- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- kraftxld: Untappd lista
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
TeeJay
félisten
Meg nincs is rá szükség mert annyira nem aszimmetrikus a kapcsolat.
Régen ADSL-nél 1024/64 vagy 128kbit feltöltésnél a csutkára hajtott feltöltés fogta a letöltést is.
Optikán meg van 945/328megabit és egyrészt a 945megabitet nem akkor hajtod ki mikor 328megabittel töltesz vagy ha mégis az is pár másodperc
Konkrétan már semmi értelme ilyen csomag priorizálókat használni ráadásul így is 1-2-3ms ping van ADSL-nél meg nagyobb megnőtt ha hajtottad.
8/1megabitnél is 8:1 arány volt, optikán meg 3:1körül szokott lenni -
Ez sajnos így van, mert az szerződésmódosításnak minősül akkor is, ha semmin sem változtatnál csak költöztél. Pl 2019-ben amikor én költöztem, a UPC Fiber Power 240-et úgy tudtam áthozni csak, hogy 300-asra váltották át az új címemen.
Mondjuk ha én költöznék, már megnézném, hogy van e Telekom!
Amúgy pár hónapon belül beszántják a diszkont részlegetAddig viszont ki kell élvezni minden percét ennek az időszaknak, mert ez a korszak, ilyen árakkal, a mi életünkben már nem nagyon fog visszajönni a havi 6000-ért három szolgáltatás, akkor sem, ha az inflációt sikerül mérsékelni. Nincs verseny...
Ellenben évente pár százalékkal nőni fog. Idén minden ISP beélesítette az inflációkövető emelést hűségidő alatt is, ÁSZF-be úgy ágyazták be, hogy kb az is örökre szól. -
-
Sajnos ilyenkor áttesznek az újba plusz még a költöztetésnek is lesz egy díja. Ami optikánál azért még megalapozott is, mert kell szerelő jó eséllyel. Eddig életemben háromszor költöztem, utoljára Vodafone volt az érintett, és az volt az olcsóbb, pedig fúrni is kellett. Az első 2006-ban volt, és az új helyre vittem magammal az ADSL modemet, szűrőt, a szerelőnek ki sem kellett jönnie, csak az Invitelnek kellett az új számra beregisztrálnia... 10 000 Ft-ba került, aztán visszaköltözésnél megint ennyibe... akkor sem kellett semmit csinálnia, és akkor is az Invitel volt még.
Diginél nem tudom mennyibe fog kerülni, de esélyes, hogy kevesebbe. A csomagot viszont bukod, de emiatt nem kell szomorkodni, mert mi is bukni fogjuk még idén minden bizonnyal. Ráadásul lehet, hogy utólag csak kiszámlázzák a különbséget visszamenőleg. Egy éven belül megtehetik. Törvény van rá. -
gurabli
őstag
Nem erről van szó, bőven elég. Az érdekel, hogy a router hw szab-e korlátot a teljes sávszélességnek. Illetve az, hogy terhelés alatt (munkából adódóan is elég nagy fájlokat mozgatok) mennyire szenved vagy sem a router. A betárcsázós időszakra nagyon is emlékszem, még megvan a USRobotics modem, ami iszonyat stabil és gyors volt :)
-
Dragon3000
nagyúr
-
csabesz0501
újonc
Ez már megtörtént!Ők Gigás netet látnak!Szerintem a megrendelésre gondolt!Nagyon kínlódosan megy ez az egész kritikán aluli diszpécserek nulla tudással,a szerelőket meg inkább hagyjuk!A pontosság nem az erősségük még a második alkalommal sem, amikor meg kötöttek másnál megkérdeztem hogy bekötnék-e ha már itt vannak (első kapott időpontomra nem jött senki) akkor meg megkérdezték "Megoldjuk,mennyit ér meg nekem?" , mondom ez már tényleg nem igaz!
-
-
turulbird
tag
2007-es, itt lenézett gép, eddig legjobb sebesség; ma 13-kor:
Server: Antenna Hungária Zrt. - Budapest (id = 12374)
ISP: Digi TV
Latency: 4.74 ms (0.12 ms jitter)
Download: 822.35 Mbps (data used: 1.5 GB)
Upload: 323.83 Mbps (data used: 396.2 MB)
Packet Loss: 0.0%Sajnos a Digi sebessége igen változó (enyhén szólva is)...
Most 274/191
Siralmas... Röhej...
A hiba nem az Ön készülékében van!
Öreg hardver, nem vén hardver!
FiberHome az igazi illat! -
-
TeeJay
félisten
Optikai szálnál 8m és 80m között is alig van különbség. Ezeknél km-ben szokták nézni
"A II. ablakot 1300 nm-nél találjuk. Itt az átlagos csillapítás 0,36 dB/km. Látszik, hogy ez már egy nagyságrenddel jobb, mint az I. ablakban, ezáltal az erősítés nélkül áthidalható kábelszakasz hossza 10 km-ről 70-80 km-re nőtt."
"A III. a minimális csillapítású ablak, 1550 nm környezetében 0,22 dB/km. Ez már jelzi számunkra, hogy csillapítás szempontjából ez a legmegfelelőbb hullámhossz. Nagytávolságú távközlési összeköttetésekre ma leginkább ezt a hullámhossz-tartományt használjuk. A baj csak az, hogy itt már a diszperzió értéke nagyon megnövekszik."
"A vonalszakasz végein lévő csatlakozók is kb. 0,5 dB csillapításúak."
Szóval itt 1dB kb. 3km-en jön össze
Én mikor megkaptam az ONT-t és át rakta a szerelő Bridge módra mondtam hogy meg lehet-e kérdezni milyen értékek vannak, beszólt bentre és valami -23dB körül voltam ami bőségesen tökéletes -
FNZ
őstag
kicserélték a tegnapelött bekötött fiberhome routerem ZTE-re, mert szaggatott a telefonvonal és az ó teszt készülékükkel is rossz volt a vonal.
TV:
gyári hibás kábelt használtak.kimérték és azt mondták, hogy annyi a csillapítása 8 méteren, mintha 80m kábel lenne behúzva. máshol is jeleztek nekik már ilyen TV problémát és ott is a kábelcsere megoldotta.úgy látszik kaptak pár doboz gyári hibás kábelt.
levágták nekem ami kell és most minden csatornám tökéletesen jön minden TV-n.halmozott problémám volt
most várom még, hogy bridge-be állítsák az új eszközt.
nem volt hosszú életű nálam az előző router -
Dragon3000
nagyúr
Akkor mindenképp átkérném, ha torrentezel is biztos, hogy többet fog tudni a routereddel, na meg akkor a belső hálózatodba nem tudnak belenyúlni. Pl valami miatt resetelik az ontot, akkor minden beállításod elveszik, viszont, ha bridge módban van, és saját routered, akkor ilyen gond nincs, illetve az ont kapcsolatai elvannak szeparálva egymástól, ha akarsz belső hálózatot, akkor mindenképp kell vagy switch vagy router utána.
-
turulbird
tag
Alapon csak a menüből lehet kikapcsolni, hiába van az oldalán wlan gomb; de újraindítás után magától visszakapcsol, megint a menüjében kell turkálni. (FiberHome HG6544C).
Nekem is ez a gondom, a digivel beszéltem, de elzárkóznak, direkt le van tiltva, számomra érthetetlenül az oldalán az összes gomb (reset, wps, wlan, catv, usb csati).
Én meg kikapcsolom a GPONT éjjelre mindig, másnap meg kezdhetem elölről a menüben turkálást.
Meg ráadásul zavarja a vezetéknélküli fejhallgatómat is elég jól, hallani ahogy összesípol a tv wifijével aztán van ingyen zaj, kat-kat zenei aláfestés a filmekhez...
-
TeeJay
félisten
Mi sugároz maximum 100mW teljesítménnyel az is 2,4 meg 5GHz-en?
Széchenyi hegyről átlag 80kW-al tolják az FM-et több frekvencián
DVB-T-t meg 5 multiplexen 41,7 - 89,1 - 93,3 - 100 - 100kW-al
Azt is le kapcsolod estére? A te kis 100mW wifid pláne ha nem is használod eltörpül a nagy antennákhoz képest az mégse érdekel senkit -
Dragon3000
nagyúr
Ahányan panaszkodnak, kb ugyanannyinak nincs vele gondja, na meg nagyon sokszor fttb-sek is írják, hogy szar került a levesbe
valamit letöltök 10 perc alatt vagy 2 perc alatt, szerintem baromira mindegy. mi nem ér rá 8 perccel később?
Ez olyan, hogy van amikor lényegtelen és van, amikor nem. PL van időd játszani 1 órát és jaj frissítés, nem mindegy, hogy 2 perc vagy 30, mert ügye több időd nem lesz a játékra. Más dolgoknál se mindig biztos, hogy ráér az ember, vagy ha nagy fájlt tölt ott ezek a különbségek már elég nagyok lesznek. pl nem mindegy, hogy 20 perc vagy 200 perc. -
Szia!
A WDR3600 már nem mai darab, nem vagyok benne biztos, hogy PPPoE módban képes 1000Mbps sebességre. Ettől eltekintve mindenben jobb a saját router, a DIGI eszközének router funkciói erősen korlátozottak, és csak egy "júzer" hozzáférést kapsz rá, alap dolgok beállítására, és a WiFi része is csak 2.4GHz-es. És igen, úgy kell összekötni.
-
csabi10
senior tag
-
zoltan6
addikt
-
ferob
őstag
-
petrusz82
aktív tag
Akkor úgy néz ki, muszály lesz kibékülnöm ezzel a ZTE dologgal.
Úgy tervezem, hogy a router lan portjára lesz rákötve a ZTE lan portja, a DHCP-t meg kikapcsolom a routerben.
Így marad 3 szabad lan port a routeren, az meg megy a többi gépbe. De gondolom ilyenkor a router wifije nem fog működni, csak a ZTE-ről lesz a wifi. -
jansky1
senior tag
ilyet csak hűségidő lejárta után lehet, ugye?
telefonos ügyfélszolgálatot felhívtam megkérdezni, hogy topnetemből mikor lesz 200. mondták, hogy decemberig biztos az lesz. erre én, hogy legalább a 100/25, esetleg, (
) mert, hogy még mindig csak 80?
idézem: nemondjon már ilyet, ilyen nincs, szó sem volt róla. -
kisbalazs83
aktív tag
Ez már nem élő dolog. A DIGI oldalán az érvényben lévő ÁSZF mindig a hatályos a több már nem számít.
-
Flashget
félisten
-
Mindig az ÁSZF a hivatalos. Az egy érvényes, hivatkozási alap, dokumentum, dátummal, "aláírással". Neve is jól mutatja, Általános Szerződési Feltételek.
A honlapra mutató link mögött pedig négy mondat van egy egyszerű, plain text formátumban. Soha nem lesz belőle jog előtt nyilatkozási alap.
Majd első esetben kimagyarázzák hogy "jaj nem frissítettük, bocsika", és le van tudva. -
HZoli87
veterán
Így jártunk, mi topnetesek. Jelenlegi fejlesztési tempót figyelembe véve, meglepődnék ha idén végeznének az emeléssel. Erre szokták itt mondani az okosok, hogy lejjebb kell váltani, persze azon ez nem segít, aki hűségidőn belül van.
Mondjuk én nem panaszkodom, stabilan hozza a tempót (93/27). De a be nem jelentett több órás kimaradások már bosszantanak.
-
Gejza1981
tag
ráadásul
- több a hibalehetőség (router bedöglik, ügyfél reseteli, átdugja stb)
- hiába kell visszaadni az már szinte biztos, hogy nem újrahasznosítható mivel ügyfél nem vigyázott rá (koszos, kopott stb)az biztos, hogy nagy tételben vásárlásnál fillérekbe kerül az eszköz, s okosan kiszámolták, hogy így jobban megéri mint emelt portszámot biztosítani
egyébként amíg simán elköltenek 20milliókat pl tv2-s reklám kampányra addig nem a 10k-s router lesz a költség a cégnél
-
ACE-
addikt
Nem olvastál vissza rendesen, nem olyan régen írtam, hogy mivel gondolom az a legegyszerűbb, behúznak egy sima 2 érpáros telefon kábelt, de ha ez nem megy, akkor legrosszabb esetben az egyik használatlan UTP-ből vesznek el 1 érpárt, és azon keresztül viszik le hozzád a telefont. Ha minden szinten van minimum egy lakás, ahol nincs DIGI, vagy csak TV van, akkor ez már megoldható és nem kell újrakábelezni, ami nem egyszerű mert nálunk pl. a lukon egy gombostű sem fér át, viszont a szinten biztosra tudok valakit, aki nem netezik.
Jobb esetben az alvállalkozókkal úgy szerződött a DIGI, hogy minden szintre húzzanak be plusz egy UTP-t, és 4 lakásos szinteknél az elég akár mind a 4 lakásba telefonra, így a meglévő UTP 4 érpára felszabadul. Egyik egyszerűbb, másik bonyolultabb megoldás...
Na meg persze ott van a switch cseréje, ami viszont csak pénz kérdése, mert azt a legegyszerűbb cserélni.
Fentieket simán megoldanám én magamnak, ha kell, csak hát persze ezt nem lehet... -
cannyon
aktív tag
nekem is az volt de nem mondhatnám hogy birta a top netett inkább kinlodott a kicsike a 100mb es router nem tud kitolni 10.5mb/sec es sessebességet max 7-8mb de ezt ugy hogy csak 1 irányba megy a másikat meg csontra behuzza, amiota megvettem a Linksys WRT320N routert azota simán kitudom hajtani a sávot ugy hogy a feltöltésem is maxon megy, a rekord feltöltésem meg 10.4mb/sec volt
-
satomee
senior tag
Nekem és a szomszédomnak is ezt csinálja. Az érdekes az,hogy csak Outlookkal jelentkezik a hiba, Thunderbirddel sosem jött nekem elő. Mikor persze felhívtam őket,"náluk minden rendben volt,biztos hogy beállításprobléma van a háttérben"... Így most már tudom hogy nem én vagyok a hülye.
-
rocket
nagyúr
DIGI-nel 05.20., 05.27., 06.03.
Ami hajnalban lesz az a BIX forgalmat erinto lesz, mar elokeszitettek a terepetC6509-1 BIX switch - - - - Switch total ISZT BIX Node Switch #1 bix@iszt.hu
C6509-2 BIX switch - - - - Switch total ISZT BIX Node Switch #2 bix@iszt.hu
C6509-3 BIX switch - - - - Switch total ISZT BIX Node Switch #3 bix@iszt.hu
E1200i-1 BIX switch - - - Switch total ISZT BIX Node Switch #1 bix@iszt.hu
E1200i-2 BIX switch - - - Switch total ISZT BIX Node Switch #2 bix@iszt.huDoclerWeb Downstream AS34655 B E1200i-1 Te7/1 193.188.137.134 10G noc@docler.net
ISZT Downstream AS12303 B E1200i-2 Gi0/4 193.188.137.9 1G Backup Link bix@iszt.huTobbiek meg a Cisco switcheken lognak
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Asus Tuf Gaming F15 újszerű garanciális LEGOLCSÓBBAN A NETEN!
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Apple AirPods Max (2024) 2027.01.27. Apple jótállás iSTYLE jótállás
- Switch 2 2027.07.24-ig garanciás, dobozában, karcmentes állapotban eladó!
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9500 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 Super 8GB AeroCool 800 DeepCool 500W
- HP EliteBook 450 Gen8 Intel Core i5-1135G7
- Samsung Galaxy S24 Ultra 8/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest