforgatnak LTE/5G DSS-re.
küklópsz:
Telekom (és a voda is) DSS LTE/5G-t fog tolni 2100-on. A voda fővárosi 5G lefedettségének nagyobb része 2100-on megy DSS-sel. Az átforgatás nem ért véget, mert 1-2 3G vivő még mindig van, de ha egyszer elkészül a refarming és legalább 2100-on lekapcsolják a 3G-t, akkor lesz 20MHz DSS 2100-on a Telekomnak és a Vodának is.
"Szóval ha van -70dBm jelerősség 2100 MHz 3G-n, akkor ez ~kb -90dBm-et eredményezne 4G-n."
Ez hogy jött ki? A helyes matek: ha -70dBm 5MHz (3G), akkor -73dBm a 10MHz, és -76dBm a 20MHz. Persze ez sem ilyen egyszerű, mert a 3G és az LTE ref. sig. struktúrája nem hasonlítható össze 1:1-ben.
A másik az RRU-k teljesítménye: egy 80wattos RRU 3G-t és 4G-t is sugározva megosztja a teljesítményt. Ha lekapcsolod a 3G-t, több teljesítmény marad az LTE/DSS-nek.
Egyébként a vodának van már pár állomása 1800-on is DSS-sel
-
zelikocc
senior tag
válasz
DevKiller #33818 üzenetére
Annak az az oka hogy a román kormánytól vár támogatást a Huawei eszközök kiváltására, mivel lett egy új törvény hogy Huawei eszközökre ezentúl nem lehet építeni távközlési hálózatot. Csak ugye ha az az alap, akkor az 5G-hez is le kell cserélni a régieket.. ami nem kis pénz.. és ezért leállították az egész fejlesztést amíg a kormány nem segíti meg őket.
Volt valahol cikk róla de már nem tudom hol -
zelikocc
senior tag
-
p2pp
őstag
válasz
DevKiller #33611 üzenetére
Az még olyan messze van.
Lehet nem is élünk, akkor már.
A jelenben élünk.
Az sem izgat ősszel mi lesz?
Megveszik e vagy sem?
Ameddig csak lehet használom és örülök neki,
h egyre több és több helyen tudom használni.
Az Optikát most kezdik kihúzni. 😀
Mobil itt szemben kb. 35m-re 6 szektorral.
Mi kell még? Persze jó lenne még több freki.
Ami már sajnos politika, ami nem e fórum témája.
Hajrá Digi!!! -
rin33
senior tag
válasz
DevKiller #33597 üzenetére
Román DIGI fórumon azt írják hogy ahol B38 van ott jó a (downlink) sebesség de erősen preferálja a hálózat minden telefonon így aki cellahatáron van annál elfogy az uplink, és csak a kb. -120dBm körüli küszöb átlépésekor vált le B1-re vagy B8-ra, VoLTE híváskor pl. nem ( így szakadozik a hívás közben az egyik irány)
Itt a Telekomnál is így van de lényeges különbség, hogy ha nagyobb adatforgalmazás vagy VoLTE hívás kezdődik akkor pl egy régebbi telefonon villámgyorsan visszavált B20-ra egy időre, utána vissza B1, B3-ra. -
zelikocc
senior tag
válasz
DevKiller #33489 üzenetére
Nem áll önálló lábakon a Telenor, de könnyen azzá lehet tenni mint ahogy említettem az Antenna Hungária tulajdonában lévő MindigTV-vel + helyhez kötött 3700Mhz 5G/4G.
De hát az is kérdés mit akarnak államosítani? Mindent is? Ha bekebelezik a DIGI-t akkor ott lesz a kábel+műhold+mobil és akkor még ott van a földfelszíni + mobil (Telenor 25%) + CarpathiaSat... nem látom értelmét miért akarnak mindenből 2 félét... Talán tényleg csak az számít hogy "államosítva" legyen, más nem...
-
szpetyko
csendes tag
válasz
DevKiller #33489 üzenetére
Én azt is el tudom képzelni, hogy még ők sem tudják, hogyan tovább. Szerintem elkezdtek nézegetni opciókat (Telenor? Digi?), tárgyalgattak és a véletlennek (PPP tulaja meghalt) köszönhetően minden lehetőség reálissá vált.
A Digi tevékenysége az átmeneti időszakban majd sokatmondó lesz a jövőre nézve. Pl. Lesznek-e még tévéreklámok? Ilyen ütemben fog tornyokat építeni? Az, hogy éppen most, néhány nappal a bejelentés után épülnek tornyok, az nem jelent még semmit. Ki kell futnia a megrendeléseknek.
-
Beniii06
addikt
-
viktorhu
veterán
válasz
DevKiller #33313 üzenetére
Gondolj bele, hogy ez a topic milyen aktív volt akkor is, amikor semmilyen mobilszolgáltatása nem volt a diginek (a régi telenoros elvéreztetés aztán kivezetés alatt, a saját meg évek óta csak tervezés alatt, és semmit nem tudtunk róla), szóval itt a fő téma az elmúlt öt évben mindig is az volt, hogy az adottságok mellett milyen jövője lehet a digi mobilnak, mi fog rá hatni, hogyan lesz vagy nem lesz frekvenciája, és mit lehet a jelen lehetőségekkel kezdeni - sosem arról szólt, mint egy telenoros topic, hogy mondjuk kell-e fizetni, ha kicserélem a sim kártyát micro simre, vagy esetleg levágják inkább az üzletben méretre
. Ennek a szolgáltatásnak még mindig nem első sorban jelene van, hanem remélhetőleg jövője, és ez fogja mindig is a topiclakókat leginkább foglalkoztatni, hogy ez a jövő milyen lesz.
-
n00n
őstag
válasz
DevKiller #33034 üzenetére
Ez a dolog csakis attól függ, hogy milyen modem van a telefonban. Általában a drágább telefonokban jobbak is vannak. Egyébként ez nagyon sokat számít. Nekem egy középkategóriás Xiaomim van, feleségemnek 2 kategóriával kb feljebb, és ahol nálam már nincs pl térerő, nála még simán lehet 1-2 pálcika.
-
bksgbr
tag
válasz
DevKiller #33034 üzenetére
Ezt a tapasztalataim alapján cáfolnám. Nálunk van egy Samsung J5 2017 és egy Huawei Y7 Prime 2018 használatban. Míg a Samsungon vígan telefonálok VoLTE-n, addig a Huawei-en a VoLTE hiánya miatt ugye csak 2G marad, de ott van hogy bejövő hívásnál ki sem csöng, és a net is eléggé lassú (most pontos értéket nem tudok mondani, de szinte használhatatlan, míg a Samsungon megy a net). Ezt a megfigyelést Eger egy adott pontján figyeltem meg nagymamámnál.
-
zelikocc
senior tag
válasz
DevKiller #32839 üzenetére
Véleményem szerint a 3G kivezetése miatt kezd emelkedni a 2G, mivel 4G hangot ezek a készülékek nem tudják, a 3G meg kivezetésre került sok helyen (+a DIGI-nél sincs alapból) így ezek a készülékek visszatérnek a régi 2G híváshoz.
A jövőben remélhetőleg a 2G vissza fog szorulni, de ezért is lennék kíváncsi egy DIGI-s arányra, mert az szépen megmutatná, hogy hogy állunk.
Ezen a grafikonon gyakorlatilag a teljes 3G-s sötét kék színt be lehet színezni piros 2G-re ha lekapcsolják a 3G-t és az már nem túl szép arány. Ezért indult a DIGI is 2G-vel (is). -
MasterMark
titán
válasz
DevKiller #32820 üzenetére
Igen, ezt írtam, hogy az oké.
Csak így nem egy számlán lesznek az elhasznált dolgok, meg a csomag díja. Azaz most egyszerre kell elő is fizetni meg utólag is fizetni.
Mondjuk a fizetési határidő, meg április vége. Szóval tulajdonképpen mégiscsak utólag kell fizetni. Csak azt nem értem miért számlázták ennyire előre.
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
DevKiller #32750 üzenetére
Sajóládra van engedély. Lehet hogy valamennyit le fog fedni.
500-600 új állomást mondtak, annyi fog még épülni, ez kicsit kevésnek tűnik nekem.
Azért érdekes ez a lefedettség.
A 84-est sokkal jobban letudták fedni ugyanannyi állomással, mint a 63-ast.
Ha engem kérdezel, nem hiszem, hogy mindent le fognak fedni.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
DevKiller #32649 üzenetére
Nem kell kábel csere az iszonyú munka, főleg ha földkábel. Ha rövidül a kábel, bele kell toldani. Nem szép munka, de munka és költség hatékony. A veszteség meg max kb. 2x0,03 dBi. Ott az optikai szálak újra párosítása a nehéz feladat, főleg ha nem figyeltek a szálak színeire.
-
dchard
veterán
válasz
DevKiller #32652 üzenetére
A kérdés az, hogy hol keletkezik a hiba. Ha a végfelhasználóhoz közel (PON), akkor két kötődoboz között a komplett szakaszt cserélik. Ugye ne felejtsük el, hogy nem csak a szálakat kell(ene) összekapcsolni, de a kábel szerkezeti integritását és időjárás-állóságát is helyre kell állítani, ez nem olyan egyszerű. Ha pedig a gerincet nézzük, ott sem véltelen, hogy relatíve sűrűn vannak kültéri optikai kötődobozok ([link]). Ilyeneket lehet látni 10kV távvezetékeken, vagy a MÁV oszlopsorán futó optikánál többek között. A jó minőségű hegesztésnek minimális a csillapítása (0.1dB vagy kevesebb), ebből elég sokat kibír, egy tisztességesen méretezett hálózat (akár PON, akár gerinc).
-
miox
csendes tag
válasz
DevKiller #32574 üzenetére
Hidd csak el, mert így van 2019 nyara (magyar DigiMobil indulása) óta kb. A barangoló romániai digisek megkapják az infót sms-ben, bár - Digire jellemzően - néha nincs frissítve az érvényesség hónapja (de így is ingyenes ilyenkor, egyelőre).
Fordítva már nem működik, de ki fogod bírni azt az anyagi terhelést, amit a Digi roaming adatforgalma generál.
Aktív témák
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Update 06.11. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest