Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
FNZ
őstag
már megint elő kerültél a topikban, hozzászólás bajnok ?!?!?!
mi a ... rinyálsz 30 percenként. akkor sem fog megjavulni!
inkább jelentsed be a diginek. DE az is lehet, ha 10 percenként írnál a topikba, akkor megjavulna

egyébként nálam is sz@r lassú volt az eset a net. kipróbáltam a digi mérőjével és jó ha jött 3 MBittel a cucc. nem csak nálad van a problem. területi hibájuk lehet.
nekem TOPNET van és nem volt meg az eset a garantált, de mégsem rinyáltam. ennyi pízért előfordulhat néha ilyen
-
mope
tag
ez a http://speedtest.digikabel.hu/ feltöltési oldal szerint nálam is minden a maximumon jön, de nem nehéz ezt az oldalt a kivételek közé tenni, hogy mindig max sávszél adott legyen ebbe az irányba

jelenleg 570K val töltök fel... de nem leszek vészjósló
a torrent és a win2003 számlájára írom. a napokba felteszek egy linuxot ha ott is szar lesz akkor lehet gondolkodni. -
McLaca
őstag
Nálad valami helyi, vagy pont globális gáz lesz. Viszont az előfizetői szám növekedése nem okoz ilyen hirtelen változást. Annyi új előfizetőt, akitől így leesne a sebesség, nem tudnak bekötni.

Egyébként külföldre Románián keresztül megy a digi-s internet, úgyhogy nemzetközi oldalaknál jelenthet ez is gondot. Bár Németo.-ban és Angliában speedtesten nekem sikerült max. letöltést mérni.Üdv!
-
McLaca
őstag
Nem, nem mindenki torrentezik, de a hattyú halála c. előadásod akkor is irritáló.
Az "egyre több helyen szar" az két hozzászóló egy fórumban? Több, mint százezer előfizetője van már...
Ha nincs meg a garantált sávszéled, akkor jelentsd be (600-700kB (ha kilobájtra írtad) az nem hozza a garantáltat).
Digi oldalán mérve viszont ha megvan, akkor mégiscsak a torrent lesz.
Egyébként nem nagy kunszt 24 órában művelni, múltkor több, mint 70 órán át ment a gépem, és ez pacifütyi azokhoz képest, akik évek óta nem kapcsolták ki...Üdv!
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
mope
tag
basszus az utóbbi napokban csináltam itthonra egy win2003 szervert a torrent miatt.... de alig megy a feltöltés... lehet, hogy akkor nem is a szerver gáz, hanem a digi szarozik?
nekem topnet van, de kezdem ugyérezni, hogy értelmetlen volt átállni.
-GoArt:
próbáld ugy, hogy a routerből kiveszed a DHCP-t, vagyis ne osszon ki IP cimet, aztán két gép esetén igy nézzen ki a dolog:
1es gép(hálóztai beállítások):
IP cim: 192.168.0.2
Maszk: 255.255.255.0
Átjáró:192.168.0.1 (ami a router IP cime)
DNS1: 193.110.57.4
DNS2: 193.110.56.82es gép:
IP cim: 192.168.0.3
Maszk: 255.255.255.0
Átjáró:192.168.0.1 (ami a router IP cime)
DNS1: 193.110.57.4
DNS2: 193.110.56.8 -
dbius
veterán
Nem tudom mit problémázol folyamatosan a feltöltési sebesség miatt...

Tudtommal minden szolgáltatóval lehet egyeztetni egyéni szerződéskötéssel kapcsolatban, ha ennyire szeretnél 30 Mbit-es feltöltési sebességet, akkor keresd meg a digit személyesen és egyeztess velük. Ha nincs leterhelve a környék, biztos vagyok benne, hogy lehet velük tárgyalni.
Ahányszor már beböfögted ide ezt a maszlagot, annyiszor inkább írhattál volna nekik egy mailt, vagy felhívhattad volna őket... ehhh...

-
Speccy
aktív tag
Istenem, mekkora idióták vannak

Bármibe le merném fogadni ha 30/20 helyett 20/30-ra emelték volna (mondj már egy szolgáltatót ahol az upload a nagyobb), akkor az lenne a bajod, hogy "mé nem a letöltés lett a gyorsabb" Tipikus hülyegyerek, akinek semmi sem jó (gondolom azt a 3500 forintot se te fizeted).. Hány éves vagy?
-
Necc
addikt
Imádom az ilyen ütődött embereket, bent az irodába naponta röhögünk az ilyeneken, szerintem felraklak az aranyköpések falra

Én is piszkosul örülnék neki, ha Digi által lefedett területen laknék, és nem 9.500Ft/hó -t kellene fizetnem holmi fostos 8/0.5 Mbites netért (ahol a feltöltés gyakran a 0.3Mbitet se akarja elérni!), és piszkosul örülnék neki, ha már 2.500Ft-ért egy olyan netszolgáltatást kapnék, ahol tudnék ismerőseimmel laggolások nélkül normálisan videotelefonálni, sőt akár HD-ben is videótelefonálhatnék, mert a sávszélesség bőven megengedi, és örülnék neki, ha nem kellene múmiává aszalódnom a gép előtt, amikor ismerőseimnek szeretném privát csatornán átküldeni a legutóbbi kiránduláson készített kép és videófelvételeket, és annak is örültem volna, ha nem holmi 0.3-0.5Mbittel kellett volna feltöltenem a netre a multimédiás vizsgamunkámat, (ami úgyszintén egy jó kis adag volt anno), mert sajnos a feltöltés nem abból áll, hogy torrent!
És én a helyedben átkozottul örülnék neki ha egy olyan baromira olcsó netem lehetne, ahol az előbb felsorolt, rendszeres hétköznapi példákra ami a feltöltést igénybe veszi, nem kellene napokat várnom!Ja és tenném hozzá, hogy tette a sávszélesség emelést és a legnagyobb csomag megszűnését (és a vele járó árcsökkenést) konkurencia nélkül a cég!
-
McLaca
őstag
Én tényleg tiszteletből írtam, az épülésedet szolgálandó.
A tipikus magyar mentalitás, hogy ha olcsóbban kap egy jobbat, egyből még olcsóbban még jobb kell. Én is szeretném a transzatlanti kábelt behúzatni a házba egy ezresért, de azért helyén van a realitásérzékem is és baromira örülök, hogy digi-s területen lakom.
Olyan net pedig sehol nincs a világon, ahol a feltöltés gyorsabb, mint a letöltés. Mellesleg nem csak a feltöltést "nyomták fel", hanem a 30/20-as csomag árát 3500-ra csökkentették, a 20/10-es csomagban lévőket áttették a 30/20-asba változatlan ár mellett, a 10/10-esből pedig 20/10-est csináltak változatlan ár mellett. Így sem látod értelmét? (Gyakorlatilag árat csökkentettek.) Ha ezek után sem érted a lényegét, és elégedetlenkedsz értelmetlenül, akkor javaslom közelebbi elemzésre az intelligencia quociens fogalmát...Más, félig off téma: akik CSBM-mel fizetnek, és egyedileg adtak megbízást (tehát nem formanyomtatványon a digi felé, hanem közvetlen a banknak), ők a szerződésazonosító elé tettek nullát a megbízáskor, hogy 7 jegyű legyen?
Üdv!
-
Snipee
csendes tag
Kinek nem ér sokat!
A te bajod hogy a meglévő dolgoknak sem tudsz örülni. 3500.ért hol kapsz te még egy ilyen netet? Miért nem elég 1,2Mbyte up? Gondolod hogy pár extrém felhasználó miatt a feltöltést emelik?
Ez a nevetséges hogy 20Mbitnél sírsz hogy miért nem emelnek! Vegyél ADSL-t ott aztán van feltöltési sebesség.. Már bocs, de egyet kell értsek McLacával... -
McLaca
őstag
Hmm... 30 Megabit le, 20 fel 3500-ért? Tényleg nem sokat ér... Elvégre bármilyen leggyorsabb lakossági kábelnettől is legalább 4× gyorsabb a feltöltés, körülbelül negyedannyiért. Percenként 144MB tényleg borzalmasan lassú, és használhatatlan sebesség, elvégre teljesen normális lakossági igény percenként 60GB-okat küldeni e-mailben.
Milyen fajta és sebességű neted volt a digi előtt és mennyit is fizettél érte?
(Engedd meg, hogy pusztán tiszteletből lehülyézzelek...)Üdv!
-
Snipee
csendes tag
van, ilyen, úgy hivják bérelt vonal, ha ilyen kell, fizesd is meg
[Üzleti internet csomagok]
mi a francnak nem elég neked a 20M up?
ha annyira szimmetrikusat akarsz, korlátozd a kimenődet is 20-ra 
szerintem az emberek többsége inkább lefelé húzza az adatokat. arra meg bőven jó, főleg ennyiért.. torrentnél meg, legalább gyorsan lejön, hamar nézheted, hallgathatod, játszhatod, seedelni meg ráérsz utána is... -
McLaca
őstag
Szokásos körbetartozás, nem kell beszarni. Általánosan bevett szokás, hogy ha egy cég nem fizeti ki határidőig, vagy az után fizetési meghagyásra sem a számlát, akkor elindítják ellene a felszámolási eljárást fizetésképtelenségre hivatkozva. Valószínűleg nem az első, és nem az utolsó a Digi ellen, ahogyan kismillió más cég ellen sem. Korábbi munkahelyemen mi is több tucat ilyet indítottunk már el, persze egyikből sem lett semmi, mert mindig fizetett a delikvens.
Konflikt#22777: a speedtest.net felfelé nem mér jól, mert túl kicsi az adatcsomag mérete. Mérj FTP-n!
ANT#2285: az engedélyeztetések miatt tart eddig.Üdv!
-
brd
nagyúr
Nincs. Szinkron, vagy ahhoz közeli kapcsolaton egyébként sincs sok értelme. Van, de nem sok. LAN esetében meg az ACK csomagok pláne olyan rövid idő alatt kijutnak, akárhogy terhelnéd le a vonalat, hogy többe kerül az (lassabb lesz tőle), hogy átzavarod egy software-en az összes csomagot, mint az a késlekedés, amit okoz egy kimenő csomag várakozása. Próbáld ki (cfosspeed nélkül), hogy elindítasz legalább 3 olyan letöltést, amivel egyenként is lefoglalnád a sávszélességet, aztán indíts el (a letöltés folytatása mellett) 3 feltöltést is, és nézd meg, hogy visszaesett-e a letöltés sebessége.
-
sztothj
tag
Csak azért gondoltam a fali csatira, mert a szolgáltatási szerződésben benne van, de a a szerelő csákó akivel beszélgettem azt mondta, hogy nincs nekik, ha akarok akkor vegyek egyet és szívesen bekötik. Szerintetek kell nekem N-es router a megosztáshoz? A 10/1-es netet simán viszi a G-s routerem.
judzsin: nem tudom az üf számát, én személyesen intéztem mindent. A Szolnok ABC mögött van az irodájuk szerintem menj be és kérdezd meg, hogy mikorra várható a bekötés.
Ja még egy apróság: a konkurenciánál lemondtam a szolgáltatást, próbáltak befűzni, hogy kicsit engednek az árból, meg nem kell hűség. Erre én megkérdeztem, hogy sebességbenés árban tudják e űberelni a digit? A válasz rövid volt: NEM
Hát akkor nincs miről beszélnünk... Goodbye Szőke Kapitány
-
Márton
nagyúr
nagyon pozitív!!
Igen, 20/10-es, de amint látszik 16-ig is felmegy az up!
Hihetetlen, hogy amig eddig egy 20megas wmv-t feltöltöttem a saját tárhelyemre, az a 15 perc helyett most másodpercek alatt felkúszik!

Szakadás nem volt, remélem nem is lesz sűrűn. fixen hozza a sebességet.
Előbb restart után szöszöltem 2 percet, hogy miért nincs net, mire rájöttem, hogy csatlakozni kéne
(router még nincs) -
Racecam
nagyúr
Légy szíves mod időn belül (4 perc) ne írj új hozzászólást, hanem szerkeszd az előzőt. Ezen kiívül a smiley-k a hangulat kifejezésére használandóak, nem sormintának.
Szerintem olvasd el még egyszer az Alapelveket.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L460 - Intel 3955U I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GeForce RTX 2070 blower (OEM HP) Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Free júzer tőccsön max. 64k-val!
, de mára belenyugodtam. ennyi pízért jó ez így is nagyon!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De mondom, ez még egy viszonylag szerény eredmény. Akár 5 TB-ot is simán lehetne forgalmazni irányonként havonta. Bár az már biztos kiverné a biztosítékot. 
(router még nincs)