Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
k.krisz03
tag
Hali!
Adott egy Dell Latitude D600-as laptop. Ha a WLAN be van kapcsolva (engedélyezve van az eszközkezelőben), akkor bootolás után kegyetlen mód belassul a gép. Azaz a Win betölt, de a különféle alkalmazások, amik az óra melé kerülnek (nincs belőlük sok) csak kb 2 perc múlva töltődnek be.
Mitől van ez a lassúság? (WLAN nélkül egyébként gyors...)
Előre is köszi a segítséget!
Krisz -
zolnagy
őstag
válasz
Chieftec
üzenetére
Azért nem olyan túl nagy. Lecsökkentettem a 3G-s partíciót 1,5-re, mert ezen is elfér, raktam rá freedos-t és müxik nagyon jól. Csak annyi kell, hogy bármilyen bootloader rámutat erre a partícióra (ez lehet a grub is), indul a dos, majd belépsz a BAT könyvtárba és indítod a visszállítást. Ennyi, nagyon gyakran úgysem kell...
Szerintem érdemes megtartani, mert megcsinálod így, aztán bármikor egyszerűen visszaállítod. -
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy
üzenetére
Újabb fejlemények a Recovery partícióval. Szóval az egész cucc ott csücsül a vinyó végén egy 3 GB-os rejtett FAT32 partíción. Az egész visszaállító program Symantec (Norton) Ghost alapon van és DOS alatt működik. Meg is találtam a Ghost image fille-t (.gho).
Namost közben partícionáltam és úgy gondoltam, hogy nem kell nekem a vinyó elejéről az a pár Megás partíció, mert azon úgyis csak a diagnosztikai eszközök vannak, amik megvannak CD-n is. Tehát töröltem, hogy legyen elég elsődleges partícióm. Na de ekkor már nem működött a recovery a CTRL F11-el.
De sebaj, rájöttem, hogy ha egy DOS lemezről bebootolok, akkor manuálisan is tudom indítani a folyamatot a RECOVER.BAT-al.
Most már csak az lenne jó, ha az indításnál menüből tudnék választani, ha recovery-t szeretnék. A linuxnak úgyis ott a grub az MBR-ben, csinálok neki még egy menüpontot, hogy mutasson a recovery-s partícióra. Igen ám, de az kéne, hogy ha rajta van a boot flag, akkor induljon is el valami DOS.
Na itt tartok. Tehát egy akármilyen DOS kellene, ami önállóan el tud indulni erről a partícióról. -
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy
üzenetére
Na, a user manual alapos böngészése után megtudtam, hogy a bootolás során a CTRL + F11 combot kell nyomni, ekkor jön elő a Recovery. A UM azt írja, hogy ekkor mindent legyalul a vinyóról, de kipróbáltam és szerencsére ez nincs így. Csak az XP partícióját gyalulja le, a többit érintetlenül hagyja.
-
zolle
tag
a Core Duo sem rossz, de a Core 2 Duo azért lényegesen izmosabb, a 120as vinyó elég fasza, ram átlag, stb. Szerintem megéri. Egy bill 10-15k saccra, múgy énis az USÁból kaptam a gépem, kimondottan HU billkóval, és megy rajta természetesen minden ugyanúgy..
Annyi, hogy nekem a HumanSoftnál van rá három év teljes gari
[Szerkesztve] -
PLacc
senior tag
Mivel az árkülönbség szvsz nem túl nagy, itthon netto 200e ez a gép, így szerintem nem éri meg. A garancia világgarancia a Dell-nél, mint az már kitárgyaltuk párszor, de nem itthoni gépnél szerviz munkadíjat kell fizetni, csak alkatrész gar van.
Ha ehhez hozzáveszed a magyar bill cserét, meg a macerát, akkor szerintem nem éri meg 200-ért hozatni. -
Sigee
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Ha amerikából hozok egy ilyen gépet: Dell Inspiron 6400 E1505 Laptop CORE 2 DUO, ez itthon teljesen jól személyre szabható? Magyar xp, magyar bill.-re való csere (ez fontos) és hasonlók. Mi a helyzet a garival, csak USA-ban érvényesíthető, ha van vmi gond?
tulajdonságai:
Intel Core 2 Duo Processor 1.66GHz
T5500 (2MB/1.66GHz/667MHz)
120GB SATA Hard Drive @ 5400RPM
1GB DDR2 at 533MHz Memory
8x CD/DVD Burner (Burn DVD & CD) Drive with Double Layer DVD+/-R write Capability
15.4'' Wide Screen WXGA LCD With TrueLife
256MB ATI MOBILITY RADEON X1400 HyperMemory
53 WHr 6-cell Lithium Ion Primary Battery &
Standard AC to DC adaptor included!
DELL Wireless 1390 802.11a/g Mini Card (54Mbps) ,
Integrated 10/100 Network Card & Modem
ára: 200e körül
Megéri bevállalni az esetleges kockázatokat és itthon használni Mo-on?
Mit gondoltok? -
zolnagy
őstag
Csak a különbségeket írom le:
Pentium M 725 1,6GHz
1X512 MB Infineon Ram
nem tudom milyen vinyó 80 GB (ST9808211A)
Philips DVD-RW író
Az akksi az alap 4 cellás (2200 mAh)
Magyar XP Home, amit nem lehet visszaállítani, tehát adtak is op. rendszert, meg nem is. ;) Azt hiszem gyalulás lesz a vége.
Egyébként nekem is 915 GM-et ír, de a hivatalos specifikációk szerint 910 GM, de ez tök mindegy, mert a proci úgyis 400 MHz-es, a video meg mindkettőben ua.
A hőmérsékletek is kb. ugyanazok. -
peterszky
őstag
Dell Latitude 620
• 14.1'' WXGA (1280x800pixel) TFT LCD • nVIDIA QuadroNVS 110M - 256MB Turbocache
• Core-Duo T2400 (1.83GHz/2MB/667) • 512MB DDR2 • 80GB HDD • DVD+/-RW DL
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth • fémházas • Microsoft WindowsXP Professional HUN
ez a Quadro videókártya nagyon zabálja az akksit/ melegszik? -
bandii
csendes tag
Dell System ME051
Intel Pentium-M 735 1.7GHz
1x512MB Samsung PC4200 DDR2-SDRAM
Alaplap: Dell Inc. 0RJ272
INTEL 915GM CHIPSET
PHOENIX BIOS
INTEL 900GMA VIDEO CHIPSET
HITACHI HTS541060G9AT00 60GB WINCHESTER
SONY DW-Q58A DUAL LAYER DVD
SIGMATEL STAC9200 HANG
INTEL PRO/WIRELESS 2200BG KÁRTYA
BROADCOM 440X 10/100 LAN
SANYO, 6 cellás akksi (evvel rendeltem)
Angol WinXP Home SP2
Proci 45 fok körül mozog, egyszer felment 50-re, de akkor nagyon használtam. Winyó 35-36 fok körül van. A venti gyakran és rövid időre kapcsol be, ha dolgoztatva van a gép. Elsőre az akksi 5 órát bírt, wireless netezéssel együtt, alacsony fényerő mellett. Rengeteget számít az LCD, próbáljátok ki, ha leveszitek a fényerőt, az akksienrgia-jelző rövidesen megugrik. Ebayen sikerült vennem új Dell-egeret hozzá, nagyon aranyos.
Mérhetetlen mennyiségű vackot felpakoltak rá, én is leirtottam róla, ami nem kellett. A hangja nagyon jó minőségű, bika hangerővel. Drivereket érdemes frissíteni, nekem pl. a video driver volt régebbi. Én itt vettem, Angliában, kb. 5 nap alatt jött meg, rendeléstől számítva, Írországból, azt hiszem ott van gyáriuk. A szállításra, csomagolásra panaszom nem lehet, azonban a gépkönyvet megspórolták, helyette pdf-ben van minden. WinXP helyreállító lemezt nem adtak, azt külön lehetett volna venni hozzá, de rejtett partíción nekem is ott csücsül a recovery. -
bandii
csendes tag
Srácok! Megkérnélek titeket, hogy evvel a progival (www.hwinfo.com) csekkoljátok le az 1300-ast, mert kíváncsi vagyok, milyen alkatrészeket raktak bele a tieitekbe és milyet az enyémbe. Én is leírom a gépem részleteit. Köszi!
-
Chieftec
őstag
Vazz notebook.hu s fiuk mennyi xart feltettek ra, sok kacat eszi a ramot, penteken rakom is ujra. Az a biztos ha megcsinalom rendesen.
[Szerkesztve] -
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy
üzenetére
Akinek ilyen gépe van az kapott hozzá XP recovery CD-t? Sima XP telepítőben nem is reménykedtem, de valahogy csak vissza lehet állítani az op.rendszert. (?)
Én kaptam hozzá 2db zöld színű ''application'' CD-t és egy kék ''drivers and utilities'' CD-t. Ezek közül egyik sem a recovery. Néztem a honlapot, ott sem láttam semmi ilyet. Az a vicc, hogy van egy 3G-s rejtett partícióm, amin minden bizonnyal az OEM XP-m figyel a driverekkel (?).
Szóval? -
Chieftec
őstag
Na megvan az Inspiron 1300, jok az elso benyomasok bar 10 percnel tobbet meg nem ultem elotte.

-
zolnagy
őstag
Tegnap megvettem én is a Dell 1300-t. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Hangtalanul müxik, nem melegszik, gyors. 1X512 mem van benne, ha rakok bele még egyet, akkor azt már elvileg dual-ban kezeli. Szerintem átgondolt kialakítású, jól összerakott gép, és a 3év gar, az 3év...
A DVD RW Philips benne, ez nem tudom, hogy jó, vagy rossz, de az Asusban levő TSST-knél biztos jobb.
Ja a képernyője szerintem jó, kontrasztos, éles betűk, majdnem olyan jó, mint az asztali TFT-m volt. -
S.Feri
őstag
Szerintetek ez mennyit ér?
Dell l400
P3 mobil 700mhz
12,1'' xga
256 ram
20gb hdd
4mb Ati vga
usb, lan, modem, ps2, vga, pcmcia
cd-rom és floppy külső multibay-ben (2 db)
kb. 1-1,5ó akku
1,5 kilós csöppség - bármely táskában megbújik (27 x 22 x 2,7 cm)
dokkolóval: ps2, lpt, vga, modem, usb, lan, hang ki-be, com portok -
Rolanddd
tag
_Hello!
Ha már ennyire belelendültetek a kijelzőbeszélgetésekbe, kérdezném hogy tud-e valaki valamit az OLED displayekről, azaz azoknak mondjuk notebookokban való megjelenéséről meg ilyenek
mer még valaha olvastam róluk, hogy mennyire jók (nemkell külön háttérvilágítás, mert maguk a képpontok világítanak => kevés energiafogyasztás ; nagy látószögűek, rendkívül élethű színek meg ilyesmik) és kíváncsi lennék hogy van-e véleményetek róluk, meg hogy egyáltalán mikor jelennek meg, ha meg fognak valaha? -
nyujoe
csendes tag
válasz
Hydra SR
üzenetére
...nem arról van szó mit látnak a prtíció kezelők...elvileg kéne lennie egy olyan proginak amivel gyárilag biztonsági okoból le tudom menteni a winfos telepítő, helyreállító partíciót...
...tehát nem ijen ''nyakatekert'' dolgokra gondoltam, hanem a gyári variációra...
...azért kösz a tippeket
üdv -
nyujoe
csendes tag
...valószínű

...aszem télleg nem vagyok nagy igényű:
...még mindíg nagyon jó a véleményem a gépről...várja csak mindenki aki megrendelte, kis hiányosságait kipótoltam...pl vette ma hozzá kártya olvasót, illetve usb-n csatlakoztatható asztali vinyó tároló alumínium dobozkát
...jah, mobil rack-et
písz... -
nyujoe
csendes tag
válasz
zolnagy
üzenetére
a garancia, és mert 15,4 es kijelzővel szerettem volna

...kérdés: partícionálni szeretném, de előtte le kéne menteni a rejtett meghajtórol a win-telepítő-helyreállító file-ket, elvileg erre van mód, gyárilag is, meg ajánlják is...csak én nem találom hogy hogyan kéne ezt véghezvinni, előre is köszönöm aki el tudná mondani...
písz
...jah, és a warcraft3 maxbeállításon vígan fut
...hogy ennek én miért örülök???
:
-
SzaboZE
addikt
Az LCD elég érdekes mozzanat a leírásokban, ugyanis a DELL nem gyárt LCD-t. Így ugyanazok a panelek kerülnek bele, mint a konkurenciába (kivétel sony). Ennek megfelelően leginkább LG, Philips, Samsung, Hitachi, Sharp, Toshiba, QDI kijelzőkkel találkozhatunk. Ezért is érdekesek az összehasonlítások a konkurenciával, ahol bizony ugyanezek fordulnak elő!
A sony ultraextrabaziracsillogó display-jét egyelőre csak az inspiron 700m-be tették be (hálistennek)
Amit még érdemes tudni, hogy ezekben 1 fénycső van, nem úgy mint az asztali TFT-kben, így érthető módon a kontraszt és a homogéneloszlás is hagy kívánnivalót maga után, akárhogy erőlködik is a gyártó. Ez van, cserébe hosszabb a menetidő 
SzaboZE -
Xenon01
csendes tag
Hi
Szeretném megkérdezni, hogy a Dell Latitude d 620 mennyit bír aksiról NVIDIA Quadro NVS 110M Vga-val, és 6 Cellás Li-ion 56WHr akksival....? Filmezés illetve vmi leterhelőbb dolog alatt (játék)??
[link]
Köszi a válaszokat, ha lesz

-
zolnagy
őstag
Hello!
Engem is érdekelnének a tapasztalataid a notival kapcsolatban. Ezt venném, vagy egy IBM R50e-t ugyanott.
Az IBM kijelzője tetszik nagyon. Szép színek, elég kontrasztos ...stb. Ehhez képest milyen ezé? Tudom ez wide, de a színek, kontraszt, látószög?
Én az IBM-et egy HP nx6110-el hasonlítottam össze. Ott szvsz az IBM lényegesen szebb képet produkál.
Tényleg made in Ireland?
[Szerkesztve] -
PLacc
senior tag
Én a Dothanost venném, jó árak, megbízható gépek (gondolom Sergio-tól van, aki nagyon korrekt), és elvileg ezekre még gyári garancia is van, az 1 hónapot leszámítva...
Érdemes lenne rákérdeznia HDD-k sebességére, mert a 4200-as nagyon lassú (persze ez cserélhető), meg a Service Tag alapján ránézni, hogy mikor csinálták őket, és meddig van gar. -
ALI_G
veterán
üdv Dell tulajok.
Ismerősömnek kellene 120ért garanciális használt noti. Ezt a 2-t akarják most épp eladni nekem itt PH-n. Véleményt várok.
Dell d600
Pentium M 1.6 ghz (banias 1mb)
14xga
512 ram
40gb hdd
ati mobility 9000 32mb vga
combo drive!
toucpad és pöcökegér
gigalan, w-lan, 2usb 2.0, infra, s-video stb portok
3ó akku
1 hó gar
123k
dell d600
Pentium M 1.6 ghz (dothan 2mb)
14xga
512 ram
40gb hdd
ati mobility 9000 32mb vga
combo drive!
toucpad és pöcökegér
gigalan, w-lan, 2usb 2.0, infra, s-video stb portok
3ó akku
1 hó gar
129k -
S.Feri
őstag
Végül felhívtam a humansoftot is, ott a srác akivel beszéltem, azt mondta, hogy küldjek emilt mert ez náluk így szokás. Szóval küldtem emilt és várom a válaszukat. Biztos nehéz dolog hirtelen rákeresni egy aksi árára.

Tudom ez csak nekem fontos, de akkor is, belőlem élnek, vagy akarnak megélni. Vagy nem?
Az aksim 1,5 - 2 órát bír ki, netezés, letőltés, telepítés, üresjárat közben, ezt én keveslem. Lehet ezzel kezdeni valamit? -
Hydra SR
addikt
Igen, tényleg nem ér többet ez a téma, úgyis a Dell feladata megoldani.
(én nem Theisznél tanultam, Kandós vagyok csak voltam bent pár BME-s digit előadáson haverral)
zolle: azért sokminden van, ami nem változott az elmúlt 3-4 évben. A vezetékek közti áthallás például nem fejlődik együtt a felsőoktatással és a számítástechnikával. -
S.Feri
őstag
Valaki tud 9400-hoz, szép nagy 80-as akksit?
-
PLacc
senior tag
válasz
Hydra SR
üzenetére
Szerintem hagyjuk abba az okoskodást, Theisz meg elméleti ember, ha odaadnék a kezebébe egy alaplapot, még a CMOS battery-t se találná meg, pedig nem lökött, de lemaradt a 8086-nál...
De ez már abszolút nem tartozik a topic témakörébe, amit írtál az többé-kevésbé igaz, de olyan, mintha felcsaptad volna a legközelebbi könyvet vmelyik oldalon, és bekopiztad volna a középső bekezdést...
Akár lehetett volna szakácskönyv is.
-
Hydra SR
addikt
Elvieg négyszögjelet elő lehet állítani sok felharmonikussal szinuszjelből is. Végtelen számú felharmonikusból tökéletes négyszögjel lenne. Szoktak is analóg technikában ilyet csinálni, igaz nem végtelen számúval mert azt ugye nem lehet. De való igaz, digitális technikában inkább veszettül túlvezérelt tranzisztorral csinálják és néha ordenáré túllövése van, de az mindegy ha nem lépi át a billenési szinteket miatta. Szerintem Theisz Péter is ki szokott térni erre a sok felharmonikusos szinuszjelre érdekességképpen. Ültem bent előadásán párszor. A tranyós medolgásnál a túllövés lecsengésének stabil frekvenciája van, csak az amplitudó változik. De ha folyton csattogtatják a tranyót akkor simán lehet egy állandó frekvenciájú, változó amplitudójú zúgás. Digitális áramkörnél ezzel a franc se foglalkozik de ha a DAC utáni vezetékre átszűrődik akkor zavarjel lehet belőle. De közben azt hiszem rájöttem, miért nem lehet megszűrni ezt a magasabb frekit (pedig egy jól méretezett tekercs nem engedné át) : beleszólhat a négyszögjel felfutási meredekségébe és lelassíthatja az áramkört. Persze ez egyrészt még mindig csak elmélet ami ugyan logikus de vagy igaz vagy nem, másrészt még ha igaz is: megoldás nem következik belőle. Nem ismerem az alaplap elrendezését (a hangkártyát még megtalálom de a speedstep vezérlését nem) így azt sem tudom, megoldható-e az árnyékolás vagy újra kéne tervezni a lapot hogy máshol legyen a hangkártya.
-
-
nyujoe
csendes tag
üdv

hát megvettem a kicsikét
Dell Inspiron 1300 
...most töltődik a drága
örülök nekije
...valaki megmondaná miért nem tudtam lefuttatni a 3dmark 2001-et??? egyébként szépen ment amíg le nem fagyott
...valami driver frissítés ajánlott? esetleg valami hasznos progi? első laptopom, jóformán még nem is használtam laptopot
...előre is köszi, mindent, meg hogy segítőkészek vagtok:
-
Hydra SR
addikt
Én is villamosmérnök vagyok.
Tényleg ezt írtam, de nem értem, mi ezzel a gond. Az volt a kérdés, hogy beleeshet-e a hallható tartományba, erre te arról írsz, hogy nem kell a hallható tartományba esnie, akkor is felveszi a hangkártya. Persze, hogy felveszi. Csak nem fogod hallani. Jelen esetben meg egy hallható zúgás zavarja a notebook tulajdonosokat. Viszont ha van olyan jel ebben a tartományban, ami a proci működéséhez kell, akkor hiába zavarja a hangkártyát, nem lehet megszűrni mert a proci sem fog működni. Pl ha 200 Hz-en váltogatja az FSB-t a speedstep (tehát a változtatás sűrűsége ennyi, nem maga az FSB), akkor azt ha megszűröd akkor tényleg nem fog zúgni a hangkártya csak a speedstep sem fog működni mert hasznos jelet vágtunk meg. Sajnos azt nem tudom, hogyan változik az FSB speedsteppel, ezért tettem fel a kérdéseket. SzaboZE épp arról beszélt, hogy az új speedstep sokkal nagyobb tartományban és gyorsabban váltogatja a sebességet, és gondolom minden változtatás előtt küld egy jelet (valami vezérlőjelnek biztosan kell lennie). Ha ez a jel kellően erős és a frekvenciája 20Hz és 20kHz közé esik, akkor lehet, hogy pont az hallatszik át. Ha ezt megszűröd, az olyan mint ha kikapcsolnád a speedstepet. Azért merült fel bennem ez, mert említették többen is, hogy a speedstepet kikapcsolod, megszűnik a zaj. Persze ez csak találgatás de én egyáltalán nem tartom irreális ötletnek. Azt belátom, hogy digitális technikában nem szokott hasznos lenni a felharmonikus, az csak egy kósza ötlet volt. De még az is lehet, hogy a vezérlőjelnek van egy túllövése és annak a lecsengése esik a hallható tartományba. Ha így értetted, hogy nem kell a hallható tartományba esnie, akkor rendben van. -
L_ajos
őstag
Megoldódott, vagyis semmi gond nem volt vele csak nem állítottam be rendesen a drivert

Zseniális hogy minden röccenésnélkül megy rajta. Az akksiról még nem tudok nyilatkozni de hamarosan kipróbálom. Majd megnézem a downgradet is, hogy úgy mennyit bír
De eddig egy brutális állat a kicsike 
-
PLacc
senior tag
válasz
Hydra SR
üzenetére
Igazad lehet, villamosmérnök vagyok, nem raktáros...

DE nézd már meg, hogy éppen Te írtad a 1713-as ''hozzászólásodban'':
Vagy beleeshet az al- és felharmonikusok frekvenciája a hallható tartományba amit nem lehet szűrni egy hangkártyánál mert a hasznos jelet is megcsonkítja?

-
Hydra SR
addikt
Azért kérdeztem, hogy hasznos-e a felharmonikus, mert nem tudom. (speciális esetben lehet hasznos, csak nem tudom, hogy a speedstepnél hogy van. Az hogy te nem hallottál valamiről még nem jelenti azt hogy nincs is.)
Másik: erősíts már fel nekem egy 2 GHz-es jelet úgy, hogy hallani lehessen. Az amplitudó változtatásától nem fog a hallható tartományba esni a frekvenciája...
[Szerkesztve] -
zolle
tag
meglepődtem hogy Hydra tud okosakat is írni - mert én nem értek a hanghoz - de kiderült hogy mégsem

lényeg a lényeg, tegnap póker - vlc lejátszó - vlc lejátszó - everest kombóval néztem a melegedést, 50 fokon megállt a dolog, de kb 3-4%ot evett az egész móka a prociból. ami furcsa volt, hogy az egyik mag mindig melegebb volt mint a másik. ezt azért nem értem, mert egy tokban vannak, úgyhogy nem lenne szabad 3-5 fok különbségnek lenni köztük. -
PLacc
senior tag
válasz
Hydra SR
üzenetére
Szerinted a felharmónikusok milyen környezetben ''hasznos jelek''?
''Kissé bonyolult kérdéseid'' csak a laikusoknak bonyolultak...
A zavaró harmónikusok nem kell feltétlen a hallható tartományba esniük, ha ott a hangkártya, ami minden ''hálózati'' zavart felvesz, és átad felerősítve...
Ne írjunk már okosságnak látszó balgaságokat...! -
S.Feri
őstag
Én is egyből bios frissítéssel kezdtem, bár ilyen problémám nem volt. Egy töredezettségmentesítés után viszont ''elfelejtette'' a vkari a drivert, újra kellett raknom, azóta megy.
A dell honlapján van egyébként egy két frissebb driver.
Valaki tud 9400-hoz, szép nagy 80-as akksit? -
Hydra SR
addikt
válasz
SzaboZE
üzenetére
Ha jól értem, akkor azt feltételezed, hogy a D/A konverter előtt van valamilyen lyukszűrő csak nem az új speedstep technológiára van méretezve hanem a régire? Vagy beleeshet az al- és felharmonikusok frekvenciája a hallható tartományba amit nem lehet szűrni egy hangkártyánál mert a hasznos jelet is megcsonkítja? Egyáltalán ezek a felharmonikusok hasznos jelek vagy melléktermékek?
Mindenesetre abban egyetértünk, hogy a megnövekedett teljesítménynek köze van a dologhoz, az LCD-nél meg a földelésnek.
Remélem érted a (kissé bonyolult) kérdéseimet, de ha nem akkor kifejtem bővebben, esetleg rajzolok is hozzá valami blokksémát.
Ja, még egy: pontosan melyik szériákat érinti ez a zúgás? D600-tól fölfelé? -
nyujoe
csendes tag
üdv...
...lenne egy buta kérdésem de itt biztos kapok rá választ...
...dell 1300 mobil pentium procival, játék szempontból mi engedhető meg...mármint egy diablo2, illetve warcraft3 szempontjábol compatibilis e
...vagy ti esetleg mit tudtok mondani játék ügyben?
...persze nem e célból érdekel, de nagyritkán azért mégis csak csak
előre isköszi
-
SzaboZE
addikt
válasz
Hydra SR
üzenetére
''De ha van valami ötleted, figyelünk ''
A probléma a centrino néven elhíresült intel combo Pentium M processzorával kezdődött. Véleményem szerint az új speedstep technológia megszünteti a hatékony védekezést a processzor órajelének és annak fel- illetve alharmonikusainak kiszűrését a DAC kimeneten, így azok szűretlenül kijutnak a kimenetre. Korábban nem volt gond, mivel 1 vagy 2 órajelre kellett hatékony szűrést kitalálni, de mivel ezek a procik folyamatosan tudják változtatni az órajelüket, valamint nem kevés teljesítménnyel sugároznak több tartományban, ezért ilyen kis helyen sajnos majdhogynem lehetetlen tökéletesen elszigetelni a hangkártya áramköreitől a káros jelenséget. A külső hangkártya saját fémdobozban viszonylag szeparáltan dolgozik, ezért könnyebb megoldani a problémát ezen az úton. Ezen teóriámat látom alátámasztani abban a jelenségben is, hogy ha a speedstepet állandó maximumra állítjuk, akkor megszűnik a hibajelenség.
Az ''LCD hangokat'' valószínüleg inkább a videoáramköröknél érdemes keresni, itt is a kevés árnyékolás okozhat áthallást (megfogva az LCD-t földhurkot képezünk).
Ezek saját tapasztalatok és feltételezések.
SzaboZE -
_imation_
csendes tag
válasz
hsdhfsjkhf
üzenetére
vicces
eppen ma amultam-bamultam egy hp-n, h milyen baromi vastag, majd melle tettem a d620-at
kb 1,5x vastagabb volt a hp...
tkazmer: design-nal kapcs, nekem a c sorozat kifejezetten tetszett, es az uj d420/520/620/820 is nagyon jol nez ki. szerintem.
regebben volt egy vaio-m, arra tudnam azt mondani, h nagyon szep... csak a szepseg becsapos
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
válasz
hsdhfsjkhf
üzenetére
Egyetértek...meg sztem design szempontjából sem ők a királyok, azonban minőségi gépeket csinálna...valszeg azért olyan vastagok, mert van bennük anyag
-
Badb0y
addikt
Az XPS M1210 mindegyik fekete

-
hsdhfsjkhf
csendes tag
A DELL leptopok szerintem neha tul vastagok
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- 2db Samsung Galaxy A6 32GB (Kijelző törött)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Samsung Galaxy Xcover Pro / 4/64GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

...jah, mobil rack-et

: