Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
karesz501
senior tag
Szerintem ugyan arról beszélünk

Mondjuk én arra gondoltam, hogy behal a gép, se kép se hang. Nem tudsz rajta flashelni sem. Beviszed. Megcsinálják. Elindítják, és azt írja ki hogy 'Geforce go7900GTX' amikor GS kellene legyen. Szerintem tutira kifizettetik Veled. De nekem végül is mindegy, szerintem megéri. Szerencsére elég tudatlan vagyok ahhoz, hogy komolyabban belegondoljak a dologba és bízom benne, hogy annyira nem csesződik el a gép, hogy vakon tudjak egyet flashelni bele![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
karesz501
senior tag
Amikor beviszel egy hibás laptopot és odaadod a garanciajegyet/jótállást vagy akármit akkor ahhoz képest van neked egy go7900GTX a gépedben. Nekem esetleg feltűnne (persze csak ha szervízes lennék és értenék hozzá
)... Ezért kérdeztem, hogy nézik-e ezt egyáltalán, mert nekem foggalmam sincs, nem ismerem az itthoni szervízeket, de kiindulva jó-magyar dolgainkból, mindenkinek az a célja, hogy minél kevesebbet kelljen dolgozni, vagy hogy minél több pénzt lehessen elkérni egyazon munkáért.
1 szónak is 100 a vége, nekem bőven megérte a ráfordított idő és a kockázat, mert nagyon sokat javított a gép összteljesítményén.
-
karesz501
senior tag
válasz
DarnaiT
üzenetére
Garivesztés fennál, de vissza tudod bele írni ha vmit elbaltázol menet közben. Illetve ha valami más baja lenne a gépnek, akkor mielőtt beviszed akkor teszed meg mindezt. A linkelt oldalon van gyári BIOS is, ha azt töltöd később vissza akkor szerintem a szervíz semmit nem tud meg a dologról. ha tévednék akkor remélem kijavítotok
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ennyi 'macerát' szerintem megér, de döntsd el Te magad. -
brasil
senior tag
-
karesz501
senior tag
Melegedni természetesen melegszik, de szerintem a teljesen elfogadható kategóriában marad, bár a venti pörög rendesen
. De ehhez hozzátartozik azért hogy igen komoly sebességbeli növekedés tapasztalható a mod után, a go7900GTX BIOS-a sokkal optimálisabban hajtja a go7900GS-t. Játszani én is legalább ennyit játszom, ezért is esett nagyon jól a dolog. 
A moddolás maga pedig 5perc, a tesztelés már egy kicsit több, mivel minden értéket külön-külön kell flahelni és utána tesztelni. Alap tesztelésre viszont ott van az AtiTools, ami arra tökéletes, hogy kiderüljön egyáltalán bírja-e a kártya a kívánt értékeket.
Ha belekezdesz szólj, szívesen segítek, és gondolom brasil kolléga is hasznos infókkal lát majd el
-
karesz501
senior tag
Helyesbítek, nálam 375/500 helyett megy 575/800-at, immáron több napja, stabilan.
Bár a 600/800 is elég általános a külföldi fórumok szerint, és ez azért nem semmi. Mérni még nem volt se kedvem se időm (3D Mark pl.), ellenben nyúzom már egy pár napja és szuper a mod-olt BIOS-al a kártya. Ha valakit bővebben is érdekel a dolog akkor nézzen körbe itt: [link]. Szívesen segítek mindenkinek akit érdekel és a kezdő lökés hiányzik csak neki, szerintem nagyon megéri, ha szükség van a plussz teljesítményre pl. játékok alatt, így teljes értékű felsőkategóriás kopnfigurációvá lépett elő az egyébként sem kis teljesítményű 9400-asom.
Persze köszönet érte brasil-nak (no és persze némi pénzmagnak
) 
No és persze ha baj van, vissza lehet írni az eredeti BIOS-t, kipróbáltam. Hajrá
-
jootomy
tag
válasz
Peetee(tm)
üzenetére
hát nálam az alábbi problémák közül egysem jelentkezett, pedig napi 14 órába használom. eyébként meg ez az első negatív vélemény amit hallok ezzel a típussal kapcsolatban.
-
Peetee(tm)
aktív tag
válasz
jootomy
üzenetére
van vele egy kis problémám ezzel a típússal!!! méghozzá
1. nem megy normálisan bluetoth, szarozik egyes telefonokkal hol felismeri, hol nem
2. kijelzője gagyi, nem éles, nem minden szögből látszik rendesen
3. 1 nap után hdd cserére szorult
4. haveré meg optikacserére
5. meleg a hdd!
előljáróban ennyit, de notiról lévén szó nagyon megvagyok elégedve vele, főleg hogy nekem nem ilyen van. haveromék vettek nyáron 1-1-et és nekik bejön
más notikkal is előfordulhatnak egyéb hibák/hibaforrások
-
jootomy
tag
Angliából 1 honapja rendeltem egy Inspiron 6400-01 -est.
Motherboard: DELL, Intel Core 2 Duo T7200 (2 GHz / 4 MB / 667 MHz), Kijelző: 15.4'' WXGA TL TFT, HDD: 120 GB 5200 rpm, VGA: ATI X1400 256 MB, Memória: 1GB DDRII
Mindennel együtt 300.000-be van nekem. Maximálisan meg vagyok eddig elégedve vele.
Mindenhonnan csak jót hallok a Dell-ről. Van esetleg valaki, akinek ezzel a típussal volt már vmi komolyabb problémája? -
DarnaiT
csendes tag
a quicksnap feltétele ugye nem jár garivesztéssel?
-
brasil
senior tag
válasz
karesz501
üzenetére
örülök h teccik

dell honlapról a driverek között rálelsz a media direct repair utility. aztat felcsinálod és menni fog elméletileg...én nem próbáltam, nem láttam értelmét.
mod 7900gs,nek nevet is adtak a tengerentúli kollégák: 7900GSX
hiányzik is a cucc, ez kicsit visszafogottabban teljesit. de legalább dell
-
karesz501
senior tag
Nagyon tetszik a 9400-as, nekem igazából az asztalimat helyett kellett találni egy megfelelő konfigurációt, szerintem sikerült

Megérte várni rá
A gép nagyon jól kezelhető, nem hangos, és hihetetlenül jó teljesítménye van. Hála a mod-olt 7900GS-nek, ami most 7900 GO GTX -ként funkcionál (500/750!!!), észre sem veszem, hogy nem az asztali gépemet használom (teljesítményben). Egyébként sokkal praktikusabb és nem utolsó sorban szebb is, ami azért a feleségem miatt fontos, így nem hajítja ki a fenébe Ő sem![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ami talán hiányzik egy kicsit így pár nap nem túl intenzív használat után az egy 7200-as winchester, attól tartok be kell majd ruházzak egy nagyobb darabra ha lesz egy kis fölös pénzmag.
Ezt a 'MediaCenter' gombot mire lehet használni? A DELL CD-n nem találtam hozzá programot, de lehet hogy a hiba az én készülékemben van
-
_imation_
csendes tag
1. azert van ott a ''hardver biztonsagos eltavolitasa'' ikonnal a tobbi kozott a dvd-rw is, mert bekapcsolt allapotban siman leallitod, kiveszed es beteszel a helyere vmi mas eszkozt.
2. szerintem is hozza kell szokni a touchpadhoz, nekem eloszor vaio-m volt, utana a dell-nel neha mar idegbeteg lettem, h nem birtam normalisan kezelni
mara mar nincs ilyen gond. probalj meg picit ''rautni'', ha nagyobbat utottem, nalam is neha 2nek erzekelte, es akkor kijelolt.... -
brasil
senior tag
dvd-re nincs válaszom, a taccspad probléma az elején nekem is volt. állits az érzékenységén, azért jelül ki mert úgy érzi h egyszer nyomtad utána tartottad. lassan hozzászoksz majd.

ha ki akarod kapcsolni akkor dupla a tálcán az ikonjára, ott a taccspad fülön a Taps and drags cimű négyzetet kikapcsol s kész
-
dchard
veterán
Most vettem észre, hogy van klub, hát akkor én is csatlakozom. Igazából nem most, mert az inspiron 6400-asom még a nagy Forint-válsá előtt vettem 250 bruttóért 3 év garival, 80giga sata, 512 DDR2, és 1,83GHz-es CoreDuo procival.
Amit én észrevettem, hogy HD anyag lejátsázsa közben a noti kijelzőjén, de a külső VGA-n is néha vízszintes csík jelenik meg egy-egy pillanatra, különösen a gyorsan mozgó összetett részeknél. A proci elég neki, a kodek is rendben van, a film pedig más gépen nem ilyen. Legfrissebb driver + bios van fent.
Nekem úgy tűnik, mintha az automata túl kevés videoramot választana le az aktív memóriából.
Kérdés nincs valakinek ötlete a fenti problémára, Illetve: lehet valahol manuálisan növelni a leválasztott memória méretét a videokártya számára?
Köszi!
Dchard -
emill
tag
Nos akkor mint újonc dell használó feltennék még két újabb kérdést:
1. miért van ott mindig a jobb alsó sarokban az ikonok között a hardver eltávolítása a Philips DVD íróhoz? Remélem érthető a kérdés
2. néha olyat csinál a taccspad, hogy én csak úgy húznám máshová az egeret, de az meg úgy csinál mintha nyomva tartanám közben a bal egérgombot, azaz kijelöl területet ha az asztalon vagyok épp, vagy elhúz dolgokat, stb. Gondolom ez valami automata könnyítés féle lehet, amit valamilyen mozdulattal váltok ki, de nekem nincs rá szükségem és a tapipad opciói között minden hasonlót (pl. scrollozás ha a széleken húzom az ujjam, stb.) kikapcsoltam mégis csinálja. Mi ez és hogyan, hol lehet kikapcsolni?
Mára ennyi a kérdésem. A többit majd ha eszembe jut
-
brasil
senior tag
khmmm:
[link]
-
karesz501
senior tag
9400 klubtag lettem, hála brasil ex-gépének

brasil: felment a 'hangkártya' driver, csak nem szerette az XP verziómat
-
DarnaiT
csendes tag
már kezdtem aggódni, hogy távozol
-
brasil
senior tag
válasz
maxtreme01
üzenetére
17es a tatyó...
-
brasil
senior tag
válasz
maxtreme01
üzenetére
en is sajnalom nem mondhatni h kedvezoen de surge volt a penz. taska megvan de miven a noti merete maradt ezert megtartom. de tudok szerezni ha kell...
-
brasil
senior tag
no a mai nap folyaman 4-5 oran keresztul nem voltam klubtag de immar megvan a gep. valtozatossag kedveert egy inspiron e1705(immaron a negyedik..2d 1705 es 2 9400.lassan a dell adhat ingyen egy xps-t...)
kicsit kisebb mint volt de a kp volt a lenyeg... -
sszever
őstag
válasz
maxtreme01
üzenetére
Ez a hang nem a hangszóróból jön?
START - VEZÉRLŐPULT - HANGOK ÉS AUDIOESZKÖZÖK
hangok fül, és ott az ''előző méret'', ''kis méret'' és ''teljes méret''-nél lévő hangoat töröld
-
maxtreme01
csendes tag
válasz
listván
üzenetére
Üdv Mindenkinek!
Hamár a problémáknál tartunk....
[Blistvántól kérdezem: Dell D800-nál természetes az, hogyha ablakot rakok le a tálcára, vagy nyitok fel, akkor ''zizegés'' hallható, halk ''sivítással''. Tehát amikor nagyobb változások vannak a képernyőn, ami 15,4” 1920*1200 Nvidia Geforce 4200 Go videokártyával. Remélem nem voltam túl primitív, és el tudod képzelni. -
Peetee(tm)
aktív tag
még nem volt meg a notim, de akkora már vettem egy usb átalakítót, hogy tudjam használni játékra a jól bevált billem. nekem nem is kényelmes a noti bill-je. tehát én tuom ajánlani, mert nekem bevállt, jah és a másik, hogy egyes notikon a helyhiány miatt bizonyos gombok kisebbek, tehát abból a szempontból sem kényelmes, de hát ízlés és egyén kérdése...
-
S.Feri
őstag
Szomorúan kell közölnöm a hírt, hogy a fél éves notim bal oldala a billentyűzet alatt, ahol játékos kis kezeimet tartom billentyű nyomogatás alatt órákon át kissé megkopott. Olyannyira, hogy foltos a noti. Ennyi pénzért többet vártam. innentől kezdve játszak kesztyűben?
-
Krisz.19
csendes tag
EHHEZ MIT SZÓLTOK?
http://www.calderon.hu/pc.inf.hu/index.php?wptag=hirek&f=1&hir=4280 -
karesz501
senior tag
válasz
MekkMaster
üzenetére
Köszönöm!

-
karesz501
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék egy 9400-es Inspiron-t (T7200, 2*1GB DDR2 667MHz, 17'' WXGA, 120GB SATA, 7900GS 256MB, Hun keyb.) venni, ha esetleg vki foglalkozik közületek ilyennel (ha jól gondolom lesz ilyen
) akkor kérem keressen meg! 
Előre is köszi, és bocs az OFF-ért
Karesz -
DarnaiT
csendes tag
bocs, S.Feri
-
DarnaiT
csendes tag
válasz
sandokán
üzenetére
A ''megéri-e'', ahogy S.feri írta, nem megválaszolható. Nekem nagyon bejött a 9400.
Az utazás pedig csak jó táska kérdése. Én kocsival járok mindenhova, a hátitatyóban pedig úgy eltűnik a gép, hogy azt sem tudják mi van benne. Egy hónapja hordom melóhelyre, de még senkinek sem tűnt fel, hogy mi lehet a táskában. -
sandokán
csendes tag
jah... én is gondolkoztam az xps 2010-en... de nem tetszik a színe...

amúgy ami a 9400 mellé ragad az a nagyobb monitor mert habár ez asztali gépet is ki akarom váltani, kell majd a zautókedhez a nagyobb méret... az hogy egy icipicit molettebb?... hát szerintem jajistenem... (úgyis edzenem kellene...)
megfontolok mindent... legalább másfélszer...
köszi,
gonodolkodik gondolkodik... -
S.Feri
őstag
válasz
sandokán
üzenetére
Megéri e 6400 helyett 9400? Mire kell neked a gép? Ezt istenigazából neked kell eldöntened, egy tuti a 9400-ast jobb vkarival tudod venni mint a 6400-at, persze erre csak akkor lesz szükséged, ha asztali konfigod akarod esetleg kiváltani egy dell 9400-el, mert egy ilyennel szaladgálni nem egyszerű, márcsak mérete és súlya miatt sem.
Ha meg csak egy véleményre vagy kiváncsi akkor: meg.
Mondjuk egy 20'-as xps-el sem járnál rosszul.
-
sandokán
csendes tag
jah és még annyi hogy szerintetek menniyért lehet eladni egy icipici FuSi lifebookot? ez egy őskövületnek számító példány, s (szerintem slim) szériás gép, 600Mhz-s procival 256rammal és 10Gb wincseszter... a paraméterei... szépséghibája az hogy az integrált hangkártya meghalta magát de jár hozzá külső usb hangkártya... tipp?
kösz
üdv again -
sandokán
csendes tag
Helomegint

szóval egy olyan kérdés akadt itt hogy nem tudjátok véletlenül hogy az inspiron 6400 és 9400 szériához kompatibilis-é egy latitude D505ös asztali munkaállomása, vagy hogy ezekhez a notikhoz jár-e alapból ilyen? ( a D505-höz adták)
jah, még egy, csak így egyéni vélemények szerint, megéri 6400 helyett 9400at venni?
köszi
üüdv
uff
-
S.Feri
őstag
Akit esetleg érdekel: Dell 9400 Philips DVD írójához ad18-as firmware: [link], nekem eddig 15-ös volt remélem ez jobb lesz.
-
nemtommi
senior tag
válasz
MekkMaster
üzenetére
Maga a gép működik a tápról, csak nem tölti közben az akkut. Van itthon két C400as is, mindkét táppal kipróbáltam. Most vagy eladom darabokban és ami marad az megy pótalkatrésznek, vagy felhajtok valahonnan hozzá egy alaplapot.
-
MekkMaster
tag
válasz
MekkMaster
üzenetére
Vagy csak siman probald meg akku nelkul taprol inditani, ha esetleg meg azt nem probaltad.
-
nemtommi
senior tag
Sziasztok!
Meghalt az alaplap a C400-asban, ha nem tölti az akkut, vagy szerintetek javítható?
Ha meghalt, lenne egy eladó 478 pines 866MHz-es Tualatin procim, egy 128MB-os PC133 SO-DIMM RAMom, illetve egy 20GB-os Toshiba vinyóm.
Üdv.:
nemtommi -
MekkMaster
tag
válasz
egeristi
üzenetére
Ilyesmit szerintem a Sony honlapjan erdemes keresni, ott jobb eselyed van ra mint a Dellen. A Dellnel max drivert talalsz, a firmware a gyarto dolga, egy forgalmazo jobb is ha nem kontarkodik bele. (akarmennyire is gyartokent tartjak szamon egyesek a Dellt, leginkabb csak muanyag burkolatokat gyart Dell logoval, de meg tan azt is massal gyarttatja
) Egyebkent lehet am, hogy a firmware upgrade segit rajtad, nekem egy LG irom nem tudott 4-szeresen irni anno, amig nem frissitettem rajta a firmware-t. Utana mar tudott.
[Szerkesztve] -
egeristi
csendes tag
A 6400ákba épített Sony dvd irokhoz elérhető valahonnan firmware frissités?? Mert neke m nagyon úgy tűnik, hogy az enyém rakoncátlankodik, gyakran akkor is hallhatóan pörgeti a cdt 10percekig amikor nincs adatforgalom cdről .Más nem tapasztal ilyeneket?
-
Athanáz9
aktív tag
Üdv.
Dell Inspiron 640 14,1'' xwga 1.66 Ghz Core Duo gépről vélemény?
-
-
Smogus
őstag
Lehet hogy nagyon láma kéréds de hogy kell ezeken a notinkon ujra tenni a rendszert?
Hol van a win telepítő dolog?
ja és hogy mit csináljak, nem vagyok ilyenben amatőr, csak még lapin nem csináltam
Új hozzászólás Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Gyúrósok ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

mara mar nincs ilyen gond. probalj meg picit ''rautni'', ha nagyobbat utottem, nalam is neha 2nek erzekelte, es akkor kijelolt....
mert anno én is olyat szerettem volna, csak a pénz nem jött össze rá 
De köszi a gyors tippet!