Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
-
-
törölt tag
válasz
vaakuum
üzenetére
A szerelők tudják, hogy mekkora sugáron lehet hajlítani a fénydrótot. Akkor érdemes ráhagyni a bejövő szál hosszára, ha a későbbiekben valamiért arrébb kell tenni az ONT-t. ... egyébként nem.

(A bejövő szálat egyébként hegesztik.
)Amennyiben csak Internet szolgáltatást létesítenek, akkor a belépés után (név, jelszó) sávszélességet mérj a DIGI oldalán lévő mérővel.
Valamint döntsd el, hogy ROUTER vagy BRIDGE - saját router használata esetén célszerű - módban használod majd az ONT-t.
(Azt vedd figyelembe, hogy csak 1 darab Gigabit Ethernet LAN port van az ONT-n, a GE feliratú LAN1 port.) -
mcfly82
tag
válasz
vaakuum
üzenetére
Nálam gigás switchen keresztül csatlakozik a Huawei ONT-ra 2-3 vezetékes eszköz, meg azon kívül átlag 5-6 vezeték nélküli: IP kamera, tabletek, telefonok, laptop. Minden gond nélkül használom a digi eszközét routerként, aminek kell portot nyitottam, elérem kívülről is a szükséges eszközöket. Szóval nekem is jól bevált routerként.
-
-
4Grider
félisten
válasz
vaakuum
üzenetére
Ott is adhatnak belső címet, de logikusan ritkán tesznek ilyet, hiszen nem véletlenül tetetik az efik modem módba a szolgáltatói gw-eket, amögött routert fognak használni.
A szolgáltató viszont látja a saját routerén a forgalmat, ergo monitorozhatja is, és aki nem használ mögötte szervert, attól automatikusan el is veheti a publikus ip-t... -
Geth
veterán
válasz
vaakuum
üzenetére
A leírásod alapján (home group, stb), ennek semmi köze a kolléga által írt ap isolation-höz.
Ez tisztán win hálózati gond (szerintem nem is tűzfal), ráadásul a "nem látja" erősen aluldefiniált probléma leírás
Javaslom a megfelelő topikban feltenni a kérdéseidet ezzel kapcsolatban. -
Geth
veterán
válasz
vaakuum
üzenetére
Egyrészt nem olvastad el amit írtam: annak hogy a kiosztott IPv6 cím/tartomány NEM FIX (ezen van a hangsúly) semmi köze a CGNAT-hoz.
Másrészt semmi akadálya hogy szolgáltatást futtass (a nem fix) IPv6-on miközben adott esetben CGNAT mögött vagy IPv4 szempontból. A probléma az, hogy ez a szolgáltatás innentől kezdve csak IPv6-on keresztül érhető el.
Példa: CGNAT esetén hiába érhető el IPv6-on a kamerarendszered, ha egy only IPv4 net előtt ülsz a nagyvilágban valahol, akkor nem fogod elérni (legalábbis közvetlenül). -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
vaakuum
üzenetére
igen, mivel alapból csak ipv4 címet ad(az ipv6 még csak plusz cím,mivel nincs még globális átállás ipv6-ra,jobban mondva fokozatos az átállás,sok szervernek nincs,meg sok régi router,hálózati eszköz nem tudja kezelni az ipv6-ot)...a publikus ip-re leginkább annak van szüksége, aki távolról szeretne elérni valamit... egy egyszerű ember,aki csak internezezik(böngészés,youtube,email) annak nagyon felesleges a publikus ip... aki távmenedzsel vagy saját weboldalt üzemeltet,esetleg torrentezik,annak viszont ugye szükséges a publikus ip, de akár még a fix ip is(torrenthez mondjuk ez nem kell)...azért jobb a diginek a nattolás, mert egy publikus alá több alhálózati ip-t ki tud osztani, így akár pl. több 100 netező használhat 1 ip címet...
-
iMaverick
addikt
válasz
vaakuum
üzenetére
Ha a netet kéred, akkor csak az ONT-t hozzák. Hogy melyiket, az a "környéktől" függ.
szerk: a környék alatt értsd, hogy az adott környéken az ONT-nek az "ellenpárja" (PON) milyen gyártmányú... Ha Huawei, akkor Huawei ONT-t fogsz kapni. (Ezek jellemzően 1Gbps-es és egy 100Mbps-es LAN-nal bírnak, tehát a 3 vezetékes eszközhöz mindenképpen kell még switch is.)
-
törölt tag
válasz
vaakuum
üzenetére
"Ha jól látom ez egy olyan cucc, aminél a router tápja alá bedug az ember egy ilyet, arra vezetékkel ráköti a routert, és a távolabbi szobákba meg tesz simán wifis aljzatot, ahová a 230-as kábelen megy át a net?"
Igen. A bázisállomást bedugod a router közelében egy 230V-os aljzatba. Rácsatlakoztatod ÍUTP kábellel a router/switch egy portjára.A másik eszközt meg dughatod a lakás bármely 230V-os aljzatába.
Nyilván interferencia lehet, mint minden környékbeli WiFi-vel, de nálam működött együtt a két WiFi. (Mondjuk más-más csatornán.)
DE! Miután beüzemeltem a Devolo-kat a router WiFi-jét kikapcsoltam, így most csak a Devolo-k WiFi-je megy. (Az se mind, csak amelyik szobában bekapcsoltam a WiFi-jüket.)Amúgy azért kellett, mert a házba mostanában betelepült Flip előfizetések routereinek brutál erős WiFi jelei "elsöpörték" a saját routerem WiFi-jét, mert olyan erős WiFi-jük van, hogy a mellettem lévő lakás Flip WiFi-je erősebb volt egyes helyeken, mint az én lakásomban a saját ASUS RT-AC87U routerem WiFi jele.
Amúgy nálam - szinte minden - dróttal van bekötve, de egy két eszköznek (pl. okosteló, notebook) kell a WiFi.
-
trec12
addikt
válasz
vaakuum
üzenetére
A Digit nem lehet kiszámítani. Nálunk mikor kiépítették - kb. 2009-10-ben - még hónapok teltek el mire lehetett kötni. Jelenleg FTTB van de a lépcsőházban - és a környéken is mindenhol - elkészült az FTTH hálózat is hetekkel ezelőtt. A bekötésről semmi hír azóta sem. (Bár én annyira nem örülök az FTTH-nak mert át kell lábelezni mindent, koaxok a falban, bejárati ajtó felett ágazik ketté stb...) Meg lsd. a Digi Mobil lassan 5 éve lesz, hogy megnyerték a frekit és a mai napig nem indult el. Bár ez egy más történet. Azért a Diginél nem unatkozhatnak ott az Invitel fúzió, országos FTTH átépítés és kiépítés meg ennek tetejében a mobil. Azért ez nem semmi vállalás...
-
Brandynew
őstag
válasz
vaakuum
üzenetére
A legjobb ezzel egyáltalán nem foglalkozni. Működik a neted? Igen. Akkor hagyd ezt annyiban
Itt 1 éve szórólapoztak és semmi. Szerintem most inkább a mobilszolgáltatással vannak elfoglalva.Digi FTTB-n is király sebesség van, a szolgáltatók között messze a legalacsonyabb pinggel és jitterrel. Nekem ennyi egyelőre elég.
-
törölt tag
válasz
vaakuum
üzenetére
"Nemár, ez komoly?"
Sajnos - a fórumra beírt visszajelzések alapján - ez a helyzet.
Az FE port nagy valószínűséggel a VoIP telefon (DIGI nomadikus telefon) csatlakoztathatósága miatt került az eszközre. Szerencsésebb lett volna ha nem FE, hanem VoIP feliratot kap a port, mert akkor nem "tévesztené meg" a felhasználókat/előfizetőket.Az ONT-nek optikai uplinkje és RJ45-ös GE downlinkje van.
BRIDGE módban csak a GE portja aktív.Amúgy az FE port (is) oda-vissza eléri az Internetet, de egymást nem "látja" a két port.
-
-
-
válasz
vaakuum
üzenetére
Az utca másik oldala, és a szomszéd utca egy másik kérdés, sajnos így nem minden esetben vihető át egyszerűen a kábel. Pl. egy szélesebb, mondjuk 2x2 sávos pesti utcában, vagy ahol troli jár, stb. ez nem megvalósítható. Én inkább arra az esetre gondoltam, amikor tényleg zsinórban elérhetőek a házak egy utcában, csak valamiért 1-2 közülük mégse, pedig azok előtt is éppúgy el van húzva a kábel, mint a szomszéd előtt.
-
törölt tag
válasz
vaakuum
üzenetére
"Mindenki egyénileg intézi a saját tulajdonába való beköttetést."
A bekötést igen, ha már megvan a DIGI hálózata a házig és a házon belül, de addig a DIGI nem foglakozik egyéni előfizetőkkel, amíg a társasház nem egyezik bele ebbe a munkába vagy nem kéri kifejezetten, ha a DIGI amúgy ott nem akar bővíteni. Ez pedig a közös képviselő kompetenciája, természetesen közgyűlési határozat birtokában.
Eseted a tipikus egymás mellett való elbeszélés esete. Ezért is sanszos, hogy nincs még nálatok DIGI.
-
adika4444
addikt
válasz
vaakuum
üzenetére
Ez így nem jelent semmit, én 2015 június elején kérdeztem őket mikor lehet rájuk számítani, hasonló választ kaptam mint te, majd augusztus elején bedobálták a szórólapot. Sajnos volt bénázás, így csak 2016 januárjában kötötték be, de 15-ben már fenntvoltak a kábelek szóval volt bíztató jel...
-
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- 3D nyomtatás
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Formula-1
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Acer Travelmate X314 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AMD Ryzen 5 5600/3060/512Gb SSD/16Gb RAM/700W
- Bomba ár! HP 15 - Intel N4000 I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad E50-70: i5-5G I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell XPS 13 9370 - 9380 UHD touch, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 256GB,Átlagos,Adatkabel, 12 hónap garanciával
- Eladó 2 db pixel 7
- Apple iPad 11 (A16) 128GB Wifi Silver 1ÉV Bontatlan
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
a hibát be is jelentettem. Sms értesítést kapok ha helyrehozzák, ill. olyat is mondtak hogy kijöhetnek, mert előfordulhat hogy nálam lehet hiba
Egy szóval nem említette az ügyintéző hogy valami központi hiba lenne
Az nem derült ki, hogy az én készülékemmel volt-e valami, vagy központ akadt le az időjárás miatt.

)