- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Laccoss
addikt
válasz
CirrMee #68291 üzenetére
Nem tudni te milyen ONT-t kaptál, mert lehet hogy egy beépített antenna miatt gyengébb is volt a jel a wifinek (volt ilyen digis eszköz is), és azt fikázod, ami már évek óta nincs.
Egy feature hiánya miért fa*ság? Ha fél óránként szakadna a net, vagy meghalna az ONT, akkor igazat adnék.
5 Ghz max egy légtérben tökéletes, de a falak, akadályok jobban megfogják, kizárt, hogy az egész házat befedi neked, ha csak nem helyezted át a routert máshova. (mert ugye a saját router már nem az ajtó melletti helyre kerül, ahova a digi behúzza az ONT-t), vagy nincs repeatered/AP-od berakva még.
A torrent csak példa volt, de olvashattál pár átlaguser hozzászólását, aki azt nehezményezte, hogy nem jön át a wifin a gigabit.
AC-s wifi viszi csak át a gigabitet, ahhoz meg kliensoldali eszköz is kell, ami plusz ezreket jelent.
Amennyiért kapod a netet, teljesen jó a jelenlegi digi által adott router. Ha pedig kevesled, arra ott a Mastercard/VISA.
Előbb mindenki próbálja ki a kapott routert, és ha nem felel meg, akkor lehet vásárolni.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
rothfb #68293 üzenetére
Átkapcsoltattam az ONT -ot bridge módba, így a Mikrotik építi fel a PPPOE kapcsolatot.
És kábellel van az ONT -al összekötve.
Ebben az esetben a Digi által adott ONT csak modemként funkciónál, semmi egyéb nem műkődik benne.
Ha megnézed mennyit is fizetsz a Diginek az internetért érthető, hogy nem csúcskategóriás eszközt adnak, ami a router részét érinti.Lehet jobb lenne, ha eleve csak olyan eszközt adnának ami semmi egyéb mint egy modem ?
(#68295) qnadam
Azt hiszem egyik szolgáltató sem támogatja, hogy az ő általa adottól eltérő eszközt kapcsoljanak az optikára közvetlen.
Mint ahogy sem a UPC sem a Telekom nem támogatja, hogy közvetlen ne az ő eszközüket használják, hisz ezekben az esetekben maga a szolgáltatói eszköz van beregisztrálva, így az hitelesít.
HA IPTV éd van akkor ráadásul még át sem kapcsoltathatod bridge módba.
Kivétel a DSL, ahol a szabványnak megfelelő egyéb modem is használható. -
válasz
Core2duo6600 #68290 üzenetére
Azt gondolom nem a digi adta😁.
Nagy teljesítményű ipari router. Hozzákötötted kábellel vagy esetleg wifin bridge-elted? Vagy le lehetett cserélni? Valaki írja már meg egyértelműen, mit lehet csinálni! -
válasz
CirrMee #68291 üzenetére
Még mindig nem válaszolt arra senki, hogy akkor most lecserélhető (nekem pl van egy Netgear R6400-asom és egy tp-link archer c2-m is), vagy hozzáköthető másik router? Úgy tünik igen, de senki sem ad egyértelmű választ, csak itt vitatkoztok, hogy jó e a szolgáltatói eszköz.
Egyébként eléggé problémás, hogy nyamvadt 5 ghz-et nem tud. Szerintem. -
CirrMee
addikt
válasz
Laccoss #68289 üzenetére
1 gigabites port bőven elég, ha meg nem vegyél, switchet. Ha lenne rajta 4 gigabites port, akkor az lenne a baj, hogy miért nem húz minden porton 1 gigabittel.
Van ilyen eszközöm is, de ez nem oldja meg a szolgáltatótól kapott eszköz balf*szságait.
Gyenge wifi, nálam 2 betonfalon át is megy, annyira nem rossz, mint harangozod.
Az előző lakásunkban téglafal volt, szomszédos szobában gyakorlatilag használhatatlan jellel. A mostani router meg 5GHz -en megszórja a lakás végét is, nem hogy a 2.4GHz -es adó...
Csak 2.4Ghz-en megy, ez van, átlagosan egy N-es wifi a felhasználók 99%-ának elég.
Az átlagos N -es felhasználó káromkodik itt, ahol sűrű lakótelepen rogyásig van szórva a környék. Nem a semmiért kell az 5GHz -es sáv.
És torrentezni sem wifin kell.
Az gáz, ha nem torrentezek wifin, de még kábelen sem? Az is gáz, hogy ettől még elvárás az, hogy a lakás bármely pontján használni szeretném az eszközöket...?
Nem egy 20-30k-s routerhez kell hasonlítani, hanem azt kell nézni, mit tud, és mennyit fizetsz a diginek érte.
Volt vagy kemény 14db ezres az a 20-30.
Viszont ha megengeded, igenis hasonlítgatom. Ez legalább használható arra, amire akarom. -
Laccoss
addikt
válasz
CirrMee #68284 üzenetére
1 gigabites port bőven elég, ha meg nem vegyél, switchet. Ha lenne rajta 4 gigabites port, akkor az lenne a baj, hogy miért nem húz minden porton 1 gigabittel.
Gyenge wifi, nálam 2 betonfalon át is megy, annyira nem rossz, mint harangozod.
Csak 2.4Ghz-en megy, ez van, átlagosan egy N-es wifi a felhasználók 99%-ának elég. És torrentezni sem wifin kell.
Mutass egy szolgáltatói eszközt ami admin hozzáférést enged.
Nem egy 20-30k-s routerhez kell hasonlítani, hanem azt kell nézni, mit tud, és mennyit fizetsz a diginek érte.
-
Zenyte
csendes tag
válasz
CirrMee #68284 üzenetére
Én nekem nem is adtak routert
Legutoljára egy Tenda AC10U-t használtam,(használnám még, csak az élet komplikált. A routernek semmi baja) dual-band (2,4GHz és 5GHz) és egy 50 nm-es lakást jól lefedett. Viszont 3 db Gigabites ethernet port van rajta, +1 a bejövőnek. Ha sok a WiFi-s kütyü, és kettő, vagy mind a három port lenne használva rajta, akkor én ajánlom ezt a routert.
-
CirrMee
addikt
-
Laccoss
addikt
válasz
MasterMark #68282 üzenetére
Miért? Ki is fejtheted, ahelyett hogy szarozod.
-
Laccoss
addikt
válasz
MasterMark #68277 üzenetére
Bocs, de miért nem jók? Ha neked nem jók, attól még tökéletesen használhatóak.
-
csizo
aktív tag
Nálam most kötik be az optikai kábelt.Egy-két tanács,hogy mire figyeljek oda?Milyen routert használtok?Jók a DIGI által adottak?
-
Szeretném megdícsérni és megköszönni a digi ügyfélszolgálatnak a talpraesett, perfekt segítséget legyen az tv, legyen az internet. Kedvesek és segítőkészek. Értelmesek és hatékonyak. Sok szolgáltató, cég, webshop stb stb tanulhatna ezt azt a Digi ügyféleseitől. Nincs vagy alig van zene és szinte azonnal élő emberhez lehet jutni, akik tényleg azon vannak, hogy a hibád megoldódjon.
Csak így tovább! -
AAAgold
senior tag
válasz
4Grider #68272 üzenetére
sima 100-as net van, nem tudom minek számít ez diginél
amúgy decemberben vettem észre először ezt, de akkor nem volt gáz, mert egymás után is gyorsan lejöttek az 1 gigás file-ok (gd-ről maxon tölt) csak most két 45gigás filet kellett volna letölteni
de lehet, hogy a házban vagy a környéken van valami biztonsági beállítás, ami ugrik a kimaxolt gd-ről töltésre
de úgy tűnik, ha egyet töltök egyszerre, akkor nincs gond
-
AAAgold
senior tag
válasz
4Grider #68269 üzenetére
igen, router restart se segít, nem kapok ip címet 5-10 percig - ha párhuzamosan próbálok letölteni akár csak 2 nagy méretű file-t google drive-ról, digi eldobja magát
ha csak 1 file-t töltök, akkor úgy tűnik semmi gond - ha bármi másról van szó, akár torrent, akár valamilyen program, akár ff-ben bárhonnét máshonnan, semmi gond, kizárólag google drive esetében
-
4Grider
félisten
válasz
AAAgold #68266 üzenetére
Én nem tapasztalok ilyet.
Viszont olyan szokott lenni, hogy 3 GB-os fájl feltöltése megáll, majd újraindul. És van, hogy 5-6 ilyen is van ugyanazzal a fájllal. De közben nekem nem szokott megszakadni a Digi-s net, a működik tovább a háttérben.
Saját, vagy Digi-s eszközzel routolsz? Csak azért kérdezem, mert szerintem az nem bírja ezt valamiért. Ha a Digis eszköz adja meg magát, tetesd bridge módba, tegyél mögé egy normális routert, és routolj azzal. -
AAAgold
senior tag
Sziasztok,
Ti tapasztaltatok már olyat,hogy ha diginet-en keresztül google drive-ból több nagy méretű filet töltök le ff-el egyszerre, akkor eldobja magát a net pár perc után? és így is marad 5-10 percig?
ha bárhonnét töltök bármit, sosincs gond, akár egyszerre többet is - de google drivenál egyszerre két 1gigás file letöltése kb. a lehetetlen kategória nálam valamiért
-
Kérdés. Jelenleg pontosan milyen típusú routert hoz a digi gigabites ftth bekötése esetén?
-
Livius
őstag
válasz
Core2duo6600 #68257 üzenetére
A közös képvisel leváltás mer ősszel egyszer fellendült, akkor novemberben fűt-fát ígértek, hogy megcsinálnak minden elmaradt munkát, meg a gányolt dolgokat javítják, sőt bevezetnek webes hibabejelentőt meg minden modern dolgot. De kezd látszani, hogy nem nagyon történik ezekből semmi, tehát ez is egy opció lehet lassan.
-
Livius
őstag
válasz
viktorhu #68255 üzenetére
2009-ben gyanúsan még ez lehetett a helyzet, mivel akkor a lakások átvételével volt egy ilyen szabályozás is, hogy kb 8 évig nem lehet más szolgáltatót beengedni, mert a Telekom meg a UPC saját költségén húzta be a kábeleket. Nah ez a 8 év már régen letelt, és a közös képviselet már vagy négyszer is le volt már váltva azóta. Talán kicsi az esély rá, hogy a legutóbbinak, aki lassan már 3 éve itt van, a Telekom vagy a UPC ajánlott-e valamit. A Telekomnak itt semmi terve nincs semmire, a rézhálózattal, kb lehet 3-4 lakó akinek van valami tőlük, azt pedig nem tudom, hogy a UPC-nél voltak erre e már példák, hogy okoskodnának-e ilyenekkel.
-
Livius
őstag
Nálunk eléggé adott a téma arra, hogy van bőven hely a lakásokig menő kábelcsatornákban, sőt még szabad csatorna is van, pont ott, ahol az emeletek között kell vezetni. Csak hát a közös képviselet ezt nem látja be, hogy alkalmas lehet, meg lehet le is nézi a Digit, hogy "román" munkát fog csak végezni, és nem akar vitatkozni se velünk, meg se velük ha minden el van gányolva, és inkább próbálja offolni a dolgot. Meg persze azért is, mert amúgy se a munka hőse általában, mikor valamit intézni kell, az eddigi látottak alapján itt.
-
viktorhu
veterán
válasz
Livius #68249 üzenetére
Nálunk is a meglévő csatornákban és szekrényekben vezettek mindent, semmi nem látszik.
Esélyes, hogy ott azért valakinek a jutaléka fogja bánni, ha beengednek mást is a jelenlegin kívül. Amíg nem volt tilos az efféle monopólium, addig minden irodaházat és lakóparkot úgy építettek, hogy valamelyik szolgáltató befizette magát, vagy eleve magától a ház üzemeltetőjétől kellett a szolgáltatásokat vásárolni, mintha ő maga lenne a szolgáltató.
-
El Gringo
senior tag
válasz
Laccoss #68247 üzenetére
mert akkor nem kell fúrni.
vezetékes net egy helyiségben lesz, mellette sok tévé, aminek máshol, a ház külső oldalán fut össze a kábelezése (régi SAT miatt).
Bár mindegy, a tévé a lényeg, a netet lemondom. Most már csak azt remélem, hogy az ONT-ba menő zöld végű optikai kábel vége jó lesz a tévészűrőbe is. és akkor nem kell újrakábelezniük. akkor azt a kábelt kirakom máshová, és problem solved, nekik se kell sokad dolgozni -
CirrMee
addikt
válasz
DonMaster #68248 üzenetére
Router: N56U-B1
Gépek: i7 2600k 4.3GHz / i5 750 4GHz alapból. Javításon itt lévő gépek jellemzően i5-i7 6-7k dobozok voltak. Kivétel nélkül az összes sz*rul mért a metrós szutyokkal, és ugyanezt hozta FF alatt.Mondjuk vicces a kérdés, mert ha bármelyik kevés lenne, a Foxi alatt sem tudná kihúzni a valós értéket. Router meg ha kihúzta anno a 940 -es tempót, nehogy már kevés legyen az 500 -as csomaghoz.
-
zachary
tag
Sziasztok!
Új lakásba költözést tervezünk és a Lónyay utcában lett kiszemelve egy lakás, a probléma csak az, hogy állítólag csak a digi szolgáltat és az is csak hulladék 10-es netet. Tud valaki esetleg bármi infót, hogy ez tényleg így lenne? Üf természetesen vakít és 80-as nettel dobálózik. Illetve mennyire valószínű, hogy a közeljövőben fejlesztenek bármit is? Úgy látszik ez a terület a nem fejlesztés központja a szolgáltatóknálm, még úgy is, hogy a város közepe.
-
varso
tag
válasz
Livius #68249 üzenetére
Nálunk konkrétan az Invitel - Digi kapcsolatnál történt optikai hálózatfejlesztés! Az egyik ismerősömnél járva, kérdeztem, hogy megcsinálta-e a Digi a kábelezést, és annyit mondott, hogy már rég. Ez a kábelezést egyáltalán nem lehet látni, mivel a villanyóra dobozon kívül is vannak dobozok, és kábelcsatornák, de mind az Inviteles meglévőben lett elvezetve. Ha arról van szó, akkor eléggé diszkréten dolgoznak, és nem lehet látni ide-oda lógó kábeleket!
Ha arra járok akkor majd lövök pár képet!
Egyébként nálunk októberben történt a bekábelezés, és a kötődobozok felszerelése, és azóta sem a szolgáltatás nem indult el, sem az értékesítés!
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok nem tudom pontosan ide tartozik e, de egyik ismerősömnél van digi net, meg ugye nálam is, de lényeg az, hogy régóta szarakszik a net, dolog annyi, hogy nem ad netet a modem, jelzőfények égnek, látszólag működik, és net is van, viszont gyakorlatilag meg ugye nincs, ki-be kapcsolás után tökéletes, a szakértők routert cseréltettek, természetesen nem oldotta meg, mert a gépre kötve direktbe is néha néha elmegy
természetesen a szakik nem csinálnak semmit, mert újraindították , és persze hogy jó ideig óráig, nyilván nehéz így megmondani, de ez modem gond lehet, vagy esetleg más? pl jelerősség stb
-
Livius
őstag
válasz
#29810560 #68122 üzenetére
A közös képviselő nálunk a lakóparkban azon akadékoskodik, hogy csak akkor hajlandó közreműködni ebben a Digi beengedő nyilatkozatának aláírásában, ha tutira meg tudja csinálni a Digi az optikai kábelezést rejtett csatornákban. Már oda jutottunk a levelezésekben a számvizsgáló bizottsági tagokkal együtt (akik lakók és ellenőrzik a közös képviselet munkáját), hogy jó, én megnézem és lefotózom a saját lépcsőházunkban, hogy a folyosói álmennyezetben milyen lehetőségek vannak újabb kábelek behúzására, meg a lenti más szolgáltatók által is használt alagsori helységben is ezek hogy néznek ki. Fél évvel ezelőtt egy közgyűlésen épp az derült ki, hogy a közös képviselet azt se tudja, hogy nálunk a villanyórák hol vannak helyileg, így gondoltuk jó, hát ezt se tudják akkor, hogy valószínűleg van bőven üres kábelcsatorna, vagy egyszerűen valami sima álmennyezet amiben mehetnek a kábelek, meg gondolom azt se, hogy 3-8 mm között van egy optikai kábel átmérője.
Mikor szétnéztem mindenhol és fotózgattam biztató kép fogadott. Az emeletekre 8 db kb 50 mm-es átmérővel rendelkező kábelcsatorna jött fel a folyosó álmennyezetébe, a lenti villanyórás, Telekom és UPC szekrényes helységből, és ebből 4 full üres is volt, tehát van hol még vezetni kábelt bőven. A folyosó álmennyezetében pedig amik ezekből kijönnek, tovább vannak vezetve további ugyan ilyen kábelcsatornákba, amik mennek a lakásokba, lakásonként 4 db, (pofon egyszerű a tovább vezetés, van hely nagy ívekhez is). Itt még az is kiderült, hogy van olyan kábelcsatorna a lakásig, amiben megy egy darab koax kábel és kész, oda aztán bőven befér még az optikai kábel is pluszba. Ezek után nagy boldogsággal küldtem a képeket, hogy itt tutira lenne még szabad cső is az emeletek felvezetéséig, meg bőven van hely a lakások tovább vezetéséhez is az optikának, és akkor tessék, haladhatna a dolog tovább egy aláírt papírral, de aztán jött megint a mégse...
Hiába csináltam pár képet, hogy hátha ebből látják ők is a kedvező helyzetet, ők csak és kizárólag akkor fogadják el azt, hogy a jelenlegi kábelcsatornák alkalmasak erre, ha azt a Digi kijelenti számukra írásban és abban vállalja, hogy úgy csinálja is meg, és nem valami saját igénytelen falra vezetett kábeleket vezetgetnének. Ezek után hiába hivatkoztam, nekik arra, hogy a Digi megállapodásának 3-as pontja pont erről is szólna, hogy a meglévő csatornákat használnák, meg hogy egyeztetés is lenne minden előtt, de nem, ők nem írják alá így. Előbb jöjjön ki a Digi, vizsgálja meg, adjon róla papírt (állítólag ezt már egyszer kérték, de senki semmit nem tud róla) aztán aláírja, vagy szavaztassuk meg gyűlésen, hogy nekünk ez nem számít, hogy hogyan csinálja meg majd a Digi, és akkor majd őt se fogja ez érdekelni, és így aláírja.
Valakinek volt esetleg tapasztalata ilyen Digi társasház bekábelezéssel kapcsolatban, hogy lehet tőlük kérni amúgy valami műszaki elő felmérést, még az aláírt megállapodás előtt, hogy mondják meg írásban mit tudnának használni meg mit nem a jelenlegi kiépítésekből? (Én amúgy úgy látom, hogy kb mindent tudnának használni, csak a mélygarázsba kellene bejutniuk az utcai kábellel, mondjuk a garázs bejáratától, hogy még földmunka se kelljen és kész, ugyan ott vezethetnék fel a kábeleket, ahol minden más szolgáltató tette 10 éve, mikor épült a lakópark.)
Valamint jogilag mi van akkor, ha a 3-as pontban, szerintem egyértelműen leírt, meglévő csatornákat mégse tudnák használni? Akkor még a munkálatok megkezdése előtt, ha olyanok a tervek a saját kábelezéseikre hogy tényleg igénytelenül mennek a falon nem elrejtve benne, akkor az aláírt megállapodás ellenére még kipenderíthető a Digi, hogy na ilyen gányolt megoldással mégse jöhetnek be a lakóparkba?
-
Laccoss
addikt
válasz
El Gringo #68237 üzenetére
De miért kérne 5 méteres kábelt? A koaxot lehet toldani, optikai kábelt meg a lakásban vezetgetni hát, ajtóhoz legközelebbi helyre behúzzák, és kész, onnan eltudod vinni a koaxot meg az utp-t ahova szeretnéd. Max az lehet gond, hogy a wifijel nem lesz elég a lakás másik végébe, de ugye itt úgyis mindenki saját routert használ
-
CirrMee
addikt
Speedtest új win10 alatt.
Na itt hagyjuk abba, hogy ez az app tökéletesen mér. Lehet azt mondani, hogy bizonyos gépeken nagyjából stimmel, de egy jól működő program nagyjából minden gépen hibátlanul üzemel, nálunk meg ahány gép van, illetve fordul meg javítás miatt, azon csak hasonlóan sz*r eredményt produkál ez a hulladék.
-
DonMaster
addikt
válasz
El Gringo #68237 üzenetére
fix a méret, ha kell nagyobb vegyél mint sokan mások is igy tettek, 2-3m-es kábelt adnak.
nem ott helyben gyárt a 2 eszköz közé optikát hanem gyári kábelt hoz, gondolom rendeltek 6konténerrel ugyan abban a méretben tehát nem opcionális a választás. viszont anynira nem drága csak figyelni kell a pontos szin/csatlakozó párosra. -
4Grider
félisten
válasz
rothfb #68233 üzenetére
Egy optikai kábel fog a lakásba bejönni, más nem.
Az optikai kábelre dugnak egy dobozt, abból kijön egy újabb optikai kábel és a koax. A koax felől küldöd el a jelet a tv-k felé.
Az optikai kábel megy tovább a szolgáltatói ONT-ba, ami egyben egy gagyi wlan router is. Sokaknak megfelelhet saját router helyett. A routernek csak egy db gigabites Ethernet portja van. Én kötnék mögé saját routert.
Mindkét doboznak kell 230 V.
A két doboz közé kb. 1-1.5 méteres optikai kábelt adnak. -
Sziasztok.
Segítséget kérnék, illetve azt szeretném, ha valaki részletesen elmondaná, hogy ha ftth-t kérek (most modemes verzió van, de már lehet kérni ftth-s netet, tv-t), egész pontosan mi fog történi router fronton, tv fronton (van 3 tv 3 különböző szobában) és egyáltalán, hogy fog működni a dolog. Tudok e saját routert is használni, egyáltalán kell e saját router stb stb, a 3 tv-hez hogy jut el a koax, meg ilyenek. Olvastam témaösszefoglalót, de ha valaki szájbarágósabban, egyértelműbben elmagyarázná, nagyon megköszönném.
-
dann462
csendes tag
Sziasztok!
Fél éve kötötték be a FTTB gigabitet, direkt kapom a kábelt a lakásba, eddig tökéletesen működött. TP-Link routerrel használtam, azonban pár napja nem hajlandó csatlakozni 1000Mbps full duplex beállítással. Kipróbáltam direkt gépbe kötve is, a hálózati kártyát átállítottam szintén gigabitre, ami 651-es csatlakozási hibát eredményezett. Auto negotiation illetve 100Mbps módban működik routerrel és anélkül is, így azonban korlátozva van a sebesség.
Találkozott valaki hasonló problémával? Hétfőn bejelentem de gondoltam előbb megérdeklődöm itt.
-
varso
tag
-
zsolt501
nagyúr
Szeged Gyík utca FTTH hálózat, valami nagyon nem kerek...
Digi hálózatára mértem, csak a speedtest mikor képet akarok betenni átteszi más városra...
Szóval a mérés a Didi Dunaújvárosi szerverén történt nem azon a szerveren ami a képen van, de más szerver esetén is ilyen alacsony a sebesség.Ha meglenne a garantált 300 Mbit én meg sem szólalnék, de így...
Tegnap óta ilyen sebességeket mérek. -
flexxx
tag
Sziasztok!
A napokban elszállt nálam a portforwarding Huawei HG8247H-n, egy port sem nyílik ki, kivéve a 21-est. Másnál is fennáll ez a hiba, vagy nálam lehet a bibi?
-
varso
tag
-
szőröscica
addikt
válasz
szőröscica #68187 üzenetére
Tegnap este hazamentem, bedugtam a routert, ment vegig a net, de reggelre megint villogo LOS fogadott.
-
kentucky
őstag
Na ma beszéltem a Romániából érkezett munkásokkal akik a kötődobozt csinálják, és azt mondták Február 15-én indul az optikai net.
Brutál amúgy milyen gyorsan dolgoznak.
-
-
helló,
ha a honlapon fent van egy utca, akkor ott tényleg van szolgáltatás, vagy lehet, hogy csak majdegyszer?
-
Laccoss
addikt
"FE portnál működik a PPPoE bejelentkezés és van net, gondolom kellene működnie a dolognak akkor is, ha simán csak átdugom a kábelt a GE portba."
Akkor minden esetben a gépedről tárcsázol? Mert ha van FE port, akkor nincs bridge módban az eszköz, és ilyenkor nem te tárcsázol be, és nem is neked kell, hanem a Huawei tárcsáz.
Ha bridge módban van, akkor az, hogy csak átdugod a kábelt akkor az nem elég, mert egy pár percig még nem dobja el a netet, és ezért nem tudsz újra tárcsázni.
-
ispi
tag
válasz
adika4444 #68203 üzenetére
Van kapcsolat, mutatja a Win, hogy van egy ethernet kapcsolat, beírom a bejelentkezési adatokat, de csak ezek az üzenetek vannak: az ethernet nem rendelkezik érvényes ip konfigurációval; nincs hálózati hozzáférés; nem azonosított hálózat - nincs internet. A routerek szintén így. Látják, hogy csatlakoztak valamihez, de nem tudnak netet kifacsarni belőle. Arra gondoltam legelőször én is, hogy csak simán tiltva van a port, de akkor látná egyáltalán? Ez a szerencsétlen Huawei is látja, hogy történt valami, a GE visszajelző led ugyanúgy és ugyanolyan gyorsan villog csatlakoztatáskor, mint az FE port, de nem jön ki belőle semmi.
-
bksgbr
tag
válasz
the.odzsy #68198 üzenetére
Ez egy 4 emeletes panel ház, és a képeken látható kábelezés lakáson belül található az előszobában.
Józan paraszt ész... inkább hagyjuk, anyuék hogy vették át annó a lakást elvileg kész állapotban, volt még munka utána bőven, szerencsére nagypapa kőműves volt, így sokat segített.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- One mobilszolgáltatások
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- További aktív témák...
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged