- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
válasz
elite.cs11 #100199 üzenetére
Igen a DIGI PPPOE bejelentkezési adatok kellenek oda
kollégának megadta telefonos ÜFSZ
-
elite.cs11
senior tag
Meg egy kis help kene..
Az asus router setupolasanal a router.asus.com-on az advanced settings alatt a WAN menupontban van egy Username/password. Oda a digiset kene megadni, ugye?
Illetve ha ez nincs meg, csak telefonon lehet intezni? Vagy ugyfelkapuban is meg lehet talalni? -
elite.cs11
senior tag
válasz
Dragon3000 #100197 üzenetére
Az zavart, hogy az ugyfelkapu irta, hogy atallt modem uzemmodba, de kicsit lejebb meg azt irta hogy adatok feldolgozasa stb. De am kb 15 perc alatt eltunt, es irta h kb 15 percbe telik a muvelet, szoval gondolom meg kell varni, koszi mindenesetre a tippet
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
elite.cs11 #100196 üzenetére
Ha változtatás nélkül megy még a net, akkor még nem állt át, de az is lehet, hogy kell egy ont újraindítás és csak utána vált át.
-
elite.cs11
senior tag
Ha az ugyfelkapun atallitottam modem uzemmodba sikeresen (felul zold szoveg) de azt irja a MODEM uzemmod alatt pirossal, hogy "Adatok feldolgozasa folyamatban..." akkor meg varjak vagy mar elkezdhetem setupolni az (uj) routert?
-
Sonja
nagyúr
Ha Cloudflare DNS szervereket használok, az Proxynak számít?
Csak mert egy oldalon, ahonnan töltenék ezt írja: "Error: Dedicated servers, VPN, Proxy are not allowed!"
87-el kezdődő IP címem van, és a whatismyip.com is azt írja, hogy "Proxy: Yes".Se VPN-t nem használok, se Proxy-t nem állítottam.
Chrome és Firefox alatt is ez van.
-
PBA
aktív tag
válasz
pinnacle #100187 üzenetére
Próbáld ki másik eszközzel, mi olyan bonyolult ezen? Ha másik eszközzel jó, akkor Windows újratelepítés, ha az sem segít, akkor hardware probléma van a gépeddel. Nem fogok találgatni, mert teljesen felesleges. Végig kell játszani a hibakeresést. Vagy nem, de akkor fogadd el a 10 másodperces csúszást, ami kellemetlen lesz egy videókonfnál.
-
-
Apucy01
őstag
válasz
Dragon3000 #100142 üzenetére
Tőlem de hetente nem havonta de már meg szünt a gond egy kicsit durvábban beszéltem mint szoktam és már most nem kerülök vissza kb 3 hete rem. igy is marad!
-
PBA
aktív tag
válasz
pinnacle #100184 üzenetére
99.9%, hogy a gépeddel van a probléma, nem véletlenül omlik össze a Zoom telepíthető verziója sem. Nem acélos a Digi nemzetközi peeringje, de ilyen mértékű probléma nincsen. Az hogy pécsi előadást nézel, az még nem jelenti azt, hogy a Zoom központi szervere itthon van. Mert hogy a Zoom nem peer-to-peer megoldás, minden jel átmegy a központi szerveren.
A gépeddel lesz a probléma, próbáld ki mobilon Zoom appal, vagy tablettel, vagy másik géppel. Probléma nélkül fog működni a dolog.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Dragon3000 #100183 üzenetére
Köszi! Kikapcsolom az összeset, majd egyesével vissza. Azért a pingre is kíváncsi leszek majd.
-
pinnacle
nagyúr
-
Lipton
őstag
Sziasztok!
Jelenleg van egy T komplett előfieztésem (net, kábeltTV, telefon).
Szeretnék "mellé" egy Digi-t is 2 ok miatt: (elvi) GB kapcsolat és CI kártya (T csak set top box).
Van egy "normálisabb" routerem ami tud fogadni több internetkapcsolatot.
A bejövő 2 internet elvileg beállítható vele. A kérdésem:
Amennyiben a hálózaton lévő TV-be beteszem a DIGI CI kártyát akkor működni fog ott a HD adás?köszi
-
4Grider
félisten
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #100167 üzenetére
Most látom, hogy több másodperces késés is van. Én még hallom az előadót beszélni, miközben a chaten látom a többiek elköszönnek.
Ez DIGI vagy Windows hiba lehet? Youtubenál nem tapasztalok ilyen problémát. Zoomnak 488Kb/s kell, tehát biztos nem sebesség hanem valami más lehet, ha a DIGI miatt van ez.
Köszi Raiden_ ! Vezetékről megy, PC-n. Böngészőből nézem, mert a Zoom alkalmazás állandóan összeomlik, még nem derült ki mi az oka.
Mondták próbáljam ki telefonról majd kíváncsi leszek, ott jobb lesz-e a hangminőség. Egyébként mivel lehet mérni, hogy mennyire stabil az internet kapcsolat? Gondolom ha a DIGI hibájából van hangkimaradás, késés az kimutatná. -
Raiden_
tag
Ellenőrződ a kábeles kapcsolatot te is és az előadó is, mivel a wifit kb. minden zavarja
szomszéd wifi, vezeték nélküli egér, mikró, telefon stb. így csakis kábelen használjátok.
Leállítod a héttérben futó folyamatokat és a Zoom ablaka legyen az előtérben,
tehát nincs közben még negyven ablak nyitva ezzel a Zoom háttérfolyamatban fut. -
pinnacle
nagyúr
Internet stabilitását, hogy tudom ellenőrizni? Nálam Zoom előadó hangja állandóan elmegy, üveghangra vált, begyorsul, miközben a többi résztvevő semmi problémát nem tapasztal.
-
elite.cs11
senior tag
válasz
Raiden_ #100158 üzenetére
Ja értem, akkor a merlines cucc kvázi egy gerilla bios ami kijavít/optimalizál olyan dolgokat ami a gyáriban nincs benne. Meg ad is hozzá új feature-öket
Tehát az jó eljárás lehet, hogy felteszem a legújabb gyári firmware-t aztán ráengedem a merlint is?
Amúgy köszi szépen az extra tippeket! -
Raiden_
tag
válasz
elite.cs11 #100157 üzenetére
Érdemes frissen tartani, mert sok biztonsági frissítést foltoznak bennük.
A .zip-et kicsomagolva találsz egy ellenözrő fájlt (amit használj is) meg egy
Changelog-NG.txt-t abban minden le van írva, neked a NAS miatt lesz jobb talán a Merlin.
Ez pedig a router a gyári oldala az itt lévő firmware jelenleg (frissebb) biztonsági
frissítéseket tartalmaz, de van amikor vannak benne a Merlinből átvett menük is.
[RT-AX58U Asus] -
elite.cs11
senior tag
válasz
Raiden_ #100156 üzenetére
Köszi! Gondolom leszedem a RT-AX58U_386.3_2.zip-et és felteszem
Kérdés, hogy ez miket fixál? Vagy enélkül mennyire használhatatlan? -
Raiden_
tag
válasz
elite.cs11 #100155 üzenetére
Jó választás, ezt a linket mentsd is a kedvenceidbe, ha megjött a router hasznodra lesz.
[RT-AX58U Merlin] -
Raiden_
tag
válasz
elite.cs11 #100149 üzenetére
Ezt az eszközt felejtsd el ez egy xDSL Router, 1 x RJ11 for xDSL, 2 x RJ45 for WAN/LAN portokal rendelkezik amiből egytet mindjárt le is venne a ZTE-vel a kábeles öszekötés.
Szerezz be egy modern minimum AC (wifi) szabványú routert amin
1 x RJ45 WAN (Gigabites) és 4 x RJ45 port LAN (Gigabites) port van. -
Emlékszem, hogy az optikai-utp átalakító ONT még 2000-ben elméleti papíron volt, csevegeztünk a Direct Connect atyjával (anno ő WAKEUPNEO-nek hívták) a főablakon közösen, hogy létezik 1 Gigabites átalakító készülék optikáról utp-re, de csak Romaniában tudták tesztelni, anno 2000-ben még 256/256 Kbit kábelmodemem volt.
-
4Grider
félisten
válasz
Zsivi #100143 üzenetére
A Fiberhome eszközt bridge módba tetted ugye? Ha igen, akkor még azt teheted meg, hogy ráakasztasz egy pc-t pppoe-vel betárcsázol rajta (előtte persze az Unifi-n elbontod manuálisan a kapcsolatot) és ott végzel egy néhány órás tesztet. Ha ott is csinálja, akkor problémás az ont.
-
elite.cs11
senior tag
válasz
sfdrakex #100148 üzenetére
megnéztem és egy [Asus AC750]-ről van szó. A wifi mellett két eszközt használnék vezetékről is, és ha jól látom pont 2 UTP kábelt lehet még beledugni. Gondolom a kék xDSL portba megy a ZTE-ből jövő kábel, és a másik kettőbe (LAN1-2) a PC és a NAS pl.
Ezt inkább csak megerősítésként kérdem, eddig még nem nagyon foglalkoztam ilyen témával, de így tűnik logikusnak.
Köszi előre is!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
elite.cs11 #100147 üzenetére
Általánosságban nyilván jobb a 3 külső antennával rendelkező router mint egy belső antenás.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
elite.cs11 #100145 üzenetére
Valószínűleg igen, de ki kell próbálni.
-
elite.cs11
senior tag
válasz
elite.cs11 #100144 üzenetére
Nem írtam bele, de olyan szempontból érdekelne a dolog, hogy az új router-el a wifi jele a másik szobában erősebb lesz, mint a sima antenna nélküli ZTE-vel?
-
elite.cs11
senior tag
Hi,
Ha jól sejtem WIFI (és remélhetőleg egyéb) szempontból is jobb bármely antennákkal rendelkező router, mint a ZTE amit a digi az emberhez vág...jó a feltételezés?
(szerk.: hogy pontosítsak van egy régebbi 3 antennás asus, amit beüzemelnék)
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
lockdown90 #100141 üzenetére
Eddig egy embertől olvastam ezt, a többségnek hónapokig/évekig nincs vele gondja.
-
lockdown90
senior tag
válasz
Dragon3000 #100130 üzenetére
mondjuk ha havonta kell újrakérni az elég gáz :S
-
Zsivi
tag
Sziasztok! Eléggé szakadozik az internet az utóbbi napokban, a ping a google felé fel-fel ugrik több száz ms-re, akár nem is jut el odáig. Az ügyfélszolgálatos hölgy szerint minden rendben van, ha mégsem indítsam újra az eszközt. Valaki találkozott már ilyesmivel?
[KÉP] -
Sumi
aktív tag
Sziasztok, használ valaki ipv6-ot bridge módban pfsense-szel?
-
Chereiose
addikt
válasz
ittakary #100129 üzenetére
Közben megadta telefonon egy ügyintéző. Egyelőre nem sikerült beállítanom, csak odáig jutottam, hogy megszívtam és nem volt net így visszarakta központból modem módból, de majd megpróbálom már a pppoe birtokában.
Ennek a telibevert ZTE routernek mi az admin belépése? Hihetetlen, de sehogy nem lehet belépni.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
lockdown90 #100124 üzenetére
10 éve publikus ip-t kapok, azóta nem kellett újra kérnem, de volt itt már olyan, akit havonta visszaraktak nat mögé.
-
pooty
tag
válasz
lockdown90 #100124 üzenetére
Nem static IPről van szó, hanem publikusról.
Én kb 3 éve kikértem magam NAT alól, azóta nem kellett újra kérni. Azonban előfordulhat, hogy visszaraknak NATba, ha valamiért "elfogy" a publikus IP cím. -
pooty
tag
válasz
lockdown90 #100122 üzenetére
NAT alól kivételhez továbbra is üf kell. Az ügyfélkapun a router-modem mód váltás eszközölhető saját kezüleg.
-
eladohardver
őstag
Urak! Esetleg valaki tudja hogy kell megosztani a digis ipv6 ot debian alatt? IPV4 sima liba volt... viszonylag
Debian topic döglött... -
MadMancs
veterán
válasz
mrkalpos #100103 üzenetére
Mert ez a marketing. 1200 se tud. Szeretik összeadni 2,4 és 5Ghz hálózat sebességét. (Ezért 867+300).
Na szóval ha van 2 kliensed, ami tud Wifi AC szabványt, és egyéb követelmények is megfelelőek, akkor 867mbit/s linksebességgel kapcsolódik routerhez, ebebn az esetben a két kliens EGYMÁSSAL, belső hálón már kommunikálhat 400-500mbps sebességgel (pl fájlmasolás egyik gépről a másikra). -
Raiden_
tag
válasz
fotosjani #100101 üzenetére
Amennyiben anno bridge módba tetetted, akkor nem is tudsz belépni.
Amúgy meg rakd az ügyfélkapudban brige módba és akkor nem kell állandóan
szenvedned két eszközzel csak a tiéddel.
Amúgy ha nem nyilvános az IP címed akkor CNGNAT-olva vagy ezt ne felejtsd el.
(nem tudom mihez szeretnél portot nyitni) -
mrkalpos
újonc
-
fotosjani
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ZTE F660RV1 digis routerem melynek IP címe 192.168.1.1
Mi a belépési felhasználó neve és jelszava?
Nincs sajnos rá írva.
Az user - digi nem enged be.Van utána egy Asus router IP címe: 192.168.2.1 itt tudtam portot nyitni, de elméletileg ez nem elég, mert a digis F660RV1-ben is meg kellene adnom a portot.
Köszönök minden hasznos segítséget.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- War Thunder - MMO Combat Game
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest