Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
válasz
MekkMaster
üzenetére
Az csak fölötte van, egy lábakon álló ún. monitor stand, magyarul állvány vagy talp vagy hogyakarjammagánakkifejezni. Elbír egy CRT-t gond nélkül. A C800-asnál úgy látom még az optikát is ki lehet nyitni tőle, C400-nak meg ha jól emlékszem media bay-es optikája van.
-
Hydra SR
addikt
válasz
MekkMaster
üzenetére
Itt egy alternatív megoldás, hogy ne legyen olyan csúnya:
[link]
Bár a képen épp egy C800-as van a dokkban, lehetne ott egy C400-is.
[Szerkesztve] -
MekkMaster
tag
-
Hydra SR
addikt
Bár szerintem ahhoz is jó, csak a C800 és társaiban nem voltam biztos, mert azok elég nagyok.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
válasz
MekkMaster
üzenetére
Nekem is épp ez jutott eszembe

-
Hydra SR
addikt
A C dokkba belemegy a Lat. C8xx széria is?
-
S.Feri
őstag
1 hete vagyok boldog tulajdonosa egy dell inspiron 9400-nak. Asztali gépemet cseréltem le erre a laptopra és nem volt rossz döntés. Egyrész munkahelyre is tudom vinni magammal, illetve ugyanúgy szalad rajta minden game, ahogy az asztalin mentek.
Egy T2400 proci, 2*512/533 (nemsokára 2*1gb/667 csere, ha végre megérkezik a boltba), geforce go 7900gs/256mb, és egy 120gb sata 5400-as vinya. Illetve minden jó ami az asztaliban sem volt benne, pl: wifi, bluetooth, kártyaolvasó stb.... És egy 17-es wxga képernyő, ha jól csalódom.
A szinek kifejezetten az én szememnek vannak kitalálva ezen a képernyőn.
A billentyűzet egyébként kifejezetten kellemes. Egy csuklótámaszt esetleg el tudok képzelni még a laptop elé, hosszútávon (nekem) kényelmetlen.
Egy monstrum.
Aksiát még nem próbáltam, nem használtam még eddig. Erről semmit nem tudok jelenleg, majd még később kipróbálom. -
nortol
senior tag
a rejtett partíciókról tudok én is. van egy 78 MB partíció a lemez elején, és van egy 3 gigás partíció a lemez végén.
a 78 megásra azt írja a lemezkezelő, ha jól emlékszem, hogy dell tools, vagy valami hasonló. a 3 gigás pedig a symantec dell visszaállító partíciója. most nem a gépnél vagyok, ezért lehet, hogy nem stimmelnek az elnevezések, de a lényegen nem változtat.
most azt nem értem még, hogy ha telepítek, akkor a telepítő, ha jól tudom, beletúr az MBR-be. amit nem tudok az az, hogy ez milyen következményekkel fog járni a a BIOS és az első hozzászólásomban említett funkciók használhatóságában.
használhatóak maradnak e azok a bill kombinációk amik segítségével elérem ezen funkciókat? (Fn+11 és társai)
remélem érthető voltam
-
Hydra SR
addikt
Igen, van egy rejtett partíció ami a rendszervisszaállításhoz és a Dell diagnosztika futtatásához kell. Azt nem tudom, hogy ez eltűnik-e egy rendszertelepítéstől. Talán csak akkor, ha image-ből teszed föl. Viszont a géphez kapott CD-n a Dell diagnosztika rajta van és onnan is futtatható.
[Szerkesztve] -
nortol
senior tag
ha a winxp home helyett felrakom a saját xpsp2 professional verziómat, miben érhet majd meglepetés engemet? mi nem fog majd működni? itt most nem driverekre vagy programokra gondolok, hanem a dellnek azon szolgáltatásaira, amik lehetővé teszik a rendszer visszaállítást, a diagnostic toolst és hasonló nyalánkságokat.
nekem 6400 dual magos inspironom van.
ezt azért kérdezem, mert a topicban elrejtve volt egy megjegyzés arra vonatkozóan, hogy ha manuálisan telepítek rá windowst, akkor ''valami'' eltünik a merevlemezről, vagy valami hasonló. sajna nem tiszta elöttem a dolog, ezért lenne jó, ha korrekt információt kapnék a dologról.
a helpet előre is köszönöm -
-
SzaboZE
addikt
válasz
Raymond
üzenetére
1-1.5 év alatt meghibásodik egy állandóan töltőn használt gép akkumulátora. Nem kell kivenni az akkut ilyenkor, de ajánlatos időnként ''megmozgatni'' az elektronokat és az akkut használni, mert bizony gyorsabban öregszik a folyamatos csepptöltésben (ahogy ezt már Placc is leírta). Klasszikus eset, amikor az akku egyszercsak 1-3-5 hibajelzést ad előzőleg feltöltött állapot mellett.
SzaboZE -
SzaboZE
addikt
válasz
k.krisz03
üzenetére
A Dell quickseten keresztül a speedstep funkció beállításait állítgathatod. Hasonlóan mint a power managementben. A support.dell.com site-ról letöltheted. Ha nem SP2-es az XP-d, akkor pedig a speedstep fix-et is fel kell tenned (ennek hiányában a gép nem hajlandó magasabb órajelen működni)
SzaboZE -
k.krisz03
tag
Raymond, PLacc: Rendben, köszi! Akkor tökéletesen müxik a laptop, nincs semmi baja.

Még annyit, hogy mire is jó az a Quickset progi?
Köszi
Krisz -
listván
tag
válasz
MekkMaster
üzenetére
Akkor ne olvasd
-
PLacc
senior tag
válasz
k.krisz03
üzenetére
Azért nem kell megijedni, van a gépekben rendes stabilizáló áramkör, nem az akssi terhelő hatása miatt megy rendesen a gép.
Az tény, hogyha hosszabb ideig nem használod az akksit (nem csak a notikét), akkor olyan 50-60%-os állapotban célszerű tárolni, így öregszik a legkevésbé. Ellenben ha folyamatosan a gépben van, akkor mindig 100%-os a töltöttsége, és az annyira nem jó neki hosszabb ideig.
Ilyenkor célszerű 1-2 havonta teljesen lemeríteni, és feltölteni (ezt ajánlja az IBM és a Dell is, nem én találtam ki
).
Sőőt az IBM gépekben (T42-m) van egy kis progi, amivel tudod állítani, hogy hány %-os töltöttségnél kezdje nyomni a delejt az akkunak a gép. Pl., hogy ha 90%-os az akksi, akkor ne töltse, csak ha az alá süllyed. -
k.krisz03
tag
válasz
Raymond
üzenetére
Akkor rendben. Gondoltam, hogy valami ilyesmi lehet, csak furcsállottam, hogy a hozzászólás gépelés közben is ilyen időbeli eltéréseket mutatott.
Lenne még valami. Máshol azt ajánlották, hogy ha nem hordozhatóként használom (akksi), hanem a töltőjéről, 230-ról, akkor vegyem ki az akksit, mert nem tesz jót neki. Bár ezt úgy gondolta, hogy ha huzamosabb ideig használnám 230-ról, akkor tegyek inkább így.
Erről mi a véleményetek? Én nagyon ellene vagyok, hisz az akksi némileg ''stabilizálja'' a töltő feszültségét... -
Raymond
titán
válasz
k.krisz03
üzenetére
Mindket dolog az Intel procik Speedstep funkciojaval fugg ossze. A processzor nem csak aksival jar alacsonyabb orajelen, hanem akkor is ha nincs terhelve. Ha nincs miert, akkor elveszi a gep az orajelet. Amint kell a teljesitmeny feljebb viszi, ha kell egeszen a maxig. Ez a maximum alacsonyabb ha aksirol megy a gep, de allithato altalaban minden gepen mennyi legyen. A jelzett uzemido szinten ettol fugg. Ha akkor nezed amikor nincs terhelve a gep hosszabb idot fog mutatni, mivel az aksi kapacitasat osztja a terheles mertekevel. Ha nagyobb a terheles akkor kisebb idot mutat. A geped normalisan mukodik.
[Szerkesztve] -
SzaboZE
addikt
válasz
Hydra SR
üzenetére
Ráadásul már rég tisztáztuk azt is, hogy az Inspiron 6400-ban egyáltalán nem lehet külön cserélni a VGA-t, bár te azt írtad először, hogy lehet, csak horror áron.
Hát legyél akkor Te az okosabb, a linken a módszer video kártya cserére Inspiron 6400-ban.... Szerintem ezen gondolkozz el egy picit.
http://support.dell.com/support/edocs/systems/ins6400/en/sm/video.htm
SzaboZE -
k.krisz03
tag
Hali!
Tegnap óta vagyok gazdája egy Dell Latitude D600, 1.5GHz-es laptopnak (ez az első laptopom), és észrevettem 1-2 furcsaságot, ami lehet, hogy csak nekem érdekes, és egyébként teljesen normális, de azért megkérdelek titeket.
1) Azt teljességgel megértem, hogy ha akksiról megy a gép, akkor visszaveszi az órajelet (az én eddigi meglátásom szerint) kb 200-600 MHz közé, hogy ne fogyasszon annyit. De ha rádugom a töltőt, akkor néha csak elég sokára emeli a névlegesre (1500 MHz). Nem mintha gondban lennék a sebességével, csak hát új ez még nekem. Szóval normális az, ha teljesen feltöltött akksi, és töltő mellett sem megy max-on a proci (bár azért idővel eléri azt is)?
2) Most, hogy akksiról megy a gép, és írom ezt a hozzászólást, közben nézegetem az akksi töltöttségét és az üzemidőt. Azt tapasztalom, hogy egyszer 2 óra 45 percet, máskor majd 5 órát, most épp meg 3 óra 45 percet ír. Közben azért lassacskán a töltöttség is csökken (100%-os töltöttséggel bekapcsoltam a gépet, és most kb 10 perc elteltével már csak 90%-os). Jó ez így, hogy csak gépelek, és a fényerő is 2-vel visszább van a max-tól? Vagy ne aggódjak, nincs semmi baja az akksinak? Egyébként ez a gép, és vele együtt az akksi már kb 1.5-2 éves.
Hát most egyenlőre ennyi, és köszi, hogy elolvastátok egy kezdő láma kérdéseit.
Krisz -
listván
tag
-
Hydra SR
addikt
válasz
szajoho
üzenetére
''Mondjuk azt nem értem, hogy miért venné meg valaki az integrált videokártyás változatot és később cseréltetne benne drágán esetlegesen vga-t, amikor kérheti felár ellenében,de jóval olcsóbban a jobb vga-t????''
Hát ja, nem praktikus. De van aki későn kapcsol.
Ha már az autós hasonlatoknál tartunk: van, aki utólag rakat légkondit a kocsiba. Az se gazdaságos. És nem is olyan megbízható. Mégis van ilyen.
Erre való a fórum, hogy ne utólag essen le, mit ''kellett volna'' venni
-
szajoho
tag
Tiszteletem Mindenkinek!

Annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy Inspiron 6400 /Inspiron E1505/:
-van integrált vga-val (Intel GMA 950 max. 224 MB Ram)
-van Ati Mobility Radeon X1300 vga-val (64MB saját Ram + 64MB HyperMemory)
-van Ati Mobility Radeon X1400 vga-val (128MB saját Ram + 128MB HyperMemory)
-van Nvidia Geforce Go 7300 vga-val ( 128MB saját Ram + 128MB Turbocache)
[link]
A részletes leírás a Video Card ''menüpontnál'' Help Me Choose linkre kattintva tekinthető meg, ha valakit érdekel.
Mondjuk azt nem értem, hogy miért venné meg valaki az integrált videokártyás változatot és később cseréltetne benne drágán esetlegesen vga-t, amikor kérheti felár ellenében,de jóval olcsóbban a jobb vga-t????
Tisztelettel
Szabolcs -
Hydra SR
addikt
Naszóval a lényeg: a gép szerintem megéri az árát, csak a mostani játékokhoz nem éppen ideális konfig, de ehhez az árhoz képest minimális többletköltségért vehetsz olyat, amin már játszani is lehet. Pl a korábban említett Inspiron 6400-as konfig X1300-as vagy 1400-as kártyával. Ramból se ártana neki több. A többi cucc jó benne, a procija kifejezetten meggyőző erejű, a 80-as SATA vinyó is korrekt.
-
Hydra SR
addikt
Azt tőlem is megtudta, hogy a videokártya és a ram miatt lesz kevéske a gép játékhoz, és mivel nem mondtam, milyet vegyen bele helyette, nyilván mástól is érdeklődött volna.
Egyébként bőven elég, ha segítesz neki, engem nem kell kiosztani.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
válasz
SzaboZE
üzenetére
Ettől még cserélhető a kártya bizonyos notebookokban. Az más kérdés, hogy mennyire gazdaságos, de én is odaírtam már a legelső(!) hozzászólásomba is, hogy úgy nem 250 lesz a gép ára. Azt ugyan tényleg nem tudtam, hogy mennyivel drágább, de azért ennek nyilván utánanézett volna a srác is, szóval károkozásról beszélni több mint túlzás. Ráadásul már rég tisztáztuk azt is, hogy az Inspiron 6400-ban egyáltalán nem lehet külön cserélni a VGA-t, bár te azt írtad először, hogy lehet, csak horror áron.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Hydra SR
üzenetére
Na szerintem most kéne befejezni az észosztást, mert ezzel tényleg csak károkat okozol! Azért van a videokártya a raktárban, hogy ha bejön egy gép, akkor azt ki lehessen cserélni benne garanciában! Ezeknek a kártyáknak önmagukban horror ára van és a dell sem támogatja az utólag átcserélt alkatrészek garanciáját. Ez nem desktop gép, hogy ha nem tetszik, akkor másik kártyát teszek bele. Ez üzletpolitika, hogy egy lappal töb konfigurációt lehessen eladni. Az utólagos átalakítás semmilyen formában sem kereskedelmi cél. Tehát jelenleg a dell gépek vga kártya cseréje zsákutca, kivitelezhetetlen emberi összeghatáron belül, így ha akarsz egy jó gépet, akkor azt előre gondolkodva jobb kártyával kell megvenned. Ez ugyanolyan, mint ahogy a Golfot gyártják 1.4-es meg 1.6-os motorral is, de ha Te utólag akarsz bele 1.6-os motort, akkor az nem biztos hogy rentábilis, pláne nem garanciális téma...
SzaboZE -
Hydra SR
addikt
Nem lehet bármilyet tenni bele, de azért vannak fejleszthető típusok.
Egyáltalán nem mondtam, hogy D610-be lehet Insp. 9400-as kártyát tenni, már csak azért sem mert a D610-ben pont integrált kártya van
Csak több fajtával is lehet kapni, de azok az alaplapban különböznek. Létezik Intel kártyával, meg asszem ATI-val (vagy NVidia lenne? erre most nem emlékszem).
A D810-ben cserélhető, de természetesen nem bármire, csak amit D810-hez gyártottak. (lehet ám, hogy éppen abban csak cserélhető de nem fejleszthető, csak nem kell alaplapot cserélni ha tönkremegy a VGA)
[Szerkesztve] -
PLacc
senior tag
-
Hydra SR
addikt
Van egy polcnyi notebook VGA kártyánk...Gondolom nem azért, hogy ne legyen poros az üres polc, hanem használni is lehet őket valamire. És csak Dellt forgalmazunk, tehát feltehetőleg abba való

Pont Inspiron 6400-ba való nincs, merthogy abban épp nem cserélhető, de rengeteg fajtában van cserélhető VGA. (insp.1100, 8100, 8200, 8500, 8600, Latitude C810, C840, D810, stb...)
[Szerkesztve] -
PLacc
senior tag
-
Hydra SR
addikt
Viszont a procija jó erős legalább.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Hydra SR
üzenetére
''Szerintem játszáshoz nem ártana bele még ram (mondjuk a duplája) meg egy jobb VGA, de azt utólag is belerakhatod''
Te megmondanád, hogy teszel utólag VGA kártyát egy Inspiron 6400-ba normális összegért??? Kezdve onnan, hogy a konfig változása garancia téren is erős problémát vet fel, lévén hogy szét kell bombázni a gépet a cseréhez? A régi kártyát meg a kutya se veszi meg.
almi:
A videokártya gyengécske lesz játékhoz, inkább erősebb videokártyával lenne érdemes megvenni ha fontos a játék (128MB ATI MOBILITY™ RADEON® X1300-zal is árulják).
SzaboZE -
Hydra SR
addikt
Szerintem játszáshoz nem ártana bele még ram (mondjuk a duplája) meg egy jobb VGA, de azt utólag is belerakhatod (csak akkor már nem 250 lesz az ára
). Ha videokártyát nem veszel bele, akkor pláne indokolt, hogy vegyél bele még ramot mert az integrált VGA is azt használja. Vendózikszpé bácsi úgyis megeszik 500-at egymaga
Igaz, a Free Dos nem 
[Szerkesztve] -
almi
senior tag
Mi a véleményetek erről ? :
Dell Inspiron 6400 I., :
-15, 4'' WXGA TFT LCD kijelző (1280X800)
-Intel Core Duo T2400 processzor (2X1,83Ghz-667MHz FSB-2MB másodszintű gyorsítótár )
-512MB DDR2 memória 533MHz (1X512MB)
-80Gb SATA winchester 5400 fordulat/perc
-Intel GMA 950 224MB-ig állítható integrált videokártya
-8X DVD+-RW DL optikai meghajtó
-6 cellás Lítium-ion akkumlátor (3-4óra üzemidő)
-Dell Wireless Bluetooth 2.0
-Intel Pro WLan 802.11a/b/g 54Mbps illetve 10/100Mb/s hálókártya
-56kb/s modem
-AC 97 –16bit hangkártya
-5 az 1-ben kártyaolvasó (XD, MMC, MS Pro, MS, SD típusú memóriakártyák)
-Portok: 4 db USB 2.0, TV kimenet, Firewire, PCMCIA, VGA
-Magyar nyelvű billentyűzet
-Free Dos operációs rendszer
-Mérete: 356mm X 265mm X 37mm
-Tömege: 2,8 Kg
-3év Dell garancia (1 év teljeskörü+2 év alkatrész)
A bruttó ára: 250e Ft.
Megéri ez a gép?
Játszani is akarok majd vele de nem az a legelső... -
Raymond
titán
válasz
Hydra SR
üzenetére
Amikor a P4 kijott, az Intel a Rambus RDRAM-ot nyomta es mas chipset nem is votl hozza eloszor. A VIA es SiS jottek a DDR chipsettel es amikor az Intel latta hogy nem kenyszeriti ra a piacra az RDRAM-ot, akkor eloszor kinaltak az SDRAM-os chipset-et (81x szeria) utana jott csak joval a DDR-es 845 szeria.
-
PLacc
senior tag
Valamit kevertek...:
Egyrészt szó volt egy P3-as notiról, hogy mekkora max. modult lehet beletenni
Másrészt szó volt egy D800 bővítéséről, ami DDR-rel megy.
-
zolle
tag
bocsesz hogy beleszólok, de egyrészt:
-érdemes brand ramokat (Kingston) belerakni, mert élettartam garis, míg a noname a bóttól függően 1-2 év garival rendelkezik.
-én nem vagyok olyan biztos abban hogy a P3 proci mellé bemegy a DDR ram. -
gergo666
tag
válasz
Hydra SR
üzenetére
Te mentél bele a szétszedésbe, illetve annak nehézségeibe. Az meg hogy kinek mi nehéz, illetve ki mennyire áll neki notebook-ot szétszedni mindenkek saját döntése, feleősége.

Elég lett volna csak az a válasz a kérdésre, hogy nem speciális a ram. Csak a típus(ddr, ddr2) és a sebesség számít.
-
Hydra SR
addikt
válasz
gergo666
üzenetére
Valami ilyesmire akartam kilyukadni én is, de egyikőtök abba köt bele, hogy nem is nehéz mert milyen egyszerű, a másik meg abba, hogy nem is olyan egyszerű, mert tök nehéz ám

Miközben Gezzaba szerintem csak azt akarta megtudni, speciális ram és proci kell-e a Dell notikba
[Szerkesztve] -
gergo666
tag
válasz
Hydra SR
üzenetére
Ezt már én se bírom szótlanúl. A memória cserére se mondható példáúl, hogy olyan eyszerű móka cserélni minden esetben.
Cserélj példáúl két modúlt egy D610-ben. Meglátod, nem mind a két modúl a kis ajtó alatt rejtőzik.
Nem azt mondom hogy nehéz, meg hogy mindent szét kell kapni hozzá, de kell a cseréhez talán 5 perc is avatatlan kezeknek.
Aki nem érez magában elég műszaki érzéket, az ne vágjon bele, hagyja szakemberre.
-
Hydra SR
addikt
válasz
SzaboZE
üzenetére
Egyébként szerintem jogos volt Gezzaba kérdése, mert a Fujitsu-Siemens Amilo szériába (lehet, hogy nem mindegyikbe) desktop ram való
Szüleimnek van olyan, és mikor megkértek, hogy vegyek bele ramot, kis híján megvettem a notebook ramot, mikor kiderült, hogy nem az kell bele. A Dellnél még testközelből nem láttam ilyen sufnituning megoldást, bár most jött egy Inspiron 1100-hoz desktop proci, azért azon is néztem egyet 
-
PLacc
senior tag
válasz
Gezzaba
üzenetére
A CL3 a Cas Latency (időzítés), ez elvileg minél kisebb annál jobb, a 3 szerintem jó lesz.
A Tiny BGA meg azt jelenti, hogy alacsonyabb a RAM profilja, elvileg jobban lehet ''húzni'', de ez Téged nem nagyon fog érinteni.
Szóval 98%-hogy jó bele, de érdemes egy próbát megejteni.
Mennyibe kerül, ha nem vagyok indiszkrét?
-
Gezzaba
csendes tag
Köszönöm a hasznos információkat
Ez például jó a D800-ba???
KingMax SO-DIMM 1GB DDR (333Mhz PC2700 CL3) notebook Tiny BGA memória
mert ebből a sok adatból még mindig nem tudom mit jelent a CL3
(no és nem tudom hogy ez a Tiny BGA technológia jó lesz-e) -
Hydra SR
addikt
válasz
SzaboZE
üzenetére
Jó, nem úgy értettem, hogy mindegy, de nincs speckó Dell notiba való processzor meg ram. Az FSB-re meg minden gépnél figyelni kell, az nem Dell tulajdonság. Szerintem így értette.
Azt nem tudtam, hogy a procihoz elég a billentyűt kiszedni, de azért az is komplikáltabb, mint kinyitni a memóriaajtót. Azt hittem, le kell bontani az egész felső részét palmresstel együtt
-
SzaboZE
addikt
válasz
Hydra SR
üzenetére
Ehh, már megint nem pontos, amit mondasz.

Procit, memóriát lehet máshonnan ez igaz. De nem mindegy milyet. D800-ba speciel DDR266 memória passzol és 400-as órajelű proci. És abszolút nem kell szanaszét szedni a gépet a procicseréhez, a billentyűzet alatt van.
[link]
SzaboZE -
Hydra SR
addikt
Na, kicsit reklámozok egy kapcsolódó topicot, azoknak akik esetleg nem csak notebookokkal foglalkoznak. Itt Dell desktop gépekről van szó:
[link] -
Hydra SR
addikt
Hát igen, a disztribútoroknál fejleszteni a gépet nem éri meg anyagilag. Viszont egyáltalán nem használ speckó ramot meg procit a Dell, nyugodtan vehetsz másik boltban is. Csak némelyik rammal vacakolni szoktak bizonyos notik, bár ez sem a Dellre jellemző,de azért ha tudod, próbáld ki előtte a gépben. Ami gázos lehet, az a beszerelés, ha nem értesz a szétszedéséhez. A ram még hagyján, az egyszerű, de a procihoz szét kell kapni az egészet. Persze aki szerelt már notit, az nem ijed meg ettől sem, de aki még nem az nem mindig meri bevállalni. Ha nem vagy műszaki analfabéta, akkor meg tudod oldani, csak arra kell figyelni, hogy összerakás után ne maradjanak plusz csavarok meg műanyagdarabok az asztalon
láttam már ilyet, hogy az emberke összerakta a notit, aztán nézett, miért maradt még 2 csavar és vajon hova kellett volna visszarakni 
-
-
erdoke
titán
Mindkét slot működni fog, tehát 256+512 MB memóriát használ majd a gép. Kétcsatornás üzemmódban a csatornákat párhuzamosan éri el a memóriavezérlő, így is csökkentve az esetleges memória-sávszélességből adódó szűk keresztmetszetet.
Létezett 512 MB-nál nagyobb SD RAM modul is, de notiba ilyet tudtommal nem pakoltak. Mindenesetre még WinXP-nek is elég a 768 MB általános otthoni felhasználást feltételezve. -
Julian
csendes tag
Koszi SzaboZe,
a tanacsokat,
kedves baratom szetszedte a gepet, nem tudom a hutot kimosta-e, de allitolag egy csomo csokit kiszedett belole... Meg ujra is telepitette, azota maris jobb. De azert szeretnenk meg egy 512-es RAM-ot betenni a 256 melle, es ezert erdekel, hogy hogy erted ezt: <<Mindegy, hogy egy vagy két memória van a gépben, a PIII gépek még nem kezelnek dualban ramot>>
Ugy erted, hogy csak az egyik slot fog mukodni?
Ebbe ilyen osregi RAM kell es kb. 30e forintba kerul egy 512-es, azt hiszem nagyobb nincs is ebbol a tipusbol.
Raymond - szinten koszi a tippet!
Új hozzászólás Aktív témák
- i5 7gen HP 250 G6 laptop dedikált GPU-val!
- Dell Latitude 3180 11,6" laptop
- i5 7gen Lenovo ThinkPad 13 gen2 laptop
- HP EliteBook 830 G7 Üzleti laptop / i5-10210U / 16GB DDR4 / 256GB NVMe / 13,3 FHD / HUN bill
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- Endgame Gear gamer egerek /OP1 8K, XM2we, XM1R, XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Kék -12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független, 100% gyári Akkumulátor
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
mert 400 lesz