Hirdetés
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #85654 üzenetére
A hozzászólásom beírása után ismét elszállt a net.
Még az Ethernet kártyát le fogom ellenőrizni, ha ismét szünetelni fog az Internet, mert amikor az adaptert alaphelyzetbe állítottam és újraindítottam a gépet, azután ismét helyreállt.
Ha ismét bekövetkezik a hiba, átváltok wifire, és ha azzal menni fog, akkor egyértelműbb lesz a helyzet.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Nem tudom, hogy mitől lehet ez a szakadozás, amiről már többen is írtatok.
Eleinte nagyon gyakori volt, periodikusan ismétlődött. A hibabejelentés azzal zárult, hogy beállítási hiba volt, ezt valószínűleg valahol központilag oldották meg, mert nem kellett kiszállnia a szakembereknek.
Viszont azóta is elment párszor a net. Érdekes módon a router újraindítása után helyreáll, ám lehetséges, hogy addigra egyébként is újra elérhető lett volna az Internet.
A második hibabejelentésre az volt az írásbeli válasz, hogy "Lehetőség van rá, hogy szerelő kollégánk a helyszínen, a saját laptopjával csatlakozva az Ön végpontjára tesztelje a kapcsolatot, méréseket végezzen. Amennyiben a hibajelenség tapasztalható, díjmentesen elhárítja azt, amennyiben viszont a kapcsolatot rendben találja, hibát szolgáltatói oldalról nem tud megállapítani, akkor a kiszállási költséget (5.000.-Ft) a következő havi számlán felszámolják Önnek."
A fórumon felbukkanó hozzászólások alapján azonban úgy tűnik, hogy talán mégsem egyedi ez a jelenség.
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Jöttek ma a Digitől, hogy FTTB-ről FTTH váltás lesz a házban, írjam alá...
Mire számíthatok? Lehet bármi komplikáció? Az ONT eszközt tudom majd sajár routerrel használni mint eddig?
Köszi!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
TeeJay #85645 üzenetére
Most már elmúlt. Nem tudom mi lehet ez a szakadozás. Mostanában szinte mindennap van ilyen. Azt hittem IP cím (publikus van) váltás miatt, de az nem 5 percenként van. Lehet valami karbantartás, fejlesztés? Majd csak lesz nálunk is Gigabit. Múltkor felhívtam őket, nem értették, hogy október 17-én leadott FTTH váltás kérésemre, miért nem jelentkeztek idáig, azt mondták majd hívnak. Átállásnál nincs határidő.
-
pinnacle
nagyúr
Budapesten a XIII.kerületben, 5 percenként megszakad a kapcsolat? Máshol nincs ilyen probléma?
-
TeeJay
félisten
Nálunk 3LG TV van
Egyik 5-6éves fullhD
másik 2hónapos idei széria 65UN8000
harmadik 5-6éves HDReady 28" kis TV
mindegyiken tökéletes de mondom itt van 3-as osztó 6dB csillapítással de majd 1x megnézem sima toldóval hogy úgy mennyit dob rá a jelerősségre
80% körül van a jelerősség és 100% a minőség mindegyik frekvencián -
TeeJay
félisten
Nálam is 3TV van 3-as osztón ami ugye 6dB körüli csillapítást ad kapásból mindhárom kimenetére de 70-80% jelerősség van a TV-n minden frekvenciára és lakásban az osztó és minden TV között van 8-10m trishield koax. Másoknál ahol láttam nem egy helyen simán az ONT-ből másfél méter koax és ment a TV-be és gond nélkül nézték a digitális adást szóval szerintem más miatt lesz nem megfelelő a TV adás nálad
-
TeeJay
félisten
-
4Grider
nagyúr
válasz
beach head #85634 üzenetére
Resettel nem szerzed meg az admin jogot ezeken az eszközökön. Tehát mindenképp ügyfélszolgálat...
-
beach head
senior tag
Ha resetelem az ont-t a gombbal, akkor én magam is vissza tudom kapcsolni bridge módba ha rádugom a laptopot vagy mindenképp a diginek kell azt távolról?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Olyasmi #85625 üzenetére
Ha a szolgáltató által adott ONT ( modem-router kombó ) megfelel tudásban , akkor a saját eszközödet "csak" AP módba kell állítani.
Ennek 2 módja lehetséges :
1, A saját eszközödben van dedikált AP mód.
PC-re dugod , belépsz a webes felületére , átállítod, restart és bekötöd a véglegesnek szánt helyére.
2, Nincs a menüjében dedikált AP mód , akkor így kell.Ekkor a saját eszközödre tudsz vezetékkel és vezeték nélkül is kapcsolódni. Rout-olást a szolgáltatói ONT intézi.
Ha a szolgáltatói ONT eszköz számodra nem ad elegendő beállítási lehetőséget , akkor azt át kell állíttatni velük ( ügyfélszolgálatot kell hívni ) "Bridge" módba. Ekkor csak " átmegy " rajta a jel.....és az utána kötött saját eszközödet tudod Router módban használni.
( Szerződés legyen kéznél a csatlakozási adatokkal...mert azt a saját routeredben majd be kell írni ! )Nekem nincs még Digi előfizetésem de egy ideje olvasom ezt a topikot.
Annyi biztos, hogy a szolgáltatói eszközök csak az alap dolgokat tudják.
Wifi van ugyan bennük de az is csak a 2.4 Ghz sávot tudják. 5 Ghz-ről ....azaz az AC-s Wifi-ről le is mondhatunk.
Van olyan modell amin több vezetékes kapcsolat is van de ezekből csak 1 db Gigabites sebességű ( 10/100/1000 ) a többi csak Fast Ethernet ( 10/100 ). Olvastam olyat is, hogy hiába van 2 PC rádugva az ONT-ra nem látják egymást.....mert mint kiderült a csatlakozások egymástól el vannak szeparálva.....külön hálózatot hoz létre az ONT.
Erre pedig megoldás : Csak az ONT Gigabites csatlakozását kell használni és egy 5 vagy portos Gigabites SWITCH segítségével ezt lehet osztani. Ezáltal a switch-be dugott eszközök egy hálózaton lesznek. -
-
mpo
veterán
válasz
TeeJay #85620 üzenetére
Tisztelt előfizetőnk!
ÁSZF Törzs:
[link]
12.3.2. A Szolgáltató rendkívüli felmondása
A Szolgáltató jogosult az Előfizető szerződésszegése esetén felmondással élni, ilyen esetben a felmondási idő 15 nap:
d)az előfizető a szolgáltatást törvénybe ütköző módon vagy célokra használja. -
Mcray
senior tag
Sziasztok! Nem tudja valaki mi lehet a 17. kerületben? Olyan lassú a net, hogy egy 1 perces videó betöltése 3-4 percet vesz igénybe. Youtube zenehallgatás esélytelen. A legtöbb weboldal egyszerűen feladja. Speedtest.net-et sem tudtam futtatni.
Nem értek hozzá. Tipikus netbunkó vagyok, ahogy az indexes cikkben írta az informatikus
Szólnék a Diginek, hogy WTF van, de örülök ha van netem egyáltalán. Múlkor kijöttek kihúzták és úgy hagyták. 3 nap szabimba került... -
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5 #85621 üzenetére
Kb, vagy hasonlo sablon valasz. Ha viccesebb a kezelo, akkor megirja, hogy munkaba menet, munkabol hazafele menet, a hirado, a draga orokosok es a konyhafonok vip alatt nem speedtesztelnek az emberek.
-
-
TeeJay
félisten
Írtam DIGI hibabejelentőre hogy tudnak-e arról hogy a BIX porton mekkora esések vannak naponta többször is. Kiváncsi vagyok mit válaszolnak
Azt ne írják hogy teljesen rendben van mert azt nem hiszem hogy ilyen azonnali 10-15gigabit elmegy aztán viszajön az normális. -
Scrym
tag
Pont ma állították át nekem is bridge módba, ment is vissza a régi 100-as Tenda router ideiglenesen. Tudom így most messze nem használom ki a sávszélességet, de jelenleg nincs is rá igény... Persze az Airplay egyből működik újra a tv-vel, sejtettem hogy a digi szutyka az oka, idővel beteszek majd egy gigabites router-t, köszönöm a segítséget és ajánlom mindenkinek én is, hogy használjon saját routert.
-
válasz
Ed_007 #85615 üzenetére
Veszel egy saját routert, olyan WiFi képességekkel amilyennel szeretnéd, a DIGI eszközét bridge (modem) módba állíttatod velük, és ennyi. Nem kell ezt túlbonyolítani. Egyébként meg ahogy előttem is írták, a szolgáltatás átadási pontja más szolgáltatóknál is az ONT/HGW LAN portja. Ahogy mobilnet esetén is 0/0Mbps a garantált sebesség, úgy a rádiós kapcsolat miatt ez a WiFi-re is igaz.
-
avena71
tag
Üdv!
Szerintetek ez a hibaüzenet, amivel szakad a kapcsolat:
pppd[14743]: LCP terminated by peer (Peer not responding)
pppd[14743]: Connect time 10.0 minutes.
Majd 10 perc múlva:
pppd[14743]: Connection terminated.
pppd[14743]: Connect time 10.0 minutes.
szolgáltatói oldali hiba vagy router?
Digi PPPoE 100/100, MI-R3G Padavan 3.4.3.9L-101_06984e0 FW-vel. -
Ed_007
aktív tag
Optikai kábelt használunk az Internet előfizetéshez, a Digitől kapott routerhez WiFi-vel kapcsolódva.
Szolgáltatás kiesésünk volt, rutinosan újraindítottam a routert, vártam pár percet, Internet továbbra sincs, Ethernet konfigurációs hibát jelzett.
Átálltam a backup Internet előfizetésünkre, és párhuzamosan felhívtam a Digi ügyfélszolgálatot.
Hosszadalmas várakozás után a hívást fogadó fiatalember közölte, hogy a Digi vezetékes szolgáltató, ezért a Wifi-s kapcsolat problémáiért nem tud felelősséget vállalni, azért sem, ha elromlik a tőlük kapott modem, ezért kapcsolódjak hálózati kábellel a routerhez és próbáljuk ki úgy... egyébként ha kívánom, néhány napon belül kijönnek és bevizsgálják teszt-notebook-al, hogy működik-e. Ha akkor működik, ötezer Forint a kiszállási díj.
Na most ez... olyan Elenderes hozzáállás (aki netezett akkor, tudja, miről beszélek: rendszeresen újratelepíttették a számítógépet az ügyféllel, amivel elment az idő, közben megoldották a központi problémát és utána diadalmasan mondták, hogy UGYE, hogy a KEDVES ügyfélnél volt a probléma...)
Nyilván formálisan igaz, hogy a szerződés vezetékes Internetet biztosít, de erre hivatkozni állítani, hogy náluk minden rendben, és a Wifi miatt van a probléma... hm... (A router egyébként a géptől kb. egy méterre van, egy tízes téglafal túloldalán.)
Eltöcskölésztünk vagy félórát a router újraindítással, hívásvárakoztatással, egyeztetéssel, vitatkozással stb., ami idő elég is volt arra, hogy megjavítsák a központi problémájukat, ami egyrészt pozitív, mert megint van optikai net, másrészt meg hülyére véve érzem magam, mint mindig, amikor a Digi ügyfélszolgálattal kell bármit egyeztetnem.
Nekem szimpatikus a Digi "kuruckodása" a NAAAGY "labanc" szolgáltatók ellen, de ez az ügyfélszolgálat, meg a "vezetékes szolgáltatók vagyunk" mantrája elég gyomorforgató.
Ha jönne valami Digi-hez hasonló sebességet, hasonló áron nyújtó szolgáltató, örömmel váltanék, mert a Digi márkahűséget egyáltalán nem alakított ki bennem, nem tudok "kötődni" hozzájuk, úgy, ahogyan pl. a Thinkpad eszközökhöz tudok.
-
Olyasmi
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg optikai kábelen jön be a netem (1000mbt) a digi álltal adott routerbe, onnan tovább egy TP-Link Archer C1200 AC1200 Routerbe de ha telefonnal próbálok csatlakozni az 5 ghz-re valameddig van net majd berakja a felkiálltó jelet és nem érem el wifin csak a az alap netet.
Hol keressem a problémát? -
-
válasz
Intruder2k5 #85610 üzenetére
Az az bejárati ajtó felett lesz rack szekrényben.
-
-
Ha arra veszem rá magam, hogy vodáról váltsak digi-re akkor a falban lévő koax, amit a voda megszerelt használható lesz a digivel is? Gondolok itt arra, hogy a szűrőt kikapom és megtoldom egy méteres kábellel a tévéig.
-
PBA
aktív tag
válasz
nubreed #85598 üzenetére
Bocs, hogy ezt írom, nem támadás, de ez ilyen. Nem 100%-os a szolgáltatás rendelkezésre állása, éves szinten több napos kiesésre is van "lehetőség" bármiféle kompenzáció nélkül.
Tehát, ha ennyire fontos a net, akkor tessék egy mobilnetet berakni a fiókba ilyen esetre. Nekem is létfontosságú a net, szóval át tudom érezni. Épp ezért van egy digi optikám, van egy koaxos Telekom tartalékba, és legvégső esetre van egy Telenoros netcsomag. Volt már olyan, hogy a Telenoros netet kellett használnom, mert aznap este pont kidőlt a digi is és a Telekom is.
-
Miska0330
tag
https://www.hwsw.hu/daralo/62518/telekom-ote-orange-romania-vezetekes-uzletag-ertekesites-rcs-rds-digi-mobil.html
A Román Telekom vezetékes ügyfeleit az Orange viszi. Igaz eddig így is volt a terv. Valószínűleg a mobil üzletágat vinné a romániai Digi.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Revolut
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Bitcoin topic
- Hálózati / IP kamera
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Watch 6 47mm ESIM
- Fallout Stílusra Szabott Coca-Cola Mini Hűtő
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest