Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
ElektrikusDE
senior tag
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Most már 5 napja, hogy letiltottam a PPP Echót, nem volt semmi probléma, folyamatosan megy az internet a Digi saját DNS-ével. Úgy volt, hogy átrakom valamelyik publikus DNS szerverre, de hagyom, hátha stabil lesz a Digi is. Ha nem, akkor majd váltok.
Még egyszer köszi a segítséget! -
törölt tag
Sziasztok!
Nemrégiben átraktam az ONT egységet (Huawei Echolife HG8143A5) MODEM módba, és mellette van egy TP-LINK ARCHER C7 v5.0 ami tökéletesen hozza az elvártakat, kivéve ha ipv6 módot bekapcsolom mert olyankor dobálja a netet. Hogyan kell beállítani hogy az internetet ne dobálja időközönként? illetve melyik DNS címet érdemes használni a DIGI sajátja helyett?
-
Memoris
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm
-
-
ElektrikusDE
senior tag
-
-
beencee
őstag
Sziasztok, szükségem lenne a kollektív tudás tapasztalataira az alábbi kérdésekben:
- van olyan itt, aki maga húzta be lakáson/telken belül az optikai kábelt?
- ha igen, milyet használt?
- a Digi ugyanazt a kábeltípust használja mindenhol?
- utána ezt a saját kábelezést a Digi "elfogadta", rákötött, illetve rátette az ONT-ot, ugyanúgy vállalta a szolgáltatást minőségi paramétereit?Köszönöm a válaszokat előre is
-
Inhouse
őstag
Néztem az összefoglalót és nem találtam benne erről sok mindent.
Ha alapból bridge módban lett beüzemelve az ONT, akkor azt már nem is érem el sehol? Nem tudok pl. adatokat kinyerni a bejövő jelről? Nincs semmi problémám jelenleg, csak érdekelne a dolog. A Vodafone-nál elérhető volt a szolgáltatói eszköz ilyenkor is. -
mikikol10
csendes tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Érdekes módon, az Xbox app és az Xbox eszközön a Cloud alkalmazásba is ugyanaz a hiba, a FB Xbox Series csoportjába láttam, hogy, három másik Digi-s társunk is ugyanezt a pixelesedés problémát jelentette, míg ugyanaz a poszt alatt megjegyezte pár Telekom-os és Vodafone-os, hogy nekik teljesen megfelelően működik. Bár tenni nem igazán tudok mit, hiszen már egyszer kihívtam a Digi-s szerelőt, kijött, és látta a hibát, de a saját mérőjével jó volt a net, és igazából csak át dugta a kábelt egy másik portba az épületbe, aztán nem igazán érdekelte, hogy a hiba tovább is fennált, az ő mérője volt csak érdemleges. Nem igazán várok így ettől sokat, de gondoltam jelzem, valószínűleg nem a te készülékedbe van a hiba, hiszen így már fixen vagyunk 5-en.(aztán valószínűleg többen, csak mindenki elengedte)
-
DonToni
aktív tag
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Hogyan tudom megállapítani biztosra, hogy publikus az IP-m? A "what is my ip" oldalon 84-el kezdődik és az ONT-ban is ugyanaz van, szóval gondolom ez korrekt. (Gateway 10.0.0.1 ha ez számít)
A hálózat szinte soha nincs 100% -ig leterhelve, de talán még 20-25% is ritka... max. ha fut pár torrent, de azok se 0-24-ben! Azok a programok/appok amik folyamatosan futnak, nem használnak nagy sávszélességet, sőt! Itt (is) fontos lenne a stabil kapcsolat.
Barátnőm home officeban dolgozik egy biztosító cégnél és gyakran eltűnik a meetingekről vagy nem tud csatlakozni a belső hálózatukra, illetve főleg a külföldi szervereket nehezen éri el. (az már csak hab a tortán, hogy egy telefonos játék is képes kifagyni, mert elveszti a kapcsolatot... ez mobil nettel soha (!) nem fordult még elő.)A "rendes fény" alatt mit kell érteni? Ezek valamelyikét?
CATV Received Power-40.00 dBm
CATV RF Power0.00 dBmV
Connection Uptime78 h 53 m 53 s
(de már több, mint egy hete van átállítva, ergo volt már szakadás) -
4Grider
félisten
válasz
DonToni
üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy mekkora sávszélességet kell egyszerre natolni. Egy 100%-ig kiterhelt 100/100 ugye fele akkora terhelést jelent, mint a 20%-osan kiterhelt gigabites kapcsolat.
Amikor hibabejelentést teszel, első körben ránéznek az ontra (van-e rajta rendesen fény, mióta megy egyfolytában). Ezek általában már determinálják, hogy az ügyfélnél mi lehet a gond... -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
DonToni
üzenetére
"Illetve másik féltől származó ONT-ot vehetek, az is működni fog? Vagy csak a szolgáltató által biztosított eszközök működhetnek ebben az esetben?"
Sajnos az utóbbi állitás a helyes!
Ui:
Természetesen a NAT-boli kivétel (publikus IP) kérése ne maradjon ki, mielőtt bármit is teszel!
-
DonToni
aktív tag
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Köszönöm... már csak annyi kérdésem van, hogy írták itt többen is, hogy a ZTE változata egyel megbízhatóbb és/vagy váltsak üzleti csomagra!
Ezekkel mi a tapasztalat?
Illetve másik féltől származó ONT-ot vehetek, az is működni fog? Vagy csak a szolgáltató által biztosított eszközök működhetnek ebben az esetben? -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
DonToni
üzenetére
El kell hogy szomorítsalak, mert hogy a ONT bridge módba kapcsolása és saját router használata minden problémát megszüntet sem igaz már...
Ennél az ONT-nál már ez sem jelent megoldást ha torrentezel is mellette! (saját tapasztalat de már jöttek más megerősítések is)
Próbaképpen állítsd le a torrenteket teljesen (a klienst is zárd be) és valószínűleg megszűnnek ezek a hibák ( természetesen ONT bridge módba kapcsolása és saját router használata mellett).
Amennyiben így van:
Akkor mindenképpen ONT csere más típusra a megoldás, de ha "a raktárban csak ilyen van" a válasz akkor bajban vagy.
Mert
1.
Nem torrentezel.
2.
Nem nyitsz portot a torrentkliensnek.
3.
Drága fizetős vagy akár dedikált VPN-t használsz, amit megfelelően be is állítasz.
4.
Felmondod a szolgáltatást és keresel másik ISP-t!
Ui:
Ha a 4. pontot választod akkor talán mégis akad a raktárban másfajta ONT!
Ui2:
Természetesen Ha nem torrentezel tekintsd semmisnek amit írtam!
-
DonToni
aktív tag
válasz
4Grider
üzenetére
Érdekes, én ilyesmit nem tapasztaltam, igaz eddig az évek alatt csak 100/100 -as netünk volt, de az átállás óta sem volt fennakadás (az is igaz, hogy nincs is leterhelve a végletekig).
Most csak modem módban tudtam lepróbálni az ONT-ot az én gépemen és ezt kaptam:Ez így jónak tűnik (nekem), bár ahogy írtam elég random a dolog, mert egyszer órákig semmi, aztán csomag vagy kapcsolat vesztés....
A szolgáltató felé, mikor elküldtük az első hiba bejelentést, kifejezetten az volt a válasz, hogy szerintük rendben van a szolgáltatás, mert már 4 napja folyamatos a kapcsolat.... a hiba a mi routerünkben lehet! Hogy kivegyem a képletből, ezért állítottam vissza modem-re a bridge módból és ezért próbálkozom (még) így ebben a felállásban.
-
4Grider
félisten
válasz
DonToni
üzenetére
DIR-842 vásárlói értékelés:
"Gigabites szolgáltatás miatt vásároltuk az eszközt, mert a paraméterei szerint megfelelőnek tűnt. Néhány év használat alatt azonban számtalanszor okozott csalódást. Ha wifin keresztül valamelyik eszköz nagy sebességgel bonyolít forgalmat, megbénul a kiszolgálás."
Ha a szolgáltató felé próbálod a hibát keresni, akkor a javasolt eljárás az, hogy bridge módba teszed az ont-ot (az online ügyfélszolgálati felületen ez azonnali), és rákötsz egy olyan pc-t, amin nem állnak sorban biztonsági és hardverfrissítések (tehát rendesen fel van frissítve) és mondjuk megpingeted 1000x vagy 5000x a bix.hu-t. (ping -n 1000 bix.hu) Van csomagvesztés, ha igen, mennyi? Mi a min/max/avg ping érték? -
DonToni
aktív tag
válasz
4Grider
üzenetére
ONT: HG6544C, Router: DIR-842, NAS: DNS-320 (sima, nem az "L"), Kamera: Xiaomi Dafang DF3, Csomagvesztés: bárhol, akár egy külföldi honlap elérésénél is, pingelésnél, stb. de nagyon random, van hogy pár óráig semmi, aztán kb. 5 percenként....
Nem "elvárom a tuti választ", hanem segítséget kértem.... illetve egy kis magyarázatot, hogy én is tisztában legyek vele, hogy a NAT vagy a DNS mit befolyásol és mire-hogy van hatással.
Mivel ez egy specifikus topik, így úgy gondoltam, hogy nem kell ennél jobban belemennem a részletekbe, mert már többen írtak hasonló problémákat, ezért vagyok én is itt. -
4Grider
félisten
válasz
DonToni
üzenetére
Konkrétum nem sok volt (hiányzik milyen router, milyen webkamera, csomagvesztés hol, stb.), de elvárod a tuti választ.
A NAT alóli kivétel egy csomó ip kamera szolgáltatói szoftverének működését megkönnyíti.
Igen, ez a szolgáltató ilyen fos eszközökkel nyomul, erre egy normális saját router megoldást jelenthet. -
DonToni
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is egy kis segítségre lenne szükségem, de eddig ~2 óra olvasás után, sem találtam rá "megfejtést" csak hasonló kérdéseket.... A problémám, hogy az eddigi Fiberhome "csoda" bridge módban üzemelt (így kértem bekötéskor) de random módon megszakadt vagy belassult az internet. Csomagok vesztek el, stb. Írtam egy pár sort az ügyfél szolgálatnak, amire azt a választ kaptam, hogy a szolgáltatásban nincs hiba, már 4 (négy!) egész napja folyamatosa a kapcsolat és a hiba valószínűleg az én routeremben lesz... (ami eddig évek óta hibátlan)... Oké, akkor legyen... menjünk bele a játékba... az ONT-ot vissza állítottam modem módba és akkor szembesültem csak vele igazán, hogy mekkora egy "csoda" is ez a kis frigyláda....! Az egy dolog, hogy a portok el vannak szeparálva egymástól, de hogy még a wifi is?! Belső hálózaton még a szerencsétlen NAS- om sem tudom használni.... Van egy ip kameránk (Wifi 2.4GHz) az ONT mellett kb. 20cm -re és random megszakad a kapcsolat vele, vagy ha éppen elérni, akkor is baromi lassú. Egy telefonos alkalmazást ha használok wifi-n keresztül, akkor random megfagy, de nem bontja a hálózatot vagy ilyesmi, csak megáll.... ugyanez az alkalmazás mobil nettel hibátlan, gyors és stabil! Ha vissza váltok wifi-re megint fagy.
Eleve nehezen lehet elérni az ONT webes felületen is, illetve vannak olyan funkciók, amik mintha nem is lennének aktívak... (természetesen a reset már többször is megvolt)Van valakinek valamilyen megfejtése ezekre a hibákra, azon kívül, hogy "kell mögé egy router bridge módban és minden problémád megszűnik"...?
Olvastam olyat, hogy vetessem ki magam NAT alól... oké, de ez megoldja pl. a csomag vesztéseket?
Vagy írjam át DNS-t és az? Megoldja?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
zoli62
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Én mindig az ftp-n mért sebességet tartottam mérvadónak, nem böngészős sebességmérőkét.. Viszont tavaly december óta mégis történt valami, mert addig 5-8 ms volt a ping, azóta pedig inkább a 15 ms-ot súrolja, ennyi még ADSL-en is volt, optikán ez kicsit soknak tűnik.
-
Nem pont ide passzoló kérdés, de a digionline hozzáférést mennyi eszközre lehet "feltenni"? (telefon/táblagép (appon) és a laptora böngészőből)
-
Memoris
csendes tag
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Szia!
Bocs, hogy beleugrottam a témába, de úgy néz ki, hasonló cipőben járok.
Vagyis 100-al kezdődik a WAN IP-m. Mit kellene kérnem az ügyfélszolgálattól, hogy normálisan lehessen forwardolni?
Köszönöm
-
TeeJay
félisten
válasz
dchard
üzenetére
Nálunk a telepen ahol jártam és láttam ONT-ben (kevés ONT jelzi ki) jel értékeket 21-22dB körül voltak ezek és ha jól tudom kispest, kőbánya meg pestszentlőrinc mind ugyanoda van fejállomásra kötve optikai kábelekkel(talán a gyömrői úton van ha jól emlékszem azt mondta a szerelő). Meglepődnék ha gondot okozna az az 1,5-2dB főleg hogy szerintem az egész telepen egy tucat ember ha váltani fog

headhunter:
Bizony itthon sem lepődnék meg ha ZTE-re váltanának és ugyanerre a C600 szériás OLT-re XGSPON combo kártyákkal és ugyanezzel a ZTE XGSPON ONT-vel
Mondju ka cikk végén nem tudom miért fikázzák az ottani DIGI-t amikor szinte ugyanaz a szolgáltatás lesz. Most az hogy 8gigabit vagy 8,5 gigabit megy át édesmindegy
-
headhunter
addikt
-
Inhouse
őstag
válasz
Inhouse
üzenetére
Hmmm. Nagy valószínűséggel kontakthibás az alaplapi LAN aljzat. Kihúztam, hogy hozzáférjek, a kábel bedugva és nem világítanak a hozzá tartozó LED-ek. Megnyomtam minden irányba és egyszer bevillant az egyik. Aztán a routeren is, és lett net. Megnéztem a diagot és még azt is kisaccolja, hogy hány méter UTP kábelen van lóg.
A másik teszten van így is 2 hiba...
Nem tudom mennyire lesz stabil, de nem ment tönkre.
-
nfsu17
veterán
válasz
feketenorbi
üzenetére
Miért nem találtad meg?
[link]7.1.15. A határozott időtartamú Egyedi Előfizetői
Szerződés megszüntetése alkalmával esedékessé
váló díjak
...
Amennyiben az Előfizető a határozott időtartamú
Előfizetői Szerződést az ebből eredő kedvezmények
figyelembevételével kötötte meg, és a szerződést a
határozott időtartam lejárta előtt – az Eht. 134. § (15)
bekezdésben foglalt eset kivételével - felmondja, vagy
a Szolgáltató Eht. 134. § (6), (7), illetve (13) bekezdés
szerinti felmondására szerződésszegésével okot
szolgáltat, a Szolgáltató kizárólag az Előfizető által
igénybe vett kedvezményeket követelheti - ideértve a
készülékvásárlásból eredő kedvezményeket is -, a
felmondáshoz egyéb hátrányos jogkövetkezményt
nem fűz. Ebben az esetben a szerződés felmondási
ideje 8 nap. -
dchard
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Hadd rántsam le a leplet: az összes combo port megoldás pontosan így működik. Semmi ZTE specifikus nincs ebben. A Huawei-nek meg a Nokiának is pontosan ugyanilyen combo port megoldásai vannak. A marketing rizsát én nem nyelem be: attól hogy a WDM splitter a modulon belül van, még van beiktatási vesztesége (mint minden splitternek), az hogy az a modulon belül vagy kívül van, az ODN szempontjából mindegy. Arról nem beszélve, hogy az összes publikusan fellelhető combo port specifikációja erre rá is mutat. Az hogy helytakarékos az egyértelmű, bár az RF overlay miatt amúgy is kell WDM duplexer a hálózatba.
De itt egy példa a gyártótól akit a Hua és a ZTE is előszeretettel használ:
Láthatod, hogy mindegyik combo modulnak gyengébb az érzékenysége XGS-en, mint simán. Nem halálos, de azért elég egyértelműen jelen van.
-
Inhouse
őstag
válasz
Inhouse
üzenetére
Hát, most lehidaltam...ilyet hallottatok már?
Tesztképpen kiírtam egy Linux Mint 20.2 live-ot DVD-re. Bebootoltam vele, nincs hálózat, nincs net. Oké béna vagyok, nem megy a Linux, bár gyanús, hogy alapból lennie kellene hálózatnak. A rendszerben mutatta is, hogy Realtek Gigabit... Visszabootolok Win8.1re és nincs hálózat, a hálózati kábel nincs bedugva és tényleg! A router is mutatja, hogy sötét az a LED. Mi a ???? Nem húztam ki semmit. Ellenőrzések, UTP tesztelő, a kábel jó. De azért másik kábellel, azzal sem jó. Ugyanerre a PC-s kábelre egy laptop, és működik. Tönkrement az alaplapi hálókártya. Pont most? Miért? Van ilyen? Az eszközkezelőben szépen látszik, és működik. De hiába dugok bele kábelt, nem lát semmit. Áááááááá, Murphy rohadj meg!
-
TeeJay
félisten
válasz
dchard
üzenetére
Átolvastam a ZTE leírást, ők azt írják hogy combó megoldást csináltak így
"Because XGS-PON and GPON use different wavelengths, three-rate Combo PON multiplexes the two wavelengths in an optical module, thereby achieving separate transmission and reception of GPON and XGS-PON optical signals. The three-rate Combo PON optical module has an embedded multiplexer, called the WDM1r, to combine and divide four upstream and downstream wavelengths needed by XGS-PON and GPON. XGS-PON and XG-PON use the same 1270 nm upstream and 1577 nm downstream wavelengths, while GPON uses the 1310 nm upstream and 1490 nm downstream wavelengths. The three-rate Combo PON optical module implements the transmission of four wavelengths over a single fiber (Fig. 1)."
Tehát beépített WDM1r vagy mi van benne és így nem kell külön semmi extra, fogják rátolnak GPON-t és XGSPON-t és boldog mindenki meg kedvezőbb árra jön ki így a szolgáltatás és a beépített WDM1r által megspórolnak külső multiplexert úgyhogy az 1-1,5dB-t is nyernek
90% hogy ilyen lesz ha a madarak jól csiripelnek
Tehát akkor mégis át lesz pattintva minden eddigi GPON portról mindenki új OLT-re és lehet várni mikor indítják a megrendelést
-
Inhouse
őstag
válasz
Inhouse
üzenetére
Megtörtént a bekötés, FTTH, csak net 1000.
A feltöltési sebesség meg van, a letöltési az kevesebb, mint várható volt, de így is szuper az eddigiekhez képest.
Majd még megnézem a PC-hez menő kábelt, lehet, hogy újrafűzöm. Volt egy áthelyezés régen, a másik oldalra került, a CAT5e a falba volt fűzve és lusta voltam újrafűzni. Így egy UTP toldóval van megoldva + 10m CAT5e-vel. Ez okozhat ilyet, vagy a TPLink TL-WR1043ND v4 nálam mégsem muzsikál olyan jól?
Ha kihúzom a TPLinkből ami jön a szolgáltatói eszközből és bedugom közvetlenül a PC-be, majd megcsinálom a PPPOE csatlakozást, így is érdemes megnézni?
-
dchard
veterán
válasz
denes44
üzenetére
Az RF overlay réteg külön kerül rá, külön hullámhosszon, WDM muliplexeléssel, nem az OLT csinálja. Megjegyzem, ha nem combo portokat fognak használni az XGSPON-hoz (amit nem tudunk biztosan, de nem valószínű), akkor az XGSPON is külön OLT-ről, vagy OLT kártyáról WDM multiplexeléssel kerül a jelenlegi ODN-re.
-
4Grider
félisten
válasz
zoli62
üzenetére
Régebben is elég sokan küzdöttek a mérési eredményekkel, sokaknak pl. a böngészős mérés fixen nem megy 500 Mbps fölé (nálam sem), egyes szerverek (nálam pl. az ATW) jellemzően végig 700 Mbps körüli értékeket mutat, amióta viszont parancssorból adott szerverkre (pl. Antenna Hungária) mérek, akkor tudom kimérni a maximumhoz közelítő értékeket.
-
4Grider
félisten
válasz
zoli62
üzenetére
Amióta előírják a szolgáltatóknak, hogy az esetek nagy részében elérhető minimum sávszélességet is adják meg. Logikusan nem adhatják meg a 920-930 Mbps-ot, mert nem tudhatják, hogy egy-egy helyen mikor alakul ki túlterheltség. Ráadásul néha a saját eszközeik sem tudják routolni ezt a sebességet, főleg ha az előfizető úgy gondolja, hogy amit letölt, azt egyszerre még megosztja 200 másik emberrel.
-
dchard
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
"Szóval ha én igénylek majd XGSPON-t akkor akik velem együtt vannak ugyanazon a szálon akkor ők mind kerülnek át a szál másik végén XGSPON portra miközben lehet évekig csak én fogok erre előfizetni ezen a 128-as osztáson?"
Pontosan. De ha azt hiszed évekig te leszel az egyetlen, akkor tévedsz. Előbb-utóbb a mezei (gigabites) usereket is XGS-re fogják rakni, és a GPON-t lekapcsolják majd.
"de drága móka lesz minden GPON kártya helyére új XGSPON kártyát betolni azért hogy pár tucat előfizető legyen kerületenként"
Akkor mégegyszer: ez egy hosszú távú fejlesztés, és nem kizárólag a 2.5 és 10gigás csomagot rendelőknek szól. És ahogy beszéltük is, nem hiszem hogy combo portokkal operálnak, ergó nem csak külön kártya van, hanem külön komplett OLT is. A legvalószínűbb tehát az, hogy azokon a területeken ahol elindulnak az új csomagok, ott már az összes végponton ott van az XGS jel, nem hiszem hogy szórakoznak azzal, hogy egyessével kötögetik őket, értelme se lenne...
-
TeeJay
félisten
válasz
dchard
üzenetére
128-as osztásnál egy panel telepet simán le tudnak fedni 32porttal (2x16 portos kártya)
Legalábbis nálunk 6ezer lakás van és átlag 40-50%-os a DIGI bázis bár itt van mellettünk családi házas rész, meg van mellettünk másik két telep is és ott is laknak sokan.
Szóval ha én igénylek majd XGSPON-t akkor akik velem együtt vannak ugyanazon a szálon akkor ők mind kerülnek át a szál másik végén XGSPON portra miközben lehet évekig csak én fogok erre előfizetni ezen a 128-as osztáson?
Lehet olcsóbban jártak volna egy darab 8portos kártyára valahogy felfűzték volna az új csomagra előfizető usereket
Nem tudom mibe kerül egy ilyen kártya, de drága móka lesz minden GPON kártya helyére új XGSPON kártyát betolni azért hogy pár tucat előfizető legyen kerületenként
-
dchard
veterán
válasz
denes44
üzenetére
A mondat helyesen: pont ugyanannyi XGSPON portot kell beüzemelniük, amennyi GPON portot az adott terület jelenleg használ. A port szám kérdés nem elsősorban kapacitás, hanem power budget kérdése. Passzív optikánál nem lehet ezzel sakkozni: ha csak egy ügyfél igényli az XGSPON szolgáltatást egy 64-es, vagy 128-as osztásban, már mindenkinél ott lesz az XGSPON jel, és megfordítva a port igény pont ugyananyi 1 előfizetőnél, mint 64 vagy 128 előfizetőnél az adott osztáson.
TeeJay: azt is érdemes megnézni, hogy az XGSPON OLT modulok kimenő teljesítménye és érézkenysége sem éppen azonos a sima GPON-éval. Mindkét esetben 1-2dB minusz van jellemzően. Ez nem tragédia, de egy végletekig kimaxolt hálózatnál (power szempontból) már okozhat gondot.
-
denes44
tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Pont ez a lényege ennek az átállás dolognak, nem kell senkit áttegyenek XGSPON kártyára. Pontosan annyi új XGSPON kártyát kell beüzemeljenek pluszban amennyi ahoz szükséges, hogy ugyan akkora osztáson mint a GPON esetében el tudjanak vinni annyi előfizetőt amennyi szükséges lesz.
-
feketenorbi
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mekkora a kötbér mértéke, ha hűséggel kötök teljes net+tv+teló szolgáltatást a DIGI-nél, és pl 4 hónap múlva felbontom a szerződést?
Mit kell utólag fizetni?
Nem találtam meg az ÁSZF-ben, és amikor bementem az ügyfélszolgálatra ott össze vissza beszélt a nő.
Köszönöm a segítséget! -
törölt tag
-
válasz
üzenetére
Ezzel a garantált dumával ne engedd magad megetetni.

Ha legközelebb nagyon nem jutsz velük dűlőre, akkor regisztrálj be a szellessav.net oldalra és mérj félóránként egy napig. Ha nincs meg a kínált egyszer sem, akkor jelezd nekik, hogy ez így nem oké.
Látod, hogy érdemes volt bejelenteni többször
. -
válasz
üzenetére
Ne hagyd magad lerázni, ha csak a garantált van mindig, akkor az nem megfelelő szolgáltatás. Legalább a kínált sebességgel mennie kell az esetek többségében, ami az 1000-res net esetén 700.
Nézz utána a pontos szabályozásnak, de a garantálttal való hárítás már nem állja meg a helyét.Idézet a Digi honlapjáról: "...Kínált sávszélesség: amely naptári naponként legalább az idő 90%-ában meghatározott mértékben az Előfizető rendelkezésére áll..."
Ez a 700/210 az 1000-es FTTH esetén. -
-
törölt tag
válasz
szaniszlokar
üzenetére
Nekem szélvihar nélkül is lassú, mióta optikai kábel van, letöltés 280-310 mbps közötti (NMHH mérés szerint lassabb is). Ráadásul eldobálja a netet, egy meccset nem sikerült még végignéznem.

Amíg utp kábelen jött a net, 500 mbps volt mindig, optikain talán kétszer láttam 500 mbps feletti értéket, az üfsz azt mondja, 1000 mbps-nél a 300 a garantált, úgyhogy megbántam a váltást, mint a szuka, amelyik kilencet kölykezett.
Azzal sem lopták be magukat a szívembe, hogy nem küldenek e-számla értesítést emailben, csak akkor, ha lejár a határidő, és levesznek plusz 600 Ft. admininsztrációs díjra. -
Inhouse
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Köszönöm, akkor nincs igazán aggódni való okom. Egy hasonló eredmény már több, mint kiváló.
-
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nagyon köszönöm az útbaigazítást és segítséget. Ma még eddig nem jött elő a hiba. Feleségem befejez egy dolgot a gépén és átállítom, illetve letiltom a PPP Echót. Egyelőre hagyom a DNS-t automatán és egy pár nap múlva, ha nem lesz gond, akkor visszaállok valamelyik publikus DNS szerverre.
Még egyszer köszönöm!
-
Inhouse
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Köszönöm neked is, akkor szerintem egyelőre az 5GHz hiány nem is indokolja a router cserét. Már csak az a kérdés, hogy az én PC-m is tudja-e ezt?
-
Inhouse
őstag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Köszönöm szépen, ez hasznos volt.
Van infód, hogy mennyi a sebesség közvetlenül a PC-be dugva az ONT-ot és a router után? Mennyit vehet le belőle? Mi a normális? A szerelő gondolom egy céleszközön megnézi a bekötés után és részükről kész, ha meg van?
Azért kérdeztem a configot, hogy az átvételnél mire számítsak, mit fogadhatok el jónak... -
lesliefox
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Közel 5 éve vagyok Digi felhasználó és kb. 4 éve küzdök egy problémával, ami van hogy megszűnik fél évre de azután folytatódik. Gigás FTTH-ról van szó kezdetben (amikor még volt 300MB/s-re kötöttük, de gondolom akkor volt az átállás és megkaptuk mi is a GB/S-et). A másik, hogy Dél Pestről van szó XX. kerület. Jelenleg PPPOE-vel van bridge-elve egy Archer C2-es routerre a hálózatom. A hibajelenségről már sokatoknál olvastam... Miszerint kisebb csomag vesztések és szakadások vannak teljesen kiszámíthatatlan időpontokban. Ez annyit tesz, hogy pont eldobjon akár egy HBO GO-t vagy egy konferenciás megbeszélést, de sorolhatom még itt a különböző szoftvereket, amikhez folyamatos authentikáció szükséges a játék futtatásához (BattleNet, Steam stb.) Alapvetően ez nem lenne probléma, mert a sebesség teljesen megfelelő, viszont én ezt már párszor reprodukáltam akár pingelés formájában egy szerelőnek és azt a tájékoztatást kaptam, hogy hibahatáron belül van ez a csomag vesztés. Természetesen próbáltam több eszközön, próbáltam a szolgáltató Huawei modemjével, de változás nem történt. Funfact ilyenkor a TV adás is elmegy egy hosszabb kieséskor 15mp, de van hogy rövidebb és gondolom a TV bufferel és ott nem tetten érhető a szakadás. Olvasgattam a fórumot több ember találkozott ehhez hasonló problémával, de megoldást nem láttam erre vonatkozóan. Esetleg azóta lett erre egy standardizált megoldás? Azt sem zárnám ki, hogy a kinti optika sérült, de nem tudom, hogy ilyen talánokat ki szokott-e vizsgálni a Digi. Tudom, hogy ez nem világi probléma, de az elmúlt időszakban nagyon megsokasodott az ilyen akadások esete akár még munka időben is ami kicsit frusztrálóvá vált. Jelenleg nagyon hezitálok, hogy inkább váltok egy KOAX-os Trékomra ami sokkalta rosszabb forgalmat tud biztosítani, de legalább remélhetőleg az stabil. Nagyon szeretném ezt a dolgot megoldani és nem akarok erre folyamodni, mert ettől eltekintve elégedett vagyok minden szolgáltatással és persze az árazással.
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Inhouse
üzenetére
Nekem v1es 1043asom volt régen, rövid ideig használtam gigabittel, lecseréltem rajta a fiirmware-t. 3-400/2-300 ment vele kábelen, wifire nem emlékszem pontosan, de 30-50 között ment szerintem. A v4es jobb, többet fog szaladni. Jelenleg TP link AC6 1200as routerem van. Ez viszi a gigabitet kábelen, tud 5 Ghz wifit. 5 telefon, 2 okos Tv, 3 laptop, xbox használja. 1 tv kábelen, minden más wifin. 5-10 eszköz folyamatosan használja, bírja.
-
Inhouse
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Amit írtam az az összes eszközünk, tehát ez a max, de ezek sosem mennek egyszerre mind.
A 2 PC-ből egy megy néha (ennek adtam meg az adatait), akkor megy a torrent a PC-n, de ez is alkalmi, nincs minden nap letöltésünk. A másik nagyon ritkán van bekapcsolva. Nem játszunk, nem vagyunk gamerek.
A telefonok rajta vannak a Wifin, de csak a nagylány nyomja jobban a chatelést, nekünk alkalmi netezésünk van.
A NAS rajta van a hálón, de ha nem nézünk filmet, akkor nem sokat zavar. A filmnézésünk heti 2-3 film, inkább hétvégén délután és este. Amikor filmet nézünk, nem netezünk, nem telefonozunk. 2 TV is ritkán megy egyszerre, akkor sem megy mindkettőn a net, vagy a DLNA.
A kisfiam néz rajzfilmet, természetfilmet a Youtubon a tableten, vagy az egyik okostv-n, jellemzően hétköznap délután, hétvégén többet, de akkor sem egész nap.
A TightVNC a céges gépekbe való dologra kell, amikor nem vagyok bent, pl. szabadságon vagyok. Alkalmi dolog, csak megemlítettem.
Ezek eddig is mentek a Vodafone 300-as netjén, igazából nem volt gond, pedig a névleges 300 ritkán annyi. Ma csináltam egy búcsú mérést és tök véletlenül éppen meg volt a 300/20, egyébként szinte sosem. A jelenlegi szolgáltatói eszköz egy CH7465LG-LC.
Ami elsőre hiányozni fog, az az 5GHz-es gyosrabb Wifi, mert azt sem a Digi ONT, sem a TPLink routerünk nem fogja tudni.
Amire kíváncsi voltam, hogy ez a PC config mit fog tudni az 1000Mbites netből közvetlenül és mire számíthatok, ha mögé rakom az említett TPLink TL WR-1043ND v4-et. Ez jelenleg a legkomolyabb router itthon. Ha lenne 30-40Mbit Wifin és a gigabitből is 500/100 LAN-on a PC-n már elégedett lennék.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Renault, Dacia topik
- Lexus, Toyota topik
- World of Tanks - MMO
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Arc Raiders
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Vostro 5490 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Remélem ettől az Xbox letöltési gondom is megszűnik. Ipv6 kikapcsolva
, elnézve az optika árakat... alsó hangon m/2200 pezó, ha lehetséges, de kétlem. Szálszakadásnál is hiba bejegyez, másnap kopp-kopp, csere, mindenki megy a dógára.