- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Bekapcsoltam a laptopot, és kaptam egy értesítést, hogy nekem most kernel hibám volt. Elküldtem az automata reportot a felajánlott oldalra, ha jól emlékszem kernelloops.org oldalra.
Átfutva a kern, a messages és a syslogot a /var-ban, nem találtam semmi rendelleneset.
jozsikka: nem teljesen tiszta, ezt mind a virtualbox alatt akarod összehozni?
-
jozsikka
tag
up
-
jozsikka
tag
Sziasztok!
Nagy fába vágtam a fejszémet!!
Kiötlöttem azt, hogy virtualbox-al feltelepítettem egy debiant és 3 windows 7-et. Azt szeretném megcsinálni, hogy a debian, mint szerver működjön a win7-ek pedig kliensként. Szerver adja ki az ip címeket, legyen egy közös könyvtár amit a wines gépeken el lehet érni, 2 felhasználó pl tanár és tanuló amelyeknek a profiljait a szerverről tölti be és mandatary legyen tehát hiába változtatják meg a háttérképet, beállításokat az ne mentődjön el hanem mindig az alapértelmezett profil töltődjön be. Ezeket ahogy olvasgattam sambával lehet valahogy megoldani. Fusson tűzfal, bind, squid amiben pl azt is megadom hogy mik legyenek a tiltott webhelyek.
Szóval valami ilyesmi elképzelésem lenne ezt a sulinkban lévő megoldásból ötlöttem ki csak nem tudom pontosan hogy is induljak neki mert nem vagyok annyira jártas benne.
Milyen sorrendet kövessek hogy jó legyen? Tudna nekem erről valaki leírásokat adni mit hogy kell?Köszi szépen a válaszokat előre is!
-
dany27
őstag
válasz
bambano #3987 üzenetére
Syslog kicsit meghízott.....
Csináltam Virtualhostokat mert több domain is rá van írányítva a szerverre...
Hogy tudom azt megcsinálni hogy csak az egyik domainről tudjam elérni a phpmyadmint??
Ezt írtam be a httpd.conf-ba:
<Directory />
Order Deny, Allow
Deny from All
allow from xxx.eu
</Directory>
### szelektív hozzáférés biztosítása a virtualhostoknak ###
<Directory /home/user/public_html>
Order Allow, Deny
Allow from All
</Directory>De így az xxx.eu-ról sem érem el még a login screent sem. Viszont másik domainről elérem és amint bejelentkezek kapok egy engedély megtagadva üzenetet.... Tudom hogy valamit itt kellene de az istenért sem akar össze jönni!
Előre is köszi!
-
Jester01
veterán
Így jár az, aki nem csinál külön /var partíciót ... főleg szerverre. Persze a hely attól még ugyanúgy elfogyott volna. Keresgélj, ki a hunyó ...
MOD: nem azt mondja, hogy a gyökérben (directory) hanem a gyökér fájlrendszerben (ami alatt neked ott van jóformán minden egyben).
-
dany27
őstag
válasz
bambano #3982 üzenetére
inode-ok nem fogytak el mindösszesen csak 5% van használatban de nyomtam egy df -h parancsot és nagyot néztem
Valami megette az egész winyót...
[link]
Azért mondtam h van rajta hely bőven mivel két napja lett újrahúzva a szerver és színte üres...Azt mondja hogy a gyökérben fogyott el a hely... De ott egy nagy file sincsen, csak 1-2db pár kilobyteos van...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na megint jól megszívattam magam.
Kb. 2 hete már azzal küzdök, hogy gui-n nem akarnak megnyílni a dolgok, nem reagál a kattintásra, stb. Mondom itt valami gebasz van, gondolom KDE bug, nézzük meg a gnome-ot. Felrakom, ott sem jók a dolgok. Erre nézem, hogy a Thinkpadem csiklója nem működik, meg hol működik a felső két egér gomb, hol csak az alsó.
Szóval az egerek problémája szívatott. Ellenben tényleg van bug is, mert pl. a gnome shell és a classicusban sem lehet témát váltan, meg KDE alatt nem szeret elindulni a Dolphin és terminálban az MC.
Szóval ilyenek vannak most a wheezy-re állított repókkal.
-
>-48-<
aktív tag
Sziasztok!
Elnézést hogy itt próbálkozom, de a linux kezdőkben nem leltem megoldásra.
Fura problémámra keresem a gyógyírt.
Kilépek ctrl+alt F1-el a tty1-re és itt megkergül a billentyűzetem. Minden bill-t kétszer kell lenyomnom, hogy a karakter egyszer megjelenjen.
Grafikus felületen, grafikus felületen terminálban, de még tty2-től tty6-ig is mindenhol tökéletes minden. Csak tty1-en észlelem a jelenséget.
Egy acer laptopon futtatott Crunchbang Statler rendszer produkálja ezt.
Vélemény/tanács valakinél? -
dany27
őstag
Sziasztok
Adott egy Debian szerver amin fut egy squid proxy szerver.
Azt szeretném elérni ha a proxy szerverre kivlről is tudnék csatlakozni...
Hogyan konfigoljam be a squidot??Azért kell mert egy amerikai szerverre töltök fel dolgokat de a magyar szerverről rohadt lassú de van egy külföldi szerverem is amire a magyarról viszonylag nagyobb sebességgel tudok feltölteni, de így megkell várnom mig oda felmegy majd onnét az amerikaira. Ezért gondoltam hogy felraknék egy squid-ot és azon keresztűl csatlakoznék az amcsi szerverhez.
Előre is köszi!
-
makro
senior tag
Senkinek sincs otlete
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valakinek van tapasztalata USB-s jtag interface terén?
Ma eljutottam odáig, hogy már van egy másik usb driver, ami a preload segítségével már működik az iMPACT progiban, de a végén nem látja a kábelt, így nem tudom programozni a kitemet.
Próbáltam az xc3sprog progit is, az sem látja az eszközt. lsusb-nél viszont szépen ott van, Digilent CoolRunner-II CPLD Starter Kit néven. (Persze spartan3E starter kit, de ez normális)
-
makro
senior tag
Sziasztok!
Szeretnek egy kis segitseget kerni debian(server)+zoneminder+webcam komboban.
A kamerak kepe mint egy hangyafarm, mikor zoneminderrel nezem oket, viszont desktop felulet alatt guvcviewer gond nelkul ad eles kepet.
1 kamerat sikerult mjpg_streamerrel bejatszani, de a tobbi kuka...
Ezzel kapcsolatban lenne valami otlet, milyen iranyba induljak tovabb? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na új kérdés, szeretném használni a Xilinx ISE-jét, de a francnak sem akarja feltenni az USB programozó kábel driverjét, (rootként futtatva).
A windrvr6.ko -val van valami probléma, de a logfájl sorai ellentmondanak egymásnak. Szerintetek mi a teendő? Nem igazán találok a googleben hozzá semmi értelmeset.
--Installing windrvr6---------------------------------------------
--Checking version.
--File /lib/modules/3.1.0-1-686-pae/kernel/drivers/misc/windrvr6.ko does not exist.
--File LINUX.3.1.0-1-686-pae.i386/windrvr6.ko does not exist.
--Setting source version to 1301.
--File LINUX.3.1.0-1-686-pae.i386/windrvr6.ko is newer than the destination file.
--make windrvr install rc= 127
--install_windrvr6 rc = 127
--Module windrvr6 is not running.
--Module xpc4drvr is not running.
--Note: By default, the file permission of /dev/windrvr6 is enabled for the root user only
and must be changed to allow access to other users.
--real rc=127
--Driver installation failed.
--Digilent Return code = 0
--Xilinx Return code = 1
--Return code = 1 -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hmm, nem software gond van, maga az interface úgy néz ki, hogy tönkrement, mert Win alatt sem érzékeli, hogy be lenne dugva kábel.
bambano: melyike szeressem a két sor közül? A wikiben mindkettőt beírták oda.
- ill. most kiszedem az autót, akkor nem küzd vele a boot alatt fél percig, hogy kapjon IP-t. -
bambano
titán
válasz
CPT.Pirk #3963 üzenetére
szerintem: el kellene döntened, hogy automatikusan akarod felhúzni az eth0-t vagy azt akarod, hogy a hotplug rendszer húzza fel.
tehát vagy auto eth0 vagy allow-hotplug eth0 de nem egyszerre a kettő.
lehet még olyan, hogy firmware hiányzik a kártyának.
másolj már be egy dmesg|grep firmware kimenetet meg egy lspci kimenetből az ethernetre vonatkozó sort. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez van az /etc/network/interfaces -ban:
auto eth0
allow-hotplug eth0
iface eth0 inet dhcp
A debian,org-on lévő wikinek [link] megfelelően, azóta boot alatt ez fogad (mindegy, hogy van-e bedugva ethernet kábel):Így továbbra sem tudom használni a laptop ethernet portját. Visszajelző ledek sem világítanak rajta.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Persze digitális, nincs is rajta analóg vga bemenet. Ez most egy JVC HD ready tv, az elődjével is ugyanez volt, az meg Akai volt, szintén HD ready, szintén digitálisan összekötve.
Egyébként nem Linux only a jelenség, Win alatt is szükség van a scaling csúszkára, csak ott kisebb a kép, nem lóg ki a képernyőből...
De hogy mondjak még érdekeset, haver laptopjánál is szükség volt erre win alatt, szintén Radeon vga-val. Azt gyanítom ez valami Ati bug/feature lehet.
Mondjuk min1, mióta végre fejlesztik a Linuxos CCC-t, azóta legalább be lehet állítani a scalinget ott is. 1360*768-meg egyszerűen nincs, erre semmi magyarázatot nem találtam. xrandr parancsal sem lehet ráküzdeni a gépre ezt a felbontást.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #3952 üzenetére
Csak hogy ez nem monitor, és nincs autó gomb, az előző TV-n sem volt ilyen funkció. Az egyetlen dolog ami helyre tudja tenni, az a scaling csúszka a CCC-ben, ami már szerencsére egy ideje Linux alatt is megy. Persze mikor elkezdtem, még nem ment...
Egyébként Linux alatt továbbra sem lehet beállítani 1360*768-as felbontást, ezt nem tudom mikor fogják végre kijavítani.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megint van egy kis gond. A hiányzó vga driver miatt gondoltam kap egy friss telepítést, tiszta lappal kezdést a gép.
Squeeze alaprendszert telepítettem, GUI nélkül.
Átváltottam a wheezy repókra, contrib non-free cucokkal együtt, aztán csináltam egy dist-upgradet, majd toltam egy újraindítást.
Itt már jöttek a gondok, mert a terminál felbontása megnőtt, és 2-2 centi kilógott a képből, mint a squeeze előtti időkben az összes többi Linuxnál, így a parancsokat élmény volt vakon gépelni. (LcdTV-t használok monitornak, ez a jelenség kísért Linuxon amióta csak felraktam az első Ubuntu 8.04-et, és azóta már másik TV van, de jelenség azonos. Mindkettő HD ready, nem FullHD, de mégis FullHD felbontást kapcsol a TV-re magától a Linux)
Ekkor felraktam a kde-full csomagot, majd az Fglrx drivert minden kellő csomaggal, ami fel is ment, nem írt hibát.
KDE működik, végre van grafikus felület. Az is FullHD-ben indul, term. minden kilóg az asztalról, vakon kell keresgélni. Lejjebb véve a felbontást, szinte semmi hatása nem lett. Mennék be az Aticonfigba, hogy átállítsam a scaling értéket, amivel a képet be tudnám állítani a TV-re, de persze az meg közli, hogy nem lehet elindítani, mert nincs driver telepítve. Na itt feladtam.
szerk: lehet h. az aticonfig --initial még hiányzik, ez kap egy esélyt, de nem hiszem, hogy megoldja.
vadcoca: most kicsit szünetel a laptop, mert kiment a ccfl fénycső, várok a cserealkatrészre.
-
kovaax
őstag
Hell! \m/
Pár év késéssel eljutott hozzám is, hogy a linux kernel már jó ideje támogatja az AMD Cool 'n' Quiet technológiáját.
Kugli az én barátom, és megtaláltuk ezt a nagyszerű leírást, és felokosítottam a Debianomat.
Ennyi a lényeg: apt-get install cpufrequtils sysfsutil
És imhol az eredmény:
Itt még nyugi van:
peter@otthon:~$ cpufreq-info
cpufrequtils 007: cpufreq-info (C) Dominik Brodowski 2004-2009
Report errors and bugs to cpufreq@vger.kernel.org, please.
analyzing CPU 0:
driver: powernow-k8
CPUs which run at the same hardware frequency: 0
CPUs which need to have their frequency coordinated by software: 0
maximum transition latency: 109 us.
hardware limits: 1000 MHz - 2.00 GHz
available frequency steps: 2.00 GHz, 1.80 GHz, 1000 MHz
available cpufreq governors: userspace, conservative, powersave, ondemand, performance
current policy: frequency should be within 1000 MHz and 2.00 GHz.
The governor "ondemand" may decide which speed to use
within this range.
current CPU frequency is 1000 MHz.
cpufreq stats: 2.00 GHz:3,66%, 1.80 GHz:1,51%, 1000 MHz:94,84% (402)Itt elkezdtem videót nézni:
analyzing CPU 0:
available cpufreq governors: userspace, conservative, powersave, ondemand, performance
within this range.
current CPU frequency is 2.00 GHz.
cpufreq stats: 2.00 GHz:6,35%, 1.80 GHz:1,63%, 1000 MHz:92,02% (541)Itt lazult a dolog:
analyzing CPU 0:
within this range.
current CPU frequency is 1.80 GHz.
cpufreq stats: 2.00 GHz:5,34%, 1.80 GHz:35,43%, 1000 MHz:59,23% (803)Itt meg pihi van:
analyzing CPU 0:
within this range.
current CPU frequency is 1000 MHz.
cpufreq stats: 2.00 GHz:5,37%, 1.80 GHz:29,48%, 1000 MHz:65,15% (1112)Mission completed!
-
tlac
nagyúr
egy kis segítséget kérek a mikrofon beállításához
látszólag minden jól van beállítva, de még sem akar működni a rögzítés
a gnome-os soundrecord-dal próbálgatom
a mikrofon működik, azt be bírom állítani, hogy amit beszélek, az rögtön megszólaljon a hangszórókon
egy teljesen egyszerű analóg mikről van szó, a gép hátuljára van benyomva, a lila lyukba(egyszer már sikerült beállítani, amikor a squeeze-hez wheezy is volt keverve)
-
bambano
titán
wheezy alatt lehet valahogy 2-es gnome-ot csinálni?
nem boldogulok a guglival... -
meone
tag
Sziasztok!
Egy volt tanárom kérte a segítségemet egy mountolás gondban.
A helyzet a következő.
Adott egy vincseszter amit a Debian automatikusan a média könyvtárba monutol be.
Ezt esetleg át lehetne állítani, hogy ne a médiába hanem a home könyvtárba mountolja be automatikusan mikor betölt a rendszer?
Esetleg van rá valami példa, hogy hogyan kell be állítani? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #3935 üzenetére
dpkg --list|grep firmware
ii firmware-linux-free 3 Binary firmware for various drivers in the Linux kernel
dmesg| grep e100
[ 0.201242] pci 0000:00:02.0: reg 10: [mem 0xee100000-0xee17ffff]
[ 1.035168] e1000e: Intel(R) PRO/1000 Network Driver - 1.3.10-k2
[ 1.035171] e1000e: Copyright(c) 1999 - 2011 Intel Corporation.
[ 1.035203] e1000e 0000:02:00.0: Disabling ASPM L0s L1
[ 1.035220] e1000e 0000:02:00.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
[ 1.035248] e1000e 0000:02:00.0: setting latency timer to 64
[ 1.035448] e1000e 0000:02:00.0: irq 44 for MSI/MSI-X
[ 1.148407] e1000e 0000:02:00.0: eth0: (PCI Express:2.5GT/s:Width x1) 00:15:58:7c:2b:5e
[ 1.148412] e1000e 0000:02:00.0: eth0: Intel(R) PRO/1000 Network Connection
[ 1.148489] e1000e 0000:02:00.0: eth0: MAC: 2, PHY: 2, PBA No: 005301-003
[ 12.586892] e1000e 0000:02:00.0: irq 44 for MSI/MSI-X
[ 12.640161] e1000e 0000:02:00.0: irq 44 for MSI/MSI-X
[ 14.250612] e1000e: eth0 NIC Link is Up 100 Mbps Full Duplex, Flow Control: Rx/Tx
[ 14.250619] e1000e 0000:02:00.0: eth0: 10/100 speed: disabling TSO
[ 171.512185] e1000e: eth0 NIC Link is Down
dmesg|grep firmware
[ 6.281743] thinkpad_acpi: WARNING: Outdated ThinkPad BIOS/EC firmware
[ 6.281746] thinkpad_acpi: WARNING: This firmware may be missing critical bug fixes and/or important features
[ 12.913258] IBM TrackPoint firmware: 0x0e, buttons: 3/3 -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #3933 üzenetére
Kivágták?
lshw -class network
*-network
description: Ethernet interface
product: 82573L Gigabit Ethernet Controller
vendor: Intel Corporation
physical id: 0
bus info: pci@0000:02:00.0
logical name: eth0
version: 00
serial: aa:00:04:00:0a:04
capacity: 1Gbit/s
width: 32 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical tp 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt-fd autonegotiation
configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=e1000e driverversion=1.3.10-k2 firmware=0.5-1 latency=0 link=no multicast=yes port=twisted pair
resources: irq:44 memory:ee000000-ee01ffff ioport:2000(size=32)Ez ír egy fw verziót, ebből arra gondolok, hogy van FW.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #3931 üzenetére
Megváltozott a csomag neve és a helye, de az új fájlal is működik.
Tehát aki régi kamerával akar skype -olni wheezy / testing alatt, az ezt írja be a "parancsikonba":
LD_PRELOAD=/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so skype
Viszont a vezetékes lan még mindig nem jó, ez van most az interfaces fájlban:
# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback
# The primary network interface
auto eth0
allow-hotplug eth0
#NetworkManager
iface eth0 inet dhcpÉs ez a 27.-eli mentésben:
# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback
# The primary network interface
allow-hotplug eth0
iface eth0 inet dhcpDe egyikkel sem jó a net. A KDE network managerében nem szerkeszthető a wired kapcsolat, és az van írva, hogy az interface korlátozva van valami restricted interfacere, term. azt sem lehet állítani eth0-ra.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #3929 üzenetére
Leellenőriztem rögtön a telepítés után!
Megvan, de tegyük hozzá, hogy most wheezy van beírva a sourcesbe, nem testing. Lehet h. az ftp.bme.hu.... -s reóban volt valami elkutyulva a testing részen.
Am. pl. a video4linux még érdekes lesz, a könyvtár is eltűnt, de a csomag fel van téve. Majd holnap megnézem, látja-e a kamera képét, vagy nem. Vagyis meg kell keresni, hova került a fájl, és meg kell adnom a preloadnak...
Plusz valamiért nem jön létre UTP-n a kapcsolódás DHCP-s routerhez, és az alap wired kapcsolat meg nem szerkeszthető és nem is törölhető a beállításokban, valszeg bele kell túrni az interface beállításaiba. Frissítés alatt persze még szedte a csomagokat UTP-n.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #3924 üzenetére
No találtam egy repó, amolyan backports jellegű a KDE-hez: [link]
Végigcsináltam, bár nem volt zökkenőmentes, és 1-2 dolog bugos, de már van új 4.6-os KDE-m a squeezeben, és bár nem enged emelt jogosultságokat állítani a systemsettingshez a kdesu-val, így nem tudok autó bejelentkezést beállítani, de legalább az energiagazdálkodás jól működik, minden beállítható és végre nem bugos a paneltálca.
Valszeg az lesz, hogy szerdán felrakok egy tiszta image-t az említett oldalról, amiben alapból 4.6-os KDE van a squeezeben.
-
tlac
nagyúr
tök állat ez a vdpau (gt 520), xbmc-vel a legdurvább 40megabites full hd-s samsung demo videón is alig mozdul meg a proci, míg amúgy 2 szálon vért izzadt (régi E6400 2,13Ghz@3,2Ghz)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #3922 üzenetére
A debian faq szerint:
Currently testing is called wheezy. So, if you change the third field of /etc/apt/sources.list to wheezy, then also you will be running testing. But when wheezy becomes stable, you will still be tracking wheezy.
a testing a wheezy. Most akkor nem ugyanoda fogok jutni, mint korábban? Nem említve a fájlrendszerrel történteket, hanem pl. a hiányzó sun féle java, meg a hiányzó fájl amit korábban említettem, meg ilyenek...
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #3918 üzenetére
Vajon olyan összetett dologgal, mint a KDE működhet ilyesmi? Nem tudom, hogy valaha fogják-e frissíteni a stabel ágban, mert az ott lévőben még azt sem lehet állítani, mit csináljon a laptop a fedél lehajtásakor.
Pl. elindítom a menüben a leállítást, és mikor már dolgozik a gép, lecsukom a fedelet, erre kijelentkezik, és megáll minden. Fedél felnyitás után meg már nem csinál semmit a leállítás gombra, mert nem tudja mi a frász történt. Biztos van terminálos állítási módja, de KDE-ben tök egyszerű lenne, ha az a menüpont élne. Testinges KDE-ben tökéletesen működik, de nem akarok megint összeborult rendszert. -
tlac
nagyúr
válasz
bambano #3918 üzenetére
hmm...
nem olyan régen játszottam már ezzel a módszerrel, de úgy emlékszem, hogy akkor túl sok cuccot rakott felviszont sok évvel ezelőtt csináltam az nvidia féle .run-os driverekből csomagot, vajon működhet-e még?
de akkor még dkms nem is létezett, össze lehetne-e hozni vele? -
bambano
titán
összevadászni kézzel a wheezyből minden csomagot, amire szükség van.
esetleg egyszer egy rövid időre átírni a sources.listben a disztrót wheezy-re, felrakni a drivert és visszaírni.gyakorlatilag mindegy, mit csinálsz, ha a fájlrendszer lényeges területeire csak az apt-get ír, akkor tudni fog róla, hogy mit buheráltál -> reverzibilis lesz.
-
tlac
nagyúr
mi a legdebianosabb módszer squeezere felrakni a legfrissebb nvidia drivert?
(cseréltem kártyát, és a gyári nem támogatja) -
Hello!
Debian alatt,hogy lehet átállítani a felbontást,terminal alatt?
Grubot sikerült,de terminalnal visszaáll -
Jester01
veterán
Ha 4-es debiant kell 6-osra upgradelnem majd, akkor előre láthatólag lesz valami probléma?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A mai Ubuntus hír kapcsán egy gondolatom támadt. Ott azt írják, hogy az Ubuntu LTS kiadásait a Debian Testing repójából csinálják, míg a köztes kiadásokat meg az unstableből.
Hogy tud egyáltalán valaki kiadni egy rendszert az unstablere alapozva? Pont én vagyok az esete, hogy a testinges Debian sem nevezhető stabil alapnak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #3904 üzenetére
Természetesen mindig volt apt-get update. Valamint megpróbáltam dselectben is megkeresni (az ottani frissítés is apt-get updatet csinál), az sem találta meg a sun-os java csomagokat, csak a két másik java csomagot.
Ez olyan, minthogy az Ati-s fglrx driver egyik modulja / állománya eltűnt az asztali gépen, szintén a testing repót használva, ami korábban volt. A sun-féle javás csomag is megvolt korábban a testingben, de most nincs.
-
ZCoyote
őstag
Valaki arra tud esetleg megoldást, hogy a Wheezy nem veszi vissza a venti fordulatszámát laposon?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #3900 üzenetére
Hopp, ez a backports hiányzott eddig az életemből! (kivéve az iceweaselt, annál nem tűnt fel, hogy honnan van)
Rögtön lett 2.6.39-es PAE-s kernelem és megy is a TV vevő.
KDE-ből is jó lenne ilyen megoldás, mert elég ronda úgy a tálca, hogy valami 10 centis betűnek a szürke maradványa kerül rá fekete alapon. És ez nem csak nálam ilyen, más gépén is ilyen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #3900 üzenetére
Ez most tiszta Squeeze, semmi testinges repóval. Rákerestem a csomagok közt, és ott volt a sun-java6-jre, még tegnap a testing ágat használva nem volt. Mindkettőnél ott szerepel(t) a contrib és a non-free szavak a sources.list fájlban a sorok végén.
3.x kernel is jó lenne nekem, csak végre legyen valami. 2.6.37-től támogatott az alcor dvb-t vevőm.
Jah a tegnapi compat fájl is a helyén van magától, és működik is tökéletesen vele a kamera a skypeban.
Nowhereman: szerintem már nem térek vissza Debianról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az IFA-n már ott lehetnek a Samsung újdonságai
- Mobilinternet
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G7 - i7-10610U I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Assassin's Creed Shadows PS5 Játék
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest