- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
Nem tudjátok, az ÁSZF-ben szerepel valahol ez az új "2 havonta számláznak" dolog? Mert engem nagyon kezd bosszantani...
-
Sziasztok.
Mai napon a digi ügyfélkapumon megjelent az új számla, amit augusztus 31-ig kell majd kifizetnem. Kíváncsi lettem volna a számla részletezésére, de rákattintva csak krikrakszok, meg error-ok vannak. A korábbi számlák jók. A digimobil miatt lettem volna kíváncsi a részletes számlára.
Másnak is ilyen? Már akinek van ügyfélkapuja. -
DonMaster
addikt
válasz
Gézengúz #73985 üzenetére
jah hát tőle nem szívja el a feltöltést így továbbra is a top10ben marad ncore-on.
ö csak örül ennek. a másik meg levan tojva.
persze ha nem kell gyors net és a digi igy is úgy is csak optika 1000-ret ad, akkor oké, de én maradnák a kábeles verziónál nem szívatnám magam, de kinek mi a jó. van aki szeret szívni.MrSpock
akkor ne optikát vid hanem cat5e kábelt. házilag .
-
Koenig92
csendes tag
Sziasztok,
Hogy lehet ez?
https://www.speedtest.net/result/84167332641000/300am van elvileg.
Üdv
-
Cr00py
senior tag
válasz
RLND95 #73975 üzenetére
Mindenkinek dinamikus van, fix ip-t tudtommal csak üzleti csomaghoz lehet rendelni, de nem is az a lényeg.
Sőt, ha routert használsz, akkor nem is neked kell csatlakoznod, hanem a router teszi ezt helyetted, ergo felesleges állandóan újracsatlakozni. Nálam pl van ,hogy /hónapokat, éveket ment még ftth-ra váltás előtt. Akkor szakadt meg, ha áramszünet volt.
A router webadminban keresd meg a wan ip-t, majd nyisd meg a korábban általam linkelt oldalt, ott is mutat egy ip-t a port előtt, ezt a kettőt hasonlítsd össze, ha ugyanaz, akkor jó, ha nem, vagy ha 100-al kezdődik, akkor natolva vagy.
A port check az már egy más kérdés, ahoz neked kell a routerben portot nyitnod manuálisan, amihez kell, pl: torrent, stb.
-
woodworm
veterán
válasz
MrSpock #73976 üzenetére
Nincs ezzel gond, ha elfogadod a kompromisszumokat. A WDS nem szabványos megoldás, valószínűleg nem fog működni. Mindenesetre lehet vele próbálkozni.
Az n18u tud repeater üzemmódot, azzal több sikert lehet elérni. A sebesség pedig nem lesz túl acélos, a 40-50 Mbit már jó eredmény lesz.(#73975) RLND95
Azon az eszközön, amelyik a pppoe kapcsolat létrehozását végzi, a kapott wan címet kell összehasonlítani a port test oldal által mutatottal. Ha 100-assal kezdődik, akkor biztosan natolt. -
MrSpock
csendes tag
Sziasztok!
Hó végén jönnek hozzám is behúzni az optikát. Az lenne a kérdésem, hogy az összefoglalóban csak kábeles összekötést említenek a Digis eszköz és saját router között. ASUS RT-N18U-val vezeték nélkül nem lehet rácsatlakozni? Pl. WDS-sel?
-
Sanyi.mTs
addikt
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én azt tapasztaltam, hogy a digis fiberhome ont-nek jobb a 2.4GHz-es wifije, mint a tp link c5-é max teljesítményen.
Fttb-nél "A" helyen volt a c5, "B" helyen 10/100-es switch. Ftth-ra váltás után "A" helyen van a fiberhome, "B" helyen a c5. Most fiberhome-mal ott is van stabil wifi, ahol előtte fttb-n c5-tel nem volt. -
krisz166
csendes tag
nos a héten a sikeres digi router csere után ma beruháztam egy asus routerre, mi a legjobb megoldás, kérni a digit hogy állítsák át bridge üzemmódba vagy más?
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #73960 üzenetére
Ennyire azért nem vagyok hülye.
Nem írtam sehol, hogy megszűnt a digi előfizetésem, azt írtam, hogy költözés miatt már nem digi hálózatban használom az email címem (az előfizetést megtartottam, az albérlő használja).
-
DonMaster
addikt
válasz
Intruder2k5 #73960 üzenetére
az ugyan ugy megy a levesbe.
nem is értem miért használják többen azt elsődleges emailnek, még másod mailnek oké, regelj gmail freemail stb-re ami mindenhol ugyan ugy megy, a szolgáltatós sosem volt fix, max arra jo hogy a szolgáltationak azon keresztül irj, de azon kivül nem látom sok hasznát. -
-
törölt tag
Sziasztok,
Költözés miatt szeretném tovább használni @hdsnet.hu emailcímemet Outlookban, azonban pár nap idegen hálózatos használat után smtp hibával ledobott a szerver.
A Digi ügyfélszolgálata kérdésemre elmondta, hogy használható Outlookban az email fiók, de a 25-ös smtp port az hálózaton belülről működik csak.
Abban az esetben ha valaki a DIGI Kft.-től kapott email címét szeretné használni másik szolgáltató internet kapcsolatára csatlakozva, minden esetben az adott szolgáltató SMTP szerverét kell megadnia ahhoz a leveleket küldhessen. Ebben az esetben érdemes ha több internet szolgáltatást használ, akkor a GMAIL SMTP szerverét megadni, így elkerülve azt, hogy minden egyes más szolgáltató internetére való csatlakozáskor szükséges legyen a kimenő levelek kiszolgálóját átírni.
Nem tudom belőni az Outlookot úgy, hogy működjön. Pop 3-ra megadom a digi-s adatokat, smtpnek azt, ami a leírásban van, az Outlook eldobja hibával, hogy nem sikerült csatlakozni a kimenő levelek SMTP kiszolgálójához.
Van valakinek tippje, hogy tudnám a fiókom tovább használni úgy, hogy már nem a digi az internetszolgáltatóm?
-
varso
tag
válasz
RLND95 #73953 üzenetére
Állíts be egy másik DNS szolgáltatót a gépeden vagy a saját routeredben (Huawei ONT-ban nem tudsz beállítani DNS-t)! Alapból a DIGI DNS-t használod, érdemes beállítani a Google DNS-eket (8.8.8.8) vagy a Cloudflare DNS-t (1.1.1.1).
Én az utóbbit használom!
Egy próbát megér! 😊
Szerk.: Gépeden így tudsz beállítani másikat! link
-
RLND95
újonc
Sziasztok!
Nem tudom nálatok felmerült-e már ilyen gond, és bocsi ha rossz helyen keresgélek..Nos az utóbbi időben azt vettem észre hogy se az Origin, se a Uplay nem engedd be azt írja csatlakozási hiba, viszont internet elérésem van.. Pár weboldalnál azt írja nem lehet elérni viszont ha Operán átváltok VPN-re akkor már is bedobja az adott oldalt.
Digim van nekem is.
-
CirrMee
addikt
Mondjuk ha végigolvastad volna az ismertetőt (vagy a kb fél millió ugyanilyen kérdést itt a fórumban), ami itt díszeleg felül, ott leírják szépen mindjárt az első bejegyzésnél, hogy ilyen esetben telefonos ügyfélszolgálat, majd átkéreted a terminált bridge módba, majd örülsz.
-
TBMC
addikt
sziasztok!
?kérdés?
adott egy kertes ház, most húztak frissen üvegszálast.
van lehetőség a digi modem/router kiiktatására valahogy? (nem találtam rá opciót, de lehet vak vagyok)
- jelenleg ugye a digi routerjébe megy az üvegszálas, majd ahhoz csatlakoztatom az ac86u-t.DE szeretném az asus ac86u routert megtenni elsődleges routernek, mert így jelenleg csak APként tud üzemelni...
kivitelezhető ez valahogy?
előre is köszi!
-
CirrMee
addikt
válasz
woodworm #73947 üzenetére
Szvsz megy ott a nagyobb tempó, csak be kellene fáradni a 'szolira elindítani a váltást, meg ha van telefon, eldönteni azt, hogy fel lehet e áldozni a nagyobb tempóért (hacsak nem tudnak adni egy polcon pihenő 298 -ast). Okosabbak meg mi is csak akkor leszünk, ha elkezdte a kolléga végigjárni az utat.
-
CirrMee
addikt
válasz
Drenadar #73942 üzenetére
Rosszul tudod.
Ha ennyit mérsz, az csak azt jelenti, hogy 100 -as portba vagy kapcsolva, ahogy mindenki mást is oda pakolnak, aki csak erre fizet elő. A kereső általában nem téved - hogy van e szabad port, azt viszont nem fogja megmondani, irány az üf.szolgálat csomagmódosításért, és majd az illetékesek megmondják nekik (lásd műszaki felmérés szöveg). -
Drenadar
veterán
ha 91megát mérek sebességteszttel, akkor jól tudom hogy nálunk csak 100-as switch van, hiába adja ki azt a cím kereső, hogy akár még az 500-as net is menne, erre nem sok esély van?
-
Cr00py
senior tag
válasz
CirrMee #73939 üzenetére
Nyugi, én sem kaptam semmi értesítést. Még most sem jött erre felé sem üzletkötő, sem szórólap, semmi. Ebben a lépcsőházban csak Én vagyok FTTH-n, illetve a közelben is akiktől érdeklődtem, sokan nem is tudják, hogy már van. ( Gondolom az is közrejátszik, hogy nincs elég ember, ezért nem hírdetik agyba-főbe még, persze ez csak az én véleményem. ) Az tűnt fel, hogy szerelik a lh-ban a fehér dobozokat. Itt szerencsés helyzet volt, mert a szerelés, illetve a tényleges rendelhetőség között csak 1 hét telt el. Minden nap néztem a digi oldalán, amint jelezte az FTTH-t, mentem is be személyesen. ~ 1 hétre rá jöttek is átkötni FTTB-ről.
FTTH területen már csak gigabites net van, nincs több opció. Tehát ha a címed megadása után FTTH 1000 jelenik meg, akkor menj be egy közelben lévő Digi Pont-ba, és köss új szerződést, amennyiben szeretnéd igénybe venni az adott szolgáltatást.
-
DonMaster
addikt
válasz
CirrMee #73937 üzenetére
ha a digi oldalán beirod a cimedet, ott mit ir? ha ott ftth-t ir akkor jah mehetsz átszerzödni ftth-ra.
üzletkötök mindig késöbb keresnek meg mint ahogy elindul 1 terület. aki szemfüles az idöben bemegy ügyfélszolgálatra és átvált vagy átszerzödik, véletlenülse email vagy telefonosban teszi mert azok nagyon hosszu idöre is kitolodhatnak . -
CirrMee
addikt
Az imént valami fészbúkos hirdetősdiből ajánlottak egy net(csomag/szolgáltató) keresőt, na mondom tegyük próbára, hogy mennyire pontos. Megakadt a szemem aztán azon, hogy van a Diginek nálunk ezres csomagja, ami hónapok óta ugye csak FTTH -n van. Mivel a kereső a technológiát nem írja le, mondom viccből bedobom a Digi címkeresőjébe. Jött is a meglepi, miszerint nálunk csak FTTH 1000 csomag van, holott ilyesmiről nem tudok, és nem is jött értesítés, hogy mostanában jönnek majd szerelni.
Konkrétan ez a találat mit jelent? Lehet már köttetni az optikait...?
-
válasz
powerup2 #73933 üzenetére
Még annyival egészíteném ki az előttem szólókat, hogy a CI modul (DIGI-nél Smart CAM vagy mi) nagyrészt hiánycikk, így ha szükséged van arra a néhány darab kódolt csatornára is, akkor vagy megelégszel a box-al, vagy esetleg heteket is várnod kell a CI modulra. De ez inkább a DIGI TV topikba tartozik, a net az tisztább ügy.
-
-
powerup2
addikt
Hamarosan váltok t-home-ról digire kérdezném hogy milyen beltéri egységet adnak és annak milyen a wifi része mennyire erős vele a jel ? Tv-nél a ci modult kér az ember hbo többi csatorna úgy elérhető vagy kell a beltéri ?
-
DonMaster
addikt
válasz
Kolondrum #73931 üzenetére
nem a gyors netről van szó .
de összehasonlításként nem lehet összehasonlítani 150mbits vs 1000mbits árakat
1tv vs korlátlan tv -t. Mert ugye 2.tv-nél 300-1000Ft plusz költség a Telekomnál és max 3 tv lehet.Ennyi erővel mindigtv és 3e ft-os korlátlan flottás mobilnet, az is olcsóbb a Digi-nél .
jah hogy x csatorna van és csak x sebesség és nem 1-6ms ping hanem 15-50ms ping. -
válasz
DonMaster #73928 üzenetére
Pedig az, olcsóbb a havim mint azzal lenne. Lehet h Pesten nektek nagy net kell meg ilyenek, ide nem. 100-as az útán kötött routerem wan portja, cserébe 2 utcára is látom a routert, hidd el kell ekkora teleknél
Brandynew! Minek? Net fent olvasható, tv-ből 5 aktív csatorna van, 82-es full hd tv-n,vez. telefon ha fél év alatt 10 percet megy már sok.
Itt a digi stabilitása nem épp jó hírű. Amikor szerelték a Telekom rendszerét barmolták, sokan ugrottak át, mert jött egy szél és nem volt net, csak azóta megoldódott és durván csökkentek az árak.
Az más téma, hogy szerelők úgy jöttek mentek itt, hogy már vártam h jöjjön bebszom az szélvédőt 20-as övezetben 80-al.
Na mind1 nektek az nekem ez legyetek jók. -
adika4444
addikt
válasz
Intruder2k5 #73913 üzenetére
Az érdekes az, hogy nem ment lenntebb a sebesség mint délelőtt, a 600 Mbps végig megvolt. Holnap reggel megnézem 6 fele.
Most több szerveren is 750/260 jön, szóval tényleg terheltség lehet...
(#73929) Brandynew:
Ha csak a kizárólagos internetet nézem optikán, a Telekom bőven megéri a felárát... Amúgy egyetértek, ahol nincs T optika (márpedig sok helyen nincs), ott tényleg a DIGI a legjobb... TV-ben viszont egyértelmű DIGI, szóval ha már mindkettő kell, akkor nincs kérdés.A konkrét esetben pedig lehet hogy úgy olcsóbb a T, hogy nem térülne meg a DIGI behúzása (ásás és társai), hiába az olcsóbb havidíj. Ettől független hasonló esetben én minden követ megmozgatnék a DIGI-ért, de mindenkinek más a prioritása, nekem a net az az elsők közt van.
-
Brandynew
őstag
válasz
DonMaster #73928 üzenetére
Nyilvánvalóan nem olcsóbb. Ha valahol több szolgáltató is jelen van, és köztük van a Digi is, akkor fel sem kell merüljön kérdésként, hogy a Digi legyen-e a választott, mert stabilitásban, megbízhatóságban messze az összes többi szolgáltató fölött van, ehhez jön hozzá az, hogy mellékesen a legolcsóbb szolgáltató az országban. Nyilván vannak hibái a Diginek is, de sokkal kevesebb vele a szívás, mint pl. UPC-vel vagy Telekommal.
-
válasz
Dark Archon #73924 üzenetére
Régen telefon jött be róla, ma a koax.
Már korábban mondta az ügynök és a szerelők is, hogy oda ők semmit. bejöhetett volna a 230-os vezetéken, de az is úgy csendben.Mr. Janó!most ások hátulról előre 5x10-es réznek villany autó töltőnek, kert vorozdában stb. A füvem senki nem ássa fel a kaputól a házig.
Oszlop gond és a té olcsóbb, a működése (már) stabil (ehhez is a digi jelenléte kellett) box ide box oda. -
Geth
veterán
Manuális port forward.
A rengeteg eszköz nem lehet kifogás (egyáltalán összeszámoltad hány portra/port range-re lenne szükség?).
Tesztelted, hogy a használt UPnP biztonságos-e? (Sok implementáció kívülről jövő kérésekre is boldogan portot nyit)
Ráadásul (jobb esetben) nem igényel a manuális sem napi szintű karbantartást, egyszer létrehozod és jónapot. -
z1RoX
tag
Na végülis az volt a gond h az upnp hiába írta ki h nyitotta a portót de az a gyakorlatban nem működött. A kérdésem az hogy akkor router csere vagy mitcsinaljak? Upnp port nyitás kéne nekem mert rengeteg eszközöm van. Vagy vissza kérjem a digitol bridge modot és a fiberhome maradjon. Nem tudom hogy a fiberhome rendesen nyitja e a portokat upnp n. Az 5ghz wifi akkor bukik de nem tudok már jobbat.
-
-
válasz
Dark Archon #73921 üzenetére
És állít oszlopot nekem a digi? Mert a telekomé amiről bejön.
Nem az utcáról kapom közvetlenül. -
válasz
Kolondrum #73920 üzenetére
Digi olcsóbb, gyorsabb, a tévéhez nem kell set-top box. Miért maradtál?
Én alig várom, hogy a Digi mobilos lefedettsége is jó legyen, a három kartellszolgáltató kénytelen lesz átgondolni az üzletpolitikáját. Szomorú egyébként, hogy a bőrt is lehúzzák az emberről, ha nincs választásod.
-
Üdv! Mint érdekességet írom. Telekom volt itt évek óta, hosszú hosszú évek óta. Aztán jött a Digi, volt ügynök stb. Eljött a nap, lejárt a Té hűség. Bementünk, hogy mit ajánlanak. Hirtelen a több mint 10k-s haviból lett, nem egész 6k/hó. Tv maradt mint régen, vez.telefon alap, net 150mega. Naná, hogy maradt. Szóval tipikus esete a versenynek, ahol én nyertem.
Netről: Wifin 50 felett korábban sem jött át telefonra. 5GHz-n hiába, ha kertes ház lévén a házon kívül csak a 2.4 nyerő.
Szóval köszi Digi. -
ROBREGGAE
tag
Sziasztok. Az elmúlt pár napban észrevettem, hogy lassabb a net(konkrétan mintha 100 megabitre lennék korlátozva), illetve később meg is szakadt a net. Adapternél a sebesség 1 gigát ír, szóval a kábellel gondolom nincs probléma. Bridge módban van egyébként, PPPOE a kapcsolat típusa. Ha kihúzom meg visszadugom az ONT-ot, akkor visszajön a megfelelő sebesség(600-700 körül). Valameddig tart, de pl. ma is elment...
Jó kérdés, hogy akkor most a Digivel van probléma vagy a routeremmel, ami egy TP-link Archer C1200 2.0 egész pontosan...
-
válasz
adika4444 #73912 üzenetére
Még korán van, most van a csúcsidő. Reggel mikor kelsz? 6 óra körül még mérhetsz egyet, akkor még nincs komolyabb terhelés.
-
-
z1RoX
tag
Sziasztok,
1 hónapja el költöztem otthonról és digi van nálunk. Be is kötötték, bridge módot kértem egy tp link archer c1200 szórja a netet. Van net, van ipv6 upnp onolva, de amikor megjött a nasom és üzembe helyeztem fel is raktam rá a plexet de nem müködött a távoli elérés.. Digit felhívtam vegyenek ki a natolásból de elvileg nem is voltam natolva. Több napja próbálkozok mindenféle beállításokkal és végül az maradt biztos hogy a laptopon futtatoma plex szervert (tökmindegy csak távoli elérés legyen) tesztként nem a nason, és a routerben benyomtam a dmz-t az ip-mre írtam és láss csodát müködik. De! a kérdésem az, lenne ez mitől lehet? upnp nyitotta portot, port forwadingot is használtam de csak a dmz-vel müködött rendesen. Előre is köszönöm a segítséget!
-
TeeJay
félisten
-
robyg
senior tag
Üdv Skacok.
A véleményeteket szeretném kikérni.
Digi 500as netem van de ha majd ideérnek egyszer a szerelők lesz 1000es.
Kérdésem egy Tp-Link Archer A7 jó vétel lenne?
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest