- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Laccoss
addikt
válasz
prabhu #71197 üzenetére
Miért, szerinted hányan vannak tv-vel más szolgáltatóknál, míg netet a diginél veszik meg? Sokan!
Azért van a digis (más szolgáltatóknál is) akció is, hogy mindhárom szolgáltatás náluk legyen. Nincs olyan egyiknél sem, hogy minden szolgáltatás olcsó és tudásban is jó. Ha valamelyik szolgáltatás gyengébb, azt adják olcsóbban, míg a másikat drágábban.
@iMaverick: Ha le van korlátozva konfigban a sebesség az illetőnek, ami hülyeség, mert minek, akkor fog csak a "sosem éri el" teljesülni. Rakhat rá 1000 felhasználót is az 1000 mbit-re, ha abból 990 épp nem használja, akkor az a 10 ki tudja használni a maradék 1000 mbit-et.
-
-
-
wwenigma
Jómunkásember
A kapott internetelérés 1000Mbites PPPoE kapcsolaton keresztül létesul és nem allandoan a garantalt le-feltöltési minimumot kapod annak ellenere hogy kötelezettséget arra vallalt a szolgáltató a szerzodesben amit te is alairtal. Komolyan, ha nekem lenne ilyen problémám és valóban szükségem lenne a magasabb sebessegre akkor atmennek egy masik szolgaltatohoz ahol magasabb garantalt minimumot es elmeleti maximumot kapnék.
Természetesen ez drágább lenne és ezért sem mennek át az emberek máshova mert igy sem rossz amit kapnak ennyi pénzért...
Laccoss: igen, tény hogy nagyon olcson adta és az is hogy még most is az. Én csak attól tartok hogy páran rámennek hogydenekemmindigamaximumkell és megcseszetik őket, és ezt követően azt fogja csinalni mint a versenytársak, azaz felemeli arra az árszintre és csak ott kinal kedvezmenyt ahol mas is elerheto illetve csak annyit hogy ar-értékben kicsivel menjen alajuk. Ez senkinek nem lenne jo.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
CartmanLand0 #71189 üzenetére
Ha nincs vonalas telefonod, akkor nem kell új kábel.
-
CartmanLand0
senior tag
válasz
CartmanLand0 #71163 üzenetére
Na közben bementem az ügyfélszolgálatra. Annyit mondott a hölgy, hogy pár napon belül kijönnek, és valamit ellenőriznek a lépcsőházban ... illetve lehet hogy uj kábelt kell bevezetni, de ezt még nem tudja ... ettől féltem, de remélem nem lesz rá szükség.
-
4Grider
félisten
válasz
Laccoss #71187 üzenetére
Te mivel magyarázod azt, hogy akkor, amikor a Digi megállapodik a TV2 csoporttal egy drágább programcsomag igénybevételéről, pont akkor csökkenti a magasabb ÁFA kulcsú tv csomagjának az árát és emeli az alacsony ÁFA kulcsú internet árát. Tehát összességében jelentős áremelés következik pontosan akkor, amikor jönnek a fizetős Spílerek és a Moziverzum...
-
Laccoss
addikt
válasz
wwenigma #71182 üzenetére
Valaki kitalálta, és azóta azt hozza fel sok ember, mint okot arra, hogy a digi árat emelt. Lehet van hozzá köze, lehet nincs, az, hogy egyszerre vezette be nem jelent semmit.
Ha megnézed, alapból nagyon olcsón adta a netet a digi, plusz miután megvették az inviteles területeket, látszott, hogy kifutnak az időből, és a pénzből.
Sokan sírhatnának azért is, hogy miért csak saját hálózaton garantálja a digi a sebességet.... no comment.
-
4Grider
félisten
A 13/2011. (XII. 27.) NMHH rendelet kimondja, hogy:
„A szolgáltatónak kötelessége az internetes honlapján kereshető, tárolható és nyomtatható formában közzétenni a kínált és garantált sebességet.” [3. § (4) és 7. § (2)]
„A szolgáltatásra vonatkozó minden reklámban fel kell tűntetni mind a garantált, mind a kínált le- és feltöltési sebességet.” [7. § (3)] -
crue
őstag
válasz
wwenigma #71171 üzenetére
Az óriásplakáton nem PPPoE-t írnak, hanem internetet. Hogy a minimum fel van-e tüntetve az nem rémlik, de majd megnézem ha látok egyet. Tényleg csak annyiból bosszantó a dolog, hogy januárig minden rendben volt. Habzsolják befelé az új ügyfeleket sávszélesség bővítés nélkül, ez az egyszerű oka az egésznek, de ezt nyilván nem fogják hivatalosan elismerni.
-
válasz
Intruder2k5 #71174 üzenetére
Egyébként egyáltalán nincs az rendben jogilag sem, ha minden időben csak a garantált minimum körüli sebességet biztosítja a szolgáltató.
Gyakorlatilag ezt próbáltam elmagyarázni pár hete itt a topicban egy kollégának, de le lettek törölve a hsz-ok. (Értem én, hogy a parttalan vitának nincs helye a PH-s fórumon, de ezek szerint nem vagyok egyedül ezzel a "nézetemmel", hogy csak furi, ha a szolgáltató szinte befix-álja a garantált minimumot, aztán 0-24-ig azon megy a netje az előfizetőnek.)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
s1999xx #71179 üzenetére
A garantalt minimumtól is. Az áremelést pedig köszönjétek azoknak kik a spilerert sirtak mert e miatt kellet átstrukturálni az árazásukat.
Egyebkent ki van irva rendesen hogy mennyi a garantalt es mennyi a max sebesség, most neztem digi oldalát. 3100ft jelenleg huseg nelkul...ahol akinek van jobb ajanlat, menjen at oda, mivel ezek altalaban joval dragabbak igy kevesebben is hasznaljak ezert az elmeleti maximumhoz valoszinuleg kozelebb lesznek de amennyiben nem, a garantalt minimum meg kevesebb...
-
Egyébként egyáltalán nincs az rendben jogilag sem, ha minden időben csak a garantált minimum körüli sebességet biztosítja a szolgáltató. A garantált minimum nem erre van kitalálva, megvannak szabva a körülmények, hogy mikor takarózhatnak ezzel. Az már persze másik kérdés, hogy ki a francnak van kedve emiatt belemenni egy jogi hercehurcába, feljelentgetni a szolgáltatót, lehetőleg több más embert is összeszedni és hasonlóra rávenni őket, de hát nyilván a szolgáltató is erre alapoz. Meg aztán tekintve, hogy FTTH-n az 1000-es az egyetlen csomag, így azt sem tudják megtenni, hogy kisebbe raknak vissza, tehát még ha igazat is adna a végén a hatóság, kérdéses, hogy mit tudsz elérni azzal. Max. felbontják a szerződésed, mondván nem tudják nálad nyújtani a szolgáltatást, aztán mehetsz a konkurenciához 30Mbps VDSL-re.
-
vaakuum
addikt
Minden szolgáltatónál csak a garantált minimumot fizeted, csak néha előfordul, hogy több is "jut".
És amikor már annyi a terhelésük, hogy a garantált minimumot is nehezen bírják azon az infrastruktúrán kigazdálkodni, akkor fejlesztenek, és a korai belépőknek eleinte megint bőven felül tudják teljesíteni az igényeket, mert akkor még "jut". Aztán majd az is lassul szépen folyamatosan.
Ha pont annyi kell, akkor tényleg a bérelt vonal a megoldás.
Szerintem. -
Lackooo84
nagyúr
Ennek a win 10-es speedtest appnak lehet hinni? Mert ezzel mérek annyit, mint régen Chrome-on.
Ja, és még mindig wifi.
Egyébként péntek késő délután volt itt az ismim, áthozta az Asus gamer laptopját, azzal is érdekes eredmények születtek. Először Egde-dzsel mértem router nélkül, 500 körül kiakadt a down, és 200 körül az up.
Mérhettem volna estig, itt még tényleg azt hittem 500-ra vagyok korlátozva. Aztán jött a firefox router nélkül, azon 730 körül volt a max. Majd router + firefox kombóval értem el a legjobb eredményt speedtesten és a digi saját mérő oldalán is. A feltöltésem soha nem volt még 300 alatt, de ezt betudom a péntek esti csúcsnak.
Azért érdekesnek tartom, hogy egy ilyen gép nem tudja kihajtani a gigás netet router nélkül.... Vagyis ugye biztos ki tudja, csak méréssel van vmi bibi..
-
wwenigma
Jómunkásember
Nem hazudnak, 1000Mbites PPPoE kapcsolatot kapsz és a vonal terhelésének függvényében ez a maximális érték ami elérhető.
Telekom ADSL esetén megérteném mert ott olyan alacsony a garantalt minimum hogy elkepeszto, de itt ahol a maximum harmadát lényegében garantálják nem akkora kiesés.
A havidij kapcsán azt tudom mondani, te alairtad a fenti dolgokat a szerzodesben és igy köttetett meg.
-
crue
őstag
-
KorLaci
tag
Köszi a válaszokat.
A régi FTTB-n a NAS lazán töltött le 40-50 MB sebességgel bármikor, reggel, este, tök mindegy volt. FTTH-n tegnap estefelé néztem, hogy 30-40 MB volt csak. Ezt én visszalépésnek érzem, mintha a korszerűbb, szarabb lenne.
Az ONT elérés szempontjából a típus mindegy, egyformák ? Ez FiberHome AN5506-02-FG.
Esetleg arra gondoltam, hogy a kapkodó szerelő urak cseszhettek el talán valamit, mert többször is panaszkodtak, hogy milyen sok meló van, és milyen kevesen vannak.
Köszi a választ mégegyszer. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
KorLaci #71166 üzenetére
A garantált minimum a lényeg, az elméleti maximum, elméleti. Ha szukséged van a nagyobb sebességre abban az esetben bérelt vonalra kell szerződni a mostani ártól picivel drágábban...valoszinuleg az a vonal az akkori terheléssel ami rajta van ennyit tud, nagyon nem lehet vele mit kezdeni.
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
KorLaci #71166 üzenetére
Bridge módban nem tudod elérni az ONT webes felületét. Ha a szerelők is ennyit mértek akkor valószínűleg ennyit tud a hálózat, érdemes egyszer a hajnali órákban is rámérni, ha akkor tudja a gigabitet akkor "megnyugodhatsz", nem nálad van a gond hanem a hálózat túlterhelt. Mivel a garantált megvan, ezért sok mindent nem tudsz tenni.
-
KorLaci
tag
Üdv !
A héten kötötték be az 1000-es FTTH rendszert. Az örömöm sajnos nem felhőtlen. Eddig FTTB 500 net volt.
Az a gondom, hogy a sebesség több gépen is tesztelve max. 500-600 Mbit. Visszahívtam a szerelőket, kijöttek a saját laptopjukkal, mert hogy biztos gyengék a gépek amivel próbáltuk. Amikor ők se tudtak többet mérni, egy laza válrándítással elintéztek, hogy ez ilyen. Különben is mit akarok, hozza a kötelező minimumot.
Tanácsot kérek, hogy mit tegyek.
Az ONT bridge módban van, mert a Routeremet (Asus RT-AC68U) nem akarom lecserélni. Az is a kérdésem lenne, hogy hogyan tudom az ONT beálításait megnézni. Bridge módban lehet egyáltalán ? A routerem IP-je 192.168.1.1. Megpróbáltam átrakni másra, de akkor eltünt a net, pedig a router azt írta, hogy csatlakozva van. Külső IP-t is kapott, de net az nem volt.Köszönöm előre is a segítséget : KorLaci
-
Kuter
senior tag
válasz
CartmanLand0 #71163 üzenetére
Lehet router is cserélned kell. Most milyen van?
-
CartmanLand0
senior tag
Sziasztok!
Most készülök váltani Diginet100-ról Diginet500-ra. Felhívtam már őket telefonon, be kell mennem személyesen a kirendeltséghez. Kérdésem az az, hogy váltásnál egyből élni fog majd a dolog, vagy csak a következő hónaptól lesz 500-as netem ? Jelenleg 3100 forintot fizetek a 100-asért, láttam hogy az 500-as meg csak 3300 forint ... gondoltam ha már lúd, legyen kövér, az a 200 forint plusz nem vág földhöz cserébe vagy 5x gyorsabb netet kapok
-
prabhu
senior tag
válasz
Koenig92 #71161 üzenetére
A Chrome az ilyen. Kicsit visszaolvasol, volt tárgyalva.
-
Koenig92
csendes tag
Sziasztok
Mitől lehet hogy a digi 1000/300as netem chromeba csak 25/300at mutat egy idő után máshol pedig semmi baja?
2 hónapja ezt tapasztalom. Restart után oké aztán rá 6-7 órára ez történik.Chrome: http://www.kepfeltoltes(pont)eu/images/2019/02/538sp1.jpg
Windows: http://www.kepfeltoltes(pont)eu/images/2019/02/136sp2.png
Ez mind windows 10 alatt.
-
DJosef
őstag
Üdv Urak!
XV.ker Újpalotán a Nyírpalota Út 80 vagy környékén másnál sincs net reggel óta? Előre is köszönöm a visszajelzéseteket.
-
Laccoss
addikt
Ezért kellene az, hogy először mikor bekötik, még NE bridge módba kérd egyből az ONT-t. Hanem ha minden rendben működik (ez kb. fél óra kideríteni, miután aktiválták a 1000mbitet). Utána már kérheted bridge módba, és tudod, hogy a bekötéssel minden rendben van.
-
Tehát úgy, hogy az ONT router módban van? Ehhez csak annyit kell tenned, hogy az ASUS LAN IP címét állítsd át mondjuk 192.168.2.1-re, mert ha jól sejtem most az ONT és az ASUS LAN IP címe is 192.168.1.1, már pedig azonos alhálózatba nem fog menni a routing.
szerk.:
Az ASUS WAN kapcsolata pedig maradjon alapon, DHCP-n. -
mclord
aktív tag
válasz
DonMaster #71150 üzenetére
Na 14- n felhívtuk őket és a hibajegyet is felvetettük, az nem user hiba, hogy a szolgáltató 72 óránbelül megkezdi a hiba elhárítást (felhív, de ha nem veszed fel is annak számít). Majd 19 -én rá 5 napra jönnek ki...
Kábelre a házon belül tudtam megnézni ami tuti jó igen, de a SW -ig nem jutok le. User error a lezárt szekrénybe mely a lakótömbe van és nem férek hozzá nem mértem ki, van ott baj látom....
Felmondási papír meg is történt, a másik telephelyen melyen 3. hétvége 3. szolgáltatás kiesés (p-sz-v : max 1/2 nap megy), mert épp fejlesztik a hálózatot jeligével.
-
adika4444
addikt
Hali!
Ha router módban van az ONT, tehát ha rádugsz egy gépet és működik, akkor lehet, hogy a port nem megy amibe a routert kötöd. F668-nál például ilyen asszem a 4-es port. Letesztelni nem tudom, nekem ezer éve bridged módban van, úgy meg hivatalosan csak az 1-es port megy, amúgy meg a 2-esben ment remekül az AC66U B1 meg előtte a TL-WR1043ND, aztán egyszer észrevettem, hogy rossz helyre van kötve, és akkor átdugtam.
-
DonMaster
addikt
válasz
mclord #71147 üzenetére
igen és?
elsöre is irtam hivd ki öket mert lehet roszul van kötve talán 2x is leirtam és nem csak én, pc-felismerte de a router nem volt képes, ennyi, végén igaz lett, ez annyibol user errol, hgoy elsöre nem voltál képes kihivni hanem nyomtatad a felmondási papirt, enyni, ráadásul mikor kérdeztük hogy a kábel tuti jo, mit irtál hogy igen meg nézted mind klét végét, ennyit erről ezért user error, persze jobb beszólni a másiknak, a saját tudatlanságod miatt. -
DonMaster
addikt
válasz
prabhu #71143 üzenetére
pont onann hogy ha csinálnál egy 1000fös felmérést rájönnél hogy hiába a most árultakban ac-van de az emberek többségénél nem az van, és mind emelett
1. wifi-n nem lehet gigá-t kihasználni.(k.drágán lehet)
2. aki enynire kábel fobiás annak töknyolc hogy 150-es wifi van vagy 833-as ac-s wifi megy .
3. akinek kell a sebesség az igen is kábelezni fog , elég szépen eleleht rendezni a kábeleket , hogy ne látszodjon.4. az hogy 1 3in1 ezsköz helyet 2külön ezsközt visz a digi annak az oka, hogy van aki csak tv-t van aki csak netet, kér de van olyan is aki a digis 3in1-et bridge-be kérte , ezen opkok és az ár miatt tért átt a digi a 2 külön eszközre.
-
mclord
aktív tag
válasz
DonMaster #71069 üzenetére
Annyira user error / user szoftver hiba volt , hogy mai nap kijöttek végre és a lenti SW végén lévő kábel hibás volt, amit cserélni kellett és a hiba elhárult (kértem jegyzőkönyves kábel mérést).
Tehát, mint mondtam elején is könnyebb a felhasználóra fogni, mint sem szolgáltatónak beismerni a hibát (számítógépen megy, tehát nincs nálunk hiba feeling).
Köszönöm mindenkinek, de ismét lehet látni sajnos a szolgáltató ha nem szolgáltat akkor szív az ügyfél.
-
allus
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #71145 üzenetére
A cél az lenne, hogy a jelen helyzetben is működjön a router a nettel.
-
-
allus
csendes tag
Sziasztok. Vettem egy Ausus AC 66u b1 routert és nem tudom beállítani a Digi nettel. Az ON router módban van és hiába adom meg beállítás során, hogy ne kérjen felhasználónevet és jelszót és állítom be a kapcsolat típusát automatikus ip-re, ennek ellenére kiírja, hogy az ISP DHCP funkciója nem működik megfeleően.
-
prabhu
senior tag
-
BusyChild
tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem van hogy gyorsíthat az a neten ha az ONT bridge mode ba van kapcsolva?
Elötte fttb 100 as netem volt de ma kötötték át ftth 1000-re, de a le és feltöltés 100mbit körül mozog.
Az ügyfélkaput nézve aktív csomagnak meg mindig fttb 100 2019 et ír vmiert. -
DonMaster
addikt
válasz
prabhu #71138 üzenetére
jah mert ac-val jobb lenne a gigás net mikor az efi-k eszközeinek 90%-a bg-s 2,4ghz-es wifi-s akinek meg nem azoknak 5ghz n-es , ac max mobilon, ahol meg holt mindegy hogy 50mbits vagy 300mbits van wifi-n mert egyiket sem használod ki, akinek meg ac-s laptopja van ac-s otthoni hálózata eszközei, annak meg
1. van saját ac-s routerje
2. ha az első nem teljesül vesz magának , mert ért hozzá
3. aki nem ért hozzá cska hogy a facebook és netezés enjen azoknak a 2,4ghz-es n-es wifi bőven elég, skype messenger ... elfutnak bőven 150-es n-es wifi-n. -
prabhu
senior tag
-
Dictator^
veterán
Most voltam ismerősömnél (FTTH), ahol szolgáltatás áthelyezés miatt sikerült elérnie, hogy valamilyen Wifis ONT-t kapjon. Laikus a témában, azt hitte, hogy így megússza a wifis router vásárlást...
Viszont a jó öreg ZTE ZXA10 F625-t lecserélték, valami fehér (nem néztem típusszámot) wifis ONT-re, ami előtt még van egy FTTH reciever.Mióta csinálják így az FTTH részt? Miért jobb külön egy reciever amin még a koax is külön megy, és külön tápolni két eszközt?
Az, hogy ha külső routerrel akarunk netet, azt telefonon kell engedélyeztetni, hogy a router kapcsolódjon közvetlen a netre?
Nálam még a régi ZTE F625 van, de kopp-kopp, sosem volt vele problémám..
-
Balage76
senior tag
Ma végre volt időm egy picit foglalkozni a nettel is....
Ahogy korábban írtam, január végi FTTH új bekötés. Az oszlop tetejétől a rack szekrényig elfogyott a 100 méteres üvegszál bundli, de legalább végig föld alatt, védőcsőben megy, kultúráltan. Ezt mondjuk nekem kellett behúzni, a szerelő a második kiszálláskor csak csatit hegesztett + beüzemelt.
Nem rossz a DIGI által adott Huawei router, de eléggé összetett lesz a belső háló, nem szeretném erre bízni az egészet, így átkerült bridge módba.
Elsőre előszedtem a szekrény mélyéről egy régi, jó DIR-855 -öt, ezzel 200/70 Mb-et sikerült mérni. Ez így édeskevés a meghirdetett 1000-hez képest...
Második próbálkozásra bekerült egy TP-LINK Archer C9, ezzel most 770/290 Mb-et mértem kora este. Ez sem a max, de jó lesz.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
wexford881 #71131 üzenetére
Több szerveren is mértél? Közben más gép vagy egyéb nem csatlakozik a routerre? Torrent ugye nem megy mérés közben?
-
wexford881
csendes tag
válasz
Gyurka6 #71130 üzenetére
Nem csak Wi-Fi-n van gond hanem kábelen is.
Az új routerrel új kábelt is adtak az van azt tettem bele. De már a régi routerrel és a saját kábelével jelentkezett előszőr a lassulás. Az új routerrel csak annyi változás történt hogy 8 Mbps-ről 24 Mbps-re nőtt a sebesség de ez még mindig csak a negyede a normál sebességnek. -
Gyurka6
őstag
válasz
wexford881 #71129 üzenetére
Hali!
Amennyiben jól értem és gépbe dugva jó, akkor csak a router és környéke, kábel, stb. gond lehet! Vagy csak wifi bondod van? -
wexford881
csendes tag
Sziasztok
Mostanában problémám van a DIGI internet sebességemmel.
Már nagyon régóta DIGI netünk van de eddig nem volt probléma vele.
100/100 Megás netünk van meg egy D-LINK DIR-600-as routerünk volt.
Valamikor február közepén vettem észre hogy sokkal lassabb a net mint máskor ezért megmértem speedtest-el
és 8 Mbps letöltés és feltölés körül volt.
Nemrég vettünk egy új routert egy D-LINK DIR-809 (AC750). A beüzemelés után azonnali mérés alapján
tökéletesnek bizonyult, hozta a szintet (93/87 Mbps). Az öröm pár percig tartott mert második mérés után
ugyancsak lecsökkent 25/24 Mbps-ra. Azóta ennyi. Feltettem az újabb intel lan drivert de nem változott semmi.
Modemem nincs, csak egy kábel jön a lakásba a
lépcsőházból. A kábel direkt a gépbe dugva szintén hozza a normál sebességet.
Wi-Fi-n 5 GHz-en ugyanannyi mint gépen, 2.4 GHz-en meg ennek kb. a fele.
Mivel lehet a probléma? A Diginél vagy nálam van a hiba?
Előre is köszönöm a segítséget. -
-
Laccoss
addikt
Én amúgy nem értem, sokan miért stresszelnek itt a váltásnál. Megvoltam FTTB 100/100al, egyszer csak csörgött a telefon, hogy jönnének optikát húzni, mondom rendben, ez volt csütörtökön, hétfőn délre mondtak időpontot, a szerelő 11kor már csörgött, hogy hamarabb végeztek az előttem lévő helyen, jöhetnek e. Egy óra múlva már át volt kötve. Persze ez októberben történt.
-
DonMaster
addikt
válasz
nyikszi #71124 üzenetére
akkor 1értelmű , amég nincs papir vagyis felmérés addig nem mennek ki átkötni.
1 olcso trükk van amit kijátszhatsz, kihivod öket hogy elszakadt a kábel és csinálják ujra,
igy 72orán belül hiba elháritás miatt kimegy a szerelö kiszálási dijat kikel fizesd, de megtudod vele együtt nézni hogy van-e hely gigás porton a dobozban vagy nincs fttb-n ha van akkor durván fogalmazva a felmérés megörtént, ha nincs akkor azért nem keresnek mert nincs lehetöség , és várd az ftth-t. jo nyilván ez 2500ft-os kiszálási dijba kerül, de itt a forumon régebben egyesek 1x-1x bejátszották.
-
west76
aktív tag
válasz
nyikszi #71119 üzenetére
Nekem meg semmi gondom nem volt velük, éppen a fehérvári iroda mellet mentem el, eszembe jutott, hogy fel kellene emeltetni a sebességet, bementem, kb 5 perc papírozás, majd 12 napra rá hívott a szerelő és mivel nekem az első általa javasolt idő nem volt megfelelő és én mindeképpen ott akartam lenni, amikor csinálják, ezért nem fértünk bele a 15 napba, hanem 17. napon lett gyorsabb netem.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ugyan én is amit lehet online intézek, de azt már többször hallottam, hogy a diginél a személyes ügyintézés a jó megoldás. Szóval lehet te is előrébb tartanál, ha úgy kezded, hogy beugrasz az irodába, ha már ott mész el mellette minden nap -
törölt tag
-
nyikszi
őstag
válasz
Laccoss #71111 üzenetére
Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a www.digi.hu oldalon leadott megrendelési igényét elfogadtuk, adatait rögzítettük adatbázisunkban.
Online jelentkezés időpontja:
Előfizetői név:
Megrendelési azonosító:
Telepítési cím:Kollégáink hamarosan keresni fogják Önt a megadott elérhetőségein, hogy a szolgáltatás kiépítésének pontos idejét egyeztessék. A szolgáltatás kiépítésének legkésőbbi időpontja a megrendelés visszaigazolásától számított 15. nap. A szolgáltatás kiépítésével egy időben kerül sor a szerződés aláírására.
Értem én, de nehogy már egy sebesség emelés ilyen nehéz legyen! Akkor is, egy semmi cég és kész. Hiába a vakarózás, attól még svihákok. Volt velük más problémám is, azt ide nem írom le, csak a céget írtam le már teljesen. Ez a "kis" emelés akasztott ki teljesen. Szerencsére a máshol, pl. boltokban tapasztalt 25%-os áremelést nem kell benyelnem, mert megyek másik boltba és ott veszem, ahol "csak" 10%-ot emeltek a kenyér árán. Mint már írtam volt, nekem nem kellene a nagy net, TV-t meg 10 éve nem nézünk. Mennék én a T-hez, de nem kell a TV, nem akarom hogy a család a sok hülyeséget nézze. F1 és egy-két sorozat, ami online is elérhető. Ennyi.
ArGab: Az "jó"
Ennyit erről a cégről. Túlnőtte magát és majd jönnek a problémák csőstül, de legyen igazam. Mindegy, 60 nap után megint bemegyek, úgyis ott járok el minden nap, aztán majd beírok a panaszkönyvbe legfeljebb.
-
WaterWave
veterán
válasz
Core2duo6600 #71115 üzenetére
mert néha ujraszoktam, az mindegy miért... kérdés nálam a hiba vagy a diginél? Másnál nincs ilyen gond?
-
ArGab
őstag
válasz
nyikszi #71110 üzenetére
30 nap, haha
Én tavalyelőtt jeleztem és tavaly, 8 hónap után válaszolták meg hogy megvizsgálták és nem fog menni az emelés.#71112 WaterWave nekem van ilyen gondom megint. Tavaly már nyár vége/ősz eleje körül szintén előfordult. Van hogy 15-20-30 perc is kell mire újra tud csatlakozni (gépen ilyenkor szintén csak sokadszorra jön össze, addig 651-est dob, router logban Timeout waiting for PADO packets). De van hogy simán megy azonnal az csatlakozás. Elég zavaró, mert ha valami miatt újra kell indítani a routert vagy éppen Digi bont és újra kell csatlakozni, van hogy tíz perceking nincs net.
-
WaterWave
veterán
Mostanában azt vettem észre, hogyha ujraindítom a routeremet, akkor nem tud felmenni a netre a router... Szépen be van állítva a pppoe, user pass, de a netet nem éri el...
Ezt ugy tudom orvosolni, ha rádugok egy cat5e kábelt, és laptopon összekötöm vele és csatlakozás az internet opciót kérek. De utána 651 hibával ledob, viszont, utána a routeren a led kékre vált, tehát akkor tud felcsatlakozni a nethez... Tehát olyan érzésem van, mintha az automatikus felcsatlakozás nem menne, ami eddig ment. Nálam a hiba vagy a diginél? -
DonMaster
addikt
válasz
nyikszi #71106 üzenetére
van már interneted? ha igen fttb? ha igen milyen 100-as 500-as?
ha 100-as akkro 30nap az átfutási idő , de csak akkro leeht 500-as ha van sw vagy ont-ben lépcsöházban hely,
ftth-nál azonnal átkell patintaniuk ha ott vagy 100-as vagy 500-asban még, azt telos üfsz 1272 , és 72orán belül meg csinálják. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #71104 üzenetére
Oké.
-
nyikszi
őstag
Hát ez a Digi jó nagy k@ka lett. Megrendeltem a nagyobb netet, de egy hónapja semmi. Bementem és mondtam mi a helyzet. Azt mondta az ügyintéző, hogy 30-60 nap (!!!). Mi van?
Ott helyben meg kellett volna nézzem a levelüket, mert arra hivatkozott, hogy abban biztos leírták. Ja, leírták 15 (!!!) napos átfutási időre. Elmennek ám a jó büdös fr@ncba. Ebben a k.... országban mindent megtehetnek a szolgáltatók?
"A szolgáltatás kiépítésének legkésőbbi időpontja a megrendelés visszaigazolásától számított 15. nap."
-
válasz
#20221952 #71102 üzenetére
Milyen routert? topik.
-
mpo
veterán
válasz
#20221952 #71102 üzenetére
Ez is annyiba kerül:
[TP-Link Archer C1200 AC1200] -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #71101 üzenetére
Értem és köszönöm.
Korlátozott anyagi lehetőségek miatt csak ezt tudnám helyette venni:
AC9 AC1200 Smart Dual-Band Gigabit WiFi Router - Tenda
Vélemény? -
válasz
#20221952 #71100 üzenetére
Az Gbit-es, de sajnos nem HW NAT-os, így le kell cserélned, ha ki szeretnéd használni az 1000-es netet. Tomato fw-vel ugyan feltornászható talán 200-250Mbps-re, de Gbit-nek még csak a közelébe se. Hardveresen közel azonos az ASUS RT-N16-al.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPad topik
- További aktív témák...
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest