- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
törölt tag
Ezzel az eszközzel:
Linksys WRT320NTermészetesen a legújabb firmware van rajta, de próbáltam DD-WRT is, akkor még rosszabb volt a sebesség (Le: 80-90, Fel: 50-60).
Ötlet, hogy miért nem megy rajta a teljes sebesség?
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Átálltam "bridge" módba, de a letöltési sebességem jelentősen lecsökkent a korábbi kb. 930-ról, most 145-re.
Ötlet?KissA1026
-
wolf88
aktív tag
Sziasztok! Mit tudtok? Tényleg fejleszt a digi, hogy az úgymond tanya világban is elérhető legyen náluk a net? Ha igen,akkor milyen technológiát használnak? Bátyámnak mondta itt Kecskeméten az ugyfelszolgalatos,hogy tesztelnek valamit,de nem tudja,hogy mikortól lesz elérhető. Lehet,hogy 1 hónap vagy félév. Köszi,ha tudtok valamit
-
DonMaster
addikt
kérdés:
adott egy minigép: j5005 procival gigás lan, win server-el, saját router ppope-zik.
másik pc-n 920/330 mérés van, de a minigépen 240/200-at tudok mérni 4gb ram van benne, m2. ssd-vel, szerintetek még 4gb rammal eltudnák legalább 500-as letöltést érni? vagy a procinak ppope-nélkül is ennyi a limitje ? vagy wtf miért ? ötletek? -
Crymric
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy mióta a digi hálózatán vagyunk rendszeresen ledobál az internetes tevékenységekből. Elder Scroll online, Overwatch, Anthem... egyszerűen csak kidob a login screenre. Nekem úgy tűnik, hogy az internet nem szakad meg közben. Felvettem a kapcsolatot az ESO supportjával és ők azt írták, hogy:
I reviewed your Game Consultant and I noticed the following.Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
0 192.168.1.3The above indicates that your connection isn't leaving your computer. The best way to resolve this is to ensure your Firewalls and Anti-viruses are set up with exceptions, this includes Windows Defender and ESET Security.
Ez után letöröltem az esetet, hozzáadtam minden kivételt a windows tűzfalhoz, de még így is folytatta. Probáltam újraindítani a routert, modemet, flushdns, swtich nélkül elérni, de ezek közül semmi sem segített.
Digit hívtam, voltak kinn, elvileg csináltak valamit, gyakorlatilag még mindig nem működik.
Legfrissebb driverek vannak fenn.
Teljesen kifogytam az ötletekből.
Nektek esetleg van valami? -
-
Budapest XIV. kerület Kacsóh ltp. Rákos-pataknál most járkál az üzletkötő az átkötés miatt.
Hátha valakit érint. -
DonMaster
addikt
válasz
mclord #71077 üzenetére
De olyan nincs hogy 3 nap utan szar de kabelen pc n megy szerintem a router szartbe. Ha van 2 pc d akkor egyiyk lanjaba be a wanbol jobo utp azon a pc n fix ip majd routeren fix ip ha ugy iy kabel nincs bedugva akkor router gariba szerviz . digitol jon net nincs mac szures digi ppope nel . 651 akkor van ha ppope mar csatlakozva van de 15p utan ledob ha nem hasznalod ergo 20p utan kell menjen tuti en felhivnam oket hogy ok a kabelen latnak ppope n3l eszkozt ami az enyem barnem hiszem de ez router hiba lesz valami nagyon nem okes a halodon ez 100%
-
törölt tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a ZTE ONT gyári alapértelmezett beállítása egyenlő a "bridge" módba állítással, vagy ehhez mindenképpen a DIGI ügyfélszolgálata kell?
KissA1026
-
zsolt501
nagyúr
válasz
mclord #71075 üzenetére
Másik régebbi szoftverrel próbáltad már a routert?
Érdemes lenne minnél régebbivel kipróbálni, és mikor felteszed a régi szoftvert akkor csinálj egy Adminisztráció - Beállítás visszaállítása/mentése/feltöltése menü alatt egy Gyári alapbeállítás és ha ott találsz olyan menüpontot, hogy inicializálás azt is jelöld be, mikor a router újraindult akkor állíts be mindent újra. -
mclord
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #71067 üzenetére
Azt már néztük sajnos nem oldotta meg , most a ppp echoval is tesztelve , és nem megy.
-
sgabor
csendes tag
Én is sokat bosszankodtam azon, hogy hiába van FTTH-s gigabites előfizetésem, mégis SOHA nem ment 520 Mbps fölé a mért sebességem, bármely szerveren is mértem. Hiába bika a gép, és hiába teremtettem meg az ideális feltételeket - víruskereső, torrent és egyéb erőforrás zabáló alkalmazások leállítása, Cat6-os kábel, nem böngészővel, hanem letöltött Speedtest alkalamzással való mérés, 1 Gbps ellenőrzése a gép és az ONT között a hálózati kártyára kattintva. Reklamáltam is eleget a Digi ügyfélszolgálatán, de csak a szokásos választ kaptam, hogy a garantált sávszél az 300 Mbps, és biztos vírusos, meg gyenge a gépem, de ha akarom, 2500 Ft-ért nagyon szívesen kijönnek azt megmérni. Néha ránéztem az Eszközkezelőben, hogy az Ethernet kártya driver friss-e, sőt kértem a frissítést, és megnyugodtam, mikor a Windows 10 visszajelezte, hogy a legfrissebb driver van fent. Nem kellett volna! Ugyanis ez a frissítés a Microsoft frissítési rendszerében lévő drivert nézi, (ahol valami univerzális driver van: működik az, csak épp nem használja ki teljesen a hálókártya erőforrásait), nem pedig a hálókártya gyártójának az oldalát! Rákerestem a gyártó oldalán a konkrét Ethernet kártyám típusára (én esetemben pl. Realtek RTL8168 Pcie Gbe Family Controller), és az onnan letöltött drivert feltelepítettem. És megtörtént a csoda, 900 és afölötti sebességeket mérek azóta, amivel már elégedett vagyok! Tudom, hogy user error volt, hogy a hálókártya gyártói driverfrissítését már nem korábban tettem meg, de ha esetleg legalább egy fórumtársnak is segítettem ezzel a hozzászólással, talán már nem írtam hiába.
-
TeeJay
félisten
válasz
mclord #71065 üzenetére
teljesen jól van beállítva
PPP echo-t kinyomhatod és on demandra tedd a kapcsolatot mondjuk 8óra üresjárat után bontson azt sose fogod elérni
sajnos nálam az echo nem jól megy mert valami van a hálózaton nem kap echo-ra választ és úgy érzékeli hogy nincs kapcsolat és magától bontja
miután kinyomtam most már sok napos uptime van -
törölt tag
válasz
galervin93 #71060 üzenetére
Ócccsó, vagy nem ócccsó, de működik és ez a lényeg!
-
chatran
őstag
Sziasztok!
Eddig még a sima Lan kábeles, PPPoE net volt a lépcsőházunkban. A múlt héten kijöttek a digisek, fúrtak, faragtak és emeletenként elhelyeztek egy fehér dobozkát, ami úgy zúg, hogy közelről szinte elviselhetetlen.
Mire való ez a dobozka? Ez kell majd a diginet1000-hez? -
galervin93
addikt
Jelentem vettem egy óccsó darabot ideiglenesen (felemás véleményeket olvastam róla, mindegy, egyelőre el leszek vele). Még mielőtt beüzemeltem volna, próbáltam a régit is életre kelteni, de nem sikerült. Ezt egy perc alatt belőttem, és már megy is minden. Persze a finomhangolások még hátravannak, de most már van wifi, asszony örül, én is örülök.
Kösz mindenkinek! -
DonMaster
addikt
válasz
s1999xx #71055 üzenetére
Igen annak tunik . de ettol fuggetlenul digi felol jon a net. Tehat gepen mukodik de routeren nem ez tipikus user vagy user eszkoz hiba. Valami nem stimmel tuti . resetelt router ppope belepesi es jelszo dhcp n osztjon netett a pc nek aztan reconnect auto ugy hagyni 20p es szerintem menni fog gepen is persze pcn dhcp legyen ne fix ip es akkor jo kell legyen ha nem a router szar bar betelefonalnak hogy geprr van korve persze az a router es hogy nem erzekeli .
-
mclord
aktív tag
válasz
qqcqqc #71051 üzenetére
1 bejövő kábel van hogyan tudsz duplán csatlakozni vagy a router vagy a PC
, a router mivel nem észleli a kábelt, ezért nem tud csatalkozni mostmár (előtte tudott amíg elnem szállt, akkor teszteltük PC -n létrehoz PPPOE kábel bedug klikk ekkor jött a 651 -es kód).
Azóta nincs 651 és működik PC -ről, router maradt a nem észleli a kábelt státszba
-
mclord
aktív tag
válasz
DonMaster #71047 üzenetére
Hát azért ennél a hálózat összetettebb
, könnyen lehet egy policy félig lehalt futás közben mikor elment a hálózat (651 hiba eléggé hálózati).// Múltkor amikor létesítettek sikerült egy hurkot kötni ezért nem ment a net arra is user errort mondott a Digi, majd kijöttek persze jelezték feláras lesz és kiderült hol a hiba, majd csönd//, emiatt egy adott eszközön megy a bekérés, vagy akár IP regisztrálás is adott macről fogad DHCP (dhcp lease time nem ismert számomra).
USER szinten a kábel benti átkötést tudom nézni a WAN portot tudom ellenőrízni megy-e és az adatokat semmi mást, na ezek megtörténtek.
-
DonMaster
addikt
válasz
mclord #71042 üzenetére
Figyu szerinted mi a hiba ha gepedre kotod megy a net de ha routered kotod nem megy akkor szerinted ez a digi hibaja? Gepeden egyenesbe megy . routerel nem ez tipikus user error.
46os hszedre nem lehet hogy szarul van kotve? Es a routered nem erzekeli emiatt bar durva de en ujra krimpeltetnem a kabeleket gep megy lehet cross a kabel es nem patch de ez csak feltetelezes 1 probat meger
-
mclord
aktív tag
válasz
qqcqqc #71043 üzenetére
0. pont router off, pc teszt PC -n off (digi 651 hiba kódot dobott), azóta router nem él PC -n él (konfig semmi sem változott)
Kapcsolat bontás , kábel átdug router (2 napja van benne) router (WAN -ra) leválaszt - kábel nincs csatlakoztatva hibaüzi. kliens -router kapcsolat tökéletes.
-
galervin93
addikt
válasz
s1999xx #71040 üzenetére
A "nem vagyok elégedett a Digivel" és a jelenlegi probléma két különböző dolog, csak egy hsz.-ban említettem.
Az előbbire példák: pillanatnyi kimaradások, csomagvesztések (pingplotter szerint nem nálam és nem is távoli szervernél), meg az elmúlt egy-két évben jellemző """karbantartások""" nem éppen ügyfélbarát jellege.
Utóbbi probléma: kocajúzer vagyok, de azért egy alapszintű konfigurálással elboldogulok, eddig is volt netem.
Amúgy a router már egy ideje szarakodott, de akkor csak a wifit dobálta el, azon restart segített. Egyre sűrűbben jelentkezett ez, aztán már az asztali gépen is elszállt a net időnként, most meg letolta a gatyát. -
mclord
aktív tag
válasz
DonMaster #71041 üzenetére
Azért kicsit felszines megoldás :
1. router működik hálózat kiamaradás router nem megy (vajon milyen konfig lehet a rossz az ügyfélnél) ?
2. 2db router elvisz egyik se megy, ezen routerek mennek máshol PPOE .Router konfigot ne misztifikáljuk túl , alap szinten
WAN -ba betolod a kábelt, PPOE PWD -usr beír és connectre rányomsz a MAC clone meg feature , és kész lenne (na itt nem
)
-
DonMaster
addikt
válasz
s1999xx #71040 üzenetére
Azt is nezd hogy nala van net de routerjei szarok vagy csak szarul van konfolva hogy azokkal nem megy csak pc vel egyenesbe . bar ez nem digi hiba hanem megint csak user error . meg probalnam pc macjet clonozni emelet ppope es dyn ip semmi mast nem alitanak egy gyari visszaalitas uatan routernel. Nala is user error van szo , egyenebe kotve van netje.
-
DonMaster
addikt
válasz
galervin93 #71038 üzenetére
Ha sajat routerel nem megy az user error . nem digi error.
-
galervin93
addikt
válasz
mclord #71037 üzenetére
Beadnám én is, mert nagyon nem fűlik a fogam a kékekhez, de albérletben vagyok... Bár vagyunk olyan viszonyban a tulajjal, hogy talán meg tudnám beszélni, no mindegy, bocs az off-ért.
Amúgy valszeg router problem, közvetlenül gépbe dugva van netem, routerrel újrakonfigurálás után sincs. Sebaj, úgyis menni kell vásárolni, majd óvatosan bedobok valami óccsó darabot a kosárba, asszony észre ne vegye.
Köszi a segítséget mindenkinek!
-
mclord
aktív tag
válasz
galervin93 #71036 üzenetére
XVII -be tegap elment , mivel 3. hétvégén is ez történt (max 1/1 nap megy), felmondási nyilatkozat nyomtatás
. Sajnos a 18. keres router probléma is engem szivat
-
galervin93
addikt
válasz
Vakegérke #71035 üzenetére
Köszi srácok.
Én is Újhegy. Kontaktot a fali csatinál már ellenőriztem (néha kilazul, de most nem ez a probléma), routernél szintén, restart volt, semmi... Persze még lehetne saját hiba, de egyáltalán nem látok bejövő hálózatot, legalábbis router szerint nincs. Akkor irány a telefon. 1272-t felveszik hétvégén is? -
Vakegérke
félisten
válasz
galervin93 #71033 üzenetére
Szia!
Kőbánya-Újhegy, nálam nincs gond.
-
4Grider
félisten
válasz
galervin93 #71033 üzenetére
Ez inkább egyéni probléma lesz, vagy tönkrement a lépcsőházi switch (és akkor tömböt érint).
-
galervin93
addikt
Üdv!
10. kerben nincs netem, TV van. Egyéni szocproblem, vagy másnál is jellemző? -
mclord
aktív tag
válasz
mclord #71020 üzenetére
Eszköz:
Asus Rt-AC58Utovábbi eszközök amivel tesztelve:
Asus Rt-N18U
Tplink WR84XXkonfig (WAN)
PPOE
usr+ PWD
wan enable
NAT enable
UPNP enableMAC:
Klonzás és nem klonozással is tesztelveRouter -kliens
Tökéletes a kapcsolat probléma nincsRouter -net
wan oldalt leválasztva vagy kábel nincs csatlakoztatva hiba üzi -
Vakegérke
félisten
válasz
szaniszlokar #71028 üzenetére
Nincs mit.
-
mclord
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #71029 üzenetére
Így van ugyan ezt nem értem, ezért lett PWD -usr ellenörzés, etc. Sőt a lakás előtti betápkábelről is néztem, és semmi
-
mclord
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #71025 üzenetére
Minden jó : a beállítások megfelelőek (hálózat nem megy)
-
-
mclord
aktív tag
Ötletek lenne ?
Hely:
Lakótömb a lakásban nincs végberendezés csak egy kábel fityegStatus:
Kedden volt egy hálózat szakadás , azóta a routerrel nem megy a net (nem érzékeli a kábelt, azt mondja nincs csatlakoztatva 169.X.X). Ha pc -be bedugom és PPOE kapcsolatot indítom azonnal él (1G). Router PC között a csatlakozás tökéletes.Elvégzett feladatok:
Router ellenörzése PPOE + MAC cím is átírva minden jó
Router resetleve FW frissítve újra állítva szintén WAN nem érzékeli
Régi router beállítás ugyan így nem megy
Másik Digis környéken működő router (MAC átírás + jelszó-felhaszn átírva) nem megy, vissza régi helyre adatok visszaírva ott megy (eszköz nem hibás-konfig nem hibás-wan nem hibás) -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Sebaj Fóbiás #71018 üzenetére
NATolva vagy. Hívd fel a digit, kérd vegyenek ki a natból.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Bő egy éve ment minden prímán ZTE F668 bridge + N18U felállásban (utóbbin két gép kábelen, meg a wifis aprólék). Egy ideje viszont az a jelenség van, hogy az Asus-on nem tudok pl DDNS állítani(*), mert valami tök más WAN IP címet kap, mint ami a tényleges külsős IP-m. (whatismyip: 188.143.x.x, Asus WAN IP: 100.84.x.x)
Az Asus-sal hiába csinálok bármit, a ZTE-t meg el sem érem sehogy. Próbáltam direktben rákötni a gépemet, de a LAN1 és 3 port tök süket, nem is villog a ZTE-n sem a led, de a LAN2 vagy 4-re kötve is csak no net kapcsolat jön létre.
Ez mi a nyavalya?!
(*) : The wireless router currently uses a private WAN IP address.
This router may be in the multiple-NAT environment and DDNS service cannot work in this environment. -
nyikszi
őstag
válasz
szaniszlokar #71008 üzenetére
Amíg volt, nem volt vele gond. Mi se sokat telefonáltunk rajta, úgy heti 1-2 óra. Most VOIP van, az is jó.
-
balhmm
tag
válasz
Akosman #71007 üzenetére
Jelen allapot szerint nem lesz ilyen. Legtobb esetben belterid sem lesz, igy max a tv tudja felvenni, amit nézel. Belterivel sem jobb a helyzet, oda is kell egy kulso meghajto. Teszt alatt vannak iptv berendezesek, de kerdes mikorra lesz itthon elerheto, illetve dragabb lesz, mint a sima boxok, amiket most kapnak az ugyfelek.
-
Vakegérke
félisten
válasz
szaniszlokar #71008 üzenetére
Nekem nincs vele problémám.
-
szaniszlokar
aktív tag
A Telekomos vezetékes telefon szolgáltatást le szeretném mondani, mert már nem lesz rá szükség. A telefonszámom megőrzése miatt, át szeretném hordozni a DIGI-hez. Most OKOS csomagom van, amiben van telefon is, bár soha nem használtuk.
Azoktól szeretném megkérdezni, akik rendszeresen használják a DIGI telefonját, hogy milyen a minősége? Szokott vele gond lenni? -
Akosman
aktív tag
Azt szeretném megkérdezni azoktól akik inviteltől vettek át digihez,hogy megmaradt a visszanézhető adás náluk,ami az invitel iptvnél volt,vagy az megszünt?
-
Fürkésző
tag
válasz
st3v3np3t3r #71000 üzenetére
Ezek a lépések követték egymást:
1. A másik helyen működő mobil, majd laptop kipróbálása a nem működő helyen - kudarc
2. Google DNS-szervereinek ideiglenes beállítása - kudarc
3. Publikus IP-cím kérése, mert ennyi volt (szerintem) a különbség a két helyszín között - kudarc
4. Nem működő laptopok, mobilok kipróbálása a másik helyen - siker
5. A másik helyen működő router kipróbálása a nem működő helyen (mindössze a felhasználónév és jelszó átírásával) - kudarc
6. Eredeti helyen IPv6 tiltása a routerben - siker
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Arcam AVR550 Dirac Live
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ / 13600HX 14C / 16G D5 / 1TB G4 / WS tervező
- ! Dell Precision 7670 FHD+ / i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A4500 16GB Pro tervező
- Igazán erős Gamer gép!
- ! Dell Precision 7770 i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A5500 16GB Pro tervező BOX
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Xbox Ultimate előfizetések
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)