- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
CPT.Pirk #3699 üzenetére
Megpróbálkoztam a Chromium telepítésével, de ezt sem engedte:
@debi:~$ aptitude install chromium-broswer chromium-broswer-l10n
E: /var/lib/dpkg/lock zárolási fájl nem nyitható meg - open (13: Engedély megtagadva)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), are you root?A legtöbb telepítéskor root felhasználót kér aztán valami hiba miatt mindig leáll. Jó lenne egy grafikus csomagkezelőt is felrakni, tudsz valamit ajánlani?
SZERK: A képernyőn vízszintes csíkok szaladgálnak, gondolom videokártya hiba. Rendszerbetöltéskor valami ilyesmit ír ki: [radeon] disable gpu accelerator.
Erre mi lehet a megoldás?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Brown ügynök #3698 üzenetére
Tehát KDE akkor már fent van?
Itt írják, hogyan kel feltenni az Iceweasel (Firefox) friss verzióját: [link]
Egyebek meg a csomagkezelőkben megtalálhatók, mint pl. a chromium-browserRoot felhasználóval nem is fog beengedni, ez nem Windows. Rootnak nincs is home mappája, meg ilyenek, nem arra van, hogy abban éld az életedet. Valamint a legtöbb feladathoz nem is kell root jog, amivel találkozol napi szinten.
Telepíteni a root tud, terminálban parancsot kiadva, vagy karakteres csomagkezelőt használva, Ill. ha valami grafikus csomagkezelőt használsz, akkor nem csak terminálban. -
Brown ügynök
senior tag
Debianról írok.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Azért lenne még (és még lesz iis ) egy pár kérdésem.
1. Szeretnék böngészőt telepíteni. Bármilyen telepítést csak root felhasználó végezhet és csakis konzolból?
2. Bejelentkezéskor nem enged be root felhasználóval, konzolban viszont elfogadja a jelszót. Ennek oka a speciális karakter lehet?
3. Könyvtárar tartalmát lehet úgy listázni, hogy csak addig listáz amíg meg nem telik a képernyő aztán vár egy billentyű leütésére?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Brown ügynök #3696 üzenetére
Na megtaláltam, semmi extra, linkelték a leírásban:
The “Advanced options” entry gives access to a second menu that allows to boot the installer in expert mode, in rescue mode and for automated installs.
If you wish or need to add any boot parameters for either the installer or the kernel, press Tab. This will display the default boot command for the selected menu entry and allow to add additional options. The help screens (see below) list some common possible options. Press Enter to boot the installer with your options; pressing Esc will return you to the boot menu and undo any changes you made.
Tehát az advancedbe bemész, megnyomod a tabot, akkor látod az opciók parancsait. Oda a neked kellőhöz beírod a modules=ppp-udeb cuccot, majd enterrel bootolsz, és jó lesz. A hálókari felderítéskor majd jön a pppoe.
-
bambano
titán
válasz
Brown ügynök #3693 üzenetére
szerintem a grafikus felületet ne erőltesd, azt majd netről telepíted.
180 megában talán benne van minden, ami ezen felül kell, de ha letöltöd az első telepítő cd-t, abban biztosan benne lesz. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Brown ügynök #3693 üzenetére
kovaax linkelte a leírást, ezzel kezdődik:
Boot the installer with the boot parameter modules=ppp-udeb[32]. This will ensure the component responsible for the setup of PPPoE (ppp-udeb) will be loaded and run automatically.
Ugyan most fejből ezt meg nem mondom h. hol kell beadni neki, de elvileg ezt kellene csinálnod. Egyébként a 180Mb-s iso az kifejezetten netinstall iso, de ha nem tud netre kapcsolódni, akkor csak egy alaprendszert rak fel.
-
Brown ügynök
senior tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Brown ügynök #3690 üzenetére
Telepítéskor úgy tedd fel, hogy legyen bepipálva a grafikus felület, ekkor kapsz egy gnome-ot, amiben van hálózatkezelő, abban be lehet lőni az adsl-t, a pppoeconf nélkül.
Aztán majd cserélsz KDE-re, ha az kell.
Vagy telepítsd fel azzal a kapcsolóval, amit írtunk lentebb, és akkor lesz adsl.
-
bambano
titán
válasz
Brown ügynök #3690 üzenetére
a telepítő cd-n nincsenek rajta ezek a cuccok? a kde függőségeit nem fogod összeszedni kézzel, az biztos
de ha konzolon eljutsz odáig, hogy van net, akkor az már hamar megy.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
CPT.Pirk #3689 üzenetére
pppoeconf
dep: ppp, pppoe --->
dep: modconf --->
dep: kde, lightcore4-perl --->
dep: libpcap0.8 ---->Ezeket a fájlokat összeszedtem de reménytelen, szedegethetném napestig. Nem hiszem el hogy akinek nincs routere az ennyire szopik a telepítéssel. Nincs valami egyszerűbb út?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Brown ügynök #3687 üzenetére
Rosszul mondtam.
Szóval pendrive felcsatolása terminálban:
# módban:
fdisk -l
ez kilistázza a meghajtókat, alján ott lesz a pen, valszeg /dev/sdb1
Aztán csinálsz egy mappát a /mnt-ben:
mkdir /mnt/pen
És felcsatolod:
mount /dev/sdb1 /mnt/pen
Innen kezdve már elérhető lesz a pen az /mnt/pen mappában.
-
kovaax
őstag
válasz
Brown ügynök #3687 üzenetére
Nem kell router. Így kell installálni:
http://www.debian.org/releases/stable/i386/apds05.html
Szerk.: Mindamellett, hogy az alap install médiákon van pppoeconf, szóval installálás után le kellene tudni futtatni a pppoeconf-ot, beállítani az adsl-t, felvenni valamelyik netes mirrort, és kész. Évekig így csináltam mindenféle gond nélkül.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
CPT.Pirk #3685 üzenetére
cdrom cdrom0 cdrom1 van a media mappában. Kulcsnak se híre se hamva.
@bambano: Ha tudtam volna, hogy net beállításához ajánlatos egy routert is beszerezni...
Egyébként láttam azt a parancsot de fogalmam sincs hogy hogy mit és hogy mit hogy. Ha nem jön össze az internet beállítás akkor talán holnap veszek egyet.
@kovaxx: Nem tudom, hogy kell az install-hoz hozzáadni ezt a modult.
-
bambano
titán
válasz
Brown ügynök #3684 üzenetére
Mert kell az installhoz a "modules=ppp-udeb" opció, amit korábban emlegettek.
[link]Szerk: azt már csak a bennem lakozó ős-szemét mondatja velem, hogy ha kiszámolod, mennyi időt pazaroltál már el, a sarki fűszeresnél olcsóbban kapsz egy netmegosztó routert
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Brown ügynök #3684 üzenetére
Az apt-get install nem közvetlen csomagtelepítésre van, hanem h. netről, vagy ezek szerint a Debian cd/dvd-ről szedjen le csomagokat.
Tedd a csomagot a pendrivera, dugd be a gépbe. A pen a /media mappában lesz valamilyen név alatt. Menj bele, és add ki a dpkg -i pppoeconf parancsot, ez telepíti a csomagot a penről. Valamint javalsom az mc (Midnight Commander) csomagot is, azonos módon, kicsit egyszerűsíti a terminálos életet.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
CPT.Pirk #3682 üzenetére
apt-get install pppoeconf Kéri a CD-t ami nincs. Be lehet valahogy állítani, hogy kulcsról olvassa be az adatokat?
Most az aptitude-nál is 2 új lehetőség van: nem telepítettek és még valami.
@bambano: Próbáltam ,de vagy DHCP-t választom vagy IP címet adok meg, PPPoE lehetőség nincs az install-nál.
-
bambano
titán
válasz
Brown ügynök #3681 üzenetére
rakd újra, ezt nem fogod kézzel összetákolni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Brown ügynök #3681 üzenetére
A modprobe -q pppoe azért ad üres új sort, mert gond nélkül megcsinálta.
Az install modules=ppp-udeb -vel nem tudom mit szeretnél, ez egy telepítéskori opció.
A többire meg itt a válasz:
install pppoeconf (it will pull ppp and optionally pppoe )Run pppoeconf to generate and/or modify /etc/ppp/peers/dsl-provider, /etc/ppp/*ap-secrets files and /etc/network/interfaces.
It is best, in most cases, to keep the suggested answersMivel Debianon alapból nincs fent a pppoeconf, kézzel kell telepítened a csomagot mondjuk egy pendriveról, a dpkg -i pppoeconf paranccsal.
Letöltés itt: [link]
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
CPT.Pirk #3680 üzenetére
Odáig jutottam, hogy létrehoztam az interfaces állományt a javasolt beállításokkal.
Az install modules=ppp-udeb nem fut le, nem találja azállományt.
modprobe -q pppoe Esetén nem történik semmi, megjelenik egy új sor.
/etc/ppp/peers/dsl-provider, /etc/ppp/*ap-secrets Ezek az állományok nincsenek meg, nem tudom kell-e?
A DHCP ismerős volt, mert korábban routeren megosztottam a netet. Sajna most nincs routerem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Brown ügynök #3677 üzenetére
Így már kezd világos lenni.
A lényeg az, hogy futtasd le a pppoeconf nevű programot, ott nagyjából csak nyomkodni kell az entert, beírni az ADSL jelszavat, felhasználó nevet betűhelyesen, majd pedig elindítani a kapcsolatot azzal a paranccsal, amit a progi mond neked. Innen már elvileg magától mindent tud a rendszer.
Elvileg így kell kinéznie az intefaces állománynak:
auto eth0
iface eth0 inet manualauto dsl-provider
iface dsl-provider inet ppp
pre-up /sbin/ifconfig eth0 up
provider dsl-providerTeljes leírás: [link]
A dns-es fájlt meg szerintem ürítsd ki előtte.
Ennél egyszerűbb úgy lenne, ha vagy adsl routert használnál, vagy a modem után tennél egy routert, és az kapcsolódna fel netre, nem a géped. Ekkor a géped közönséges DHCP-n megkapná a netet a routertől minden körülmények között.
Biztonságosabb is ilyen módon netezni, megvéd a kezdő szintű támadásoktól valamilyen szinten a router ottléte, bár ez inkább csak Win alatt érdekes. -
bambano
titán
válasz
Brown ügynök #3677 üzenetére
adsl esetén szerintem lenni kellene pppoe-nek meg ppp-nek is.
bár huawei modem sosem volt a kezemben. de olyat még nem láttam, hogy publikus ip címet adjon be a modem. azt vagy ppp-vel kapod, vagy a modem natol. -
bambano
titán
válasz
Brown ügynök #3675 üzenetére
lehet, hogy jónak néz ki, de nem az
a resolv.conf-ba nem dns-nameservers kell, hanem nameservers.ha egy dhcp-vel működő internetszolgáltató ügyfele vagy és beledrótozod az ip címet a konfigba, abból brutális balhé lesz. ha statikus ip címeket használnak (nem hinném, hogy ekkora kaszkadőrségre vetemednének), akkor ezzel nem lesz gond.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
CPT.Pirk #3676 üzenetére
Huawei modemből, lanon keresztül megy a gépbe.
Az ADSL miatt bonyolódik? Pedig az ADSL igen elterjedt. Milyen nettel lenne egyszerű?
@bambano Az etc/resolv.conf-ba namservers van csak lusta voltam javítani.
Balhé? Nem akarok balhét, csak egy működő netet.
Eszköz típusa: PPPoE
Hitelesítés: PAP -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Brown ügynök #3675 üzenetére
Eddig jónak néz ki.
Egyébként milyen net ez? Az ipfinder szerint Szegedi vagy, Inviteles nettel. Ők mintha ADSL lennének. Az viszont tovább bonyolítja a helyzetet.
Ha erről van szó, akkor jön a net telefonon, bemegy a modembe, és onnan az egyszem lanon megy a gépbe, vagy komolyabb, router végzi a betárcsázást?
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
CPT.Pirk #3674 üzenetére
Két hálózati eszközt érzékelt telepítéskor, az egy egy SIS akármicsoda a másik Atheros (vezeték nélküli). A SIS-t válaszottam.
Most a következő beállítások vannak:
/etc/network/interfaces
# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).
# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback
# The primary network interface
allow-hotplug eth0
iface eth0 inet static
address 82.131.216.149
netmask 255.255.255.0
network 82.131.216.0
broadcast 82.131.216.255
gateway 82.131.216.1
/etc/resolv.conf
dns-nameservers 82.131.216.1Ezekkel a beállításokkal működött a ping teszt a 127.0.0.1-n. Más hostot továbbra sem ismer fel.
És most látom, hogy ez így nem lesz jó mert megint más van a 'Szélessávú kapcsolat' Ügyfél IPv4 címe alatt.
-
bambano
titán
válasz
Brown ügynök #3672 üzenetére
tartok tőle, hogy azt valami okos grafikus network manager kacat törli.
-
Brown ügynök
senior tag
-
bambano
titán
válasz
Brown ügynök #3669 üzenetére
ha beraktad azt az interfaces fileba, amit kell, akkor írj rootként egy
ifup lo
parancsot. -
kovaax
őstag
válasz
Brown ügynök #3669 üzenetére
És ne hagyd le az etc elől a "/" jelet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Brown ügynök #3665 üzenetére
Beleírtad, amit Bambano írt?
szerk: akkor indítsd újra a hálózatot, vagy a komplett gépet, és nézd meg, van-e net
-
bambano
titán
válasz
Brown ügynök #3662 üzenetére
ha ismeretlen a cím, akkor a /etc/resolv.conf van rosszul kitöltve.
esetleg drótozd be a hálózatot és rakd újra. az kicsivel egyszerűbb
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Brown ügynök #3662 üzenetére
touche parancs, aztán a fájlnév kell neked.
-
bambano
titán
válasz
Brown ügynök #3659 üzenetére
lehet, hogy nincs is olyan fájlod?
ha nincs, csinálj egyet, ennyi legyen benne:# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).
# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback
# The primary network interface
allow-hotplug eth0
iface eth0 inet dhcp -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Brown ügynök #3659 üzenetére
Olvasni sem tudod?
SU -
-al lépsz be super userbe? ( szóköz és a minusz fontos )
-
bambano
titán
válasz
Brown ügynök #3657 üzenetére
másold ide a /etc/network/interfaces tartalmát
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
CPT.Pirk #3656 üzenetére
Nem találja a csomagokat.
Előzmény: Telepítés közben hivatalos Debian szerverhez akart kapcsolódni (azt hiszem csomagokat akart letölteni), de se magyar, se más szerverhez nem tudott így ezt a lépést valahogy skipeltem. Úgy tűnt, sikerült beállítani a hálózatot. Ezek szerint mégsem?
A kde egyébként "perfect" lenne.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Brown ügynök #3655 üzenetére
Telepítés közben nem jelölted ki a grafikus felületet? Ha nem, akkor gondolom KDE-vel akarod használni.
Ez a parancs hozzá:
apt-get install kde-core kde-full kde-i18n-huA sikertelen letöltésre kérdem, hogy a net be van állítva?
-
Brown ügynök
senior tag
Na, sikerült felrakni, most grafikus felületet szeretnék rárakni.
Ezzel probálkoztam:
apt-get update
Kapcsolódás: security.debian.orgMajd kiírja hogy nem sikerült néhány fájlt letölteni.
apt-get install xorg
xorg nem található.Valószínű le kéne tölteni. Hogy és honnan?
-
Brown ügynök
senior tag
Gondolatolvasók vagytok.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Brown ügynök #3645 üzenetére
Gondolom Win alatt kellene megcsinálni a pent, itt van hozzá leírás: [link]
-
Youri
veterán
válasz
Brown ügynök #3645 üzenetére
Lehet, és az i386 az a 32 bites, az amd64 a 64 bites rendszer, függetlenül, hogy intel, vagy amd
-
Brown ügynök
senior tag
Én is szeretném megtanulni a Debian használatát. Kérdésem: lehet USB kulcsról is telepíteni vagy szépen menjek el a boltba egy CD-ért?
(Ugye inteles gépre az i386 processzor architektúrát kell választani?)
-
tlac
nagyúr
válasz
Jester01 #3639 üzenetére
ami konkrétan gyorsabb pl. youtube-on elindítok egy videót és alul egy csíkban látszódik a lejátszási lista ([link]), ilyenkor ha scrollozok az oldalon, akkor keservesen szaggat
kíváncsi lennék, hogy aki iceweasel-t használ, azoknál hogyan működik
most úgy megy, mint ahogy kell neki, teljesen sima a scrollozás (7-es 64 bites béta firefox)
-
tlac
nagyúr
válasz
Jester01 #3639 üzenetére
az oldalak renderelése
(akár az is lehet, hogy a testingből áthozott valamelyik lib okozza a problémát...)felraktam egy 64-bites bétát, hasít
és ez igazodik a rendszer betűsimításához is, valószínűleg enable-system-cairo-val lett fordítvaCPT.Pirk:
akkor ezt csak te tudod, hogy mit csináltál
-
bambano
titán
például volt egy korábbi firefox, már nem tudom a verziószámát fejből, ami működött. fogta az okos automata upgrade, felubgradelte. ezek után elkezdte összekeverni a layereit, teljesen nonszensz képeket csinált. ez később megjavult egy upgrade-től. majd felrakta a 6-ost, azzal szaggatott minden. Ez a 6.0.1-ben megjavult.
szóval ez totál káosz.
-
tlac
nagyúr
válasz
bambano #3630 üzenetére
például?
kíváncsiságból felraktam a hivatalos 64 bites 6.0.1-es firefox-ot, és igazából elsőre gyorsabbnak tűnik a felgányolt wheezy-s iceweasel 5.0-nál
sajnos a rendszer betűsimítását nem vette át...(#3631) CPT.Pirk:
a link az hol van?
A KDE-ben az alapértelmezett alkalmazásoknál "iceweasel" van megadva a webböngészőnél.
miért nem állítod át?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha már böngészők, hogy tudom megcsinálni, hogy ha rákattintok egy linkre, akkor ne a régi, 3.6-os Iceweaselben nyissa meg, hanem a rendes, 6.0-ás?
A KDE-ben az alapértelmezett alkalmazásoknál "iceweasel" van megadva a webböngészőnél.
-
Youri
veterán
Hello mindenki,
van egy .bin kiterjesztésű image fájlom, aminek a mountolásában kérnék segítséget. Isot már tudok, de a bin sajna nem oké.
-
netpeti98
addikt
Na úgy néz ki mindent összegezve hogy majd debian lesz.Pár beállítással jó lesz kezdésnek és ahogy tanulok úgy fogom saját igényeimre szabni.A videók alapján jó oprendszer.
Üdv netpeti98
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Pár, nem Youtue-os flash videónál ha teljes képernyőn nyomok egy ESC billentyűt, akkor kilép a karakteres felületre, majd pedig a bejelentkező ablakot hozza elő. Ez miért van?
(KDE)
-
netpeti98
addikt
válasz
Jester01 #3613 üzenetére
kösz.
A wine azért érdekel mert olvastam olyat nem minden linuxon működik ugyan úgy pl:Van ahol elindítja a programod,van ahol nem,biztos valami mély rendszer szintű dologtól függ,de írták hogy az ubuntu alatt jól működik (az ubuntu ugye meg debian alapú) szóval mennie kell itt is.Kösz a válaszokat!
Üdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
Na úgy döntöttem a legközelebbi géptelepítésnél felrakom ezt a disztrót,de lenne róla pár kérdésem.
1.Több falhasználós bejelentkezést meglehet csinálni igaz?
2.A wine hogy működik alatta?
3.A tarba csomagolt programokat khogy kell majd rá rakni?Linuxban abszolút kezdő vagyok
Üdv netpeti98
-
bambano
titán
a mai kötözködő kérdésem:
miért a linux-2.6 alkönyvtárban vannak a debian repókban a 3.0-s linux kernelek? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A stabel fejlesztése (vagy legalább is frissen tartása) nem állt meg, most épp a 6.0.2-nél tartanak, ami júniusi. Ahogy nézem a http://www.debian.org/releases/ oldalt, a testing-re kattintva a wheezy jelenik meg.
This release started as a copy of squeeze, and is currently in a state called "testing". That means that things should not break as badly as in unstable or experimental distributions, because packages are allowed to enter this distribution only after a certain period of time has passed, and when they don't have any release-critical bugs filed against them.
Azt nem tudom, hogy az sources.list-be írt wheezy szóra ugyanazt találja meg, mint a testing szóra, de gondolom.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én a Squeeze testing repóját használom.
Iceweaselnek meg külön Debian repója van, minden beállítást leírnak rajta, a 4 fejlesztői csatornából a kívánt csatorna mindenkori verzióját telepíti: mozilla.debian.net
-
tlac
nagyúr
válasz
bambano #3604 üzenetére
passz, azt tudom, hogy az apt-get a mostani állapotban szépen megcsinálja és nem szól érte, hogy hiányzik a hitelesítés
vagy ha kiszedem a APT::Default-Release "squeeze"; sort, akkor ugye frissülni akar az egész rendszer, de ilyenkor ha kijelölöm synaptic-ban azt a pár dolgot, amit a wheezy-ből akarok, akkor sem kapom az előbbi képen látható hibáthol tudnám megnézni a kulcsokat?
(az 1.-vel jelzett kérdésemre esetleg tudod a választ?)
-
tlac
nagyúr
Felraktam a squeeze-t, viszont mivel ősi cuccok vannak benne, ezért elkezdtem áthozni csomagokat a wheezy-ből. Sikerült is lecserélni az iceweasel-t 5-ösre, openoffice-t libreoffice-ra, gimp-et frissebbre és a libcairo2-t (végre tartalmazza az lcdfilter-t és be lehet állítani a betűsimítást olyanra, mint amit az ubuntu évek óta tud).
Viszont van pár dolog, ami nem tiszta, nem működik rendesen.Így csináltam:
/etc/apt/sources.list
deb http://ftp.debian.org/debian/ squeeze main non-free contrib
deb http://ftp.debian.org/debian/ squeeze-updates main contrib non-free
deb http://security.debian.org/ squeeze/updates main contrib non-free
deb http://ftp.debian.org/debian/ wheezy main non-free contrib
deb http://security.debian.org/ wheezy/updates main contrib non-free/etc/apt/apt.conf.d/local
APT::Default-Release "squeeze";1. Ha a wheezy-ben megjelenik pl. egy frissebb iceweasel, akkor az automatikusan frissíthető vagy megint egy új verziót kell kényszeríteni?
2. Ha konzolból telepítettem pl. a wheezy-s gimp-et akkor szépen fel is ment:
apt-get -t wheezy install gimpViszont synapticban hibát kapok. (Itt pl. egy mplayer-t próbálok felrakni wheezy-ből)
A nincs hitelesítve rész alatt egy csomaglista lenne, de nem látszódnak a nevei és végül nem is teszi fel a wheezy-s csomagokat.Mit lehetne ezzel csinálni?
Sokkal jobban szeretek synapticból telepíteni, mint konzolból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Synology NAS
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 2042
- Kerékpárosok, bringások ide!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest