- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sszever
őstag
válasz
ArrayOfLilly #10297 üzenetére
annyira nem zavart eddig, mert telóval működik, csak a szaros express kártyával szopatott.
eeepc-re feltételezem Asus írt egy drivert, hisz a linuxot is "magára szabogatta".
-
sszever
őstag
válasz
ArrayOfLilly #10295 üzenetére
Hozzánemértőt hagyjuk
Suse jól fut rajta, csak érteni kell hozzá. Esetek 70%-ában azt használok. Dell notebookon (és pár dell szerveren is).
De ez jelenleg nem csak a Suse gyengesége, hanem bármelyik linuxé....
-
sszever
őstag
Nem tudom ki milyen Linuxot használ Dell-hez, ugyebár elvileg az Ubuntut támogatja a Dell.
A Dell Novatel Wireless Expedite EU870D Mini-PCI HSDPA-t mennyire ismeri fel, tudja valaki?
Ugyanis a Novatelles Express kártyát, melyet hivatalosan ajánl a Dell, sem az Ubuntu sem a suse nem igazán szereti, sőt! (Novatell leírás szart sem ér, mielőtt bárki ezt ajánlaná)
-
sszever
őstag
válasz
ArrayOfLilly #10277 üzenetére
[OFF]Esemény azonosító mindegyikhez van az eseménynaplóban. Az elég sokat elárul... De nem ez a lényeg.
Ha valaki az angolt szereti, azt szereti, csak kifogásként már az amit írtál nem áll meg a lábán...
Ami a forrásokat illeti teljes mértékben igazad van. Míg itthon a fórum közösség kb. 1 millió ember lehet, addig a nagyvilágban az angol nyelvű fórumközösség ennek a sokszorosa.[/OFF]
S megint jön az esti kérédsem:
Vostro 1710 vs Studio 17?
Kinek mi a véleménye???
Én a Studio 17 felé hejlok, csak az a fránya 4 hét az ami kicsit visszafog. Vostro lenne raktárról. -
sszever
őstag
Módosítanám a kérdésem:
Dell Vostro 1710 vagy Dell Studio 17?
Pro és kontra...Mivel a vostro esetében sehol nem találtam rá utalást, hogy lehetne dokkolóra tenni, oly mindegy, melyiket is választom.
Vostro lenne raktárról, Studio 17 pedig kb. 4 hét, de opcióban beleférne a Bluray....
Szóval kellene egy kis segítség... -
sszever
őstag
válasz
ArrayOfLilly #10250 üzenetére
"Én itthon is angol nyelvű oprendszerrel kértem a gépet, mert az elmebeteg magyar félrefordításokat nem mindig fogom fel, valamit a hibaüzenetekről is hamarább találok angol nyelven infót, ha valamit elrontok. Tehát nekem ez pl. nem játszik"
Balga dolog...
De szerencsére a hibaüzenetek kóddal rendelkeznek, így nyelvtől függetlenül ugyanarra kereshetsz rá, csak érteni kell hozzáA félrefordításokról no comment, de nem igen találsz mostanság...
-
sszever
őstag
Szükségem lenne kis segítségre...
Dell Vostro 1710, kinek mi a véleménye, vagy inkább tapasztalata?
Illetve amiről nem találtam infót: Van rajta alul dokkoló port? -
sszever
őstag
Dell Prec. M90-ben lehet simán procit cserélni, vagy integrálva van?
-
sszever
őstag
A táskámat 4 hétig vadásztam, sokat kipróbáltam, mire megtaláltam a megfelelőt az M90-hez, amelyik azért megjelenésre sem gagyi, és minden elfér benne (még a TV tuner is
)
Sokszor utazom el napokra, és sokszor sokat fényképezek. Ilyenkro alapból a képeket este kivállogatni, és készítek róluk biztonsági mentést (majd otthon ezek a biztonsági mentések a kukába kerülnek, hisz a képek kidolgozására nincs lehetőség notebookon a képernyő adottságai miatt).
Ugyanakkor mivel sok sok tervrajz, projekt dokumentáció és marketing anyag méreténél fogva E-Mailben nem igen küldhető el, a CD írás fontos.
Ergo amennyiben a Dell nem cseréli ki garosan az írót(igaz miért is tenné), akkor pénzért cseréltetem ki, mert szükségem van rá. -
sszever
őstag
Nem a vistával van a gondom, mert D520-ason, asztali Dell-en gond nélkül muzsikál, csak ezzel a fránya DVD íróval nem bírkózik meg
Bezzeg a külső Sasmsung íróval sincs gond. Itt inkább a Dell pöts-ségén tűnődöm. Betesztnek egy HW-t, oszt nem támogatják, miközben az M90-hez 6 másik DVD / CD író - olvasót meg igen... De a matricát ráficcentik -
sszever
őstag
Pár hete a Dell Precision M90-es notebookom az alábbi hibát produkálja rendszeresen:
Windows Vista alatt a TSST Corp DVD +-RW TS-L632D típusú dvd író cd írásnál rendszeresen kiírja, hogy cd írás sikeres, de a cd-t üresen hagyja, illetve DVD írás esetén sikeres írás után az író eltűnik az eszközkezelőből, és csak újraindítás után találja meg ismét.
A Vista újra lett telepítve, minden nemű DELL driver telepítése nélkül (azaz „gyári” MS driverekkel) is produkálja a hibát. (újra telepítés után emulátor sem lett telepítve(Daemon Tools), és nem az Ahead Nero vista kompatibilis író szoftverével lett kipróbálva).
A dolog érdekessége, hogy a Windows Vista Capable matrica ellenére sem található a Dell honlapján meghajtó szoftver. A hibán a Dell honlapjáról letölthető XP alatt telepített firmware sem oldotta meg.
Ugyanakkor az író mind Windows XP, mind Suse Linux, és Ubuntu Linux alatt is hibátlanul működik.
Ötletek? Vagy csak én vagyok ismét szerencsés? -
sszever
őstag
Én elég sokat használok Linuxot Dell nótáson is, igaz főleg Suse-t (de ubuntu-val is gond nélkül megy, sőt az még felismeri a multimédia gombokat is), de a WiFi gond nélkül megy, és az intel VGA-hoz még arra sincs szükség, hogy kézzel telepítsd, hisz felismeri magától. (ugye ATI és Nvidia esetében ez nem egészen így van)
-
sszever
őstag
alaplaphoz, illetve DVD-ROm, illetve íróhoz mellékelnek kis gagyi lejátszó progikat, abban benne van a codec is. De nero premium 7-ben is telepít codec-et.
Ha jól emlékszem akkor pedig a K-Lite codec packben van DVD and mpeg 2 codec.
S ha emlékezetem nem csal akkor a GOM Player is telepít, és free ([link]) csak ajánlani tudom, nagyon jó kis lejátszó. -
sszever
őstag
Na, utolsó off
Nem tartom magam elfogultnak, mert Suse10,2-őt használok az idő 70%-ában, de szerverekre előszeretettel használom inkább a linux-ot, már csak licencelési feltételei és költségei miatt is. (jelenleg novell vizsgákat is szeretnék letenni ezen a szakterületen)
Az, hogy MS rendszermérnök vagyok (MCSE + 1-2 egyéb MCP vizsga nem jelenti, hogy az MS alkalmazottja vagyok.Nem akarok az lenni soha!
De akkor őszintén az MS-ről:
- marha jó a támogatásuk
- nagyon jók a megoldásaik
DE
- amennyi pénzt ezért elkérnek, annyit nem ér, ha nyílt forráskóddal hasonlítod össze főleg nem (de ez igaz az adobe termékekre is pl.)
- kifejezetten ellenszenves a licenc és az üzletpolitikájuk egyik - másik része
Ugyanakkor amíg a nyílt forráskódú megoldások nem felhasználó barátok, és nem támogatnak játékokat, stb., tehát nem fognak össze, addig az MS nyeregben van, és az ő malmukra hajtják a vizet. Sajnos.
Ugyanakkor a vista kifejezetten jól sikerült szerintem.
S akkor most ehgy témába vágó kérdés:
Az M90-ben van egy TSST DVD+-RW TS-L632D DVD író.
Minden második megítrt DVD után újra kell indítani a gépet, mert nem találja meg a DVD meghajtót, illetve sok esetben a CD írásra írja, hogy kész, de üresen hagyta a lemezt.
Firmware update is megvolt (dell oldalán a legfrissebbet töltöttem le).
Hasonló panaszok? Ötletek? -
sszever
őstag
Ez egy tök meddő vita. Nem érted a lényeget:
1, A beépített szolgáltatások lényege (tűzfal, stb, hogy nem kell venned, letöltened, és garantáltan kompatibilisek
2, Ezt a Leadtek-kel bezséld meg, ők mondták ki, hogy Not Supported...
3, Nem csak a hibbernálást mindtam neked, hanem a hibrid alvást. Hibernálásból több kell, mert betölti a POST-ot is...
4,keresés nem a fáljban merül ki, hanem a tartalom is fontos, így pl. 1szó keresése 50 fileban...
5, Business nincs pariban Ultimate-al, XP-hez ne hasonlítsd, mert több benne a szolgáltatás (máe alapból játszik le pl. DVD-t, ami fizetős licenc...
Nem kötelező megvenni, de hülyeséggel se beszélj le róla senkit, vagy ha véleményt alkotsz előtte merülj el benne kissé jobban...
Témát lezártam -
sszever
őstag
Érdekes módon, nekem épp Vistával bír többet aksiról, hisz az energiasémákat a végsőkig lehet testreszabni (ezzel is többet tud mint az XP), mindezt egy helyen, és nem a registry-t buherálva (megint csak plussz pont).
Mindezek mellett fejlett biztonsági szolgáltatások kerültek bele (ja, XP-be is, ha veszel külső SW-t), kifejezetten fejlett és jól konfigolható tűzfal (nem, XP-shez nem is hasonlítható!).
Bootolás: alvó üzemmód, hibbernálás, illetve hibrid alvás (új funkció XP-hez képest, bootolás kb. 5 mp alatt, ha meg kihúzod a gépede, nem veszik kárba adat, mert hibbernált állapotból lép be, ugyancsak rövid boot idő alatt). Mondjuk itt érdemes megemlíteni, hogy a számítógép teljes ''kikapcsolása'' már kiment a ''divatból'' és teljesen felesleges, ma már inkább rossz szokás.
Indexelés, és keresés. Huh, aki sok fájlal dolgozik, és tud keresni, annak ez maga a kánaán!
Media center, és a beépített TV tuner támogatás (enyhe csiszolás még ráfér, de kifejezetten jobban használható mind egyes gyártók hozzáadott SW-e)
S még szóba sem kerültek a vizuális plusszok (ízlés kérdése), az titkosítás, és megannyi biztonsági és extra szolgáltatás, mert ezek némelyike csak ultimate alól érhető el... -
sszever
őstag
válasz
Terrorista #4120 üzenetére
A Dell honlapján miért nem nézted meg?
[link]
Alsó két sor -
sszever
őstag
Komolyabb játék alatt azért beindul a turbina FX2500M-el, de ugyanakkor CAD és renderelés mellett is.
A lecsukás nem igazán izgat, mert ha graf munkát csinálok úgyis dokkolón van a gép, a színhelyes monitor miatt. Játék alatt meg az asztalon, így azért bőven kap levegőt.
Ölembe nem feltétlen tenném közben, mert bizony az alja igen meleg lesz, de eddig ez nem okozott még a gépben gondot (7 hónap alatt) -
sszever
őstag
1 giga ram elmegy, nem lesz tőle túl lassu, de vágtatni sem fog feltétlen, ez persze függ attól is melyik vistát rakod, milyen szolgáltatásokra van szükséged, stb...
A GMA950-től viszont ne várj túl sokat, mert az tényleg a minimum, ami kell hozzá, hogy legyen Aero-d.
Pen drive-ot lehet, Ready boost-ként használni, de ott is van minimális sebesség elvárás.
A RAM-ot viszont nem helyettesíti! -
sszever
őstag
A quadro kártyák a foguk fehérjét igazából CAD/CAM rendszerekben, illetve kiadványszerk, és egyéb grafikus munkában, renderelésben mutatja meg.
Lehet rajta játszani, kivitelfüggően, de az FX2500-as kifejezetten jó arra is (csak drága hozzá).
Érdekessége, hogy Vista alatt már az első driver verzióval képes volt játékok alatt is az XP-nél tapasztalt minőséget, és sebességet produkálni... -
sszever
őstag
Precision M90-hez keresek hátizsákot.
Esetleg valakinek ötlete? -
sszever
őstag
Procit cserélnék gépemben (M90-es), jelenleg Intel Core2Duo T5600-as van (667 MHz FSB), és ezt néztem: Intel Core2Duo T6600 (1066 MHz FSB).
Ez jó bele egyáltalán??? -
sszever
őstag
válasz
Peetee(tm) #3437 üzenetére
ha arra gondolsz, hogy dupla foglalat, és a két ram egymásra megy, akkor nem nyert
(ilyen volt anno egyik HP gépemen), ne mindegy most szétkapom a gépet. -
sszever
őstag
agy lelkesen vettem egy DELL Latitude D520-asba 2 x 1024 MB RAM-ot.
A kinyitva az alján a kisajtót viszont csak egy üres RAM foglalat van (eddig is volt benne 512 MB, de nem ebben a foglalatban).
A másik foglalatot hol találom, hogy az eddigi 512-őt is kicseréljem 1 gigásra? -
sszever
őstag
-
sszever
őstag
Semmikép nem tenném ua a partícióra, mert egyes filokat, és telepített progikat közösen használnának, melynek csak nem várt eredménye lenne...
Az Exchange hibát nem ismerem (lehet, mert engem nem ért utol), nálam minden simán ment az átállásnál, bár ennek egyik oka lehet, hogy előtte volt időm kitesztelni mindent, hisz már a béták óta használom folyamatosan. -
sszever
őstag
válasz
kokkolino #3394 üzenetére
Van már 2 GB-os notebook modul, csak gondolhatod, ogy mivel újdonság, az ára is megfelelően borsos...
Gondolod, hogy a melós progik nem fognak vistán futni? Én szerencsére mindent tudok rajta futtatni, amire szükségem van, főleg hogy az autocad 2008 is vistakompatibilis már -
sszever
őstag
válasz
kokkolino #3385 üzenetére
2 giga ram mindenre bőven elég. A vista ugyan alapból 30-50% között lfefoglal belőle, mert előre betölt (illetve előre lefoglal memóriát) bizonyos alkalmazásokat, de abban a pillanatban, hogy egy memória igényes alkalmazást elindítasz, kipucolja a ramot, és felszabadítsa a szükséges mennyiséget.
Amivel jelenleg gondod lehet, az a 7900 GTX drivere, mert a VGA driverek fos-ok (az Nvidia Quadro és annak drivere viszont tökletesen fut).
Eszközzel csak abban a pillanatban lehet gondod, ha az a gyártó által már nem supportált, ugyanis arra kicsia avalószínűsége, hogy bárki is drivert írjon neked. Ugyanakkor folyamatosan bővül a támogatott eszközök sora. Érdemes a gyártó honlapját megnézni.
SigmaTel hangoddal sem lesz gondA progikkal kapcsolatban pedig ugyan az a helyzet, mint az eszközökkel. Sorra jönnek ki a kompatibilis verziók.
WinXP:
Két dolgot tehetsz:
1, a jelenlegi XP-d mellé telepíted a vistát, és az égvilágon semmi gindod nem lesz vele
2, vistára telepítesz virtuális gépként XP-t (de ez csak akkor megoldás, ha az XP szoftverkompatibilitási okból kell, és játszani nem akarsz vele...) -
sszever
őstag
Szerintem a mezei user is a userbeállításoknál keresi az UAC beállításokat. (azért ezen lovagolok, mert erről végkép soka tcikkeztek, meg fórumoztakvilágszerte, és még el sincs dugva)
S nem flame-kéntkezelem, csak nem tartom reálisnak az ilyen típusú lehúzást.
Linux: ami annak a graf felülete alatt gondot okoz... Na mindegyDe az úgy nem is az igazi, ha már, akkor parancssor!
Ha meg csak két órád van, akkor:
1, ne vállald el az ismeretlen telepítését, konfigurálását
2, 2 óra édes kevés egy komplett installra
3, ne alkoss vélemyént ennyi idő után -
sszever
őstag
- A dell-hez szükséges driverek kifejezetten jók benne (M90 + D520 + D620-on próbálva)
- ha a pppoe alatt ADSL kapcsolatra gondolsz, azzal sincs gond
- HW tűzfal mögött pedig nem akad ki, mert kurvára nem izgatja őt, hogy most van előtte FW, vagy sincs
- MBR hazavágás -> most erre mit mondjak?először XP, utánna Vista, vagy ellenkező esetben megfelelő tudással beállítható gond nélkül
- a javítótelepítés kifejezetten fejlődött XP-hez képest. Főleg, hogy mopst már teljes visszaállításra is képes, így nincs szükség 3rd party-ra (pl. Ghost)
- autorunt ki lehet kapcsolni (pendrive, stb.)
- ja, UAC-t kikapcsolni pedig 2 klikk (User Account Control, ez szól mindig be neked)
- kompatibilis progik: CAD-ből az autocad 2008-ban már javította az autodesk a hibát, többi program pedig (könyvelési, ABEV) XP alatt sem mennek olyan simán, mint te hiszed.
Ettől függetlenül senki nem kényszerít a használatára...
S minden másra is lenne megjegyzésem, de nem ez a lényeg, hanem hogy láthatóan belecsaptál az oprendszerbe, ész nélkül, majd véleményt alkotsz róla... De olyan alapvető beállításokat mint pl. az UAC kikapcsolását meg sem találtad...
Én a beta 2 óta használom munkára gond nélkül, és kifejezetten jobb a használhatósága mint az XP-nek szerintem. -
sszever
őstag
Nem. Windows-hoz külön vásárolható Install KIT, vagy Media KIT, ahogy nézzük / nevezzük. De úgy tudom, hogy egyes notebook gyártóknál is rendelhető utólag (dell-ről nem tudom, anno Compaqtól lehetett rendelni), ott viszont tényleg kérték szériaszámot, és számlát.
Én utoljára tavaly rendeltem, WinXP Mui-t, az speciel 14 ezer Ft volt (bár 5 CD). Mennyiségi licenc esetén még soha nem kérte senki, hogy bizonyítsam a licenc meglétét. Sima egyes licencnél nem tudom pontosan hogy működik, de MS Ügyfélszolgálat erről ad felvilágosítást... -
sszever
őstag
válasz
kezdolapos #3137 üzenetére
Az install KIT mindenhol megvásárolható, ott csak a média előállítási költségét kell kifizetni elvileg (bár akkor marh adrágán állítják elő
, 10 körül lehet.
Alapfeltétele, hogy legyen érvényes licenced. -
sszever
őstag
ez nem változtat a tényen, hogy ettől még nem jogtiszta. De gondolom ez nem épp mindennapi hiba, ugyanis a párom D520-asán még a partícionálásra sem vették a fáradtságot (freedo-t (vagy mi a szösz az) ugyan mellékelték lemezen).
No meg a DELL nem is követhet el ilyen hibákat, mert azzal megütheti a bokáját MS-nél.
(nem lehet, hogy 180 napos próbaverzió?) -
sszever
őstag
válasz
karesz501 #3010 üzenetére
Ez a pár nap ténylegesen csak pár nap...
De ha ezt nem tudja kivárni, vegyen gépet XP-vel, majd vegyen Vistát, és dobja ki pénzét az ablakon feleslegesen.
SP1-től mit vársz? SP1 kijön ősszel, kódfrissítést fog tartalmazni, meg pár kisebb hibát, összegyűjtrve egy csomagban, amik időközben az updaten keresztül mind mind lejönnek...
64 bitre meg várj még, 1-2 évet, vagy többet is. -
sszever
őstag
M90-ben van mélynyomó, ezt nem ismerem.
Ultimate: igazából vállalati, tartományos környezetben kell csak.
Olyan szolgáltatások vannak benne, amit Home userként nem fogsz használni, ezért kár kidobni több pénzt.
Verziók: [link] és [link]
Home premium maximálisan elég a célokra, csak az nem magyarítható hivatalosan, upgrade-en keresztül...
Bizonyára olcsóbb is lehet a bill., én nem nagyon kutattam, mert annyira nem izgatott 2-3.000 Ft különbség. -
sszever
őstag
Tényleg nem megy, erre eddig nem is figyeltem fel.
Ez inkább Synaptics driver hibának is tűnhet, mert rendes görgős egeren működik nálam.
Outlook Web acces-ben pedig szerintem exchange server majdani frissítése fog feltehetőleg segíteni (hisz elég sok biztonsági módosítás került az ie-be, és feltehetőleg az veszik össze). -
sszever
őstag
-
sszever
őstag
m90-ben van DVI, VGA és SVIDEO is, mindemellett memóriakártya olvasó, smartcard, és sorolhatnám. Persze a gépe rejéből kifolyólag mezei felhasználás esetén kb. 2 óra az aksi idő, de ez növelhető, ha minde felslegeset kikapcsolsz, bár nem sokkal.
Ettől függetlenül közel tökéletes gép
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Steam topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- 3D nyomtatás
- Samsung Gear S3 - második kör
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- További aktív témák...
- Dell E5450 laptop (14/i5-G5/4GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX) - Garancia X
- Dell E5440 laptop (14/i3-G4/8GB/128SSD/Magyar/AkkuX)
- Lenovo Thinkpad Yoga 260 érintőképernyős laptop (12,5FHD/I5-G6/8GB/256SSD) + ceruza
- Lenovo Thinkpad L390 érintőképernyős laptop (13,3FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11)
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11