Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
eXodus
őstag
"Gondolhatod, mekkora lehetőség ez."
Gondolom mekkora... első problémámat már nemlehetett megoldani custom fw-el...
Az itt felsoroltak 99%a nem fontos olyan embernek aki ebben a topikban érdeklődik h miylen routert szeretne. (Aki tisztában van a dolgokkal az nem it fog érdeklődni...)
De korábban írtam egy wrt54g-vel én is elég sokmindent megcsináltam. (Pár érdekes funkció cserében lassabb lett. . GL-el ugyan ez csak kicsit jobb)Emberek kérdezgetik h milyen routert és egyből azt mondják rá h linksys.
Ilyen nagy probléma ha olyat ajánlok ami tényleg megfelel a kérdezőnek? (Aztán ha mégsem hallgat rám vesz egy tizenezres routert amivel nem lehet kihasználni az adott sávszélességet...) -
McLaca
őstag
No, legalább az értékrendeddel tisztában vagyunk.
Lehet bármilyen gagyi, ha csicsás, akkor jó. Lehet bármilyen jó, ha lényegre törő, egyszerű, akkor szar...Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
McLaca
őstag
Akkor a kábeles netük gagyi, nem a cég. Ahogy a UPC-é is az. Abban a HSZ-edben, amire válaszoltam, valahogy nem tudtam kivenni, hol írod, hogy a speedtest nem tetszik.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
McLaca
őstag
Nálad alvállalkozó kötötte be, ő a trehány...
Nálunk a user/pass szépen ki volt nyomtatva, és a srác, aki kötötte, profi volt, nem ma kezdte. Nálam az ADSL modem röhög egy ideje, a T-comnak nem hiányzik. De tényleg, kezdj a UPC-vel is egyszer, hidd el, egy kutya mind...
Mellesleg ahogy érzed... ;)Üdv!
-
rocket
nagyúr
Nekem anno bontatlan dobozos modemet hoztak, de nem hagytak itt a modemen kivul semmit, volt regebben a masik topicban szo errol, ha jol emlekszem akkor 3500ft-ot koveteltek a cd, es kabel miatt valakitol.
"Bekötik a lant és ha nem szólunk, nem hagynak itt felhasz.nevet/jelszót."
Pedig a szerzodesen van egy olyan resz a LAN-nal, hogy internet felhasznalo nev, es internet jelszo, de tolem se kerdeztek mit akarok megadni, utolag lattam csak, hogy uresen hagytak, ugyhogy resen kell majd legyek ha jonnek bekotni
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Core2duo6600
veterán
Mit akartok ennyi pénzért ?
Volt itt korábban a közelbene egy olcsó benzinkúzt, átlagban 20-30 Ft al volt olcsobb a 95 ös literje, és semmien szolgáltatás nem volt, és még csak nem is köszöntek, de legalább a benzin olcsó volt, ne elégedetlenkedj, nagy sávszélességed van a többség "vacak" ADSL jéhez képest, többször gyorsabban, jóval olcsóbban.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
McLaca
őstag
Nem ezen múlik...
Nekem a support az, hogy telefonon 1 órán belül elkészült az e-mail címem, meg hogy a webtárhelyemet mailben aktiváltattam, aminek elkészültét követően felhívtak értesíteni.
Nekem egyelőre ennyi volt a tapasztalatom a supporttal, és ebben nem volt semmi hiba.
Nekem valahogy sokkal komolyabbnak tűnik egy tárgyilagos sebességmérő, mint egy szétdizájnolt, mert érezteti azt, hogy a lényegről szól, a sebességmérésről, és éppenhogy nem tartom gagyinak.
Bár totál off, de ott van pl. az SAP... Az agyoncsicsázott, szép színes grafikájával úgy néz ki, mint egy gyerekeknek készült játékszoftver. Persze az egymillió grafikai elem felépítése lassú, mint a dög. Önmagában a grafika is lassítja... Mégis profi dolognak tartják (messzemenően nem az), és valami hipercsúcsszuper szoftvernek, szerintem meg rém gagyi összetákolt vacak.Üdv!
-
Reag3nS
senior tag
Ha körbenézel kevés elégedetlen ügyfele van a diginek.
Marha olcsón Magyarországon ők szolgáltatnak (igaz csak sűrűn lakott helyeken) a leggyorsabb 0 pingű szolgáltatást. Nem korlátoznak, nincs hűség.
És neked egy letöltésmérő miatt folyik patakokban a könnyed, meg hogy cetlin nyomták oda a felhasználóneved meg a jelszavad?
Ha nálunk lenne ilyen lehetőség én még úgy is elfogadnám, hogy este valamelyik kocsmában hullarészegen nyögi ki a szerelő az accomat.
"De végül is igazad van, nekik nem kell fejlődni, nem kellenek új technikák, maradjanak a tekerős telefonnál"
Mutass még egy ilyen szolgáltatót, akik ennyi pénzért ekkora sávszélt és ilyen pingen szolgáltatnak (optika lóg minden háztömbben ha jól tudom)
Nevetséges vagy! Az ilyen ember érdemelné meg hogy csak betárcsázós internetje legyen!
CyberGames >>> http://cybergames.hu/
-
Viktor77
titán
-
Reag3nS
senior tag
Ja értem, te azért fizetsz elő internetre, hogy sebességeket méregess éjjel nappal. Looser!
0pinget cybergamingben lan-nak hívják, vedd szó szerint! Looser!
Rossz példákat hozol. Looser!
Szerinted itt kit érdekel a kábelnet? Ez itt a lan topic! Looser!
Tovább mennék, kit érdekel itt, hogy hogy mér a digi sebességmérője, torrenten, ftp-ről az emberek nagy részénél tökéletesen, sőt még az előírtnál is többel jön.
Akinek ez nem elég az egy Looser!
De megértelek, van olyan juzer is, aki téglát tesz az egér gombra a sebességmérő oldalon és élvezkedik, hogy igen, ennyi a fel letöltésem oh yea! A bejárati ajtóval szemben meg dicsőségfalon bekereteztetve a szerződés, külön aranyszegély mutatja a felhasználónevet és a jelszót. Igen, ilyen emberekre is szükség van, mindig is szükség volt, a régi világban úgy hívták az ilyeneket mint te, hogy udvaribolond.
CyberGames >>> http://cybergames.hu/
-
OrangeBud
tag
-
xabolcs
őstag
szerintem azert mert:
- a speedtest latvanyos es gyorsan mer es egyszeru (es ha van hozza eleg vas, akkor annyira nem is szaggat ) , s osszessegeben az ugyfelet is konnyebben meg lehet gyozni vele
- vagy nem ismeri a cegeset
- vagy egyebszerk: hmmm, pont ezt irja OrangeBud is
(#3853) bLaCkDoGoNe
neem, nem akaroom![ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
VOid
tag
Figy én ezt azér kérdeztem, mert régen adslnél volt hogy 3 vagy 4 gépre is felcsatlakoztunk egyszerre,aztán persze később az is behülyült és nem lehetett, de arra is találtam megoldást, mert ha totál egyszerre csatlakoztunk fel a két gépről akkor felment csak vissza kellett számolni
Na mind1 szerzek egy laptopot valahonnan és kipróbálom, próba cseresznye ha sikerül megúsztam egy router árát, bár nem reménykedem[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
Akkora a DIGI orulet, hogy nehanyan minden hosszutavu tapasztalat nelkul vedik a ceget, es kuldetesuknek tekintik megvedeni oket mindenaron, mar azt is tamadasnak veszik ha valakinek problemaja van es leirja
En nem azokhoz a felhasznalokhoz tartozok akiknel ha problema merul fel a nettel 2 perc mulva mar hivjak is oket, ugye leirtam, hogy elso lepeskent kizartam az osszes hibalehetoseget amik esetleg nalam okozhatnak a problemat, es csak utana hivtam oket, nem sokan tennek ezt meg az tuti, egyszerubb rogton oket csesztetni."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
PeterPH
senior tag
Jag, ez a hasonlatod kicsit sántít, azért remélem érzed te is.
Annyiban igazad van hogy ez egy ugyan olyan szolgáltatás, mint bármi más, (gondolom) elolvastad a szerzádést mielőtt aláírtad, tudod mi jár a pénzedért. Annál többet követelni nem lehet, de persze mindkét félnek érdeke a hibátlan teljesítés.
Sajnos itt a balkánon jellemző a szolgáltatókra (tisztelet a kivételnek), hogy nem törik a kezüket-lábukat a problémák megoldása érdekében. És ez addig nem is fog változni, amig igazi versenyhelyzetbe nem kerülnek. És valljuk be, a DIGI-nek ár/érték arányban nincs versenytársa azokon a területreken, ahol el tudta indítani a szolgáltatást.
Visszatérve a hasonlatodra egyrész nem kicsit adja olcsóbban a szolgáltatást, másrészt nemcsak az elméleti maximális, hanem a garantált sávszélességek is magasabbak, mint bármi más hasonló szolgáltatásnál. Tehát itt nem egy gyengébb szolgáltatást választottál, hanem jobbat. Mellesleg ha valaki nincs megelégedve, akkor lehet keresni jobbat, hiszen nincs hűség, de hiába drágább, semmi sem garantálja, hogy valóban jobb is lesz.rocket
A 72 órás határidő a te esetedben nem áll fenn, az én olvasatomban, hiszen a szolgáltatás működik. Mindemelett igazad van persze, és jól is teszed, hogy nem hagyod annyiban. Engem nem zavar, hogy olvashatom a fejleményeket. De ha tényleg megjavul, akkor légyszíves azt is próbáld meg kiszedni belőlük, hogy mi volt a hiba, így ha másnál is hasonló hiba lesz, akkor ő már egyszerűbben a végére járhatna. -
PeterPH
senior tag
Ilyen is van a D-LINK routerekhez:
DIR-635 emulátor -
McLaca
őstag
Majd megnézem router nélkül is, szerintem az lesz a ludas. Vagy még mindig a decemberben látott ócska, ütött-kopott román switch van a házban, az meg így tudja csak. Vagy így vagyok beállítva a szerverükön, ti meg nem.
Üdv!
-
Snipee
csendes tag
Eddig is DIGIvel használtam a routerem, azért ennyire amatőr nem vagyok hogy ne a wan-ba dugjam. Egy utcával költöztünk arrébb és itt is ugyanazok maradtak az eszközeim, viszont itt kb fél órát működött a routerem, aztán párszor eldobta a kapcsolatot és azóta már csatlakozni sem hajlandó! Ez volt az 542-es, aztán elővettem a régi SMC-met, azzal sem működött, és egy vadi új TP 340G-vel is ezt csinálja.
Túl sok beállítás sztem nem kell a TP-linkben a DIGIhez, egyszerűen nem kapcsolódik.
Mit tudtam volna elszúrni?No Comment
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
te meg vélhetően mostanság nem használtál netet
ugyanis ha megnéznéd a T-home ÁSZF-et akkor látnád hogy kikerült belőle az ADSL FUP, és a kábelnetnél is csak az van hogy alkalmazhatják, de még nem hallottam hogy alkalmazták volna...
tehát az ADSL már full korlátlan ha több TB adatot húzok akkor sincs semmi
kábelnetnél meg ha úgy ítélik meg hogy veszélyezteted a hálózatot akkor x GB után lassítanak. cserébe legalább nincs és nem is lesz semmiféle P2P fékezés, optineten meg szerintem ugyanaz lesz mint ADSL-en tehát ott sem lesz semmiféle korlát.tessék már elfelejteni azt a régi 150gigás korlátot meg 50embert kidobtak sztorit.
mióta 8megás netem van többször léptem túl 300GB-os forgalmat havonta és soha semmi nem történt.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
McLaca
őstag
Engem egyébként nem is ezek a stiklieji zavarnak, de a Digi-nél sosem kell 40 percet várnom a telefonos üszin, ill. a mailekre is válaszolnak 2-3 napon belül, pedig a tányéros rendszerrel együttvéve több, mint félmillió előfizetőjük van.
Most a T-nél a februári szerződés megszűnés óta fennálló túlfizetésünk még mindig nincs visszautalva. A UPC, és az Interware (korábban náluk volt ADSL-em) már el is felejtette a túlfizetést, a T még mindig ül rajta, és két hónapos átfutással válaszol a mailekre. Ezek után inkább nem kezdenék velük egy új technológiájú szolgáltatásban, mert bármi probléma van, vért izzadva lehet csak megoldani.
6 éve már megkötbéreztettem a T-t (akkor még matáv) ~7300Ft-ra, mert már akkor hasonló színvonalon működött, mint most, pedig akkor még csak dial-up netem volt.Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Üres "service name"-el bevallom nem próbálkoztam, de a helpdeskes váltig állította, hogy a
service namet nem ellenőrzik, az írhatnék be, amit akarok.Szólok a lányoknak, hogy próbálják ki, bár nem látom, hogy egy szolgáltató minek ellenőrizné, ha egyedől ő szolgáltat a PPPoE hálózaton...
üdv
János -
Atapi
senior tag
ha lan nete van, persze hogy nem kap ip-t (sima helyi hálozaton). ott csak pppoe kapcsolaton keresztül jár ip, önmagában attol hogy bedugja a kábelt a gépbe nem. azért az az ip-je ami, mert a win bead magának egy 169es ip-t ha nem kap dhcp szervertől. ez nem hiba. chellonál nincs pppoe, ott közvetlenül kap az ember dhcp-vel egy ip-t. mivel más a technologia, a chellonál alklamazott hibadeketálási prog nem használhato digi pppoe hibakeresésére.
-
jasonka
aktív tag
A (z Intel(R) PRO/100+PCI) hálókártya vezérlőpulti beállításai :
802 1p Qos csomagjelölés : Letiltva
Coalesce pufferek : 8
Fogadó pufferek : 48
Helyi felügyeleti címek: Nincs jelen
Kapcsolatsebesség és kétirányúság : Automatikus felismerés
Küldő vezérblokkok : 32
Válasz az átvitelvezérlésekre : LetiltvaHát ennyit tudok beállítani.
A helyi hálózatbeállításoknál a TCP IP protokollnál ősidők óta, midíg is az IP-cím és a DNS-kiszolgáló aut. kérése volt beállítva, továbbá a DHCP-engedélyezett IP-cím, az aut. metrika, az elsődleges és kapcs. függő DNS-utótagok ( ill. azok szülőtagjainak), a kapcs. címének hozzáfűzése, az LMHOSTS-os keresés, az alapértelmezett NetBIOS, és a TCP/IP szűrés
Hun lehet a bibi ?
Hja kérem ! A Belváros !...
-
jasonka
aktív tag
Dehogy ! Mint többször írtam : XP Prof - sőt még legális is...
Ha jól értem mit javasolsz : az áldozat már megvolt...
Csakhát "lapított kábeltípusnál" a szálak sorrendjének megváltoztatása szinte reménytelen, a "sodrottnál" pedig a pontos érintkezőtávolság és a szálak egy síkba történő csoportosítása sem egyszerű - méghozzá úgy, hogy mindez "beférjen az érintkező szélességébe" . Van ugyan cripelőm, de úgy se könnyű... - így aztán "marad a könyű..."[ Szerkesztve ]
-
jasonka
aktív tag
És ez nem teszi tönkre a feltelepített XP Prof-t ?
Felismeri az, ajánl is hozzá "ellenőrzött" drivert - de "meg lehet győzni" az aláíratlan feltelepítéséről is - elfogadja azt is. (Az aláíratlan az Intel-től származó illesztőprogram...)
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
1 es 2 ev, 1 evnel 6 honapig, 2 evnel 12 honapig fizeted az akcios arat, utana a listaar 6400ft-ot kell fizetni (Basenet 3500ft, DIGI tv csomag 2900ft, telefon 0ft), legalabbis ezt mondtak nekem amikor erdeklodtem.
#4922-ban van a plakat, ezt reklamozzak a DIGI sport adojan[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
Annyi kis javitast tennek, hogy hiaba azt irtak nekem, hogy 6400ft-ot kell majd fizetni a masodik 6 honapban, a szerzodeskoteskor azt mondta a no, hogy az akkor aktualis listaarakat kell majd fizetni, amirol ugye nem tudja senki most meg mennyi lesz.
Szerzodesben ezzel kapcsolatban csak annyi van, hogy:
"a kedvezmenyes idoszak utan a husegido vegeig a szolgaltatasok listaaron vehetok igenybe"[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Microsoft Surface Pen M1776 érintőceruza ezüst
- Eladó 7800X3D gyári tartozékokkal dobozzal - Garancia 2026.09.01 -ig
- HP Thunderbolt Dock 230W G2 - HSN-IX01
- Gigabyte 1 tulajos Gamer Laptop 144Hz i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- Dell KM3322W vezeték nélküli magyar kiosztású billentyűzet - egér szett
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest