- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaax
őstag
válasz
McSzaby #5188 üzenetére
Van nem experimental is: http://packages.debian.org/wheezy/samba4
-
Archttila
veterán
-
-
bambano
titán
válasz
McSzaby #4879 üzenetére
ha biztos vagy benne, hogy nincs a gépeden szemét és nem törték fel, akkor az output láncon szerintem semmit ne tilts.
a szolgáltatók alapvetően néhány portot figyelnek, tehát ha abban akarsz biztos lenni, hogy nem tiltják le az előfizetésedet, akkor leginkább az smtp és a microsoft netbioshoz tartozó portokat tiltsd le. esetleg plusz az ssh. ha nagyon keménykedni akarsz, akkor meg az összes 1024 alatti portot tiltsd. a többi elég lesz a torrentnek.
szigorúan szerintem.
-
bambano
titán
válasz
McSzaby #4866 üzenetére
az összes olyan téma, ami arról szól, hogy egy program manualját lefordítod és mutatsz pár példát az alkalmazására, hulladék. tehát veritasról írni szakdogát gagyi munka.
az egyetemen elvileg arra képeznek ki, hogy problémákat oldj meg. lehetőleg komplexen. tehát a szakdolgozat egy elképzelt vagy valódi probléma általad kitalált megoldásáról kell szóljon, amiben egyébként úgy mellékesen lehet, hogy alkalmazol veritast is. A megoldáshoz hozzátartozik, hogy hogyan adod el a főnökségnek, milyen előnyöket találtál a régi megoldással szemben és mivel lesz jobb az egész, mint régen. Emellett a környezetben meglevő folyamatok újraszervezéséről, a hiányzók elkészítéséről is beszélni kell.
-
bambano
titán
válasz
McSzaby #4729 üzenetére
rendes nvidia kártyával semmi köhögés nincs, de alapból csak parancssori lejátszás van normálisan. debianra felvarrni egy xmbc-t, az szerintem munkás, ezért egyszerűbb olyan cumót választani, amiben van egy összecsiszolt xbmc és arra felvarrni a további szükséges szerver szoftvereket.
-
-
-
bambano
titán
válasz
McSzaby #4614 üzenetére
nekem a proftpd-vel nem volt bajom, de nemrég mutattak be 5-6 mysql 0dayt, a phpmyadmin meg évek óta lyukas, mint a szita.
szóval proftpd, postgresql-lel szerintem jó. de az ilyen webes klikkelős csellentyűcskéket felejtsd el, ha a netre is ki akarod engedni a géped. ha csak otthon van tűzfal mögött a családnak, akkor meg mindegy.
-
Jester01
veterán
válasz
McSzaby #4599 üzenetére
A \ (visszaper, backslash) az általában escape karakter, az utána következő karakterrel speciális jelentése van. Ez nem annyira "linux" dolog, ez az adott programoktól függ. Például C programnyelvben és szabályos kifejezésekben (regular expression, regexp) is van. bash-ban alapesetben a következő speciális karakternek elveszi az "élét", vagyis normál karakternek fog számítani. Például ha szóköz van egy fájlnévben akkor elé \ jelet téve nem fogja eltörni kettőbe a fájlnevet.
A / (per, slash) a könyvtárelválasztó (directory separator), az ami a windowson a \. Ez valóban linuxos dolog, a kernel szintjén van.
A % jel megintcsak program függő, bash-ban például háttérfolyamatok (job) azonosításra szolgál.
A samba cuccokról lásd a man smb.conf leírást, de röviden:
inherit acls = ha acl-t támogató rendszered van, akkor itt bekapcsolhatod, hogy az új directoryk örököljék az acl-t és ne a directory mask értéket használják
create mask = megmondja melyik jogosultság biteket lehet beállítani új fájl létrehozásakor. a 0600 azt jelenti, hogy legfeljebb a tulajdonos írhatja és olvashatja
directory mask = mint fent, csak könyvtárakra. a 0700 a tulajdonosnak engedélyezi az írást, olvasást és a "belelépést"
store dos attributes = ha a rendszered támogatja a kiterjesztett attribútumokat akkor ezzel bekapcsolhatod, hogy a klasszikus dos-os attribútumokat explicit eltároljaPumpkinSeed: milyen parancsot nem tudsz futtatni?
-
Archttila
veterán
válasz
McSzaby #4576 üzenetére
Esetleg: Linux iptables zsebkonyv
-
Apollyon
Korrektor
válasz
McSzaby #4554 üzenetére
Hááát ez windóz téma... win7 telepítőcdjén megnyitottam a parancssort, majd elindítottam a diskpart "programot". Azzal list disks, select disk 0, és clean...
Debian alatt akárhogy mókoltam, akármilyen filerendszerrel, win nem látta a merevlemezt, csak a fenti művelet után, ez viszont drasztikus megoldás volt. -
Apollyon
Korrektor
válasz
McSzaby #4552 üzenetére
Windows 7, és parancssorban megoldottam, ez viszont kinyírta a linuxomat
Úgy tűnik eléggé nagy az OS háború, nem fér meg a két rendszer egy merevlemezen, hiába van szénné particionálva.
Érdekes, a Lennyt még anno simán felraktam a Win7 mellé, és a GRUB is boldogságos volt mindenkinek. -
bambano
titán
válasz
McSzaby #4499 üzenetére
időfüggő. mindig van egy stabil (már kiadott) meg egy fejlesztői verzió. amikor kiadják a stabilt, akkor az az erősen ajánlott és a fejlesztői nem, mert abban olyankor kupleráj van. ahogy telik az idő és közeleg a következő kiadás, úgy válik egyre stabilabbá a fejlesztői és kezd kicsit elavulni a stabil.
mivel mostanában már béta teszten van a fejlesztői, én már ezt (=wheezy) szoktam felrakni friss telepítéskor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- DELL T40 EMC Szerver
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest