Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
McLaca
őstag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Olyasmi lesz nálad a gond, mint nekem az N-es Asus routeremmel. Az kapcsolódott ugyan (bár nem mindig elsőre), de gyakran eldobta a netet ha jól megküldtem a torrentet, utána meg kínszenvedéssel csatlakozott csak vissza, volt, hogy fél óráig nem tudott, közvetlen gépre kötve a kábelt viszont azonnal csatlakozott a gép... Ez az utóbbi 1-2 hétben jelentkezett, előtte jó volt. A régi Asusom (ami linuxos) az bírja szakadás nélkül. Szóval valamit a digi is csinált, mert a routerek nem romlanak csak úgy el csoportosan...
Üdv!
-
McLaca
őstag
DIGIKabel a helyes service name, de akkor se kell beírni a routerek 98%-ánál.
Router logja mit ír?Üdv!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Vettem egy TP-Link R460 routert, mert itt többen írták, hogy bírja a digi sebességét, valamint h. már egy ideje működnek a TP routerek a diginél.
Frissítettem a firmwaret, beírtam a jelszót meg felhasználónevet helyesen, a megfelelő betűkkel, de persze nincs net. Próbáltam még megadni a servicehez a "digi" meg "DIGI" szavakat, de úgy sem tud kapcsolódni.
Mit csinálok rosszul? Miért szívat engem az összes router?
-
McLaca
őstag
Switchen nem lehet portot nyitni-zárni, azon mindig minden nyitva van.

UPnP-t támogat a routered? Ha igen, akkor a uTorrentben állítsd be az UPnP port hozzárendelése opciót. Az ablak alján van egy kis ikon, lehet zöld korong, sárga háromszög, vagy piros korong. Azon duplakatt (uTorrentről van még mindig szó), majd port átirányítás tesztelése gomb. Ha nem kapsz zöld OK-t, akkor a port mégsem látszik kintről. Ha az UPnP-t bekapcsolod, utána indítsd újra a uTorrentet!Üdv!
-
Shodan
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám van hogy torrentnél nem megy a feltöltés.
Routerbe a port forward be van állítva , illetve router nélkül is volt próbálva ,több portal.
Tűzfalba sincs letiltva.A letöltéssel nincs probléma. utorrent és azureusal is ugyanez a helyzet.
Ilyenkor mi a teendő, fel kell hívni a digit hogy a házban lévő átalakitón(switchen) nyissanak meg egy portot nekem? mert így gondolom az életben nem fog menni nekem, ha nincs nyitott portom. -
McLaca
őstag
válasz
Gonosz15
üzenetére
Abban a kettőben is valószínűleg a közös képviselő akadékoskodik...
Nagy_Matessz: igen, a DIGI LAN nete PPPoE alapú, mint az ADSL, hiszen a központban valahogy azonosítani kell a felhasználót, és a neki járó sávszélességet, tekintve, hogy a házakban csak egy optika-LAN átalakító és egy switch van, abból megy a LAN kábel a lakásokba. Szóval, meg kell keresni a felhasználónevet és jelszót, és a routerben a PPPoE kapcsolatot kell beállítani, ott pedig megadni a már említett felhasználónevet és jelszót. A sercive name mező legyen üres!
Üdv!
-
Nagy_Matessz
aktív tag
Szevasztok.
Biztos lerágott csont már.
Múltkor cimbim áthívott hogy valami tré van a routerrel. Internet DIGI
Átmentem, igy nézegetem router oké.
Laptopról nyomja, kérdezem tőle hol a modem. Erre nézem egy ilyen kis aranyos mint az adslnél fehér dobozka, onnan jön a delej. Kiderült hogy ez a szélessávú kábelnet kb adsl PPPoE. felhasználónév, jelszó azt tudott netezni.Ami az egész lenne hogy van egy másik ismerősöm kb 10 perce csöngetett be, diginet, 3000/hó szokásos móka de a routerrel nem történik semmi. Magyarán rámegy gondolom a delej routerre onnan ki 2 gépre kábel és igy semmi.
Gondolom routeren(smc wireless) van ilyen beállítás ahol magát a PPPoE dolgot belehet állítani. Na erre várom valami okos gondolatot.

-
Gonosz15
aktív tag
Aki dunaújvárosi, annak az a jóhírem van, hogy állítólag már csak 2db panelházban nincs digi a városban

-
törölt tag
hmm sávszélemelés volt? nálam 50/60 (néha 70mega fel..)
Ami ennél is jobb hogy nincs ping. konkrétan 1(egy). eddig elég gyakori volt h ketszer kattintottam egy linkre..mostmeg bármire kattintok ott van egyből elöttem,elég jo
-
törölt tag
Szintén hasonló helyzet, én ehónap 11-én szerződhettem végre velük, és tavaly szeptemberben-októberben már az egész környék fel volt ásva!
Nem megy hamar. De a bekötés is érdekes volt, mert nem hívtak, nem írtak, semmi, egyszercsak kijöttek, még szerencse, hogy itthon voltak. De azért egy előre nem bejelentett áramszünet befigyelt még bekötés közben, azt ki kellett várni; nehogymá könnyen menjen, nem vártam rájuk eleget...
Komolyan mondom különben, én még ilyennel nem is találkoztam. Hogy nekem kell szinte könyörögni, meg utánuk futkosni ügyfélszolgálatra, hosszadalmasan várni, telefonhívásra, email-re potyán, hogy ugyan kössék má be azt a digit. Nem úgy terjeszkednek, mint valami vadkapitalisták, az hétszentség.
-
pszihó
aktív tag
válasz
Villanyász
üzenetére
Nálunk tavaly juli 1.-én kezdtek házat átfurkálni. És csütörtökön lesz két hete hogy szerződtem. Amikor ott tartottam mint te ezen a forumon akkor 1.5 évet mondtak a forumtársak. Azt hittem szivatnak, de nem. 
-
pszihó
aktív tag
válasz
Villanyász
üzenetére
Az emeleteket átfurták már?
-
papg79
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy általában mennyit kell várni a szerződés aláírásától a bekötésig! Szeptember 14-én írtam alá a szerződést, de már nagyon várom, hogy jöjjenek kötni.
-
Tompie
őstag
válasz
Villanyász
üzenetére
Mázlista.

-
Villanyász
tag
Nálunk a BP: XVIII Lakatos ltp-n 1 hónapja dobták be a papírt hogy nemsokára elérhető a szolgáltatás. Már ott tartanak, hogy túrják az utcát és fektetik az optikát. Még hétvégén is dolgoznak.
-
Bibby
addikt
Honnan lehet megtudni pontosan merre is elérhető a digikábel meg a diginet? Mert a honlap igencsak kevés információt oszt meg, ugyanakkor ismerősöm dél-baranyai falujában elérhető, pedig a körzetében sem lehetne.

-
Noemi18
csendes tag
Hali!
Én csak annyit szeretnék megtudni hogyha net csomagot szeretnék válatani mindenféle képpen le kell hozzájuk menni? vagy lehet telefonon is?

-
-
Atom Maki
tag
Most tesztfázisban van az ügy. Azt néztem, hogy nem rebootol-e a router, mielőtt ujracsatlakozna, de nem. Szimplán elveszti az ip-t, de 1 mp múlva már kap is egy újat. Böngészés közben észre sem lehet venni, de pl. ftp-t egy ilyen mutatvány teljesen kilövi.

-
Worlon
csendes tag
0. Gépedbe dugod a netet és úgy használod - TESZT
1. Router Firmware frissítés.
2. Router Reset -
Atom Maki
tag
válasz
Drenadar
üzenetére
Ha a Keep Alive-t választod, akkor nem választhatod a "Connection on demand: Max idle time-ot. Mivel ezek rádiógombok, vagy az egyik, vagy a másik. Egyébként alapértelmezetten hagytam 15 percen. De nem 15 percenként szakadt, hanem kb. óránként. Nem figyeltem annyira, ezért a kb.
Nekem a Keep Alive van bejelölve, ami 5 sec-re van állítva, és ez műxik is, ha szakadás van szinte azonnal újratárcsáz, és kap is ip-t.
De miért szakad? Jó lenne tudnom, hogy ha a router a hunyó, akkor csere.A loggolás be van kapcsolva, de ott szakadásról infó lóf@sz sincs.

-
-
cannyon
aktív tag
válasz
Atom Maki
üzenetére
Lehet hogy a hálokártyád dobja el kapcsolatot mivel irtad hogy a logban nincs semmi, nálam is ezt csinálta és nehezen tért magához ezt nállam megcsinálta jopárszor állitodtam ful duplexre az se segitet rajta ugyanugy dobálta el aztán meguntam és mentem venni egy hálokártyát azota nincs panaszom
-
papg79
tag
Sziasztok!
Tegnap nagy örömmel láttam, hogy nálunk (Győr, Bartók B. u. ) a lépcsőházban kirakták a szóróanyagot, hogy a munkálatok befejeződtek és él a szolgáltatás, lehet hívni az üzletkötőt. (nálam már volt, meg is van a szerződés.) Gondoltam, hogy csinálok egy képet a szóróanyagról és beteszem a fórumba, de mire visszaértem, se híre se hamva nem volt. Lehet, hogy a konkurencia? Szept. 14-el van aláírva a szerződésem, remélem, hogy hamarosan már jönnek kötni.
-
Atom Maki
tag
válasz
Drenadar
üzenetére
Az újracsatlakozás nálam is be van állítva (Keep Alive funkció) és műxik is, csak azt nem értem, hogy mitől szakad meg?
Amit látni az, hogy a router wan oldalán folyamatosan van adatforgalom, mert villog a visszajelző led.
1 hetet használtam router nélkül a netet csak géppel és nem volt ilyen gond. -
Drenadar
veterán
válasz
Atom Maki
üzenetére
Hát. Érdekes. Nálam a router egyből újracsatlakozik, nem észrevehető ha megszakad. De tényleg nem kellene óránként új IP-t kérnie.
Egy tipp :
Szokásos szöveg, én már unom, de próbáld ki azt, hogy a routert kihagyod, és közvetlenül a gépbe nyomod a netet. Ha úgy is megszakad, akkor hívhatod a digit, hogy a az szar. Ha nem szakad meg, akkor resetelném a routert. -
Atom Maki
tag
válasz
Drenadar
üzenetére
A router logjában erre vonatkozóan semmit sem látok.
Ftp-ről töltöttem le és elég látványos volt amikor megszakadt. (FlashFxp úgy reagálta le a dolgot, hogy bezárt.
)
Semmi olyat nem állítottam be, hogy bontsa a kapcsolatot a router, ezért nem értem, hogy mitől megy el mégis.Még annyit, hogy a "Service Name" mezőbe én nem írtam semmit, de hát gondolom, hogy ez nem számít, hiszen csatlakozni tudok.
A routerben a legfrissebb firm van egyébként. -
Drenadar
veterán
válasz
Atom Maki
üzenetére
Lehet bevan állítva, hogy eldobja.
De kérdésem: Ez téged zavar? Mármint látványosan megszakad? vagy csak látod a router log-ban, hogy eldobta?
Nekem WRT54GL-t használok tegnap óta, és nagyon frankón megy, nem szakadt meg, fullon megy a torrent is, meg minden
.Csak a lakásban lévő laptop (Amilo L7300) nem látja a wifit
brühühühüühühühühü....Routeren próbáltad a firmware frissítést?
-
Atom Maki
tag
Sziasztok.
Egy LINKSYS WRT120N-s routert használok. Mióta ezzel csatlakozok a digire, kb. óránként új ip-t kapok. Azaz a kapcsolat megszakad, majd újracsatlakozik a routerem. Korábban - számítógép/hálókártyával - ilyen gondom nem volt.
Namost ha a router dobja el a kapcsolatot, akkor az mitől lehet? -
Drenadar
veterán
válasz
metaldog
üzenetére
Hívd át egy haverod, akinek van laptopja, nézzétek meg, azzal a géppel megy-e?
Hívd át egy másik haverod, aki tud hozni neked egy routert, meg egy kábelt hozzá, és nézd meg, hogy megy-e ?
Tegyél be a DVD olvasódba egy ubuntu live cd-t, azzal csatlakozz, nézd meg, hogy megy-e?
És légy szíves csináld meg :
Start menü, futtatás, oda beírod, hogy cmd, erre előjön a dosos parancssor, oda "tracert bix.hu " - LEHETŐLEG akkor mikor már rácsatlakoztál a digirekérdésedre válaszolva a bix az a gerinchálózat, de mindegy.
Ha ezeket MIND megcsináltad, akkor gyere a válaszokkal.
Sok sikert.
-
metaldog
senior tag
Vicces nagyon nincs semmi offline módban sem az IE sem az outlook amúgy meg nem amatőr vagyok akinek most van először nete csak nem értem ha minden rendben fent vagyok a hálózaton akkor miért nincs net és nem csak weblapot nemtudok megnyitni de torrent sem megy és msn sem.
-
bufurc
tag
Hali!
Valami bennfentes nem tudja merre várható kiépítés? 9. ker ipar utca felé nem jönnek mostanában? Jó biznisz ám
100 méteres körzetben van vagy 1000 lakás
-
mafla
tag
Lenne egy kérdésem :
Melyiket érdemesebb vagy melyik jobb a digi net vagy a upc net ?
Jelenleg upc van de ár tekintetébe a digi felé hajlok!
Jó lenne valami kimerítő válasz.
Előre is köszönöm. -
metaldog
senior tag
Hali én miskoli vagyok és a gondom hogy tegnap bekötötték a netet ment is ma ma délelőtt is ment most hazajöttem és nem megy vagy 3 órája, felhívtam a digit azt mondták hogy mindent rendeben találtak a gépen távolról ránéztek meg adatkapcsolat van meg ip is megnézették velem tehát azt mondták minden rendben de netem nincs akármelyik böngészőt nyitom meg az szöveg: az oldal nem érhető el. Azt mondták rakjak más op rendszert vagy másik gépet használjak, na de aha eddig működött és ők is rendben találnak mindent akkor mi lehet a baj? pls segítsetek
-
McLaca
őstag
Nekem az N-es routerből is 20 méter kábelen jön a net. Ha a notesz a fix helyén van, akkor drót, mert stabilabb, megbízhatóbb. Ha mozdulni kell a lakásban, akkor jó a wifi is, de az ritka, hogy nem a helyén használom a gépet. Attól, hogy notesz, még nem hurcolászom a lakásban össze-vissza.

Üdv!
-
Ery
tag
válasz
dr.bubo
üzenetére
akkor tudsz ajánlani vmi jobb routert amivel kitudom használni a TOPNETET?
wifin keresztül. Lehetőleg nelegyen annyira drága
Nekiállt dobálni msnröl is. Kábelen aránylag szépen megy de wifi továbbra is 16mbpset ir csak ki.... kábelen ez az érték hol 35 hol pedig 45.
Ha nemlehet valahogy beállitani router csere lesz :d -
-
Ery
tag
sebességteszt az én gépemen (wifi) http://www.my-speedtest.com/hu/speedtest.htm
topneten 14236kbps/3634kbps-et dob ki... routeren de kábellel kicsitt több mint a dupláját...
kábellel routeren át letöltés elérte az 5.5 megát. de wifin nemmegy 2mega fölé
firmware-t frissitettem bár a routert nem reseteltem csak restartoltam... igy sem jo...
router: tp-link tl-wr542g -
Ery
tag
hi!
Ma kötötték be a TOPNET-et és van1 olyan problémám hogy ha közvetlen bedugom a laptopba a kábelt aránylag normális sebességet érek el vele, viszont routerbe dugva wifin 2mb/s-es sebességre korlátoz....illetve a laptopot ha kábellel kötöm össze akkor is korlátoz TP-link router... hogy tudnék wifin is normálisan tölteni? -
Drenadar
veterán
Jó neked. Nálunk azért is kavar volt, mert :
Megrendeltem májusban interneten.
Augusztus végén meguntam, és kihívtam a mi "kis hölgyünket", aki közölte, általában egy hét után már be is van kötve a net, de maximum 3 hét.Egy hónappal késöbb... (szeptember első hetében)
Hív a digitől egy szerelő, hogy : -Jónapot kivánok xy vagyok, neten érkezett hozzánk igénybejelentés, mikor mehetünk?Hát érdekes...
De már lassan rendeződnek a dolgok. -
Worlon
csendes tag
Akkor ott az ügyintéződ volt a sumák. Nálam teljesen korrektül folyt a dolog. Kis hölgy szinte percre pontosan megérkezett hozzám, kitöltöttük szerződést, 1 példány az övé, 1 az enyém. Beszerelésnél pedig megkaptam egy nyomtatott papíron a felhasználó nevem, jelszavam, e-mail adatokat, és egy leírást, hogyan kell a netet beállítani (nem mintha erre szükségem lett volna).
Mikor pedig internet csomagot váltottam, akkor nem az ügyfélszolgálatot, hanem a kis hölgyet hívtam, aki szintén pontosan megérkezett, és 2 perc alatt kitöltötte az új szerződést. -
Drenadar
veterán
Nálam a KB az kilobyte. utálom ezt a kilobitet nem jó semmire, mindig igyekszem KB-ben számolni. tehát 2500kilobyte-al töltök, ami az utálatos bitben 20megabit. Szerencsére a torrent, meg a TC meg minden Kilobyte-al, megabyte-al számol, egyedül ebben a .... országban a marketing miatt használják a bitet mint egységet.
Tudom barom vagyok, de ez olyan mintha te akarnál venni valamit ahol az a lényeg, hogy mondjuk hosszú legyen, és nanométerben adják meg a termék hosszúságát, csakhogy szép nagy szám legyen, és azt akard megvenni.és kérdésedre : persze hogy lenne hatása a feltöltésre hisz dupla annyi lenne.... más kérdés, hogy azt ki is használják-e a tőled letöltők, én is nagyon ritkán töltök felfele 1megával... (itt is bytera gondolok nem bitre..)
apropó: minek használunk egyáltalán kbitet? annyi értelme van mint a dinamikus kontrasztnak...
(#5504) McLaca : Az a gáz, hogy egyáltalán nem kaptunk smemi szerződést
nah az milyen? egy papirfecnire leírtuk amit a szerelő adott szerződés számot, meg felhasznevet és jelszót. LOL?Felhívtam a digit, ilyet nem lehet telefonon keresztül elintézni náluk hogy csomagváltás. és azt váltig állítják hogy én ezt rendeltem meg. Hát tuti hogy nem. És ez mind költség, és idő és munka kimaradás, de nem vagyok az a fajta aki telefonban elkezd üvöltözni...
-
McLaca
őstag
Ez csak a trackeren és a peereken múlik.
Nekem is most csak 1Mbittel, kb. 100KB-tal megy a seedelés. Reggel van...
Viszont én olyan trackeren vagyok, ahol nem ritka az 1000 feletti peer, tehát itt nem nehéz felmenni 20Mbitig a feltöltéssel, kisebb trackereken viszont tőlem sem viszik gyorsan, egyszerűen ha 2db 4Mbites ADSL-es tölt tőlem, az akkor is csak 8Mbit lesz, azaz 1000KB/s. Úgyhogy ez nem elsősorban a feltöltéseden múlik, bár az is igaz, hogy ha gyors vagy, akkor több szálat oszt neked a torrent kliens.Üdv!
-
Balli
őstag
Köszi az okitast
Kérdésemet kicsit ujrafogalmaznam:
Amikor bamit toltok fel a netre akkor 250K-val nyomja felfele atlagosan, viszont a torrenteken csak 50K-val tudok feltolteni, egyszer elofordul egy rovid ifeig hogy 110K-val dolgozott. Ergo nem full sebesseggel tolt fel a torrenten, messze nem hasznalja ki a maximumot amit tudna. Ha nagyobb csomagom lett volna akkor nagyob sebesseggel toltottt volna eddig fel a torrenteken azt figyelembe veve hogy most sem full kakaon megy felfele a cucc? -
McLaca
őstag
Mondtam, hogy rossz napom van...

De a többi átszámítást nem írtam el.
MATEO6600: és akkor mi van, ha fél éve van piacon? Attól még ugyanaz az alja LAN vezérlő lehet beleintegrálva, mint a nagy többségbe... 900Ft-os egér is van fél éve piacon, mégse csúcsmodell.

DHT : ja, hogy az a DHT... magyar trackerről töltve nem tanácsos bekapcsolni, mert egyrészt nem jól fogja küldeni az adatokat a tracker felé, másrészt meg trackeren kívül is tölthetnek tőled. Csak public torrentnél van értelme, a lényege nagyon leegyszerűsítve az lenne, hogy tracker nélkül is egymásra találjanak a peerek, de ha van tracker, akkor minek...Üdv!
-
MATEO6600
őstag
"Abban semmi szánalmas nincs, ha egy hardvereszköz nem felel meg a kor kihívásainak akár minőség, akár szoftverezettség terén"
Aha... Azt még elnézem, hogy a 2 éves alaplapom nem "bír" el egy torrentet szakadás nélkül, de a zsír új, fél éve piacon lévő alaplapom már miért ne felelne meg ?
Igen DHT-re gondoltam, nem bőrrákra, tudod a torrent kliensekben lehet engedélyezni/tiltani a DHT hálózatot, csak nem tudom mi értelme. Még egyszer mondom, akár 1 torrent futtatásán is szakad a net... Na ez mi akkor? -
McLaca
őstag
válasz
MATEO6600
üzenetére
Ez tetszik. Meg sem említi... Honnan a bánatból tudja mégis a digi, hogy neked a hardvereszközöd esetleg nem megfelelő hardver, vagy szoftverszinten? Ők sem alkalmaznak jósnőt...
Abban semmi szánalmas nincs, ha egy hardvereszköz nem felel meg a kor kihívásainak akár minőség, akár szoftverezettség terén. Újat vásárolni 2 rongy...
Ez nem a szolgáltató sara. Titkosítani a wifit kell, ha direkt a gépe kötöd a LAN kábelt, akkor meg le kell jelszavazni az XP-det, és kikapcsolni az egyszerű fájlmegosztást, hogy a szomszédok ne turkáljanak a gépeden, esetleg saját munkacsoportba léptetés is célszerű. A DHT az a dihidrotesztoszteron, ami az androgén hajhullás (azaz férfias kopaszodás) egyik kiváltó oka
, gondolom, a DHCP-re gondolsz, de az routerben állítható, nincs jelentőssége kábeles net esetén, csak wifinél.
Futtass kevesebb torrentet (amúgy is irgum-burgum érte
), nyiss több tcp portot a tcpip-patcher.exe-vel, frissíts hálókártyadrivert.Drenadar: nézd meg a szerződést, amit kaptál, azon is a 30/20-as van kipipálva?
Balli: úgy látom, lövésed nincs a fogalmakról (nekem meg rossz napom van, bocsánat, ha kissé "dinamikusak" a válaszaim
). 2500KB=~20Mbit. Mi a probléma ezzel? 4/2Mbites garantált sebességhez 500KB/250KB-os sebesség tartozik. KB=kilobájt, Mbit=megabit. 1 Mbit~=125KB. 1 bit = 8 bájt. Informatika alapfogalmak, szerintem már lassan óvoda kiscsoportban oktatják. Ha 30/20-as, vagy 50/25-ös netre váltasz, akkor nőni fog a seedelési sebességed. A mérőoldalak meg hülyeséget mérnek. Nekem a speedtest még soha a büdös életben nem mért 20Mbites feltöltést, de torrenten 22Mbittel megy kifelé a cucc időnként.brd: igen, pongyolán fogalmaztam, a félnyitott kapcsolatok a problémásak ugyebár, és igazából a torrenten kívül sehol máshol nem okoznak gondot egy mezei júzer számára.
Üdv!
-
brd
nagyúr
Bár tudom, hogy nem feltétlen egyszerű megérteni, és valószínűleg sok helyen hibásan is szerepel, de a kapcsolatok kialakulásakor van egy ún. half-open állapot, és az ilyen állapotban lévő kapcsolatok száma van korlátozva, tehát nem a már kialakult (vagyis már felhasználói adatot továbbító) TCP/IP kapcsolatok száma van korlátozva.
Ezért lassú a torrent indításakor az egész, mert akkor sok ilyen állapotú "kapcsolat-kezdemény" lesz (ha nem állítod be a torrent klinesben a számukat). -
brd
nagyúr
Arra, hogy esetleg ez okozza a problémát. Vagy megpeccseled' a TCPIP.sys-t, vagy beállítod a torrent kliensben, hogy egyszerre mondjuk max. 8 db kapcsolatot indítson (vigyázat, nem azt, hogy mennyi lehet egyszerre életben, ezt sokan rosszul tudják, hanem azt, hogy mennyi várakozhat ún. half-open állapotban), pl. a utorrentben is ilyesmi neve van a beállításnak).
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Apple MacBook
- Elektromos autók - motorok
- 3D nyomtatás
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- VR topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Logitech MX Keys S billentyűzet WIN/MAC
- Komplett PC Szett i5 / R9 380 / 1TB Samsung SSD / Monitor + Perifériák
- ÚJ HP EliteBook 8 G1i Intel Core Ultra 5 14" FHD+ 2029.01.08-ig Garanciás
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 (T14 G3) i7 / 16GB RAM / 512GB SSD / WUXGA / Win11 Pro 12 hó garancia
- Samsung S32F351FUU 32" LED Monitor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nálunk tavaly juli 1.-én kezdtek házat átfurkálni. És csütörtökön lesz két hete hogy szerződtem. Amikor ott tartottam mint te ezen a forumon akkor 1.5 évet mondtak a forumtársak. Azt hittem szivatnak, de nem.