Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Amatőr csillagászat (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:10:49

LOGOUT.hu

Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1641) Nimda


Nimda
addikt

Megjöttek az PL oklik (3,2-5-9-25) és amit rögtön észrevettem az a nagyobb látószög, és a könnyebb betekintés. Fényben hajszállal gyengébbek, de kevesebb színi hibával. A kontraszt minimum a plösslökét hozza. Sajnos nem parfokálisak. A 9 és a 25 közé kell még egy 15 -ös is, mert itt hiányérzetem van. A stellariummal megnéztem a nagyításokat, szerintem ennyi már lefedi ami kell nekem. Az oklik mechanikai kidolgozása viszont valóban gyenge (a vélemények alapján is). A gumikat le is vettem, ezek nélkül is használhatóak, csak tapad rájuk a kosz, semmirevaló szarok (ahogy popey37 mondaná :) ) és persze megint olyan érzésem van, mintha használtat kaptam volna, itt-ott apró kopások a burkolatokon. A lencsék épek, vissza ezért nem viszem. A dobozaik szintén kuka, kell csinálnom valami pofás tartót nekik.

Szűrő kérdés: Tervezek egy UHC-t, ND 0,6 már van. Illetve aki ismeri a moon&skyglow -ot, ez mennyire beszerzendő? Mit érdemes még beszerezni? Polár szűrő? Hold és mélyég a cél.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Amatőr csillagászat (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.