Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• szabonagyur

félisten

Sziasztok!

Azok számára kik szerint borzalmas a Dell consumer gépeinek támogatása azok számára hoztam egy kis ellenpéldát.

Tegnap este telepítettem egy Lenovo u510 típusú gépet, ami kb. hasonló árkategóriás mint a Dell 3537 i5, 8670M-es változata. Az u510 i3 procival, éns Nvidia dedikált kártyával rendelkezik. Na ennyit még soha az életben nem szívtam géppel mint ezzel. A laptopot beállítottam UEFI telepítéshez, és elkészült a Win8.1 Enterprise UEFI módban. A telepítés sikeresen fel ment itt nincs is semmi probléma. Közben míg települt letöltöttem a Lenovo honlapjáról a Win8.1 szekcióból a megfelelő drivereket. Meg is lepett a dolog, amikor kiírta a letöltő rész, hogy rengeteg dologhoz nincs külön driver mivel a Win8.1 tartalmazza. De az még jobban meglepett, hogy a Lenovo ki is írta, hogy BIOS frissítés ezekhez a gépekhez nincsen.
    Lejöttek a driverek, külső vinyóra felmásoltam, ÉS! ekkor jött a fekete leves. A kb. 9-10 driverből 1-et ha fel tudtam telepíteni, a többinél mind azt írta, hogy nem kompatibilis rendszer! Gondoltam mivel Intel HD van benne felrakom az intel oldaláról, de ez sem hozott eredményt. Már mindent megpróbáltam mire gondoltam egyet felrakom a Win8 oldaláról a drivereket. Leszedtem onnan mind a kb. 16 drivert és érdekes módon szépen fel is ment minden és fel is ismerte a dolgokat a gép. A gépet ráraktam hálóra aktiválta is magát, de ekkor jött egy újabb dolog, hogy kiírta a "A biztonságos rendszerindítás nem megfelelő" vagy valami hasonló szöveget. Beléptem BIOS-ba de ott kb. 2 dolgot lehet állítani, egyik a UEFI/Legacy mód, valamint a Fast Bootot engedni. Ez engedve volt de a következő sorban egy hasonló Fast Boot dolgot már nem lehetett állítani.

Így a jó 2 óra telepítés után visszaraktam Legacyba a gépet, új telepítő készítés és új Win8.1. Kb 3,5 órám ment el csak azzal mire lett egy csupasz Win8.1-em.

Szóval ezek után mondja valaki, hogy az AMD-nek rossz nagyon a Consumer gép támogatása.

Új hozzászólás Aktív témák