- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
Ákinard
aktív tag
válasz
dchard #40417 üzenetére
Az ebből keletkező plusz költséget pedig mi fietjük, mert nem lehet rájuk verni...
Hogyne lehetne. Egy közgyűlési határozat kell hozzá, ahol megszavazzátok. Anyámnál sacc/kb 10 éve van díja a csekken fizetésnek, az én házamban nem tudom mióta (3 éve lakom itt) de tavaly emeltük fel (kgy. határozattal persze) 300 forintra a díját. Az fedezi a csekkek előállítási és tranzakciós díjait.
-
zelikocc
senior tag
válasz
dchard #38011 üzenetére
Igen pontosan ez miatt a probléma miatt érdekel a téma, hogy "vajon lesz-e a közel jövőben VoLTE roaming" úgy kb akármelyik szolgáltatónál, mert a 3G lekapcsolások óta bűn rossz a hívás minősége roamingban 2G-n.
Jó lenne látni ebbe az irányba lépést, de nem úgy néz ki, hogy bárki is mozdulna ebbe az irányba Európában.
Gondolom a készülékek régió korlátozott szoftvere is beleszól a történetbe, tehát pl. adott egy Samsung telefon amin csak TMH régióval megy a Magyar Telekom VoLTE, mással nem, azzal gondolom esélytelen hogy valaha legyen VoLTE roaming... és elég sok készülék "küzd" ilyen kompatibilitási problémával. Mondjuk az iPhone-ok ilyen tekintetben nem érintettek, mert akárhol megy velük minden, ahol támogatott.
-
zelikocc
senior tag
válasz
dchard #37999 üzenetére
Szia!
Nem idevágó téma, de ha már említetted, hogy "minden esetben a magyarországi core szolgálja ki ezt a forgalmat is" ... ehhez kapcsolódóan technikailag lehetésges lenne-e a közeljövőben a VoLTE roamingban is? Lehet-e erre számítani? Egyáltalán mitől függ ez? Csak a honos szolgáltatótól, vagy csak a roaming partner szolgáltatótól, vagy mindkettőtől? -
Fecó88
tag
válasz
dchard #37995 üzenetére
Szia ő teljesen félre értet senki nem mondta hogy én egésznap csak 4k videot nézek nem is lenne annyi tartalom. Meg a digit teljesen másra legfõkép telefonálásra akkarom használni ha egyátalán lesz is. Avval én is tisztában vagyok hogy a digi nem arra valo. De amugy ugyan ugy megnézek egy 480p vidit is mint a 4k videot ha jo. Én csak annyit itam hogy szeretem nézni ha van de nem is Minden nap van ilyen tartalom.
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
dchard #34027 üzenetére
Nekem az nem fér bele a képzelőerőmbe, hogy vannak akik mobil internettől a vezetékeshez hasonló hálózati paramétereket várnak el
Persze ebben ludasak a mobilszolgáltatók is, amelyek mindig a csúcssebességet reklámozzák, azt persze soha nem teszik hozzá, hogy kedvezőtlen körülmények között ez a sebesség egy jó kövér 0-ra is leeshet. -
sifarr
senior tag
válasz
dchard #33894 üzenetére
Ja várj, nem.
Még az angoloknak is csak arra van tervük, hogy majd 2025-ig a core-ból ...
Én sem a múltról, hanem a jövőről írtam.
Egy cikk idéződött fel bennem, ha nem igazat írt, akkor én sem. És az sem teljes cseréről beszélt az utolsó kínai csavarig, hanem pont arról, amiről te. A csere mélységébe én nem mentem bele.
De van lényegesebb is. Elég határozottan körvonalazódik egy hidegháború az USA és Kína között (és Oroszországgal is). Ebben az EU-s tagállamok sem maradhatnak sokáig előkelő idegene, kívülállók NATO-tagként. És egy olyan korban, amikor egyre nagyobb szerepet kap a kiberhadviselés, ebből nem maradhatnak ki az internetes, illetve a telekommunikációs cégek sem. A tisztán üzleti, technikai szempontokat felül fogják egyre többször írni az "egyéb" szempontok.
Lesz (meglehet már van) egy új COCOM-lista, ami nemcsak a technológiai exportot fogja korlátozni Kelet felé (mint egykor), hanem az importot is onnan.
Már középtávon ezzel a cégeknek is érdemes számolniuk. -
tibor23
senior tag
válasz
dchard #33849 üzenetére
Ügyfélként a pucukákra és esetleg a cellinfo app dB-jére tudok hagyatkozni, ami a gyakorlatban elég is, de a cellinfo nálam megbízhatatlanabb, mint az a pár pucuka, és igenis releváns, hogy mennyi, nálam biztosan. Nem mondom, hogy korrekt mérés, de a telefon ban eleve nincs egy jó minőségű antenna, ezzel minőségi mérést nyilván nem lehet sehogy sem végezni, de annyi bizonyos, hogy ha legalább stabilan 1 pucuka van, akkor beszéd biztos jó, és még a net is jó eséllyel. És van különbség tartalékban 2 és 4 pucuka esetén, akármilyen béna szerinted ez az egész. Egy zsebtelefonból soha nem lesz egy mérőeszköz, legfeljebb külső antennával.
Szintén visszatérve B8 3G-re, nekem a túráimhoz csak azért van egy tartalék Voda kártya, mert azzal sokkal stabilabb netem van mobil szempontjából a világ végén, mint Telekommal (és Telenorral), hiába van több tornyuk, és mindez a B8 3G miatt van, ami akkor is elég pl. netrádióra sokszor ha még pucuka sincs. Az elméleti dolgokat egyáltalán nem tagadom nyilván, de a gyakorlat a lényeg egy felhasználó szempontjából. Annyit látok, hogy ha ez a sáv megszűnik/refarmingol, akkor a világ végén net nem lesz. -
tibor23
senior tag
válasz
dchard #33846 üzenetére
Te azt állítod, hogy a signal pucukák nem érnek semmit, meg a RSRP/RSSI dB mutatója sem, amit a Cell Info program mutat. Viszont nekem az a tapasztalatom, hogy nemcsak ezek szerint van 15-20dB szintkülönbség a B1 3G javára a B3 4G-hez képest, hanem úgy is, hogy távolodva a toronytól a 4G szintje már sehol sincs, a 3G meg még bőven megy, van net és lehet rajt beszélni. Nálunk a lakásban is kb. 15-20dB különbség van 3 és 4G között kb. 500m-re levő tornyokról, és sokszor lekapcsol beszélgetés alatt B20-ra a Telekom. Nálam a J5 Samsungommal teljesen megbízhatónak találom a signal jeleket arra, amire szolgálnak, és így vagy úgy jelentős szintbeli különbségek vannak a 3G javára.
Amúgy érdemes ránézni Telenor és Voda lefedettségi térképekre, és látható, hogy a lefedettség jóval nagyobb 3G-n a B8 sáv miatt. Ha ezt a sávot kivonják, jelentősen csökkenni fog ezeknek a szolgáltatóknak a lefedettsége mobilneten, és hiába írják itt, hogy majd refarming megold meg jobbá tesz mindent, a Telekom sem refarmingol B8-ra 4G-t, hanem csak leállította ezeket a sávokat, de ha lenne refarming attól sem lenne jobb a lefedettség, mivel ezeken a helyeken B20 is nulla. A B1 sávot szerintem is érdemes átterelni korszerűbb technológiára, de B8 3G megszüntetése gyakorlatilag együtt fog járni egy csomó távoli hely lefedettségének megszűnésével, ahogy ezeken a helyeken Telekom mobilnet sincs az esetek nagy részében. -
MadMancs
veterán
-
törölt tag
válasz
dchard #33820 üzenetére
Én azt nem értem, hogy a Tkom-nak mi a célja a 2100-zal? 5G?
Mert a voda szépen átkonfigolta 4G-re az összes állomást Budapesten, a 2100-as sávon.
Telekommal sokszor olyan gyenge B3 LTE (-110 és -120 dBm közötti, de akár -125 is megjelenik) , hogy levált az erős (-70dBm) 3G-re.
Szóval ha van -70dBm jelerősség 2100 MHz 3G-n, akkor ez ~kb -90dBm-et eredményezne 4G-n. -
MadMancs
veterán
válasz
dchard #33655 üzenetére
Félreértés ne essék, nem értek hálózatokhoz, csak érdeklődök, hogyhogy nincs? Ha X tornyon lóg Y ember, Z tornyon Y-40 mindkettő elérhető távolságon belül van, akkor a hálózat nem képes kapacitás függvényében ide oda pakolni klienseket?
Voda simmel tapasztaltam azt hogy 2 B3+B20 torony közül sokszor a közel 2x olyan távol, de családi házas övezetben (tized annyi ember) lévő tornyon vagyok. Eddig azt hittem azért mert ott jóval kevesebb alapból az kliens mint a nem sokkal mellettem lévő viszont lakótelep közepén lévő.
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
dchard #33147 üzenetére
Csupán most tart ott az optika (édesanyáméknál) egy volt Invitel területen Pest megyében ,hogy utcai telekhatáruknál a villanyoszlopokon már fel vannak szerelve a DIGI dobozok, és áprilisra várnánk hogy bejön majd ftth drop kábeleken (kb. 60 méterre álló házig). Szerintem márpedig bejön...
Hajrá munkások ! :)
(Vajon a 4iG kormányzótanácsa is IT-infrastruktúrafejlesztőmunkáspárti lesz?? :) -
baly81
aktív tag
válasz
dchard #32972 üzenetére
Írtam már korábban Nektek, hogy Szalay Danielkétől NE VÁRJATOK más cikket! Ez is megrendelésre készült, a DIGI aláaknázására!
Illetve Ryszka Sambor is megérdemelne egy alapos verést, mivel Ő gondolom tudta ezeket a dolgokat. Én a HÉT helyében őt is elővenném és fülénél fogva húznám a bírák elé, hiszen, -gondolom- amikor Ő volt a DIGI ügyvezetője, akkor is kódolatlanul mentek a csatornák... Szóval Ő legalább olyan hibás, mint a mostani vezetőség, csak Ő most köpőlegyet játszott...
Ezért foglalnám törvénybe, hogy legalább 15 évig utólagosan is felelősségre lehessen vonni a lemondott vezetőségi tagokat!Remélem a mobilos részleget nem fogja hátrányosan érinteni!
-
törölt tag
válasz
dchard #32810 üzenetére
Telenor ügyintéző 1220-on kioktatott: én nem vagyok előfizető, mert kártyás szerződésem van....
Mondom neki: hölgyem, nyissa meg az ászf-et. Mit ír ott hogy "hello kártyás"....
ÖöÖ....hello kártyás előfizetés.....de ön akkor sem előfizető! Az előfizető az, aki havonta fizet....stb...blabla
Drága hölgyem, ha a saját szemének, és a saját ászf-üknek nem hisz, akkor én feladom. A magyar köznyelvben tévesen honosodott meg a szóhasználat, ugyanis az előfizető helyesen azt jelenti, hogy élő szerződésem van egy szolgáltatás igénybevételére, legyen az előre fizető előfizető (prepaid) vagy utólag fizető előfizető (postpaid).
Még a havi díjas ügyfél sem egyértemű megfogalmazás, hiszen vannak havidíjas prepaid szolgáltatások.
Nem úgy tűnt, hogy sikerült meggyőznöm. -
törölt tag
válasz
dchard #32541 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy esetleg a "digimobil teszt" díjcsomaggal, és a "tesztelj velünk" szlogennel 2 Ft-os telekommunikációs adót szerették volna elkerülni, úgy hogy közben rövid idő alatt ügyfeleket szereznek. Természetesen ilyet nem lehet a végtelenségig csinálni, de mondjuk 1 éves időtartamra sem lehet ilyet kérvényezni?
A hozzászólásodból azt olvastam ki, hogy nem lehet, és ezek szerint befizették a tesztidőszakra is a telekomadót. -
törölt tag
válasz
dchard #32334 üzenetére
Nagy öröm számomra, hogy ennyire fáj neked is az igazság ! Csak meg kell nézni a cikkeket !!!
A digi mocskolva van mindig, a többi istenítve ! Nincs ezzel baj, csak ha valaki ezt szóvá teszi, nem kell besértődni ! Talán nem véletlen, hogy másoknak is feltünik ez a dolog !!!
Most pedig görgess tovább !!! -
riki
senior tag
válasz
dchard #32307 üzenetére
Én ezt az egészet ,nem is értem. A digi annyira zárt rendszert használ /ezáltal sérülékeny/,hogy mikor Fehérváron elvágtak egy optikai kábelt, lehalt minden,de szó szerint minden szolgáltatásuk megszünt létezni. Ezáltal a fél országban problémák léptek fel. Az,hogy a T-től bérel simet ,azt meg minek ? Akkor már ott a Voda kiszervezett tornyai, amit simán bérelhetne ? Több sebből vérzik ez a cikk. A Digi sajtósa szerintem meg vér profi . Elmondta a sablon szöveget, ami a cégre jellemző ,semmi sallang.
-
DevKiller
senior tag
válasz
dchard #32307 üzenetére
Keveredik manapság a "belsős" és az "ott dolgozom egy osztályon" dolog.
Én is tudnék regélni arról, hogy dolgozom valahol a vezetékes szolgáltatásoknál, az adott cég árusít mobilt, akkor már biztosan belsős emberke vagyok, és mindent tudok a mobilszolgáltatásról, kérdezzetek nyugodtan. -
djsunstealer
aktív tag
válasz
dchard #32148 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Amúgy tényleg téma Rózsakert, RC: szüleim a Felső-Zöldmáli úton laknak, de a 11-es buszon utazva hozzájuk már a Vend utcánál "se kép se hang" nem volt. Cellmapper szerint a Fenyőgyöngyénél van egy torony, de az ő részüket (Zöldmál) ez abszolút nem érinti. Gondolom egy új torony lenne a megoldás. Ha történik valami, gondolom csak feltűnik majd.
-
DevKiller
senior tag
válasz
dchard #32029 üzenetére
Azért a többieket sem kell félteni.
Vannak olyan indokolatlan fedetlen lyukak mindegyik szolgáltatónál(nem a prérin), hogy igazán nem értem, miért nem lehet megtámogatni egy toronnyal. Végülis 2G van, jólvan az. Ha netezni akar akkor megy máshova, vagy tesz fel jelerősítőt. -
DevKiller
senior tag
válasz
dchard #31863 üzenetére
Ha a térkép szerint megyünk nálam is van lefedettség(Pont egy kék pontocskában lakom).
Gyakorlatban: kültéren maximum GSM, beltéren viszont semmi sincs.
Ugyan ez igaz az utcánkra is. Van GSM, de az, hogy halld a másik felet már az is nehéz kategória, de hogy mobilnetezzünk rajta az lehetetlen,max akkor ha felmászunk a padlásra, és kibújunk a telefonnal a kezünkben -
DevKiller
senior tag
-
zelikocc
senior tag
válasz
dchard #31428 üzenetére
Köszi a választ!
A jelminőséget azért tartom kizárandónak (legalábbis szerintem), mert egy falusi víztornyon levő antenna közvetlen közelében 100%-os rálátással sem változik a sebesség szinte semmit (11 Mbit körül), mintha 1km-el távolabb beltérben mérném, tehát nem tudok semmit tenni hogy többet mérjek - és ugyanilyen "elhagyatott" környékeken is hasonló sebességbeli tapasztalatom van, mintha csak pl. fele akkora "teljesítményűek" lennének sebességben.
Mondjuk ezek a cellák a mobil indulásakor többnyire az elsők között voltak és akkor még 64QAM volt (22 Mbit elméleti maximummal) - én azt is elképzelhetőnek tartom, hogy ezeket még nem állították át.Ellenben a szomszédos városban ahol viszonylag "újabb" cella van (sokkal nagyobb a valószínűsége további előfizetőnek az érintett cellán a nagyobb lakosság miatt) szintén kb 1km-re az adótól (ahol sokkal több beépített terület van, nincs közvetlen rálátás az antennákra) mégis 18 Mbit körüli a sebessége (néha lehet 20-at is mérni).
Ugyanígy tapasztaltam pl. a Duna Plaza-ban simán kipörgeti a speedtest a 20 Mbitet, míg vidéken általábab nem igazán tudok 11 körülinél jobbat mérni akármilyen közel megyek az adókhoz.Szóval kattogott már sokat az agyam ezen, hogy vajon mi okozhatja a különbséget.
De akkor elméletlileg lehet arra esély, hogy más modulációt használnak. -
zelikocc
senior tag
-
zelikocc
senior tag
válasz
dchard #31405 üzenetére
Ez minden esetben így van? Mármint hogy új antennák stb.. nem lehetséges egy antennáról adni mindkét frekit?
Vagy nem készülhettek mát erre eleve? (Hiszen 2016 óta negvan a freki...)
Csak okosabb lenne "felkapcsolni", mint hagyni és nem használni... azt nem írtam, hogy ezzel minden bajuk megoldódna, csak hogy javítana a helyzeten.Romániában más 5G frekivel is rendelkezdnek? Melyik frekin?
-
martonl
senior tag
válasz
dchard #31103 üzenetére
Na most úgy tűnik, helyre tették a Digi tornyot. Elnézést az ocsmány minőségért, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy mégis világító tornyon (jobbra) van tekintve, hogy a BILK területén belül található (22271). Balra egy normál világító torony is látható. Persze a kép minőségét tekintve akár ketrec is lehetne.
.
-
zelikocc
senior tag
válasz
dchard #31151 üzenetére
Szia! Utánanéztem ennek a kvadratúra amplitúdómoduláció (QAM) dolognak wikipedián stb. és lenne egy szakmai kérdésem:
A DIGI Mobil egységesen a teljes hálózatán a 256QAM modulációt használja, vagy bázisállomása válogatja? Van-e módja, lehetősége, vagy egyáltalán értelme egyik bázisállomásnál 16, vagy 64QAM-et, másiknál másik helyen meg 265QAM-et használni?Kerestem a különböző telefonos appokban, de egyik sem jelzi ki a QAM-et.
Azért is kérdezem ezt, mert számomra furcsa az, hogy vidéki falvakban illetve elhagyatott helyeken különböző, de mégis mindig az adott cellán rendre állandó sebességeket lehet mérni. Nem tudom az okát annak, hogy miért tud egyik cella csak konstans 13mbitet míg a másik településen konstans 19mbit... gondoltam esetleg a felhordó hálózat (betáp) különbségére, de szerintem annak nem kellene ekkora különbségeknek lennie.
Akadnak tényleg a semmi közepén levő bázisállomások is amiken szintén 11 körüli értékeket lehet csak mérni, miközben a 256QAM-nek köszönhetően tudnia kellene azért minimum a 20 körüli értéket, még ha 29 is az elméleti maximum. Miért lehet ez?Elképzelhető lenne az, hogy egyes helyeken ahol nincs terhelés, ott más modulációt használnak a nagyobb megbízhatóság miatt? Vagy ez az elméletem hibás?
-
-
martonl
senior tag
válasz
dchard #31103 üzenetére
Nem tudom, netről szedtem én is, csak szétnéztem, létezik-e ilyen megoldás. Persze gondolom a világító tornyok nagy része nem mai darab, bár tudtommal pont a BILK nem olyan régi létesítmény. De nyilván az antennáknak kicsit más a légellenállása, mint a reflektoroknak, meg a kábelekkel együtt súlyuk is tud rendesen lenni.
A Cellmapperen vajon lehet jelezni azt a hibás cellát? A műholdképen egyértelműen látszik, hogy ezt valaki Digi toronynak jelölte. Még a torony árnyéka is látszik a képen, pedig ott tényleg semmi más nincs, csak ez a GSM-R. -
vadpanda
lelkes újonc
válasz
dchard #30779 üzenetére
Már csak azért sincs értelme csak egyiket vagy másikat indítani, mert együtt vannak meghirdetve, tehát nem mondhatod ellátottnak, ahol nincs mindkettő. És az NMHH biztosan ugrana rá, ha megtennéd.
A mellett, hogy akár 2 különböző, akár ugyanaz a HW viszi őket, két külön core hálózat áll felettük, adódhat olyan hiba, ami miatt nem minden áll meg csak az egyik technológia. -
viktorhu
veterán
válasz
dchard #30525 üzenetére
Nekem ez az egész voltés sztori érthetetlen. Ahhoz képest, hogy korábban - bár mai szemmel nézve nagyon lassan, de akkori szemmel óriási áttörésként - elterjedt a GSM gyakorlatilag EK-szabványként (a Groupe Spécial Mobile munkacsoportból lett a neve), az SMS-t is belehekkelték utólag, meg a 3G titokzatos hívásmegszakadásait is pár év alatt megoldották, az LTE-nél mintha elfelejtették volna, hogy lehet, hogy telefonálni is fognak az emberek. Túl gyors lett a fejlődés ahhoz, hogy legyen idő az érdekek között rendesen egyeztetni? Mert most már messze nem új a volte, és nem látszik túl közelinek a sok probléma megoldása, és úgy tűnik, hogy az 5G-re is sikerül átörökíteni a kompatibilitási gondokat.
-
adman
tag
válasz
dchard #30070 üzenetére
a szakmai tudás nálad van ill laikusként is biztos vagyok benne hogy problémásabb egy 6 cellás felállás, de a cellmapper ill saját megfigyelés alapján én úgy látom hogy a digi ahova csak tud oda 6 cellát rak, olyan helyre kerül csak 3 ahol statikai probléma van, tipikusan auchan, metro, tesco stb reklámtábla, víztorony, vagy olyan idegen torony ahova már nem engednek fel 6 sugárzót.
---
arra van valami tipp h a Dunántúlon miért számozzák át a cellákat? ( 1-2-3...-ról 31-32-33....-ra) gondolom technikailag nincs jelentősége -
pinnacle
nagyúr
válasz
dchard #30046 üzenetére
Akkor ez csak véletlen nálunk. Fura is volt, hogy tudják ilyen szabályosan meghatározni.
David2135 ez akkor tényleg nem sokat ér.
Ha valaki tud arról, hogy van olyan összecsukható mobil, ami DIGI gyengén fedett területen is jól működik 2G-n, írja be legyen szíves. Nem reménytelen a dolog, mert a Doro Primo 215, teljesen jó és nem csak az ablak mellett, hanem a lakáson belül is. Ha nem összecsukhatóval van jó tapasztalat, az is jó lesz, mert lehet nem is fogok abból megfelelőt találni.
Nehogy ezért is bírságot kapjon a DIGI. Nincs annak feltétele, hogy mekkora lefedettség esetén indíthat valaki mobilszolgáltatást?
-
kdennis
aktív tag
válasz
dchard #29370 üzenetére
Nyilván nem sok, de amikor itt kérdezősködtem csak hurrogást kaptam meg hogy veszteség... nekem bejött, néztem teszteket, és az a sok decibel még ha nem is pont annyi, rohadt erős. Szóval aki szeretne erősíteni bátran ajánlom. Aki meg "hozzáértő" majd úgy is megcsinálja magának jobbra titokban.
Eztis tegyük hozzá. -
viktorhu
veterán
-
viktorhu
veterán
válasz
dchard #29071 üzenetére
Ilyen lefedettségi határ bármelyik szolgáltatónál előfordul - mi úgy lettünk vodafone-osak, hogy ahol anyu lakott, sem a Telekom, sem a Telenor nem volt használható. Ott azért nem volt lefedettség, mert volt egy nagy épület, ami az utcát árnyékolta, így a telefonok egy távolabbi falu tornyára kapcsolódtak. Egy falu pár szélső utcájának árnyékolt területéért senki nem épített új tornyot.
Olyan mitől lehet szerinted, hogy egy dual sim telefonban mindkét sim azonos szolgáltatóé, és időnként eltérő térerőt mutatnak?
Egyébként Redmi Note 8T, és hiába hivatalosan volte-támogatott, engem is utolért, hogy nem nagyon lehet nekem sms-t küldeni, mert van hogy másnap kapom csak meg
-
viktorhu
veterán
válasz
dchard #29063 üzenetére
Céges csomag miatt Telenorra váltottam Vodáról, lefedettségben határozottan negatívnak érzem a változást. Persze nagyobb sávszélességeket tudnék postolni a fórumokra, ha az lenne a hobbim, de a Vodával megbízhatóbban volt kiesőbb helyeken is lefedettségem. A Telenor simán Edge-re vált random módon az M5 autópályán vagy szinte teljesen eltűnik a jel Ócsa szélén. Balatonnál is turistaszezonban a Vodánál volt stabil net, a Telenor teljesen le volt nullázva.
-
DevKiller
senior tag
válasz
dchard #29063 üzenetére
Megvan a véleményem a szolgáltatóról azután, hogy semmit sem tudnak kezdeni a dologgal.
Szóltam, csináltak valamit, sebesség felkúszott 5 mbps-ra, pár nap után vissza a süllyesztőbe, és az 1/1 az roppant jó indulat, mert gyakran még az sincs meg, LTE hálózaton. Akkor szerinted, 5G majd megvált minket? Egyre nagyobb az igény, amikre ezek a sávok kevesek. De mivel mindenkit ugyanott kell lógatni, így a távol esők beszívják. Haragudj rám, és ne fogadd el véleményemet, de nem tudtam dolgozni amiatt, mert legalább 5/2-t nem tudok stabilan kipréselni, márpedig úgy hívást fogadni, közben rendszereket kezelni nem lehet. Kiesett 2 napom, amit természetesen a vodka leszar. Van hűségem, járjon le és kész. De had ne örüljek már egy olyan szolgáltatásnak ami nem létező fogalom. -
DevKiller
senior tag
válasz
dchard #29042 üzenetére
Azért ebben a lustaság is benne van.
"Minek legyek wifi-n, ha a mobilnetem is korlátlan?"
Nah. Én már előre röhögök a markomba a Voda 700-as 5G szolgáltatásával kapcsolatban...
Pont olyan bivalyerős lesz mint a 800-as 4G. 1/1, köszönjük szépen, nesze semmi fogd meg de jó erősen. Ameddig senki sincs rajta repül mint állat, utánna meg ugyanúgy járunk mint a jelenlegi rendszerrel. Az isten áldja meg már őket, egy 6k-s településen képtelenek mobilinternet szerűséget alkotni. 3G érában működött minden, betöltött a youtube, és nem 144p-ben. Miért lett nekem jobb a 4G? nem merül az akksim? Boldog vagyok.
Olyan szkeptikus vagyok ezzel az alacsony sávos megoldással kapcsolatban mint a picsa.
Ja meg 5000 iq, ha mindenkit B20-on tartasz mert úgy fog működni 4G+ al. Valóban, csak ahol az az egy nyomorult sáv érhető el az mit kezdjen magával?Igazából zöme nem neked szólt. De egyszerűen érthetetlen, hogy szarrá vagyunk korlátozva és még a szolgáltatók így sem képesek szolgáltatást nyújtani. Románoknál bemész, hozol kártyát működik, és fél életed nem fizeted oda. Nem fog repülni, de stabil lesz, mert ha nincs egyik van másik.. De hát ugyebár itthon mindenkinek egy tornyon kell sz*ni.
Aktív témák
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest