- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
Geth
veterán
válasz
vaakuum #72695 üzenetére
Egyrészt nem olvastad el amit írtam: annak hogy a kiosztott IPv6 cím/tartomány NEM FIX (ezen van a hangsúly) semmi köze a CGNAT-hoz.
Másrészt semmi akadálya hogy szolgáltatást futtass (a nem fix) IPv6-on miközben adott esetben CGNAT mögött vagy IPv4 szempontból. A probléma az, hogy ez a szolgáltatás innentől kezdve csak IPv6-on keresztül érhető el.
Példa: CGNAT esetén hiába érhető el IPv6-on a kamerarendszered, ha egy only IPv4 net előtt ülsz a nagyvilágban valahol, akkor nem fogod elérni (legalábbis közvetlenül). -
woodworm
veterán
válasz
st3v3np3t3r #72694 üzenetére
Nem a zárt port tényéről van szó, hanem, hogy zárt port mögül is lehet feltölteni, ha a címzett elérhető (neki nyitva a portja).
-
vaakuum
addikt
Ezt nem értem. Kérdésem lényege az volt, hogy a szemlátomást kevés ipv4 cím problematikájára létező két eltérő megoldás közül (ipv6 cím, vagy natolások tömkelege) melyik a praktikusabb jelenleg a diginek. Nem feltétlen technikai összehasonlításról volt szó...csak ha úgy nézzük, hogy mindkét technológia ipcím többletet eredményez amivel több felhasználót szolgálhatnak ki, akkor de...
-
zichie
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #72686 üzenetére
Szerencsére csak az ipv4 van natolva alapból, az ipv6 nem, az publikus, sőt az összes otthoni eszköznek publikus ipv6 címe van.
Ritkán használok torrentet, de azt tapasztaltam, hogy ipv6-os kliensek is csatlakoznak hozzám, tehát ha ipv4-en NAT van, akkor még passzív kliens ipv6-on csatlakozhat, mert ugyan ipv4-en passzív vagyok, de ipv6-on aktív.
Továbbá a távoli elérés is megoldható ipv6-on, ha az ipv4 natolva van. Tehát kikerülhető a natolás ipv6-al. Persze ipv6-on is változik az ip cím, de ez könnyen orvosolhato ddns-el (pl. dynv6). -
Geth
veterán
válasz
st3v3np3t3r #72689 üzenetére
CGNAT/zárt port mögé kívülről valóban nem tudnak kezdeményezni, de belülről kifele irányban semmi akadálya.
Valóban gyatrább a feltöltés, pont azért mert a hasonszőrű passzívok lényegében kiesnek, csak az aktívok nyitott portjai játszanak ilyenkor.
Szélsőséges esetben (mindenki passzív) ez jelentheti azt is hogy 0 forgalom van a swarmon. -
woodworm
veterán
válasz
st3v3np3t3r #72689 üzenetére
Ez csak az utorrent magyar fordításának egy rossz szófordulata.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
nekem sose ment a feltöltés a digineten, mindig azt írta hogy a port zárva, ha kívülről nem látják a portot, feltöltést nem tudnak kezdeményezni... ez akkor derült ki,mikor elöször lettünk digisek jó pár éve...voltunk digisek kb.2,4évig,majd trékomosok 3hónapig,most megint digisek... az első digis előfizetésnél sem ment elsőre a torrent,csak hébe-hóba,ez még kezdetekkor volt...
-
Geth
veterán
válasz
st3v3np3t3r #72686 üzenetére
Dehogyis, van feltöltés CGNAT mögül is!
Csak nem tudsz kapcsolódni másik passzívhoz. -
vaakuum
addikt
válasz
st3v3np3t3r #72683 üzenetére
Ok, de akkor ha én tudom, hogy nálam néha megy a torrent, akkor helyből kell kérnem egy publikus ip-t?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
vaakuum #72682 üzenetére
igen, mivel alapból csak ipv4 címet ad(az ipv6 még csak plusz cím,mivel nincs még globális átállás ipv6-ra,jobban mondva fokozatos az átállás,sok szervernek nincs,meg sok régi router,hálózati eszköz nem tudja kezelni az ipv6-ot)...a publikus ip-re leginkább annak van szüksége, aki távolról szeretne elérni valamit... egy egyszerű ember,aki csak internezezik(böngészés,youtube,email) annak nagyon felesleges a publikus ip... aki távmenedzsel vagy saját weboldalt üzemeltet,esetleg torrentezik,annak viszont ugye szükséges a publikus ip, de akár még a fix ip is(torrenthez mondjuk ez nem kell)...azért jobb a diginek a nattolás, mert egy publikus alá több alhálózati ip-t ki tud osztani, így akár pl. több 100 netező használhat 1 ip címet...
-
vaakuum
addikt
A dupla natolás jobb a diginek, mint ha ipv6 címet adna fixen?
-
hallga
csendes tag
Üdv!
Évekig használtam egy egyszerű Asus N12 router,amivel (mint nem profi felhasználó) többé-kevésbbé elégedett voltam.
Kényszerűségből lecseréltem egy elvileg modernebb,gyorsabb D-link DIR842-re. Filmletöltésnél ami eddig 1-2 perc alatt megtörtént,arra ezzel a készülékkel 8-10 percet kell várnom.
Mi lehet a magyarázat?
Kösz. -
-
adika4444
addikt
A Wi-Fi-n nem csak a hasznos, mérhető adat utazik, hanem megannyi kellék is. Az már egy nagyon optimista szituáció, ha az összeállt linksebesség (távolságfüggő) fele hasznos mérhető sebesség, a negyedével lehet majdnem biztosan számolni. A Wi-Fi-nél 0/0 a garantált sebesség, de azért ha összeáll egy link, az egy extrémebb eset, ha már az 1/4-e se jön össze. Pl. 300 Mbps linken a 70--80 Mbps mindig mérhető, 866-on a 200 Mbps is mindig megvan. De ehhez ugye kell, hogy ténylegesen fenntálljon adott linksebesség, pl. amikor leesik 180 Mbps-re a 2.4G N kapcsolatom, ott mindjárt 50 Mbps körül muzsikál.
Ezek a saját szubjektív tapasztalataim, szóval lehetnek ennél rosszabb eredmények, jobbakat meg már én is produkáltam. Meg láttam 150-es linknél 110 Mbps-os hasznos mért sebességet a router mellett állva. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
iMaverick #72659 üzenetére
miért nem teszitek fel tartósan a képeket? nem nyitja meg... ezért felesleges nyilvánosan képeket feltenni...
ráklikkelek a képre és:
"Not FoundThe requested URL /dl/upc/2019-05/9519_20190513_092747.jpg was not found on this server.
Apache Server at prohardver.hu Port 443"
-
DonMaster
addikt
csak is natolás lehet, mi a külsö ip-d és mti kap az az eszköz ami ppope-zik ?
ha ezek egyeznek és egyikse 100.x.x.x -es akkor téynleg nem vagy natolva, de akkor torrent kliens gondod van.
probálkozhatsz port nyitást , de xx21h ont-nél szerintem nem kell vagyis nekem azon belül nincs port forward és megy a feltöltés .probálj meg sok leech kevés seed-es torrentet.
ha ezek-se és nem a tüzfalad és virus irtod, akkor valami soft a gépeden.
(#72661) ToBeY
1200 az a 2,4ghz és 5ghz összeadva.
5ghz-en 866-at tud a többit 2,4ghz-en, csak ugye a ketött nem lehet párositani. + felfelé kerekitenek kicsit a marketingesek is. bár ha neked 1200-as kétn rultűák akkor átverés miatt vissza is viheted. más kérdés hogy a specben irja hogy 866+300 az az 1200 bár a dobozon wifi ként 1200-nak irják ami a vásárló átverése , onantol már attol függ menynire vesszük komolyan, hogy ez átverés vagy nem. -
rob83
aktív tag
Sziasztok. Decemberben kötötte be a digi a netet.Optika
Már akkor is feltünt,hogy torrentnèl nem tölt vissza szinte semmit.Azóta eltelt 5 hónap ès lassan kivágnak az oldalról mert nincs feltöltèsem !
Nem vagyok Natolva !Kliens:qbittorent
Volt valakinek hasonló gondja?
V -
Most nem azért, de a fotó alapján Huawei készüléket kaptál a Digi-től...
-
-
zoli62
addikt
válasz
Intruder2k5 #72623 üzenetére
PPPOE felcsatlakozási gondok voltak az elején. Egyébként érdekes, hogy 100/100-as FTTB stabilabban hozta a névleges sávszélességet, mint a 1000/300-as FTTH. Több gépen teszteltem böngészős sebességmérőkkel, de FTP kapcsolattal is.
-
válasz
vaakuum #72650 üzenetére
Ha a netet kéred, akkor csak az ONT-t hozzák. Hogy melyiket, az a "környéktől" függ.
szerk: a környék alatt értsd, hogy az adott környéken az ONT-nek az "ellenpárja" (PON) milyen gyártmányú... Ha Huawei, akkor Huawei ONT-t fogsz kapni. (Ezek jellemzően 1Gbps-es és egy 100Mbps-es LAN-nal bírnak, tehát a 3 vezetékes eszközhöz mindenképpen kell még switch is.)
-
vaakuum
addikt
Ha nekem csak a gigás FTTH internet kell a digitől, akkor is kapok én is két olyan dobozt, amit ToBeY fotózott? Tegnap érdeklődtem volna az ügyfélszolgálaton, de a hölgy nem igazán mondta meg, sőt, a routerre is azt mondta, hogy vagy 2 vagy 3 csatlakozósat hoznak, ami majd éppen lesz a szerelőnél. Nekem ez nagyon nem lenne mindegy, mert nekem pont 3 kábelre kellene router az otthoni gépek között +wifi.
Aztán ha alapból kapom ezt a két dobozt (pechemre két csatis routerrel), és még egy saját routert is mögé kell kötni, akkor meg agyalhatok a tárolószekrény szellőztetésén, mert most csak a upc router van benne, de néha annak is melege van magában is, pedig semmi extra, csak egy 150-es netet tol, a szekrény ajtaján 120-as körszellőző, a szekrény teteje meg nyitott. De három kütyü már tuti sok lenne. Lehet a kettő is az lesz. -
A "második" a Digi ONT-je ("wifi-s router").
A rendszerből nem fogod tudni kivenni, mert a Digi nem engedi. Emögé tudod a vásárolt router-t betenni. (Itt azért megjegyezném, hogy nem muszáj az ONT-t bridge-be kérni, hiszen a vett router lehet ám egy Access point is! Én egy TP-Link 1043 V2-t használok így.)
-
ToBeY
nagyúr
válasz
iMaverick #72645 üzenetére
Várjatok skacok mert megint zavar van az erőben
Két darab eszköz van nálam egy ilyen és egy ilyenÉn a másodikra gondoltam,hogy kukázni szeretném.
Meg se próbáltam áthelyezni mert minden oda fut be telefon,tv,internet kábelezni kellett volna ismét mivel fixen minden kábel ide van ki van mérve.
Úgyhogy vettem egy ilyen mesh routert tplink deco vagy eco a neve -
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Van valami leírás azzal kapcsolatosan,hogy saját routert hogyan kell bekötni?Kidobhatom a rendszerből a digis zte-t(van telefon is),vagy elé-mögé kell-e kötni a sajátot? -
Criton
veterán
(#72635) Jorus , (#72637) Intruder2k5, (#72638) st3v3np3t3r : köszönöm nektek, közben kiderült, hogy a szerver üzemeltetője tiltotta le mind a telekom és mind a digi-s ip-met. (fix ip mind a kettő) - és azért nem érem el. Én meg már a komplett itthoni hálozatot újra konfiguráltam, mert azt hittem nálam van a hiba, mikor az adminnál rákérdeztem mi a szitu, a válasza annyi volt " user error, nálam a hiba, ő nem tud segíteni" - közben meg végig tudta, a szervere tiltott engem.....
-
-
-
Criton
veterán
Sziasztok,
másnak megy ez az oldal? http://cp.cg-hosting.info/ - Ma egész nap nem tudtam elérni sajnos, de Telekom és mobilhálózatról is már próbáltam és onnan megy. Dns is lett próbálva, google dns, opendns, DIGI-s de sajnos nem megy, router is reseteltem, ONT is többször lett indítva. Nem csak gépről nem érem el, hanem mobilról sem, ha Wifin van.
-
-
NSX82
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #72623 üzenetére
es hanyszor kaptal uj ip cimet az akaratodon kivul?
-
knuckle
aktív tag
válasz
Lackooo84 #72613 üzenetére
Amióta digis vagyok azóta ez így van. Előre van mindig két számla legalább.
"Digitel 200, Digitv, Diginet 1000 - fttb, Okos csomag, Okos csomag internet Leválasztás"
Viszont nekem március közepén lejárt a hűségem...FTTB1000 van még mindig itt a Víztoronynál, a mellettünk lévő 10 emeletesben már van FTTH.
Náztem a számlákat, és ugyanazt számlázzák még mindig. Kérdés mikor jutnak el az optikáig a mi épületünkben is. Bár nem rajongok érte, hogy lesz felesleges áramfogóm....de tavaly nyár eleje óta semmi változás...akkor volt kint papíros, miszerint: "...a megnövekedett igények miatt...bla bla...optika hálózat kiépítését kezdi meg..."
Ha a szokásos delay-ükből indulok ki akkor legkorábban is 1 év múlvaamit mondanak, azt még minimum 2 évvel meg kell plusszolni
-
-
zoli62
addikt
FTTH bekötése után két nappal a tapasztalataim. Az FTTB jorábban hosszú ideig stabilabban működött mint az FTTH. Holott pont fordítva kéne lennie. A bekötés óta ma reggel volt már többszöri megszakadás is, ami az FTTB-nél hosszú évekig nem fordult elő. Más is tapasztalt ilyet?
-
Ákinard
aktív tag
Szerintetek egy XIV. kerületi olyan utcában, ahol az oszlopokra egy éve be han húzva a DIGI, honlapjukon mégsem elérhető az adott utca, oda kötnek "egyedi igény" alapján?
Azaz érdemes bemenni irodába kérdezősködni, vagy úgyis elhajtanak?
Fater kezdi már megunni 10e+ /hó-ért a T szolgáltatásait, és a Digi lenne egy jó opció még. -
st3v3np3t3r
nagyúr
tegnap benéztem a villanyóra szekrénybe, mert hétfőn jönnek villanyórát cserélni,és ott figyelt a digis optikai kis fehér doboz,belevezetve a fekete optikai kábel...
-
Lackooo84
nagyúr
Most mi a tököm ez, hogy múlthavi kavar után most meg ügyfélkapun 2 havi net van egyszerre kiszámlázva május-június egyben?? Másoknak is??
-
dchard
veterán
2. kerület - reggelre mindkét STB-n darabossá vált a kép, jelszint 100%, minőség 5-10%. Minden más működik.
Betelefonálok, hátha központi hiba, nem központi hiba, felveszik hibajegyre. Fél óra múlva teljesen magától 80% jelszinten elindul az adás mindkét STB-n, viszont a jelminőség 50-60%-os a korábbi 100/100 helyett.
Különösebben nem foglalkoztat, gondoltam megosztom mint érdekességet.
-
zoli62
addikt
-
-v-
addikt
válasz
Fecogame #67653 üzenetére
Olyat nem tapasztalt valaki ezzel a Huawei HG8121H-val, hogy áramszünet után megmakkant a wifi? Nem látszik ... beállítások látszólag jók, de egyik eszköz se látja, azaz néha felbukkan! de mire csatlakozna bármi megint eltűnik
próbáltam áramtalanítani meg beállításokat baszkurálni, semmi .... valami hard reset megoldaná vagy most mi van?
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
SUPREME7 #72605 üzenetére
Nálam már a szerelö kint volt lent nézelödött a kötödobozban amikor ki akartam bányászni a tv mögül a routert, akkor nézem már nincs hiba. Aztán láttam, h a koax a router tetején ment át eredetileg, visszavittem közel, megint bezavarta a tv adást. Mondtam a szerelönek, h hagyja is megvan a hiba user error.
Szerencsére nem kellett fizetnem...
-
R3laX
addikt
válasz
sfdrakex #72602 üzenetére
Nem sajna
. Nem értem miért az 500megás FTTB-ket fejlesztgetik a már meglévő ügyfeleknek(úgy, hogy sokan azt sem tudják mi az). Ahelyett, hogy prioritást élveznének a lófaroknyi Ritmo kábeles 4megás területek. Én speciel biztos Digi netet fizetnék, ha nem sz@rnának rá magasról.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged