- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
pw12345 #69998 üzenetére
Hali!
Ez azért egy elég extrém példa.
Általában rendben működik az FTTH.
Volt amúgy nekünk is TV gondunk tavaly vagy tavaly előtt. Bejelentettük, kijött a szerelő, megcsinálta az oszlopon murdelt optikai kábelt. Nem állt neki kukacoskodni se ő se az üfsz, hogy van-e box, nincs-e box, digitális, vagy analóg. Mondtuk, hogy néha nincs TV, néha van. Ok, jönnek. Másnap jöttek is.
Az FTTH-s ONT átkérhető bridged módba, így transzparensen működik, mindent a PPPoE-ző saját router intéz. Nekem ZTE F668-am van FTTH-n, és teljes az elégedettség vele meg egy ASUS AC66U B1-gyel.
Van azért némi idő az átkötésre, szerintem alapban 3--4 hét minimum, de szerintem van az több is amíg párhuzamosan üzemel a régi és az új rendszer.
A gépfejlesztésed pedig teljesen érdektelen ebben a szituációban, már csak azért is, mert amit eddig tudott eztán is tudni fogja, max most több lesz a tartalék a netben, de arra nem kötelez senki, hogy mindet kihasználd.
-
pw12345
aktív tag
válasz
zsolt501 #69952 üzenetére
Ez baromi biztatónak hangzik. Eddig sem vártam H bekötést, nálam a B-vel eddig nem volt gond.
Remélem jó lassan érnek ide.
A C boxukat rövid úton visszaadtam nekik, lassan bootolt, gyorsan fagyott, mást nem tudott, és már ránézésre nagyon trafik és bazáráru benyomását keltette. Olyan volt, mint az Alcorok, csak még ócskább és led kijelzővel.
A nyomógombjai is minőségiek voltak: kemények, hangosak, de kontaktosak.
Remélem nem hasonló minőségű szemetet hoznak ide az FTTH-hoz, mondván ők áthúzták, én meg szopjak vele.(#69957) officecomp Igen, ezt én is tudom
Csak, ennek fényében, nem értem néhány ismerősömet, akik nyávognak a Gb-es net után, miközben a tevékenységük kimerül, ilyen 5 Mb-es lapok tanulmányozásában
(#69970) zsolt501 Nézd, betekeri a kábelt szigszalaggal (ami mindenre jó, meg a WD40 és a kalapács), visszahúzza a védett szakaszt a furatba és mellette felbővíti gyémántporos, vagy tűreszelővel. Ha a fal tégla még el is készülhet, mire arra téved a szerelő.
Én már csináltam hasonlót, csak ajánlani tudom, főleg panelban(#69981) TeeJay Jelen! De nekem legkisebb gondom, hogy mennyit fog az a szemétdomb fogyasztani.
Az inkább dühít, hogy 1 naptól 3 évig bármikor kitalálhatják ezt a baromságot, legalább időpontot adnának, nem az, hogy, hát, akkor jönnénk. Én meg őszig nem nagyon terveztem gépfejlesztést. Tudom, hogy privát szocproblem, de engem meg a másé nem érdekel. Pl., hogy nála kukás az FTTB, nálam meg eddig jó. -
DonMaster
addikt
válasz
brickm #69994 üzenetére
ftth-d van ha huawei 21h végü-t vittek és bridgebe kérted.
hivd fel öket akár most, csináld a digi oldalán képet ugy hogy a pc-d csatlakozik router tüzfal virus irto torrent nélkül.
és küld el nekik emailben is. de hivd fel öket akkor 72ora a hiba elháritás ha emailezel akkor 30nap.
hivd fel öket, és mond nekik hogy akkor is jöjenek ki ha kell érte 2500-at fizetni, de mivel a garantált nincs meg igy nem kell fizetni. -
válasz
BullZeye #69992 üzenetére
szentendre is visszatért:
02-16-2019 21:19:09 Daemon.Notice 188-143-50-188.pool.digikabel.hu Feb 13 12:29:01 OpenWrt netifd: Interface 'wan_6' is now up
02-16-2019 21:19:06 User.Notice 188-143-50-188.pool.digikabel.hu Feb 13 12:28:59 OpenWrt ddns-scripts[2683]: myddns_ipv4: PID '2683' started at 2019-02-13 12:28pontosabbat nem tudok, mert a watchcat újraindította a routert
-
brickm
őstag
válasz
DonMaster #69993 üzenetére
Na sorba:
Néhány napja kötötték be, vagy 4-5.
Kibridge-eltettem a huaweit, de míg rendesen routerként ment is 300nál többet alig mértem.
Mióta bridg-ben van sem több.A mérés Dell vostro 3460 8GB DDr3, Samsung evo 860ssd, i5 4000valahanyas cpu, 1.5méter cat6, de egy hosszu 10méteres cat5e-vel is ugyan ennyit mértem.
A másik gép MBP 2015 cto fullos konfig, mindenből a legnagyobb. Hajszálpontosan ugyan annyit mérek.
Mikrotikről lehúztam mindent, tűzfalak, stb minden kikapcsolva, egyedül egy allow all in rule van bent, de mondom direkt kapcsolattal is ugyan annyit mérek. Ping minden esetben 6-7ms.
(nem tudom ftth vagy fttb-e.)
Egyébként 100/100-ról kötötték át, és az stabil 100/100 volt folyamatosan, soha meg nem rottyant.
-
DonMaster
addikt
válasz
brickm #69989 üzenetére
fttb/ftth?
digi eszköz router/bridge ?
van saját router?
géped proci ram hdd/ssd ? lanport?
kábel cat5e vagy cat6... ?
tüzfal? virus irtó?(ezeket méréskor érdemes off-ra tenni)
ha van pendrive-od akkor érdemes live linux-t rufus nevü szoft al csinálni és arrol boot-olni és azon is letesztelni, hogy ne valami windows vagy driver hiba legyen.
ezeket irdle fontos mindegyiknél tipus is.
ha meg van és több mitn 1napja fen ál a hiba és nem a fent felsorolt dolgok a szük kereszt akkor üszf felhivás, de elöbb ird le hogy mivel mérsz(#69991) brickm
digi eszköz bridge vagy router modban van?
ha router modban probáld meg hogy kihuzod bedugod és utána linux-al le teszteled ha ugy is rossz akkor hivni öket hogy problémád van.ha linux alalt jo/jobb, akkor user error.
ha bridge-ben van akkor lehet a mac vagy a géped kevés hozzá nem elég egy gigás port a pc/laptop/mac-be ha nincs erö ami feldolgozza az adatmenyniséget és a ppope csatlakozást folyamatosan, bár a 40/40 elég karcsu, ott szerintem digi felöli hiba lesz de elöbb fuss végig a fent felsorolt dolgokon és ha egyikse oldja meg akkor üszf hivás.
-
brickm
őstag
-
brickm
őstag
Sziasztok ismét!
Nálam nem akar normalizálódni a helyzet.
Eddig az ezret meg sem közelítette a speedtestek szerint a netem(többel is próbáltam, a digiével is)
Most pl 2-300at tudok max mérni, de az is előfordul, hoy tartósan 50-60Megabit.
[link] -
CMST2015
tag
facen postoltak [link]
-
sfdrakex
nagyúr
Kecskeméten most megy, 30-40 percig nem volt.
-
válasz
BullZeye #69982 üzenetére
nálam bp-n van net (digi.hu is), a szentendrei router utolsó életjelei ezek:
02-16-2019 20:16:45 Daemon.Notice 77-234-89-239.pool.digikabel.hu Feb 16 20:16:46 OpenWrt pppd[11044]: Serial link appears to be disconnected.
02-16-2019 20:16:45 Daemon.Info 77-234-89-239.pool.digikabel.hu Feb 16 20:16:46 OpenWrt pppd[11044]: No response to 5 echo-requests -
sfdrakex
nagyúr
Kecskeméten is elszállt a net, tv analógon megy.
Telenor mobilnetről digi.hu elérhető.
-
törölt tag
válasz
BullZeye #69982 üzenetére
Szintén, nálam "pap authentication failed" van a router logban.
"Tájékoztatjuk Előfizetőinket, hogy központi probléma miatt jelenleg egyes ügyfeleinknél hiba észlelhető a vezetékes internetszolgáltatásban. Szakembereink folyamatosan dolgoznak a probléma megoldásán és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szolgáltatás mielőbb helyreálljon.
A meghibásodás kijavításáig kérjük türelmeteket, megértéseteket előre is köszönjük!"
Szerk.: Nálam már megy
-
BullZeye
veterán
Elment a net, digi.hu pedig elérhetetlen. Kezdjek aggódni?
-
TeeJay
félisten
válasz
qnadam #69943 üzenetére
FTTB esetén megnézném hol van manapság olyan hogy csak a kanóc van amit egyből PC-be vagy laptopba köt az illető és nincs router neki...
szóval minimum az FTTB előfizetők jó részének van legalább egy olcsó kis router
így ha FTTH-ra váltanak lesz helyette egy ONT ami szintén tud alap router funkciókat
tehát összesen csak a CATV eszközzel lesz több és nem hiszem hogy abba a 2-3watt plusz fogyasztásba fog belehalni majd
ha pedig az ONT kevéske neki akkor vissza teszi a régi routert úgy 2 plusz eszköz lesz mondjuk 8-10watt plusz fogyasztással, ott sem hiszem hogy belehalszóval az hogy FTTB-n csak kanóc van FTTH-n meg egyből 2 eszköz nem mindig fedi a valóságot
amúgy én meg már azt se bánnám ha itt lenne a 2 DIGI-s eszköz csak ne FTTB legyen hanem FTTH -
válasz
pataslogeza #69971 üzenetére
akkor marad a csati levágása és mobilnet addig, amíg ki tudnak menni. vagy keresel valakit, aki tud ilyet hegeszteni. vagy vadászol egy digis szerelőt, és megcsináltatod vele fusiban.
-
Celtis
veterán
válasz
pataslogeza #69971 üzenetére
Így értem.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
pataslogeza #69967 üzenetére
Bizony muszáj várni.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
pataslogeza #69965 üzenetére
NEM, max ha van új csatlakozód, és szerszámod.
Ha nagyon fontos az áthelyezés akkor hívd ki a Digi szerelőit ők megcsinálják. -
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
A digi optikai kábelét át akarom rakni máshova, de a lyuk a falon olyan kicsi amin nem fér át a csatlakozója. Ha levágom a csatlakozót a kábelről, hogy átférjen a kábel a lyukon, akkor vissza tudom azt szerelni a kábelre?
-
Laccoss
addikt
válasz
Sziszifeca #69962 üzenetére
-
Laccoss
addikt
válasz
Sziszifeca #69960 üzenetére
80as portnak akarsz portot nyitni? Miért?
-
Sziszifeca
őstag
válasz
adika4444 #69947 üzenetére
Köszi,
megnéztem, NAT-olva nem vagyok, és a bridge módot elvileg 15 perc múlva beállítják.
A port forwarding tesztet itt is tudom tesztelni ugye?: [link]
Úgy kell beállítani ugye, hogy például:
Port Rage: 80, Local IP: a másik gép ip-je (pl.192.168.1.76.) , Local port: 80, Protocol: BothÍgy jó?
-
Laccoss
addikt
válasz
Oposzumtoszó #69958 üzenetére
És ennek mi köze a digihez?
Csak mert digi-s nettel akarod, attól még ugyanúgy kell használni, mint a többi PPPOE csatlakozású internetet.
Optikainál kapsz routert (ONT), akkor kérned kell telefonon a digi ügyfélszogálatnál, hogy rakják át BRIDGE módba, amint készvan, tudod használni a routerként (bár előtte is, de az dupla NAT, szóval inkább ne).
Ha UTP jön be, akkor pedig bedugod a kábelt a wan portjába a tplinknek, beállítod a pppoe kapcsolatot, és connect gomb.
-
Sziasztok!
Egy ilyen routert szeretnék működésbe hozni. Szeretnék kérni egy kis segítséget a konfiguráláshoz. A quick setup után sincs internet. Eddig nem tartottam magam lámának, de úgy néz ki az vagyok.
Előre is köszönöm.
-
officecomp
csendes tag
válasz
pw12345 #69907 üzenetére
Egy weboldal üzemeltetőnél érthető arra törekszik adott mp alatt minél több lekerest tudjon kiszolgálni. Nem 30-40Mbit de már 5-10Mbit is kész csoda ha kapsz egy kiszolgalóról mp alatt. Google természetesen más tészta ott hegyekben állnak a Tbitek... Ők megtehetik sorban állnak a kemény hirdetők...
-
4Grider
félisten
válasz
MadMancs #69953 üzenetére
A CAM nem ugyanaz, mint egy box. A CAM esetében ui. változatlanul a te tv-dben van a vevőegység, a box esetén viszont a szolgáltatói boxban.
Nincs olyan, hogy leszarják, az neked kötbér. Elég szép pénzt lehet így összeszedni, ha nem csípkedik magukat...
Persze van, amikor a váltás tényleg könnyebb, bár én UPC-hez vagy iptv-s brigádhoz már nem mennék vissza, mert nálunk a házban 5 tv van, azt pedig sehol nem támogatják, a UPC-nél is a második tv-ért 1000 Ft felett fizettem havonta (mert a HD tartalmakért minden eyges tv-n felárat számolnak fel). -
MadMancs
veterán
válasz
zsolt501 #69952 üzenetére
Mindkettő TV hez tartozik CAM modul, ezzel a TV előfizetés Digitálissá vált (szerződésen is).
A baj hogy nem is érdekli őket. Ezt hálózatot saját szerelőik szerint is lesz.ják már, majd jön FTTH és azzal a kánaán. Hogy mikor? Állításuk (helyi) szerint 1-3 év. Tudom, NMHH, de se időm se energiám harcolni, inkább váltok és kész. -
zsolt501
nagyúr
válasz
MadMancs #69948 üzenetére
Csak egy javaslat (és azoknak is akiknek probléma van a TV szolgáltatással).
Ha a Tv szolgáltatással probléma van érdemes a digitől bérelni egy DVB-C-s boxot, mégpedig azért, mert a digi ilyenkor garantálja a szolgáltatás probléma mentességét (megjegyzem minden szolgáltató csak a saját készülékéhez garantál szolgáltatást).
Azt a pár száz forintot szerintem ilyenkor nagyon megéri, és mikor már biztos rendben van a szolgáltatás akkor vissza lehet adni a készüléket minden gond nélkül.
Nálam is voltak gondok a TV szolgáltatással, elejében a FTTB hálózat idején gyenge volt a jelerősség, ezt a lépcsőházi erősítővel megoldották többszöri nekifutásra, és műszeres mérésekkel, de tökéletes lett a kép ezek után nem volt kiesés és széteső kép sem.Mikor kiépítették az FTTH hálózatot a kálvária újra indult, az első optikai DVB-C eszköz hibás volt, bizonyos frekvenciák teljesen használhatatlanok voltak rajta, ezt a készüléket cserélték is, viszont a második és a harmadik készülékkel is gondok voltak, mert itt meg már túl erős volt a jelerősség ój annyira, hogy a Digi által adott BOX-al is szétesett a kép néhány frekvencián, és voltak olyan adók amiket nem is talált meg ez miatt.
A problémát megint csak műszeres méréssel sikerült kideríteniük, és egy jelerősség csökkentővel sikerült a hibát elhárítani, és azóta minden Tv készüléken és BOX-on tökéletes a képminőség és minden Tv csatornát megtalálnak a készülékek. -
sfdrakex
nagyúr
Eddig jó volt a 100as net, de most, hogy szóltak 1000es lesz, legyen azonnal? Nálam is volt vagy 2-3 hónap mire szerződés aláírása után behúzták, az optikát. 5-6 ezerért szerintem nem kapsz máshol jobbat. Persze te tudod, menj csak upchez, nem terheled legalább a Digi hálót. 😃
A upc az 500as nethez ad 22es upot? Jobb az mint a digi 200asa. 😃😃😃
-
4Grider
félisten
Ha meg nem lenne nálad Digi csak UPC, akkor megkapnád tőlük ugyanezt a csomagot 9000 Ft-ért. És ha látni akarod a 2.-3. tévéden is az előfizetett gold vagy prémium csomag összes csatornáját, akkor fizetsz még tv-nként legalább egy ezrest és havonta. Meg ha fel akarsz hívni egy mobilost, mennyi is lesz a percdíj?
Szóval ezért tudnak ők gyorsan téged bekötni és ezért halad lassan a Digi FTTH terjedése... -
csizo
aktív tag
Kicsit csalódtam a Digiben.Zuglóban lakom és január elején volt nálam az üzletkötő,hogy módosítson a szerződésemen,mert megszünik a 100-as netem,mert bevezetik az optikát.Egy hete voltam bent az ügyfélszolgálaton,hogy megérdeklődjem,hogy mikorra várható a bekötés.Irtak egy emlékeztetőt a belső rendszerben az illetékes emberkének,nekem meg azt mondták,hogy 72órán belül válaszolnak.Hát ez nem jött össze nekik.Ma felhívtam az ügyfélszolgálatot.Azt mondták,hogy fogalmuk sincs,hogy mikor lesz kiépítve,pláne átkötve.Várjak türelemmel majd egyszer csak hívnak.Lehet,hogy inkább átmegyek inkább UPC-hez.Igaz,hogy nem 1000-s net lesz csak 500,de a tv+nez+telefon 1év hűséggel annyi lenne a havi előfizetés,mint a Diginél.
-
MadMancs
veterán
válasz
LSL1337 #69900 üzenetére
Ember, elolvastad és értelmezted amit írtam? Mert nekem úgy tűnik nem.
Írtam hogy NEM a 600 a baj, hanem hogy rendszeresen még 0,6 sincs, illetve NO TV. De digi mossa kezeit náluk minden oké. Amúgy képzeld nem speedtestet mérek hajnal 4kor, létezik munka is, nem tudom ismered e. Amúgymeg igenis megy a fröcsögés ha HBO Go ról egy k..va filmet nem lehet lejátszani folyamatos pufferelés nélkül se TV se egy philips Android TV-n natív appal.
és ez mind mind mind Január 31 től mióta megszűnt létezni FTTB 1000. micsoda véletlen...
Jó aláírom ez csak 20-25% ában fordul elő a napnak, de akkor is..Egyébként kit érdekel az őskor? Jelenben élünk jelenben adott szolgáltatásért fizet az ember. Mindemellett remélem a boltba is vígan kussolsz ha 1Kg kenyér helyett 0.6Kg ot kapsz teljes áron, mert hát végülis azzal is jól lehet lakni.
De mint írtam nem a 600 a gond hanem hogy napi rendszerességgel se TV se net felváltva. -
adika4444
addikt
válasz
Sziszifeca #69946 üzenetére
Hali!
A PPPoE kapcsolatot felépítő eszköz WAN címét nézd meg. Ha egyezik netes IP-lekérő oldalakon láthatóval nem vagy NAT-ban, ha viszont 100-zal kezdődik, akkor igen.
-
flexxx
tag
Hali!
Bármit próbálok, most már lassan 2. hónapja annak, hogy egyetlen port sem nyílik ki a 21-esen kívül (HG8247H). Ez másnál is így van, vagy nálam van a gebasz?
-
válasz
DonMaster #69927 üzenetére
upc-nél választhatsz kártyát a box helyett, telekomnál meg nem kicsi felháborodás volt, amikor kiderült, hogy kivezetik a dvb-c-t. szóval nem egyedi a dolog. plusz akik korábban fttb-n voltak, azok megszokták, hogy nincs modem, aztán egyszercsak a 0 eszköz helyett hoznak kettőt.
-
ekkold
őstag
válasz
Sziszifeca #69940 üzenetére
Ha Bridge módot kérsz, akkor az asus routerrel kell csatlakozni PPPOE-vel.
....kérnem kell hogy vegyenek ki NAT-olásból?
Először talán meg kellene nézned, hogy NAT-olva vagy-e egyáltalán, mert ez nem biztos. De ha igen, akkor a port nyitáshoz szükséged lesz a publikus IP-re. indokolni nem kell, csak telefonálsz, és kéred, hogy vegyenek ki a NAT-olt címtartományból mert publikus IP-t szeretnél. Nekem a telefonhívás után néhány órával be is állították. -
Sziszifeca
őstag
Sziasztok..
Kérdésem a következő, bocsi a láma kérdésért
Digi HG8121H router-t lan kábellel összekötöttem a saját routeremmel (ASUS RT-N56U). Nem kellett állítanom semmit, nem kell jelszó beállítás, működik.
Az Asus-ra van kötve egy másik gép amivel torrenteznék, de nincs port forwarding-om, nem tudok portot nyitni.--- Ha Bridge módot kérek, akkor csak annyi változás lesz, hogy az ASUS routeren PPOOE-val kell belépnem jelszóval? Maradhat az összekötésem ugyanúgy?
--- Valamint akkor kérnem kell hogy vegyenek ki NAT-olásból? Kell indokolni?Köszönöm
-
Na urak, vége van a bulinak!
-
ekkold
őstag
válasz
sfdrakex #69886 üzenetére
Ez a reklám dolog amit említesz érdekes amúgy. Nem szeretem a reklámokat, de erre ugye vannak egyszerű és hatékony megoldások, mondjuk egy reklámszűrő. Így nincs sem irányított, sem véletlenszerű reklám, sem a youtube-on, sem a facebookon, sem sehol - ha nem akarom. Akit meg nem zavarnak a reklámok, az nézze nyugodtan
-
ekkold
őstag
válasz
west76 #69885 üzenetére
Rosszul értelmezed. Csak próbáltam felnyitni pár embernek a szemét. Persze lehet, hogy felesleges időpazarlás volt. Amúgy van bankkártyám, és használom is, de nem bárhol és bármikor.
Sokak véleménye fog megváltozni, amikor a személy szerint róla összegyűjtött adatok miatt, egyszer csak különféle hátrányokat szenved el, de ugye ami egyszer felkerült a netre... Manapság, ha pl. állást keresel, igen nagy eséllyel meg fogják nézni pl. a facebook profilodat, ill. rád keresnek a neten (és esetleg ez ráhatással lesz a megítélésedre). Ennek persze nincs túl nagy jelentősége, akkor ha valaki ésszel használja ezeket a dolgokat. A fejlődés viszont nem áll meg, sőt... de ettől még nem mindenki akarja nyitott könyvként bemutatni az életét másoknak (de persze van aki meg igen).
Arra is szerettem volna rávilágítani, hogy nem mindenki jószándékú a neten, azok közül sem, akik adatot gyűjtenek. Vannak olyanok is, akik pl. igenis el szeretnék lopni mondjuk a bankkártya adataidat. Jó esetben (és általában) ez nem sikerül, rossz esetben vagy ha valaki kellően óvatlan, akkor esetleg megfizeti a tanulópéznt - aztán legközelebb óvatosabb lesz
-
DonMaster
addikt
válasz
Laccoss #69926 üzenetére
de nem fura? bár leeht ott leszarják a tv-nként 1 +fogyasztott és ha 4. tv kell akkor még 1 net rendelése is szükséges (persze switch müködne de az nem bevétel telekomnak ), nah mindegy vicces akkor is, hogy itt megy a 2 eszköz miatta panasz folyamatosan, az ujjaktól.
azt nem vágom még , hogy aki képes ide írni, az hogy hogy enm tudja mire számíthat? tehát ha tudja hogy 2 eszközt fog kapni mert olvasni tud itt, akkor mikor bekötik miért merülfel benne a kérdés hogy nem lehetne 1 vagy miért 2 miért nem ugy mint anno csak utp stb. nah mindegy ez van végül is erről szol a topic, csak a kereső használat nem tiltott vagyis nem only vip-ek tudják használni szerintem . -
törölt tag
"De nem lehetne őket megkérni, hogy cseréljék ki a 2 eszközt egyre?"
Hivatalosan nem, mert már felhagytak az "All in One" ONT-k telepítésével. (Értsd! Már ilyeneket nem rendelnek, így valószínűleg nincs vagy elvétve lehet raktáron.)
... de, mivel Magyarországon vagyunk így nem lehetetlen egy szerelővel "megdumálni", hogy tud-e "szerezni" egyet a régiek közül.
Mottó: "Nem leszek hálátlan." -
DonMaster
addikt
nincs 1 eszköz már.
megkérdeztem és azt mondták ez újabb mint az 1be eszköz és ezért van ez a 2eszközös dolog, ez van, kérd bridgebe használd a saját routered és enyni nem kell ezt tul spilázni nincs lehetőség 1eszközre, de saját rotuert bridge miatt lehet használni és ennyi, ezt elkel fogadni.Más:
Benéztem telekom topicba és nem látok 1olyat se aki panaszkodna bekötés után, hogy miért kell box és miért kell modem, és,hogy nem lehetne nélküle?
ez miért van? -
qfm
őstag
Sziasztok!
Ma cserélte le a digi az utp-s kiépítést optikásra nálunk. Sajnos ezt két külön eszközzel oldották meg, mint ahogy korábban mások is fotózták, nálam is így néz ki: [link]. Én a saját asus n18u routerem szeretném használni, olvastam is, hogy bridge módba kell velük tetetni emiatt. De nem lehetne őket megkérni, hogy cseréljék ki a 2 eszközt egyre? Vagy rosszul járnék vele? Kicsit zavar, hogy folyamatosan 3 eszköz legyen áram alatt. Van valakinek ezzel tapasztalata? 1000-es net (+tv +telefon), ha ez számít.
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #69919 üzenetére
Más család, más igények.
Néha meg szoktam kérdezni az ifjakat, hogy most akkor tulajdonképpen virtuálisan hányan tartózkodunk a lakásban?
... mert, a mai fiatalok már mindent az interneten csinálnak. Ha a TV DVB-C funkcióját használom és klasszikusan TV-t nézek úgy néznek rám mint aki az őskorból jött.
Ha lehetne pizzát letölteni az asztalra ki se jönnének a szobából, de egyelőre még a futárnak kell kihoznia.
Nem győzöm kihajtani őket a való világba. -
Core2duo6600
veterán
válasz
#29810560 #69918 üzenetére
yt oztunk már 2 en és melette még ment a böngésző.
Azt hozzá kell tenni, hogy erősen szürt a forgalom ki és befelé is.
Érdekesség, hogy folyamatosan tele a log, hogy egy halom dolgot blokkolt a telokról, és mégis megy minden.
Csak a szabványos böngészési portokat engedem ki a netre a wifi hálóból. -
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #69917 üzenetére
Ja! ... ha, nem videókat nézel hanem olvasgatod a híreket és várnak az eszközök, hogy kattints egy másik oldalra akkor persze elég.
-
apple87
senior tag
válasz
sfdrakex #69879 üzenetére
Értem.
Nekem jelenleg három funkcióra lenne szükségem,
Rotterből wifi jel legalább 80-100mb
routerből 2 kimenet amiből gigabit net jön egyik a pcbe a másik a psbe.Router módba csak 2 lehetséges, szóval lehet vennem kellene egy switchet, ami gigabites kb 4E ft.
Bridge módba vennem kellene egy wifis routert ami gigabites kábelen és wifis kb 100mb ot tudja..... az kb 5-7 ezer forint.Akkor lehet jobban járok ha veszek egy wifis routert mint egy switchet.... nem?
-
törölt tag
Sok esetben az FTTB-sek bővítése esetén különféle trükkökkel húzzák az időt.
Pl. elfelejtik az igényt, mint esetedben is. ... vagy közlik, hogy műszakilag már nincs rá lehetőség.Ennek oka az FTTB -> FTTH átépítés. Mikoris úgyis mindenki DIGINET 1000-et kap. Ez van sajnos.
Egyszerűbb ha bemész személyesen az ügyfélszolgálatra a bővítési igénnyel, úgy nehezebb a szemedbe kamuzni.
-
törölt tag
válasz
pw12345 #69907 üzenetére
"Ha már hírlevél. Mióta feliratkoztam a Digiére, azóta sem kaptam az egy db. sikeres regisztrációs visszaigazoláson kívül semmit. Pedig azóta sok Spíler lefolyt a Dunán és jön Jockey is. Más kap tőlük valami irományt?
"
Én az elsők közt regisztráltam. Nem kaptam még egy hírlevelet sem a DIGI-től. Nagyon úgy néz ki, hogy az egy halott projekt (volt). DE! Remélem valaki megkapta érte a DIGI-től a prémiumot. Legalább Ő járjon jól.
-
@tco@
aktív tag
Tavaly év végén online igényeltem gyorsabb netet, mert vagy 500 forinttal olcsóbb is lett volna mint a meglevő. Hűségidő nékül kb 3 éve vagyok ügyfelük. Na erre a mai napig nem jött reakció, az igénylési számot tartalmazó mailt sikeresen töröltem, erre ma nézem, hogy vagy egy ezressel drágult az adott csomag.
Mással is előfordult ilyesmi? Azt írják 15 napon belül felveszik velem a kapcsolatot, de kb 50 napig SEMMI nem történt. Arra tippelek ki lett adva hogy felejtsék el, mert jön a dárgulás, persze ez így elég meredeken hangzik. Hasonló böszmeség nem történt mással?
-
pw12345
aktív tag
Nagyon kevés a vasad Gb-hez, az a baj. Az enyém (c2q 8 G RAM) durván a dupláját (kellene), hogy tudja, de az is épp csak elketyeg már, lassan idősebb, mint Szlovákia.
Az lehet, hogy a mérő mutat valamit, de SSD nélkül, HDD-re a Gb töredékét fogja csak nyalogatni.
Kérdés honnan, meg mit, mert jó, ha adott oldal 30-40-et megy.(#69904) Vakegérke
Ha torrent huszár vagy sem kell több: ált. le vannak korlátozva, azok is, de, ha nem, akkor
a visszaosztók korlátozzák. Ha nincs SSD a gépedben (azon is csak OP rendszer szokott lenni, pornót nem oda gyűjti a nép), megint csak hiába jönne az adat winyóra Gb-tel a cucc, ha nem tud.
De teljesen felesleges, mert, annyi szemetet, ami ezzel a sebességgel lejönne úgysem tudsz megnézni/hallgatni/olvasni/számolni... ööö, izé, szóval ennyi.(#69846) Core2duo6600
Ja, a gmail, ezt tudom, de némelyik áruház nekem írja ki a kódot, hogy én dobjak SMS-t a megadott számra.
Van, amelyik magát a számot sem fogadta el, pedig korábban vettem tőlük ezt-azt. Töröltem a fiókomat, de, azóta is nyomatják a hírleveleiket, én meg törlöm.Ha már hírlevél. Mióta feliratkoztam a Digiére, azóta sem kaptam az egy db. sikeres regisztrációs visszaigazoláson kívül semmit. Pedig azóta sok Spíler lefolyt a Dunán és jön Jockey is. Más kap tőlük valami irományt?
-
törölt tag
válasz
Vakegérke #69904 üzenetére
A 100/100 Mbit/s-es Internet kapcsolat mindenre akkor elég, ha egy - max. két - felhasználó használja egyidőben.
... de, ha pl. egy 4-5 fős család egyidőben internetezik - ami azért valljuk be elég gyakori a hétköznapokban - akkor már karcsú tud lenni. ... és akkor még a NAS, meg a Google Home Mini nem is jutott szóhoz. (Hogy kifele - upload - a TVMosaic-ról ne is beszéljek.)
Le sem merem írni, hogy hány db aktív IP címet oszt ki a routerem.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
LSL1337 #69900 üzenetére
Itt nálunk a cégnél 70/70 es bérelt vonal van a upc től 100 000 HUF körül havonta, és sokszor lehetne szólni nekik, de van jobb dolgom is mint hogy méregessem.
Plána tisztán, közvetlen a modemnél, szóval nem mérek, csak akkor ha valaki panaszkodik.
A DIGI mennyiért is adja a 1000 MBIT et 3100 ért ?
Több a garantált min lefelé, ennyiért mint a céges bérelt vonal, és használjuk vagy 80 -an.
+ még 1,5 szer ennyi teló .
És hát persze a torrent meg ilyesmi biza tiltva van a tűzfal által, és nagyon ritkán panaszkodnak, értsd évente 1-2 alkalom.
És legtöbbször kiderül, hogy ő volt a marha vagy a túluldalon van a probléma.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest