- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
rocket
nagyúr
Csomo penzt koltottek a labdarugo bajnokok ligaja nehany meccsenek a jogaira, amit majd egy DIGI altal inditott sport csatornan fognak adni.
Valoszinuleg azt remelik, hogy ebbol nagy felhaborodas lesz majd a T-Home/UPC/Fibernet felhasznalok reszerol, ezert kenytelenek lesznek felevenni a DIGI csatornajat a musor kinalataba, ami hozhat szepen penzt a cegnek.
MTG AB (Viasat3/TV6 tulajdonosa) is a kabelszolgalatok "zsarolasara" hasznalta fel a BL jogokat, eloszor a Viasat3-nal, majd a TV6-nal, vagy pl. mondhatnam az Eurosport2 esetet is az angol bajnoksag jogainak a megszerzesevel.Ugylatszik ez lett a trend, megkell szerzni egy nagyobb esemeny kozvetitesi jogat, es mindenfele D kategorias csatornat kenytelenek lesznek a szolgaltatok felvenni a kinalatba, amelyik ado a "nagy agyun" kivul olyan musorokkal van tele ami mar ment vagy 5x mas csatornakon.
-
Drenadar
veterán
Én újpesti vagyok, kb 2 éve hírdeti itt magát a digi, hogy jön, és lesz internet, de jó is lesz az nekünk
. január környékén már a hz is megszavazta, bejöhet a házba a digi. Azóta is a ház másik végében ott a végcsatlakozás, és még semmit nem kábeleztek nálunk.
rinya off
-
rocket
nagyúr
Vegre megcsinaltak a netem, igaz a 72 orabol kb. 175 ora lett, de a lenyeg, hogy megcsinaltak, remelhetoleg mostmar nem lesz problema
Transferred: 1GiB 1 073 741 824 bytes in 7 minutes 18 seconds (2 393,8 KB/s) -
Scrym
tag
Pécs környékieknek (Meszes, Komló) üzenem, akik várják a Digi-t, hogy ideiglenesen megállt a hálózatkiépítés, elfogyott a lé, valószínű várja a Digi hogy most egy kis nyereség is termelődjön!
-
kukika2
csendes tag
Wallz illető biztos nem panelproli, és irigykedik a digis netre
hadd böfögjön, nem kell vele foglalkozni
-
Snipee
csendes tag
Nálam most az a gebasz, hogy routerrel nem akar csatlakozni ez az átok digilan.
direktbe tök jó, de routerrel néha betárcsáz sokszor meg nem!
Ez már a második router ami ezt csinálja, TP link 542G volt, most meg egy 340GD is ilyen tüneteket produkál! lehet hogy szar a kábel?
Szal a log szerint :
legtöbbször6 0008
PPoE: Sending PADI.
7 0012PPoE: Sending PADI.
8 0012PPOE: request timeout.
aztán meg
18 0085PPoE: Sending PADI.
19 0085PPOE_TAG_SVC_NAME=null
20 0085:The first service name is accepted.
21 0085PPoE: Received PADO,AC-Name=Quidway,AC-MAC=00188201152D.
22 0085PPoE: Sending PADR.
23 0085PPoE: Received PADS,Session-ID=0x3B5,AC-MAC=00188201152D.
24 0085:LCP tx Req,MRU=05C8;Magic=00003A12;
25 0085:LCP RX Req,MRU=05D4;Auth=C023;Magic=0202459B;
26 0085:LCP tx Ack,MRU=05D4;Auth=C023;Magic=0202459B;
27 0085:LCP RX Ack,MRU=05C8;Magic=00003A12;
28 0085AP IDLE -> REQ.
29 0085AP tx Req.
.
.
.
52 0100AP tx Req.
53 0100PPOE: request timeout.
de olyat is irt már ki hogy az ISP bontotta a kapcsolatot!
Valaki tipp hogy mi lehet?üdv
-
dbius
veterán
Nem tudom mit problémázol folyamatosan a feltöltési sebesség miatt...
Tudtommal minden szolgáltatóval lehet egyeztetni egyéni szerződéskötéssel kapcsolatban, ha ennyire szeretnél 30 Mbit-es feltöltési sebességet, akkor keresd meg a digit személyesen és egyeztess velük. Ha nincs leterhelve a környék, biztos vagyok benne, hogy lehet velük tárgyalni.
Ahányszor már beböfögted ide ezt a maszlagot, annyiszor inkább írhattál volna nekik egy mailt, vagy felhívhattad volna őket... ehhh...
-
Wallz
tag
Ha lenne egy 30as felfelé az új csomag akkor már mindjárt faszább lenne.
Be is fizetnék rá,de így nem. -
törölt tag
válasz
DjPremier #4179 üzenetére
Nem tudom, hogy aszinkron-e vagy nem, de mindenesetre nem vettem észre hogy befolyásolnák egymást.
Az Asus WL500gpv2-esbe van bandwith, de nem ajánlom ilyen célra, illetve állítólag a DD-WRT szoftal jól működik, de még nem próbáltam. Utána kell nézni és ha igaz akkor DD-WRT-s gépet nézz, vagy amire rámegy.
Nekem nem fontos ez a funkció, ezért egyenlőre oleg-el használom, amiben csak lefelé lehet ip szerint korlátozni, felfelé csak port szerint.
A gyári fw-jében csak prioritást lehet állítgatni, de nagyon felejtős az egész soft, ezért nem érdemes fent hagyni. -
bossvico
senior tag
Miért lehet az, hogy tök megnőtt a becsatlakozási időm?
eddig pillanat alatt megvolt. Most kb 30mp.
Nálatok mizu?
-
McLaca
őstag
A routerek alapvetően igyekeznek felezni, egyenlően elosztani, tehát két gép esetén nem igazán van szükség bandwith managementre. A diginél meg főleg nem, ahol max. feltöltés mellett sem igazán lassul a letöltés, ergo ha két gép nyomja kifelé torrenten maximummal, kb. pont feleződni fog a feltöltés. 25Mbites up-nál meg az így kiadódó ~5,5GB óránként nehogy már kevés legyen...!
Üdv!
-
rocket
nagyúr
válasz
PeterPH #4162 üzenetére
Az, hogy van problemaja egyeseknel elofordul, tokeletes szolgaltato/szolgaltatas nincs, de ilyenkor derul ki igazabol mennyire profi, es felhasznalobarat a ceg.
Evekig nem sok bajom volt a HDSNET/DIGI parossal, a LAN bekotese elott nehany hettel kezdodtek a problemak meg kabelneten, aztan a kezdeti lendulet utan a lannetnek is jutott a rosszbol, tehat az en esetembol kiindulva a 10-es skalan a 2 fele kozeledik a DIGI, es ha igy folytatjak eljutnak a 0-hozSzerintem annal nincs rosszabb felhasznaloi oldalrol nezve amikor tudjak letezik a hiba, de senki nem tudja mi az valojaban, vagy ha megis tudjak, hogy mikor haritjak el, ennel sokkal jobb ha azt mondanak X hetig ez lesz.
Hetvegen korbe jartam, es szamolgattam, 17 helyen lattam egyertelmuen a lankabelt bemenni a lakasba, de szamoljunk mondjuk 20-at, GBIT switch van ugye, ha mindenki a jelenlegi legnagyobb csomagban van, es egyszerre tolt le, akkor is csak 600mbit, tehat egyelore meg nem lehet a switch "szuk".
Mivel egy bizonyos sebesseg fole sehogy se megy nalam a letoltes, es az ugyfelszolgalaton csak a sok blablabla megy, igy kezdem azt gondolni, hogy szandekosan alacsonyabb maximalis letoltesi sebesseg van beallitva.Ugye dinamikus az IP, es a DHCP 256 IP kozul oszt (tehat az elso 3 resze az IP-nek fix), igy a kevesebb lehetseges IP miatt konyebben lehet "kemkedni" a kornyekrol tortent speedtestek kapcsan, hogy masoknak milyen meresei voltak
Eleg vegyes a kep, ugye a feltoltest pontatlanul meri tehat az lenyegtelen (meg az egyebkent is megvan a max.), eleg sok 25-26mbit letoltessel talalkoztam, ami biztosan a 30mbit-es csomagot jelenti, mig ahol 12-14mbit volt a feltoltes (ugye ezt jellemzoen a 10mbit-nel meri a speedtest), ott meg 17-18mbit korul volt a letoltes.
Termesztesen ebbol semmilyen konkluziot nem lehet levonni, csak erdekesseg keppen emlitettem meg#4166: Nehany naponta szoktam oket hivni es erdeklodok , de nem tudnak semmi ujat mondani, szoval most varok nyugiban nehany napot, bar lehet arra megy ki az egesz a reszukrol, hogy sz@rnak a problemara magasrol, es azt gondoljak majd ugyis megunom a telefonalgatast.
-
rocket
nagyúr
válasz
DjPremier #4170 üzenetére
A te "problemadra" talaltak ki a berelt vonalat ~300000ft/ho-ert.
Nem arra van az otthoni nehany ezer forintos internet elofizetes, hogy 24/7 valaki 25mbittel toltson felfele, az ilyen felhasznalok miatt lesznek majd elobb-utobb a DIGI-nel is korlatozasok, ugyanis nem fognak 5 darab 1gbit switchet berakni hazankent, hogy majd a felhasznalok fele az adott hazban 24/7 maxon toltson le/fel, aztan persze jon majd a felhaborodas (foleg a helyzet okozoi kozul), hogy "ez mekkora szemetseg a szolgaltato reszerol". -
Core2duo6600
veterán
válasz
DjPremier #4170 üzenetére
Ezesetben be kell szerezni egy routert, ami rendelkezik a sávszélesség kiosztása funkcióval, ott meg kell felezni és kész.
Ezt a router lehet, hogy magától is tudja, attól függ, hogy van szervezve.
Az már más kérdés, hogy ekkora sebességhez nehezen találsz olyan routert ami vel normálisan megy.
Vagy egy PC ét használni erre, ott meg be lehet állítani, akár win server akár Linuxon.
Csak egyik ötöknek sem lehet remote desctop hozzáférése, mert akkor azon torrentezne, és akkor biztosan nem jutna elég sáv a mögötte lévő gépeknek. -
DjPremier
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #4164 üzenetére
Ezt a mailt kaptam a Digitöl
1 háztartásban 1 internet előfizetést tudunk biztosítani, amely
megosztható router segítségével több számítógép között is.Akkor ezt buktam.
-
Snipee
csendes tag
Az üfsz néha érdekes dolgokat produkál!
Nekem nem volt hajlandó csatlakozni a PPPoE kapcsolat, a helyi kapcsolatnál volt link!
a hiba bejelentése után 72 órával sem történt semmi, felhivom őket, hivatkozva hogy már 5. napja nincs net, azt mondták vegyek vissza, mert van egy bejegyzés a hibabejelnésemhez, miszerint rá két napra ők próbáltak engem hivni telefonon. Márpedig ilyen nem történt!
De mivel részükről ott van ez a bejegyzés, igy nem él a 72 órás hibajavitás, csak a bejegyzés időpontjától.Kb ezt mondta, hogy inkább a probléma megoldására koncentráljak, kár hogy nem vettem fel a beszélgetést! elmondtam hogy már mindent próbáltam, 2 géppel is, az ajtónál ahol bejön az utp, közvetlen az utp toldóból is próbáltam csatlakozni. Folyton csak azt erőltették hogy töröljem a kapcsolatot, majd hozzam létre újra, meg hogy nem értik mi lehet a baj, az ő eszközeik működnek.. 100% hogy nálam a hiba!
Aztán fél óra terefere után felajánlotta hogy laptopos mérést kérhetek, de ha nálam van a hiba akkor 5E Pénz! Jó, mondom ennyit megér, mert ha tényleg én vagyok a balfék és egyik gépemmel sem tudok csatlakozni, akkor megérdemlem hogy perkáljak.
Szerelők megjöttek, átdugták a kanócom a switch egy másik portjába és lám megjavult a net!
Azt mondták el lett programozva az a port amin én voltam! Ennyi
Szal rágni kell a fülüket, folyamatosan.... -
DjPremier
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #4164 üzenetére
A sebesség miatt kéne,router is jo csak akkor eloszlik és öcsémet ismerve ö is tötikézne rendesen és jobb lenne 2 külön csomag.Köszi.
-
DjPremier
aktív tag
Lehet nem igaz,máshol olvastam.Hogy 1 háztartásba lehet 2db internet elöfizetés? Nekem mondjuk és öcsémnek,két különbözö csomagra.Köszi.
-
rocket
nagyúr
Munkanapban majdnem 144 ora telt el a hiba bejelentese ota, es meg nem csinaltak semmit.
Senki nem tud semmit az ugyfelszolgalaton azon kivul, hogy latjak a munkalap meg nyitva van. (ha igaz egyatalan, es nem hazudoznak.)Rajuk "boritsam" az asztalt?
-
McLaca
őstag
A switch sebessége természetesen oszlik, de nagyobb társasházakban gigabites routert használ a digi (1000Mbit), azaz 20db 50Mbites ügyfél kiszolgálására képes, kisebbekben 100Mbitest. Nálunk is az van, 5-en vagyunk rajta (15 lakásos társasház) plusz a VoIP adapter. Eddig mindig megvolt a max., bár egyelőre 20/10-esem van, de fel akarom növelni 30/20-asra a jobb up miatt.
De mivel amúgy is szabott a net sebessége, nyilván nem lesz 100Mbited akkor se, ha senki nincs becsatlakozva rajtad kívül a házban.Üdv!
-
Core2duo6600
veterán
Az optikán jövő sávszél valóban oszlik (Eleve a csomagodnak megfelelőre van korlátozva), de abban van tartalék bőven.
Hasonlóképpen oszlik, mint egy körzeten az ADSL, ahol lassulás tapasztalható ugyan az esi órákban, de szerintem az adott oldalak alatt futú szervereknél szük keresztmetszett a sávszél ekkor. Onnan gondolom, hogy a torrent sebességén, ez nem látszik. -
X@b3e
addikt
Használja vki a Digit társasházból úgy, hogy másnak is van Digi LAN-ja? Azért kérdezem, mert hallottam olyan "pletykát", hogy ebben az esetben eloszlik a sávszél az egy házban lévő meberek közt. Igaz ez, vagy hülyeség?
-
McLaca
őstag
A feltöltés ár/érték aránya pont a topnetnek a legrosszabb.
(A basenetnek a legjobb.)
Csak azért rökönyödtem meg a dolgon egyébként, mert T-s net után rögtön ekkora ugrás fura.Én ADSL-lel is eltorrentezgettem szép arányokat produkálva. Igaz, hogy most naponta forgalmazok annyit, mint ADSL-lel havonta.
Üdv!
-
VOid
tag
-
McLaca
őstag
De akkor mennyi igaz náluk?
És mit ajánlasz helyette?dzsozefo#4145: barátnőd torrent guru? T-s net után rögtön topnetre ugrani elég durva váltás, hacsak nem akar 200-500GB-ot forgalmazni naponta. Topnetre egyetlen indok a torrent, de ehhez a sebességhez meg a belépő min. 1db (vagy több) 1 TB-os vinyó...
Egyébként a digi nem foglalkozik a torrenttel - amíg a hálózat bírja, és korábban mintha esett volna olyasmiről szó, hogy 4 szálas optikából csak 1 szálat használnak egyelőre, tehát még van tartalék.Üdv!
-
dzsozefo
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #4148 üzenetére
" LAN Internet-szolgáltatási csomagjaink és áraik"
TOP NET 50/25
XXI ker Ady Endre
http://www.digikabel.hu/ - weboldalról nézem!
-
Core2duo6600
veterán
válasz
dzsozefo #4145 üzenetére
Nem kötözködésképpen, de a digi nek melyik internetjére váltanál, mert a postból nem derül ki egyértelműen.
Ha a Digi lan ra, akkor nyilván gyorsabb.
De ha digi kábelre váltanál, arról lebeszélnélek, haverom 2 évig szenvedett vele, csak akkor még HDNET / EMKTV nek hivták.
És instabil volt.Tudtommal a T és a Digi azon cégek közé tartoznak akik nem korlátozzák a torrent forgalmat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
dzsozefo #4145 üzenetére
Kicsit visszaolvasol, és egyből csak elégedett embereket találsz.
Sebesség mindig maxon van, torrent fullsávval, nálam idén még nem szakadt, de tavaj se...
20/10M bőven elég (2.4Mb/s le és 1.1Mb/s fel), bár nem jelent túl sok többletlóvét a 30/20...Jah és eddig mindig korrektek voltak az ügyfélszolgálatosok, bár csak egyszer kellett hívni őket, mikor pár órára területi kimaradás volt, de hamar megoldották.
Egyetlen "gond" a megfelelő router beszerzése, ami bírja azt a sávszélességet.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
#67688960 #4137 üzenetére
Az, hogy a hálozati linksebesség, 100 MBIT/SEC az nem jelenti azt , hogy ki is tudja használni.
Sajna a routerek vásárlása próba cseresznye
Ha pl azt veszed, hogy egy 4 portos router, ami 100 mbites, ekkor 1 portra már csak 25 mbit jut.
Értelem szerűen egy mezei ADSL esetében ez nem gond, de a diginél már lehet, hogy gond.Lehet, hogy nem mindegyik, van így szervezve, de az olcsóbbaknál sanszos.
Nálam pl ha 3 gép van rajta, akkor a lan lan másolás is lassabb mintha csak 2 lpog rajta, még akkor is, hogyha a 3 ik gép nyugalomban van, nem ghenerál hálozati forgalmat. -
dzsozefo
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem van hozzátok, hogy barátnőméknél T- van és szeretnének váltani hamarosan más szolgáltatóra és megéri e egyáltalán?
Mi a véleményetek a Digi internetről?
Érdemes váltani Top-netre?
Mennyire hozza a sebességet?
Van e szurkálódás a torrentezés miatt esetleg?
Gyakran szakad vagy megy el több órára az internet? Köszönöm -
eXodus
őstag
válasz
petyuska74 #4142 üzenetére
"akkor lehet, hogy az smc jó megoldás lehet."
Ha hulladékot akarsz venni, akkor inkább dobd ki az ablakon a pénzed, azzal jobban jársz."N-es tp-link van egy ismerősömnek, neki nem bírja a sebességet."
Ez nem igaz...."(#4137) gog "
Két router esetében sem igaz a 100Mb/s WAN -
ronson
őstag
válasz
petyuska74 #4142 üzenetére
Szia
Nekem van egy routerem eladó, ha esetleg használt is szóba jöhet.
Ha esetleg érdekelne 20/10-es digivel letudom tesztelni.
-
petyuska74
tag
úgy fest akkor, hogy kell találnom egy routert amit bírja a sebességet.
tényleg csak az a problémám, hogy megveszek egyet és akkor itthon derül ki, hogy 8/5-öt tud. olyanom van, még1 nem kell.
akkor lehet, hogy az smc jó megoldás lehet.
N-es tp-link van egy ismerősömnek, neki nem bírja a sebességet.egy cégtől kaptam ajánlatot ami biztos, hogy bírja.
158.000.-ftmég gondolkodom rajta.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mondjatok nekem valami olcsó routert digihez, ami elbírja torrent és DC párhuzamos futását, esetenként több gépről is, valamint nem jelent akadályt DC-nek...
Most a jelenlegivel ha torrent mellé megnyitom DC klienst egy 20-30 hubbal, akkor szakad a kapcsolat...
-
XtNz
tag
ilyen TP-link TL-WR542G routere van valakinek? mert ezzel szemezgetek de nemtudom h megy e digivel (valszeg igen de azért gondoltam érdeklődök)
-
törölt tag
válasz
petyuska74 #4122 üzenetére
ha nem akarod hogy sokat fogyasszon az egyszerű, vegyél routert
nekem egy dlink di-604(már csak tartalék) és egy asus wl500gpv2 van, mindkettőnek 100Mb-s a wan-ja -
McLaca
őstag
QOS-t, nyomtatószervert, fájlszervert 30k körüli routerek már tudnak, ezek egy részében linux fut. Ha fogyasztásra megyünk, nem éri meg a PC. De a baj az, hogy még a 30-40k-s routerekben is gyenge lehet a poric és kevés a RAM ehhez a sebességhez, ha 2-nél több gép van rajta. Ebből a szempontból változás úgy 60-80k-s ár környékén kezdődik, de az meg már nem a mi pénztárcánkhoz való.
janos1988#4131: én nem "divatoltam" vele, csak a tévhiteket oszlattam el. Nálam is bármely napszakban, bármikor mérve meg van a maximum.Az említett telekomos csomag egyébként a digivel nem ellátott területeken jó csomag lesz, ennyi pénzért optikai kábel megy majd a lakásodig.
TeChNoRby: kevered a fogalmakat. A UPC-nél és a diginél is a jelölt sebességek (10Mb és 30/20Mb) az elérhető maximumok. Diginél jellemzően el is érhető. A garantált sávszélesség a minden körülmények között biztosított minimum, ergo a "legrosszabb esetben is ennyi" sebesség. Az ADSL-nél meg egész másról van szó, ott a DSLAM-tól való távolság és a vezeték minősége befolyásolja a sebességet. Ha a távolság és a vezetékminőség (jel/zaj arány és csillapítás) jó, akkor közvetlen a DSLAM-ba (tesztszerverre) bejelentkezve mindig meg lesz a maximum. Normál módon kapcsolódva már a "másik" oldaltól függ a dolog ADSL-nél. De neked egészen biztosan a távolság miatt volt 5,6 az elérhető maximumod és nem a garantált/nem garantált sávszél értékek miatt.
Üdv!
-
-
TeChNoRby
tag
válasz
janos1988 #4130 üzenetére
Nem tudom,én lehet akkor jó helyen lakok,de nekem a upc-nél ha töltöttem mindig megvolt csutin a 10mb,néha még 2-300k-val többel is töltöttem stabilan.Ezekszerint akkor szerencsés voltam,remélem ez a szerencse a diginél is folytatódik..
Az tuti hogy fura lesz ha meglesz a 30mb,meg a 20fel..
Szerk
l nekem upc elött szar t-home volt,és ott nagyon éreztem a nem garantált sávszélet,mert ott 8mb-os netre fizettünk elő,és 5.6nál több sose jött elő,ekkor lett upc,majd most anyagi ok miatt csere digire..
-
Core2duo6600
veterán
Igazad lehet, tévesen abból indultam ki, amikor a P2 esen netezek (Nagyon ritkán).
Persze Routolás esetén nem kell mozgatnia a gépnek a GUI-t.
Jogos az észrevételed.
De ma már elég olcsón lehet gyorsabb gépet is beszerezni, és a modern gépek az energia-takarékosságukkal együtt, lehet, hogy kevesebbet fogyasztanak egy P2 esnél.(#4122) petyuska74
Nem kell gigabites, de mindenképpen 2 kell.
A neted lassabb mint 100 Mb
A belső oldalon, ami a lan írányban van, ha pl file serverként is akarod használni, akkor lehet értelme a gigabitesnek.
Persze csak akkor ha a gép ki is tudja hajtani, ha mondjuk a sima PCI port nem fogja vissza. -
janos1988
addikt
Mekkora divat lett ez a garantalt savszelezes alapjan torteno osszehasonlitgatas...
Ugyanazon a technologia mint diginel, minosegben picit el van maradva, foleg napkozben, de meg igy is 1000x jobb a chellonal a giga.
Na majd a telekom lenyomja mind2ot, az 50/25-os csomagjaval amit 2 eves huseggel fog adni havi brutto 10 000ft-ert. Lol szolgaltato...
-
janos1988
addikt
válasz
TeChNoRby #4127 üzenetére
De ha beleolvasol a chellos szotyiba, latni sok olyan hsz-t, hogy a upc nem hozza a garantalt savszelt se..ha meg hozza akkor a ping kaki. En januartol vagyok digi elofizeto, eddig mindig megvolt a 30/20 (ping is mindig okes) es egy ket szakadast leszamitva nem volt gond vele. Gondolom nalad sem elsz gond, siman nem fogod megbani.
A garantalt savszelt meg felejtsd el, baromsag.
-
Atapi
senior tag
válasz
petyuska74 #4122 üzenetére
gigabites hálókártya azért tulzás lenne... fogyasztásban viszont rosszabul jössz ki. ha azt vesszük, hogy a kisgépes megoldás esetén kell egy switch ha több gépet akarsz netre kötni, aminek a fogyasztása kb egál egy router fogyasztásával, akkor plusszban megjelenik egy kis gép fogyasztása. ez kb 30-50W fogyasztást jelentene neduddki mérései szerint. ha mondjuk 40W-tal számolunk, akkor naponta kb 1kWh-t fogyaszt, ami a mostani áramdíjak mellett kb 45huf napi üzemeltetési költséget jelent. így egy 20khuf-os router ára kb másfél év alatt megtérül, ha azt, és nem a kisgépes megoldást választod. szoval szerintem jobban jársz, ha egy megfelelő routert választasz, az "n"-es wifi routerek kb mindegyike elviszi már ezeket a sebességeket, és azok már 20k alatt is vannak. a kisgépes megoldás szerintem akkor jelenthet jobb megoldást, ha egyéb szolgáltatásokat is meg akarsz valósítani, amik routerrel nem, vagy csak körülményesen megvalósíthatók. pl a kisgép lehetőséget biztosít komolyabb tűzfal, qos biztosítására, lehet nyomtatószerverként használni (persze ha van linuxos driver a nyomtatóhoz), illetve fájlszerverként is működhet, de persze ezek csak példák.
üdv
-
TeChNoRby
tag
Hello
Nekem jelenleg UPC van,és elvileg jövőhéten kötik be a digit,és mondjuk le a jelenlegit,mivel a digi tv net tel fele annyiba kerül,a kérdésem annyi lenne,hogy várnám azok tapasztalatát nettel kapcs,akik a 17.kerben laknak.Nettől félek picit ahogy visszaolvasgattam pároldalt,de legjobban attól félek hogy ugye a garantált sávszél 2/2mb,ami elég karcsú,a jelenlegi 10megásomhoz képest.Szóval mire számitsak sebesség terén?30/20mb-os lesz.Remélem nem bánom meg a cserét,nyugtassatok meg
-
cannyon
aktív tag
nekem egy szar smc 7004vbr es routerem van es ezis szepen viszi a 30/20 at kivancsi leszek vinni fogja e az 50/25 ot is
-
ronson
őstag
válasz
petyuska74 #4102 üzenetére
Szerintem a TP-Link TL642G router is jó választás lehet. Nekem csak 20/10-es netem van, de 23/14-et megy stabilan torrent alatt.
-
janos1988
addikt
A konkurencia mikre kepes...
Itt biztos nem rug labdaba a telekom es upc.
Eddig 30/30 volt a giganal, az uj digi csomag miatt kellett lepniuk. Meg ugy latom, hogy vegre megszuntettek a koztes csomagokat is.
Na nem mintha ezert meg ott hagynam a jo kis digit
-
petyuska74
tag
Sziasztok!
köszönöm a válaszokat.
én is gondoltam egy p1-p2 szg routerre, de nem akarom, hogy sokat fogyasszon.
de nem hangzik rosszul.
és akkor bele kéne tennem giabites hálókártyát vagy a sima is jó hozzá?köszi előre is.
-
törölt tag
válasz
Hello!
Csak példaként mondom, hogy már réginek számító dlink di-604-esem már nem az utolsó fw-je óta 10/100Mb-es, szóval nem hiszem hogy találsz olyan új típust ami nem lenne neked jó. -
Atapi
senior tag
válasz
Core2duo6600 #4119 üzenetére
pedig egyszerű routoláshoz elég a p2 is. legalábbis eszerint egy erősebb p1 már elroutolgat ugy 80Mbps környékén. gondolom akkor a p2 is bírná
mondjuk ahogy irják is, azért a megkívánt egyéb szolgáltatások befolyásolhatják ezt.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Szvsz egy PC vel old meg a routolást.
Akár win server, akár speciális Linux distro. -val.
Egy akármilyen Core2duo a leglassabb / legolcsobb is jó, még a dualcore sem feltétel.
Csak ne P2 es legyen. -
xabolcs
őstag
"A DIGI feladata a lakason kivuli hiba elharitasa, ami a mai nap delelottig nem tortent meg, pedig munkanapkent eltelt tobb mint 100 ora, es elvileg 72 orajuk lenne a problema megoldasara."
ászf megynyit, ctrl-f, kötbér
de mocsok vagyok
vegen meg kapsz nehany nap engedmenyt.
-
rocket
nagyúr
Probaltam mar masik gepen friss XP alatt, de ugyanaz a problema, nincs meg a DIGI sajat merojen se a letoltesi sebesseg kb. harmada.
Magam reszerol mar tobbet nem tudok tenni az ugy erdekeben, direkt azert probaltam ki mindent a problema megoldasara, hogy nehogy az legyen a hiba nalam van, es feleslegesen hivogatom oket a problemaval, de mint irtam mindent kiprobaltam mar, igy tudom nem nalam van a hiba (elvileg ok is tudjak, hogy a hiba naluk van, legalabbis az ugyfelszolgalat szerint).
A DIGI feladata a lakason kivuli hiba elharitasa, ami a mai nap delelottig nem tortent meg, pedig munkanapkent eltelt tobb mint 100 ora, es elvileg 72 orajuk lenne a problema megoldasara.
Ha Switch problema es nincs eppen csere eszkoz akkor mondjak meg mikor lesz, en turelmes ember vagyok, ha azt mondjak 2-3 hetig elfog huzodni a dolog biztos nem fogom hivogatni oket addig, es nem fogom a billentyuzetet se felesleges koptatni, hogy minden nap leirjam, hogy "a hiba meg mindig fent all".Packet loss eddig csak tegnap este jott elo, mivel az ujra csatlakozas megoldotta a problemat, igy egyelore ezzel nincs mit foglalkozni. (remelhetoleg nem is kell majd kesobbiekben se
)
-
Atapi
senior tag
pedig célszerű lenne kiprobálni más os alatt is a net viselkedését. távol álljon tőlem hogy a hibajelenséget megkérdőjelezzem, de szinte bármilyen os hálózatmenedzsmentjét szét lehet kurni, egyes oprendszerek esetén ez nem is olyan nehéz... egy live cd kiirása meg nem nagy ár azért, hogy tisztábban lásson az ember.
packetloss meg fizikai hiba esetén nem nagyon szokott megszűnni egy ujracsatlakozással (kábelmodem esetén más a helyzet, mert ott több csatorna van arra, hogy ujraszinkronozzon a modem a központi egységgel, és ha csatornát vált, ujra állítja a jelszintet, az okozhatja a loss megszűnését, de lannál ez nem áll fenn). megnézted esetleg, hogy a loss milyen eszköztől jelentkezett? -
rocket
nagyúr
Nem probaltam, ujra csatlakoztam, es eltunt a packet loss.
Ez mar tiszta kabelnetes deja-vu, amikor a modem resetelgetessel kellett probalkozni, hogy megjavuljon a net, itt modem nincs igy marad az ujra csatlakozas.Egyebkent meg mindig nem csinaltak meg az alap problemat, pedig ez mar az 5. munkanap, majd en is ilyen "gyors" leszek a csekk befizetesevel
-
F.B.I.
veterán
Mától nálam is digi 20/10 ( Miskolc ) !
Holnap sokan bebaktatnak lemondani a UPC-t a környékről
Csinál hülyeséget ( letöltés megy de oldalakat nem hozza be se a mozilla se safari, semmi ) de aránylag jól megy, majd holnap váltok az 1.9 utorrentről. -
rocket
nagyúr
Na mostmar nem csak lassabb a net mint kene, hanem packet lossol is, egyre jobb
Ping statistics for 193.239.149.1:
Packets: Sent = 75, Received = 67, Lost = 8 (10% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1ms, Maximum = 4ms, Average = 2ms -
polonic
félisten
válasz
Szia!
D-link dir-635 router bírja azt a sebességet. 25 Mbit-tel használom, meg sem kottyan neki, 30-at is vinni fogja. Mondjuk ez WLAN router. Egy kicsit borsosabb is az ára, olyan 10-15 között mozoghat most szerintem. -
Motaba78
addikt
válasz
nem tudom neked mi a megfizethető kategória, de én nem ajánlom 10000ft os kategóriát ekkora sebességhez .
de ha mágis akkor a dlink 524esen láttam már hogy eldöcögött, kérdés a nyári melegben mi lesz majd vele (kicsit forrófejű) -
petyuska74
tag
Sziasztok!
segítséget szeretnék kérni router ügyben.
a múlt héten kötötték be a Diginetet hozzánk.
a sebességtesztben szinte mindig 30/36 Mbit/s sebessége volt.
viszont amikor a routert közbeiktattam (Edimax, 1,5 éves, vezetékes, kb 5000 volt) lecsöökent kb. 8/7-re.
Ebből kiszámoltam, hogy a routerem nem bírja a net sebességét.Van valami megfizethető ötletetek, hogy milyen routert vegyek, ami megbírkózik ekkora sebességgel?
Van WLAN-os laptopom is, de WLAN nem fontos, ha nagyon megdobja az árat.
A segítséget előre is köszönöm.
üdv
-
rocket
nagyúr
Mertem egyet megint, de ma se csinaltak meg meg
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest