Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Amatőr csillagászat (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:10:49

LOGOUT.hu

Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2151) Nimda válasza Cray Tyler (#2149) üzenetére


Nimda
addikt

Ha nem vagy biztos benne, akkor ne tedd, habár annyira nem bonyolult szerkezet, inkább a "finomhangolás" az, ami sok türelmet igényel.
Ami a lényeg, hogy tisztán, következetesen kell dolgozni, a megfelelő szerszámokkal és kenőanyaggal. Az EQ3 -at kétszer-háromszor kaptam szét, mert kisérleteztem a kenőanyagokkal. Már csukott szemmel is összeraktam volna :)
Az EQ5 már komplexebb, de nem bonyolultabb szerkezet. A megmunkálása az elődjéhez hasonlóan, szar. Sajnos nem lehet a finommozgatásért felelős csigákat holtjáték nélkül belőni (a tengelyeket viszont igen). Lehet a lítium bázisú zsír sem a legjobb erre a célra. De ez van, ezt kell szeretni, fotózni úgysem fogok vele, minden másra meg jó ahogy van. Legalábbis sokkal jobb, mint ahogy a gyárból kijött, tele forgáccsal, ragasztóval és zéró szisztematikával meghúzott csavarokkal.

[ Szerkesztve ]

(#2152) kuyarashi válasza Nimda (#2150) üzenetére


kuyarashi
őstag

Berakhatod a leírást ide.

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#2153) Nimda válasza kuyarashi (#2152) üzenetére


Nimda
addikt

Magyarul sajnos nem találtam (valahol biztos van, de nem találom), itt egy angol leírás, 3 lapozható oldallal: crayford

Egy kis segítség:

A csavarok funkciója:

- A 4 legszélső imbusz, csupán rögzítő csavar, gumi alátétekkel.
- A 2 paralellizing párhuzamosító imbusz csavar, a dőlésszöget állítjuk vele (ez is egy fontos lépés!).
- A tension adjustment hernyó csavar, állítja a tengely feszülést a kihuzat és a teflon persely között. Ez az, amit pontosan be kell lőni, hogy csúszásmentes legyen. Elvileg akkor jó, ha terhelés nélkül, nem tudjuk a kihuzatot (nem izomból) tenyérrel befelé tolni (kb. középső állásból). Viszont óvatosan kell a csavart meghúzni, mert eldeformálódhat a tengely és sérülhet a kihuzat!
- A counterscrew hernyó csavar ellentartva rögzít, ezzel fixáljuk a beállítást.

Mondanom sem kell, hogy mindenki csak saját felelősségre! :)

[ Szerkesztve ]

(#2154) popey37 válasza Nimda (#2147) üzenetére


popey37
addikt

ez a megoldás a 120/1000 akromátomban van, mert nincs értelme egy 70.000 forintos tubusra 60.000 forintos kihuzatot tenni. a cél az volt ezzel a betéttel, hogy a kihuzat kókadását megszüntessem, ez a betét jó a 120/600-ba is ami Cray Tyler-nek van.
nincs benne semmi kókánylás, barkácsolás: ez egy egyszerű gyűrű ami méretre van esztergálva és bele van téve a kihuzat belsejébe..

én csak azt mondom, ha meg lehet valamit olcsón úszni akkor nem kell súlyos tízezreket kidobni az ablakon.

Teló: +36302105384 SW 100/900 ED strehl 0.986

(#2155) vegyszer válasza popey37 (#2154) üzenetére


vegyszer
addikt

Ezt te kivel, hol esztergáltattad?
Lehetséges, hogy lenne nekik egy melóm.

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#2156) popey37 válasza vegyszer (#2155) üzenetére


popey37
addikt

esztergályossal itt a faluban. de bármelyik esztergályos megcsinálja

Teló: +36302105384 SW 100/900 ED strehl 0.986

(#2157) Cray Tyler válasza popey37 (#2154) üzenetére


Cray Tyler
Topikgazda

Abban sem vagyok biztos, hogy a 70.000 forintos tubusra feltétlenül kellett az 50.000 Ft-os okli. Meg a 30.000 Ft-os zenit. De már mindegy :) Vélhetően mind a kettő kiszolgál egy életen át. A kihuzattal azért habozok, mert ha a tubust valaha egyszer upgrade-elem valami komolyabbra, az valami ED lesz vélhetően. Ahhoz meg adnak frankó kihuzatot.

(#2158) popey37 válasza Cray Tyler (#2157) üzenetére


popey37
addikt

ezek a kiegészítők kellettek, mert ha gyengébb minőségűt veszel, az összes hiba összeadódik: az akromát alapból szinez, ha veszel bele egy gyengébb oklit ami szintén színez, akkor hatványozottan fogod látni, tehát nem csak simán összeadódik, valamint a leképezése sem tökéletes egy olcsó oklinak.
a zenit meg azért kell, hogy ne veszíts a fénygyüjtő képességből, valamint szerintem kontrasztosabb a kép a 99%-os zenittel.

és a legfontosabb: ha később fejlesztesz tubust, a kiegészítőket nem kell lecserélni, ellentétben a gyengébb minőségűekkel, amiket muszály, mert lerontják a jobb tubus teljesítményét.
szóval nem volt felesleges kiadás.

[ Szerkesztve ]

Teló: +36302105384 SW 100/900 ED strehl 0.986

(#2159) popey37 válasza kuyarashi (#2146) üzenetére


popey37
addikt

a súlya 10 deka sincs tehát ez nem szólhat ellene, talán az, hogy nehéz esztergályost találni aki megcsinálja. bár pesten nagyobb rá az esély.
az anyaga teflon: teljesen időjárás álló: nem tágul ,nem szivja a párát, szóval tökéletes.
éppen ezért csináltattam, eddig minden akromátomban volt, sőt, az egyedi tubusomhoz is készült annó, pedig annak preciziós 2,5" kihuzata volt.

Teló: +36302105384 SW 100/900 ED strehl 0.986

(#2160) kuyarashi válasza popey37 (#2159) üzenetére


kuyarashi
őstag

2.5"? Az szép.

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#2161) popey37 válasza kuyarashi (#2160) üzenetére


popey37
addikt

de lehet 2,7 volt már nem emlékszem, a tubus egy 110/915 jaegeers lencsével szerelt prototipus volt. egyetlen darab van belőle, sajna meg kellett töle válnom.
kimondottan nekem épitették.az a Zentai István csinálta aki most Gyulai Palival dolgozik.

Teló: +36302105384 SW 100/900 ED strehl 0.986

(#2162) kuyarashi válasza popey37 (#2161) üzenetére


kuyarashi
őstag

Nem ismerem őket.
Miért kellett megválnod a csőtől?

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#2163) popey37 válasza kuyarashi (#2162) üzenetére


popey37
addikt

lezuztam az új kocsimat és kellett a pénz az önrészhez. akkor még szarul mentek a dolgok anyagilag.

Teló: +36302105384 SW 100/900 ED strehl 0.986

(#2164) Kirlog


Kirlog
csendes tag

Van itt olyan aki szét szokta szedni, vagy szedett már szét EQ mechanikát? A kis EQ1 mechanikámat ici picit elbasztam. Elkezdett szorulni a rekta tengely "finom" állítója (remélem jó tengelyt írtam, ez az amelyikkel követem pólusra állást követően az objektumokat.) Így gondoltam egy kis kenés kell neki, viszont olyan jól sikerült, hogy ezután az állító fogaskerék "elforgott" és nem forgatta a tubust. Kompenzáltam egy kis tisztítóval, meg dugókulccsal húztam a tengelyen, és most hát 90%-os. De van amikor még mindig elforog bizonyos pozícióban. Ezt szétszedés nélkül próbáltam, de lehet nem úszom meg. Vagy mit tanácsoltok? Húzzak még rajta, vagy szedjem szét és tisztítás, újra kenés? Ha szét kell szedni, van amire figyelni kell, mert nagyon el lehet b*szni? Tudom kis gagyi EQ1 mégse akarom teljesen tönkre tenni. Boltba kellet volna vissza vinnem, de annyira nem járok arra felé, hogy ezért nem akarok/tam szabit kivenni.

(#2165) Nimda válasza Kirlog (#2164) üzenetére


Nimda
addikt

EQ1 mountot még nem szedtem szét, de a működési elv hasonló lehet a nagyobbik társaiéhoz. Ha jól látom itt nyitott a "csigaház", ejnye bejnye aki ilyet tervez :D
Látatlanban amit leírtál, abból így sokat nem értek, pl. az állító fogaskerék "elforgott" nem tudom mire véljem, de ha jól tippelek, akkor a féket is sikerült megkenned, ezért forog el. De tippre maga a RA tengely is szorulhat, lehet nem úszod meg a szétszedést. A csigaorsó tengelyét is át kéne nézned, a vízszintes rögzítő csavarokkal egyetemben. Nagyon nem lehet elbaszni, ha módszeresen szeded szét és rakod össze. A kenőanyag gépzsír legyen, lehetőleg sűrű és ne WD40 és társai.

[ Szerkesztve ]

(#2166) Kirlog válasza Nimda (#2165) üzenetére


Kirlog
csendes tag

Itt amit pirosan bekereteztem ugye azt forgatja ugye a lilán bekeretezett rész. (elnézést hogy nem tudom jól megfogalmazni, nem értek a lovakhoz) és a fogaskerekes pirosan bekeretezett alkatrész forog, de amin a fokok vannak előtte az nem, így mag a a tubus sem.Így magát a tubust nem forgatja meg, hiába látom hogy a kis kerék maga elforog amin forgat az állító.

De akkor ebből szétszedés lesz. Aztán remélhetem ,hogy nem teszek nagyobb kárt benne. :)

[ Szerkesztve ]

(#2167) Nimda válasza Kirlog (#2166) üzenetére


Nimda
addikt

Igen, ezt vágom, a csigaorsó + csigakerék kapcsolata működik, de a tengely nem forog. Ugye van egy fék, ami a kuplungot fixálja és ekkor lehet a finommozgató karokkal hajtani. Na most ha ez a fék csúszik, vagy szorul a főtengely, elvileg akkor nem tudja mozgatni, csak manuálisan. Sajnos így látatlanban nehéz megfelelő tanácsot adni és a hibát feltárni. Igen, szedd szét, nézd át, sorjázd ki és zsírozd újra. Rosszabb biztosan nem lesz. Esetleg nézz róla szétszedős videót, repair vagy tune kulcsszavakat is használj.

(#2168) Kirlog


Kirlog
csendes tag

Rendben, köszönöm szépen a segítséget. :R Igazából mióta megpróbáltam "javítani" így szétszedés nélkül 1x tudtam észlelni vele akkor mondom 90%-ban működött, nem volt zavaró. Azóta nem volt jó ég hozzá vagy ha volt ég akkor időm nem volt kimenni. Még tesztelgetem, hogy mennyire sikerült megoldanom szétszedés nélkül, de ha nagyon gatya, akkor szétkapom.

(#2169) Cray Tyler válasza Kirlog (#2168) üzenetére


Cray Tyler
Topikgazda

Mindenképp számolj be róla, meg hogy mi volt a megoldás. Képet is szívesen nézünk róla :)

(#2170) Kirlog válasza Nimda (#2167) üzenetére


Kirlog
csendes tag

Amúgy mikor már olvastam amit írtál sejtettem, hogy megint én vagyok a hülye, de inkább megnéztem itthon. Hazudhatnék itt, de inkább leírom ,hogy nevessetek egy jót. Mert úgy látszik én vagyok a fórum bolondja. Szóval amit írtál, abból azt veszem ki, hogy a mellékelt képen amin mutatok csavarra. Csak akkor kéne a finommozgatónak működnie ha azzal a csavarral befikszálom?

Mert nekem már gyárilag úgy volt, hogy ment a finommozgatás anélkül is, hogy azt ott megszoríttam volna, amivel ugye lezárom a tengely kézi mozgatását. Ezért mikor a + kenés után nem ment, megijedtem és mint írtam megcsináltam ,hogy megint forgassa anélkül is 80-90%-ban. Mert ha most azzal lezárom, akkor úgy néz ki, hogy jó. (Attól függetlenül is elbasztam a kenést, mert lezárással sem volt tökéletes, emlékszem próbálgattam, csak nem tudtam akkor, hogy az erre lenne kitalálva)

Összegezve, jól gondolom, hogy megint oltári nagy bolondot csináltam magamból a fórumon? :D

(#2171) Nimda válasza Kirlog (#2170) üzenetére


Nimda
addikt

Igen, az a fék, ami leszorítja a tengelyt, hogy tudd finommozgatni :) enélkül nehezen menne, mert akkor "átvált" kézi üzemmódba. Összegezve ez egy kuplung.
Ha ez volt a baj, akkor nincs beállva a tengely, csak nem volt leszorítva.
Bolondot nem, de legalább tanultál valamit ;)

[ Szerkesztve ]

(#2172) Kirlog válasza Nimda (#2171) üzenetére


Kirlog
csendes tag

Igen, így működik most, úgy néz ki. Jó ezt így megtudni 1 hónap után. Csak ahogy írtam eddig "kézi üzemmódban" is mozgatta. De ma is okosabb lettem valamivel. És tényleg bocsánat amiért ilyeneket kérdezek, remélem nem lesz már sok hasonló kérdésem. :)

(#2173) Cray Tyler válasza Kirlog (#2172) üzenetére


Cray Tyler
Topikgazda

Szerintem meg legyen nyugodtan ilyen kérdésed, meg akár még ilyenebb is, Ez itt egy eléggé segítőkész közeg, nem gondolnám, hogy bárki röhögne akármilyen kérdésen is. Csak pár oldallal van visszább, amikor én hasonlókat kérdeztem, és nem röhögött senki (vagy csak nem szólt :)) ), ellenben kaptam segítséget mindig. Ami meg jó.

(#2174) kuyarashi válasza vegyszer (#2087) üzenetére


kuyarashi
őstag

Jelen!

A 2D és 3D grafikámban 34 × 20 × 40 mm-t adtam meg. Ugye meg kellett saccolnom a lézerem és a távcsövem tartókonzolja alapján a végleges méreteket és ez volt a legpontosabb szám, amit meg tudtam becsülni.
A kinyomtatott modell talpának - ami a távcsőre megy - felső része picit széles lett és látszólag csak azt csiszoltam, de maga a nyomtatás sem százados pontosságú. A tolómérővel mért értékeim pedig 33 × 39.8 × 20.2 mm.

Megvan minden fájlom.

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#2175) kuyarashi


kuyarashi
őstag

2 napot Lovasberényben töltöttem. Elcipeltem a felszerelésemet. Persze mindkét éjszaka felhős volt az ég és az eső is esett. :D
Viszont vasárnap tettünk egy kis kört gyalog a hegyen és belebotlottunk egy nyaralóba, aminek a kapuján 2 nagy vásznon néhány asztrofotó szerepelt kinyomtatva. Legalább az egyik Éder Iván féle volt. Az udvaron pedig egy kitömött bábu ült egy imitált tükrös távcső mögött, illetve egy csillogó rádióteleszkópot is láttam, mint díszlet. Szóval ott "valami" van, de kiírva nem láttunk semmit.
Most pedig olvasom, hogy ez a "Csillagtanya" és Szulovszky András nevéhez fűződik.
Amiatt érdekes ez számomra, mert ~220 km-ről utaztam oda (családon belül van ott egy nyaraló) és a mechanikámat - amit a csillagászathoz elsőként vásároltam- Andrástól vettem. Kicsi a világ.

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#2176) kuyarashi válasza kuyarashi (#2175) üzenetére


kuyarashi
őstag

Szerk.: Nem András nevéhez fűződik, csak fordult már meg ott.

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#2177) popey37 válasza kuyarashi (#2174) üzenetére


popey37
addikt

egy ilyet tolhatnál nekem is :C :C

Teló: +36302105384 SW 100/900 ED strehl 0.986

(#2178) kuyarashi válasza popey37 (#2177) üzenetére


kuyarashi
őstag

Kicsit majd módosítom a grafikát és feltöltöm, onnan meg bárki letöltheti. A nyomtatás megrendeléséhez is megadom majd a paramétereket, mert az enyém nem full tömör, de teljesen masszív, szóval el van találva. PLA-ból pille könnyű.

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#2179) vegyszer válasza kuyarashi (#2174) üzenetére


vegyszer
addikt

Priviben, vagy mailban el tudnád küldeni kérlek?
Köszönöm!

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#2180) popey37 válasza kuyarashi (#2178) üzenetére


popey37
addikt

hibás értelmezés: nekem egy kész darab kell :R :C :R

Teló: +36302105384 SW 100/900 ED strehl 0.986

(#2181) kuyarashi válasza vegyszer (#2179) üzenetére


kuyarashi
őstag

A módosítások után átadom majd.

popey37 (#2180)
Értettem, csak próbáltam sugallni, hogy nekem nincs 3D nyomtatóm a gyártáshoz. :D Fogjatok össze vegyszerrel!

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#2182) vegyszer válasza kuyarashi (#2181) üzenetére


vegyszer
addikt

Nekem sincs nyomtatóm, de itt a pH fórumban többen hirdetnek. Majd keresek egyet a közelben.

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#2183) kuyarashi válasza vegyszer (#2182) üzenetére


kuyarashi
őstag

Én már ajánlottam is egyet, de mindent le fogok nektek írni.

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#2184) kuyarashi


kuyarashi
őstag

Aki szinte új, minőségi okulárokhoz, barlow-hoz szeretne jutni korrekt áron, az nézze meg a két nagy bolt apróját!

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#2185) kuyarashi


kuyarashi
őstag

Módosítottam a 3D modellt és ráírtam Janixra. Anno szűk 500 Ft körüli áron készítette el. 300 Ft/óra a munkadíja, a nyomtatás pedig 1 óra 46 perc volt akkor.
Most 1 óra 40 perc munkaidőt írt és kerek 500 Ft/db árat, ha fekete ABS-ből nyomtatja.

Más. Közben beötlött néhány kérdés.
1. Úgy saccolom, hogy a kis Lacerta távcsövem talpán található csavarmenetek - amelyekre prizmasínt szeretnék rögzíteni - 1/4-ed collos (normál) Withworth menetes csavart fogadnak. Ez stimmelhet?

2. Illetve egy keresőtartó papucsot szeretnék még a tubusra fogatni. Szerintem ez normál menetes M4-es csavar lesz, találtam is itthon, de gondoltam megkérdezem.

3. Pontosan ezt a papucsot olcsóbban láttátok már valahol?

popey37
4. A PoleMaster-hez külön vásároltad a mechanikádhoz passzoló adaptert?
Végül is az a kérdés, hogy szerinted ennél olcsóbban be tudom-e szerezni? (Összesen 9.000 Ft.) Illetve ismered-e ezt a mágneses felfogatást? (Az eladótól kérdeztem a részleteket tegnap, de még nem válaszolt. Nem vágom, hogy a mechanikafejre hogy rögzíteném. Bár 95%, hogy az eredeti, becsavarozható verziót választom.)

[ Szerkesztve ]

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#2186) Cray Tyler


Cray Tyler
Topikgazda

És napok óta derült az ég, remélem kinn észlel mindenki a 4 napos hétvége alatt :C

(#2187) Nimda válasza Cray Tyler (#2186) üzenetére


Nimda
addikt

Bizony ám, én kint észlelek a strandon, észlelem a csajokat :D

(#2188) erdey_a válasza Nimda (#2187) üzenetére


erdey_a
őstag

távcsővel? azért börtön jár ;]

Vérboci

(#2189) kuyarashi válasza Nimda (#2187) üzenetére


kuyarashi
őstag

Élességállítás 2 méterről?? :D

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#2190) vegyszer válasza kuyarashi (#2189) üzenetére


vegyszer
addikt

Megy az, csak kell hozzá 50 centi kihuzattoldás.

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#2191) Nimda válasza kuyarashi (#2189) üzenetére


Nimda
addikt

El sem hinnétek, mennyi csajt érdekel a teleszkópom működése :D

(#2192) 66zio


66zio
aktív tag

Nekem csak tegnap este volt rá alkalmam, más napokra más program van. Most a Tisza mellett vagyok, de annyi szúnyog volt, meg sár (kimentem a településről, hogy minimális fényszennyezés legyen), hogy még pólusra sem álltam. Nem egyedül voltam, megnéztük a Szaturnuszt meg a Jupitert, szabad szemmel pedig a millió csillagot, a tejutat, és egy két meteort is láttunk a Perseidákból.

Kíváncsi lettem volna ilyen viszonyok mellett milyen lett volna az Androméda galaxis. Még sose láttam saját távcsövemmel, de akivel voltam nagyon nem bírta elviselni a szúnygokokat, pedig a szúnyogriasztó miatt nem csíptek, csak sokan repkedtek a fejünk mellett. Illetve megpróbáltam volna megkersesni a göncöl melletti galaxisokat. M81-82 van ott ugye?

(#2193) popey37 válasza kuyarashi (#2185) üzenetére


popey37
addikt

nekm benne volt a csomagban az eq5-hoz valo, csavaros valtozat, az pontos es nem mozdult el soha

Teló: +36302105384 SW 100/900 ED strehl 0.986

(#2194) kuyarashi válasza popey37 (#2193) üzenetére


kuyarashi
őstag

Igen, tehát már rendeléskor EQ5 adapterrel kérdet.
Már csak ez a mágneses cucc izgat. Az Aliexpress-es eladó még mindig nem válaszolt.

[ Szerkesztve ]

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#2195) popey37 válasza kuyarashi (#2194) üzenetére


popey37
addikt

hogyan lehet mágneses? a mechanika anyaga nem vas, hova rögzíted a mágnessel?

Teló: +36302105384 SW 100/900 ED strehl 0.986

(#2196) kuyarashi válasza popey37 (#2195) üzenetére


kuyarashi
őstag

Ott a link. Van egy vékony vas korong ugyanúgy, mint az autós telefontartóknál. Ehhez tapad' a mágnes. Azt nem látom, hogy ez a korong hogyan rögzül a mechanikához.

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#2197) Nimda


Nimda
addikt

Már ezer éve megérkezett, de csak most tudtam átvenni a kihuzat gyűrűt. Pontosan illeszkedik, megváltás a gyári csavaros helyett. FLO rendelés.

(#2198) kuyarashi válasza Nimda (#2197) üzenetére


kuyarashi
őstag

Linket tudsz csapatni? Pont ilyen kellene.

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#2199) Nimda válasza kuyarashi (#2198) üzenetére


Nimda
addikt

[link]

Ha előbb szólsz rendelek többet. Bár lehet nem követted a topikot, mikor szó volt róla :)

[ Szerkesztve ]

(#2200) kuyarashi válasza Nimda (#2199) üzenetére


kuyarashi
őstag

Köszi. Az enyém nem szorítógyűrűs, ezért szeretném cserélni.

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Amatőr csillagászat (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.