Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cvb
csendes tag
Üdv!
Dell Inspiron 9400-ról mit lehet tudni? Akinek van ilyen, leírhatná tapasztalatait.
Kössz!
-
nortol
senior tag
ejnye, nektek már semmi sem jó?

-
nortol
senior tag
nem is annak raktam be. csak egy kis kedv csinálásnak szántam

de ha kell valakinek, csináltathatok az everesttel is egy riportot
-
nortol
senior tag
-
CARDIN
csendes tag
S.Feri ha nem tudsz értelmes választ adni a kérdésemre, akkor inkább ne linkelj be baromságokat!!!! Képzeld, hogy már próbáltam minden keresőben megtalálni a tesztet de semmi!!!!!!!

-
Hydra SR
addikt
Létezhet. De egy 15''-os asztali TFT se tud ennél többet, a D510 meg 14,1''-os kijelzővel rendelkezik. A D600-ashoz van SXGA kijelző, szintén 14,1''-os. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy az belemegy, csak a kábelével kell macerálni kicsit. De szerintem hivatalosan nincs D510-hez SXGA. Viszont mintha D510-hez lenne 15''-os kijelző is ( ?
)...az talán esélyesebb.
[Szerkesztve] -
CARDIN
csendes tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni,hogy a DELL INSPIRON 6400-AS TESZTJÉT hol találhatnám meg az interneten? FONTOS LENNE A TESZT MIVEL ÚGY NÉZ KI,HOGY 1-2 HÉTEN BELÜL VENNÉK EGY ILYET. KÉRLEK SEGÍTSETEK! KÖSZI.

-
Kbali
nagyúr
Sziasztok!
Létezik, hogy a d510 képernyője tényleg csak 1024*768-as felbontású? -
gergo666
tag
válasz
MekkMaster
üzenetére
Ha jól sejtem valamiféle konfig összeállítást jelenthet azon a helyen, ahhol nézte a gépeket.
Más értelme nem igazán van. -
attika80
aktív tag
Sziasztok.
Most neztem a Dell honlapot, ugy latszik minden nootbook-ot lehet mar kapni merommal, es az arak sem dragabbak
Ez jo hir azt hiszem
-
CARDIN
csendes tag
KÖSZI A SEGÍTSÉGET. sokat segítettetek.

[Szerkesztve] -
nortol
senior tag
maximálisan megéri.
hogy a net milyen legyen? amilyen csak kifér a csövön.
konkrétan nem értem a kérdésedet a netre vonatkozóan
én táskát nem kaptam hozzá, csak a dobozt, amiben eredetileg is volt csomagolva.
egy tökéletes gép. a memóriát keveslem így 3 hét után, de az még bővítve lesz nálam 1 gigára. tehát a véleményem az, hogy bátran vedd meg, de úgy, hogy kapós cucc, nehogy elkapkodják előled
az ár és érték arány pedig nagyon jó ennél a típusnál.
[Szerkesztve] -
Storm_lg
csendes tag
Szia!
Arra a kérdésre, hogy megéri e, a válasz igen. Arra a kérdésre, hogy ennyiért, a válasz talán. Arra, hogy kapsz e hozzá táskát, a válasz: attól függ.
Nekem is ilyen gépem van, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Az, hogy megéri e 260e-ért, az attól függ, hogy milyen felszereléssel veszed, mivel lehet kapni felszereltségtől függően 240e-3xxe között. Az, hogy kapsz e táskát hozzá, az megint attól függ, hogy hol veszed. Van ahol adnak, van ahol nem. Az internet csak a lehetőségeidtől és a pénztárcádtól függ. Hiába javasol valaki 100/100-as micros netet, ha neked csak 512/64-es-re van lehetőséged és pénzed. Tehát jó lenne, ha kicsit pontosítanál a kérdésedem. De maga a gép nagyon jó, megéri beruházni rá
[Szerkesztve] -
CARDIN
csendes tag
A napokban tervezem egy dell IMSPIRON 6400 noti vásárlását. Azt szeretném kérdezni,hogy kapok-e hozzá táskát és hogy ti erre a gépre milyen internetet javasoltok.AKINEK ILYEN VAN SZERETNÉM MEGKÉRNI, HOGY ÍRJA LE A TAPASZTALATAIT. SZERINTETEK MEGÉRI 260000-ÉRT? KÉRLEK SEGÍTSETEK.

-
Kbali
nagyúr
Sziasztok!
Faterom gondolkodik notebook cserében.
Én Dell-t ajánlottam neki, nem utolsó sorban a garancia miatt.
Két típust néztem főleg:
D510-17-et, ill. Inspiron 1300-4-et.
Mi a véleményetek? A használat főleg levelezés, office dolgok, internet.
volt valakinek az 510-zel kapcsolatban kérdése, de eddig még nem kapott választ.
Előre is köszi.
ui: olvasgattam a topicot, de nem láttam konkrétabb infót. -
Hydra SR
addikt
még jó, hogy nem adtad fel, sokba lett volna neked ha ez a szervizben derül ki
Akkor lehet, hogy a másik notebookon amit én szereltem azon is azért javult meg mert a rendszer újratelepítés driver újratelepítést is ''tartalmaz''. Bár az nem Dell gép volt. Igaz, az nem seekelt veszettül, csak simán akadt a DVD lejátszás és a másolás.
[Szerkesztve] -
-
Hydra SR
addikt
válasz
Storm_lg
üzenetére
Lehet itthon kapni ilyet, pl a fent említett Humansoft Kft-nél is, vagy a HRP-nél. Megjegyzem nem olcsó. Pontos árát nem tudom, én személyszerint 3-4000-nél többet nem adnék érte. Ettől még nem biztos, hogy boltban odaadják ennyiért.
Amit sooony említett az nem hülyeség. De ha ragaszkodsz a beépítetthez, akkor a Dell disztribútoroknál lehet kapni. Esetleg még notebook kereskedésekben is meg lehet kérdezni, ahol árulnak Dellt is. -
Hydra SR
addikt
Nem hiszem, hogy köze van hozzá, ettől függetlenül fölrakhatod. Én a meghajtód firmware-ére gondoltam, de valószínűleg az sem segít, de hátha. Olvasás közben sokat teker, kerreg, sziszeg a meghajtó? (a seekelésnek elég jellegzetes hangja van) Mert ha ilyet csinál, akkor kár is szoftverekkel bajlódni. Akkor simán rossz a meghajtód, bár a pucolással még lehet kísérletezni. Ritkán javul meg tőle, de néha igen.
[Szerkesztve] -
sooony
csendes tag
válasz
Storm_lg
üzenetére
Hali! Mni PCI nek hívják, és a legtöbb számtekboltban beszerezhető. Az a baja, hogy ha van a gépedbe wi-fi akkor azt ki kell hozzá sezdni, mivel 1 slot van (minipci). A leggyorsabb és legegyszerűbb szerintem az lenne, ha pcmcia ba vennél egy karit hozzá, és azt csak be kell tolni...
-
Hydra SR
addikt
Hát ez bizony nem túl bíztató. A tesztprogikat nem ismerem, de esetleg még próbálj meg egy DVD-ről vinyóra másolást valami olyan programmal, ami írja az aktuális adatátviteli sebességet, vagy mérd le az időt (ne a Windows által kiírt hátralevő időt, az marhaság) és vesd össze a másolt adat mennyiségével. Lehetőleg ne sok kicsi, hanem 1 nagy file-t másolj. (100 MB már elég). Mindenesetre egyre inkább hardveresnek tűnik a problémád. Szvsz nem valószínű, hogy egy új gépben nem jól van beállítva az ODD kezelés, hacsak nem nyúlt hozzá valaki. Esetleg nézhetsz még újabb firmwaret a meghajtóhoz, ha van. De ez megint csak mellékesen beszúrt ötlet, nem hiszem hogy ez a hiba.
-
fzs68
csendes tag
Megint itt vagyok az akadozó DVD lejátszásommal .
Megpróbáltam a Media Playert de ezzel is szaggatott majd letöltöttem a 10. MP azzal is Ahogy javasoltátok letöltöttem a Decryptert és a Deamon toolst ezt még nem próbaáltam de töltöttem egy CD-DVD tesztelő progit amiből kiderült hogy mind a film DVD -t mind az az általam készített DVD 800-1000Kbyte/s olvasta (úgy tudom hogy ez kevesebb v. kb 1x olvasásnak fele meg) az írás szintén ilyen lassú (az író azt írta ki hogy lehetséges írási seb. 8x a valós 0,83).
Valamelyik topicban olvastam hogy problémát okozhat hogy a lejátszó adatátvitele PIO-ra van állítva és nem DMA-ra ezt megnéztem az IDE/ATAPI vezérlőben és azt láttam hogy az első csatorna 0. sz. eszköz jelenleg UDMA 5 működik az 1 .sz. eszköz jelenleg nem használható (szerintem a 0 lehet a HDD?), a második csatorna 0. eszköze ugyan bevan állítva hogyha lehetséges DMA de a jelenlegi átviteli mód PIO-t mutat (szerintem ez lehet az optikai meghajtó?). Bármit próbálok állítani nem sikerül átállítani DMA-ra átállítani.
Véleményetek szerint elképzelhető hogy ez a probléma és ha igen mivel tudnám orvosolni.
(A decryptert és a démmont már telepítettem csak még nem volt időm elmerülni a működtetésükben) -
Storm_lg
csendes tag
Sziasztok!
Bluetooth modullal kapcsolatban senki? Erről lenne szó, [link], csak nem szeretném amerikából rendelni, ha beszerezhető Magyarországon is. Az ára sem tűnik horrornak, még talán a nálunk szokásos árnövelőkkel együtt sem lenne az. Tehát ha valaki tudja, hogy honnan és hogyan lehetne beszerezni, ne fogja vissza magát
Köszi. -
S.Feri
őstag
válasz
YouCanCANON
üzenetére

-
YouCanCANON
aktív tag
ki az a csicska aki tuning procival, meg játékprocival vesz notit? áhhh... csak mümájerek lehetnek ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
attika80
aktív tag
válasz
MekkMaster
üzenetére
Szia. A merom miben jobb a ddr-nel? Huu buddy nem nagyon ertem a kerdest, bar lehet en vagyok lama. Szoval a merom a yonah-tol abban kulombozik, hogy van 64 bit-es utasitaskiterjesztes es SSE4-utasitaskeszlet. De hogy a ddr-nel mivel jobb arra nem tudom a valaszt

. Egyenlore az xps modelleket szerelik merommal. Ezek a csucskategorias notik un: gamer notik. Szerintem nemsokara kovetik az inspiron modellek is.
[Szerkesztve] -
attika80
aktív tag
Sziasztok.
Na vegre mar a Dell szereli a gepeit merommal. Egyenlore, ahogy lattam csak az xps szeriat erinti a dolog. Gondolom hamarosan kovetik a tobbiek is. -
sooony
csendes tag
Nem tudtok véletlenül helyet, ahol trackpoint sisakot lehet kapni?
-
Rolanddd
tag
HEllo!
Valaki aki már telepített windows-t inspiron 6400-ra, elmondaná hogyan kell a Media Direct gomb által elindítható Dell Media Experience nevű médialejátszót feléleszteni???
Letöltöttem a Dell Support-járol a Repair Utility-t, meg is reparáltam, de még most is ha megnyomom a MediaDirect gombot (természetesen kikapcsolt állapotban) , csak megjeleníti a program kezdőképét, majd mintha csak bekapcsoltam volna, bootol a windowsba... légyszi segítsen valaki!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
válasz
SzaboZE
üzenetére
Egy új gépbe is lehet kólát önteni meg belemorzsázni meg poros helyen használni, poros lemezeket belerakni stb. Egyébként is csak végső megoldásnak írtam, ha már nincs több ötlet. Abból meg baj nem lehet, ha tiszta. Egyetértünk? Vagy ebben a hozzászólásomban is van valami, ami szakmailag nem felel meg?
[Szerkesztve] -
Storm_lg
csendes tag
Sziasztok!
Dell Inspiron 6400-asba Bluetooth minicardot (ha jól tudom igy hívják ami be van építve) honnan lehetne szerezni, és mennyibe fájna anyagilag egy ilyen? -
Akcept
tag
Van egy majd 1 éves Latitude 110L-em, amit egy év garanciával vettem Sulinetben. Nem tudjátok, lehet-e rá garancibővítést venni, és ha igan akkor hol és miként?
-
sooony
csendes tag
Nah srácok! Megjött a DVD író, bele tudtam faragni a keretbe is..
igaz én nem a tálcát faragtam meg, hanem a keretet
. az előlapja kb 2mm volt hoszabb a kelleténél, de ezt orvosoltam. Minden frankón működik így, igaz egy kicsit máshogy néz ki vele a gép eleje..
majd teszek fel képet, sztem nem veszélyes. 
-
_imation_
csendes tag
válasz
Storm_lg
üzenetére
hi
szerintem az Install Shield Wizard nevu kis progira gondolsz, aminek be lehet adni a corel-tol a photoshopig barmit, aminek figyeli alkalmankent, h jelent e meg valamilyen frissitese. alapban fent van a notin. nincs most nalam a gep, holnapra megnezem a pontos nevet, meg h rajta van e a dell cd-n. -
S.Feri
őstag
válasz
Hydra SR
üzenetére
A nagy változást én is akkor vettem észre istenigazából, amikor 1gb-ról 2-re váltottam. Nem az számít, hogy egy tesztprogi több pontot ad rá, hanem az, hogy az a tesztprogi valójában mit is mér. Nem igazán olyan írás -olvasás volt a gondolataim középpontjában.
Lényeges gyorsulást természetesen az 533/667 között persze nem veszünk észre. De a semmi kicsit túlzás szerintem. -
Hydra SR
addikt
Megj: ha grabbelsz, csak direct stream copyt használj, ne tömörítsd újra mert meghamisíthatja a végeredményt. Az is elég, ha csak egy részét grabbeled be, de áttömörítés nélkül. Vagy tölts le a netről valami (természetesen legális) DVD ISO-t ami nincs áttömörítve, így nem kell megtanulnod grabbelni. Daemon Tools vagy valami image drive akkor is kelleni fog. A CD író progikban is szokott lenni virtuális CD/DVD emulálás, csak kevésbé profik mint a Daemon.
Amit még megpróbálhatsz: megpucolni az olvasófejet. Ehhez lehet kapni boltban tisztító CD-t, amin kis kefék vannak, bár a noti optikák kitolják a fejet is és hozzáférsz. Finom ecsettel vagy ilyesmivel tisztítsd, ne karcold össze. De ezzel csak akkor érdemes foglalkozni, ha akadozás közben csúnya hangokat ad a meghajtó (nagyon teker), és ha vinyóról nem akad a lejátszás. És persze ha már kiderült, hogy nem szoftveres a hiba.
[Szerkesztve] -
Muky_
tag
A Decrypter a DVD tartalom HDD-re mentése .ISO képfájlba.
A Daemon Tools a képfájl be mountolására kell.
Kikerülheted a mountolást ha nem képfájlba hanem könyvtárba mented és ugy próbálod lejátszani.
Próbáld ki a Media playert is .
Nekem a MP11 béta van fenn és azzal tökéletesen megy.Igaz a lemezeim töbsége (90%) Verbatim. -
Muky_
tag
Elvileg a DVD lejátszásához nemkell külön codecet feltenni mert alapból bennevan a windowsba.
Próbáltad másik progival is a DVD-t? Gondolok itt a Power DVD v. WinDVD -re.
A lemez probléma abból is adódhat ,hogy csak nehezen tudja olvasni a drive és ezért akadozik a lejátszás.
Próbáld ki amit SzaboZE javasolt és ha HDD-töl is akad akkor win ha onnan okés akkor a DVD és a drive 'hibája''. -
Hydra SR
addikt
Jut eszembe: az említett újratelepített notin is eredetileg XP Home volt és azzal akadt a DVD. Utána XP Pro került rá és azzal nem akadt. Nem biztos, hogy van összefüggés, de nem tartom kizártnak hogy mondjuk nem ugyanolyan codec-ek vannak a Home-ban mint a Pro-ban és ez okozza. Máshol még nem találkoztam ezzel.
-
nortol
senior tag
válasz
Angyal07
üzenetére
többek között azért, mert a home-ban nincsen távoli asztali kapcsolat, ezt a funkciót viszont elég sokat használom. ráadásul nekem egyénileg kialakított xp prof telepítő dvd-m van, amit én csináltam. minden felesleges kolonc ki lett belőle szedve, gyors mint a villám, bele van integrálva az összes frissítés is augusztus elejéig, sp2-vel együtt.
valamint ha van jobb, akkor miért is használjam a rosszabbat?
ezek miatt döntöttem úgy, hogy felrakom inkább az én xp prof verziómat, és letörlöm a dell által telepített xp-t. a dell xp-jét amúgy leghostoltam, így bármikor vissza tudom állítani az eredeti állapotot, ha kellene. -
-
Storm_lg
csendes tag
Sziasztok!
Amikor megvettem a gépemet (Dell Inspiron 6400), akkor egy kis ideig, pontosabban néhány indításig a ''gyári'' Xp Home volt rajta, és akkor mintha láttam volna egy olyan progit, ami figyeli, hogy jött e ki valamihez újabb driver, vagy frissítés, vagy hasonló. Erről tudtok valamit? Van ilyen progi, vagy csak rosszul emlékszem? Ha van akkor mi a neve, és honnan lehetne letölteni? Mert a dell support oldalán nem találtam olyat, ami ilyemit csinálni.
Köszi! -
nortol
senior tag
mivel nekem semmi problémám nincsen se akkumulátorról, se hálózatról, én is codec problémára gyanakszom, illetve hiányra. a különböző codecpackoktól maradj messze mindenképpen, mert hasra fektetik a windowst.
hardware hibára meg nem is merek gondolni
nekem is 6400 inspironom van, csak, hogy tudjad, egyről beszélünk. bár az is igaz, hogy a gyári xp home verzió már régen a múlté(na nem olyan régen, csak 2-3 hetes a gép), és jelenleg a jól bejáratott xp prof sp2 van rajta.
[Szerkesztve] -
Grillo
őstag
Esetleg codec probléma?
-
Hydra SR
addikt
A DivX jobban tömörítve van, nagyobb processzoridő kell a kicsomagolásához, ez eddig normális. De azt nem tudom, hogy mitől szaggat nálad a DVD. Én is láttam már ilyet, azon a notebookon egy rendszer reinstalltól rendbejött. De az sosem derült ki, hogy pontosan hol volt a hiba. Viszont reinstall után is szaggat, ha akksiról megy, de ez sem meglepő (ezért is kérdeztem, hogy miről megy a notid amíg filmet nézel).
Nem mondom, hogy rögtön telepíts új rendszert, hátha van valakinek más tippje. Én is kíváncsian várom a végeredményt.
[Szerkesztve] -
fzs68
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Inspiron 6400 -t (+512 MB) a héten. Van egy kis gondom kipróbáltam a DVD lejátszást és beszagat. Van valakinek valami tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Előre is köszönöm a segítséget. -
nortol
senior tag
megtaláltam

ha másnak is ez a kérdése lenne, akkor itt a link, amit találtam
http://support.dell.com/support/edocs/systems/ins6400/en/sm/memory.htm#wp999869
sőt a 6400 inspironnak itt vannak a hardware buherálásos helpjei:
http://support.dell.com/support/edocs/systems/ins6400/en/sm/index.htm
[Szerkesztve] -
nortol
senior tag
valamelyőtök sejti, hogy az inspiron 6400-nak hol lehet bele rakni plusz egy memória modult? még nem szedtem szét, mert én is félve nyúlok az ilyenhez, de mielött bármit is szerencsétlenkedek, jó lenne tudni, merre is keressem

-
Rolanddd
tag
A MediaDirect progit nem tudom lementeni, mivel nekem sincs meg, vagy mittomén hogy megy ez, mert amint írtam, a gomb lenyomása nálam annyit eredményez csupán, hogy a MediaDirect kép megjelenése után teljesen normálisan bebootol a windowsba. Szoval nem is igazán értem...
Egyébként köszi szépen a linkeket, hasznos ez a quickset progi, igaz a médiavezérlő gombok csak annyival lettek jobbak, hogy most már van OSD menü is használatuk közben (ami viszont tök jooo) sajnos winamp alatt továbbra sem működnek a gombok
kiprobáltam winmediaplayerrel, és a francos fajtáját neki, működik!!! Ha esetleg valaki tudna valami megoldást arra hogy winamp alatt is működjön a play/stop/next/previous gomb, kérem ossza meg velem! Köszönöm!
A kártyaolvasohoz ami drivert linkeltél nekem, ugyanazt tettem én is fel, és rá kellett jönnöm hogy pont azt az egy kártyát nem hajlando csak olvasni, amelyiket én szerettem volna használni (egy adapter SD, mert a telefonomban miniSD van, és azon keresztül csatlakoztatom a PC-hez, de valamiért nem látja, szerencsére a hozzádugott külső kártyaolvasó elbánik vele, csak hamáregyszer van beépítettje... na mind1, lényeg hogy nem a kártyaolvasóval van a gond) -
Grillo
őstag
Köszi a progikat, majd megnézem őket.
Egy olyan probléma merült fel most, hogy nem tudom összelőni wifivel a notebookot. Látja a hálózatokat, de nem bir felcsatlakozni. Felraktam a legújabb drivert.
A kártya egy 1350es miniPCIos Dell Wireless kártya.
Kösz -
SzaboZE
addikt
Egyrészt nem delles P/N-je és a delltől se tudsz ilyet rendelni, mert egyszerűen nincs a rendelhető cuccok közt. Ezért ha bedöglik, akkor a dellnél hiába is sír a tulajdonos
Ez ugyanolyan mint ahogy autóba is rakhatsz sachs teleszkópot meg gyárit is. Az utángyártott még akár jobb is lehet, mint a gyári.
SzaboZE
Új hozzászólás Aktív témák
- i5 7gen HP 250 G6 laptop dedikált GPU-val!
- Dell Latitude 3180 11,6" laptop
- i5 7gen Lenovo ThinkPad 13 gen2 laptop
- HP EliteBook 830 G7 Üzleti laptop / i5-10210U / 16GB DDR4 / 256GB NVMe / 13,3 FHD / HUN bill
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dell Latutide E7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
Elég furi véleményed van arról, hogy mi a baromság, direkt magyar lett a link, nehogy összezavarjon.
)...az talán esélyesebb.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)