- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eryck
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Dell XPS M1210-01-es notit, ami valamilyen furfangos módon nem minden esetben akar elindulni. A gép elindul rendesen, a bios nem jelez hibát. A windows (XP Pro SP2) bootoláskor egészen odaáig eljut, amikor a bootlogo képernyőről átváltana az 1280*800-as alapfelbontásra és itt kiakad, csak a power-off-ra reagál.
Először frissítettem a dell legújabb drivereivel, majd miután ez sem segített, felraktam az eszközgyártók weboldalairól összevadászott referenciameghajtókat. Így se lett jó. Lefuttattam a Dell teszt CD-jét hardverhiba elviekben nincs, ha elindul a win akkor működik minden rendesen, tehát más hibajelenség nincs.
Biost is frissítettem már, de a hiba maradt.
Van valakinek tippje esetleg mit próbáljak még meg a szerviz előtt?
Eryck -
kokkolino
csendes tag
Az nem lenne rossz! Írtam, hogy elég sokat kell adatokat mozgatni több gép között. Ahhoz meg ugye nem gondolod komolyan, hogy elég az 54 amiből 20 a gyakorlati sebesség. Az ''n'' szériás cuccaim meg símán dobják a 100-at a gyakorlatban. Vagyis egy 10/100 hálókari sebességét.
-
zdanee
őstag
A BIOS a legujabb, es akkor is ugyanez a hiba, ha kikapcsolom a multi-core supportot. Letezik, hogy a Home XP fogja vissza a rendszert? De a TM-et akkor miert nem? Es miert fogna vissza egy otthoni, jatszasra kitalalt rendszer, ha megolyan szutyok is?
-
zdanee
őstag
Sziasztok!
Vettem nemreg egy DELL Inspiron 6400at, X1400as vidkarival. A napokban eszembe jutott, hogy egy ilyen gepen mar jatszani is lehet, ugyhogy gyorsan felpakoltam ra egy HL2-t, es elinditottam. A jatek betoltott, eger megfog, az Antialiasingon kivul minden maximumon, szepen, szaggatasmentesen megy a kep. Billentyuzeten megyomom az elore iranyt, el is indulok elore, de nem am addig, ameddig a gombot nyomom, hanem egeszen a falig, es jo 5 mpig meg sem birok mozdulni. Egyszoval lagzik a gep, mint ha doomozni akarnek egy 386oson, de csak a billenyuzet hasznalatakor. Viszavettem a felbontast egeszen 640x480 es minden low-ig, de nem segitett, sot a SW rendereles sem, tehat nem a vidkarival volt a gond. USBs billentyuzeten ugyanez. Frissitettem az ATI drvert, majd az osszes tobbit is, de nem javult a dolog. Probakeppen megneztem a CS 1.6-ot is es ugyanezt csinalja. A TM Nations kivetelevel minden jatek (ami azert fura, mert a TM NVidias lenne...) lagzik. Segitsetek legyszi! Valaki belefutott mar ilyen problemaba? Az oprendszerem a DELLes XP Home SP2, gondolom 32 bites, de elmeletileg ettol meg nem kene ilyen hibaknak jelentkezni. A DELL supportoldala alapjan leszedtem a QS-t, de nem valtozott semmi. Megprobalkoztam az ottani forumon is, de valami agyas birt csak ilyet valaszolni, hogy az ATIX1400 gyenge a jatekokhoz (nyilvan, a CS1.6-hoz X1800 kene, nem?).
Elore is koszi az otleteket! -
amol
addikt
Srácok, beszéltem a HRP Delles munkatársával garancia ügyében és tájékoztatott, hogy a 3 év Inspironokra is TELJESKÖRŰ.
-
brasil
senior tag
hej
bár tudom h nem piac topic de sajnos szort az idő nem akarom h tönkeremenjen az akksim...mert ugye van egy 9400ba való 6 cellás akksim itt a polcon. új állapotban, 2-3szor töltöttem eddig, de mivel már nincs gépem így a cucc csak pihen és azt nem nagyon szeresse! asszem 20 körül adják újan 10ért vihetitek, de minél előbb ha lehet!köszi
-
richies
senior tag
3dmark 05 : 5999 pont
-
richies
senior tag
moddolast pls priviben, thnx
-
karesz501
senior tag
válasz
kokkolino #3084 üzenetére
Az ötlet ugye nem az enyém, én már moddolva szereztem be a gépet, csak utána ''ástam'' bele maga a témába és kihoztam a legtöbbet/optimálisat a kártyámból
Egyébként tényleg fantasztikus így a noti teljesítménye, minden elismerésem a DELL mérnökeinek, bár szerintem erre nem gondoltak -
-
karesz501
senior tag
válasz
kokkolino #3081 üzenetére
A 802.11 n wifi -hez sajna nem konyítok, szóval várd ki hátha egy kedves kolléga segít, vagy keresd fel a hozzá tartozó topikot, biztosan tudnak segíteni!
A 7200-vel meg pontosan az a bajom amit írsz. Hogy sivít és melegszik. És most netezés közben csendes a gép, szóval én várok a PMR-es vinyókra, szerintem megéri.
Szerk.: de szoktam moddolni, de ez egyelőre kimerült a 7900GSX-ben
[Szerkesztve] -
kokkolino
csendes tag
válasz
karesz501 #3079 üzenetére
Igen én is ezt a 120/5400 használom most. Ahogy megírtam utánna megtaláltam én is a Hitachi 100-ast. Ahogy ismerem magam addig nem nyugszom, míg nem hallom itt visítani a kezem alatt!
A 802.11 n wifi kártyáról akkor nem tudsz semmit? Vagy bárki más? Vagy csak én lennék aki vezeték nélkül mozgatja az adatokat időnként?
Még valami: notikat nem szoktam moddolni? Jól nézne ki a fehér keret miatt mondjuk egy fehér billentyű! -
karesz501
senior tag
válasz
kokkolino #3075 üzenetére
Konkrétan nem tudom... Jelenleg egy 120Gb-os 5400-as SATA Hitachim van +egy mobil rack-es 40Gb-os Toshibám. De ez úgy tűnik kevés...
Hezitáltam egy 100Gb-os 7200-as Hitachin amit beletennének a laptopba, aztán a mostani 120-as is menne egy rack-be, de a 7200-asok azért eléggé melegszenek, viszont nagyon gyorsak...
Azonban nemsokára hazánkban is kaphatóak lesznek a PMR technológiát használó winchesterek, én speciel a Seagate Momentus 5400.3 -át néztem ki magamnak. Gyorsabbak és nagyobb a maximális tárkapacitásuk mint a jelenlegieknek. Csak hát erre még várni kell, gondolom a DELL is felveszi majd itthon a Hitachi termékeit a kínálatába, de ez sajnos nem tudom még mennyi idő...
Szóval egyenlőre passz. Ha nem létkérdés, akkor én várnék még a helyedben. Egyébként keresd meg Szajoho-t itt a Ph-n, ő tud szerezni neked 100-as 7200-es Hitachit. -
amol
addikt
Srácok, van az Inspironokban beépített mikrofon?
-
kokkolino
csendes tag
Te karesz501 Te belesímúltán a 9400 dolgaiba úgy látom. Úgyhogy kikérném a tanácsodat, hogy merre akarsz elindulni konkrétan hdd ügyében. Nézegettem a 7200 rpm vincsiket, de akiktől én szoktam vásárolni ott csak Hitachiban van. Amivel semmi bajom, viszont csak 60 vagy 80 GB van.
A másik meg általános kérdés lenne, hogy tud-e esetleg valaki 802.11 n mini pci létezéséről. Elvileg az Intel nekifogott a DELL-nek egy ilyen kártyába, de azóta sem tudok róla semmit. Én egy ideje berendezkedtem az ''n'' ''szabványra'', és nagyon hiányzik így, hogy nincs PCMCIA.
Köszi! -
atikj
csendes tag
tudna nekem valaki mondani egy 9400as,x1400as nak a 3dmarkt eredményét?ja és vélemények erröl a gépröl?
-
richies
senior tag
nah mar 3x kek halal, ha installaltam, vagy unrar hevesen nagy file-t, sztem tuti hdd..
chateltem a supporttal, s nagyon rendesek voltak..
le kell futtatnom a testet a cd-rol, s majd hetfon hivnak...
cool
ezt a ''kis'' hibat leszamitva nagyon teccik minden,s nagyon gyors.. -
amol
addikt
Sziasztok!
Milyen gyakoriak a Dellnél a pixelhibák?
Köszi! -
S.Feri
őstag
A Dell inspiron 9400 ba jó egy audigy 2 zs pcmcia hangkari vagy sem? Ez itt a fő kérdés.
-
L_ajos
őstag
Aszem szétkell néznem hogy mire is lehetne cserélni ezt a kalap sz@rt
Valaki esetleg megbízható, mindenevő tipust tudna mondani?
[Szerkesztve] -
meke
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni nekem, ezzel a típussal szemezek, de vajmi keveset mondanak nekem az adatok, csak a hirdető dicséri, valóban ez iyen jó széria volt?
Dell Latitude D810, Intel SONOMA DOTHAN Centrino 1.86 GHz (2 MB Cache), 100 GB HDD (7200rpm), 1 GB DDR2 RAM 533MHz, 15.4'' WUXGA TFT, ATI Radeon X600 128 MB
220ezerért adják, megéri? Mikori kiadású ez a típus? Vagy tegyek hozzá és vegyek valami ujjat?
max 300 szánok rá, és mindenképpen DELL-t szeretnék.
köszönöm a segítséget. -
Badb0y
addikt
Sony q58a dual layeres író van a 9400-amba, de nem olvassa a ram lemezeket. Nem létezik vmi bios hozzá ami rábírja
-
L_ajos
őstag
No most igencsak mérges lettem. Az egy dolog hogy dvd pörkölők nem szeretnek lemezeket de egy Philips DL-es író (alisa 9400) egy Philips + DL-es lemezt fél óra alatt ismer fel és még megirni sem hajlandó az már gáz! Főleg ha a Nine Inch Nails 2006-os frissenkiadott koncert dvd-jéről van szó!
-
karesz501
senior tag
Ha megoldható akkor a szervízt kellene megkérdezned, de szerintem az Ati x1400-ast maximum Ati x1600, x1800 -ra tudnák cserélni. De szerintem nem megoldható sajnos... Add el, lepd meg magad egy másik notival, itt a Ph-n is találsz egyet-kettőt. Jobban jársz vele hidd el. Az x1400-asodat nemigen fogja tőled megvenni senki sem, maximum bagóért. Míg egyben a géppel legalább részben megfizetik. Szerintem.
-
Fermat
tag
Inspiron 9400am van.
Es mivel jovo honapban lesz a nevnapom meg akarom lepni magamat egy uj VGAval.
ATI X1400ast szeretnek 7900GSre vagy ami van
Hogy lehet garis utan ezt megoldani milyen aron. Olvastam hogy szoktak erre kullogni szakerto kollegak akik ebben nekem tudnanak segiteni.
Privat vagy emailre nyugodtan lehet írni.
Valaszokat elore is koszonom.
Szép delutant -
karesz501
senior tag
Nekem WXGA -m van, ami 1440*900. Ott mindent visz a moddolt go7900GS. Teljesítményét tekintve kb. egy alap asztali 7900GTX szinten van, ami szerintem sok mindent elárul. El fog bírni még egy jó darabig mindent. Bár most per pillanat a winchester az ami visszafogja az összteljesítményt játékok alatt... Majd az új generációs PMR-ek, talán
-
karesz501
senior tag
www.hrp.hu, a szervíz: + 36 (1) 452-4670
A go7900GS-t nem fogja vissza a T5600-as proci sem. Ha van rá pénzed akkor a T7200, de nem lesz látványos különbség a két proci között. Meg merem kockáztatni, hogy játékok alatt észre sem veszed a különbséget...
BIOS mod leírásomat küldöm priviben -
atikj
csendes tag
hello mindenkinek!seggitsetek létszives.jellenleg dell d610-em van.szeretnék váltani.
A dell-re esküszöm.tehát ebben néztem szét a 6000-re vagy leginkább a 9400as tetszik.kéz allat találtam ithon egyet!
[Képernyő 17 wuxga
Processzor Core Duo T2500
Órajel 2000 MHz
Merevlemez 80 Gb
Memória 512 Mb DDR2
Optikai meghajtó DVD/CDRW
Grafikai vezérlő Ati Radeon X1400 (256mb) ]
használt még 1 áv garanciával
megéri szerintetek ez a gép,ja és menyit érne ez a gép szerintettek?
hogyan tudnám letesztelni eszt?
NAGYON KÖSZÖNÖM!!!!! -
Badb0y
addikt
válasz
karesz501 #3012 üzenetére
Főleg ha gamelni is akar, akkor végképp nem!
Szerk:
Aerikai garis gépet hogy lehet honosítani? Mármint a gariját? És magát az xp mediacenter editiont ki lehet magyarosítani? Mármint nem a magyar language packel? Hanem bemenni HRP és ott?
Egyébként egy 2 giga rammal szerelt gépen t-5600 v t-7200-as procival élvezhető ? 7900gs is
Egy pontos gtx modot vki leírhatna...
[Szerkesztve] -
karesz501
senior tag
Az a gép újonnan olyan 350k körül lehet. Szerintem olyan 250-270k körül érhet (állapottól függően), itt van egy használt jó példány, ehhez mérten: [link]
Azt pedig itt kérdezd meg, vagy inkább keresd meg mert már volt róla szó (kereső, jobb felső sarok) [link] hogy hogyan tesztelj egy használt notit. -
karesz501
senior tag
válasz
richies #3019 üzenetére
Passz. Nem találkoztam még ilyennel... Én ennek ellenére nem feltétlenül HW-re gyanakodnék, az előjönne máshol is. Szerintem.
De mondom, ha reprodukálható akkor mutasd meg a szervízeseknek, nagyon rendes kis csapat (HRP), még emailben is válaszolnak ha kérdezel bármit (személyesen szerencsére még nem kellett...) -
atikj
csendes tag
hello mindenkinek!seggitsetek létszives.jellenleg dell d610-em van.szeretnék váltani.
A dell-re esküszöm.tehát ebben néztem szét a 6000-re vagy leginkább a 9400as tetszik.kéz allat találtam ithon egyet!
[Képernyő 17 wuxga
Processzor Core Duo T2500
Órajel 2000 MHz
Merevlemez 80 Gb
Memória 512 Mb DDR2
Optikai meghajtó DVD/CDRW
Grafikai vezérlő Ati Radeon X1400 (256mb) ]
használt még 1 áv garanciával
megéri szerintetek ez a gép,ja és menyit érne ez a gép szerintettek?
hogyan tudnám letesztelni eszt?
NAGYON KÖSZÖNÖM!!!!! -
richies
senior tag
kek halal, s ..blabla bla..
ha uj hw van telepitva, akkor sw/t lessem mg, meg cache-t kapcsoljam ki.. vga drivert frissitsem, ilyenek
zsir uj win sp2 pro... s elvileg gyari ram..
de akkor jott elo mar masodjara si, amikor maolam, tomoritettem kifele...
szal lehet hdd nel van a baj :S -
richies
senior tag
1 honapos volt ,de unused..
gari van ra meg jovo januarig...
csupa ideg vok :S
mindeig kifogom :S
nah megyek nyomok rajta gamet... -
karesz501
senior tag
válasz
richies #3015 üzenetére
Mit írt ki a kékhalál? Használtan vagy újonnan vetted (gondolom újonnan...)?
Én még nem jártam így vele, bár egyszer volt egy ''NMI Parity Check Error'' kékhalálom. Memtestek nem találtak semmit, valszeg az XP okozta.
Szerk.: Próbáld újra ugyanazt a file-t tömöríteni, ha sikerül reprodukálnod a hibát akkor irány az eladó, kapsz egy másikat
[Szerkesztve] -
richies
senior tag
2 ora nyustoles utan kekhalal...
faja, szokasos szerencsem a gepekkel..
memoria gondra tippelek
3-4. indiitasra indult el.. biosba se lepett be...
vki jart mar igy ?
amugy epp rarral csomagoltam ki egy nagy file-t...
shit -
richies
senior tag
nah mrgjott a kicsike..
nyami
kicsit a kijelzijevel kell meg potsolnom, hogy ne legyen ''kristalycukros'' effektes :S
vki tud vmi jo bealitast ra?
majd 3dben tesztelem kesobb..
venti meg sm mukkan winfos alatt -
karesz501
senior tag
válasz
sszever #3011 üzenetére
Ez mind igaz, pontosan ezért nem Vista-zom még
Ízlések és pofonok. Szerintem egy átlag felhasználónak még egy jó ideig nem is lesz rá szüksége.
És majd ősszel, mikor egy csomagban felmegy az összes hibajavítás és driver, na majd akkor talán új oprendszert rakok. Mindazonáltal most notit venni, már lehet, hogy szerintem is csak Vista licenszel érdemes. Vagy ugye OS nélkül -
sszever
őstag
válasz
karesz501 #3010 üzenetére
Ez a pár nap ténylegesen csak pár nap...
De ha ezt nem tudja kivárni, vegyen gépet XP-vel, majd vegyen Vistát, és dobja ki pénzét az ablakon feleslegesen.
SP1-től mit vársz? SP1 kijön ősszel, kódfrissítést fog tartalmazni, meg pár kisebb hibát, összegyűjtrve egy csomagban, amik időközben az updaten keresztül mind mind lejönnek...
64 bitre meg várj még, 1-2 évet, vagy többet is. -
karesz501
senior tag
válasz
richies #3009 üzenetére
Nincs mi kiderüljön: NAGYON
De pár nap és Te is az leszel. És okkal, hidd el
sszever: pont ezt a ''pár napot'' kell kivárni szerintem. Nekem tökéletesen elég egy a lehetőségeihez képest stabil XP, ami alatt működik mindenem. Majd az SP1 után Vista-zomMondjuk ha megérkeznek a direkt 64-bitre, több processzormagra optimalizált programok, akkor lesz az igazi. Szerintem.
[Szerkesztve] -
-
sszever
őstag
M90-ben van mélynyomó, ezt nem ismerem.
Ultimate: igazából vállalati, tartományos környezetben kell csak.
Olyan szolgáltatások vannak benne, amit Home userként nem fogsz használni, ezért kár kidobni több pénzt.
Verziók: [link] és [link]
Home premium maximálisan elég a célokra, csak az nem magyarítható hivatalosan, upgrade-en keresztül...
Bizonyára olcsóbb is lehet a bill., én nem nagyon kutattam, mert annyira nem izgatott 2-3.000 Ft különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mozgásban a PIONER című orosz MMOFPS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Posta, csomagküldés
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- MSI CYBORG 15 A13V
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest