- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kukinyo #6813 üzenetére
Bajnak nem baj, csak jelzi, hogy az már magas fesznek számít egy átlagos modul esetében (DDR2 alapfesz 1.8V, és az említett 2.31V már 0.51V-s emelés lenne, ami jelentős), te azonban még csak 0.1V-t emeltél, mert a modulodnak alapból több fesz kell. Ez persze nem jelenti azt, hogy ha az 1.8V-s modulnak adhatsz 2.3V, akkor te is adhatsz arányosan ehhez képest mondjuk 2.7V-t, mert az már jó eséllyel kinyírná a chipeket. Szal BIOS-ból 2.35V-ig még elmehetsz. Frekiben/időzítésben hol tartasz egyébként a tuningban?
-
válasz
kukinyo #6811 üzenetére
Sajnos a lapod a gyártó információi szerint csak ezeket a feszültségértékeket tudja monitorozni: "Voltage Monitoring: +12V, +5V, +3.3V, Vcore". Ez esetben szerintem 0.1V körül kalkulálj a VDimm droppal, abból nem lehet gond (tehát BIOS-ban ennyivel többet állíts be).
-
-
yolan
őstag
válasz
kukinyo #6698 üzenetére
az oké, de a 533-as 1 gigás meg 360-on. 256mb plusz 94mhz-el, vagy 1gb mínusz 173mhz-el. Nem arányos. Ezért mondtam, tessék még egy 1 gigás modult venni, lehetőleg 533-ast, és lehet fognak menni 600-at is, és lesz 2x1 giga a gépedben, normális sebességen, normális mennyiségben.
-
yolan
őstag
válasz
kukinyo #6669 üzenetére
Nem teljesen épkézláb felállás az 1gb meg 256mb modulokat összeereszteni. Tessék lecserélni a 256-os modult egy 1gb-os modulra. Az 533mhz-hez pedig szerintem kicsit magas az a cl5-4-4-10, ilyen 2.5-4-4-7 vagy 3-4-4-7 ami eszembe jut ddr533-as időzítésekre, azon lehet tudnál még faragni, esetleg tRD-t állítani, ha nem melegszik, vagy van rajta/veszel rá bordát, a fesszel is tudsz még kicsit játszani, aztán lehet a plusz fesztől még picit órajelben vagy időzítésben megy jobbat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged