- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Foose #105494 üzenetére
Elsőnek megnézném egy másik kábellel is, ez a legolcsóbb és vagy megjavul vagy kizárod a kábel gondot. Ha továbbra is megmarad a hiba, akkor kihagynám a routert és a gépet közvetlen kötném az ont-ra, a gépen beállítva a pppoe kapcsolatot vagy az ontot visszaraknám router módba és tesztelném, hogy így is előjön e a gond.
-
-
Dragon3000
nagyúr
FTTH esetében az onton lévő lan a végpont, a kábel már nem tartozik ide. Amíg nem teszteled le, nem nézed meg, hogy működik-e a net/tv/telefon, addig nem írod alá a munkalapot.
Mivel aláírta a munkalapot, hogy minden rendben, így ebből a szempontból lényegtelen, hogy ért e hozzá vagy sem.
Ez most kb olyan, mint amikor valaki nem ismeri a törvényt, attól még a büntetést megkapja a hülyesége miatt.
Hívja fel a digit és kap választ majd, hogy fizetős a dolog vagy sem, de ha ingyen megcsinálnák, akkor is inkább vennék egy kábelt és kicserélném, mivel ez addig tart, míg elmegy az ember boltba, míg a szerelő esetében, ahogy van szabad ideje. -
Thusor
őstag
Már ne is haragudjon senki se. De az ÁSZF egyértelmű ezzel kapcsolatban. DIGI-nek nem kötelessége az ONT utáni szakasszal foglalkoznia. WIFI-n is tudná akár használni. Vodafone/UPC se foglalkozik a ConnectBox utáni szakasszal. Mikor hozzám kötötték a Vodafone vagy DIGI szolgáltatását csak az ONT vagy ConnectBoxig kötöttek. Utána minden az én dolgom volt. A közmű szolgáltatók se kötnek be szolgáltatást egész a lakásig. Csak az utcától a házig, utána a te dolgod hogy a saját szakembered megoldja a dolgot.
-
-
ferob
őstag
-
ferob
őstag
A semmit szeretnéd nyomozni, mert egyszer megszakadt a kapcsolat, ami egy tervezett karbantartástól kezdve bármi egyéb miatt is történhetett és nincs semmi jelentősége.
Továbbá sehol nem említettem, hogy ki kéne kapcsolni a routert, vagy ha nem tennéd, akkor az problémát okozna. -
4Grider
félisten
Nálam akkor vannak az eszközök újraindítva, ha valami probléma van. És csak az az eszköz, amelyikkel probléma van. Jellemzően a routerem áll le 2-3 havonta, de többnyire be tudok akkor is rá jelentkezni, és újra tudom böngészőből indítani. Ha két-három hétnél sűrűbben megadja magát valami, akkor meg kell nézni (pl. debug móddal) hogy mi a gond vele. Soho eszközökről írtam, az üzleti routerek 1-2 évet simán bírnak Digi ont-ok mögött újraindítás nélkül.
-
ferob
őstag
Ha nem áramtalanítod a routered, és ezáltal egy egész hétig aktív marad a kapcsolat, akkor mindig azt fogod tapasztalni, amit most, mivel a szolgáltató beállításai miatt egy hét után a PPP session megszakad, így ekkor az történhet a te szemszögedből, hogy egy rövid ideig nem tölt be semmilyen weboldalt.
-
MadMancs
veterán
-
MadMancs
veterán
Én pozitívan csalódtam digiben.
Dec 24 rendeltem meg FTTB 500 (ezt hozta rendszerük hozzám), tegnap jött szerelő és nézett hogy WTF? Igaz FTTB még él lépcsőházban de már FTTH is. Gondolkozott mi legyen. Végülis gyors telefon központba, rákötött FTTH ra. Se szerződés se semmi, csak egy pppoe user/pass hagyott itt. Majd be kell menni digihez kötni egy FTTH szerződéstOnnantól hogy bekötötte már a mi címünkre is FTTH hoz webloldal. Szóval gyorsak és rugalmasak ezen a téren. Egy Fiberhome cuccot hagyott itt (bár azt mondta környékünkön Huawei lenne kötelező de ez jobb). Kérésemre átrakatta kapásból Bridge be. Így lett nekem egy nem létező csomag (FTTH - 500) ami marad is míg be nem megyek digihez szerződést kötni FTTH 1000 re. Ezt stabilan hozza 540/320 körül mozog mindig.
-
GZoli7
senior tag
Ugyanezt tapasztalom én is. egyik androidos telóval minden ok, a másikon nincs play és bizonyos oldalak. Valami meg hibátlanul bejön.
Kb 2 hete figyeltem meg, akkor azt hittem a porszívóm térdelt le, mert az nem volt a hálózaton. Ma akartam a routert megvizsgálni, tápot már cseréltem.Újraindítás után valameddig jó. Nekem évek óta a google dns van beállítva, szóval az sem lehet...
Holnap jönnek fttb-ről ftth-ra átállni, talán lehet köze hozzá. (Az egész utcában dolgoznak.)
-
egy időben volt egy rejtélyes hiba, ami csak bizonyos androidos telefonokon jött elő, csak bizonyos hálózatokon, csak bizonyos oldalak nem működtek, és csak amikor a telefonon a chrome (vagy a chrome motor) nyitotta volna meg. mobilneten ment, de wifin is ment másik böngészővel. aztán elmúlt. és ha jól emlékszem, nem dns-hiba volt
-
Üdv!
Ebben itt tudnak segíteni: SamKnows és NMHH internet sebességmérés
-
Nem neked kell mérni, azt csinálja az eszköz automatikusan, és Te is láthatod az eredményeket, amiket küld az NMHH-nak is.
Ezt Te csak bekötöd, aztán nem kell vele foglalkoznod többet, csinálja a dolgát önállóan, így valahogy.
Garold, OK.
-
-
Meglátjuk, lehet az még egy régebbről ottfelejtett szöveg, nem olyan régen pont az 1000Mbps sebesség miatt rendszeresítették a Linksys routerből átalakított új mérődobozt. Ha kaptok, akkor ilyet fogtok kapni.
-
-
Dragon3000
nagyúr
(#79066) Dragon3000 Router nélkül hogy?? Át van kapcsolva bridge módba. Azt tudom,hogy ma amikor még nem volt átkapcsolva,a digi vackával is max 800-at mértem.
the.odzsy már megválaszolta.
(#79067) Jorus Paneldzsungel közepén vagyok,szóval ezzel nem lehet gondEz pont lehet gond, ha sok az előfizető, akik terhelik is a hálózatot, akkor ne várj max sávszélt.
-
4Grider
félisten
-
CirrMee
addikt
Gondolom én legalábbis.... Felmondhat, szankciókkal.
A felmondásnak törvényben támasztott feltételei vannak, nem pedig "gondolom" módra megy. Kedvezmény(ek) esetén ez lesz a bukta fő tárgya, amennyiben egy sima határozatlan a szerződés, akkor az egyetlen kitétel a felmondási idő betartása (időben értesítés, stb). Bármelyik fél bármikor felmondhat a másiknak, ha saját elhatározásból így dönt.
Mobilt írtál még, azoknál is ez van.
-
4Grider
félisten
A wifi-t meg tudod vele oldani, az amúgy sem lesz nagyobb sebességű a szolgáltatói eszközön sem a 2.4 GHz miatt, mint 100 Mbps. Tedd be ugyanabba az alhálózatba a régi routered ip címét, mint amit a huawei használ, tiltsd le rajta a dhcp funkciót és az egyik lan lábát kösd össze a huawei-el. Ekkor kvázi ap-ként fog működni.
-
-
4Grider
félisten
Én csak azt nem értem, hogy miért természetes az, hogy ha valaki egy vezetékes internetszolgáltatónál gigabites netre havi 3-4 ezer Ft-ért előfizet, akkor ahhoz olyan eszköz járjon, amiben olyan wifi van, ami beállítás és a meglévő rádiós környezettel való összehangolás nélkül problémamentesen működjön?
Én pillanatnyilag vagyok pr-telecom, UPC, Telekom és Digi előfizető is. A pr-telecomnál havidíjat kell fizetni a wifi opciós routerért, a UPC egy javíthatatlanul gyári hibás (de tényleg jó wifivel bíró) eszközt ad évek óta, a Telekom sagemcom eszköze válogat a kliensek között, amelyiket bírja, azt viszont elég szépen kiszolgálja, a Digi eszköze meg csak a helyenként túlterhelt 2.4 GHz-et tudja wifin. De amíg nem kell az eszközért havidíjat fizetni, addig hidegen hagy a dolog, mert használhatok mögöttük saját routert is, ahol ki lehet választani, hogy melyik felel meg az én igényeimnek és én menedzselem. Ha pedig pillanatnyilag nem telik rendes routerre és szolgáltatói eszközre szorulok, akkor megpróbálom beállítani és a rádiós környezettel összehangolni (már ha az utóbbi nem túlterhelt, mert pl. panelben lakom).
Remélem nem lett parasztos a hozzászólás... -
nfsu17
veterán
én sem piszkálok semmit, amíg az jól működik.
nálam sem ment jól elsőre a wifi, mert 1-2 naponta a mobilom nem tudott visszacsatlakozni rá.
úgy használtam a mobilon a wifit, hogy ha nem pötyögök rajta (fekszik az asztalon), akkor 15 perc múlva kikapcsol rajta a wifi.
pár hétig úgy tűnt, hogy minden oké a wifivel, de aztán rájöttem, hogy mégsem.
akkor még nem tudtam, de már igen, hogy ez lett a megoldás és azóta atomstabil. -
nfsu17
veterán
"jelerősítő amit hoztak."
Úgy érted: Optical Network Terminal
"mondjuk járhattam volna úgy is hogy olyan eszközt hoz ami nem tud wifit, ebben az esetben el is zavartam volna őket, hisz nekem úgy nem kellett volna a szolgáltatás"
erre írtam valamit, de kitöröltem inkábbInkább nézd át a wifi beállításait, az auto/20Mhz/40MHz-el is játsszál, channelt is váltogass, stb.
-
nfsu17
veterán
ha nem jó az eszköz wifije (legalábbis ezt állítod), akkor sem fog a digi vele mit kezdeni.
igen, akkor sem, ha az eszközük szórja.
ilyen eszközt vásároltak, ezek vannak, grátisz kapod, garancia nincs rá.
nálunk gond nélkül működik évek óta (más eszköz).
kérd át bridge-be, tegyél mögé saját routert, aztán valószínű jó lesz a wifi is. -
4Grider
félisten
Ahhoz képest kaptál egy többet tudó eszközt, mint amit kötelesek egy internet előfizetés mellé adni. Én is tudom a hülyét tenni...
Szerk.:
Átfogalmazva: Egyetlen szolgáltató sem köteles a wifit támogatni, akkor sem, ha az ő eszközükkel hozod létre. Mert a wifis hibák legtöbbjénél valamilyen eszközkompatibilitási, vagy helyi egyéb probléma okozza a hibajelenséget, maga az eszközbe épített és a wlan-ért felelős chip ui. vagy működik, vagy nem...
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest