Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jag
senior tag
Amit linkeltél router egy teljesen alap tudását nézve.
A Linksys WR-en gyakorlatilag egy linux fut. Gondolhatod, mekkora lehetőség ez.
Szanaszét lehet konfigolni, olyan QOS-t csinálsz rajta, amilyen jólesik.
Wol, ping, tarcerout, komoly statisztika, külön time server, reboot-reconnect automatizálása, scriptek futattatás, gyakorlatilag bármit lehet vele... A Wlant szénné állíthatod.
Egy kis modal egy 2GB-os sd kártyát beleépítve egy ftp server, vagy egy torrent kliens elfut rajta...Szóval össze sem lehet hasonlítani az általad nagyra tartott routerrel...
-
Jag
senior tag
Nem nagyon izgat, hogy te az én értékrendemet hogyan határozod meg.
Amit próbálsz belemagyarázni az hülyeség.
Ha nem szelektíven olvasnál láthatnád, hogy azt írtam a speedtest mostani dizájnjára, hogy nem tetszik...
Ha tetszik, ha nem a cégről akkor is az a véleményem, hogy gagyi. Gondolom nem volt kábeles neted tőlük.... -
Jag
senior tag
De, a cég gagyi. A LAN-os netük jó, ez kétségtelen, de maga cég egy vicc.
Kábelnél kihoznak egy modemet, se cd, se doboz, semmi, aztán mikor kötik lant, mondják, hogy ezeket adjam le. Mit? Amit nem is adtak oda? A Modem azóta is itt porosodik, a kutyát nem érdekli.
Bekötik a lant és ha nem szólunk, nem hagynak itt felhasz.nevet/jelszót.
Persze ez nincs sehol, egy db szerződésen sem, hanem egy sajtcetlin itt hagyta a koma, mert neki is úgy volt felfirkálva egy lapra...
Sorolhatnám napestig az ehhez hasonló amatőr megmozdulásaikat, pedig nem kéne sok, hogy egy profi, országosan piacvezető szolgáltató legyen... -
Jag
senior tag
válasz Core2duo6600 #3776 üzenetére
Na ácsi.
Nem kisgyerek vagyok, akinek nyalókát dugnak a szájába, hogy kussoljon...
Örülök, hogy bekötötték a LAN-t kétségtelen, de a hozzá tartozó support egyenlő a nullával...Gondolom neked is megvan a véleményed a kínai piacról, holott tök frankó adios tréninggatyót veszel öccáé' ami az adidasban 15 ezer.
Nem hiszem, hogy nem lenne 1-2 órája valamelyik programozónak a cégnél, hogy egy értelmes sebesség mérőt összedobjon. Tele van a net ingyenes scriptekkel, vagy a speedtestnek is van egy ingyenes mini változata. Mennyi lenne egy ilyet feldobni és pöttyet megdizájnolni? Csak ennyire, nüansznyi dolgokra kéne odafigyelni és mindjárt nem gagyi érzete lenne az embernek.
-
Jag
senior tag
Nem csak fekete, meg fehér létezik ám.
Nem csak csöves, meg giccs van.
Igényesről, letisztult dizájnról nem hallottál még?
És az hol lesz hiteles, hogy ezer féle böngésző, meg letöltésvezérlő van, ami mind másképp, máshogy mér?
Ráadásul ez a letöltöm a filet, meg betallózom dolog...15 éve volt ilyen, amikor még modemes netek voltak. -
Jag
senior tag
válasz Viktor77 #3780 üzenetére
Talán azért, mert szinte 0 munkával több fokot nőne a megítélése egy cégnek, ha nem a beleszarok módszert követnék...
Nem egész 3 perc alatt raktam fel a speed minit a honlapomra - pedig nem értek hozzá -, amit kis igényességgel olyanra formálja egy hozzáértő, amilyenre nem szégyelli....
De végül is igazad van, nekik nem kell fejlődni, nem kellenek új technikák, maradjanak a tekerős telefonnál, az is jó volt 100 éve, gondolom neked sincs hightech mobilod....
Miért ragadtok le egy kérdésen? Nem csak a kinézete, az egész mechanizmus ócska.
Már leírtam. Sok féle böngésző, letöltésvezérlő mind másképp mér, ráadásul tallózgastás, vicc.És ez csak egy apró része a dolognak, az egész cég ilyen.
Egyébként meg megbántottam szegény szeretett Digiteket, hogy így nekem estek? Bele vagytok szerelmesedve, vagy mi?
Nézzetek már meg egy-két értelmes szolgáltatót, milyen megoldásokat használnak erre. -
Jag
senior tag
válasz Reag3nS #3783 üzenetére
Kevés? Nézzél már át a kábeles topikba koma....
Nekem nem kell megmagyaráznod milyen netem van, attól nem leszel okosabb...
Mi az, hogy 0 ping? Localhoston van 0 ping...Pont leszarom, min méred a sebességed, egyszerű megjegyzésem volt, hogy gagyi. Mi a szart nem lehet ezen érteni?
Definiáljam neked is a gagyi szót, vagy magadtól értelmezed?
Aki szerint nem gagyi, az igénytelen.
És ha neked a hullarészegen lehányt sajcetlis account egyenértékű a szerződésen feltüntetett adatokkal, akkor még szánalmas is vagy.Ecsém, komolyan mondom, mint az óvodások, akiknek megszólják az apukájukat...
Azért, mert olcsón adja a LAN-ját, attól még lehet szar a sebesség mérő oldala. Nem értem, hol az összefüggés.
Szted miből szűrje le egy user, hogy a cég mennyire megbízható, vagy mennyire profi, ha nem abból, hogy mit nyújt neki? Abból, hogy parkol le a vezérigazgató, vagy Jolánka hogy adja be az adóbevallását?Amúgy komolyan leszarom, ez a véleményem ha tetszik, ha nem...
-
Jag
senior tag
válasz Reag3nS #3789 üzenetére
Annyira buta vagy, hogy össze vissza beszélsz papa....
Értelmezni is kéne, nem csak bámulni ki az agyadból...
A válaszaidból látszik, hogy nem fogod fel mit írtam. Legközelebb tagoltabban, lassabban teszem, hátha megérted.LAN = Local Area Network. Fordítsam is?
Kábelnet nem DIGI? Nem az ő szolgáltatása? Dehogynem. Itt a cégről volt szó okoska...
Nagyon meg fogod egyszer ütni a bokádat, ha ennyire bátran állítasz fel magadban képeket másokról látatlanba, ráadásul úgy, hogy sértegeted is... -
Jag
senior tag
Euro Channel-es szórólappal találkozott már valaki? Teljesen ugyan olyan árakon szolgáltat netet, mint a Digi, csak van egy 60/30-as nete 7k-ért...
-
Jag
senior tag
Neten én sem találtam sokat róluk, holnap beszkennelem a papírt és feldobom ide...
-
Jag
senior tag
-
Jag
senior tag
Mivel felhasználó név+jelszóval kell csatlakoznod, így nem hiszem, hogy egyszerre két géppel tudnál kapcsolatot létesíteni. Ha így lenne, gyakorlatilag az egész házban lemondhatnánk az előfizetést és egy accountal netezne az egész ház.
Ha már létrejött a kapcsolat, után okés a switch, de ahhoz mennie kell az egyik gépnek állandóan. Illetve úgy tudom még leképzelni a működést, hogy switch utáni gépek tudnak csatalkozni, de csak külön-külön.
Nem fogod megúszni a routert, ha mindkét géppel akarsz egyszerre netezni.
-
Jag
senior tag
Aszongya' nem rossz indulatból, de legyen szar a neted...
Már bocs, hogy belepofázok, de egyszerűen megáll rajtatok az eszem. Ennyire nem lehettek szerelmesek egy netbe...
Ennyi netbuzit rég láttam egy kupacban. Abban is biztos vagyok, ha nálad lenne probléma, te lennél az első, aki fel lenne háborodva...Ha olvasnál is nem csak írnál láthatnád, hogy nem 1-2 napról van szó, ráadásul hónapok óta baj van a környéken az egész rendszerrel, beleértve az előző kábeles netjüket.
Tudod, amikor 2 naponta lesz valami probléma a lakásodba, ami mind a digihez kötődik, (tv, telefon, internet) akkor igazán megérthető, hogy nem épp pozitív a megítélése a cégnek.Persze ahol nincs gubanc, onnan könnyű pofázni, hogy mit rinyálsz. Ráadásul neked nem is értem miért fáj, hogy valaki leírja, hogy tele van a töke a szerencsétlenkedéssel. Ilyen is van, bár mennyire is dúl nálad a szerelem.
Eddig kábel volt a környéken, ami egy rakás hígfos. Végre fény gyúlt az éjszakába, hogy bevezetik a lant, erre mit érzékel a user, hogy az sem megy tökéletesen. Nem lennél kibukva? Dehogynem...
Szerk.: Nem tetszik ne használd szánalmas beszólásra nincs szükség...
[ Szerkesztve ]
-
Jag
senior tag
Ugyan olyan szolgáltatás, mint mondjuk a villany...
Jönne egy szolgáltató, hogy ő olcsóbban adja a villanyt. Igaz, néha nincs meg a 220, csak 190V, így néha nem megy random mód a kávéfőző, vagy a hajszárító, de legalább olcsó és mit pattogsz, mert a hűtő, meg a mikró megy, így éhen nem döglesz...
Inkább fizetnék pár százzal többet, de ne is tudjak róla, hogy van, csak használni keljen.
-
Jag
senior tag
válasz PeterPH #4219 üzenetére
Ok, persze, nem ugyan az...
Attól, hogy én lemondom a szolgáltatást, attól az még ott nálam szar marad, csak nem fizetek elő rá. :-)
Nálam nincs gond a nettel eddig, nem úgy a telefonnal, meg a tv-vel és ugye az exkábelnet szörnyedelem utáni rossz szájíz. Szóval nem arról van szó, hogy netezős vérpista rácsapott az olcsó torrentnetre, hanem itt hosszú évek óta ez a szolgáltató és a használhatatlan kábelt kiváltotta egy használhatóbbra. Más örüljön, hogy ez az első nete és minden frankó nála, de azért beszólni/megszólni, mert másnál nem épp korrekt a dolog, kissé vicces.Hosszú monológokat tudnánk írni, hogy megjártuk már többször a digivel. Attól, hogy másnál jó, itt még szar,(bár már elég jó irányba mennek) ez van, ha tetszik ha nem egyeseknek.
Az olcsósága meg számomra nem jelent semmit, sőt. Sokszor elmondtam, hajlandó lennék többet is fizetni, csak ne legyen gubanc.
A tv adás is sokadszorra megy el. Ilyenkor az van, hogy pár nap múlva mire hazaérünk, az ajtó előtt le van bontva a kábelcsatorna és be van iktatva egy toldó. Gondolom egy kábel darabot kivágnak és betesznek egy másik darabot. Csak lassan az egész rendszer kábelcsatikból fog állni, aztán nézhetik, hol a hiba...
Ahelyett, hogy becsöngetnének, vagy felhívnának mikor vagyok otthon és a bejárati ajtó mögötti csati utáni vezetéket egy az egybe kicserélnék. Nem vagyok szerelő, de így is van 2 csati bent, kint lassan 4-5, cirka 5 méteren belül. Szted ez normális?[ Szerkesztve ]
-
Jag
senior tag
Valszeg cirka 3 éve még nem neteztél, ezért nem vagy tisztában a dolgokkal. -
Jag
senior tag
válasz jasonka #4755 üzenetére
Hát márpedig szerintem valami miatt nem kapsz IP-t. Az az IP, amit látsz, az egy DNS server IP-je.
Start - vezérlőpult - hálózati kapcsolatok - jobbklikk a helyi kapcsolaton - tulajdonságok - TCP/IP - tulajdonságok.
Itt legyen IP cím automatikus kérése és az alternatív fülön is ezt állítsd be, majd reboot.
Jahh és a MAC (fizikai cím) címedet jobb lesz, ha kitakarod szvsz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest