- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
trec12
addikt
válasz
Renwick #44350 üzenetére
Csak érdekesség; annyira nem szokott a hírekben lenni de az MVM Net által fejlesztett településeken/járásokban is több helyen a Telekom jelenik meg mint üzemeltető szolgáltató. Hogy elindult-e már valahol azt nem tudni...
Egyelőre 3 ilyen járás van a honlapon szereplő 10-ből. -
törölt tag
válasz
Renwick #44350 üzenetére
Tomi...ez fájt.
Tehát eddig ez volt a mantra: azért magasak a díjak Magyarországon, mert a"gonoszmultikat" meg kell adóztatni. Ezután majd: azért magasak a díjak hogy legyen 5G-a népnek.
Kérdem én: ahol nem lesz magas a szolgáltatások díja (pl Románia), ott nem lesz 5G 2028-ra? Megsúgom: le fognak benne körözni minket.
Hagyjuk már.... [link] -
zelikocc
senior tag
válasz
Renwick #40631 üzenetére
“eddig ennyire egyértelmű jelét szerintem nem adták még annak, hogy elengedik a mobil kezét DIGI oldalon”
Jászai Gellért:
"A DIGIMobil-ügyfelek Vodafone-ra válthatnak
A DIGI mobilüzletága a jelenlegi struktúrában évek óta veszteségesen működik. Teljesen logikus lépés, hogy egy sikeres tranzakciót követően a Vodafone hálózatában lényegesen jobb szolgáltatásokat biztosítsanak majd a már meglévő ügyfeleinknek – mutatott rá a 4iG csoport vezetője."
forrás: [link]
2022.09.06. -
sifarr
senior tag
válasz
Renwick #38643 üzenetére
Párhuzamosan üzemeltetni két vezetékes infrát hosszú távon nagyon gazdaságtalan, ... Itt a kérdés, hogy hány átfedő végpont van - ...
Nem a "vas" a fő kérdés. Eladni az egyiket úgy nem lehet, hogy a párhuzamos helyeken megtartom a jobb vezetéket, átléptetem az ügyfeleket a megtartani kívánt vasra, és utána eladom az üres infrastruktúrát. Nem venné meg így senki, a Yettel se, más se. Vagy csak olyan nyomott áron, ami alig haladja meg a bontási költséget.
Az lehet a járható út, ha a 4iG megvesz a Vodát, gyorsan eldönti, melyik vezetékest adja el, utána pedig eladja a másikat ügyfelestül, mindenestül. Bizony ezesetben a 4iG-nek vállania kellene, hogy a vevője egyben a konkurense is lesz. Ennek viszont nem sok esélye van. A 4iG nem szereti a konkurenciát, amíg van pénz, addig nem is engedi. Kérdés, hogy az indulás után meddig lesz pénz ebben a válságos időkben, ami nem is lesz rövid. -
Lacccca87
addikt
válasz
Renwick #38643 üzenetére
Szerintem erre majd a teljes atvilagitas utan lesz megoldas. A docsis vagy milyen halozatot felesleges eroltetni mar, de kerdes hogy van e hajlandosag es penz cserelni a regi eszkozoket. Ha van akkor nagy kerdes hogy a kereskedoknel van e eleg eszkoz keszleten hogy zaros hataridon belul elvegezzek a konverziot. Ha erre a kerdeskorre a valasz a nem, akkor mobilt megtartjak + gerincinfrastrukturabol ami hasznosithato, a tobbit eladjak. Fogyaszto oldalrol roszabb forgatokonyv ha megtartjak de nem fejlesztik kesobb, vagy leepitik a parhuzamos rendszereket. Utobbinal ugye elveszlik a lehetoseg hogy kesobb masik szolgaltato atvehese, szoval 1 bekotesi lehetoseggel csokken a piac hosszu tavon.
-
dchard
veterán
válasz
Renwick #37997 üzenetére
Mivel ügyfél oldalon a priorizálás ténye csak nagyon-nagyon körülményesen bizonyítható, így nincsenek kétségeim. Ráadásul még itt is mondható, hogy a házlózat pillanatnyi terhelésének a függvényében kap kevesebbet, nem úgy általában mint egy fix korlátnál.
Egyébként roaming-ban sokszor azért is szarabb a mobilnet minősége, mert hatalmas tranzit útvonalat kell megtennie a csomagnak, oda és vissza (ugye minden esetben a magyarországi core szolgálja ki ezt a forgalmat is), ami nagyon növeli a válaszidőt ennek minden bajával együtt.
gmail.com:
Naná, a társszolgáltatók nem szivatják egymást
-
törölt tag
válasz
Renwick #37875 üzenetére
Számomra az a "meglepetés", hogy a vezetékes telefonszolgáltatás díjaihoz nem nyúlnak:
- 250 Ft havidíj.....azt hittem, hogy legalább 700 Ft-ra megemelik, hogy fedezze a matelcsi adót
- romániai digis számok hívására az ingyenesség meghagyása...Illetve vártam egy korrekciót mobil percdíjakra is: 4 Ft nem fedezi az áfát + a hívás-végződtetést + a metelcsi adót.
-
törölt tag
válasz
Renwick #37804 üzenetére
A digi javasolja, hogy a Telekom és a Voda ne pályázhasson 700MHz-en
(az új eljárásban megszerezhető frekvenciákkal együtt se haladhassa meg egy piaci szereplő frekvenciahasználati jogosultsága a 20MHz-et a 700MHz-es frekvenciasávban)
Javasoljuk a részsávoknak (2*3MHz) kijelölését PPDR célra...
Ugye-ugye: írtam neked, hogy a 2*5MHz a 4ig zsebében lesz. De ugyanaz lesz az 1500-zal és 2300-zal is.
-
zelikocc
senior tag
válasz
Renwick #37732 üzenetére
Én is kíváncsi leszek, mit tudnak kihozni a jelenlegi helyzetből.
@Kronos3000: Ez érdekes. Nekem a Népligetben sosem volt még gondom a sebességgel. Lehet érdemes lenne bejelentened, mert lehet hogy valami hiba is van benne. Vagy átmeneti leterhelés. Speedtest eredményt is lehet csatolni.
-
zelikocc
senior tag
válasz
Renwick #37471 üzenetére
Csak éppenséggel ha nem szerzi meg a mobiljuk ezt a 700-as frekit, akkor becsukhatják az egészet, mert nem lesz érdemi alacsony frekvenciájuk.
A csendesség annak a jele is lehet, hogy már le van zsírozva az egész.
Vagy nem tudom hogy képzelik el a dolgokat pl. lesz-e 900-as átruházás.Én is eléggé biztos vagyok benne, hogy ez már rég le van zsírozva...
-
törölt tag
válasz
Renwick #37457 üzenetére
Amikor megpályáztatták az 5db 5MHz-es duplexet 700MHz-en, akkor olyan indokkal nem volt pályáztatva az utolsó, 6. blokk, hogy azt fenntartják PPDR-re.
Ha most kiírják a pályázatot és nem jelentkezne rá a BM, úgy az a látszat lenne, hogy a frekvenciát szándékosan bennhagyták a digi-nek, mikor már 4ig a tulajdonos....
Szóval nyugi: pályáznak mások is, de csak látszatból...aztán a kezdő licitnél többet majd nem adnak, amire a 4ig rárak +0,5 milliárdot.
1500MHzmajd úgy lesz kiírva, hogy csak annyira lehet majd pályázni, hogy DL irányba az 1800+2100+1500MHz-es frekvencia összesen nem lehet több mint 60 MHz. -
zelikocc
senior tag
válasz
Renwick #37457 üzenetére
Hát úgylátszik sokan szeretnék azt a frekvenciát. Bár ahogy említik a dokumentumok, sok éve szeretnének frekit, csak nem kapnak.
Én alapvetően úgy látom, hogy egy olyan értékes frekit mint a 700 MHz és ami jelenleg polgári használatra van kijelölve, nagy pazarlás lenne elkülöníteni PPDR vagyis nem polgári célú használatra.. azért akkor abból kiépíteni egy országos lefedettséget a 0-ról nem kevés adóforint lenne.
A 4iG is biztosan ott volt, egyelőre még nincs közlemény, ezek csak az előzetesen benyújtott igények, de ugye igényt a konzultáción is lehetett benyújtani.Kíváncsi vagyok mi lesz, de ugye ha nem szerzi meg a 700 MHz-et a 4iG akkor nagyon rossz üzletet kötöttek a Digi felvásárlásával, mert elég nagy veszteségekkel küzdenek a mobil miatt jelenleg.
-
-
-
törölt tag
válasz
Renwick #37151 üzenetére
Ne már...
Szóval tényleg nem érted?Itt van előttünk két boríték: az egyik elmarasztal benneteket, és így megszűnik a kölcsönös nemzeti roamingotok, aztán építheti ki mindenki a saját 800-as LTE hálózatát.
Vagy...itt a másik boríték, amiben az van, hogy mindent szabályszerűen csináltatok a 800-as licit előtt nem beszéltetek össze, nem találtunk semmit a lefoglalt számítógépeken....De jó lenne egy 900-as roaming a mi kutyánk kölykének. -
zelikocc
senior tag
válasz
Renwick #37143 üzenetére
Pár nappal ezelőtt volt erről szó, nem légből kaptam azt a fogadásomat hogy frekvencia átruházás lesz.
Konkréten a frekvenciák dokumentumai tartalmazzák a lehetőséget.“Rádióspektrum-használati jogosultság versenyeztetési eljárás eredményeként történő megszerzése esetén országos, átruházás útján történő megszerzése esetén kisebb földrajzi egység is megengedett. A rádióspektrum-használati jogosultság, jog részben és egészben is átruházható, haszonbérbe adható; frekvencia vonatkozásában történő részbeni átruházás alapblokkonként történhet. A sávátrendezés és a rádióspektrum-használati jogosultság és jog megújításának lehetősége megengedett.”
-
leo81
aktív tag
válasz
Renwick #36674 üzenetére
Ha a Digi (4iG) piacot akar szerezni akkor muszáj olcsónak maradnia. Az olcsóság feltétele az optimális freki vásárlás/felhasználás. Csak ki kell számolni, hogy a 3 nagy mennyi sávhasználati díjat fizet /hó az államnak a rengeteg (több tíz milliárdért megszerzett) frekire, ha kihasználja, ha nem. A Digi-nek egyértelműen szüksége van a 2x5MHz 700-as frekvenciára a vidék fedésére, de a városi kapacitásnövelésre a 2600-as maradék sávra alapozhat, ami szinte fillérekért megszerezhető és a sávhasználati díja is aprópénz. A három nagy is csak lokálisan használja fel az összes megszerzett frekit. Pl Zalaegerszegen (egy 60 ezres városban) a Telenor szinte csak B20-szal szolgáltat, amire ugye a Telekomosok is felmehetnek. Igaz ráférne egy ráncfelvarrás a hálózatra, de még használható, mobilos böngészésre elegendő. 5-20 Mbit. A Digi is mintha ennyit adna a jelenlegi 3Mhz-es sávszélességén, amit elvileg áprilisban 5Mhz -re tud növelni. A jelenlegi piaci helyzetben meg nem lesz olyan drasztikus előfizető szám emelkedés, hogy SOS több 10MHz frekvencia kelljen....
B3: 3Mhz vs B20: 20MHz: -
zelikocc
senior tag
válasz
Renwick #36588 üzenetére
Értem amit mondasz, de azért a jelenlegi sűrűség tényleg nagyon kicsi. Egyébként a főbb megyei jogú városok azért elég jól állnak bázisállomások tekintetében, ezekben a városokban már tényleg csak az alacsony frekvencia hiányzik.
A nemzeti roaming egy szolgáltatónál lehet érdekes: Az Antenna Hungáriának ugye van 25% Telenor tulajdonrésze tehát befolyása is van a döntésekben (gondolom) aztán ki tudja mi lesz. Ott kapacitás is van elég a 900 MHz-en.
-
so_ha
senior tag
válasz
Renwick #36213 üzenetére
"Free nem egy telített piacra lépett be"
Telített piac volt 3 szereplővel, pont mint nálunk: Orange, SFR és a BouyguesA 2014-es cikkből idézet: "Free folyamatosan piaci részesedést szerez, természetesen a három nagy, az Orange, az SFR és a Bouygues kárára. Jelenlegi cél a 15 százalékos, távlati cél a 25 százalékos részesedés megszerzése, ez persze azt jelenti, hogy a nagy szolgáltatók részesedése tovább csökkenhet."
A 2014-es cikkből idézet: "Az elképesztő ajánlatnak meg is lett a hatása: a Free 2012 elején kevesebb, mint 3 hónap alatt 2,6 millió új előfizetőt szerzett, és a január 10-én indított kampányt követően március végén már 4 százalékos részesedést hasított ki a francia mobilpiacból, 2012 év végére 6,1 százalékra, tavaly év végére közel 10 százalékra nőtt a piaci részesedésük, jelenleg már 13 százaléknál tartanak, lassan beérik a harmadik legnagyobb mobilszolgáltatót, a Bouyguest.""Telekom meg a Vodafone mögött is meglehetősen tőkeerős multik állnak"
Ehhez képes Romániában még a "kis Digi" is térdre tudta kényszeríteni a Telekomot. A vezetékes üzletágukat már értékesítették, a mobilt még csak szeretnék, de éppen a Digi vérezteti ki őket (egyetlen érdeklődő), nem véletlenül lehetetlenítették el itthon a frekvenciapályázaton való indulásukat. -
so_ha
senior tag
válasz
Renwick #36164 üzenetére
Nem állok be a találgatások közé, ahogy a cikked is tette, de a 4iG nagyon komoly tőkeerővel rendelkezik kormányzati hátszél nélkül is, tehát ha lesz frekvencia (bárhonnan), akkor már csak megfelelő árképzés kérdése a hogy gyorsan kannibalizálja a triumviátus (Telekom-Voda-Telenor) évek óta bebetonozott részesedését, ahogy anno a Free Mobile is tette Franciaországban:
2014.08.04. Ez az igazi rezsicsökkentés - Olcsóbb mobilozást mindenkinek!
2021.09.10. Brutális részvény- és kötvénykibocsátás jöhet a 4iG-nél
2021.11.25. Német cég száll be a 4iG-be, százmilliárdos részvénykibocsátás jönA német cég aki beszállt a 4iG-be: Rheinmetall
A tőzsdén jegyzett és több, mint 130 éve működő Rheinmetall integrált technológiai csoport, a németországi, düsseldorfi központtal működő cégcsoport világszerte több mint 25 ezer alkalmazottat foglalkoztat, 6 kontinens 52 országában van jelen 210 leányvállalatával. Két fő szektorban a védelmi- és a járműiparban összesen öt divízióval működik a vállalatcsoport. A Rheinmetall a világ járműiparának közvetlen beszállítója, gyártóként és fejlesztőként is jelen van ebben a szegmensben. A védelmi iparban harci járműveket, komplex védelmi rendszereket, informatikai megoldásokat, fegyvereket és lőszereket fejleszt, illetve gyárt a cégcsoport. A Rheinmetall árbevétele tavaly meghaladta az 5,8 milliárd eurót.
-
adman
tag
válasz
Renwick #36135 üzenetére
én teljesen laikusként azért nem értek egyet az írásoddal (h felszámolják a mobilt), mert hosszútávon mindenképp kell mobil a 4ig-nek, a telenort meg egyelőre nem tudja megvenni, viszont ha annyira fel tudán fejleszteni a 4ig a mobilrészt hogy használható legyen, akár saját hálón akár bérléssel, akkor össze tudna szedni annyi előfizetőt hogy az már fájna a telenornak és így talán megszerezhetné. vagy rossz a logika?
-
-
zelikocc
senior tag
válasz
Renwick #35683 üzenetére
Hogy érted?
Romániában pár hete vezették be a 10G-t, azt hittem itt nem lesz, pont a felvásárlás miatt.
De ha már mégis elhozzák ide is, akkor hogy egyeztethető össze az eladással a hosszú távú tervezés (majd decembertől lehet előfizetni Budapesten és majd 2022 tavaszán több megyeszékhelyen is)Nyilván valóban ugyanazzal a technológiával és eszközökkel és mérnökökkel dolgoznak itt is, mint ott.
Az is érdekes hogy már le kellett volna zárulnia a felvásárlásnak, mégis csend van mindkét fél részéről, s közben a DIGI úgy tesz (fejlesztések stb tekintetében) mintha semmi se történt volna. (Ezt korábban is nyilatkozták, hogy nincs lezárva az ügy és amíg nem kapnak számukra elfogadható ajánlatot, addig úgy csinálnak mindent mintha mi sem történt volna)Ebből kifolyólag a legvalószínűbb hogy még mindig nem kaptak olyan ajánlatot amit elfogadnának - ez nyilván nem jelenti azt hogy még nem kaphatnak olyat amit elfogadnak - de az idő csak telik és telik
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
Renwick #35393 üzenetére
Én már csak az eladási árra vagyok kíváncsi. Egy kétszer ekkora céget Lengyelországban 1.5 milliárd Euróért vesznek meg. Eddig csak 60-100 milliárd Ft közötti (170-300 millió Eur) árról olvastam, szerintem a DIGI ennél jóval többet ér.
Szerintem az ár jóval 150 milliárd Ft felett kell, hogy legyen. -
Avayasoft
aktív tag
válasz
Renwick #35307 üzenetére
"Egy hónapon belül a PPF vezér és a PPF Telco Group vezér is kategorikusan kijelentette, hogy marad náluk a többségi tulajdon, "
Olyat soha sem fognak mondani, hogy "épp most várjuk, hogy kivásároljanak". Ez egy marketing célú interjú arról, hogy ők milyen ügyes gyerekek :-) Nem mondanak el mindent előre. Még utólag sem...
-
törölt tag
válasz
Renwick #35309 üzenetére
2014-ben a román nmhh úgy írta ki a tendert, hogy a vodát 2 év roamingra kötelezte a digi javára, amíg azok kiépítik a 900-as hálózatukat.
Tehát konkrét szolgáltató volt kötelezve.
Én arra gondolok, hogy csak a 2G hangra lenne roaming, más szolgáltatásra nem.
És ez is pl. csak 5 évre, annyi idő alatt pedig 99%-ban már úgyis csak olyan telefonok lesznek, amrlyek tudják 700 MHz-en a VoLTE-t.
Meglátjuk mi lesz... -
törölt tag
válasz
Renwick #35307 üzenetére
A cikked alatt is írták:"nem eladó"= többet akarunk érte.
De fogadjuk el, hogy a tnor marad a cseheknél.
Akkor jön a "b" terv: ahogy írtam sok frekvencia van szabadon.
Előző hsz-emből kifelejtettem az 1*20MHz DL 700-at....
És abban is 100%-ig biztos vagyok, hogy amennyiben lesz tender, akkor pont a tnort annak legnagyobb frekvenciája miatt (2*15MHz) fogják a 900MHz-es roamingra kötelezni.
A 4ig nem a digi féle spektrum-kálváriát fogja tovább vinni. -
törölt tag
válasz
Renwick #35278 üzenetére
Aham...mennyi ilyet olvashattunk: a telenort nem adják el (2017), a digi nem tervezi a kivonulást, elkötelezett ügyfelei felé ....(2020)...a telenor(ppf) nem válik meg többségi tulajdonrészétől....stb-stb.
Majd meglátjuk mi lesz, de ha a ppf tényleg megtartja a magyar leányt, akkor adigit4ig-t kitömik frekvenciával....
Azt pedig nem részletezem, hogy ez mit fog eredményezni a telenorra nézve.
Aktív témák
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest