Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3gyo
csendes tag
Ja meg hát másik probléma, amiről viszont a fejlesztők nem tehetnek a játékos közösség. Leszámítva azt az időt amit a dayz.hu wihtelisted szerverén játszottam, csak antiszociális gyilkosokkal találkoztam.
Néhány eset az teljesség igénye nélkül:
- Bambi vagyok, jön egy full geares ember és kérdés nélkül puf
- Bambi vagyok futok puff valaki a világ végéről csipával kiszed.
- Bambi vagyok köszönök másik bambinak visszaköszön majd elköszönünk elmegyek mellette püf , leüt.
- Bambi rám köszön én vissza, kunyerál kaját meg piát adok neki, amint elfordulok püf fejbe vág a baltájával.
- Csávót üldözik zombik, segítséget kér. Megmentem, a hála püf balta, boxer, kapa a fejbe.
- Csávó vérzik, bekötöm, a köszönet természetesen ismét a balta a fejbe.
..........Egy azaz egyetlen emberrel nem találkoztam még aki nem akart leölni. Ha egy pillanatra is hátat fordítok valakinek bumm már nekem is jön. Ennyire antiszociális játékos közösséget még életemben nem láttam sajnos mint itt a dazyben.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
barandris
üzenetére
Na oké rendbe van 2 ak tár. Te lehet találsz ilyeneket mert én már régen nem, még militaryban sem.
Túlmelegedéshez nem kellett extra gear. Egy katonai felső, egy nadrág, egy mellény, megpakolt zsák egy bakancs és futás már kész is volt a túlmelegedés. Ja azt ne várják már el, hogy sétáljak persze majd 1 órán át sétálok két falu között. Ha ennyire valóságot akarok kimegyek a szabadba ennyi.
"Kétszer meggondolod h miket viszel és lehet" - Ja hát kétszer meggondolod, mert nem találsz semmit lassan mondom ssseeemmmiiittt (ja de cípőt, és még ja cípőt tisztára mint Al Bandy). Rendben csirkés történet még talán lehetséges mert gázos dolgokat még a cípők mellett lehet találni néha. Vetőmagot kipróbáltam, na de ahhoz kell a locsolás és a trágya, na vízhordó eszközt sem igazán találtam egyszer sem, talán egyszer egy lábast.
Döglőt zombinál még soha nem találtam semmit, pedig vertem agyon jó párat ettől még lehet náluk akármi.
"De hála istennek kijátszható a rendszer ha nem vagány az ember" - Úgy érzem nem érteted meg amit leírtam. A farkasokat hallani lehetett látni már csak akkor, mikor a látótávolságon kívülről kezdetek nyargalni nem nem zombikra azokra szartak rá, egyenesen rám. Azt a rendszert ahol a farkas röntgenszemű és olyan távolságról szúr ki ahova a maximumra tolt látótávolság mellett sem látsz el nem lehet kijátszani. Nincs baj a farkassal, na de az esélyem legyen már meg kikerülni őket, elbújni vagy bármi felmászni egy fára akármi. Mert ez így egy random terminátor bagázs.
Na most hidd el nem lövöldözök zombikra régen sem lőttem, mert akkor beindult az összes ez egyértelmű.
Nem az a baj, hogy túlélősebb lett hanem az, hogy idegesítő. Nem az a baj, hogy nincs tele minden kajával. De az nonszensz, hogy egy városkában van 20 zombi és jó esetben 2-3 db loot amiből 75% cípő ami effektíve semmire nem jó. Legyen rendesen loot, ne kaja, de mondjuk olyan dolgok amik segítenek túlélni. Balta, kulacs, fazék, ruha, táska, bármi ami hasznos és segít. Ne legyenek tők üres városok ahol semmi, szó szerint semmi nincs. Vagy ha igen legyen valódi craft rendszer, ez most nem valódi craft rendszer ez egyértelmű. Az meg a minimum lenne, hogy ne éhesen és szomjasan kezdjek ha már a fél világot be kell nyargalnom egy falatért.
Lehet te mazochista vagy és szeretsz szívni és értelmetlen dolgoktól meghalni, vagy órákat szenvedni a semmiért de nekem ez nem élvezet, de kinek a pap kinek a papné. Arról nem is beszélve, hogy nagy nehezen életbe maradsz aztán megjelenik a kis duplikálós bagázs, és lekaszál a rambot megszégyenítő fegyver arzenáljával és felszerelésével. Mert a duplikáció még most is megy ez biztos, nem a szél hordja össze a "szuper katonákat" .
Lehet rossz szervereken jártam, de ez elégé kérdéses mivel volt low popos, meg nem low popos, próbáltam kb 8-10 darabot, de mindenhol ez volt: semmi, cípő és kész.
A probléma az elbaszott objektum kezelési rendszerükbe van ez amúgy fix. Azért vannak most zombik mert a loot helyet azt tartja nyilván a rendszer szerintem. A másik ok a perzisztencia, mivel azok is fogják a loot helyet egy szerveren, amit élelmes emberkék a véletlenül sem összeduplikált hordó rengetegükbe elrejtenek. De egyértelmű, hogy a kód alapjaiban el van baszva, de ezt soha nem fogják beismerni. Milyen kód az ahol egy inventory kinézet megváltoztatása emelni tudott több mint 10 fps-t egy játékon. Régen mikor volta régi, meg a mostani új ui ezt le lehetett tesztelni. Sajnos túl sok ilyen jól lekódolt programmal találkoztam már, hogy felismerjem azt ahol el van baszva a kód rendesen. Amíg az alapokat nem tették rendbe, amíg nem lehet kellő mennyiségű objektumot (mondjuk pár 1000 vagy inkább 10.000) tárolni egy szerveren addig minek fejlesztenek bármit is.
Szóval nem a loot összetétele hanem a teljes hiánya az első probléma. Nem tudom ismered -e az ARK-ot? Az túlélős játék, ott egy Ádám vagy Éva kosztümben indulsz, de ott simán életbe maradok többnyire, pedig van ragadozó dögivel. Ja csak hát ott van craft rendszer. Ad esélyt a program és nem a véletlen szerencsén múlik az, hogy élő leszel vagy hulla. A dayzben 70% a mázli faktor a többi az már lehet a tapasztalat.
-
m3gyo
csendes tag
Ja azt elfelejtettem megemlíteni még, hogy az eredeti dayz egy mod az arma 2-höz. Egy ember fejlesztette, meg pár segítője ingyen szabad idejében. Ott volt mindenféle jármű, még repülő járművek is, voltak zombik, volt bázis építés, voltak még fegyveres ai-k is. Volt perzisztencia. Itt ezeket rahedli pénzzel, sok fejlesztővel, nem tudták prezentálni hosszú évek alatt sem. Erről ennyit.....
-
m3gyo
csendes tag
Ez a játék halott. Nem azért mert az emberek nem akarnának játszani, de a készítők teljesen idióták jobb szó nincs rá.
Nem tudják mit akarnak csinálni. Mert ez most se nem túlélő játék se nem semmi, ez egy élvezhetetlenen vacak.
Előző patch 0.60-ban még ugyan játszhatónak tűnt, az új rendere megoldotta az fps gondokat, de ugye zombi az nem volt. Ezt még el lehetett viselni, na de azt már nehezen, hogy ha futottam vagy 500 métert a karakter máris túlhevült . Állandóan pocsolyákba kelet fürdeni, hogy ne haljon meg túlmelegedésben. Azaz messzire nem mehettél egyetlenegy pocsolyától sem mert akkor kampec. Rossz vicc. Játszhatatlan volt az egész így. Na de most kijött az új patch a 0.61. Na mondom végre talán ezt is megoldják. Hát megoldották, de a dayz rosszabb mint valaha.
1. próba: Megjelentem, eset az eső eláztam meghaltam hipotermiában.
2. próba Megjelentem még mindig esik az eső, meghaltam hipotermiában

Jó jegeljük pár napra hátha megoldják az időjárást mert ez így fos. Esély sem volt eljutni oda, hogy legyen legalább egy esőkabátom. Ja hát persze a loot az rosszabb mint valaha, mert momentán nincs, ami van nagyon hasznos cipő, könyv és csupa lényeges dolog, persze ez is városonként egy kettő talán. Pár nappal később.
3. próba Nem esik de meghaltam éhen. Érted éhen haltam. Még soha de soha nem haltam éhen a dayz-ben, se más játékban. Több várost áttúrva sem találtam egy azaz egyetlen fia kaját sem. Mást sem nagyon minden üres volt, bármilyen szerverre is mentem (10-20 közötti szerverrel tesztelve)

4. próba Na jó nincs kaja rendben van almafa, hosszú gyűjtögetés révén lett egy kazal almám, éhen nem halok éljen. Irány lootolni. Felérek északra, már egész pofásan elvagyok, van esőkabát, van hátizsák, egy balta is akadt és még az alma is van elég. (ennyi régen kb 10-15 perc volt most majd 3-4 óra, ebből 45 alma szedés) Sőt micsoda csoda egy az egy konzervet is találtam. Meg jó pár fegyvert de töltény nélkül, ha meg volt töltény az damaged azaz kuka mert ki nem lehet lőni. Mondom se gond így már ha nem hagyom, hogy egy horda zombi letámadjon egyesével, kettesével még el lehet velük bánni, ha nem is egyszerűen. A playereket meg valahogy majd kikerülöm, míg meg tudom majd védeni magam. Na de ekkor jött a csodás új fejlesztés a farkas falka. Egyszer csak az úton halok egy vonyítás na mondom jobb elkerülni őket szétnézek nem látok sehol senkit, egyszer csak nagyon messziről vagy 800 m meglátok egy pár pixelt futni felém.Na mondom uccu neki fussunk el. Haha na nem természetesen nem egy volt hanem vagy 6, nem hogy futnak de szuperszonikus sebességgel teszik és/vagy teleportálnak is, persze fegyver nélkül szépen felfaltak. Még fegyverrel is megöltek volna.

5. próba Újraéledek, város semmi nincs benne, csak egy baseball ütő meg egy mp5 kaja persze nincs, ruha nincs, táska nincs, de van rahedli zombi. Megcsapnak vérzek bekötöm, próbálok sunnyogni naná, hogy rám rabolnak, párat agyonverek megint vérzek, de nincs mivel bekötni. Kés nincs rags gyártáshoz a polóból, kő a közelbe sehol, hogy kőkésem legyen. Na mi lett a vége természetesen elvéreztem. (így sem haltam még meg soha, dayz-ben)

Na részemről itt a vége. Ja azt azért hozzá tenném, hogy nekem 392 órám van a dayzben tehát nem ma kezdtem. Akkor most képzeljétek el, hogy a helyemben a dayz szűz embert játszik. Na na mire menne csorikám. Ez így nem játék hanem szenvedés. Szenvedni meg szenved az ember elegét a való világban.
Ezek az idióta barmok akik magukat fejlesztőnek titulálják végre nagy nehezen megoldották, hogy a játék ne egy diavetítés legyen még erőművön is, végre lehetne játszani. De persze az nem jó, basszuk szét a loot rendszert. Loot helyet legyen benne vagy 100.000 zombi úgyis hiányolták őket. Ja meg lehetőleg a legkisebb esőtől, ha nincs feltápolva, dögöljön csak meg a karakter simán. Feltápova meg ugysem elsz mert ugye nincsen loot. Ja meg tegyünk bele terminátor farkasokat amiket se lefutni, se legyőzni nem lehet.
Ha ez egy túlélő játék és arra akarnak ráfeküdni, hol a craft rendszer. Ja az nincs akkor legyen loot, ha már zombi és farkas hordák vannak, legyen lehetőségem megvédeni magam. Ezek azt se tudják mit kellene csinálni, idióta barom mind. Bár nem mert jól lehúzták fél világot egy szarral ami fialt nekik vagy 20-30 millió dollárt és került nekik az egész pár millióba, baromi jó üzlet nekik. De leszarom, csak legalább játszható lenne a fosuk valahogy. De nem a cél szerintem, hogy az összes ember abbahagyja ezt a szart, aztán be lehet zárni a szervereket is, és lehet lépni a maradék lové-val, aztán jónapot.
Bizisten a miscrafted fényévekkel játszhatóbb ennél a fosnál. Arra pedig nem voltak dollár tízmilliók. Ha meg survivor akkor ott az ARK abban van craft, szép is meg játszható is arra sem volt 20 millió dodó. Ez a fos meg egy egyre szarabb fos, pedig milyen jó játék lehetne ha nem sült bolondok fejlesztenék.
-
m3gyo
csendes tag
Az új hotfix ami kijött a .58-ashoz változtatott valamit a loot-on érezhetően vagy semmit jelentős? Mondjuk például military részen van már loot, úgy mint a camo-s ház, barakkok (nem új típusúban)?
-
m3gyo
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat.
Az újratelepítést megpróbálom, mert volt egy másik régi problémám is a DayZ-el, nem lehetett belőle alt+tab-ni, (még mos sem de ez már win7-nél is meg volt) de azzal még együtt tudtam élni. Ergo valami már régebben elcsesződhetett benne. Az is lehet valamit az AMD vga-on nem szeret, ARMA Nvidia "szponzorát" cucc ugye. A CCleanert nem futtatom le, mert nem szeretem az olyan programokat (tapasztalat munkámból eredően is) amik a regisrtyt turkálják, cseszett már szét nem egy rendszert a fenti cucc.
Majd megírom segített -e full újratelepítése a DayZ-en. Utólag is köszön a tippeket.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
üzenetére
Jaj ugyan már érdekes minden működik érted minden, csak a fos dayz-ben nincs hangom. Biztosa win frissítésbe van a hiba nem ebben a fosban.
Másrészt legális win7-et nem lehet újratelepíteni legális win10-el csak frissíteni. Amúgy egy játék miatt nem fogom újratenni a rendszert ha minden más jó. Max leszarom a dayzt, ha megjavul egy teljes dayz újratelepítéssel jó ha nem akkor ennyi, van más amivel el tudom tölteni az időmet.
De azt azért te sem gondolod amúgy komolyan, hogy kb 30 játékkal meg még vagy 20 egyéb program hiba nélkül megy csak a dayz nem, akkor biztos a windows frissítésben van a hiba....
Másrészt semmi gond a Win frissítéssel. Amit írsz az igen probléma volt Win95/ Win98 / WinMe/ Win XP /Vista körül ott én sem próbálkoztam. Win7/ Win8 /Win 8.1 óta simán megy a frissítés gond nélkül.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
üzenetére
A törléseket még nem próbáltam.
Semmit nem tettem. Felfrissítettem Win10-re a win7-et, előtte nem volt baj vele. Itt viszont így indult elsőre.
Van egy SB Tactic 3d usb hangkártyával de nem ez a baj, mert az alaplapi realtech-vel sem megy.Nem telepítettem semmit csak a win10 frissítés ment fel meg azzal az új amd driver, ennyi ami történt. Másnál még nem volt eddig hang problémám. Kipróbálom az arma 3-at meg, az arma 2-t is nem tudom ott mit fog csinálni. Ha ott lesz hang akkor passz.
(Kipróbáltam arma 3 / arma 2 van hang gond nélkül, marad a törlés)
-
m3gyo
csendes tag
Na kipróbáltam nem jött be az elmásolás amit olvastam, sem a dx újratelepítése. Továbbra is induláskor még van hang menüben becsatlakozás után már nincs és kilépve a szerverről már a menüben sincs.
Ennyi feladtam, gondolom (remélem) jön majd valami frissítés ami ezt orvosolja, mert csak itt volt eddig problémám win10 alatt. Amúgy javaslatokat tippeket szívesen fogadok addig is.
-
m3gyo
csendes tag
Közben mégis találtam egy lehetséges megoldást újra kell rakni a directx-et ami az lábbi könyvtárban van:
\Steam\steamapps\common\DayZ\_CommonRedist
Na ezt még kipróbálom. Mert mióta egész élvezhetővé vált az fps-em megint érdekelni kezdett a játék, de hang nélkül az öngyilkosság, és élvezhetetlen

-
m3gyo
csendes tag
Lenne egy technikai jellegű kérdése.
Windows 10-en játszom, az addig csodaszép, hogy majdnem megduplázódott az fps-em (AMD FX6100 Radeon 7770). Eddig sok minden kikapcsolva textura high volt 15-16 fps városban.
Most Cherno nagy város 20-30 nyílt terepen, házakban akár 30-40-re is felment. Levéve kicsit a beállításokat olyan simává tudtam tenni, hogy már egész élvezhetővé vált 30-40 fps alá ritkán esik be és ott is max mikro fps lag de az is ritkán nagyon ritkán. Három óra alatt talán 2-3-szor.Na de van egy komoly problémám. A menüben van hangom csicseregnek a madarak miegymás. De amint belép a játék tök csönd van. Semmilyen hang nincs. Tudom google a barátom de semmit nem találtam.
Más játszik Win 10-el, vagy tapasztalat ilyet más rendszerben? Eddig sehol nem volt problémám csak itt a hanggal. Amúgy a Win 10 legális, nem virágbolti tehát még azt sem hiszem, hogy ott lenne a baj.
OFF Amúgy ez az új WIn 10 nekem nagyon bejött a gépem megtáltosodott tőle, végre a rendszer elkezdet kihasználni 2 magnál többet is. AMD-s rendszerek esetén szerintem nagyon is ajánlott az upgrade ON
-
m3gyo
csendes tag
Vannak itt akik már jó sok mindent találtak, azoktól kérdezném, hogy a pres vest (az a kék ami olyan mint egy rendőrségi cucc), vajon tényleg mérsékelten golyóálló.
Azért lenne érdekes mert némi plusz védettséget ad akkor megéri lecserélnem a sima mellényemet. Kettővel kevesebb slot van benne ezért lenne érdekes, hogy megéri -e a csere. Hátha valakinek volt már ilyen és tudja, hogy a leírás mennyire hitelt érdemlő. A leírása szerint van némi golyófogó képessége.
-
m3gyo
csendes tag
"...Meg volt egy halálom, sétáltam.. ténylegesen cska sétáltam semmit se hallottam és..."
Barátom téged ott lelőt egy sniper. Valaki jó messze egy longrange scope-val ellátott mosinnal szépen fejbe k.rt.
Jobb ha megszokod, hogy a játék alcíme az ezer halál játéka. Többször fogsz meghalni mint hinnéd, és amikor azt hiszed, hogy már mindenféle módon meghaltál mindig lesz egy újabb mód. Ha ez frusztrál, hogy állandóan meghalsz mikor már vagy 2 -3 nap alatt fel gearelted a karid, akkor lehet nem a te játékod lesz.
-
m3gyo
csendes tag
Amúgy csak engem frusztrál ez a kihűléses dolog?
Simán megfagytam tűz mellett is. Süt a nap hét ágra és kiírja cooling off. Na ne. Ja ás ezt fulra felöltözve csinálja. Ez vicc. Overheating eddig egyszer volt csak, de megfagyni feszt akar a karakter.
Szóval azt még értem, hogy alul öltözve, esőben, éjszaka, vagy viharban cooling off. Na de fényes nappal, napsütésben fullra beöltözve, na ne már.
Ez így nem gyengén gáz. Állandóan azt kell figyelnem, hogy nehogy megfagyjon a faszi, ráadásul még a tűz sem biztos, hogy segít. Megállók valahol szétnézni, már jön a cooling off, pikk pakk cold és puff már freezing is, onnan meg már csak csoda formán jössz vissza, mert még a tűz sem biztos, hogy segít. Ha megjött a freezing, vegyél érzékeny búcsút a karaktertől, mert meg fog halni. Bezzeg amikor overheating volt lekaptam a kabátot pár másodpercre, és máris rendbe jött.
A lényeg remélem ezen még hangolni fognak mert ez giga gáz így. Amúgy csak nekem akar mindig minden körülmények között megfagyni a karakter vagy mást is szívat a dolog?
-
m3gyo
csendes tag
válasz
BlackDevil
üzenetére
Nem tudom merre keresed, most meghaltam futottam északon egy keveset és 1 sks és 1 mosin az eredmény azt hiszem zongorás házban volt most. Lényeg meg kell nézni a sima házakat is ott is találtam már. Én a shotival vagyok így alig találok, most mondjuk lett az is.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
BlackDevil
üzenetére
Előttem már felsorolták, de momentán bárhol ahol fegyvert lehet találni ott mosin nagyon jó eséllyel van. Én kb 2-3 nap alatt napi 2-3-at találtam, már már sks gyakoriságú. Olyan helyeken is találtam ahol eddig még soha, például barakkban is, de jó az esélyed Novodimitrovsk-ban a magas épületben például, zongorás házban, rendőrségen, gyárban, ezeken a helyeken találtam biztosan az elmúlt napokban.
De viszont távcsövet nem nagyon találtam hozzá, anélkül meg az a fegyver nem sokat ér. Közelharcban nem a legjobb választás.
-
m3gyo
csendes tag
Pár észrevétel ami kicsit zavaró számomra.
- A puska (shotgun) nagyon jó de sajnos nem lehet kiszedni a töltény hacsak egyet lőttél el vele. Azaz csak akkor tudsz újratárazni, ha kilőtted mind a két sörétet. Viszont közelre esély sincs ellene.
- A mosin néha elég furcsa silenced fegyverként működik. A lövés hangjának terjedése elég korlátozott. Az sks/ak/shotgunt, meghallom akár 800 méterről is. A mosin akár már 300 méterről is hangtalan.A mosin spawn gyakoriságát amúgy rendesen feltolták. Feszt találok belőle mindenhol. A másik gyakori fegyver a sporter, na az amit szerintem senki nem használ, mert tárat alig találni hozzá (tár nélkül meg csak egy töltény megy bele), sebezni meg annyit sebez mint egy szúnyogcsípés. Nem is tudom minek van benne a játékban egyáltalán.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
DokiBaxxi
üzenetére
Én patch előtt is találtam gyors töltőt mosinhoz, de duble riflehez és shotgunhoz, sks-hez is volt már a kezemben, amíg ki nem lőttek. De legalább ezek a fegyverek tár nélkül is használhatók. Mire megy az ember egy ak-val ha nincs hozzá tár.
Amúgy a mostani kedvencem a shotgun, egyszerűen fenomenális. közelre.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
bugylee
üzenetére
Ha van tárad vagy gyors töltöd R és újratölt. A shotgun egy lövés/ember ha van gyors töltöd, akkor négyet simán leszedsz persze nem 200 méterről. Mosin szintén egy lövés/ember de csak távoli célpontokra érdemes használni. A magnum is egy lövésből öl (tapasztalat nekem eddig mindig így volt) persze nem 200 méterre van tervezve max 20 vagy kisebb távolság. A többi pisztoly nem igazán használható.
-
m3gyo
csendes tag
Hé hogy a 0.48 jobb volt?
Ez azért szerintem meredek kijelentés.Nem tudom mennyit toltál 0.48-al de azok a zombik ott nagyon gázak voltak. Momentán játszhatatlan volt tőle az egész játék. Minden csapás bleeding és ha kétszer betalál tuti ruined a felső, ha még egy akkor mellény, nadrág akármi. Persze benne az összes cuccal. Ja és az, hogy 0.48-ban lecsapsz egy zombit vagy sem tisztán lutri volt, most ez gördülékenyen megy Amúgy meg most legalább nem találkozol ökrök lőszeres terminátorokkal akik rátenyereltek a tűzgombra és úgy rohangálnak, mert se ki nem fogy a lőszer, se tárat nem kell cserélni soha.
Speciel 0.48-ban azért rendesen tele voltak a szerverek ilyen öröklőszeres terminátorokkal. Ezen kívül én még olyannal találkoztam aki beglichelte magát a falba, 0.49-ben még nem. Elviekben van még a teleport hack na olyat még csak videóban láttam. meg streamen.
De ami jobb lett mint 0.48-ban volt hirtelen ami szembe jut:
- Futás a lépcsőn gond és bug nélkül
- Észrevehető fps emelkedés, játszhatók a nagy városok nem esik az fps 10-re meg alá.
- A zombik végre megölhetők, működnek a közelharci fegyverek.
- Kigyomlálták a hacked cuccokat, megszűnt a duplikálás lehetősége.
- Nem mászkál mindenki 10 perc alatt 4 dobtárral full katonai cuccban és vagy 4 fegyverrel.
- Meg még pár ami nem jut hirtelen az eszembe....Ami romlott:
- Nehezebbnek tűnik a baltához jutás. (Növelni kellene a balta spawnt, mert ez az eszköz ami nélkül nincs túlélés a Dayz-ben.)A bugok eddig is itt voltak velünk, és még sokáig itt lesznek. De ez a játék 1 éves fejlesztésen van túl. Nincs értelme csodálkozni, hogy bugos. Vajon más játékok (nem EA sport, meg Sims 4, meg COD) egy év fejlesztés után, milyen állapotban vannak. Lehet még ilyenben sem. A hármat azért vettem ki mert (EA sport, COD, Sims4) mert például ezek azért jobbára bug mentesek, mert nem fejlesztik őket. Már rég ki van fejlesztve mindegyik, már csak neveket és textúrákat cserélnek, meg max kezelőfelületet dizájnolnak át. Így nem kunszt hibamentesen fejleszteni, persze más kérdés, ugyanazt más ruhában eladni, meg pofátlanság. De amíg van aki megveszi addig minek dolgozzanak.
A DayZ fejlesztési ciklusa a devek elmondása szerint 3-4 év. Ebből lement az első és a játék még ha bugos is de már simán játszható. Szerintem egyáltalán nem állnak rosszul az idővel. Had nem mondjam például a Gothic sorozatot. Nagyon jó kis hack&slash játék, de mindegyik része úgy jött ki, hogy maga a játék egy komplett bug volt. Kellett három-négy patch meg kb 12-6 hónap és már jó is lett. De azt kiadták és nem early access-ben hanem véglegesben. Ez csak egy példa volt.
-
m3gyo
csendes tag
A balta vs zombi. Igen ez egy érdekes kérdés ebben a patchben. Nekem jobban működik mint 0.48-ban.
Amit a baltával kapcsolatba észrevettem:
1. Eddig ugye, csak belső nézetből volt értelme csapkodni vele a zombikat. Na ezt most el kell felejteni. Belső nézetből nincs esélyed, az most annyira rossz mint a külső nézetben 0.48-ban. Vagyis nem rossz, csak de erről majd lentebb...
2. A külső nézetben viszont simán megy a félrelépek, ráfordulok, csapok fekszik combo. Akár többel is lehet így "táncolni", kettő még simán elmegy.Az ilyen működés oka szerintem:
- Mivel most már "van" egy "közelharci rendszer" amiben számol a távolság és egyéb dolgokkal is. Így nem mindegy milyen távolról/közelről indítod a támadást. Na ez az amit belső nézetben nem tudsz felmérni rendesen, és csak a levegőt csépeled. Ezért aki az elmúlt 1-2 patch alapján akar zombival harcolni szenvedni fog. Illetve a 1.person szervereken is nagy lesz a szívás, míg rá nem áll az emberek keze az új módira. Nekem például külső nézetből "gördülékeny" a zombi irtás.A loot-ról annyit, fegyvert és töltényt egyszerre találni haláli nehéz lett. Tegnap volt egy 80 mosin lőszerem, de több város áttúrása után sem volt mosinom, viszont akár 2 sks-em is lehetett volna. Természetesen sks-hez töltényt azt nem találtam sehol. Szóval vége a lőfegyverekben való dúskálás korszakának, nem fogok 3 dobtáras teljesre szerelt akm-el rohangászni egykönnyen. Viszont étellel még most sincs gond, de a balta az lehetne sokkal gyakoribb eszköz, mivel a nélkül már szinte lehetetlen a túlélés.
-
m3gyo
csendes tag
Na akkor egy
rövidbocs kicsit hosszú beszámoló, mert tegnap nem bírtam ki és egy órát játszottam vele a patch-elés után.Első próbálkozásra, egyből délen éledtem. Elektro mellé de én ezt csak akkor vettem észre, mikor már majdnem elfutottam Chernoba. Ennyi idő alatt sajna csak egy feszítő vasat találtam, meg kaja és egy shotgun töltény nélkül. Már járt arra valaki mert szinte minden nyitott volt, de volt loot, tehát megy szépen az item respawn. Annyi idő alatt, amíg elértem Elektro széléről Chernoba, szépen cold lett a hőmérsékletem, éheztem rendesen, és a folyamatos eső miatt szétáztam. Mivel elég esélytelennek éreztem magam inkább öngyilkos lettem egy zombival.
Második már sikeresebb volt itt egyből Cherno-ban a tengerpartra éledtem, ismét délen. Ki volt itt is nyitogatva minden de volt szépen loot. Lett nagy pufi, sks igaz töltény nélkül, sok kaja konzervnyitó, rags, kés, hátizsák (szép narancssárga) még egy tűzoltó balta is, meg gyufa plusz gázégő és gázpalack is. A pufi kabát például pont mögém spawnolt le. Ahogy megfordultam hopsz ott is volt. Ja meg egy teleszkópos vipera itt valami baklava vagy minek hívják is lett, meg egy marha ösztöke de azt nem vittem magammal, túl sok helyet foglalt volna. Itt már se éhes se szomjas nem voltam, sőt healthy is a kari, de viszont pufi téli kabát ide vagy oda itt is cold a hőmérsékletem. Igaz ez már nem ázik át.
Na amit hirtelen észrevettem a 0.49-ben
1. Közelharc: Végre végre végre. Tökéletesen megy. Szépen el tudok mozogni zombi elől és oda csapok ahova célzok. Ugyan a távolságra figyelni kell, de még egy feszítő vassal is elbántam egy zombival. A kapa/csákány már szinte tökély, a balta meg a mennyország.
2. FPS: Történt valami optimalizáció mert sokkal simább volt a játék meg Chernoba sem volt olyan nagy fps drop simán játszható volt a nagyváros is. Pedig nem intel i7-em, hanem amd fx6100-am van, és nem gtx 780-am, hanem csak egy ati7770-em.
3. Eső, hideg: Brutális nagyon hamar elkezdesz lehűlni, igen fontos lesz a tűz és tűzszerszámok. Az eső kifejezetten veszélyes (veszélyesebbek mint a zombik szvsz), hosszú távon futni esőben komoly veszélyt jelent (délről északra elfutni esőben megállás és átmelegedés nélkül szinte tuti halál). Be is táraztam gyufából, nem tudom a tűzhely (gáégő + tűzhely) hatásos -e de majd elválik.
4. Éhség: Ezen is állíthattak valamit sokkal hamarabb megéhezett a karakterem, szerintem több energiát használ a mozgáshoz.
5. Zombik: Értelemsebben mozognak, arra ütnek amerre látod. Ki lehet előlük mozogni, még városban is mivel ott sincs akkora fps drop elsőre. Javítottak a desyncen is valamit szerintem.
6. Futás: Simán lehet futni lépcsőn fel és lépcsőn le ez is ment hiba nélkül.
7. Ajtók: Nagyon kellemes, hogy végre az ajtó nyitásának egy kellemes hangos, de nem túl hangos hangja van. Így végre ha valaki kinyit egy ajtót azt azért hallani lehet. Mintha a mozgás közbeni hangokat is igazították mert jobbnak tűnik. Az azért kicsit zavaró, hogy minden ajtó ugyan olyan hangot ad ki. De ez legyen a legnagyobb problémánk.
Egyelőre ennyit tudtam kipróbálni egy óra alatt. Annyi talán, hogy a magányos farkasodás kicsit nehezebbé vált. Ha valakit érdeke a bandázás az majd dobhat pü, felvesszük egymást barátnak aztán csaphatjuk.
-
m3gyo
csendes tag
"Eugen Harton @eugenharton · 2h
And to clarify for those that are not sure : We did wipe the database"
Ez alapján viszont volt wipe. Sőt mivel ez egy Bohemian official személy mondta így biztos, pápá full geares fickóm

-
m3gyo
csendes tag
-
m3gyo
csendes tag
Biztos 0.49 lesz a stablen íme a [change log]
Ami érdekes, hogy aki jól el yoloooz-ta a kariját, az fölöslegesen tette, mert nem írnak wipe-ról.
Még egy érdekesség. Megjött a heti report is ezt a következő [linken] lehet megtekinteni:
Viszont nekem még nem jött meg az update, pedig már kipróbálnám az újításokat.
-
m3gyo
csendes tag
Dayztv.com-ról:
"Dayz 0.49 Update Should Hit Stable Branch Today. Servers Down, Extended Maintenance & No ETA. We keep you in touch.".Még a végén csak kapunk a héten 0.49 stable-ra.

-
m3gyo
csendes tag
válasz
BlackDevil
üzenetére
Azt azért figyelmedbe ajánlom, hogy a járművek apró darabokba lesznek bent. Értem ezt úgy, hogy mondjuk ahhoz, hogy egy autóval el tudj indulni egy rahedli dolgot kell még beszerezni. Nem lesz elég csak a benzin.
Ezt valahogy úgy képzelhető el, hogy van egy autó de kell bele 2 kerék, benzin meg még vagy 3-4 alkatrész. Tehát ha hajtani is akarod a drágát az össze kell majd gyűjtögetni, plusz szerszámokat hozzá amivel beszereled és akkor jön az üzemanyag kérdése. Tehát nem egy 5 perces dolog lesz a kocsikázás.

-
m3gyo
csendes tag
válasz
RockHaRD
üzenetére
Akkor offolok még egy kicsit. Mondjuk a BR-el is van egy kis problémám, sokat kell várni, hogy be tudj lépni időnként, kevés az eu szerver, az us meg hát 200-as ping mellett ugye esélytelen (ott bezzeg mindig van mire belépni). Meg figyelni kell mert kb 1-1,5 perc alatt megtelik főműsoridőben egy szerver ami elindul.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
RockHaRD
üzenetére
Ugyan ez nem Breaking Point topic de. Az valami ordenáré szar, már bocs. Ha a DayZ alfa akkor a BP nem alfa hanem maga a zéró, a pre pre pre pre pre alfa.
Az egyetlen pozitívum, hogy szebb mert ugye nem dx 9, de itta vége. Bug bug hátán. A fegyverek értelmetlenek, mert a balta mindent ver. A zombik bugosabbak mint bárhol eddig. Loot csak dobozokban van meg kukában, jaj. Az egész egy félkész, épen elinduló fos, közelébe sincs a DayZ jelenlegi állapotának sem.
Az egyetlen pozitívum, hogy pénzt nem kérnek érte, na jó vannak benne pár jó ötlet, mint a kasztok például, de amúgy kb. egy nagy nulla.
Amúgy ha már arma 3 és mod akkor nem ezért érdemes megvenni. Sokkal inkább a Battle Royale, na az igen az élvezetes, egy kis éhezők viadala.
Vagy ha rp akkor ott az Altis Life az is egy jó mod. -
m3gyo
csendes tag
válasz
Sanyaaa26
üzenetére
Rendben igazad van nagyobb érték kellene legyen. De akkor legyen normális a közelharci fegyver, azaz legyen a zombikkal szemben esélye egy bambinak is. Spawonljak egy baltával a kézben. Mert a kevesebb loot csak a kezdeteket nehezíti meg. Vagy nerfeljük a fenébe a zombikat, kisebb sebzés kevesebb életerő.
Azt is figyelembe kellene venni, hogy ha lelőnek frusztráló, de nincs frusztrálóbb mikor futsz mint a hülye a zombik elől, vagy a zombik ruinedre vernek rajtad mindent egy csapással, vagy elkap három ugráló kis nyomi és kinyírnak. Eltörik a lábad, kezed, kivéreztetnek, stb...
A vonzereje a játéknak az amúgy, hogy egy a "realisztikus" harci szimuláció, és az, hogy ha meghalsz mindent elveszíthetsz. Ez nem egy sims, ami vonzza az embereket az az adrenalin. De ha frusztrálóan nehézzé teszik az újrakezdést az nem válik a játék javára.
Az ami most van az tényleg gáz, de az amit az expbe látni az szintúgy csak pepitában. A közép út járható lenne. Sajnos a vadászatnak és a horgászatnak amúgy sincs sok értelme, de ahhoz amúgy meg komoly felszerelés kell ám. Tehát nem frissen induló bambi kariknak való. Igazából csak egy plusz móka ennyi, komolyabban nem is kellene vele számolni szerintem.
A pvp-t mesterségesen nem lehet visszaszorítani. Az ember alap helyzetben egy "ragadozó", emberi természet ilyenek vagyunk. Sokkal jobb lenne valami "rank" rendszer, hogy valami úton a banditizmus negatív effekttel járjon illetve a segítőkészség meg pozitívumokkal. De ugye akkor meg a realisztikusságból veszítene a dolog. Nehéz kérdések ezek.
-
m3gyo
csendes tag
Na a 0.49 frissítést elhalasztották jövő hétre. Ez kár meg nem is. Kár mert így jó pár javítás még várat magár, de így legalább még élvezhetjük a nagy lootot. Amint olvasom a 0.49-ben olyan szegényes lesz a loot, hogy alig lehet valamit találni. Bucsut lehet inteni a komolyabb fegyvereknek (vagy úgy simán a lőfegyvereknek), a kaja bőségnek, meg úgy mindennek. Állítólag még konzervet is alig találni ürességtől konganak a loot helyek. Bár a puding próbája az evés, remélem ez nem fog átköltözni a stable szerverekre, csak a javítások, de sajnos nagyon jó esély van, hogy mindent vagy semmit kapunk.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
RockHaRD
üzenetére
Megvan nekem is, a battle royal nagyon filingesnek, persze nem a ranked szerverek. De nehéz bejutni, mert vagy ember nincs vagy, amikor meg igen akkor meg feszt tele a szerverek. Ráadásul kevés az EU szerver majd 1,5* annyi us van, ott meg ugye 200-300 pinggel nem nagy élvezett a játék. Wastelandot nem próbáltam még.
A másik fő problémám, hogy nem tudom mekkora hardver kell az Arma 3 multinak de az alanti konfigon 20-28 fps-t tudok kicsikarni. Minden low-on és kikapcsolva, még a látótávot is vissza kellett vennem. Amúgy meg sima single-ben megy 40-60 fps között, így de multiban hát.
A konfig: AMD FX6100 - 8 GB DDR3 - ATI 7770 1 GB DDR5
-
m3gyo
csendes tag
Amúgy nem tudom ez mennyire lesz új info, de tudja -e mindenki, hogy a 0.49-es patch-ban wipe lesz. A teljes stable adatbázis wipe-olni fogják. Azaz mindenki nulláról fog kezdeni, tehát nem érdemes túlságosan dédelgetni mostani gear-es karaktert mert megy a levesbe. Remélhetőleg az összes dupolt és hackelt cucc is megy a levesbe majd így.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
xenom0rph
üzenetére
Na a feszítővas pont semmire nem jó kacat. ki vele a kukába.
De írok pár tippet a teljesség igénye nélkül:1. Amikor éledsz akkor van egy pólód, le vele egyből széttépni rags-é már is van 2 kötszered. Lámpa elem ki a fenébe csak foglalja a helyet, tök fölösleges.
2. Fegyvernek amíg nincs tűzoltó balta, mert a tűzoltó balta az ultimate zombi ölő eszköz. Egy csapás egy zombi. Szóval amíg nincs addig az alábbi eszközök közül kell egyet felhajtani: favágó balta, kapa, csákány. Mással nem is érdemes próbálkozni, ezek 2 csapás / zombi, vagy egy ha fejbe sikerül
3. Ha nincs balra, vagy konzervnyitó, akkor egy éles eszköz is kell: csavarhúzó, konyhakés, machete ezekkel lehet konzervet nyitni. Ha már van tűzoltóbalta akkor is érdemes egy másik konzervnyitó eszközt magunknál tartani mert a tűzoltóbaltával sok a veszteség.
4. Inni mindenhonnan lehet, nem kell kút elég egy pocsolya nyugodtan fel lehet hörpölni semmi baja nem lesz a karakternek.
5 Nyugodtan zabáld, idd tele magad az első stuffed állapotba, nem lesz baj, de ott azért állj meg.
6. Mindent egyél meg amit találsz, mert jelenleg nincs romlott gyümölcs, zöldség (romlottat soha, de az most nincs is). Ha nincs konzervnyitód bele a konzervet az inventorydba, az üdítőket meg meginni ott ahol találtad egyből.
7. Meg kell tanulni mely épületeket érdemes kilootolni és melyiket nem, ha van egy kis rutin akkor pik-pak életképes karid lesz.
8. Ha északra éledsz akkor irány valami Polana utána Novodimitorvsk nagy város északon vagy egyből ez a város, és szépen felszerelheted a karaktered
9. Amit találsz póló nem baj ha nem kell, az sem ha badly damage, széttépni rags-é és már is tele leszel kötszerrel.
10. Addig egyél-igyál amíg nem lesz a karakter világos zölden energized és hydrated akkor fullos a regenerációd.
11. A legveszélyesebb zombi a kicsi ugráló, azt ha lehet kerüld, vagy ha több van akkor azzal végez először. Azt érdemes észben tartani, hogy a zombikat körbe kell táncolni lassabbak mint te, így megúszhatod hogy megüssenek, te viszont szépen tarkón vered, kis gyakorlás és menni fog.+1 tipp. Van egy csomó eszköz amit semmire nem tudsz használni vagy jelenleg lényegtelen. Ezekről egy kis lista a teljeség igénye nélkül: kalapács, fogó, csípőfogó, feszítővas, francia kulcs, ragasztószalag, elemlápa, fegyver lámpák, fejlámpa, fáklya, színes fényrudak, vitamin, injekciós tű, oltóanyag...
+2 tipp: Van egy csomó eszköz ami csak speciális dolgokra kell amit ha nem akarsz csinálni nincs szükséged rá. Ismét a teljesség igénye nélkül:
- ásó: giliszta szerzés
- gáz palack: tűzgyújtás
- mobil tűzhely: gázpalackhoz sütéshez
- edény: sütéshez gázpalackos tűzhöz
- gyufa: tábortűzhöz
- széntabletta, antibiotikum: betegség esetén nagyon ritka set
- kő: sütéshez tábortűzhöz
- botok: lábtöréshez, tábortűhöz kár cipelni ha van balta.
- kötél: hátizsák, horgászbot, íj.
stb...A listák nem teljesek csak amik hirtelen eszembe jutottak. Bocsánat kicsit hosszú lett.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
RockHaRD
üzenetére
Szerencsére ilyen eltűnős problémám még nem volt, de másnak akivel játszok már igen, és roppant idegesítő lehet. De szerencsére, ha nem official szervere megy az ember most eszement loot van, így kicsit könnyebb értelmes szintre hozni egy túlélőt.
Ami engem idegesít az a kérdés nélkül lövünk hozzáállás. A legjobb az volt, mikor egy nyamvadt baltám volt találkoztam egy emberrel, köszöntem, visszaköszönt (nem csak kézlegyintéssel, hanem beszélve is). Erre kb 30 másodperc múlva gondolkodás nélkül agyonvert, egy baltával. Teszem, hozzá semmi nem volt nála, de nálam sem. Minek???? Mert még ha a lootért öl meg akkor legalább bandita, de ez nettó pszichopata viselkedés, a semmiért agyonverni valakit. Mert azt értem, ha fel van gearelve az ember akkor egy két-lábon járó terülj-terülj asztalka (zsíros célpont), na de amikor látszik, hogy semmije sincs valakinek megölni.
Amúgy azt értem, hogy military helyeken lőnek gondolkodás nélkül, ott én sem kockáztatok általában, de kezdő helyeken értelmetlenek tartom.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
RockHaRD
üzenetére
Nem is a bohémia álltal hostoltakról van szó, hanem én a kis Józsika vagyok és bérelek egy szervert. Mert én egy kis geci vagyok meg amúgy is mekkora poén már. Szépen beleírom a szerver nevébe, hogy presitence on, a sok gyökér meg azt hiszi, hogy itt tényleg on aztán majd néznek mikor eltűnik a sátor. Én meg jót röhögök. hogy most aztán megszívattam mindenkit jól.
Mivel egy bérelt szerver nevét arra írod át amire akarod bérlőként.
Mert amúgy nem tudod, sehonnan megállapítani, hogy most mely szerver amit a Bohémia hostol azaz official és melyik nem, nincs rajta semmi speciális jel semmi, amiből következtetni lehetne csak a név. Amit bárki átírhat a saját szerverén. Ráadásul ezzel még jó sok ember be is vonz oda, akik ugye mivel van sátruk van náluk loot is, plusz szép látogatottságot lehet generálni így egy szervernek majd.
Egyszerűbb lett volna egy plusz paraméter a leírásnál (details gomb), amit nem lehet szerkeszteni senkinek. Presitencia on/off és meg van oldva a kérdés. Nem értem néha nem csak a Bohémiánál, de máshol sem miért nem jönnek rá pofon egyszerű dolgokra. Ennek a megvalósítása nem igényelt volna nagy befektetést, de megkímélte volna a játékosokat a a fölösleges idegeskedéstől, egyszerű tiszta és száraz érzés.
-
m3gyo
csendes tag
Na utána olvastam, csak a Bohemian által hostolt official szervereken van perziszetncia. A bérelt szervereken nincs. Tehát ott elveszik a sátor és tartalma restartkor.
Most akkor jön a csillagos ötös kérdés. Honnan a jó pitlákból tudom, hogy mely szerver a hivatalos Bohemia által hostolt és mi az ami nem? Mert ez így akkor nagyon jó, hogy van egy sátram de minek, ha nem merem lerakni, mert elveszik. Ráadásul megeszi a fél hátizsákom tartalmát.
Közben szerkesztem mert a "hivatalos" válasz erre:
"Persistent enabled servers will have that mentioned in their name."
Azaz csak azon a szerveren van prezisztencia aminek a nevében benne van, hogy Presistent enabled.
Na de mi van akkor, ha poénos kedvű szerver tulajok átnevezik a szerverüket ilyenre. Na mindegy lényeg csak ott tegyünk ki sátrat, ahol a szerver nevében szerepel, hogy Presistent enabled.
-
m3gyo
csendes tag
Pár gyors tapasztalat az új patchről elsőre a pozitívumok:
- Vélhetően működik a sátor, elviekben minden szerveren bekapcsolták. (nem vagyok 100% biztos benne, de szerintem az adminok nem tudják állítgatni a konfig paramétereket, ergo mindenhol működik. Főleg, hogy az rcon-t is elvették az adminoktól, csak a beépített tool maradt.)
- Van loot respawn, nyitott épületekben is találni értelmes lootot.
- Vannak teherautók (katonainak tűnnek) amik környékén is találni egész értelmes cuccokat.
- Nem sikerült falon átnézni, se a börtönnél, se az irányító toronynál. Alleluja.A helicrash nagy kérdés, de szerintem még mindig nincs benne csak a 0.48 második patchében, ami ugye nem került még ki a stabléra.
Na és akkor a negatívumok:
- Zombik, zombik, és zombik.
Ez valami giga gáz, rosszabb mint valaha. Először is közelharc. Csapod csapod hallod, hogy talál de semmi. Csapod, csapod vérzik ilyet se láttam még zombinál, és semmi. Eltalál egyből vérzés. 4 zombi ruinedre verte a felső ruhám, a nadrágom, a mellényem. Akkorát ütnek mint egy rinocérosz. Külső nézetből ne is próbálkozz értelmetlen, még a belsőből is vakszerencse kérdése.
Második lépés lövöd a zombit. Semmi gond találat, de jön tovább, oké találat vérzik jön tovább, még mindig lövöd már 4 golyó van a benne AK101-ből de semmi, jön tovább majd még két golyó odaér csap egyet majd elfekszik.
Zombit bezárni bárhová = tuti halál. Ne zárjatok be zombit sehova. Bezárod és utána csap és talál, csap és talál. Igaz, hogy már vagy 100 méterre vagy a bezárt zombitól, de az csak rendületlenül sebez simán megöl.
Értem én, hogy komolyabb fenyegetést akarnak csinálni a zombikból de ez így egy fos. Ennél már az is jobb lenne ha nem lennének. Inkább menjenek át a falon, de kérem vissza a régi egy csapás/lövés egy zombi. Ha rajta van a célkereszt akkor igenis találjon be. Ez így valami giga szar, ez rosszabb mint a 0.47-esetben, rosszabb mint valaha. Vagy legyen több zombi, vagy bármi de ez ami most van a zombikkal ez valami hihetetlenül szar.
Utolsó jó tanács, legyen bőven kötszer és rags. Rags azért is kell mert csak a 100%-os kötszer + botból lehet csinálni olyan botot, amivel lehet gyógyítani a töréseket vagy rags + botból. Lesz ilyen mert a zombik most már igazi csonttörő bajnokok. Hirtelen ennyi.
-
m3gyo
csendes tag
Hát ha megkapjuk az exp-en levő 0.48-at akkor menni fog a sátor, és a prezisztencia is. Sajnos viszont a loot elviekben szegényebb a 0.48-on legalábbis ezt olvasni az angol nyelvű fórumokon. De talán már menni fog a helicrash is, de én azzal is beérem, ha megy a sátor és javítódik a zombik hitbox-a.
-
m3gyo
csendes tag
Lenne egy kérdésem, ma volt ugye a karbantartás. Volt bármi hot-fix vagy valami frissítés a stable-ben ? Mert ugye mára lett ígérve egy hot-fix még múlt héten.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
DokiBaxxi
üzenetére
Hát igen de ezt a hofixet elég sokan követelik a biohémokon, ergo ha már kész lenne nem rejtenék véka alá. A problémákról amit javít úgyis tud mindenki, tehát az információ előre való közlésével csak nyernek.
Azt a hotfixet nem érdemes kiposztolni ami olyan hibát javít ami nem köztudott, vagyis csak egy szűk kör ismeri, ergo nem akarjuk reklámozni, hogy elcsesztük és most javítjuk. De amiről már mindenki tudd, alá egy ismert biztonsági rés vagy mint a mostani hibák. Arról viszont szép nagy médiakijelentésekben kell hotfixet kiadni, hogy lássa a nép, mi mennyire de mennyire ott vagyunk a szeren.
Aztán lehet a bohémeknél annyira null kilométeres a társaság, hogy nem foglalkoznak ilyen dolgokkal. De a remény hal meg utoljára. Én nagyon szeretném már ezt a fixet.

-
m3gyo
csendes tag
Na ma nem lesz hotfix úgy nézem, sehol semmi hír róla. Hicks pedig a hivatalos fórumon, early weeks of august-ról írogat. Ami augusztus korai hetek-et jelent, tehát sajnos ez egy bohém - magyar szótár szerint azt jelenti majd, egyszer csak talán augusztus 31-e előtt.
Pedig a sátrakon kívül is lenne mit javítani és ezeket is ígérik a fixben:
- közelharci fegyverek nem találják el a zombikat csak 5-6 próbálkozásból, vagy abból sem.
- nem tudok támadni bug, azaz hiába püfölöd a bal gombot semmi nem történikEz a kettő ami erőteljesen erodálja a a játék élményt. és komoly frusztrációt okoz. De sajnos mivel nagy a csend a mai szerver karbantartással nem fog érkezni semmi. Vélhetően leghamarabb jövő hét, de szerintem jobb ha felkészül az ember fia arra, hogy majd 0.48-al szeptember elején érkeznek a javítások.
-
m3gyo
csendes tag
Na elviekben erre a hétre lett ígérve egy hotfix ami bekapcsolja a prezisztenciát legalábbis a sátrakon biztos. Elviekben ez holnap érkezhet, hiszen ekkor lesznek a szervkarbantartások. Kíváncsi leszek, remélem megérkezik.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
DokiBaxxi
üzenetére
Igen most visszaolvassa magam nagyon hülyén fogalmaztam meg a mondatom. Tényleg értem mért nem érteted. Mentségemre szóljon, hogy melóból írtam, és lehet megzavartak közben egy telefonnal. De tényleg nagyon hülyén fogalmaztam bocsi.
Az viszont jó hír, ha legalább a respawn működik,
de remélem nem csak a zombiknál.
De akkor nem értem mért tartják fen a 4 órás resiket. Lehetne napi egy vagy kevesebb is, hiszen úgyis újra spawnol a loot. Nem? -
m3gyo
csendes tag
Kis kiegészítésként az gondolom nem kell magyarázni, miért is zavar a heli crash közel 2 hónapos nem léte.
De a respawn és a prezisztenciát mint egy messiást vártam. Mert elég frusztráló egy halál után, 0,5-1 órát tölteni azzal, hogy eljussak egy minimális túlélési szintre. Azaz legyen egy kapa/balta valami konzerv nyitására alkalmas eszköz egy kis zsák, kötszer vagy rag, és valami ruha. Mert ugye lootolatlan azaz üres szervert találni késő este és hajnalba van esély eddig. Hiszen a loot csak restartkor termelődött a kezdő helyek jó esetben kifosztottak tehát akár több is lehet mint egy óra.
Ezután jöhetett a futás, valami olyan helyre ahol eshet használható fegyver és jobb zsák, ruha stb... Ez megint akár 30-40 perc is lehet. Ezután pedig lehet szépen szerverről szervere járni hátha valahol nincs szétlootolva az adott hely, Ami ugye elve 2 perc szerverváltásonként és ha ilyenkor belefutok valakibe mivel vélhetően csak közelharci fegyverem van fűbe harapok gyorsan. Mert az emberek jó része (95%) még egy fegyvertelen embert is először lelő és csak utána kérdez. Akkor a menet indul újra.
Mivel dolgozó ember vagyok játék elé hétköznap 18-19 órától ülök le, így a hajnali és késő esti üresjárat kilőve.
Ha viszont van prezisztencia és respawn (újraindítás nélkül) akkor egy alap loot-ot tentbe vagy máshol el tudok tenni, így ugyan a futást nem úszom meg de jó esetben már nem leszek teljesen védtelen és ráadásul szerver ugrálgatnom sem kell. Mert nem szeretem a szerverek közötti ugrálást de a dinamikus respaw hiányában ez egy elengedhetetlen rossz.
Plusz a hátizsák és ruha kapacitása sosem elég. Hiszen kaja és pia, lőszer, távcső, iránytű, tár, kézifegyver eu láda, töltény mellett már egy kő vagy egy tábortűz ne adj isten egy horgászbot már be sem fér. Viszont ha ezeket le tudom rakni valahol ahova elmegyek értük ha kell az nagyon is kellemes lenne, sőt frusztráció csökkentő.
Lehet ezek egyéni hasfájások és mást nem zavarnak a fenti dolgok, lehet csak én vagyok ilyen.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
DokiBaxxi
üzenetére
Hát nem tudom, de azt írják sok helyen, hogy a loot respawn sem működik. Azaz csak akkor kerül újra kihelyezésre a loot ha van egy újraindítás. Mivel minden szerveren megvan még az újraindítási beállítás addig vélelmezem, hogy respawn sincs. Hiszen a respawn rendszer beindításával szükségtelen a szerverek 2-4 óránkénti újraindítása. Ez a "cél" is.
"...Egyébként meg ez működik, tapasztalat, láttuk..."
Igen ez működőt mint a tent és a prezisztens itemek is működtek, de a 0.47-es exp-ben, de stableban ki vannak kapcsolva még. A kérdés, hogy várni kell egy hónapot rá vagy lesz egy hotfix a jövő héten. Szerintem nem lesz hotfix erre utal a 0.48 és az abban bejelentett fejlesztések. Tehát ha nem lesz fix, vélhetően augusztusban nem lesz se heli crash, se tent, se prezisztens loot (így se gránát se m4 se nato lőszer ami ugye kellene az ak101-hez is). Ha láttad a respawnt én elhiszem, bár mások szerint meg ki van kapcsolva a többivel együtt."...Eddig is minden eltűnt restartkor..."
Eddig! Újraindításkor eddig eltűnt a loot, de jövőben terv szerint nem fog, mert lesznek prezisztens helyek, és nem csak a tent ahol megmarad a loot. Legalábbis ez van leírva a 0,47-es exp patchez. Erről készültek videók, képek, az exp-ből. Ez amit kikapcsoltak a stablera való portoláskor. Tehát nem kell feltétlenül sátor ahhoz, hogy az itemek ne vesszenek el egy restartkor. -
m3gyo
csendes tag
Kérésed meghallgatott, amúgy mert amúgy nőt a számuk a respawn idejük meg csökkent. Nagy öröm mikor lecsapod és egyből feltámad melletted és már üt is

Amúgy nem baj az ha több zombi van és nagyobb fenyegetést jelentenek, de inkább a számuk nőjön és ne a sebzésük, meg azért tényleg ne csapkodjanak már emeleteken át.
De gondolni kell egy bambira is aki elemlámpával indul majdnem alsógatyában. Úgy azért van kihívás a zombikban nem is kicsi. Persze ha lenne prezisztens loot, respawn akkor ugye a bambinak sem kellene órákat vadászni egy baltára/kapára, hogy némi esélye legyen zombi pajtikkal szemben. De addig, hát marad a lutri újraéledéskor. Mi lesz hamarabb éhhalál/szomjhalál//lelőnek/zombifelzabálás/ vagy találok baltát

-
m3gyo
csendes tag
Jaja se sátrat, se heli crasht, és ne várd, hogy lesz loot restart után nyitott helyiségekben, mert a loot respawn se megy, és ne dobj el semmi, hogy majd visszajössz érte mert restartkor bizony el fog tűnni (2-4 óránként).
Azaz szinte semmi nem valósult meg a patchben ígértekből ami mégis az is olyan magyar narancsosan. Az új zombi útvonal keresés is kicsit bugzik még, mert bejönnek simán a házba zárt ajtón keresztül is. De cserébe akkorát ütnek mint Mike Tyson fénykorában. A közelharci fegyverek meg hát időnként beakadnak, fejbe csapni valamit szinte lehetetlen testre kell célozni azt még talán elkapja a balta. Illetve még szuper képességként képesek a földszinten csápolva az emeleten megcsapni a zombik.
Na szóval valami fixnek érkeznie kellene majd jövő héten mert most ez a 0.47 kicsit nem sikerült.
-
m3gyo
csendes tag
"Zucchini can be force fed"
Na ez a legröhejesebb ilyet kiírni egy notesba, ne már. Ez mennyi idő volt. klik klik klap klap. Enyi kb 10 sec és kész. Ez már über gáz. big big face palm...
-
m3gyo
csendes tag
válasz
Gilthanas
üzenetére
Hát van mögöttem pár lefejlesztett szoftver, köztük szerve kliens alapú rendszer (mindkét oldalt le kellet fejleszeni), web alapú, stb...
Igaz ezek egyike sem igényelt 3D grafikát, de azért itt a Bohémaknál alapvető problémák vannak. Mind kommunikáció, mind szervezettség terén. Kicsit olyan nekem mintha a cégnél őskáosz uralkodna. Mindenki össze vissza azt csinál amit akar, még ha az hülyeség is, és kicsit sem lenne összefogva a munka. A fejlesztők munkáját meg mintha kutya sem ellenőrizné.
-
m3gyo
csendes tag
Ja ak101-is bájos. Benn van de töltényt nem spwanol, mert ugye ua kell bele mint az M4-be. Azok meg ugye már csak heli crash-nél spawnolnak. Hopszika, de hát azok meg már 2 hónapja nem mennek. Na ilyenkor azért elgondolkodok oké, hogy a fejlesztők Bohémok, de tényleg ennyire beleszarnak, vagy ennyire nincsenek tisztában azzal, mi is működik vagy nem éppen a játékukban. Így igaz tár esik a AK101-hez, de ha kifogy belőle a töltény mehet a kukába a tár mert töltényt nem lehet találni hozzá. Biztos felvennék egy ilyen fegyvert, ha találnék. Hagynám ott a faszba szívjon vele más.
Pedig a heli crash leggyorsabb megoldása, ha egyszerűen visszateszik, hogy az m4, tárak miegymás spawnoljon a barakkba, ahol régen aztán ha majd tényleg működik a heli crash akkor visszatenni oda a spawnt.
Bájos, hogy ugye 0.46-ba bereklámozták, hogy vannak gránátok igen csak mivel az is heli crash még senki nem látta őket. Így mi értelme van fejleszteni???
Na ennyi pufogás elég volt. Imádom ezt a játékot de amit művelnek Bohémék az valami rossz vicc.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
Gilthanas
üzenetére
Hát a közelharci támadásoknál, ez egy új bug írták is, tudnak róla.
De azért most olvasgatom és tényleg ami a 0.47 lényege lett volna a:
-loot respawn
-heli crash (0.46-ban már működnie kellett volna)
-prezisztens objektek
-sátorNa ezek nincsenek benne. Ergo ez nem is 0.47 hanem 0.46.01 valami bug halmaz némi kis fixxel meg szemfényvesztő itemekel. De legalább ne kommunikálnák le, hogy most aztán de nagyon de tényleg nagyon frissítünk meg fejlesztünk. Írják ki. Mindenki nyaral, nem csinálunk semmit, majd szeptember után várjatok valamit. Akkor legalább képbe lenne az ember.
-
m3gyo
csendes tag
Bejelentették a 0.48-as patchet az experimental szerverekre.
http://www.dayztv.com/news/2014/07/dayz-0-48-update-features-items-list/
Nem vagyok boldog nagyon nem. Ha erre a patchre is egy hónapot kell várni akkor elmondhatjuk, hogy szeptember előtt nem lesz se prezisztens itemek, se sátor, se heli crash, se semmi. Sőt a szövegezésből azt vettem ki, hogy a mint ha a 0.47-ben még a loot respawn se menne.
Ergo akkor mi a fasz ez a 0.47 amin eddig kotlottak. Egy kalap semmi. Jó kaptunk zombi útvonalat meg ragdolt. Meg egy jó pár egyéb itemet, amit kb 1 hét alatt össze lehetett hozni. De semmi komolyabb fejlesztés amit már régen vár mindenki.
- nem megy a heli crash site még mindig
- nincs benne a prezisztens itemek
- nincs benne sátor
- nincs szó egyelőre a valódi GPU-t használó motorról
- nincs semmilyen járműről sem semmi infoTehát mit is fejlesztettek 1 hónapon keresztül
- 4 fegyvert ami egyike amúgy minimálisan tér csak el a már meglévő AKM-től (ezek is elképesztően lényegesek voltak)
- 6 ruha (nem tudom mire mennénk a tanksapka, meg a mentős ruha nélkül)
- ragdol (ez aztán tényleg nagyon fontos volt)
- zombik használnak útvonalat (ez viccen kívül fontos és hasznos volt, eddig 1)
- 64 bit támogatás szerver oldalon (na ez másodiknak jó ok, akkor 2)
- új gestatúrák (jók de ezek is kb 1-2 nap max míg elkészülhettek, amúgy meg szerintem ezek is életbevágóan fontos dolgok ám)Körül belül ennyi. Na ez nem egy hónap főleg nem ott ahol van 40-50 fejlesztő dolgozó van. Ez 2-3 embernek esetleg egy hónap esetleg, napi 8 óra munkában.
A frissítés ergo 2 hasznos és csomó lényegtelen dolgot tartalmaz. Ráadásul az igazán érdekesek és előre vivő dolgok nem kerültek bele csak 2, a többi ilyen tegyünk bele gyorsan még valami szart dolog. Minek is lett kiadva ez a 0.47? Ennek a patchnek így semmi értelem volt, csak az, hogy elmondhatják látjátok dolgozunk, fejlesztünk ezerrel. Sima user vakítás az egész patch.
Bocs a hosszú szövegért de ez a 0.48-asra toltunk mindent kicsit felbaszta az agyam.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
Gilthanas
üzenetére
Na szerintem ez mutatja, hogy mennyire optimalizálatlan a játék. Ergo mindent a cpu-val old meg, a videó kártyához hozzá sem nyúl, csak egyeszer-kétszer (árnyék, hdr valami esetén). Tehát mindegy milyen új bika videokártya kerül a gépbe, úgyis csak a processzort használja ki. Na ezért szar az fps, mert nem elég a cpu-nak ezer egy dologgal törődni, de még az csinálja szegény a renderelést is.
Azért lesz jó ha kerül alá egy új motor (egy valódi motor), ami mondjuk már használja is a videó kártyát (ergo nem szoftveresen a cpu-t használja) arra amiért a gépbe van rakva. Azaz majd a GPU fogja végrehajtania megjelenítést és az ahhoz kapcsolódó számításokat. Egyből lesz ám fps emelkedés mindenkinél vagy két-három szorosára, szerintem. Plusz végre totálisan búcsút inthetünk majd az fps lagnak.
-
m3gyo
csendes tag
Sajnos a sátora és a prezisztens objectekre még várni kell a mostani patchbe ki vannak még kapcsolva, mert még fixelik. Valószínűleg lesz még egy hét de, jövő héten leálláskor szerdán bekapcsolják mind kettőt.
De a loot respawn az már benne van ez is érdekesé teszi a keresgélést.
-
m3gyo
csendes tag
Dean Hall (3 órája): Dayz 0.47 Update on Stable Branch Today! Servers are down for Maintenance.
Érkezik ma a 0.47, loot respawn és sátor, plusz új fegyverek, búcsúzhatunk a falon közlekedő zombiktól is, és végre működő helicrash site-ok
Azt hiszem indul a sátor vadászat, de szerintem ritka lesz mint a fehér holló.

-
m3gyo
csendes tag
Előre is elnézést a hosszú szövegért.
Na szóval tegnap csináltam pár állítgatást és az alábbi eredményeket sikerült elérnem, ezek már közel pontos értékeke. Sajnos nagyon nagy város mint Elektro, Cherno, vagy Novo nem volt a közelemben, így egy közepes várost főterét és külső területét vetetem össze (centrum = nagy város, külterület = falut), és a nyílt terepet tudom leírni.
Itt a link ami alapján elvégeztem a beállításokat: http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=216291078
Tehát akkor a gépe: AMD FX6100 (6 core) 8 GB RAM, ATI HD 7770 (1 GB) Windows 7 Home
Indítási paraméterek: -cpuCount=4, -exThreads=5 -maxMem=7168 -maxVram=1024 -nosplash -noPause
Dayz.exe - itt beállítottam jobb gomb tulajdonságoknál azt, hogy futtatás windows XP kompatibilis mód, és futtatás rendszergazdaként. Plusz képi témák tiltása.Játékon belüli beállítások:
Objects: low
Terrain : very low
Clouds: low
Shadows: low
Video Memory: Auto
Texture Detail: High
Texture Filtering High
Antialiasing: low
Alpha to Coverage : grass + tree
Edge Smoothing: disable
HDR Quality: very low
Ambient Occlusion: disable
Post Process Quality : disableA config fájlba (nevem.dayzprofile fájl a C:\Users\Username\Documents\DayZ könyvtárban) beállítások
sceneComplexity=170000; - Mennyire legyenek komplexek a modellek (házak, pajták, fák, hangárok, stb...)
shadowZDistance=100; - Milyen messziről látszódjanak az árnyékok (méterben)
viewDistance=1800; - Látótávolság (méterben milyen messzi levő dolgokat rendereljen le ember, állat, zombi, tárgy, stb...) ez a mosin lőtávolság amúgy (de le lehet venni akár 1500 méterre is, több fps).
preferredObjectViewDistance=1000; Pontos értelmét nem tudom szabad fordításban a preferált objektumok láthatósági távolsága. Alap nálam valami 173x.xxx volt. De ezret javasolnak
terrainGrid=25; (a magasabb szám több fps de csúnyább megjelenítés. Ez szerintem és a linkben írtak szerint is optimális. Nem csúnya a talaj, de nem is eszi az fpst.Végül az eredményem így:
Nyílt terep: 35-51 (ha nap felé fordulsz leesik az fps, nappal háttal állva magasabb) ez a két szélső érték között ingadozott. Átlagban elmondható, hogy olyan 40-42
Belső terek épületeken belül: 38-90 Itt is nagy az ingadozás de elmondható, hogy átlag 50-55 között mozog
Közepes város, főutca sok épület és egyéb tereptárgy (auto, bódék, egyebek, nagyvároshoz hasonló): 16-35 szintén nagy a szórás de átlagban 20-24 között van.
Közepes város, külterület (faluhoz hasonló): 22-38 szintén ingadozó olyan átlag 24-28 között mozog.Ami észrevehető volt így. Az eső kicsit furcsább, napos időben viszont minden normális. A zombikat simán el lehet találni külső nézetben, nincs grafikai lag, azaz ha csapok a baltával akkor csapok és oda ahova akartam. Simábban fut és a karakter reakciója is simább, összességében sokkal élvezhetőbb lett a játék.
Amit már nem teszteltem, csak egy bódéban és a szabadban az a következő beállítás.
Antialiasing: disable
Alpha to Coverage : ebben az esetben ez a menü nem állítgatható.Nyílt terep: 49-62 (átlagban 8 - 10 fps plusz)
Bódéban: 64-102 (azaz elviekben épületben 60-70 átlagban)Tehát úgy néz ki egy HD 7770-es kártya esetén az Antialiasng kikapcsolás átlag + 10 fps-t jelent. Hirtelenjében grafika romlást nem vettem észre a low AA és a disabled AA között, de a fények kezelésén például nap, láttam némi romlást, de ez majd játék közben fog meglátszódni mennyire is "zavaró" esetleg. Amivel még sokat lehet nyerni a texturak és az filtering beállítása esetleg normalra állítani a highról. Ezt még lehet megnézem majd ma.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
DokiBaxxi
üzenetére
Nekem egy AMD FX6100-am van és egy Ati 7770-es (1 GB) kártyám és 8 GB (RAM). Ha jól emlékszem az utolsó állítgatásom előtt kint mezőn/erdőn/stb,,, 40-60, házakban zárt helyen 80-120, városokban 20-35 között, kisebb-közepes városokban 30-40 között. De majd ha ma nem is, akkor holnap megnézem a pontos számokat fraps-val.
Amire emlékszem a beállításaimból így látatlanban 1920*1080
Textura: high/high
De nincs AA, HDR: low, post processing disabled, shadows low vagy very low terrain is low azt hiszem
Azt vettem észre, hogy ezek a beállítások a látványt szinte semennyire nem befolyásolják a játék szép marad, de cserébe nem lesz 10 fps a nagy városokban, meg nem lesz grafikai lag. Érezhetően pontosabban tudom agyoncsapni a zombikat is amúgy. Amúgy meg nem nagyon érdekkel, hogy a távoli 1000m-re levő épületnek/fának mennyire is van elmosva a lombkoronája, ablaka, stb...Plusz egy pár trükk a config állományban: ilyenek, hogy max látótávolság visszavágva 1800 m-re (alapból valami 3000) Árnyékot csak 100m-belül rajzol ez is alapból valami 500m, meg az épületek talán poligon beállítását is levetem 170.000-re az is 500.000 volt észre sem vettem a különbséget, csak az fps-ben de ott ha 200.000 alá viszi az ember akkor akár 5-8-10 is lehet.
Hirtelen ennyi de majd ha teszteltem akkor írok pontosabb adatokat és a beállításokat is felteszem majd ha kell, bár ezek neten is megtalálhatók.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Amit érdemes megnézni, ha egész vagy egész órához közeli az érték akkor jó esélyed van arra, hogy nemrég volt vagy nemsokára lesz egy restart. A restart után a játékban levő idő is változhat. Ez a szerver admin döntése, így lehetnek állandó esti és állandó nappali szerverek.
Az, hogy egy szerveren mennyien vannak néha "nem" pontosan van kin. Hiszen az amit látsz az akkori állapot amikor a lista lekérésed érkezte. Tehát amíg válogatsz a szerverek között az idő alatt akár 10-en is joinolhattak arra a szervere. Erre egy megoldás, hogy ha kiválasztottál egy szervert akkor egyszer rákattintasz és nyomsz egy refres gombot akkor a lista ismét frissül. Viszont így simán lehet, hogy éppen azt a szervert nem találja meg a játék. Tehát azért ezzel is lehet szívni.
Amúgy üres szervert ahonnan nem fognak kick-elni, és ami megy is, általában reggel 8-9-ig vagy késő este 24 óra körül találsz. Tehát olyan 24-től másnap 9-ig van esélyed ilyen szerverekre. De alapvetően ha 4-5en vagytok fenn akkor kis odafigyeléssel el tudod kerülni a többiekkel a találkozást.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
hun-man
üzenetére
Szerintem a defibrilátor nem hozza vissza a halottat. Itt sajnos nincs újraélesztés mint irl. Az ephi az visszahoz unconconcius állapotból, de érdemes előbb a sebesülés ellátásra koncentrálni. Azaz első a vérzés elállítása utána jöhet az ephi és nem árt utána egy gyors vérátömlesztés sem, elviekben az kockázat mentes, de csak 500 blood-ot ad át csak, viszont talán nem érdekes a vércsoport. Így már kolléga esetleg talpra áll és némi regenerálódás után visszatérnek a színek és az életerő is. De csak akkor ha a karter jól táplált és nem szomjas mert ha nem akkor nincs regeneráció.
Viszont a véradásnál figyelni kell, hogy azonos legyen a vércsoport (ami elviekben a salling baggel vagy mivel nem érdekes de az csak sürgősségi) mert különben a megmenteni kívánt karakter, vérmérgezésben fel fogja dobni a talpát, és ettől nem lehet megmenekülni. A rossz vércsoport biztos halál.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
Gilthanas
üzenetére
Nem tudom de egy olyan neten semennyire, feltéve ha hangkommunikációra használjátok és nem videokonferenciáztok.
Próbáljátok ki a neten fenn levő beállításokat nekem érezhető javulást okozott. Nem tudom mi de ha dayz perfomance-ra rákerestek akkor ott lesz. Vagy a steames magyar dayz közösségben is fenn van egy posztban. Azzal én kb 5-10 fpst nyertem és a játék is simában futott.
A lag nem feltétlenül hálózati okból van a haverodnál, lehet az a gépe miatt is. Sajna még nagyon optimalizálatlan a dayz.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
üzenetére
Elviekben van ilyen bug, nem tudom hogy működik, de ez ha nem tévedek egy sajnálatos bug. Mint ahogy az is, hogy bizonyos helyeken átnézhetsz a falon, ha ráhajolsz (alapbeállításoknál a q/e billentyűk). Ezek tudott bugok egyszer javításra is fognak kerülni, de nem tudni melyik patchben.
-
m3gyo
csendes tag
Az a baj, hogy az emberek nincsenek rászorulva a kommunikációra az együttműködésre (bár azért csapatban az igazi a játék, de ezek a csaptok nem a játékon belül egy egy szerveren szerveződnek általában). Ráadásul ugye mindenki a legrosszabbat tételezi fel a másikról. Azaz egyből lő, nehogy elbukjon mindent ami kigrindelt. Ráadásul minél jobban felszerelt egy játékos, annál agresszívabb mert nem akarja kockáztatni azt amit megszerzett, a másik oldalról meg az is igaz, minél jobban felszerelt egy játékos annál több mindent lehet leszedni a holtestéről.
A játék egyik nagy varázsa egyben az ami agresszívvá is teszi a játékosokat, az az, hogy egy halállal mindent vesztesz amit megszereztél. Ez egy kicsit tompulni fog ha lesz ugye a sátor, hiszen akkor mégsem fogsz elbukni mindent elviekben. De ott meg ugye beindul a még nagyobb grind, mert kell a tartalék a sátorba

Viszont megjelenik egy újabb loot hely is, keresni a sátrakat amik elviekben még egy reptér kilootolásánál is jobb cuccokkal jelentenek. Főleg ha több játékos pakol egy sátorba. Legalább az emberek kicsit kimozdulnak majd a "komfort" zónákból.
Amúgy sok minden változhat itt még a frissítések során, még az is meglehet, hogy a össznépi mészárlás is kisebb méreteket ölt, esetleg nem fog mindenki egyből lőni és utána se kérdezni.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
RockHaRD
üzenetére
Nem hinném, hogy a játék lényege a végtelen futás lenne. Másrészt nem véletlenül találta ki a Bohémian is azt, hogy respawnolni fognak a lootok. Így megoldható az állandó turizmus vagy legalább csökkenthető.
Most ha nem kifosztott üres bázisokat/reptereket/rendőrségeket/garázsokat/boltokat akarsz végiglátogatni kénytelen vagy ugrálni, mert a loot 2-4 óra között jelenik meg újra, addig maximum a rohadt paradicsomokat szedegetheted, meg a bakancsokat. A lootokon is lehetne valamit állítani, mert bakancsból/fejfedőből a szükségesnél 8-10* több spwanol le. Eshetne inkább konzerv, üditő vagy bármi ami tényleg használható lenne.
Ráadásul egy csomó épületbe nettó értelmetlen bemenni, mert semmit nem fogsz találni maximum egy polót vagy egy konzervet/üdítőt/haszontalan vackot (kalapács, fogo, ragasztószalag, stb...) de legtöbbször semmit. Ezen is lehetne valami javítani. Emelje fel a kezét például aki talált bármit is városszéli, rönkházban vagy emeletes bérházban. Én ott még soha semmit, pedig eleinte mindig benéztem mindenhova, most már csak célirányosan.
A játék lényeg szerintem a túlélés, na de a zombik egy balta/kapa feltalálása után már csak nettó idegesítőek de teljesen veszélytelenek. Számuk csekély voltából következően meg aztán végkép.
A "jó" felszerelésre, meg azért van szükséged, mivel amíg te egy kapával/baltával esetleg egy sörétessel próbálsz túlélni, addig mások sks, mozin, m4, vagy egy ak birtokában kéjes vigyorral puffantanak le. Ráadásul kérdés nélkül. Eddig egyetlen egy emberrel találkoztam akivel egyáltalán meg lehetett próbálni kommunikálni a többi kérdés nélkül támadt. Megjegyzem abban a kommunikációban sem volt köszönet, mert annak ellenére, hogy hagytuk volna elmenni ránk támadt.
Segítőkész vagy egyáltalán békés játékossal még nem találkoztam sehol. Tehát mivel loot egyáltalán csak úgy lehetséges, hogy vagy ugrálsz szerverek között, vagy elveszed attól akinek vagy (ergó megölöd a cuccaiért). Tehát az ugrálás még mindig a békésebb dolog. A játék pedig igen túlélő játék de itt jelenleg nem a zombikat meg az egyéb sorscsapásokat kell túlélned, hanem a többi játékos vérszomját, ahhoz pedig a kapánál/baltánál több kell. Természetesen nem kell mindent teljesen kiugrálva megszerezni annak tényleg nincs sok értelme, de egy alap felszerelési szintet így érdemes beszerezni. Elegendő kaját, egy értelmes fegyvert, valamennyi ruhát, valamennyi töltényt némi kötszert és egy jó zsákot. A többit ráérsz már nem ugrálva megszerezni, így már van esélyed a túlélésre.
Ez később változni fog, mert több lesz a zombi, jönnek a betegségek esőtől megfázás, járművek, sátrak, barikádok, respawnoló loot, kitudja még mi. De egyelőre még az ugrabugra szerintem megkerülhetetlen.
-
m3gyo
csendes tag
Lehet mondani, hogy nem szép dolog szerverek között ugrálva fel lootolni magad. De őszintén minek fussak 3-4 órát azért, hogy legyen kaja/pia/normális ruha/táska/meg valami lőfegyver. Ráadásul annak az esélye, hogy valaki lecsap egy baltával, vagy lepuffant egy mosinnal 2 km távolságról, ugyan annyi ha ugrál az ember szerverről szerverre ha nem.
Én például a kedves mosinnal bekemplelő polgártársakat tudom ám nagyon rühellni. De semmi gond, ha valakinél mosin van az kérdés nélkül hulla jelölt részemről.
Amúgy meg amíg nincs gyorsabb közlekedési lehetőség, illetve nincs lehetőség egy sátor segítségével halál esetére félretenni egy alap kezdő cuccot, addig a szerverek között ugrálás az egyetlen normális módszer arra, hogy ne kelljen az embernek órákat fölöslegesen kidobni az ember életéből. Mert ugye 3-4 órája mászkálok egy szerveren és már mondjuk van némi készlete az embernek meg minimál felszerelése és utána jön a kemper kemper vagy egy helyi bandita csapat és bum kezdheted előröl. Akkor nem inkább ugrálsz 1-2 órát és akkor van egy majdnem "teljesen" felszerelt mukid, és utána ráérsz egy szerveren mászkálni, máris van túlélési esélyed.
De az egy szerveren való felszerelkezés legnagyobb baja, a hihetetlenül sok futás, mert így kb 1 óra futásra jut 10 perc akció. Extrém esetben akár 3-4 órát is futhatsz, úgy hogy gyakorlatilag szinte semmit nem tudsz szerezni.
Szóval szerintem jelenleg nincs más értelmes idő alatt elérhető gear-elődési lehetőség mint a szerverek közötti ugrálás.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Akkor pár tanács ahogy én kezdeni szoktam.
- Zombival nem harcolok amíg nincs egy fejszém vagy kapám vagy csákányom. A legjobb egy fejsze, de tartaléknak jó a kapa vagy csákány is, fejbe azok is egy csapásból ölnek, testre kettőből. Fontos, hogy ha vérzel póló le és rongyot csinálni belőle azzal el leszel amíg nem találsz kötszert, jelenleg nem fertőződik el a seb akár milyen koszos is a rongyod.
- Minden zombit le lehet rázni kivétel nélkül, addig rohanok míg nincs egy használható fegyverem. Meg kell nézni térképen merre tett ki a gép futás az első városig kövesúton, aztán nyomás abba az irányba ahol van egy tűzoltóság, és máris van egy fejszénk. Térkép némi ismerete nem hátrány.
- Innentől jön a keresés egy hátitáskára. Amit találsz étel (nem romlott csak jó) és pia, folyamatosan kajáld fel idd meg. Ráérsz félretenni ha már lesz egy hátizsákod, de a kaja amúgy is a gyomrodban van a legjobb helyen, kár sokat tartalékolni.
- Ezután jöhet a keresés a lőfegyver/tár, kulacs vagy palack, eü cuccok és utána katonai felszerelés. A morfin és kötszer hasznos, de én szoktam egyéb dolgokat is tartani, epi, széntabletta, meg antibiotikum. Az iránytű sem egy haszontalan dolog, főleg ha eltévedsz, mert bizony el lehet.Érdemes egynél több kulacsot vagy palackot feltöltve magadnál tartani, mert így könnyen tartható a hydrated státusz. Az energiád 20.000 kapacitású, viszont a víz tartalék csak 4.000 ezért az hamarabb lemerül.
Érdemes megnézni mely épületek azok amik biztos lootal kecsegtetnek, kár az egész várost feltúrni. Némi példa: rendőrség, tűzoltóság, zongorás ház, szupermarket, garázsok, szántóföld mellett a pajták esetleg.
Ami még hasznos tanács, ha eszel iszol, a táskád rendezgeted ezt ne nyílt terepen tedd, és ha lehet ne egy ablak előtt. Vonulj fedezékbe, mert amíg pakolászol addig simán kapsz egy golyót, vagy egy pár fejsze csapást és vége a dalnak. Ha pedig egy katonai bázist, vagy repteret akarsz kifosztani, akkor érdemes szétnézni kicsit, hasznos ha van egy távcsöved is mielőtt eszetlenül berohansz. Bent viszont nem érdemes sokat pepecselni, mert ezek kedvelt helyek a loot miatt. Ha van társad akkor jobb, mert gyorsabban lootoltok ki mindent ráadásul több szem többet lát. Két fegyveres pedig határozott előny egy fegyveressel szemben.
Ja és vannak tárgyak amik funkció nélküli hulladékok jelenleg, ilyen a kalapács, franciakulcs, szigetelő szalag, víztisztító tabletta, meg még pár. Majd egyszer ezek is jók lesznek valamire de kár cipelni őket, hogy majd 2-3 patch múlva kelleni fog, úgysem élsz addig hidd el.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Sok mindennek lenne értelme de a játék még alfa. Tehát még a béta állapotban sincs, azaz sok minden fog még bekerülni, megváltozni. De egy biztos, meghalni nagyon könnyű, tehát nem érdemes túlságosan hozzánőni egy karakterhez, mert nem lesz hosszú életű az biztos. Persze miután valamilyen szinten összeszedted magad nem a zombik, hanem más játékosok okozzák a veszted. Igazából amint van egy jó közelharci fegyvered és kötszered/rongyod utána már csak a többi játékos ellenfél.
Tehát ha frusztrál az, hogy ha lelőnek mondjuk akkor amikor már tökéletes állapotú top gearben feszítesz, és utána egy szál pólóban és nadrágban kell újra kezdened, akkor ez nem a te játékod.
De egy biztos az, hogy mindent elveszíthetsz egy szempillantás alatt igencsak magas adrenalin emelkedést jelent. Tényleg óvatos leszel mert ha nem akkor jön ugye a hősök korán halnak. Tehát itt tényleg tétje van, hogy szétnézel -e alaposan mielőtt berontasz egy reptérre, vagy kihasználod -e a fedezékeket, stb... Plusz ajánlott társakat magad mellé venni, nem árt ha valaki fedezi a hátad.
Lényeg ha idegesítő lenne számodra, újból és újból felszerelgetni egy karaktert nulláról akkor ne vedd meg. Plusz azt is figyelembe kell venni, hogy alfa ami azt jelenti, hogy bug az azért van benne. Irtják őket, de azért vannak még anomáliák bőven.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
neato3loco
üzenetére
Még stableban nem jött ki csak teszten van. De igen van egy patch amiben javították az útvonal keresésüket, így már be lehet őket zárni például egy épületbe ha rájuk csukod az ajtót, mert kinyitni azt nem tudják.
-
m3gyo
csendes tag
válasz
neato3loco
üzenetére
Szerintem nem, bár nem tudom. A legutóbbi update fut rajta. Voltam már rajta rendes klienssel is. De nem tudom mert tört szerveren nem voltam még.
-
m3gyo
csendes tag
Magyar szerver van egy a dayz.hu-n kin van az ip és a port is de ide írom: 212.23.4.12:2602
Érdemes nézni a honlapot is szoktak szervezni eventeket is.
Új hozzászólás Aktív témák

- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ez azért szerintem meredek kijelentés.

de remélem nem csak a zombiknál.
De akkor nem értem mért tartják fen a 4 órás resiket. Lehetne napi egy vagy kevesebb is, hiszen úgyis újra spawnol a loot. Nem?