Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
válasz zolnagy #1640 üzenetére
Nyilván megoldotta a Notebook.hu is a 3 év teljes körű garanciát, legfeljebb nem a HRP-hez szól a garlevél (de lehet, hogy igen). Szerintem kérdezz rá náluk mert a honlapjukon nincs kitöltve a garancia info mező az Inspiron 1300-nál.
Szerk: az 512 MB után zárójelben ott van, hogy ''bőv'', ami szerintem a bővíthetőt akarja jelenteni. És mivel 2 DIMM foglalat van a gépben, nyilván 1*512MB-nek kell benne lennie.
[Szerkesztve]A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
zolnagy
őstag
válasz zolnagy #1640 üzenetére
Megkérdeztem a notebook.hu-t. Ott azt mondták, hogy 3 év teljes körű garit vállanak rá. De hogy melyik disztribhez kell bevinni, azt elfelejtettem.
Viszont az fsb az csak 400 MHz, ahogy én is sejtettem. Próbálta szépíteni a dolgot, hogy hát a proci belső fsb-je 533 MHz, na persze... Legfeljebb annyira lenne képes (feltéve, hogy 0 végű típusszámú), de a proc. és a mem akkor is 400 MHz-n kommunikál, akkor meg kitörölhetem a seggem az 533-al.
Ugyanez a helyzet egy IBM géppel is a honlapjukon, ott is 533 fsb-t írnak, na persze egy 855 GME chipkészletznél.
Azt hiszem, hogy holnap megkérdem a gariról mégegyszer őket, mert már nem igazán bízom bennük. -
nyujoe
csendes tag
válasz zolnagy #1762 üzenetére
a garancia, és mert 15,4 es kijelzővel szerettem volna
...kérdés: partícionálni szeretném, de előtte le kéne menteni a rejtett meghajtórol a win-telepítő-helyreállító file-ket, elvileg erre van mód, gyárilag is, meg ajánlják is...csak én nem találom hogy hogyan kéne ezt véghezvinni, előre is köszönöm aki el tudná mondani...
písz
...jah, és a warcraft3 maxbeállításon vígan fut...hogy ennek én miért örülök??? : -
zolnagy
őstag
válasz zolnagy #1773 üzenetére
Akinek ilyen gépe van az kapott hozzá XP recovery CD-t? Sima XP telepítőben nem is reménykedtem, de valahogy csak vissza lehet állítani az op.rendszert. (?)
Én kaptam hozzá 2db zöld színű ''application'' CD-t és egy kék ''drivers and utilities'' CD-t. Ezek közül egyik sem a recovery. Néztem a honlapot, ott sem láttam semmi ilyet. Az a vicc, hogy van egy 3G-s rejtett partícióm, amin minden bizonnyal az OEM XP-m figyel a driverekkel (?).
Szóval? -
zolnagy
őstag
válasz zolnagy #1775 üzenetére
Na, a user manual alapos böngészése után megtudtam, hogy a bootolás során a CTRL + F11 combot kell nyomni, ekkor jön elő a Recovery. A UM azt írja, hogy ekkor mindent legyalul a vinyóról, de kipróbáltam és szerencsére ez nincs így. Csak az XP partícióját gyalulja le, a többit érintetlenül hagyja.
-
zolnagy
őstag
válasz zolnagy #1795 üzenetére
Újabb fejlemények a Recovery partícióval. Szóval az egész cucc ott csücsül a vinyó végén egy 3 GB-os rejtett FAT32 partíción. Az egész visszaállító program Symantec (Norton) Ghost alapon van és DOS alatt működik. Meg is találtam a Ghost image fille-t (.gho).
Namost közben partícionáltam és úgy gondoltam, hogy nem kell nekem a vinyó elejéről az a pár Megás partíció, mert azon úgyis csak a diagnosztikai eszközök vannak, amik megvannak CD-n is. Tehát töröltem, hogy legyen elég elsődleges partícióm. Na de ekkor már nem működött a recovery a CTRL F11-el.
De sebaj, rájöttem, hogy ha egy DOS lemezről bebootolok, akkor manuálisan is tudom indítani a folyamatot a RECOVER.BAT-al.
Most már csak az lenne jó, ha az indításnál menüből tudnék választani, ha recovery-t szeretnék. A linuxnak úgyis ott a grub az MBR-ben, csinálok neki még egy menüpontot, hogy mutasson a recovery-s partícióra. Igen ám, de az kéne, hogy ha rajta van a boot flag, akkor induljon is el valami DOS.
Na itt tartok. Tehát egy akármilyen DOS kellene, ami önállóan el tud indulni erről a partícióról. -
Giovanny
őstag
válasz zolnagy #1875 üzenetére
Köszönöm zolnagy a választ remélem hogy így is van (már mit nincs zaj) mert Dell gépeg jók legalább is én ugy tudom.Sokat variáltam a Fujitsu 1556 és Dell Inspiron 6400 ,de a Dell szerintem sokkal jobb!! Egyébként milyen a gép? hangos stb.... Még 1szer THX.
Zero Defect.No Compromise !
-
brasil
senior tag
-
tkazmer
addikt
válasz zolnagy #2333 üzenetére
Hopsz, így első ránézésre kicsit kínai, amit írsz, én csak egyszerűen ki akarom írni az xp-met egy cd-re, majd feltenni a vista rc2-t egy teszt erejéig.
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
tkazmer
addikt
válasz zolnagy #2335 üzenetére
És tulajdonképpen mi is az a Ghost? Rákeresve elég sokfélét dobott ki a google, most épp vmi Ghost Installer Studio 3.0 -at töltök le. Ez jó lesz nekem?
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
Dhampir
félisten
válasz zolnagy #68374 üzenetére
Esetleg YouTube bemutatókból is kiderül pár jellemző. IPS kijelző csücsül benne, ami egy átlagos TN panelnél sokkal szebb látványt nyújt. Az egyik videóban az Inspiron 5502 nem-érintős paneljének értéke 300 nites, 72% Color Gamut volt. Az lehet kérdéses, hogy a hazai piacon pontosan milyen kijelzővel jelenik meg.
-
törölt tag
válasz zolnagy #68378 üzenetére
Ha majd rendelnél, írj a bolt ügyfélszolgálatára milyen kijelző van benne, hátha ki tudják nyomozni. Beszállítók van hogy utalnak rá.
Már az adott modellel kapcsolatban amit rendelnél.
Kár hogy csak a Lenovónak van nagyon jó termékspecifikációs oldala, ahol adott termékkód alapján pontos infók vannak a laptopokhoz.
[ Szerkesztve ]
-
válasz zolnagy #68378 üzenetére
teljesen mindegy szerintem melyikkel jön, mindegyik hulladék az én szememben.
A kijelző minőségére én eléggé háklis vagyok, hiszen az az a része a gépnek, amit nézel. Munkára, játékra, filmnézésre.
Ha nem kell érintős, és rendes, szép kijelző kell és 30 pines csatlakozóval szerelik, akkor:
15.6''LCD Display Screen N156HHE-GA1 120Hz for DELL Inspiron 5577 7577 7567 7559 | eBayrendelj egy ilyet, ez megeszi mindhárom kijelzőt reggelire. 120 hz, 94% ntsc. én ilyet vettem a dell laptopomba.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
-
Pferi
senior tag
válasz zolnagy #68533 üzenetére
Én egy HP Compaq 8510W-nél akadtam el, Win10 telepítésnél pendrive-ről és DVD-ről sem akart elindulni a telepítő, ezért az előbb említett megoldással használtam.
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
hoffman_
nagyúr
válasz zolnagy #72715 üzenetére
első szám a kategória, második a képátló, harmadik és negyedik a generáció. most fordult át 00-val 2 éve. kategória: 3 a beugró, 5 az üzleti általános, 7 az üzleti felső, 9 az ultrabook csúcs. 7-es szériát szeretjük talán a legjobban.
6540 pl ~7-8 éves 15.7" igazi munkagép
7470 pl 5 éves 14" felső kategória (i5 6300U pl)
7400 2-3 éves 14" felső (i5 8265U pl)
7320 pedig most az egyik friss 13,3" kiadás (talán intel 11th gen ha jól emlékszem)[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest