- sellerbuyer: ScreenX technológia élmények az Arénában
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
Sisco2
tag
válasz
Laccoss #75192 üzenetére
Köszi
Ez lehet szerinted router hiba is? Egy 8-10 éves TPLink 1043NDv2 gyűri az ipart.
Azért nem gondolnék erre mert ha kondi kiszáradás bármi akkor más gondom is lenne vele szerintem, de semmi, sőt egyébként mint írtam is hasít rendesen. (packet losst leszámítva)Este megpróbálok közvetlenül a gépből tracelni.
-
Laccoss
addikt
válasz
tibike8 #75188 üzenetére
A routerbe be kell akkor lépnie (user/digi felhasználónév/jelszó práossal), kábellel ajánlott.
@new card: A request timeout csak annyit jelent, hogy úgy van beállítva az eszköz, nem hiba. Pl. nem tudod pingelni sem, mert nem jön vissza a ping. ICMP tiltva lehet.
Az viszont probléma lehet, hogy miért van neked annyi, mikor nálam kb. max 1 hop ilyen 7 hop-ból.
-
Sisco2
tag
Sziasztok
(Kispest, FTTB. Router TL-WR1043ND V2.)
Digi 500-as csomagom van évek óta. Speedtest -en minden oké 1ms, 540/230mbps stb
Játékokkal pl. Apex legend-sel van gondom packet loss -ol folyamatosan (játékonként 4-5 megöli a gameplayt) ezért szinte játszhatatlan. Más is tapasztal ilyet aki játszik apexet digis nettel?Másik kérdésem ami talán összefügg az első problémával.
Ha bármit tracert -el megnézek (google.hu, bix.hu) mindenhol szinte minden második hop request timed out de legalább 4-5 az egész trace végéig.Ez mitől van, másnál is ez a helyzet?
Natolva vagyok már egy ideje azt látom, ezek a problémák lehetnek a natolás miatt, jelentsem be vagy mi a teendő ilyenkor? -
tibike8
őstag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek FiberHome AN5506-02-FG eszköze van. A kérdés, hogy az SSID meg a default wifi kulcs rajta van valahol. Pl matricán mint a ZTE-ken? Én nem vagyok a közelében, nem tudom átnézni az eszközt. -
-
Laccoss
addikt
válasz
John D'oh #75180 üzenetére
Mármint sikerült win7nél pppoe kapcsolatot létrehozni, és fellépni netre? Akkor bontsd a kapcsolatot, és dugd a routert az utp kábelre, majd abból egy kábelt húzz a géphez, és a routerbe állítsd be a pppoe kapcsolatot ugyanúgy ahogy a gépen csináltad.
Géped kap ipcímet a routertől?
-
John D'oh
senior tag
Na most win7 alatt router nelkul osszejott. Akkor ott lesz a hiba csak nem tudom hogy mi.
-
-
ROBREGGAE
tag
válasz
castiels #75141 üzenetére
Nekem is beakad a kép Digi Onlineban, böngésző alól. Általában a Digi Sportot nézem rajta. Próbáltam kikapcsolni a hardveres gyorsítást, de nem sokkal lett jobb. Nem gondolom, hogy nálunk lenne hiba, mert egy időben mindenféle beállítást próbáltam. Mediaklikken sosem csinál ilyet, mikor meccset nézek...
-
John D'oh
senior tag
Sziasztok!
Kis segitsegre lenne szuksegem. Kaptam egy papirt felhaszalonevvel es jelszoval ami eddig rendben is van de szerepel meg egy masik jelszo a papiron ami az iras szerint az internetkapcsolathoz kell. Nem igazan ertem miert van ketto jelszo. A routeremen tomatousb van. Ott probaltam pppoe kapcsolatot letrehozni a felhasznalomevvel es az alatta levo jelszoval de sikertelenul. Mit csinalok rosszul ?
-
adika4444
addikt
válasz
Dannyboy#1 #75168 üzenetére
Ha az IP-k egyeznek, akkor DIGI részről nem lehet gond. Nézd meg, hogy a kiszolgáló eszközön a tűzfal nem blokkolja-e a 80-as portot. Gondolom webszerverről van szó.
-
daikonblaze
csendes tag
Sziasztok
Végre 2 év után hozzánk is bekötötték a diginet 1000-ret. Eléggé fű alatt kötögetik befelé, gondolom nehogy lerohanják őket. Én is csak akkor tudtam meg hogy lehet, amikor véletlenül rákérdeztem az ügyfélszolgálati irodában.
Ha már szóba került a wifi, nekem is lenne egypár kérdésem. Hátha tudtok segíteni.
Az ONT eszközt bridge módba kértem és a saját routeremet használom.
Konkrétan ezt a típust: Asus RT-AC58U
Kábelen hozza a 700Mbit fölötti értékeket, néha kicsit többet, de a wifi szerintem nem az igazi. Lehet valami beállítás kérdése nem tudom. A router a mellettem lévő szobában van, egy sima téglafallal van elválasztva a két szoba.
Egy Asus USB-AC68 usb sticket használok.
2.4 GHz-en 70-90Mbit a max, 5 GHz -en 170-190Mbit körül van a letöltés.
Érdekes módon a feltöltés mindkét frekvencián 350Mbit fölött van.
A válaszokat előre is köszönöm. -
Dannyboy#1
csendes tag
Sziasztok,
Biztos volt már a kérdés, de gyors keresés után, és a GYIKot átolvasva nem találtam a megoldást.
Adott egy TL-WR840N TP-Link router, amin ki kellene nyitnom a 80-as portot.
Forwardingnál kinyitottam a portot (Serv. port 80, IP-nél az eszköz staticja van, Portnál is 80), elvileg nincs NAT (10 perccel ezelőttig nagyon azt se tudtam hogy ilyen dolog létezik, de a WAN ip-m és a publikus IP-m megegyezik.)
Gyakorlatilag mindent végignéztem, nem tudom mi lehet gond, de gyanítom, valami triviális.Köszönöm előre is az ötleteket.
-
Divinity
őstag
Sziasztok!
Gyors (és valószínűleg buta) kérdésem lenne.
Albérletben lakok így nem igazán akarom szétkapniJelenleg UPC van bekötve, mindössze egy koax lóg ki a nappali közepén a szegélyből, fogalmam sincs, hogy/honnan fut be odáig.
Digi tudna adni 500-as FTTB-t. A bejárati ajtó fölött szépen mennek is az UTP-k.Esélytelen, hogy a már belógatott koax-on menjenek ők is, ugye?
-
gyuri.sza
tag
válasz
woodworm #75159 üzenetére
Igen, bocsi, laptopra gondoltam, gbit-es hálókártyával, de igazából ha 400-500 Mbit/s jön, az már jó, a jelenlegi digis router 80Mbit/s-hez képest
egyébként érdemes usb 3.0-s routerre áldozni vagy pl. egy usb 2.0-s routerre kötött merevlemezről is akadásmentesen jöhet a 4k film, mondjuk tv-re?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
woodworm #75159 üzenetére
Írtam is hogy ez routerhez közeli mérés volt, távolabb, sok fal a router és az eszköz között nyilván jelentősen romlik a sebesség. Csak arra írtam példának, hogy ennyit kinyomhat WiFin a router, ideális körülmények között, de a gigabitet nem fogja. (P30 Proval mértem, nyilván ez is számít, gyengébb telefonnal nem fog ennyit menni)
-
Calogero
addikt
Kb 1 éve kötöttek át 500 FTTB-ről FTTH-ra. Tegnap telefonáltak az ügyfélszolgálatról hogy a korábban használt ZTE H298N-routerért kedden küldenek egy szerelőt.... ezt megcsinálhatta volna az átkötéskor is.
-
gyuri.sza
tag
válasz
Intruder2k5 #75151 üzenetére
-
-
adika4444
addikt
válasz
gyuri.sza #75145 üzenetére
2.4G Wi-Fi-n 300-as link a maximum amit első körben el lehet érni egy jobb Wi-Fi-s laptoppal, és normális routerrel. Ezen legjobb esetben 150 Mbps felett megy át picivel, inkább alatta. Ha gyors WLAN kell, akkor AC-s router kell és AC-s ellenoldal.
A sebesség növekedni fog, ha a munkalapot leadják, ha pár napon belül sem megy fel, és a géped hardvere megfelelő, jelentsd hibára. A vírusírtót érdemes leszedni, akárcsak az ilyen-olyan hálózatoptimalizáló csodákat (pl. Killer), ezek is foghatják a sebességet.
Saját router megléte esetén a Fiberhome átkérhető bridged módba, ilyenkor a te routered fogja felépíteni a kapcsolatot, annak minden előnyével együtt (egyszerű portforward, DDNS).
-
gyuri.sza
tag
Sziasztok!
Most volt itt a digi bekötni a gbit-es netet, kaptam egy Fiberhome An5506-02-fg routert, ez csak a 802.11bg wifit tud, így 70-80 Mbit/s a sebesség, kérdésem, hogyha vennék egy n-es wifiképes routert (pl. Tplink Archer C5), akkor kb mennyire tudna felmenni az átviteli sebesség? Elméletben ahogy tudom 600 Mbit/s-et tud, szóval egy 300as sebesség az valid lehet? Nektek, hogy van ez megoldva?
Illetve kábelről, bekötés után néztem 230Mbit/s volt, ez még változhat később? Vagy valami gond lehet itt? A szerelők azt mondták ők ezzel nem tudnak mit kezdeni, ki kell hívni a digitől egy arcot, aki jön a linuxos gépével és akkor megnézi, hogy mi a helyzet, viszont ez téves kihívás esetén kötbéres.
Köszi a válaszokat!
Üdv.:
Gyuri -
castiels
addikt
válasz
herdsman12 #75142 üzenetére
Nem ezzel van baj, hanem hogy pl a Digi Animalnál folyamatosan kockásodik a kép, be-be villan valami nem oda illő színes képsor a többinél meg csak szimplán ha húzódii a kakera akkor kivehető, hogy akadozva megy a kép de csak olyankor látható.
-
R3laX
addikt
[link] Rohadtul nem értem, hogy miért nem állítanak fel vmi. sorrendet. Prioritást élvezne az, aki valóban szeretné mondjuk, vagy esetleg ki is tudná használni. Mert eltakarodhatnak mostmár a jó .... életbe
. 14 hónapja ott az a szájba...... doboz az erkéllyel szemben. Megint sz@r az invitel, ne mondja nekem senki, hogy nem a felvásárlás miatt van...., mert azóta szar.
-
castiels
addikt
Sziasztok!
A Digi online-ban miért akadozik a kép vagyis szaggat, ha kameramozgás van az adásban? Ez csak nálam van vagy másnál is?
Androidon, Chromecast-en, Smart tv böngésző-ben is kivehető és látható és hát zavaró hogy nem olyan folyamatos.
-
4Grider
félisten
válasz
bajnokpityu #75139 üzenetére
Nagyon sok minden nem működik publikus ip cím nélkül. Pl. a saját routeren terminált vpn kiszolgálók egy része sem változó ip cím esetén. A kétszeres nat meg főleg nem jó egy csomó szolgáltatásnak.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Intruder2k5 #75137 üzenetére
Ertem, tehat nem minosegi, hanem inkabb szolgaltatasi megfontolasbol. Es az nem volt jo, hogy router mogott sajat router? Vagy portforward kicsit maceras lenne?
-
válasz
bajnokpityu #75136 üzenetére
Leginkabb az, hogy a sajat routerem kicsit flexibilisebben konfiguralhato; van OpenVPN (nem tudom, h a ZTE-n van-e).
-
válasz
bajnokpityu #75136 üzenetére
Nem azzal van gond, hogy nem bírja a sebességet. Nyilván ha ezt adják a gigás nethez, akkor bírnia kell, de szolgáltatásokat tekintve fapados. Akik saját routert használunk, egyéb okok miatt váltottunk, mint pl. biztonsági szempontok, hogy a LAN hálózat tűzfalát biztosító eszközhöz senki másnak ne legyen hozzáférése. Vagy plusz funkciók, USB-s alkalmazások, DDNS kliens, esetleg gyorsabb WiFi, részletes szülői felügyelet, stb. Én pl. időzített feladatokat (Linux scripteket) is futtatok a routeren, ami a szolgáltatói eszközön nem lehetséges, külön gépet meg emiatt nem fogok 7/24-ben járatni.
-
bajnokpityu
félisten
Mi előnye volt nálatok ha kihagytatok a gigás ZTE cucc router funkcióját? Alapbeallitasokon hagyva speedtest 1 2es ping, 800Mbit/sec le talán 300 fel. Egy napja megy VPN, tehát nem szakadt meg. Még
-
kicsiogre
tag
válasz
DonMaster #75121 üzenetére
Hello hatalmas köszönet neked reggel felhivtam őket fél 7 körül mikor készülődtem munkába és délután 1 kor már hivtak hogy jönnének ha jó nekem !! 10perc múlva itt voltak mértek a gépnél a doboznál ahol a lakásba bejön ott is és kiderült ami a lakásban van kábel az volt rossz cserélték és jó is lett nagyon szépen köszönöm a segítséget természetesen jár a sör neked. https://www.speedtest.net/result/8557790453 ---most ilyen.
-
Laccoss
addikt
válasz
Lackooo84 #75123 üzenetére
Ez azért is fura, mert átkötésnél az utp kábelt dugják át másik eszközbe, szóval nagyon mérni nincs mit (azt nem kell mérni, hogy CAT5E, vagy CAT6-os kábelen átmegy e az 500mbit). FTTH-nál már inkább, bár ott az ONT-t látja a központ, tehát megtudja állapítani a sebességet, az optikai kábel csillapítását, stb. Az, hogy felhasználói oldalról mennyi a sebesség, pedig a felhasználó eszközeitől, kábeleitől függ, a digi pedig az ONT utp portjáig garantálja a kiépítést. És pl. nálam is, csak a következő nap volt meg az 1000 mbit-es sebesség, mert állítólag míg le nem adják a munkalapot addig nem aktiválják be. Tehát laptopon mérni sem tudtak volna 1000 mbit-et a szereléskor. Persze lehet máshol, másképp csinálják.
Valószínűleg nem volt otthon, így nem jutottak be hozzá, és ezért nem kötötték le a telefont.
-
Morgal
aktív tag
-
Lackooo84
nagyúr
Nincs köze a nathoz, itt Tatabányán is lezajlott ugyanez a hiba úgy 3 hete. Elment-visszajött, a router meg folyamatosan azt írta, hogy nem jók a PPPoE bejelentkezési adatok.
Az meg, hogy az 500-as netnél meghagyják a telefon osztást, és nem húznak be legalább egy másik telefonkábelt, az meg epic fail... Pláne, hogy mérniük kéne addig nem hagyhatják el a helyszínt, anno nálam is, meg anyumnál is átkötéskor hozták a kis laptopjukat, és mikor végeztek ott mutatták, hogy okés.
-
DonMaster
addikt
-
kicsiogre
tag
-
kicsiogre
tag
válasz
CirrMee #75111 üzenetére
A gépnél lévő bizbaszból kihuztam a kábelt igy rádugva gépre se jó , mikor be lett kötve régen csomagba volt amibe telo is volt igy olcsóbb volt tehát akkor újra kéne kötniük a bejáratnál is a lakásban ? Elnézést a sok kérdésért elegem van hogy nem tudom megoldani , hu de mérges vagyok pont aznap kellet rosszul lennem nem tudtam ellenőrizni őket.
-
xeon forever
addikt
valamit ma faszkodtak....
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Dell Latitude 5420 i7-1185G7 16GB 256GB magyarbill. 1 év garancia
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Új Lenovo 14 Ideapad 5 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest