Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tkazmer
addikt
válasz
netudky
üzenetére
mint ahogy előttem is írták, a wifi nagyon sokat fogyaszt.
megtakaríthatsz egyébként energiát, ha kilövöd a hangot, és leveszed a fényerőt. ezen kívül van egy notebook hardware control nevű program, egy időben szórakoztam vele, le lehet venni mindenféle (cpu, gpu) órajeleket, feszültségeket, stb, azzal is érhetsz el megtakarítást. -
tkazmer
addikt
-
tkazmer
addikt
voltam bent végül a hrp-nél, onnan van a gép,mint kiderült. bevették a tápot, azt mondták,néhány nap és jön majd egy email tőlük, hogy mehetek egy új tápért. furcsa nekem a dolog, csak kellene azért tápnak lennie náluk, de ez van. garipapír tényleg nem kellett, leolvasták egy vonalkód olvasóval a service tag-et és megvolt oldva a gari érvényes e probléma.
a gépem egyébként nem külföldi, az első magyar core 2 duo-s szállítmányból való. -
-
tkazmer
addikt
-
tkazmer
addikt
meghalt a kicsit több, mint másfél éves inspiron 6400-asom töltője
ugye van rá 3 év alkatrész gari, szerintetek a töltőt kicserélik? ha igen, hol? (bp-n) a westendben van egy dell márkabolt, ott foglalkoznak ilyesmivel? -
tkazmer
addikt
az utóbbi időben érdekes jelenséget sikerült megfigyelnem a másfél éves inspiron 6400-asom képernyőjén: a színek kicsit mintha elfolynának, illetve az egyszínű felületek foltszerűvé váltak pl az outlook expressben.kb így néz ki:[link] a kép közepén, fent, talán pirosas illetve zöldes árnyalatú foltok, színek láthatóak az alapvetően szerintem egyszínűnek tervezett outlook express fejlécen. más programnál is látszik, az újraindítás sem segített, ezért félek, hogy esetleg komoly lehet a gond.
lehetséges, hogy a képernyő és/vagy a grafikus kártya (ati x1400) haldoklik? utánaszámolva olyan 4000 üzemóra lehet a gép mögött, szerintem ez az azért annyira nem sok másfél év alatt, és a grafikus kártya ellenére sokat nem is játszottam vele, inkább programozás, netezés, fórumozás volt a fő felhasználási terület. -
tkazmer
addikt
-
-
-
tkazmer
addikt
Félre ne érts, nekem nincs a te megbízhatóságoddal kapcs semmilyen negatív véleményem. Egyszerűn csak én személy szerint nem vennék használt notit ennyi pénzért,(nem tőled, senkitől se) ha, ugyan többért, sőt sokkal többért, de a gép árához mérve csekélységnek tűnő plusz összegért újat kapok...
-
tkazmer
addikt
Ki lehet vhogy egy cd-re írni a gépemen lévő xp telepítőt(amit gyárilag raktak rá)?
-
tkazmer
addikt
válasz
egeristi
üzenetére
Tudom, h a canadai oldalra ment a linkem, csak ugye a dell.com usa beli oldal, és nem nagyon ismerem a notim usa beli jelölését, és nem akarok rosszat leszedni.
Més mit tapasztal? bocs, ezt nem tom értelmezni
nekem gépinduláskor kiafgy a cli.exe akkor lehet, h nem érdemes frissíteni, mert ez a nálam tapasztalható hiba még talán tűrhetőbb?
szerk: a dell.com-on sem találom....[link]
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
Honnan lehet x1400-ashoz drivert leszedni? Itt[link] Nem találtam ati drivert, a gyártótól közvetlen meg nem merek leszedni, frissítenem viszont nem ártana, ugyanis a CLI.exe minden egyes játék után beáll, és masszívan bezabálja a cpu idő 50%át...ilyenkor 2 fut belőle, az egyik normális, a másik meg ez a nagyfogyasztó, mindig leállítom, de nincs kedvem mindig vele foglalkozni.
-
tkazmer
addikt
válasz
szablaco
üzenetére
1. Szerintem akkora jelentősége nincs, a 667-es jobban hangzik, emellett többet fogyaszt.
2. ha később nem szeretnél bővíteni, akkor igen.
3. rengeteget számít sebesség szempontjából, bár egy notebooknál a fogyasztást sem árt szemelőtt tartani, és bizony a 7200-as sokkal többet is fogyaszt.
4. ha grafikai munkára használnád, kell bele vga.
5. nekem tapasztalatom nincs, de ha sokat számít az akkus üzemidő, azt leginkább a teljesítmény rovására lehet növelni. Jah, és még ott vannak a subnotik is, azok keveset fogyasztanak.
(#2246) brasil
Az jó lenne, lehet, h cserélnék borítást...
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
válasz
yazoo69
üzenetére
Mind a kettő elég jó inspironnak, ha nem sokat hordozod, akkor a minőségükkel sem lesz bajod. A hardver nagyon jó, amiket említettél, mind tökéletesen mennek rajta(a carbon is olyan felső- közép grafikával). Nekem 6400-am van, én annak idején, amikor megjelent itthon a c2d, még bruttto 400k-ért vettem, szal az ára is ok. A két gép képernyője között elég nagy a különbség, ugye az egyik 17''-os wxga+, a másik meg 15.4-es sima wxga. Itt neked kell eldöntened, h teljes mértékben egy asztalit szeretnél e helyettesíteni, vagy pedig azért egy vmilyen mértékben hordozható gépet szeretnél. A 3 év dell garanciáról azért tudni kell, hogy abból csak 1 év teljes, a további 2 csak szervízgari, de persze bővíthető. A vga cserére ne alapozz, inkább vegyél egy jobbat most, mert annyiba kerül, h nagyon nem éri meg.
-
tkazmer
addikt
-
tkazmer
addikt
Szerintem próbáld meg úgy, h kikapcsolod a tv-t is és a notit is, és úgy dugod össze, nekem ez már volt, h segített. Egyébként vmi ezzel foglalkozó oldalon olvastam, h ha esetleg vmelyik eszköz nem kikapcsolt állapotban van a csatlakoztatáskór, akkor fennáll a veszélye annak, h vmelyiken tönkremegy a csatlakozó.
-
tkazmer
addikt
-
tkazmer
addikt
válasz
figyusz
üzenetére
3 év alatt talán nem fog széthullani az inspiron, majd talán a 4.-ben
Ha nem hurcolászod olyan sokat, sztem egyértelmű az inspiron, sztem heti 1-2 alkalmat annak is bírnia kell. Jah, viszont az inspiron üzemidejéből azt a 4-es számot elfeéejtheted, maradj inkább a 3-asnál, kb 3.04 körül bírja nekem, bár ha már nagyon le van merülve, mintha 1-el visszakapcsolna, és még vagy 20 percet rátenne, de ez nem biztos. Amúgy kb 1 film megnézéséhez elég az akksi. Ha viszont az a heti 1-2 alkalom kizátólag kézzel lenne, akkor érdemes elgondolkodni a latitude-on, ugyanis az mintegy 0.8 kg-al könnyebb.
mod: most nézem csak, én egy hónappal ezelőtt még 400k-ért vettem az inspironomat
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
válasz
sszever
üzenetére
Szerintem graf munkára ok, bár ha esetleg kültéren is használnád(nem tom, h true life e), akkor az hátrány. Ha konnektorból használod, akkor meg persze, egyértelmű, hogy előny az a 7200-as fordulat. Játékra a 17''-os képernyő miatt lehetne alkamas, de persze, ezek nem arra valók.
-
tkazmer
addikt
válasz
sszever
üzenetére
Azért a 7200-as merevlemez többet fogyaszt, igaz, lehet, h ez egy 17''-osnál annyira már nem fontos. Ha nagyon jó minőségű képernyőt akarsz, akkor vegyél thinkpadet, azokban nagyon jó a képernyő, ráadásul nem is tükröződő.(az én inspironomnál jobb minőségű egy - igaz annak idején meglehetősen sokba kerülő - ibm r51 képernyője színhűség terén, holott az inspironomban lévő true life épp javítani akar a színeken. A vga kifejezetten grafikai deladatokra van kitalálva, nem játékra, azonban sajnos nem ismerem a megfelelőjét.
-
tkazmer
addikt
válasz
egeristi
üzenetére
Hoppá, ez az alkatrészgari engem is érdekel, lehet, h én is veszek....
Azt, h miért jó neked a nagyobb felbontás, sztem csak te tudod eldönteni, néhány ilyen mérnök proghoz(asszem pl CAD) hasznos tud lenni, de máshoz nem igazán jó. Én még 6400-asban nem láttam. Azt, h mibe kerül nem tom, én még nem cseréltem, S.Feri kollegát kérdezd -
tkazmer
addikt
Játékra nem notit vegyél, arra ott az asztali, de ha nagyon játszani akarsz, akkor az x1400-assal szerelten már lehet, persze hatalmas játékélményre ne számíts. Dvd-re ok, bár az akksija egy kicsit kevés hozzá, nekem max fényerőn, de hi-fi-s kihangisítással 82percnyi film után 97%-ról 10-re merült. Munka alatt mit értesz? Mert gyakori hurcolászáshoz inkább a latitude ajánlott.
-
tkazmer
addikt
válasz
egeristi
üzenetére
Szerintem telepítsd újra a videodrivert is, nekem az asztalimmal volt hasonló probléma, persze, ott nem kihúztam, hanem 1x csak előjött....egy próbálkozást talán megér.
Sztem a wlannal kapcs hívd fel a dell-t, mert nekem kiválóan működött eddig minden wlan hálózatról is(itthon KTI van, de sokszor használtam már hotspotról is) -
tkazmer
addikt
válasz
Gengster437
üzenetére
Ez határozottan jó hír, h csak azért recseg. Amúgymeg 3 év alkatrész garit adtak hozzá, és abból az 1. év teljeskörű.(legalábbis azt hiszem, a számlát még nem láttam, apukám intézte a dolgot) Az akksi kopása annyira nem zavar, majd ha nagyon kell, veszek másikat, arra egész biztos, h csak 1 év van, persze
-
tkazmer
addikt
válasz
Gengster437
üzenetére
Az a baj, h abból mindössze 1 év teljeskörű...de amúgy emiatt vettem ilyen gépet, hasonló árkategóriában valóban nincs olyan, amelyikhez 3 év járna, és ez tartja csak bennem a lelket, h ki fogja bírni a tervezett 2 évet. Annak kifejezetten örülnék, ha letesztelnétek az anyagát, és az én ''eredményemnél'' jobb jönne ki
-
tkazmer
addikt
válasz
Gengster437
üzenetére
Pont emiatt a kevésbé jó minőségű műanyag miatt félek, hogy esetleg a dell inspiron is lesüllyed az acer/fusi színvonalra - ennek nagyon nem örülnék, de szerintem fél év múlva ezt majd jobban meg tudjuk ítélni.
Egyelőre még csak a középiskolánál tartok, de nem tervezek poli...s lenni, ugyanis utálom a tömegrendezvényeket(a tömeg miatt
), valamint a nyilvánosságot. Viszont vitatkozni kifejezetten szeretek, bár szóban sokkal élvezetesebb
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
válasz
Gengster437
üzenetére
Egyelőre nem igazán érzékelem azt a +20%-ot, ugyanis nem tudom a gép teljesítményét 100% kihasználni. A winrarból meg igen sok tömörítést kell 1szerre elindítani ahhoz, h jelentősen leterheljem a cpu-t, ez már a 630-as p4-nél is nehéz volt

Mivel én annyit nem cipelem, hogy feltételnül szükségem legyen egy hasonló teljesítményű ibm-re, inkább maradok a dell-nél. Viszont szerintem szégyen, h a dell nem képes az inspiron sorozatát legalább jó minőségű műanyagból megépíteni. Persze, tom, vegyek latitude-ot, de akkor is, a fő versenytársak, mint hp és ibm jobb minőségű műanyagból építik az ilyen kategóriás gépeiket -
tkazmer
addikt
válasz
Gengster437
üzenetére
Én 20%-ról tok....amúgymeg azért nem igaz, h az összes thinkpadra rá lehet állni, csak a t sorozat olyan...de azért a sima r is fém zsanérokkal van ellátva.
-
tkazmer
addikt
válasz
Gengster437
üzenetére
Igen, kizárólag infószerzésre alkalmas...amúgy nekem sem kell panaszkodnom, teljesítmény van elég, c2d 2.0ghz...és szintén x1400, mondjuk nekem nem csak minimumon megy rajta a játék.
Amúgy nem azt mondom, h rossz az anyaga, csak h lehetne jobb is, pl egy thinkpad r51 sokkal jobban van kivitelezve, nekem már most jobban recseg, ha felemelem, mint egy majdnem 2 éves thinkpad -
tkazmer
addikt
válasz
Gengster437
üzenetére
Csak kár, hogy a bios-ból semmit nem lehet állítani, jó, mondjuk a noti nem tunningra való...

Az igényes kialakítás(legalábbis az anyagok minősége) szerintem nem is annyira igényes -
tkazmer
addikt
Újabb tapsztalat inspiron 6400-asról:
Tegnap próbaképpen néztem vele akksiról egy 82 perces filmet max fényerően, de hi-fi-s kihangosítással, és a kezdetkor 97%-os akksinak a fil végére már csak 11 perce maradt. A gépben x1400-as vga van. -
tkazmer
addikt
-
tkazmer
addikt
válasz
atisvagyok
üzenetére
Nekem is ilyen gépem van...a kérdésem az lenne, hogy a te ramjaidra is csak 533mhz van írva? mert az enyémekre annyi, viszont a progok 667-nek látják...amúgy ahhoz, h megnézd, nem kell szétszedni, hátul, a középső szellőzőnyílásoknál én be tudtam annyira nézni, h ezt észrevegyem
-
tkazmer
addikt
válasz
egeristi
üzenetére
Kb olyan, v egy kicsit talán jobb, mint egy sima asztali 6600. Én néha játszom csak vele, és ahhoz képest, h mit vártam tőle, maximálisan meg vagyok vele elégedve, ha lenne egy kis + ramom(most 2x512mb van), akkor szaggatás nélkül menne a bf2142(most is csak nagyon ritkán szaggat be, lehet, h csak a kav miatt), az nfsmw olyan közepesnél vmivel jobb beállítások mellett, 1024x768-ban megy(az enyém csak wxga), a bf1942 meg akkor is megy, ha közben a kav full scan-t végez
-
tkazmer
addikt
-
tkazmer
addikt
Egy újabb tapasztalat inspiron 6400-asról: ha nem kapcsolódok egyetlen wlan hálózathoz sem(nincs letiltva a wlan), akkor a prog számítása szerint kb 3 óráról kb 3:40-re növekszik az üzemidő( a gép ati x1400-assal van szerelve)
-
tkazmer
addikt
Nekem csak 1 giga ram van benne...
-
tkazmer
addikt
Elméletileg nem szabadna problémának lennie, amennyiben mondjuk nem akarod a b/g-s wlant(nem tom, milyen van amúgy az általad említettben) a-s hálózaton használni...mondjuk asszem mintha lenne vmi eltérés az usa-beli b-s és az eu b-s között, bár ebben nem vok biztos....
-
-
tkazmer
addikt
válasz
atisvagyok
üzenetére
ha sokat hurcolásznád, akkor latitude, ha inkább otthoni, akkor meg inspiron, de core 2 duo-val....mivel olvastad a topicot, talán tod, h miért
Amúgy ez engem is érdekel...támogatja a core 2 duo-t a linux? -
tkazmer
addikt
Hát ez nehezem tom jobban elmondani, szal sztem csak akkor vedd a 9400-ast, ha fontos a 17''-os képernyő, egyébként jüval jobb a 6400.
(#1909) penczi
Írtam választ az e-mailedre... Amúgy a többiek kedvéért kb 3 órát, de ez változó, és úgy 3, h közben nem játszom, viszont a wlan használatban van, és a BT-is be van kapcsolva
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gaming notebook topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- További aktív témák...
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- i5 7gen HP 250 G6 laptop dedikált GPU-val!
- Dell Latitude 3180 11,6" laptop
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- Csere-Beszamitás! Playstation 5 Slim Disc Edition! Lemezes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ugye van rá 3 év alkatrész gari, szerintetek a töltőt kicserélik? ha igen, hol? (bp-n) a westendben van egy dell márkabolt, ott foglalkoznak ilyesmivel?

grat hozzá
Nem adtak hozzá egy cd-t amin rajta van?

Pedig reménykedtem, h azért jóval jobb a dell...