- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Scrym
tag
Pont ma állították át nekem is bridge módba, ment is vissza a régi 100-as Tenda router ideiglenesen. Tudom így most messze nem használom ki a sávszélességet, de jelenleg nincs is rá igény... Persze az Airplay egyből működik újra a tv-vel, sejtettem hogy a digi szutyka az oka, idővel beteszek majd egy gigabites router-t, köszönöm a segítséget és ajánlom mindenkinek én is, hogy használjon saját routert.
-
Scrym
tag
Köszi fiúk a segítséget! Sikerült a "reset", a kedves szolgáltató ezt is megtudta oldani nekem távolról, gondolom az elején beállított jelszavam is véletlenül tűnt el a süllyesztőben...
Na a következő lépés, hogy átrakatom "híd" módba és rakok mögé valami routert, mert ez így valóban elég trééé... Mondjuk ezt nem teljesen értem, hogy mi okból van letiltva az eszközön a "reset" gomb mikor így is full kontroll alatt tartják az egészet ?!
Szép estét!
-
Scrym
tag
Nem használja senki rajtam kívül ezt a borzadalmat - Fiberhome HG6544C ? Olyan mint ha ez a "reset" gomb csak dísznek lenne ott, próbáltam már minden féle variációval nyomni, de egy semmiképp se akarja alaphelyzetbe állítani az eszközt...
Valami román oldalon találtam csak hozzá leírást, az szerint 15 másodperc után kialszanak a LED-ek és visszaáll, hát nálam semmi...
-
Scrym
tag
válasz
4Grider #85443 üzenetére
Nem, működő eszköznél próbáltam. Bekapcsoláskori változatot nem próbáltam még, erre nem is gondoltam...
Igen, már én is bánom, hogy egyszerű ONT (modem) helyett routeres változatot kértem. Nem tudom ez átállítható e, hogy mögé tudjak tenni egy routert.
Egyébként a cégnél a Telekomos ONT teljesen vállalható, mindent be is lehetett állítani rajta, DDNS, Portf., stb... -
Scrym
tag
Sziasztok!
Kb. egy 1,5 hónappal ezelőtt átálltunk mi is az FTTB-ről FTTH-re (Pécs), megkaptuk ezt a "csodaeszközt" - Digi Fiberhome HG6544C - az elején mindent felkonfiguráltam rajta, jelszó változtatások, Wifi, stb., természetesen minden jelszót felírtam a későbbi problémák elkerülése végett... no a tegnapi nap folyamán hozzá szerettem volna férni a router kezelő felületére természetesen már nem enged be, hibás user - pass-ra hivatkozva...próbáltam hátha elütöttem egy számot, vagy véletlenül elütöttem egy kis és nagybetűt de nem sikerül hozzá férnem... próbáltam gyárival, az se... mondom no para, dobok egy resetet és újra mindent. Hát az se jött össze... valaki tudja esetleg, hogy hogy lehet ezt a rakás sz..t resetelni? Én tartottam 15mp-ig, majd 30-ig, majd 60-ig semmi... lenyomva tartva majd feszmentesítés.. de a világért nem akar "resetelődni"...
persze leírást nem adtak róla és neten sem találok értelmezhető nyelven hozzá... valaki esetleg ismeri ezt az eszközt, tud valami okosat ez ügyben? Köszönöm!
-
Scrym
tag
válasz
TeeJay #16976 üzenetére
33/32 lakásosban is két helyen van szekrény (általában 3-8), de mondom itt Pécsen. És szvsz más városokban is. Gondolj csak bele mennyivel több kábel kell ha a fsz-ről vagy a 3.-ról kell felkábelezni a 9-10-ig, hiába létezik 32 portos switch. Persze lehet nálatok úgy van, de a pécsi panelok 70%-n biztos így van, mivel részem volt benne.
Úgyhogy itt azért kíváncsian várom, hogy lesz Gigabit 5.-től felfelé! -
Scrym
tag
Nem lett behúzva 1db tartalék kábel sem, legalábbis itt Pécsen, mert egy jó pár lépcsőházban kiépítettük a Digi hálózatát! Egy ajtóhoz egy UTP és egy RG6 (koax)! És van ahol épp hogy átfértek a kábelek a szintek között, tehát ha új kábel kell akkor lehet megint fúrni-faragni a strangban, tehát van munka vele. Gondolom megint alvállalkozóra bízzák akkor a dolgot.
Egyébként itt úgy valósultak meg a 10 emeletesek, hogy a 3.-on és a 8.-on vannak a Digis szekrények. 3.-on lévő szekrény szolgálja 1-5. szintig, 8.-on lévő 6-10-ig. 3.-on lévőig megy optika és onnan 2db Cat5e a 8.-i elosztóba, tehát az is max. 2Gb, és akkor a telefonról nem is beszéltünk, tehát azért eléggé át kell ehhez alakítani a hálózatot, legalábbis itt, de gondolom más városokban is hasonló szisztéma alapján dolgozhattak! -
Scrym
tag
Hát ha nem adták a szerelők, akkor szvsz be kell menned a legközelebbi ügyfélszolgálatra és ott majd a kezedbe nyomnak egy mobil sticket. Amúgy koax-ra modemet nem raknak, hacsak nem modemes a neted.
-
Scrym
tag
http://digi.hu/rolunk/hirek-es-media/hirek/1/1/76
-
Scrym
tag
Nem tudom én anno 3 éve nem fizettem semmit, amikor bekötötték, pedig csak netet rendeltünk, abból is csak a startnet-et és hűség nélkül!
-
Scrym
tag
válasz
mitulabattyi #9769 üzenetére
Köszönjük az infókat.
Remélem azért ki derül az is, hogy mettől meddig számít egy hónapnak. -
Scrym
tag
válasz
mitulabattyi #9712 üzenetére
Mondjuk meglepően sok a feltöltés. Nálam T-Mobilon, nem nagyon merészkedett 256 kb/s fölé, még a nagyvárosokban sem.
-
Scrym
tag
válasz
mitulabattyi #9712 üzenetére
Kíváncsi lennék a jövőben, majd a tapasztalataidra, véleményedre. Mert nagyon gondolkodom én is rajta. 2 hónap múlva lejár a T-Mobilom, és gondoltam váltok, mert fele ennyibe kerülne és nekem is elég lenne ez az 1GB. Majd informálhatnál, ha nem nagy kérés!
Thanks! -
-
Scrym
tag
A Digi a LAN nethez nem használ koaxiális kábelt, sem RG6-t, sem RG11-t sőt még QR 540-est sem.
Optika + Cat5e.
Tv-hez persze már használnak RG6-t és RG11-t.
Valószínű sok helyen a lassulást, a 100Mbites switchek okozzák, és persze az egyre több előfizető, meg azért nem kevesen torrenteznek kis hazánkban. Olykor már én is észre veszek lassulást, főleg felfelé. 20/10 (Pécs). Lefelé mondjuk atom stabil, felfelé ilyen tájt csak pár MB-el döcög, olyan 10 felé beindul fullra. Egyértelmű, hogy a túlterhelés számlájára írható. De mivel az optika bírja, egyértelmű, hogy az eszközök nem bírják a strapát. Szóval azért reménykedek, hogy ha nagyon romlik a helyzet akkor eszközcserével megoldják a dolgot.
Amúgy én még így is elégedett vagyok. Főleg ennyi pénzért! -
Scrym
tag
Akkor lényegében ezt az ONT-t nevezik a Digi-s szekrényekben NODE-nak is (Optical Node - optikai csomópont). Legalább is mikor a Diginek melóztunk, NODE-nak nevezték a szerelők.
-
Scrym
tag
Mi a búbánatot csinálhatnak egymenetben nálunk?!
"
Hálózat karbantartás - Pécs
2010-08-13 22:19:16
Tisztelt Ügyfeleink! Munkatársaink 2010.08.31-én 00:00-06:00 között pécsi hálózatunkon karbantartási és fejlesztési munkálatokat végeznek, ezért az internet és telefon szolgáltatásban kimaradások fordulhatnak elő. Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük!
BŐVEBBENHálózat karbantartás - Pécs
2010-08-13 22:18:57
Tisztelt Ügyfeleink! Munkatársaink 2010.08.27-én 00:00-06:00 között pécsi hálózatunkon karbantartási és fejlesztési munkálatokat végeznek, ezért az internet és telefon szolgáltatásban kimaradások fordulhatnak elő. Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük!
BŐVEBBENHálózat karbantartás - Pécs
2010-08-13 22:17:56
Tisztelt Ügyfeleink! Munkatársaink 2010.08.24-én 00:00-06:00 között pécsi hálózatunkon karbantartási és fejlesztési munkálatokat végeznek, ezért az internet és telefon szolgáltatásban kimaradások fordulhatnak elő. Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük!
BŐVEBBEN"
-
-
Scrym
tag
Wooow!!!
Digi Homepage -
Scrym
tag
Nos!
Egy-két dolog.
A NODE tényleg, nem volt túlterhelve, az van amit Te is írtál, hogy egy áramforrásra rakták rá.
Ma voltak a kollégáim javítani, és így ahogy írtad, nem csak a ti épületetekben volt gáz, hanem arrébb is! Ha jól sejtem (a 92 lakás miatt) Te abban a "piramis formájú" társasházban lakhatsz.
Szóval, ez úgy működött, pár héttel ezelőtt amikor élesztették Komló nagy részét, hogy elküldtek minket, hogy hama-hama adjunk tápot a Digis szekrényeknek, mert éleszteni szeretnének, hogy induljon a szolgáltatás, mert az E-On b*sz*k rákötni, és a népek szeretnék már használni. Nekünk az volt a feladatunk, hogy a szekrényhez a legközelebbi helyről valami lépcsőházi áramforrásról naftát adjunk a szekrényeknek. Ezek nagy részben sikerültek is, de mivel írtó nagy káosz tud lenni, egy társasházi elosztóban (szerintem aki érintett a témában, az tudja miről beszélek), és ment a sürgetés, hogy még mennyi lépcsőházat kell éleszteni, így becsúsztak ilyen gikszerek is, hogy olyan áramkörre kerültek ami nem bírja, vagy esetleg kapcsolt áramkörre kerültek a szekrények.
Ki is bukott egy-két terület. Sajna ez van mikor hajtják az embert és nincs idő rendesen átnézni/tesztelni a dolgokat. Viszont ha megvárták volna a rendes rákötést az E-On-tól, akkor idén nem nagyon kéne használni a DigiKábel szolgáltatásait! -
Scrym
tag
válasz
Gyufaaa #6452 üzenetére
Ezt így pontosan nem tudtam, kösz az infót.
De az tény, hogy itt ahol én lakom, itt két lépcsőházat (2x30 lakás) táplál meg a NODE, viszont építettünk ki több lépcsőház-párt, ami 2x40 lakásos, ami már ugye 80 lakás.
De hát ha azt az oldalát nézzük, mindenki úgy sem fog a lépcsőházban Digi-t használni, de ha még is, és -=Libria=- -éknál mind a 92 lakás Digi-re vált, akkor megér a Diginek kiépíteni még egy NODE-t!
Tartalék ér úgy is akad bőven! -
Scrym
tag
Na ja! Ki tudja milyen áramkörre lett rákötve, és ki tudja mekkora bizti mögé. Mennyivel könnyebb lenne, ha az E-ON nem ülne annyit a dolgokon és nem kéne több hónapot várni rá a bekötésekkel.
Amúgy ja, elég sok már az a 92 lakás, de szerintem bírja.
Itt Pécsen pár helyen 80 lakást lát el egy NODE, de a nagy átlagban ennél jóval kevesebbet. -
Scrym
tag
-=Libria=-
Ugye Te Komlói vagy, ha jól emlékszem?
Nemrég indult ott a szolgáltatás, lehetnek még kisebb hibák, mire helyre áll a rend. Ráadásul a legtöbb helyen ideiglenesen a lépcsőházi áramkörre vannak rákötve a szekrények, lehet, hogy ez okból volt a leállás. Nem kapott áramot a NODE, azért szállhatott el minden. Ez az én tippem. -
Scrym
tag
http://www.hwsw.hu/hirek/43232/upc-fiber-power-internet-tv-digitalis-dvr-epg-vod-videotar-verseny-fejlesztes-digitalizacio.html
Agyon szopkodják ám a UPC-t!
Avval miért nem dicsekednek, hogy mennyi az ára a FiberPower120-nak és mennyi a feltöltési sebessége!
Undorító a média! -
Scrym
tag
válasz
Gyufaaa #5882 üzenetére
Az "Optikai Converterre" gondoltam, családiházas övezetben, ahol FTTH hálózat van.
Tehát, hogy milyen kütyü alakítja át optikából a cumót!
De hát ha nincs olyan itt a fórumról aki használná már az FTTH hálózatot akkor mindegy!
A társasházi struktúrát azt ismerem, volt benne részem, csak ez az "optika a lakásig" technológia még új nekem! -
Scrym
tag
http://www.hwsw.hu/hirek/43163/nhh-digi-buntetes-internetszolgaltato-savszelesseg.html
-
Scrym
tag
Biztos forrásokból tudom, hogy Pécsett, Kertváros régi részén, a családi házas övezetben, a DigiKábel FTTH hálózatot készül kiépíteni. Igaz egyenlőre csak egy két utcában, tesztelés ként.
Na talán még a végén a családi pecósok is örülhetnek, de hogy mikorra lesz ebből valami az jó kérdés!
-
Scrym
tag
Nekem csak az a furcsa, hogy a leírás alapján ez egy optikai switch!
És a szekrénybe nem látszik, hogy optika is bejönne, meg ezt régen is kitárgyaltuk, hogy valószínű te ahhoz a szekrényhez tartozol, ahová nem megy optika, csak dupla UTP!
Nem tudom, mennyire emlékszel, hogy egyszer erről beszéltünk!?!?!
Szóval érdekesnek tartom, hogy miért raktak optikai switchet?!?!
Vagy valamit most benéztem? -
Scrym
tag
Mit nekünk Digi net?!
Azok a régi szép idők!
[link] -
Scrym
tag
Én találtam egy-két figyelmeztetést a mai napra, meg tegnapra is!
"A TCP/IP elérte az egyidejű TCP kapcsolatkísérletek számára vonatkozó biztonsági korlátot."
Mondjuk szakadást nem észleltem, meg a Router logjában is ez áll:
Connection Time: 72:01:17Szóval elvileg szakadás nem volt, mit is jelent ez a hibajelzés igazából?
-
Scrym
tag
http://index.hu/kultur/media/2009/09/01/harom_debrecen-meccsrol_maradhat_le_az_orszag/
-
Scrym
tag
Minden esetre érdekes ez a sebességmérő oldal. Gondoltam kicsit részletesebb, spécibb, de hát nem a legjobb, mert igazából valamit nagyon félre mér, mert uTorrenten stabil minden, viszont ezen a mérőn rendre nem megy feljebb a feltöltés 3 Mb-nél!
-
Scrym
tag
Nálatok ez mit mutat?
http://www.saghysat.hu/speedtest/Nálam a 20/10-esre, Down: 13,6 Up: 4,3
-
Scrym
tag
Mikor a Diginek melóztunk, sokat dumáltam Digis műszerészekkel. Ők mondták, hogy maga a rendszer nagyon erős, nagyon sokat elbír, minden a hálózati eszközöktől függ. Úgy ahogy Te is írtad, Gigabites eszközökkel egyből magasabb sávszélességet tudnának biztosítani. De jelenleg nem éri meg a Diginek ilyen eszközöket beszerelni, mert akkor az áron is emelnie kéne, hiszen el tudjuk képzelni, hogy a Gigabites eszközöknek azért jóval nagyobb az ára.
Viszont megnyugtató az érzés, hogy ha szorúl a hurok, vagy nem bírja a háló, akkor van megoldás, és gondolom akkor úgy is fejleszt a Digi. De hát ez még messze van, hisz a garantáltat még így is jóval meghaladja a sávszél. -
Scrym
tag
Üdv!
De régebben is ment egyszerre több letöltés, és mellette szépen töltött felfelé is maxon. Meg ahogy írtam is, ezt általában este 7 és 10 között tapasztalom. Utána és előtte is megy általában szépen szinkronban.
De aztán annyira nem zavar ám, csak feltűnt, ez a jelenség. -
Scrym
tag
Így így! Teljesen lökött ez a SpeedTest, nálam valamelyik nap 70Mbit-et mért letöltésnek a 20-as netnél, szóval LOL!
Amúgy érdekes. Azt vettem mostanában észre, hogy esténként mikor csúcsforgalom van, nem megy szinkronban a net. Elindítok például több torrent letöltését, jön lefelé szépen fullon, viszon felfelé szinte semmi. Pár KB és semmi több. És olyan cuccot szedek amit visznek mint a cukrot, szóval kéne mennie felfelé. Ez régebben nem volt így. És olyan 10, fél 11 felé szépen elindulnak felfelé a cuccok. Érdekes. Csak nem kezd túlterhelődni a hálózat? Esetleg mindenki letöltés függő a lépcsőházban? Vagy valami korlát a Digi részéről esti órákban, hogy ne lassuljon be a rendszer? Igazából nem tudom mi lehet, de azt tudom, hogy mikor bekötötték a netet és onnantól kb. 3/4 évig minden mindig fullos volt szinkronban.
Amúgy Pécs, Kertváros - Aidinger Hub
-
Scrym
tag
Pécs környékieknek (Meszes, Komló) üzenem, akik várják a Digi-t, hogy ideiglenesen megállt a hálózatkiépítés, elfogyott a lé, valószínű várja a Digi hogy most egy kis nyereség is termelődjön!
-
Scrym
tag
válasz
capafog23 #4065 üzenetére
Ezt pontosan nem tudom, nálunk pl. olyan elosztót adtak amin egy bemenet és 2 kimenet volt, de ha beraksz még egy elosztót máris 3 tv-hez is jó!
Amúgy azt mondtad, hogy az UPC három tv-n van, akkor úgy is csak rákötnek a fő bejövő koaxodra és kész, ugyan úgy fog menni a 3 tv, mint eddig! -
Scrym
tag
Csillagpont az egy hálózati topológia.
És a Digi ezt a topológiát használja a LAN hálózatában.
Tehát ott nem kábelmodemes lesz, hanem LAN! -
-
Scrym
tag
válasz
georgeeboy #3290 üzenetére
Alapesetben nem szokták a lépcsőházban toldani, csak lakáson belül.
Valószínű, ott valami gáz volt, megsérült a kábel vagy valami miatt toldaniuk kellett! -
Scrym
tag
McLaca!
Na hogy áll a netbekötésed? Elő lehet már fizetni a lépcsőházatokban?
Érdekelne mi a helyzet a szekrényetekkel?
Az a bizonyos lakó még mindig úgy használja a hálózatot? -
Scrym
tag
Jah, a kép alapján én is csak egyet láttam, ami be is van kötve a Switch-be, de lehet ott van másik a többi UTP között (a lakások UTP-i között), csak azt valószínű, hogy nem halászták elő, hisz annak az egy felhasználónak elég egy is!
De elvileg kell lennie mégegynek.
Amúgy igen, a 10 emeleteseknél általában úgy szokott lenni, hogy a 3. és a 8. van 2 szekrény. Így ugye bár 5-5 szintet lát el a két szekrény. A 3.-ra megy az optika, és onnan a 8.-ra a dupla UTP.
Persze van amikor valamelyik szintre különböző okokból nem lehet felrakni a szekrényt, ilyenkor egy szint fel vagy le. -
Scrym
tag
válasz
D-LAN|FuRioN #2554 üzenetére
Mi próbáltunk mindig a minőségre törekedni!
Valószínű hogy nincs meg neki a 30/20, de már így is előnyben van többiekkel szembe, mert gondolom van nete!McLaca:
Köszi a képet! Azt esetleg még megtudnád sasolni, hogy pontosan milyen fajta kütyük vannak a szekrényben. (csak vigyázz nehogy fennakadj a rézvezetékeken!)
Amint láttam nincs optika a szekrényben, meg hát a switch-en is látható, hogy nincs rajta optikai port, úgyhogy ebből kiindulva hozzátok a dupla UTP-s megoldás megy.Minden esetre érdekes munkát végeztek a srácok, reméljük tényleg csak átmeneti!
-
Scrym
tag
válasz
D-LAN|FuRioN #2548 üzenetére
Nem, a Digi egyik alvállalkozójánál dolgozom, de most épp nem melózunk a Digi-nek, de majdnem 2 évig nyomtuk.
-
Scrym
tag
válasz
D-LAN|FuRioN #2539 üzenetére
Hát jah, a szekrény csúnyasága még előfordulhat, hogy az alvállalkozó sara
, de a blankolás az több mint valószínű a Digi szerelő trehánysága!
-
Scrym
tag
Nem feltétlen jelenti azt, hogy középen a lényeg.
Lehet a szélsőbe bejön a 12-es optika (NODE), onnan átviszik egy vastag koaxal és egy 4-es optikával a középső épületbe, majd az ottani szekrényből dupla UTP és a koax a végső épületbe. Te valószínű abban az épületben laksz ahova a dupla UTP-n jön a net, mert nem említetted, hogy találkoztál optikával.
Itt Pécsett sok helyen így csináltuk, de persze ez eltérhet.
Várjuk a képeket! -
Scrym
tag
Én nagyon megnéznék 1-2 fotót! ;-) Csinálhatnál, ha időd engedi.
Egyébként tényleg érdekes eset, gondolom valaki ért hozzá, azt rá kötött! :-D
Nem hiszem, hogy ez a szerelők műve lenne, bár ki tudja! :-)
Amúgy 2 szekrény van? Mert akkor a NODE az nem a Ti lépcsőházatokban van, mert oda kell +1 szekrény. Így valószínű, hogy az 55 lakásra egy szál optika jut.
Mondjuk itt mi max. 42 lakásnak húztunk egy 4 szálas optikát (amiből csak egy van használva!), lehet, hogy elég az 55 lakásnak is. -
Scrym
tag
Csak a 12-es optikától megy RG11-el (vastag koax-al) a több szekrényhez (pl.: egy 10emeletesben van a 3.emeleten 1-1 szekrény és a 8.-on 1-1), a szekrényektől ugyan úgy sima RG6-al (sima koax-al) megy a lakásokig.
Amúgy a 3. ig megy az optika, az táplálja meg az 1-5. emeletet.
A 6-10emelet a 8. emeleti szekrényhez van kötve és az össze van kötve a 3emeleti optikai szekrénnyel kettő UTP-vel. Ugye az max. 200Mbit.
Nos, a 6-10 emelet az mondjuk 15 lakás. Akkor ha mindenki megrendelni onnantól a kox netet és totál ki is szeretné használni, nem tudná, mert annak a 15 lakásnak max. 200 Mbit jut.
Jobb volna ezt lerajzolni, nehéz elmagyarázni! -
Scrym
tag
Egy optikai szál akár több Gbit-et is elbír, ez igazából a hálózati eszköztől függ.
Mondok egy Pécsi példát mivel mi itt melózunk.
Van mondjuk egy dupla 10 emeletes egymás mellett (60 lakás).
Az egyikbe behúzunk egy 12 eres optikát (amiből csak két szál van felhasználva, az egyik a tv, a másik a net), a tv onnantól RG11-el megy tovább, és 12 optikától egy 4 eres optikával (amiből egy szálat használunk) összekötjük a másik épületet (30 lakás).
Szóval akkor egy szál van 30 lakásra. Most azt nem tom, hogy az eszközök mire vannak optimalizálva, de nincs kihasználva a szál. És nem is lesz, mivel nem éri meg olyan eszközt vennie a Digi-nek, hogy kokszra tólja.
És igen ki van találva okosba, mert ha mindenki előfizetne a lépcsőházba és mindenki töltene ezerrel, nem menne már max. sávszélen. (itt nálunk pl. már érezhető a pár honnappal ezelőtti állapothoz képes, hogy több felhasználó lett, mert 7végén, meg estefelé már nem full a feltöltés)
Ezért találták ki ezt a garantált értéket, amit az előttem már említették.
De nincs ezzel semmi gond, szerintem. Mert nagyon ideális az ár, ehhez a sávszélhez. Ha meg tényleg mindenki rákötne és tényleg mindenki torrent mániás lenne, és nagyon gáz lenne a net úgy is rákötnének még egy szálat, vagy komolyabb switch-et tennének be, úgyhogy no para!!!!!!!
Nagy vonalakban ennyi, remélem érthető voltam valamelyest. -
Scrym
tag
Én úgy tudom, azért lett csomagváltás, mert ugye van egy-kettő szolgáltató aki szintén elkezdte a LAN-Netet! Hasonló árral, hasonló sávszéllel. Na! Nekik akartak odaverni ezzel! Hogy kicsit elcsitítsák a feltörekvő próbálkozásukat...
Amúgy valaki kérdezte Komlót.
-=Libria=-
Bocsi csak nem voltam net közelben. Szóval, elvileg most indul majd be ősszel a csillagpont kiépítés, az optika még arrébb van, szóval türelem!
Pontosabbat én sem tok!coolmpi
Én is csak földi halandó vok, csak a Digi-nek melózunk. És sajna van olyan tényleg, hogy nagyon eltökölnek bizonyos területeken.
Higgyétek el néha nagyon sok érdekes tényező akadályozza a kiépítést és az élesztést!
Üdv! -
Scrym
tag
Lehet valamilyen okból kifolyólag nem tudták rákötni még a gerincre (rossz helyen az akna, megtört PE-T cső, a ház megközelítésével akadtak gondok, stb.)
Itt Pécsen is sok helyen van ilyen, pl. most is olyan helyeket csinálunk ahol már hónapok óta él a rendszer, 1-2 ház kivételével, mert ott valami bibi volt!
Vagy netán az optika is bent van már?!?!?!?! -
Scrym
tag
Ma Router nélkül használtam a netem és a hálózatban láttam egy csomó munkacsoportot meg gépeket. Gondolom a lépcsőházban lévő Digi felhasználókat! Nem semmi!
Ez ám a LAN hálózat! Gyorsan visszadobtam a Router-t nem ám lelopnak valamit!
-
Scrym
tag
Hát gyerekek tényleg emeltek!!!!!!
Most jöttem haza és a StartNet-emmel 2.4 MB-vel töltök le!!!!!!!!!!!
Nem semmi! Remélem nem csak egy tesztüzemmód!!!
Nem tud valaki valami hivatalosat, hogy ez most tényleg így lesz!?!?!?! -
Scrym
tag
válasz
Sh@dowMAN007 #1169 üzenetére
Én ilyenről még nem hallottam!!!!!!!! -
Scrym
tag
Üdvözletem Urak!
Adott a DigiNet-ünk, StartNet (10/10)! Két gépre van szétosztva vezetékesen, egy D-link di-524 Routerral. Az egyik gép a Router-től kb. 1 m-es kábellal van összekötve, a másik az enyém a másik szobában van, kb. egy 25m-es kábellal összekötve. A helyzet a következő, nálam valamiért kissé lassabb szokott lenni a net.
Pl. Speedtest, a közeli gépnél a szokásos 10Mbit a letöltés, 15Mbit a fel, ping max. 5. Ez így szép is jó, így kell ennek lennie!
Átjövök hozzám, ping 25-266(tegnap ennyi volt), letöltés általában megvan a 10 Mbit, feltöltés max. 5-6 Mbit! Tom miért panaszkodok, más összetenné a két kezét, ha ilyen nete volna, de mégis érdekesnek tartom ezt a jelenséget és szeretnék a végére járni, hogy miért van ez! Persze üresjáratban próbáltam, nem futott semmi a háttérben. Azóta már a rendszert is újraraktam és változatlan a szitu! Túl hosszú lenne a kábelem?!?!?!?!?!?!?!?
Nem hiszem, mert hát a 25 m az nem olyan sok, azt bírnia kéne! Na meg hát, ha a LAN-t használom akkor használja közel a full sávszélet (100Mbit)! Már próbáltam, hogy felcseréltem a Routeren a két kábelt, ugyan ez a helyzet! Router Reset is megvolt!
Esetleg van valami ötletetek?????
Előre is köszi skacok! -
Scrym
tag
Az, hogy fúrtak, faragtak, meg fel van csatornázva az épület még nem jelenti feltétlen azt, hogy mostanában már élni is fog a rendszer! Sajna ez van!
Erre egy példa, pl. pont ma mentünk behúzni az egyik lépcsőházba az optikát, ahol pontosan tavaly nyáron építettük ki a csillagpontot!
És az élesztés is hátra van még! Úgyhogy nem olyan egyszerű a dolog! -
Scrym
tag
válasz
bougiemen #952 üzenetére
Nem vok Veszprémi, úgyhogy az ottani netről nem tok nyilatkozni (a Pécsi jó), az viszont fenn van az oldalukon, hogy mely Routerral kompatibilis a Digi Net:
http://digizrt.hu/net.htmlJah, és szerintem nem minden esetben fúrnak, pl. nálunk már volt egy kis lyuk, még annó a telefon ment át rajta, nálunk ott dugták át az UTP-t!
-
Scrym
tag
Én is úgy tudom, hogy magyar az IP!
Már csak azért is mert a torrent kliensnél is, magyar zászlócska van az IP mellett! -
-
Scrym
tag
válasz
BusyChild #795 üzenetére
Üdv!
- hát a belföldi ping az olyan 17-24 között szokott lenni nálam!
- a torrentezés nálam teljesen stabil, szépen működik minden, és semmiféle korlátozásról nem tok
- csütörtökön rendeltük, szombaton jöttek bekötni, kb. fél óra, behozzák az UTP (meg a koaxiálist is ha TV-zni is akarsz), beállítják a PPPoE kapcsolatot, megmutatják a speedtest.net -en, a sebességed, azt ennyi!
- 10/10 - 2500Ft
- 15/15 - 3500Ft
- 20/20 - 4500Ft
- rejtett költség nincs semmi, fix IP-t esetleg igényelhetsz havi 2880Ft-ért
- és hát ugye nincs se bekötési díj, se hűségnyilatkozat -
Scrym
tag
válasz
BusyChild #792 üzenetére
Én is itt használom a netet Pécsen Kertvárosban (Kodolányi)! Én megvagyok vele elégedve! Kb. 1 hónapja kötötték be (10/10Mbit)! A sebességel még soha nem volt gond, sőt a feltöltés volt hogy 14-15 Mbit volt! Eddig kétszer volt olyan, hogy nem volt net, először, kb. fél óra, de akkor kinéztem az ablakon, és láttam, hogy itt a Digis kocsi, úgyhogy lehet hogy valamit buheráltak a szekrényekben, másodszor meg 1-2 órát nem volt net, de akkor valami központi hiba miatt nem volt! Azon kívül teljesen jó! Sőt szuper! Én teljesen megvok elégedve! És mindez 2500Ft-ért! Ez a nem mindegy!
-
Scrym
tag
Sok helyen úgy van, hogy az épületekben már réges rég kiépítették, de a gerincre csak jóval később tudnak csatlakozni! Az a rész szerencsés ahol a város alatt van földalatti alagút rendszer (mint pl.: itt Pécsen, Kertvárosban), mert ide hamar be lehetett húzni az optikát, máshol ahol nincs alagút rendszer ott bezony megkell várni még a földmunkával készlesznek!
-
Scrym
tag
Az egyik dobozba a swich kerül, az osztja az Internetet ugyebár, a másik dobozba pedig a koaxiális kábel megy, meg az elosztók hozzá, szóval az a TV-zéshez kell! ;-)
Mihamarabbi bekötést, és jó villámgyors netezést! ;-) -
Scrym
tag
válasz
#35962624 #692 üzenetére
Üdv!
Én szerintem mindenképp megéri váltani, már csak az ár és a feltöltési sebesség miatt is! Nekünk most kötötték be szombaton, mondjuk mi a 10/10-st kértük! Elég az is, jó gyors így is! A SpeedTest 15Mbit-s feltöltést mutatott, mondjuk torrentnél még 12Mbit-nél nem ment feljebb, de hát ez így is több mint a max. a StartNet-nél! :-D
Mivel csak pár napja van meg, nagy tapasztalatom még nincs! Eddig jelesen szerepelt, mind letöltésben, mind feltöltésben, és stabilitásban is!
Ha engem kérdezel, akkor azt mondom hívd a Digi szerelőket! ;-) -
Scrym
tag
Hello!
Mi a 7en akarjuk beköttetni a 10/10-s csomagot (elég az is!)! Itt Pécsen Kertvárosban már szinte mindenhol ki van építve, tavaly nyáron én is a Digi-sekkel melóztam, mikor az épületekben építettük ki a hálózatot, és a föld alatti alagút rendszerbe az optikát fektettük le!
Csak egy-két kérdésem lenne! Mennyire éri meg fix IP-t, kérni? Azt egyszer kell kifizetni, vagy havonta fizetni kell érte? Csak azért, mert gonoltunk rá, hogy igényeljünk fix IP-t, mert hallottunk olyat, hogy páran panaszkodtak, hogy többször IP cím ütközés van a dinamikus IP miatt! Ha van valakinek valami tapasztalata, ötlete, szivesen fogadom! Az is érdekelne, hogy mennyire stabil a net, nincs sűrűn túlterhelve, ingadozás, ledobálás???
Előre is nagyon köszi!
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M