- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaboZE
addikt
válasz
Coyote2000 #798 üzenetére
Ez elég érdekes, a delles telepítésben ez nem így szokott lenni. Be van állítva ugyan a dell oldal startlapként, de módosítható....
SzaboZE -
Coyote2000
őstag
Sziasztok!
Most szereztem be egy Dell Inspiron 6400-ast, előre telepített XP Home-mal. Nagyon idegesítő, hogy az IE kezdőlapja mindig a Dell honlapja, mást el sem tudok menteni! (Amint megnyomom az OK vagy Alkalmaz gombokat, visszaáll a Dell linkje)
Esetleg valaki tudja, hogy mi a megoldás? Másik böngészőt kellene telepítenem? -
Charlieee
csendes tag
Sziasztok,
A segítségetek kértném, melyik gépet ajánlanátok mindennapi hordozásra (busz/vonat)?
A fent olvasottak alapján én a Latitudra gondoltam.
Dell Latitude D510
Dell Inspiron 6400 -
PLacc
senior tag
válasz
Balázs_a_laz #794 üzenetére
Itt láttam talán a legolcsóbban: [link]
-
Balázs_a_laz
aktív tag
Sziasztok!
Arra lennék kiváncsi, hogy mennyibe kerül egy Dell Latitude D620-as laptop,ujjan.
Köszönöm -
geza45
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek!
Dell D610-hez szeretnék egy DISPLAY DRIVERT installálni, de a DELL honlapján a driverek letöltése alatt van vagy 20 féle DISPLAY DRIVER. Nem tudom melyiket töltsem le, mert nem tudom megállapítani a Notebookom display tipusát!!! A hardver teszt programok egyike sem tudja megállapítani a típust!!
Hogyan döntsem el melyik driver a jó a sok közül? -
aluser
tag
Dell Lat. D820-on lehet-e softeresen vagy hardveresen ki/be kapcsolni a bloutooth-t, a Wireless-t, az oprendszer (WinXP) újraindítása és BIOS buherálás nélkül?
Van, hogy az UTP-s hálózatikártyát, van, hogy a wireless-t, van, hogy a bluetooth-t (GPRS telefonnal) használom internet elérésére, és felesleges hogy mindegyik (Wireless/Bluetooth) mindig menjen, mert csak az akksi-t fogyasztja, viszont macerás mindig a BIOS-ban turkálni. -
KergeK@csa
tag
Sziasztok!
Kinéztem édesapámnak egy Dell Latitude D510-et.
http://www.notebook.hu/notebook/dell/latitude_d510_17
Word, Excel, néha kis Autocad, net-email, ilyesmikre kéne.
Vélemény róla, esetleg tapasztalat? -
tpoor
csendes tag
válasz
davenport #780 üzenetére
Nyugi, nálam sem jobb a helyzet. Az akksi ugy lötyög benne, mint egy zongorabillentyű, pedig meg probálom minél kevesebbet hurcolászni. Habár, testedzésnek nem rossz... Mindemellett ugy recseg, ropog, mint egy igazi kínai piacos kazettásmagnó. Még akkor is, ha két kézzel emeled fel. Igaz, az egykezeshez igen csak össze kell szedni magad. Sajna, a feleségemnek tetszik, igy egyelőre marad.
-
válasz
robert_nr1 #776 üzenetére
Szia!
Szerintem a telepítő CD-n rajta kell lennie, azaz valamelyiken, mert nekem is adtak vagy 6 darabot. -
válasz
Hydra SR #772 üzenetére
Ez remekül hangzik, mert a Dell biztosításom beázásra érvényes, míg tűzesetre nem, szóval ha folyadék kerül bele akkor van esélyem hogy még a biztosítást is bukom,
ja egy ötlet kellene, márha van, szóval már túlvagyok az ugráló DVD lejátszón, a nem működő SD kártyaolvasón, és az állandóan kikapcsolódó WiFI lámpán, most sikerült szó szerint bug-ot kapnom, merthogy valahogy bekerült egy kicsi bogárka a TFT mögé, és elmondhatom hogy mozgó pixelhibám van, igaz ma még nem jött elő, ha szerencsém van akkor kinyúlt szegényke, de mégis, milyen összeszerelés ez?????
Arról nem is beszélve hogy a kijelzőm bal alsó sarkán az illesztésnél kilóg egy kis darab papír.
Holnap telefon kedvenc indiai ügyfélszolgálatomnak, küldjék a szerelőt mert ez most már nem vicces. -
SzaboZE
addikt
válasz
robert_nr1 #776 üzenetére
A C sorozatnál egy ''i'' gomb volt, ott volt hozzá külön sw (fel kell telepíteni windows alá), gyanítom ugyanez a helyzet.
SzaboZE -
robert_nr1
csendes tag
Mi a véleményetek a Dell Inspiron 6400-as notiról?
Ezen a notin van egy media direct gomb. A kérdésem a következő lenne ezzel a gombbal kapcsolatban. Ha leformázom a hdd-t akkor, hogy lehet visszaállítani ezt a media direct gomb által használt szoftvert. Ez a szoftver hol található a gépben, vagy nem is a hdd-n van? Azt tudom, hogy van a hdd-n egy rejtett partíció amin a visszaállításhoz tárolja a rendszert. -
Hydra SR
addikt
A kigyulladt akksiról saját vélemény: ha lítium érintkezik vízzel, az elég heves reakciót vált ki. Márpedig a mostani akksikban van lítium. Lehet, hogy valaki kiborított egy pohár ásványvizet és belefolyt az akksiba. (vegyészek cáfolhatnak, ha tudnak, én villamosmérnök vagyok
)
-
OddMan
őstag
Dell Latitude C840 típusú notebook hideg-katód fénycsöves háttérvilágítása (valószínűleg) elromlott. A bekapcsolás után pár másodpercig vibrál a kép (fényerő ugrabugrál), majd teljesen kikapcsol.
Sajnos a komplett kijelző csere nem lehetséges, mert a Dell rettentően drágán tudna csak szerezni egy újat.
Tudtok olyan notebook bontóról, ahol esetleg olcsóbban vehetnék egy komplett képernyőt a Dell C840-es notimhoz?A képernyőt könnyedén le lehet szerelni, most is éppen képernyő nélkül használom a notit külső monitorral. Minek rá, úgy is sz@r.
[Szerkesztve] -
listván
tag
Már nem garanciális Dell notebookokhoz tudok nagyon jó áron ''garanciális'' cserére alkatrészeket! Ha valakit érdekel, szóljon, vagy dobjon privit!
-
AMD Power
titán
Kigyulladt laptop miatt vizsgálódik a Dell
[link] -
nemtommi
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki egy leélt akksit Inspiron 2200/ Latitude 110L-hez? -
_dost_
csendes tag
Üdv mindenki!!
Készülök venni egy d620-ast a delldepo-ban. Milyen tapasztalataitok vannak roluk, marmint a deporol? Soha nem vasaroltam meg webaruhazban, es kicsit zuzo az osszeg, nem akarnek rafazni, ezert erdekelne.
A futar hoz minden szamlat, garjegyet? Nem volt meg senkinek sem gondja ilyen geppel?
Koszi -
SzaboZE
addikt
válasz
Krisz.19 #759 üzenetére
Kigyulladásról nem tudok, a leírás alapján előfordulhat de konkrét példa nem volt rá. Ettől még lehet, hogy letagadhattak pár esetet
És lehet a sanyo, sony vagy panasonic akkuk gyártóit szídni, a dell nem gyárt akkut.
Hogy konkrétan az érintett sorozat melyik cég terméke, azt nem tudom.
SzaboZE -
SzaboZE
addikt
Érdekes hír, a lényeg itt van: ''We don't have any further details of the model of the computer in question'' Innentől mindenki azt mond amit akar
A körülmények se tisztázottak. Szóval, ha ezt egy tűzoltósági jegyzőkönyv alapján szakértő igazolja, hogy pl kigyulladt a hdd stb, akkor minden rendben. De pont ott pont akkor mikor robbant, sikerült fotózni és pont senki nem volt a közelében és pont bal oldalt ég, mikor pl a legvalószínűbb éghető dolog (akku) jobb oldalt van, ez így egy kacsa
SzaboZE -
PLacc
senior tag
Hátha valakit érdekel...
Eladó Dell D610: [link] -
Krisz.19
csendes tag
14.1'' XGA TFT
Mobile Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB533
chipkészlet
Intel 915PM
memoria 512MB DDR2-533
60GB 5400rpm 8MB CACHE Toshiba
A gép nem tartalmaz belső floppyt, de opcióként vásárolható!
USB vásárolható
optikai meghajtó
cd -író dvd olovasó
grafikus vezérlő i Grafikus vezérlő magyarázat
Intel 915 128 Mb
operációs rendszer i Operációs rendszer magyarázat
Windows® XP PRO Magyar
audio i Audio magyarázat
AC'97 16 bit sztereo
üzemidő i Akkumulátor magyarázat
4000 mAh (Lithium-ion)
kiterjedés i Kiterjedés magyarázat
312 x 262 x 34 mm
súly i Súly magyarázat
2.2 kg -
Renwick
őstag
Dell-reklám: [link]
üdv
R. -
Krisz.19
csendes tag
válasz
cyberjohn_ #4 üzenetére
helló Mindenki!
csatlakoznék hozzátok egy Dell Latitude D610 tulajaként -
nemtommi
senior tag
-
nemtommi
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám a Latitude C400-ason, mivel energiagazdálkodási lehetőségeknél Riasztásoknál nem tudom a Kritikus töltöttségű telep riasztást 6% alá állítani
Inspiron 2200-asomon ugyanezt 3%-ra tudtam beállítani.
Célom az 1% beállítása lenne....
Előre is kösz az ötleteket -
Leda
csendes tag
Tudod, végigtelefonáltam az összes dell.hu-n levő telefonszámot. A Humansoft egyéni felhasználónak nem ad el gépet (ha az esedékes ügyfélszolgálatos tévedett, bocs).
Úgy tűnik, nekem nem DELL NBD garanciám van, mivel a Dunaelektronikánál, ha van alkatrészük azonnal megcsinálják, ám ha nincs, tényleg meg kell várnom, amíg ideér. (Most azt remélem, hogy nem lesz rá szükség, de igazad van, előfordulhat.) Nem vagyok azonban szomorú a kiskunröcsögei kanyar miatt, mert Budáról Pestre át tudok menni egy notebookkal, ha szükséges. -
Atlantis
veterán
válasz
Zzz..oltan!! #745 üzenetére
Ez az ár szerintem jó lesz, bár nem túl fizetőképes a magyar kereslet, így szerintem a nem hazai gari, bill. ekkora összegnél erősen elgondolkodtatja majd az érdeklődőket. Pláne, hogy nem is egy spáci gépről van szó, csak egy sima, játékra se jó Inspiron. (mondjuk ha Precision M-eket hozna be valaki jó áron, annak szerintem lenne kereslete, legalább nem csak IBM T4xp-ket lehetne venni. M65-ösök szerintem király gépek.).
Máshol hirdetni, mint nálunk? Nem érdemes. -
Zzz..oltan!!
csendes tag
Koszi az ertekes hozzaszolasokat! Azt hiszem, sikerult bearazni a gepet a segitsegetekkel. Legtobbet az alabbi magyarorszagi arajanlat segitett (idezet #734-bol):
Inspiron 6400 sorozat
• 15.4'' WXGA (1280x800pixel) TFT LCD • intel GMA950 - maximum 224MB video
• Intel Core-Duo T2300 1.67GHz • 512MB DDR2 • 60GB HDD • DVD+/-RW DL opt.meghajtó
• Wifi (802.11a/b/g) • Microsoft WindowsXP Home Edition HUN
• akciós nettó ár: 199.900, - akciós bruttó ár: 239.880,--
Itt as USA-beli Dell website-on az en notebook-omban levo extrak a kovetkezoert vehetok meg a fenti konfiguraciora:
TrueLife kepernyo: + $23, 1GB memoria (512 helyett) + $80, Media Center OS (home helyett) + $29, 100 GB HD (60 helyett) + $60, Bluetooth + $27
Minden osszeadva: $ 279 (~60.000 forint)
A Notebook-ot 240e ft-ert fogom aruba bocsajtani, azaz ha valaki megbaratkozik az ameriai keyboard, garancia, OS gondolataval, akkor mindezeket az extrakat ingyen kapja. (Ez a notebook amugy uj. Meg fel sem boot-oltam, hogy a Delltol szokasos ''Welcome'' nyitouzenet se vesszen karba...)
Jovo heten kezdem a hirdetest itt a Proharveren valamint az aproneten. (Van valami mas otletetek, hol erdemes ezeken a helyeken kivul hirdetni??)
Koszi megegyszer a segitsegeteket!!! -
szabi1
csendes tag
válasz
Zzz..oltan!! #730 üzenetére
Szerintem 210-220-at ér, de lehet hogy igy sem találsz rá vevőt. Én Bruttó 260-ért vettem az ennyimet amiben 512 Mb Ram illetve csak 60 Gb winyó volt, de viszont X1300-as videokártya, magyar billentyű, magyar XP, számla, garancia 1év . Egyébként pont a tiednek megfelelő notit vettem 195-ért csak kiderült hogy lopott és tök zürős ügy lett belőle....
Én nem vennék mégegyszer használt notit inkább kidobom az áfát az ablakon, de legalább nyugodtan alszom. -
Jank
tag
válasz
Inspiron 6400
sorozat
• Intel Core-Duo T2300 1.67GHz • 256MB DDR2 • 40GB HDD • DVD/CD-RW opt.meghajtó
notebook PC
• 1év DELL garancia
• akciós nettó ár: 185.000,-
akciós bruttó ár: 222.000,--
Inspiron 6400
sorozat
• Intel Core-Duo T2300 1.67GHz • 512MB DDR2 • 60GB HDD • DVD+/-RW DL opt.meghajtó
notebook PC
• 1év DELL garancia
• akciós nettó ár: 199.900,-
akciós bruttó ár: 239.880,--
kissé gyengébb konfigok de jelenlegi áfás árakat tartalmaznak... -
SzaboZE
addikt
Az egy dolog. De pl helyszínen érvényes-e és egy munkanap alatt javítják-e? A DELL NBD garancia erről szól. Ha nem ilyened van, akkor járhatsz úgy, hogy hiba esetén 1-2 hét is lehet a javítás. (nem feltétlenül jársz így, de előfordulhat!).
A HUMANsoft garanciája pont erről szól, hogy a szervízes kiballag akár kiskunröcsögére és ott helyben megjavítja a gépet. Ezért vagyok kiváncsi, hogy pl a Dunaelektronikánál ez hogy van.
SzaboZE -
SzaboZE
addikt
válasz
Az értékmeghatározásban nem tudok segíteni, mivel elég új tipusról van szó. A kereslet is eléggé fogja befolyásolni az árat. A kinti árakból szerintem indulhatsz, mert itt drágábban futnak a gépek (tehát magas árat így elvileg nem fogsz írni). A garancia a világon bárhol érvényesíthető, azonban itthon - magyar DELL szervíz híján - csak disztributor szervizekben érvényesítheted. Ez azt jelenti, hogy az alkatrészeket ingyenesen cserélik, viszont a munkadíjat fizetni kell (korábban írtam róla, nézz vissza).
SzaboZE -
PLacc
senior tag
válasz
Hello Világ!
Úgy tudom, hogy az US gar itthon is érvényes (worldwide), de ez csak alkatrészekre vonatkozik, munkadíjra nem (az átalánydíjra megy).
Szerintem a gép olyan 220-250k-t érhet...Az az igazság, hogy Inspironok ritkán vannak itthon, akkor is csak E1705 (17''-os), ami egy ''gaming machine'' a 7800-as VGA miatt (persze az olyan 350-400k-t ér)...
Szóval ez max. olyan 250-et érhet szerintem... -
Zzz..oltan!!
csendes tag
HAHO MAGYAROK!
Egy vadiuj Dell laptopot viszek haza az USA-bol ertekesitesre. Ugy egy het mulva fogom meghirdetni a forum aprohirdetesi piacan, es ket het mulva erkezek haza vele. El akarom azt a csapdat kerulni, hogy tul magas (vagy tul alacsony...) arat kerjek. Mindossze egy honapig leszek otthol, az alatt nyelbe akarom utni az uzletet. Viszont nem ismerem a hazai arakat (kilenc eve mar kinn elek.)
Szoval arra lennek kivancsi, hogy szerintetek mennyiert kezdjem el arulni?
Az alapadatok:
Dell Inspiron 6400/ E1505 Dual Core
Intel® Core™ Duo processor T2300E (2MB Cache/1.66GHz/667MH)
Genuine Windows® XP Media Center Edition 2005
15.4 inch Wide Screen XGA Display with TrueLife
1GB Shared Dual Channel DDR2 SDRAM at 533MHz, 2 Dimm
Intel® Graphics Media Accelerator 950 (azaz ez nem egy hardcore gaming machine...)
Integrated High Definition Audio, for XPS M1710
Windows® XP Media Center Edition 2005 with Reinstallation CD
Integrated 10/100 Network Card and Modem
100GB 5400rpm SATA Hard Drive
Integrated 10/100 Network Card and Modem
8X CD/DVD Burner (DVD+/-RW) with double-layer DVD+R write capability
Intel® PRO 3945 and Dell 350 Bluetooth Internal Wireless Cards
53 WHr 6-cell Lithium Ion Primary Battery
A gepet egy hete vettem, van rajta 1Yr USA Warranty, ami nemtom hogy Magyarhonban er-e valamit.
Kivancsian varom a velemenyeiteket!
[Szerkesztve] -
Krinya
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Még rágódom egyet rajta -
Leda
csendes tag
Sziasztok!
Hosszas tanakodás után tegnap vettem egy 610-es. Mivel van egy kétéves ACERünk, amiben eddig kétszer volt winchester és kétszer alaplapcsere, úgy, hogy egyetlen szakszervízük van, amelyik egy hónapra lenyeli a gépet, anélkül, hogy cseregépet adna, vagy minimum elnézést kérne... Szóval az előzmények után disztribútortól (Dunaelektronika) vettem meg az enyémet, hogy legyen 3 év teljes garancia.
Szerintem tanulságosak a tapasztalataim, ezért - hátha valakit érdekel - megosztom veletek.
+ Az értékesítő (Kiss Tibor) kedves, és segítőkész volt. Három különböző árajánlatot is adott, amíg hezitáltam, hogy miből mennyi az annyi (GHz, GB, Ft stb.).
Aztán vártam egy hetet a gépre. Amikor megjött, elmentem érte, fél óra alatt kifizettem és átvettem.
- Nem adnak hozzá gépleírást, vagyis el kell higgyem nekik, hogy az van a dobozban, amit ígértek. Ami nekem azért izgalmas.
+ De, ismét kedvesen nyugtatgatnak, hogy elküldik az én gyári számomhoz tartozó leírást, és bármikor felhívhatom őket, ha gondom van. Én meg elhiszem, és várom hogy átjöjjön az a leírás.
A story itt tart, és mivel még nem üzemeltem be teljesen, így nem tudom, hogyan válik be a kicsike...
[Szerkesztve] -
SzaboZE
addikt
A klüső egység CDRW-t nem érdemes venni Delltől mert drága. CDRW-DVD is van kb ugyanolyan árban, ha már sokat akarsz elkölteni
A meglévő CD-d belsejét viszont ki lehet cserélni slim CDRW-re vagy DVD-re, ami olcsóbb, de az előlap elég hülyén fog kinézni. Ezek a lehetőségek vannak. USB2-es CDRW menne az USB porton, viszont nem tud csak kb 2x-4x sebességgel írni.
SzaboZE -
Krinya
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy Dell Latitude L400-as notebookom.
Ehhez ugye jár külső CD olvasó, Floppy meghajtó.
Mi a teendő, ha én CDRW-t szeretnék hozzá a külső egységbe?
Lehet a keretbe szerezni emberi áron CD írót?
Jó bele más milyen is, nem csak Dell?
Hol tudok ilyet szerezni?
Másik verzió:
Külső USB-s CDíró. Sajnos nálam halott ötlet, mert azok mind USB 2.0-ásak, a portom viszont 1.x-es.
PCMCIA -> USB 2.0 kütyü + USB CDíró már nagyon nem férne bele az anyagi keretembe, sajnos.
Köszönöm előre is a segítséget! -
Inspiron 6000-en elkezdett ugrálni a dvd film lejátszás közben.
Írott v. eredeti teljesen mindegy az utolsó félóra felé már teljesen nézhetetlen.
A DVD Sony, a DELL-ről szoftverfrissítés nem érhető el hozzá, máshonnan pedig nem merek frimware-t letölteni mert nem akarom elbukni a jótállást.
A Dell fórumban írták hogy az Ide csatornákkal kellene játszani, de megnéztem és az én gépemen az is rendben van.
Ötlet esetleg, melőtt hívom kedvenc indiai ügyfélszolgálatom? -
SzaboZE
addikt
Bluetooth beépítés pl D600 / Inspiron 600m esetében elég necces, ugyanis szanaszét kell szedni a gépet. Ezt elég nehéz már kimagyarázni, de memória/hdd/miniPCI csere megúszható garivesztés nélkül. Természetesen a gari csak a dell alkatrészekre érvényes, amit betettél arra nem. Ha utólag beépített alkatrész okoz hibát és gar szervízbe viszed, akkor számíts rá, hogy a munkadíjat és - ha egyéb alkatrész halálát is okozta - akkor annak árát rád hárítják. (ugyanis Te magad okoztad a hibát a saját alkatrészeddel).
SzaboZE -
reewer
aktív tag
cSa 2 kérdésem lenne
-tudtok-e róla hogy a dell gépek utójagos konfigurálása (pl: ram bővítés;bluetooth beépítés)
garanciavesztéssel jár-e? [valami olyat hallottm hogyha a szerviz végzi akkor nem :S ] átirják a konfigot vagy mi?
-Világgarais dell gépeknél van -e lehetőség garancia hoszabbításra ,ha igen akkor hogy működik a dolog
Előre is thx -
PLacc
senior tag
Hát SATA-s ilyenbe szinte biztos, hogy nem fogsz találni, mert akkor SATA optikai drive is lenne benne (mivel egy csatija van az ODD-nek meg a HDD-nek is). Szóval az még eléggé a jövő zenéje...
Valami átalakítóval talán megolható, de a Dell nem hiszem, hogy gyárt a Dx00 és Dx10-es sorozathoz.
-
hothead
csendes tag
ilyenre gondolnék csak ha lehet sata [link]
-
hothead
csendes tag
Valaki tudna abban segíteni, mennyiért vesztegetnek egy Dbay hdd beépítő keretet. És hogy ezek is modell függőek, vagy egy kaptafa. Ja és még mind a korábbi csatolós, vagy van sata-s is? (az én gépemben sata elsődleges hdd van)
[Szerkesztve] -
tpoor
csendes tag
Segitseg!
Miert lehet az, hogy a wifi egyre gyakrabban ugrik le a netröl, aztan egy perc mulva ujra megtalalja az adot, es kb 5 perc, mire ujra ra tud csatlakozni. Kb 3 meterre ülök az adotol, szoval ezzel nincs gond.
Please, help me!!! -
leindler
csendes tag
Sziasztok!
Kb. 2 hónapi lelkes fórumolvasás után vettem egy 120l-es notit, ami az én jelenlegi igényeimnek tökéletesen megfelel.( internet, kis iroda, kis prezentáció). Az egyetlen problémám a kijelzővel van, nevezetesen hogy szeretnék egy kicsit kontrasztosabb képet állítani a jelenleginél, de a fényerőn kívül szoftverből semmit nem lehet állítani, se kontraszt, se gamma. Ha valaki tudja a megoldást, megköszönöm. -
SzaboZE
addikt
Hát lehet, mivel a D széria és az L széria ugyanazon displaycsoportokból építkezik, tehát olyan egetverő különbségnek nem kellene lennie. Általában az inverterek különböznek. Sőt, azt is valószínüsítem, hogy a 120L wide-os display volt (újabb generáció)
, amit a D620-szal kellene összehasonlítgatni, ha már versenyszerűen akarunk eljárni
)
SzaboZE
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
dobozból kivevős volt mindkettő, meg most az L szériás cuccc is. nem játszottam sokat egyikkel sem, mérlegeltem 5 percig hogy jobban szeretem-e mint a leharcolt C840-et aztán az oem xp ment a zúzdába, a gépet meg telepgetés után átadtuk a lelkes munkavállalónak szíves használatra. fényerőt se állítgattam. meggyőződésem volt, hogy talán csökkenthető az anomália, de csak kikapcsolással szűnik meg teljesen. az L megnyerően szép kontrasztos volt, a fényerő is egyenletes. lehet, hogy csak el vagyok kapatva a C840 paneljával...
-
SzaboZE
addikt
A panel elég lutri, ugyanis nem egy gyártó paneljét építik be a gépbe. Kifoghatsz egy nagyon szép displayt meg egy átlagosat is! Ez mindenhol így megy, aki olcsón adja a displayt, attól veszik meg a gyártók. Amúgy meg tartós használat során is csökken a kontraszt sajnos. Ha valami első szériás D610-zel találkoztál, akár 2 éves is lehet a panel, az pedig még jó hogy kevesebb kontraszttal rendelkezik mint egy vadiúj 120L! Probáltál amúgy fényerőket is állítani?
SzaboZE -
PLacc
senior tag
Hát lehet, de ez tényleg elég szubjektív, és ez alapján nem érdemes messzebbmenő következtetéseket levonni az általános minőségre, szerintem...
Nézz meg egy IBM T40-41-42-t, amire mindet lehet mondani, csak azt nem, hogy szar a minősége, és mekkora tré az LCD mindegyikben! Semmi fényerő, semmi kontraszt, semmi látószög...
A Delleket is többféle kijelzővel szállítják a Samsungtól kezdve, Philips, Hitachi, minden van...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdePad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5600H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050Ti 4GBWIN11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2050 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX SCAR 15 Gamer notebook - i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB WIN11
- Lenovo Legion 5 Ryzen 5 5600H/ RTX 3060/ 16GB RAM /1,5TB SSD +ajándék!
- LENOVO T14 GEN 5 Core ultra 5 USA
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2540M I 4GB I 250GB I DVDRW I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- LENOVO IdeaPad L340-17IRH - 17,3"FHD IPS - i7-9750H - 16GB - 1TB - Win10 - GTX 1650 - MAGYAR
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Hibátlan iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3290
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest